Starity

Melissa Joan Hart

Melissa Joan Hart Melissa Joan Hart nemzetisége 1924. 281rajongó 11vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Melissa Joan Catherine Hart
 • Becenév
 • Sabrina, Mel, Halfpint, Sa Sa
 • Születési idő
 • 1976. április 18.
 • Születési hely
 • Smithtown, Long Island, New York, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ, producer
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Mark Wilkerson
 • Magasság
 • 157 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõkés-barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Carmen Electra Taylor Spreitler Caroline Rhea Beth Broderick Stephen Collins Nate Richert Nick Robinson

Melissa Joan Hart életrajza

Melissa Joan Hart 1976. április 18-án született Smithtown, New Yorkban, az Amerikai Egyesült Államokban, első gyermekeként Paula, rendező és William Hartszőnyegező gyermekeként. Gyermekkorának nagyobb részét Sayville-ben töltötte. Szülei még négy gyermeket vállaltak Melissa után: Trisha, Elizabeth, Brian és Emily. A szülei a 1990-es évek elején elváltak, Melissa testvéreivel édesanyjához költöztek New Yorkvba. 1994-ben édesanyja újraházasodott egy televíziós producerrel, Leslie Gilliams. Az édesapja is újraházasodott, felségét Lisa Hartnak hívják. Melissának nyolc testvére van, és ő a legidősebb közülük, van hat húga, egy öccse. Féltestvére Alexandra Gilliams és Samantha Gilliams., A legfiatalabb húga, Mackenzie Hart nem tevékenykedik a szórakoztató iparban.

Karrierje

1980-ban kezdõdött a karrierje, amikor szerepet kapott a Splashy reklámban. Komolyabb filmes szereplése elõtt már 25 reklámfilmben szerepelt.

Film szerepei
1986-ban kapta meg élete első szerepét a Christmas Snow című filmben, ahol Am-et alakította. Rá kilenc évvel később feltűnt a Family Reunion: A Relative Nightmare című filmben, ahol Samantha-t alakította. Még ebben az évben szerepet kapott a Clarissa című filmben, amely a sorozatból készült, s itt Clarissát alakította.

1996-ban szerepet kapott a The Weinerville Election Special: From Washington B.C.-ben és a The Weinerville New Year's Special: Lost in the Big Apple-ban, ahol egy metróban utazó nőt alakított. Még ebben az évben feltűnt a Sabrina, a tiniboszorkány című filmben, ahol Sabrina Sawyert alakította. A következő film, amiben szerepet kapott a Veszélyes vágyak vonzásában című film volt, itt Jennifer Stanton szerepében tűnt fel.

1997-ban szerepet kapott a The Right Connectionsban, mint Melanie Cambridge és a Two Came Back-ben, mint Susan Clarkson. Rá egy évvel később, 1998-ban feltűnt a Silencing Mary című filmben, ahol Mary Stuartsont alakította, illetve a Buli az élet című filmben, ahol egy lányt alakított. A következő film, amiben feltűnt a Sabrina Rómába megy című amerikai vígjáték volt, itt Sabrina és Sophie karakterét alakította.

1999-ben szerepet kapott a Love American Style című filmben, itt Annabelle-t alakította. Feltűnt ezenkívül még az Őrjítő szerelemben, mint Nicole Maris, a Sabrina, a mélytengeri boszorkány című filmben, ahol Sabrina Spellmant alakította.

2000-ben feltűnt az Elbaltázott szuperhősök című filmben, ahol Sunlight Grrrll-t alakította. Még ebben az évben két filmben szinkronszerepet vállalt, az egyik a Batman Beyond: Return of the Joker volt, ahol Delia Dennis / Deidre Dennis / Dee Dee hangját kölcsönözte és a másik a Mikulásegér és a Rémszarvasok című animációs film volt, itt Molly hangját adta.

2001-ben feltűnt a Nincs több suli című amerikai filmben, mint Becky Detweiller hangja. Még ebben az évben szerepet kapott a Már megint egy dilis amcsi filmben is. Rá egy évvel később, 2002-ben feltűnt a Backflashban, mint C.J. és a Hold Onban is.

2003-ban szerepet kapott a Rent Controlban, mint Holly Washburn. Rá három évvel később, 2006-ban feltűnt a Jesus, Mary and Joey című filmben, itt Jackie-t alakította. A következő film amiben feltűnt a Dirtbags volt, ahol Kate karakterét alakította.

2007-ben szerepet kapott a Lebilincselő karácsony című filmben, ahol Gertrude 'Trudie' Chandler szerepét kapta meg. Rá egy évvel később, 2008-ban szerepet kapott a Whispers and Lies című filmben, ahol Jill Ropersont alakította.

2009-ban feltűnt az Én a tied, pénz a mienk című filmben, mint Jennifer, egy évvel később a Nine Dead című filmben, mint Kelley és 2011-ben pedig a Satinben, ahol Lauren Wells-t alakította.

2014-ben szerepet kapott a Santa Con című filmben, ahol Rose DeMarco szerepét kapta meg. Rá két évvel később 2016-ban szerepet kapott a God's Not Dead 2 című amerikai filmben, ahol Grace Wesley karakterét alakította.
2016-ban ezenkívül szerepet kapott még a Broadcasting Christmas című filmben, mint Emily Morgan. 2017-ben szinkronszerepet vállalt a CarGo című animációs filmben, ahol Cabigail hangját kölcsönözte.

2018-ban a Christmas Hours című drámafilmben kapott szerepet, ahol Connie Forrester szerepét kapta meg. A film két rivális játéktulajdonos kapcsolatára összpontosít, akik szövetséget kötnek, mikor a városba új vállalat települ. Még ebben az évben szerepet vállalt a  A Very Nutty Christmas című filmben, mint Kate.

Sorozat szerepei
1985-ben kapott szerepet az ABC Weekend Specialsban, mint Cindy. Még ebben az évben mellékszerepet kapott a Kane & Abel című sorozatban, ahol egy hét éves lányt, Florentyna Rosnovskitz alakított. 1986-ban szerepet kapott a The Equalizer című sorozatban, mint Laura Moore és az Another Worldben, mint egy görkorcsolyázó lány.
1991-ben leszerződtették a Clarissa Explains It All című sorozatra, ahol Clarissa Darlingot alakította. A sorozat több mint hatvan epizódot élt meg, s három évadot. 1993-ban szerepet kapott az Are You Afraid of the Dark? című sorozatban, ahol Daphne-t alakította.

1995-ben szerepet kapott az Angyali érintés című sorozatban, mint Claire Latham. Mellékszereplője lett a Spinédzsereknek, ahol egy crossover epizódot készítettek a Sabrina a tiniboszorkány és a Spinidézserek között. 1997-ben feltűnt a Boy Meets Worldben, a Teen Angelben, az ABC TGIFben és a You Wishben, ahol Sabrina Spellmant alakította.

1996-ban szerepet kapott a Sabrina, a tiniboszorkány című sorozatban, ahol Sabrina Spellmant alakította. Sabrina előtt titokban állt, hogy ő boszorkány, azonban mégis. az. Sabrina az eléje gördülő akadályokat sosem vette igazán problémamentes, de mellette mindig ott állt segítőként Zelda és Hilda, a kedves nagynénéje.
1998-ban feltűnt a Supermanban, mint Imra Ardeen hangja. Rá egy évvel később egy részben szerepelt Azok a 70-es évek showban, mint Mary. 2000-ben feltűnt a Divatalnokok című sorozatban, mint Krissy.1999-ben szerepet kapott a Sabrina, the Animated Series-ben, ahol több karaktert is alakított.

2004-ben szerepet kapott a Tiszta Hawaiicímű sorozatban, ahol önmagát alakította. 2005-ben szerepet kapott Az igazság ligája című sorozatban, mint Dee Dee. Még ebben az évben szerepet kapott a Robot Chicken című sorozatban, mint Sabrina Spellman / Hilda Spellman / Emily, a kém. 2007-ben egy rész erejéig feltűnt a Különleges ügyosztály című sorozatban, ahol Sarah Trentet alakította.

2010-ben leszerződtették a Melissa és Joey című sorozatra, ahol Melissa Burke-öt alakítja. Mel egy független Toledo város képviselője, aki magéhoz veszi unokaöccsét és unokahúgát, hiszen nővére és annak férje börtönben ülnek. Mel, hogy bírja a két gyermek mellett a munkát felveszi nővére cégénél kifosztott Joe Longo-t, akiből dadus válik.

2013-ban szerepet kapott a Bizarre Bracket Behavior című sorozatban. 2015-ben egy rész erejéig feltűnt a The Mysteries of Laura című sorozat egyik részében, ahol KC Mosst alakította. 2018-ban szerepet kapott a  Bobcat Goldthwait's Misfits & Monsters című sorozatban, ahol egy rész erejéig egy anyát alakított.

Magánélete
2003. július 19-én házasodott Melissa össze Mark Wilkerson zenésszel. Az esküvő és a szertartás előkészületeiről még dokumentumfilm is készült, amelynek Tying the Knotcímet adtak – ezt a Hart cég készítette el . Az esküvőt családias körben Florence-ben, Olaszországban tartották. Hart és Wilkersonnak három gyermekük született: a legelső gyermekük 2006 januárjéban látta meg a napvilágot és Mason Walter Wilkersonnak nevezték el. Második gyermekük 2008 márciusban látta meg a napvilágot Brandon, vagy másnéven Brandy Hart Wilkerson. Harmadik gyermekük 2012 szeptemberében született Tucker McFadden Wilkerson.

Érdekességek

- 2009-ben részt vett a Dancing with the stars című amerikai táncműsorban
- 1999-ben Melissa fehérnemûben pózolt a Maxim címlapján.
- 1998-ban Melissa kis szerepet kapott a Can't Hardly Wait-ben, majd a Next to You-t forgatta Adrian Grenierel. Ennek a filmzenéje lett Britney Spears (You Drive Me) Crazy dala,amely videó klipjében Melissa viszonzásképpen szerepelt is.

Írta: AmyVie

SOROZATOK
 Bobcat Goldthwait's Misfits & Monsters (2018) - Mom (1 epizódban szerepelt)
Melissa és Joey (2010-2015
) - Melissa Burke (104 epizódban szerepelt)
The Mysteries of Laura (2015) - KC Moss (1 részben szerepelt)
Bizarre Bracket Behavior (2013)
Robot Chicken (2005-2012) - Sabrina Spellman / Hilda Spellman / Emily the Spy (két epizódban szerepelt)
Különleges ügyosztály (2007) - Sarah Trent (egy epizódban szerepelt)
Az igazság ligája (2005) - Dee Dee / Delia Dennis / Deidre Dennis (egy részben szerepelt)
Tiszta Hawaii (2004) - Melissa Joan Hart (egy részben szerepelt)
Sabrina, a tiniboszorkány (1996-2003) - Sabrina Spellman / Katrina / Cyrano Sabrina (165 részben szerepelt)
Sabrina, the Animated Series (1999-2000) - Aunt Hilda Spellman / Aunt Zelda Spellman (65 epizódban szerepelt)
Divatalnokok (2000) - Krissy (egy epizódban szerepelt)
Azok a 70-es évek show (1999) - Mary (egy részben szerepelt)
Superman (1998) - Saturn Girl / Imra Ardeen hangja(egy epizódban szerepelt)
You Wish (1997) - Sabrina Spellman (egy részben szerepelt)
Teen Angel (1997) - Sabrina Spellman (egy részben szerepelt)
ABC TGIF (1997) - Sabrina Spellman (egy részben szerepelt)
Boy Meets World (1997) - Sabrina Spellman (egy részben szerepelt)
Spinédzserek (1997) - Sabrina Spellman (egy epizódban szerepelt)
Angyali érintés (1995) - Claire Latham (egy epizódban szerepelt)
Clarissa Explains It All (1991-1994) - Clarissa Darling (65 részben szerepelt)
Are You Afraid of the Dark? (1993) - Daphne (egy részben szerepelt)
Another World (1986) - Roller-Skater (egy epizódban szerepelt)
The Equalizer (1986) - Laura Moore (egy részben szerepelt)
Kane & Abel (1985) - Florentyna Rosnovski (Age 7) (egy epizódban szerepelt)
ABC Weekend Specials (1985) - Cindy (egy részben szerepelt)

FILMEK
 A Very Nutty Christmas (2018) - Kate
Christmas Hours (2018) -  Connie Forrester
CarGo (2017) - Cabigail hangja 
Broadcasting Christmas (2016) - Emily Morgan
God's Not Dead 2 (2016) - Grace Wesley
Santa Con (2014) - Rose DeMarco
Satin (2011) - Lauren Wells
Nine Dead (2010) -Kelley
Én a tied, pénz a mienk (2009) - Jennifer
Whispers and Lies (2008) - Jill Roperson
Lebilincselő karácsony (2007 ) -Gertrude 'Trudie' Chandler
Dirtbags (2006) - Kate
Jesus, Mary and Joey (2006) - Jackie
Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (2004) - Nicole Maris (segment "[You Drive Me] Crazy")
Rent Control (2003) - Holly Washburn
Hold On (2002)
Backflash (2002) - C.J.
Már megint egy dilis amcsi film (2001) – Slow Clapper's Instructor
Nincs több suli (2001) – Becky Detweiller hangja
Mikulásegér és a Rémszarvasok (2000) - Molly (voice)
Batman Beyond: Return of the Joker (2000) - Delia Dennis / Deidre Dennis / Dee Dee hangja
Elbaltázott szuperhősök (2000) - Sunlight Grrrll
Time Out with Britney Spears (1999) - Girl Standing
Sabrina, a mélytengeri boszorkány (1999) - Sabrina Spellman
Őrjítő szerelem (1999) - Nicole Maris
Love American Style (1999) - Annabelle
Sabrina Rómába megy (1998) - Sabrina / Sophie
Buli az élet (1998) - Yearbook Girl
Silencing Mary (1998) - Mary Stuartson
Two Came Back (1997) - Susan Clarkson
The Right Connections (1997) - Melanie Cambridge
Veszélyes vágyak vonzásában (1996) - Jennifer Stanton
Sabrina, a tiniboszorkány (1996) - Sabrina Sawyer
The Weinerville Election Special: From Washington B.C. (1996)
The Weinerville New Year's Special: Lost in the Big Apple (1996) - Subway Passenger
Clarissa (1995) - Clarissa Darling
Family Reunion: A Relative Nightmare (1995) - Samantha
Christmas Snow (1986) - Amy

Utolsó frissítés: 2018.12.09. 14:02 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace