Starity

Minatozaki Sana

Minatozaki Sana Minatozaki Sana nemzetisége 4277. 95rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 90%
 • Születési név
 • Minatozaki Sana (ミナトサキ・サナ)
 • Becenév
 • Sana, Cutie-Sexy
 • Születési idő
 • 1996. december 29.
 • Születési hely
 • Tennodzsi, Oszaka, Japán
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Im Na Yeon Hirai Momo Tzuyu Myoui Mina Kim Da Hyun Park Ji Soo Son Chae Young Yoo Jeong Yeon

Minatozaki Sana életrajza

ALAPADATOK

Születési név: Minatozaki Sana (湊崎 紗夏)
Művésznév: Sana (사나)
Születési idő: 1996. december 29.
Születési hely: Tennōji-ku, Osaka, Japán.
Csillagjegy: Bak.
Nemzetiség: japán.
Magasság: hivatalos: 168 cm / megközelítőleg a valóságban: 163 cm.
Testtömeg: 47 kg.
Vértípus: B.
MBTI-típus: ENFP-T.

KORAI ÉVEK

Minatozaki Sana 1996. december 29-én látta meg a napvilágot a Japánban található Osaka városában. Családjában egyke gyerek, szüleivel nőtt fel. Egészen kicsi gyermekkorától énekesi karrierről álmodott, legfőbb inspirációul pedig olyan k-pop előadók szolgáltak számára, mint a legandás Girls' Generation nevű lánybanda.

Habár japán anyanyelvű, folyékonyan beszél dél-koreaiul, amit odaköltözése óta tanult, valamint elsajátította már az angol nyelv alapjait is.

PRE-DEBÜT

Sana karrierje kezdetekor a japán EXPG gyakornokaként kezdett dolgozni: az eredeti terv az volt, hogy a k-pop ipar helyett a j-pop piacon fog szerencsét próbálni. Középiskolai évei során egy bevásárlóközpontban fedezte fel a JYP Entertainment egyik fejvadásza, aki felajánlotta neki, hogy vegyen részt az ügynökség japán meghallgatásán a rákövetkező napon. Sana meg is jelent a meghallgatáson, és át is ment - 2012 áprilisában csatlakozott az ügynökséghez. A Twice tagjaként való debütálása előtt több, mint három évig volt gyakornok. A Twice előtt a JYP egy másik lánybandájának tagjaként debütált volna, az a formáció azonban végül nem debütált, ismeretlen okokból.  2014-ben szerepelt a szintén JYP Entertainment égisze alatt tevékenykedő Got7 "A" című számához forgatott videoklipjében, mint a pincér.

2015-NAPJAINKIG: SIXTEEN, DEBÜTÁLÁS A TWICE TAGJAKÉNT ÉS EGYÉNI TEVÉKENYSÉGEK

2015-ben ő is résztvett a JYP Entertainment "Sixteen" című műsorában: a megmérettetés célja az volt, hogy az ügynökség debütáltathassa új, kilenc tagú lánycsapatát. Sana végül bekerült a debütálni készülő formációba, ami a Twice nevet kapta. Debütálásukra 2015 októberében került sor: első kislemezük a "The Story Begins" címet kapta, címadó dalnak pedig a "Like Ooh-Aah" című számot választották. Sana a csapaton belül vidám személyiségéről és energikusságáról ismert, amiért Dél-Koreában és nemzetközi szinten is hatalmas népszerűségre tett szert. Népszerűsége - a többi japán taggal, Minával és Momoval szemben - pozitív hatással volt a Dél-Korea és Japán között feszülő politikai és gazdasági konfliktusra. A Gallup Korea 2018-as listája szerint Sana lett a tizenhetedik legnépszerűbb idol - ezzel ő volt a legnépszerűbb japán előadó azon a listán. 2019-ben ugyanezen a listán tizenötödik lett. Szintén 2019-ben egy, a szolgálatukat teljesítő katonák körében ő lett a legnépszerűbb női k-pop idol.

A Twice-szal való promóción kívül számos márkának állt modellt és népszerűsítette őket, így például 2021-ben az A'pieu Cosmetics arca volt, Dahyun-nal közösen.

BIBLIOGRÁFIA

2021. 05. 16.: Yes, I am Sana.

ÉRDEKESSÉGEK

- reprezentatív színe a csapatban a lila.
- különleges képessége a csodaszép kézírása és kalligrafikus tehetsége - gimnáziumban sajátította el.
- nagyon ügyetlen.
- rendkívül optimista természet.
- hobbija a parfüm- és testpermet gyűjtögetés.
- nagyon szereti a joghurt italokat, azonban ki nem állhatja a padlizsánt és a babot.
- rajong a csípős ételekért.
- allergiás a porra.
- lefekvés után és előtt is gyakran végez nyújtó gyakorlatokat az ágyán.
- kedvenc színei a lila, a rózsaszín, a fekete és a bézs.
- annak ellenére, hogy kedveli a lila színt, ruhákon nem szereti.
- ha nem tud aludni, nyújtógyakorlatokat végez.
- nagyon szereti a horror filmeket - ő az a típus, aki végig visong az ijesztő jelenetek alatt, de mindig végig is nézi.
- legközelebbi barátnője Eunha (ex-GFriend tag), valamint jó barátja U (ONF) is.
- szerinte a pupillája a szexepilje.
- közös lakásukban ő, Jihyo, Nayeon és Mina osztoznak egy szobán.
- férfi ideálja: "Olyan valaki, aki jól bánik a szüleivel, keményen építi a karrierjét és professzionális."


Tagok, balról jobbra, felső sor: Sana, Nayeon, Mina, Momo, Dahyun & Jeongyeon.
Tagok, balról jobbra, alsó sor: Jihyo, Tzuyu & Chaeyoung.

A csapat neve...

...nemzetközileg: Twice, vagy TWICE
...dél-koreaiul: 트와이스
...japánul: トゥワイス

A csapat nevének jelentése (J.Y. Park magyarázatában): "Azért Twice, mert a csapat kétszer fog utat találni a rajongók szívéhez: egyszer a hangi adottságaikkal, egyszer pedig a külső megjelenésükkel."
Tagok száma: 9.
Fandomnév: Once, vagy ONCE
A fandom hivatalos színei: barack és neon magenta.
Mottó: "One in a million! Hello, we are TWICE."
Debütálásuk időpontja...

...Dél-Koreában: 2015. október 20.
...Japánban: 2017. június 28.

Ügynökség: JYP Entertainment (alma mater), Warner Japan és Republic Records.

TAGOK

...

* leader = a csapat vezetője, többnyire a csapat legidősebb és/vagy alapító tagja;
** center = a fellépések, koreográfiák középpontja;
*** a csapat arca = a csapat megjelenéséért, vonzó képéért felelős tag;
**** visual = a csapat megjelenéséért, vonzó képéért felelős tag;
***** maknae = a csapat legfiatalabb tagja.

2013-2015: MEGALAKULÁS ÉS DEBÜTÁLÁS

2013. december 19-én J.Y.Park, a JYP Entertainment vezérigazgatója bejelentette, hogy a 2014-es év első felében új lánycsapatot tervez debütáltatni az ügynökség - a szintén az ő égiszük alatt tevékenykedő, legendás lánybanda, a Miss A 2010-es indulása óta az elsőt. 2014. február 27-én érkeztek meg az első hírek a potenciális tagokat illetően: Lena és Cecilia, két JYP gyakornok akkor még a 6MIX név alatt alkották a csapat előfutárait, a híresztelések pedig megemlítették Nayeon, Jeongyeon, Jihyo (akkortájt még Jisoo) és Minyoung nevét, mint lehetséges tagokat. Ennek a felállásnak a debütálása azonban végül nem tudott megvalósulni, Lena és Cecilia ugyanis ismeretlen okokból elhagyták a JYP Entertainment-et.

2015. február 11-én J.Y.Park új közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a régóta ígért lánycsapat hét tagja egy új tehetségkutató- és túlélő műsorban, az Mnet csatornán futó "Sixteen" című showban kerülnek kiválasztásra. A versenybe szállt 16, JYP gyakornok közül végül az eredetileg tervezett hét helyett kilenc lány nyerte el a lehetőséget, hogy az ügynökség új formációjának tagjaként debütálhasson. Ők Jihyo, Nayeon, Sana, Mina, Chaeyoung, Jeongyeon, Dahyun, Tzuyu és Momo voltak, akiket napjainkban a végül Twice névre keresztelt lánycsapat oszlopos tagjaiként ismerünk. Tzuyu és Momo a végleges felállás kialakulása után, utólag kerültek be a csapatba: míg Tzuyu a nézők kedvence volt, addig Momo-t J.Y.Park maga választotta ki, hogy csatlakozzon kilencedik tagként a lányokhoz - saját meglátása szerint azért, mert a Twice-nak szüksége volt egy olyan előadói tehetséggel és karizmával rendelkező táncosra, mint ő. A döntés akkoriban nagy felzúdulást keltett a nézők körében: sokan sérelmezték, hogy a többi versenyző második lehetőség nélkül kiesett a mezőnyből. A kiesett versenyzők többsége azonban a Twice sorain kívül is sikeres karriert épített: Jeon Somi néhány éven belül megnyerte az Mnet "Produce 101" című tehetségkutató műsorát, a műsorból kikerült I.O.I lánybanda feloszlása óta pedig sikeres szóló előadó; Chaeryeong az ITZY nevű lánybanda tagjaként debütált a JYP Entertainment égisze alatt; testvére, Chaeyeon szintén az Mnet egyik tehetségkutatójából, a "Produce 48"-ből debütált az IZ*ONE elnevezésű, napjainkra feloszlott lánybanda soraiban; Park Ji Won a fromis_9 tagjaként debütált; Natty pedig szóló előadóként próbált szerencsét.

A csapat nevének jelentését az ügynökség vezérigazgatója így magyarázta: "Azért Twice, mert a csapat kétszer fog utat találni a rajongók szívéhez: egyszer a hangi adottságaikkal, egyszer pedig a külső megjelenésükkel." A fandomnév, azaz a Once jelentését maguk a lányok tisztázták: "Ha csak egyszer is (=once) megszeretsz minket, mi azt a szeretetünkkel kétszeresen (=twice) fizetjük vissza".

A lányok hivatalos debütálására 2015. október 25-én került sor, a "The Story Begins" címre keresztelt középlemezük, valamint a korongon helyet kapott címadó dal, a "Like Ooh-Ahh" megjelenésével. Első zenei kiadványuk megjelenését mérsékelt, ugyanakkor ambivalens siker és népszerűség követte: habár a zenei listákon kezdetben nem szerepelt fényesen, a megjelenést követő 3 hónapban mégis felkerült a Gaon digitális zenei listájának top 10-e közé. A "Like Ooh-Ahh" című számhoz forgatott videoklip a megjelenést követő első 5 hónapban elérte az 50 millió megtekintést - ezzel nagyon hamar az akkori egyik legnépszerűbb debütáló videoklip lett, amit lány formáció kiadott. A lassan, de biztosan érkező népszerűségnek köszönhetően végül a lányok sikert sikerre halmoztak: a 2015-ös Mnet Asian Music Awards elnevezésű zenei díjátadó ceremónián elnyerték a "Best New Female Artist" díjat. December 27-én a lányok a "Like Ooh-Ahh" remix változatával léptek fel az SBS Gayo Daejeon nevű, évzáró zenei fesztiválon.

2016: A NAGY ÁTTÖRÉS

2016. január 23-án a Billboard bejelentette, hogy a Twice első középlemezével, a "Story Begins"-szel, karrierje során először fellépett a Billboard "World Albums" listájára, a 15. helyen.

2016. április 25-én kiadták második középlemezüket, "Page Two" címen. A lemezen helyet kapott a "Cheer Up" című szerzeményük is, ami Park Ji Yoon 1998-as slágerének, a "Precious Love"-nak és a "Sixteen" című műsor főcímdalának, az "I'm Gonna Be Your Star"-nak az újrarendezett változataként jelent meg. A korong hatalmas kereskedelmi sikert aratott, több zenei listán is előkelő helyre juttatva a lányokat.

2016. május 5-én, a "Sixteen" elstartolásának első évfordulóján a Twice elnyerte első zenei műsoros győzelmét: az Mnet M! Countdown színpadán arattak győzelmet a "Cheer Up" című szerzeményükkel, majd nem sokkal később a Music Bank és az Inkigayo színpadán is elhozhatták az adás trófeáját. Július 31-én az Amerikai Egyesült Államokban is debütáltak: a Los Angeles-ben megrendezésre került KCON elnevezésű rendezvényen léptek fel.

A Twice debütálásának egy éves évfordulójának alkalmából október 20-án a lányok kiadták a "One in a Million" című szerzeményüket, ami később az október 24-én megjelent, harmadik középlemezükön, a "Twicecoaster: Lane 1"-on kapott helyet. A korong címadó dalához, a "TT"-hez forgatott videoklip ugyanezen a napon került fel a csapat YouTube csatornájára.

November 11-én a "Like Ooh-Ahh" című számukhoz forgatott videoklip hivatalosan is átlépte a 100 millió megtekintést: ezzel nemcsak, hogy ők lettek a negyedik lánybanda, akik elérték ezt a mérföldkövet, hanem ők lettek az első csapat, akik debütáló számhoz forgatott videoklippel szereztek ilyen megtekintésszámot. November 19-én a 8th Melon Music Awards estéjén a "Cheer Up" című számuk elnyerte az "Év dala" trófeát. December 2-án ugyenezt a díjat hozhatták haza az Mnet Asian Music Awards átadón.

2017: ELSŐ KONCERT TURNÉ ÉS DEBÜTÁLÁS A JAPÁN ZENEI PIACON

A 2015 októberi debütálásukat követően, egy évvel és négy hónappal később a JYP Entertainment bejelentette a csapat első önálló koncertsorozatát: a "Twice 1st Tour: Twiceland – The Opening" címre keresztelt esemény megnyitására 2017. február 17 és 19. között került sor a szöuli SK Olympic Handball Gymnasium falai között. Ezt követően ellátogattak Thaiföldre és Szingapúrba is. Február 20-án kiadták "Twicecoaster: Lane 2" címre keresztelt különleges lemezüket: a korongon kapott helyet a "Knock Knock" című slágerük is. A lemez a hasonló című, "Twicecoaster: Lane 1" újracsomagolt változataként jelent meg.

Február elején megnyílt a csapat hivatalos weboldala. Hivatalos japán debütálásukat is ekkortájt, február 24-én jelentették be, a megjelenésre pedig június 28-án került sor: ekkor adták ki "#Twice" címre keresztelt válogatás albumukat. Május 15-én megjelent negyeidk koreai középlemezük, "Signal" címen: az azonos című címadódalt maga J.Y. Park szerezte. A lemezen olyan szerzemények is helyet kaptak, mint az "Eye Eye Eyes", aminek a dalszerzési munkálataiból Jihyo és Chaeyoung is kivették a részüket, valamint az "Only You", amit Ha:tfelt (volt Wonder Girls tag) írt.

Június 14-én a lányok kiadták "Signal" című szerzeményük japán változatát, amit egy héttel később a "TT" japán verziója és a hozzá forgatott videoklip követett. Hivatalos japán debütálásukra június 28-án került sor: ezen a napon jelent meg a már korábban említett, "#Twice" című válogatásalbumuk. A lemezen összesen öt, korábban megjelent daluk koreai és japán verziója is helyet kapott. Július 2-án tartották meg "Touchdown in Japan" című rajongói találkozójukat a japán Tokyo Metropolitan Gymnasium falai közt. A rendezvényre összesen több, mint 15.000 rajongójuk látogatott el. Debütálásuk a japán zenei piacon elsöprő sikert aratott. Oktüber 6-án megjelent a "One More Time" című dalukhoz forgatott videoklipjük.

Első dél-koreai nagylemezüket ezt követően, október 30-án adták ki, "Twicetagram" címen. Címadó dalnak a "Likey" című szerzeményt választották, a hozzá forgatott videoklipet pedig ugyanazon a napon töltötték fel a YouTube csatornájukra. A lemezen olyan dal- és zeneszerzők dolgoztak együtt a lányokkal, mint a Black Eyed Pilseung vagy Hyerim (volt Wonder Girls tag).

A "Twicetagram" újracsomagolt változatára sem kellett sokat várni: a karácsony-inspirálta korong "Merry & Happy" címen jelent meg, 2017. december 11-én. Címadó dalnak a "Heart Shaker" című dalt választották, videoklipet is ehhez forgattak.

Sikeres és mindent elsöprő japán debütálásuk tiszteletére, a 2017-es év végén még szerepeltek a 68th Kōhaku Uta Gassen színpadán - a műsor a japánok legkedveltebb évzáró ünnepsége, az NHK prezentálásában.

2018: TOVÁBBI SIKEREK ÉS TURNÉZÁS

2018. február 7-én kiadták második japán single lemezüket, "Candy Pop" címen. Emellett sort kerítettek első japán koncertturnéjukra is, "Twice Showcase Live Tour 2018 "Candy Pop" címen. Az eseménysorozat 2018. január 19-én vette kezdetét, a japán Aichi megyében. 2018. április 9-én kiadták "What Is Love?" címre, keresztelt, ötödik koreai középlemezüket. Ezt követően nem sokat pihentek: május 16-án új japán single lemezzel lepték meg rajongóikat, aminek a "Wake Me Up" címet adták. A sorozatos zenei sikereket követően még az év elején új koncertturnére indultak: a "Twice 2nd Tour: Twiceland Zone 2 – Fantasy Park" című esemény 2018. május 18. és 20. között zajlott, Szöulban. Az eseménysorozat összességében több, mint 90.000 rajongót vonzott Ázsia-szerte.

2018 tavaszán felénekelték a The Jackson 5 "I Want You Back" című számát az akkor még produkciós folyamatában lévő "Sensei Kunshu" című filmadaptációhoz. A lányok verziója június 15-én digitális formában is elérhető lett a rajongók számára, a hozzá forgatott videooklippel együtt. Július 9-én megjelent a "What Is Love?" album újracsomagolt változata, a "Summer Nights" - címadó dalnak ezúttal a "Dance The Night Away" című szerzeményt választották.

2018. augusztus 17-én, első japán nagylemezüket beharangozandó, kiadták "BDZ" című single lemezüket. Az azonos címet viselő korong szeptember 12-én került a botlok polcaira. Az albumot követett sikert után szinte azonnal turnére indultak: a "Twice 1st Arena Tour 2018 "BDZ"" elnevezésű koncertsorozatuk szeptember 29-én vette kezdetét, Chiba városában. November 5-én kiadták hatodik koreai középlemezüket, "Yes or Yes" címen. A címadó dalhoz forgatott videoklip a megjelenést követő 24 órán belül 31,4 millió megtekintést ért el: ezzel a "Yes or Yes" lett mindenidők 7. legtöbb, 24 órán belül elért megtekintéssel rendelkező videoklipje a YouTube történetében.

A "Yes or Yes" lemez újracsomagolt verziójaként, december 12-én kiadták a "The Year of the "Yes"" című albumukat, december 26-án pedig a "BDZ" újracsomagolt verziójaként a "Stay By My Side"-ot. Ez a szerzemény aztán felcsendült a japán "Shinya no Dame Koi Zukan" című televíziós drámában is. A "Stay By My Side", mint single lemez már október 22-én elérhetővé vált a rajongók számára.

2019: VISSZATÉRÉSEK - "FANCY", "FEEL SPECIAL" ÉS "&TWICE"

2019. március 6-án kiadták második japán válogatás albumukat, "#Twice2" címen. Visszatérésüket követően ők lettek az első dél-koreai lánycsapat, akik stadion turnéra indultak Japánban: a "Twice Dome Tour 2019 "#Dreamday"" címre keresztelt koncertsorozatuk 2019 márciusa és áprilisa között több, mint 220,000 rajongót vonzott az Osaka-i, Tokió-i és Nagoya-i helyszíneken. Az eseményre árusított jegyek a megjelenésüket követően mindössze egy perc alatt teljesen elfogytak.

Április 22-én megjelent a lányok 7. középlemeze, a "Fancy You". A megjelenést követő siker után nem sokat pihentek: belekezdtek első világturnéjukba, a "Twicelights" címet viselő koncertsorozatba. A turné észak-amerikai állomásain több, mint 41,000 rajongó fordult meg.

Június 12-én két japán nyelvű single lemezük is napvilágot látott, cím szerint a "Breakthrough" és a "Happy Happy" című slágerek. Július 17-én a JYP Entertainment bejelentette, hogy a "Twicelights" turnéhoz - a nagy érdeklődésre való tekintettel - új japán állomásokat csatoltak, így a lányok visszatérnek a szigetország rajongóihoz. 2019 októbere és 2020 februárja között a lányok tehát 7 japán városban összesen 12 koncerten örvendeztették volna meg népes rajongótáborukat - a COVID-19 járvány kitörése miatt azonban az októberben hozzáadásra került két márciusi időpont először elhalasztásra, majd teljes törlésre kerültek.

Júliusban a JYP Entertainment közleményben adta a rajongók tudtára, hogy Mina meghatározatlan időre szünetre megy: okként az énekesnő által tapasztalt extrém szorongást, valamint a színpadi szereplések okozta, kezelhetetlen stresszt nevezték meg.

Szeptember 23-án kiadták 8. középlemezüket, "Feel Special" címen. Ezt november 20-án második japán nagylemezük, a "&Twice" megjelenése követte. A korong címadó dala, a "Fake & True" már korábban, október 18-án elérhetővé vált a rajongók számára.

2020: PROMÓCIÓK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN ÉS TOVÁBBI VISSZATÉRÉSEK - "MORE AND MORE" ÉS "EYES WIDE OPEN"

2019 októberében a JYP Entertainment bejelentette, hogy a "Twicelights" turnéhoz - a nagy érdeklődésre való tekintettel - új japán állomásokat csatoltak, így a lányok visszatérnek a szigetország rajongóihoz. 2019 októbere és 2020 februárja között a lányok tehát 7 japán városban összesen 12 koncerten örvendeztették volna meg népes rajongótáborukat - a COVID-19 járvány kitörése miatt azonban az októberben hozzáadásra került két márciusi időpont először elhalasztásra, majd teljes törlésre kerültek. A március 7-8-ra tervezett "Twicelights World Tour Finale" esemény szintén törlésre került.

Februárban Mina visszatért egészségügyi pihenőjéről.

Február 24-én bejelentették, hogy a Twice szerződést kötött a Republic Records nevű ügynökséggel, amerikai zenei karrierjük menedzselése céljából.

Április 29-én a YouTube Originals kínálatában elérhetőé vált "Twice: Seize the Light" című koncertdokumentumsorozatuk.

Április 20-án napvilágot láttak a híresztelések, hogy a lányok júniusban új koreai lemezt terveznek kiadni. A "More and More" címre keresztelt album végül június 1-én jelent meg.

Augusztus 9-én megrendezésre került első online koncertjük, a "Twice: World in a Day". Az eseményre az SM Entertainment és a Naver által üzemeltetett Beyond Live platformján került sor. Ezzel ők lettek az első, nem az SM Entertainment égisze alá tartozó előadók, akik a platformon adtak otthont online eseménynek.

Szeptember 16-án megjelent 3. japán középlemezük, "#Twice3" címen, majd október 26-án 2. koreai nagylemezük, az "Eyes Wide Open". A korong címadó dalának választott "I Can't Stop Me"-hez forgatott videoklip ugyanezen a napon került fel a csapat YouTube csatornájára.

Októberben a JYP Entertainment bejelentette, hogy Jeongyeon szorongásos zavar miatt szünetelteti minden tevékenységét a Twice tagjaként, és meghatározatlan időre visszavonul a nyilvánosságtól, hogy mentális egészségére koncentrálhasson.

November 6-án megjelent a virtuális formáció, a League of Legends nevű online játékból ismert karakterek által alkotott K/DA első lemeze, "All Out" címen. A korongon helyet kapott "I'll Show You" című számon Nayeon, Sana, Jihyo és Chaeyoung is közreműködött. Ezt követően, november 11-én megjelent 7. japán single lemezük, a "Better". November 30-án felléptek a "The Late Show with Stephen Colbert" című műsor "#PlayAtHome" címre keresztelt sorozatában: az "I Can't Stop Me" című szerzeményüket adták elő.

A 2020-as Mnet Asian Music Awards keretein belül a lányok egy meglepetés fellépéssel kedveskedtek rajongóiknak: előadták addig meg nem jelentetett számukat, a "Cry For Me"-t. A fellépés óriási sikert aratott: ezt követően a fanok egyöntetű kérésére december 18-án digitális single lemez formátumban is kiadták a dalt.

2021: NEMZETKÖZI TERJESZKEDÉS ÉS ISMERTSÉG

Január 14-én bejelentették második online koncertjük, a "Twice in Wonderland" megrendezését: az eseményre március 6-án került sor.

Január 28-án a formáció fellépett a Time magazin egyik online adásában, ahol előadták "Depend on You" című szerzeményüket az "Eyes Wide Open" albumról.

Január 31-én Jeongyeon négy hónapnyi távollét után visszatért a csapathoz - első nyilvános fellépésére a 30th Seoul Music Awards keretein belül került sor.

A március 6-i online koncertjük, a "Twice in Wonderland" egy meglehetősen nagy költségvetésű, különböző technológiák felhasználásával megvalósult produkció volt, az NTT Docomo platformján - ha a koncert önmagában nem lett volna elég élmény a jelenlévőknek, a végén nagy bejelentéssel is készültek a lányok: beharangoztáj május 12-re tervezett új, japán single lemezüket, a "Kura Kura"-t. A fizikai megjelenést megelőzően a "Kura Kura" digitális formában már április 20-án elérhetővé vált.

Április 19-én a JYP Entertainment megszellőztette a hírt, miszerint a lányok júniusban új, koreai kislemezt terveznek piacra dobni.

Április 28-án szerepeltek a "The Kelly Clarkson Show" színpadán: "Cry For Me" című számukat adták elő.

Június 11-én megjelent az áprilisban ígért, 10. koreai kislemezük, a "Taste of Love". Címadó dalnak az "Alcohol-Free" című számukat választották - a hozzá forgatott, színes, latin hangulatú videoklip június 9-én vált elérhetővé a YouTube-on.

Július 28-án megjelent 3. japán nagylemezük, a "Perfect World". A lemezen 7 másik mellett olyan, korábban már megjelent számok kaptak helyet, mint a "Fanfare", a "Kura Kura" és a "Better".

Augusztusban Jeongyeon ismét visszavonulásra kényszerült, kiújult szorongásos zavara és társult pánikbetegsége miatt.

Október 1-én megjelent első, teljesen angol nyelvű single lemezük, "The Feels" címre keresztelve. A hozzá forgatott videoklip végén bevágott poszteren hozták nyilvánosságra, hogy a közeljövőben kiadnak egy új koreai nagylemezt, valamint egy japán közép- és nagylemezt is.

Novemberben Jeongyeon visszatért a nyilvánossághoz, 12-én pedig megjelent a "Formula of Love: O+T=< 3", a lányok 3. koreai nagylemeze. Videoklipet ezúttal a "Scientist" című single-höz forgattak.

November 15-én, mindössze 3 nappal új koreai lemezük megjelenése után bejelentették, hogy új világturnéra indulnak. "III" címre keresztelt koncertsorozatuk észak-amerikai állomásainak időpontját is ezen a napon jelentették be.

December 3-án kiadták 9. japán single lemezüket, "Doughnut" címen.

2022: JAPÁN VISSZATÉRÉSEK

2022. március 3-án kiadták negyedik japán középlemezüket, "#Twice4" címen.

A CSAPAT KÖZÖSSÉGI OLDALAI
Hivatalos oldal (koreai): twice.jype.com
Hivatalos oldal (japán): twicejapan.com
Facebook: @JYPETWICE
YouTube (koreai): TWICE
YouTube (japán): TWICE JAPAN OFFICIAL YouTube Channel
Twitter (koreai): @JYPETWICE
Twitter (japán): @JYPETWICE_JAPAN
Instagram (koreai): @twicetagram
Instagram (japán): @jypetwice_japan
Spotify: TWICE
VLive: TWICE
 

Minatozaki Sana életrajzát, valamint a Twice csapat teljes leírását a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim.
A szöveg részben- vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!

VIDEOKLIPEK

Év Cím Rendező
2015 "Like Ooh-Ahh" (Ooh-Ahh하게) Naive Creative Production
2016 "Cheer Up" Naive Creative Production
2016 "TT" Naive Creative Production
2017 "Knock Knock" Naive Creative Production
2017 "Signal" Naive Creative Production
2017 "Signal" (Japanese Ver.) Naive Creative Production
2017 "TT" (Japanese Ver.) Jimmy (BS Pictures)
2017 "One More Time" Naive Creative Production
2017 "Likey" Naive Creative Production
2017 "Heart Shaker" Naive Creative Production
2017 "Merry & Happy" Mustache Films
2018 "Candy Pop" Naive Creative Production & Takahiko Kyōgoku (animation)
2018 "Brand New Girl" Jimmy (BS Pictures)
2018 "What Is Love?" Naive Creative Production
2018 "Wake Me Up" Jimmy (BS Pictures)
2018 "I Want You Back" Jimmy (BS Pictures)
2018 "Dance the Night Away" Naive Creative Production
2018 "BDZ" Naive Creative Production
2018 "Yes or Yes" Naive Creative Production
2018 "The Best Thing I Ever Did" (올해 제일 잘한 일) Mustache Films
2019 "Likey" (Japanese Ver.) Naive Creative Production
2019 "What Is Love?" (Japanese Ver.) Naive Creative Production
2019 "Fancy" Naive Creative Production
2019 "Happy Happy" Naive Creative Production
2019 "Breakthrough" Naive Creative Production
2019 "Feel Special" Naive Creative Production
2019 "Fake & True" Vishop (Vikings League)
2020 "More & More" Naive Creative Production
2020 "Fanfare" Vishop (Vikings League)
2020 "Fancy" (Japanese Ver.) Naive Creative Production
2020 "More & More" (Japanese Ver.) Naive Creative Production
2020 "I Can't Stop Me" -
2020 "Better" -
2021 "Kura Kura" Yoojeong Ko (Edie Ko)
2021 "Alcohol-Free" Rigend Film
2021 "Perfect World" -
2021 "The Feels" Oui Kim (OUI)
2021 "Scientist" ?

FILMEK

Év Cím Szerep
2018 Twiceland önmaguk

VIDEO ALBUMOK

A megjelenés időpontja Cím
2016. július 29. Twice TV 2: One In A Million
2016. november 2. Twice TV 3: Jeju Island
2017. május 1. Twice TV 4
2017. augusztus 25. Twice Super Event DVD
2017. december 20. Twice Debut Showcase "Touchdown in Japan"
2018. január 30. Twiceland -The Opening-
2018. január 31. Twice TV 5: Twice in Switzerland
2018. július 19. Twiceland - The Opening [Encore]
2018. szeptember 11. Twice TV 6: Twice in Singapore
2018. december 21. Twice Fanmeeting Once Begins
2019. március 18. Twice TV 2018 
2019. augusztus 22. Twice 2nd Tour Twiceland Zone 2: Fantasy Park
2020. március 4. Twice Dome Tour 2019 "#Dreamday" in Tokyo Dome
2020. június 9. Twice World Tour 2019 'Twicelights' in Seoul

DVD KIADÁSOK

Év Cím
2016 Page Two Monograph
2016 2017 Season's Greetings
2017 Twicecoaster: Lane 1 Monograph
2017 Twice 1st Photo Book "One in a Million"
2017 Twice Super Event
2017 Twicezine: Jeju Island Edition
2017 Signal Monograph
2017 Twice Debut Showcase "Touchdown in Japan"
2017 2018 Season's Greetings "First Love"
2018 Twiceland: The Opening
2018 Twicetagram Monograph
2018 Merry & Happy Monograph
2018 Twiceland: The Opening (Encore)
2018 Once Begins Twice Fanmeeting
2018 2019 Japan Season's Greetings "Twice Airlines"
2018 2019 Season's Greetings "The Roses"
2019 Twiceland Zone 2: Fantasy Park
2019 2020 Japan Season's Greetings "Illusion"
2020 Twice Dome Tour 2019 "#Dreamday" in Tokyo Dome
2020 Twicelights: Twice World Tour 2019
2021 2021 Season's Greetings "The Moment Forever"
2021 2021 Japan Season's Greetings "On & Off"

VALÓSÁGSHOW-K

Év Cím Csatorna
2015 Sixteen Mnet
2015 Twice TV Naver TV Cast, V Live
2015 Twice TV2 Naver TV Cast, V Live
2016 Twice's Private Life Mnet
2016 Twice TV Begins V Live
2016 Twice TV: School Meal Club's Great Adventure V Live
2016 Twice TV3 Naver TV Cast, V Live
2016 Twice TV4 Naver TV Cast, V Live
2016 Twice TV Special Naver TV Cast, V Live
2017 Twice – Lost: Time JTBC, V Live
2017 Twice TV5: Twice in Switzerland V Live, MBC Every 1, MBC Music
2017 Twice TV6 Naver TV Cast, V Live
2018 Twice TV 2018 Naver TV Cast, V Live, YouTube
2018 Twice TV: What Is Love? Naver TV Cast, V Live, YouTube
2018 Twice TV: Dance The Night Away Naver TV Cast, V Live, YouTube
2018 Twice TV: Yes or Yes Naver TV Cast, V Live, YouTube
2018 Twice TV: The Best Thing I Ever Did Naver TV Cast, V Live, YouTube
2019 Twice TV: Fancy Naver TV Cast, V Live, YouTube
2019 Twice in Hawaii AbemaTV
2019 Twice TV: Feel Special Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Time to Twice Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Twice: Seize the Light YouTube
2020 Finding Twice's MBTI V Live, YouTube
2020 Time to Twice: Karaoke Battle Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Twice TV: More & More Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Time to Twice: The Great Escape Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Time to Twice: Healing Camping Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Time to Twice: TDOONG High School Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Twice TV: I Can't Stop Me Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 Time to Twice: Crime Scene Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Time to Twice: Twice New Year Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Time to Twice: Twice and the Chocolate Factory Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Time to Twice: TDOONG Entertainment Season 2 Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Time to Twice: Yes or No Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Time to Twice: TDOONG Forest Naver TV Cast, V Live, YouTube
2021 Twice Channel YouTube

TELEVÍZIÓS MŰSOROK

Év Cím Csatorna Szerep
2015 Sixteen Mnet versenyző
2016 Idol Star Athletics Championships MBC műsorvezető
2017 KBS Song Festival KBS műsorvezető
2019 Idol Star Athletics Championships MBC műsorvezető
2020 Nizi Project: Season 2 TV műsorvezető

NAGYLEMEZEK

A megjelenés időpontja Cím
2017. október 30. Twicetagram
2018. szeptember 12. BDZ *
2019. november 20. &Twice *
2020. október 26. Eyes Wide Open
2021. július 28. Perfect World *
2021. november 12. Formula of Love: O+T=< 3

* japán kiadvány, a Warner Music Japan gondozásában

VÁLOGATÁS ALBUMOK

A megjelenés időpontja Cím
2017. június 18. #Twice *
2019. március 6. #Twice2 *
2020. szeptember 16. #Twice3 *

* japán kiadvány, a Warner Music Japan gondozásában

ÚJKIADÁSÚ ALBUMOK

A megjelenés időpontja Cím
2017. február 20. Twicecoaster: Lane 2
2017. december 11. Merry & Happy
2018. július 9. Summer Nights
2018. december 12. The Year of "Yes"

KÖZÉPLEMEZEK

A megjelenés időpontja Cím
2015. október 20. The Story Begins
2016. április 25. Page Two
2016. október 24. Twicecoaster: Lane 1
2017. február 24. What's Twice? *
2017. május 15. Signal
2018. április 9. What Is Love?
2018. november 5. Yes or Yes
2019. április 22. Fancy You
2019. szeptember 23. Feel Special
2020. június 1. More & More
2021. június 11. Taste of Love

* japán kiadvány, a Warner Music Japan gondozásában

FONTOS SINGLE LEMEZEK

Koreai kiadások

Év Cím Album
2015 "Like Ooh-Ahh" (OOH-AHH하게) The Story Begins
2016 "Cheer Up" Page Two
2016 "TT" Twicecoaster: Lane 1
2017 "Knock Knock" Twicecoaster: Lane 2
2017 "Signal" Signal
2017 "Likey" Twicetagram
2017 "Heart Shaker" Merry & Happy
2018 "What Is Love?" What Is Love?
2018 "Dance the Night Away" Summer Nights
2018 "Yes or Yes" Yes or Yes
2018 "The Best Thing I Ever Did" (올해 제일 잘한 일) The Year of "Yes"
2019 "Fancy" Fancy You
2019 "Feel Special" Feel Special
2020 "More & More" More & More
2020 "I Can't Stop Me" Eyes Wide Open
2020 "Cry For Me" -
2021 "Alcohol-Free" Taste of Love
2021 "Scientist" Formula of Love: O+T=< 3

Japán kiadások

Év Cím Album
2017 "One More Time" BDZ
2018 "Candy Pop" BDZ
2018 "Wake Me Up" BDZ
2018 "BDZ" BDZ
2019 "Happy Happy" &Twice
2019 "Breakthrough" &Twice
2019 "Fake & True" &Twice
2020 "Fanfare" Perfect World
2020 "Better" Perfect World
2021 "Kura Kura" Perfect World
2021 "Perfect World" Perfect World

Angol kiadások

Év Cím Album
2021 "The Feels" -

PROMÓCIÓS SINGLE LEMEZEK

Év Cím Album
2017 "Signal" (Japanese version) #Twice
2018 "I Want You Back" BDZ
2018 "Stay by My Side" BDZ (Repackage)
2019 "Likey" (Japanese version) #Twice2
2019 "What Is Love?" (Japanese version) #Twice2
2020 "Stuck in My Head" (Japanese version) #Twice3
2020 "More & More" (English version) -
2020 "I Can't Stop Me" (English version) -

EGYÉB ISMERT SZÁMOK

Év Cím Album
2015 "Do It Again" (다시 해줘) The Story Begins
2015 "Going Crazy" (미쳤나봐) The Story Begins
2015 "Truth" The Story Begins
2015 "Like a Fool" The Story Begins
2015 "Candy Boy" The Story Begins
2016 "Precious Love" (소중한 사랑) Page Two
2016 "Touchdown" Page Two
2016 "Woohoo" Page Two
2016 "Tuk Tok" (툭하면 톡) Page Two
2016 "My Headphones On" (Headphone 써) Page Two
2016 "1 to 10" Twicecoaster: Lane 1
2016 "One in a Million" Twicecoaster: Lane 1
2016 "Ponytail" Twicecoaster: Lane 1
2016 "Jelly Jelly" Twicecoaster: Lane 1
2016 "Pit-A-Pat" Twicecoaster: Lane 1
2016 "Next Page" Twicecoaster: Lane 1
2017 "Ice Cream" (녹아요) Twicecoaster: Lane 2
2017 "Only You" (Only 너) Signal
2017 "Three Times a Day" (하루에 세번) Signal
2017 "Someone Like Me" Signal
2017 "Hold Me Tight" Signal
2017 "Eye Eye Eyes" Signal
2017 "Luv Me" One More Time MCD
2017 "Turtle" (거북이) Twicetagram
2017 "Missing U" Twicetagram
2017 "Wow" Twicetagram
2017 "24/7" Twicetagram
2017 "FFW" Twicetagram
2017 "You in My Heart" (널 내게 담아) Twicetagram
2017 "Look at Me" (날 바라바라봐) Twicetagram
2017 "Love Line" Twicetagram
2017 "Ding Dong" Twicetagram
2017 "Don't Give Up" (힘내!) Twicetagram
2017 "Jaljayo Good Night" (잘자요 굿나잇) Twicetagram
2017 "Rollin'" Twicetagram
2017 "Merry & Happy" Merry & Happy
2018 "Brand New Girl" BDZ
2018 "Sweet Talker" What Is Love?
2018 "Ho!" What Is Love?
2018 "Chillax" Summer Nights
2018 "Shot Thru the Heart" Summer Nights
2018 "Stuck" Summer Nights
2018 "Be as One" BDZ
2019 "Rainbow" Feel Special
2019  "Get Loud" Feel Special
2019  "Trick It" Feel Special
2019  "Love Foolish" Feel Special
2019  "21:29" Feel Special
2020 "Swing" &Twice (Repackage)
2020 "Oxygen" More & More
2020 "I'll Show You" (with K/DA and Bekuh Boom featuring Annika Wells) All Out

SOUNDTRACK MEGJELENÉSEK

Év Cím Album
2021 "I Love You More Than Anyone" (누구보다 널 사랑해) Hospital Playlist: Season 2

SINGLE KIADÁSOK

Év Cím Album
2021 "Sotsugyou (Cover)" -

ZENESZERZŐI KREDITEK

Év Cím Album Előadó Terület
2018 "Shot Thru the Heart" Summer Nights Twice dalszöveg
2019 "Turn It Up" Fancy You Twice dalszöveg
2019 "21:29" Feel Special Twice dalszöveg
2020 "Do What We Like" Eyes Wide Open Twice dalszöveg
2021 "Conversation" Taste of Love Twice dalszöveg

Utolsó frissítés: 2022.06.04. 12:12 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace