Starity

Minnie Nicha Yontararak

Minnie Nicha Yontararak Minnie Nicha Yontararak nemzetisége 6219. 37rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Minnie Nicha Yontararak /มินนี่ ณิชา ยนตรรักษ์/
 • Becenév
 • Minnie /민니/
 • Születési idő
 • 1997. október 23.
 • Születési hely
 • Thaiföld
 • Foglalkozás
 • énekesnő, modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jeon So Yeon Song Yu Qi Cho Mi Yeon Yeh Shu Hua Seo Soo Jin

Minnie Nicha Yontararak életrajza

Nicha Yontarak, ismertebb nevén Minnie thai származású énekesnő, táncos, dalszerző és színésznő. Jelenleg a dél-koreai (G)I-dle fő vokalistája - a hat tagú lánycsapat 2018. május 2-án debütált a CUBE Entertainment szárnyai alatt.

1997-2017: KORAI ÉVEK ÉS PRE-DEBÜT

Minnie 1997. október 23-án látta meg a napvilágot Thaiföld fővárosában, Bangkokban. Két bátyja van, ikrek. Zenei beállítottságú családba született: édesanyja, nagynénje és nagybátyja is zongorázott. Ezt a hagyományt vitte tovább Minnie is, aki öt éves korától vett zongora leckéket, hét éves korától pedig énekórákra járt, hogy hangi adottságait fejlessze. A benne kialakult zeneszeretetet leginkább édesanyjának köszönheti: saját bevallása szerint ő volt rá a legnagyobb hatással, zongorázni is tőle kezdett tanulni. Tanulmányait a Wattana Wittaya Academy falai között végezte, majd a Grammy Vocal Studio-ban folytatott zenei tanulmányokat. Gimnáziumi évei alatt tagja volt a szurkoló csapatnak, dobolt és színészi projekteket is vállalt. Négy évig tanult kínaiul. 2014 szeptemberében vett részt a CUBE Star World Audition egyik thaiföldi állomásán, ahol azonnal beválogatták az ügynökséghez: 2015-ben költözött Dél-Koreába, hogy megkezdje gyakornoki éveit.

A közönségnek 2016. március 23-án mutatta be az ügynökség, mint egyik ígéretes gyakornokukat. November 5-én ő is fellépett Soyeon-nal az Unpretty Rapstar 3 koncertjén. 2017 júniusában ő is szerepelt Shuhua és Yuqi oldalán a Rising Star Cosmetics promóciójában. Ugyanebben az évben Minnie lehetőséget kapott rá, hogy felénekelje a Twinkle Twinkle Little Star című dalt a Line Friends-nek, valamint hat dalt a Dance Party! – Children's English Songs-hoz, egy angol nyelvű dalválogatáshoz.

2018-2019: DEBÜTÁLÁS A (G)I-DLE TAGJAKÉNT, KOLLABORÁCIÓK

2018. május 2-án Minnie is debütált a CUBE Entertainment új, hat tagú lánycsapata, a (G)I-dle tagjaként. Debütáló középlemezük az I Am címet kapta, címadó dalnak pedig a Latata  című szerzeményt választották. A csapat tagjai Soyeon, Miyeon, Minnie, Yuqi, Soojin és Shuhua. Minnie-t rendkívül pozitívan fogadta a közönség: dícsérték egyedi, vonzó és megnyugtató hanszíne miatt.

Második középlemezükön, ami az I Made címet kapta, Minnie dalszerzői és produceri munkát is vállalt: a Blow Your Mind című számon dolgozott egyénileg. Ehhez a számhoz egy videoklipet is kiadtak, amit ő maga rendezett. Minnie ezt követően maga erősítette meg, hogy gyakran szerez zenét zongorakísérettel, valamint MIDI órákat vesz, hogy fejlessze zeneszerzői képességeit. Első japán nyelvű lemezükön, a Latata-n ő szerezte a For You című számot.

2019 októberében az (G)I-dle is részt vett az MNet csatornán futó Queendom című tehetségkutató műsorban. Az első fellépésükön Minnie a Latata thai verziójával vezette fel csapatát, a nézők pedig el voltak ragadtatva tőle. A harmadik fordulóban Minnie képviselte a csapat vokalistáit: Hyejeong-gal (AOA) lépett fel közösen, az Instagram című számot adták elő, Dean-től. A kollaboráció a műsor egyik legjobban várt produkcióját hozta el a nézőknek, hatásukra pedig az Instagram újra helyet kapott a zenei listákon. Október 15-én bejelentették, hogy Minnie együttműködött Wengie-vel (kínai-ausztrál származású Youtube személyiség): az általuk kiadott szám az Empire címet kapta, és október 18-án jelent meg. A szerzemény 22. helyen debütált a Billboard Worl Digital Songs-on.

2021-2021: DEBÜTÁLÁS SZÍNÉSZNŐKÉNT ÉS EGYÉNI TEVÉKENYSÉGEK

2020-ban Minnie részt vett az I'm the Trend és a Tung-Tung (Empty) című számok dalszerzői munkálataiban, FCM Houdinival közösen. Az I'm the Trend-et a rajongóiknak szánta, és a csapat első online koncertjén, az I-Land : Who Am I keretein belül került bemutatásra. A Tung-Tung (Empty) a (G)I-dle második japán lemezén, az Oh My God-on kapott helyet.

Szeptemberben került sor Minnie filmes debütálására: a Netflix új sziutációs komédiájában, a So Not Worth It-ben kapott szerepet. A műsorban szerepelt rajta kívül Park Se Wan, Shin Hyun Seung, Youngjae (Got7) és Han Hyun Min is. A sorozat középpontjában egy csapat, a világ minden tájáról érkezett egyetemista áll, akik együtt élnek egy kollégiumban. Minnie egy thai egyetemista lányt alakít, aki szívesen fantáziál a dél-koreai drámák világáról.

Októberben ő énekelte fel a My Dangerous Wife című sorozat soundtrackjére a Getaway című számot, valamint Miyeon-nal közösen a We Already Fell In Love című szerzeményt, a Do Do Sol Sol La La Sol című drámához. Október 6-án a Glance TV Minnie Soojin's i'M THE TREND (민니 수진의 i'M THE TREND) című műsorában ő és Soojin ismertették meg a nézőket a stílusukkal. November 22-én Minnie és Yuqi is szerepelt a Seoul Tourism Foundation által finanszírozott Play Seoul című projektben: a műsorban híres, befolyásos k-pop előadók mutatják be szöuli tapasztalataikat, egy élő adás keretein belül. A műsor célja a dél-koreai kultúra és élet nemzetközi népszerűsítése, valamint a COVID-19 utáni, biztonságos turizmus promotálása. Minnie és Yuqi Itaewon és Euljiro kávézóit és éttermeit járták be az adás során.

2021 elején Minnie is dalszerzői feladatokat vállalt a Moon és a Dahlia című számok készítése során: mindkét szerzemény a január 11-én megjelent negyedik középlemezükön, az I Burn-ön kapott helyet.

MAGÁNÉLETE

Minnie többnyelvű: folyékonyan beszél thai, dél-koreai, angol, japán és kínai nyelven is.

ÉRDEKESSÉGEK

» bátyjait Mic-nek és Mac-nek hívják - ezért választottak a szülei olyan nevet neki, ami "M" betűvel kezdődik.
» közeli barátai Sorn (CLC) és Lisa (BlackPink).
» nagyon szereti a zöld teát.
» imád vásárolni.
» hosszútávú célja, hogy Thaiföld egyik legmeghatározóbb arca legyen.
» gyakornoki ideje alatt a legnagyobb nehézsége az volt, hogy nem értette, amit a környezete mondott.
» balkezes.
» kedvenc színe a rózsaszín.
» négy évig volt gyakornok, mielőtt a (G)I-dle tagjaként debütált volna.
» négy kutyája van.
» rajong Troye Sivan-ért.
» Yuqi-val osztozik egy szobán.


Minnie Nicha Yontarak aláírása.

Tagok balról jobbra: Minnie, Miyeon, Soyeon, Yuqi & Shuhua.

(G)I-DLE név jelentése: A "G" betű a girls szóból ered, ezt a betűt elvileg nem kell kiejteni. Az "I" betű az individual szóból származik, mely azt jelenti, hogy egyedi. a "DLE" pedig arra utal, hogy a csapat hatan vannak a csapatban. Tehát hat tag egyedi személységgel.
Tagok száma: 5 (2 koreai, 1 kínai, 1 tajvani és 1 thai származású)
Hivatalos debütálásuk: 2018. május 2.
Ügynökség: Cube Entertainment

TAGOK

Név Pozíció Aktív időszak
Jeon So Yeon leader, főrapper, alvokalista és a csapat arca 2018-
Cho Mi Yeon fővokalista, visual 2018-
Minnie Nicha Yontarak fővokalista 2018-
Song Yu Qi vezető táncos, alvokalista, alrapper, a csapat arca 2018-
Yeh Shu Hua alvokalista, visual és maknae 2018-

VOLT TAG

Név Pozíció Aktív időszak
Seo Soo Jin főtáncos, alvokalista, alrapper 2018-2021

PRE-DEBÜT

Soyeon a CUBE Entertainment képviseletében lépett először színpadra a Produce 101 elnevezésű tehetségkutatóműsorban: habár az ötödik adásban a 10. helyen állt, végül nem került be az első tizenkettőbe, így nem lett tagja az I.O.I elnevezésű projekt lánybandának. Ezt követően az Unpretty Rapstar versenyzőjeként próbált szerencsét: itt tehetségének köszönhetően a második helyig jutott. A tehetségkutatók megpróbáltatásai után egyéni karrierbe kezdett: két digitális single lemezt adott ki, "Jelly" és "Idle Song" címen.

Miyeon 2010 és 2015 között a YG Entertainment gyakornoka volt: 2015-ben a debütálása körül keletkezett tisztázatlan problémák miatt kilépett az ügynökségtől, és egy darabig vokális képzésére fordította figyelmét. Soojin a DN Entertainment debütálni készülő ifjú tehetsége volt 2015-ig: a Vivivida tagjaként debütált volna, N.NA művésznéven. Minnie részt vett a Line Friends néhány angol nyelvű számának feléneklésében.

2017 szeptemberében Shuhua szerepelt a 10cm elnevezésű formáció "Pet" című számához forgatott videoklipjében, Yoo Seon Ho oldalán.

2018. április 5-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy új lánycsapatot debütáltat, (G)I-dle néven. Április 15-én a tagokat is bemutatták, egy leleplező videó keretein belül - érdekesség, hogy a videó három héten belül elérte a 2 millió megtekintést.

2018: DEBÜTÁLÁS ÉS ELSŐ VISSZATÉRÉS, ÚT A VILÁGHÍRNÉV FELÉ - "I AM", "HANN" ÉS A K/DA

A (G)I-dle 2018. május 2-án adta ki debütáló középlemezét "I Am" címen, valamint a "Latata" című számhoz forgatott videoklipet is. A "Latata", valamint a lemez is óriási sikert aratott - május 22-én learatták első zenei műsor-beli győzelmüket a "The Show" színpadán, valamint felkerültek a Billboard Social 50 Chart elnevezésű listájára is.

Júniusban egy hivatalos közvéleménykutatás keretein belül a szavazók a (G)I-dle-t választották meg a "Next Generation of K-Pop" kategória győztesének, összesen 39 ponttal. Augusztus 6-án a lányok egy kis koncertet tartottak a rajongóiknak, illetve két flashmob megmozdulás keretein belül felléptek a Times Square-en és a Washington Square Park-ban is.

Augusztus 14-én kiadták első digitális single-jüket, "Hann (Alone)" címen. A single több helyi lista élére került, valamint második helyen végzett a Billboard World Digital Songs Chart listáján. Szeptemberben ők is felléptek a Thaiföldön megrendezésre került KCON című rendezvényen.

Novemberben óriási megtiszteltetés érte a formációt: két tagjuk, Soyeon és Miyeon hivatalosan is tagja lett a Riot Games vállalat új, virtuális csapatának - a League of Legends játék karaktereiből verbuvált K/DA elnevezésű formáció két tagjának kölcsönözték a hangjukat. Míg Soyeon a félelmet nem ismerő, gyors, zsivány orgyilkos, Akali bőrébe bújt, addig Miyeon a kilenc farkú róka, Ahri hangját adta. Rajtuk kívül a csapat tagja még Madison Beer, mint a gyilkos démon Evelynn, és Jaira Burns, mint Kai'sa, az üresség leánya. Első single lemezük "Pop/Stars" címen jelent meg, november 3-án - ugyanezen a napon felléptek a Leauge of Legends Világbajnokság döntőjén, ami abban az évben a dél-koreai Incheon városában került megrendezésre.

Az év hátralévő részében a lányok számos díjat és elismerést zsebeltek be, tehetségük és sikerük elismeréseként.

2019: VISSZATÉRÉSEK, DEBÜTÁLÁS A JAPÁN PIACON ÉS "QUEENDOM" - "I MADE" ÉS "UH OH"

Második középlemezüket 2019. február 26-án adták ki, "I Made" címen. A lemezen összesen öt szerzemény kapott helyet, köztük a "Senorita" címre keresztelt címadó dal is, amit Soyeon és Big Sancho szereztek. Június 26-án kiadták második digitális kislemezüket, "Uh-Oh" címen. 

Júliusban került sor a lányok első fellépésére az Amerikai Egyesült Államokban: a New York városban található  Javits Center-ben megrendezésre került KCON című rendezvényen léptek fel. A koncerten több, mint 1500 rajongó vett részt - egyes értesülések szerint az érdeklődők száma a 15.000-re rúgott, a sorbanállás limitált lehetőségei miatt azonban a többség nem jutott be.

Július 31-én a lányok a japán piacon is debütáltak, "Latata" című középlemezük japán változatával. Augusztus 19-én videoklipet is adtak ki a "Latata" japán verziójához, a Kate nevű sminkmárkával együttműködésben.

Az év második felében a (G)I-dle részt vett az Mnet csatorna új túlélő showjában, a "Queendom"-ban. Az egyes adásokon keresztül a helyezésük rendkívül változékony volt: voltak első, és utolsó helyen is - a végső összesítésben a harmadik helyet érték el. Szeptemberben napvilágra került a hír, hogy a CUBE Entertainment a e2PR and Strategic Communications-szal kezdett tárgyalásokba, a lányok nemzetközi tevékenységének egyengetése céljából. Ugyanebben a hónapban a csapat megtartotta első rajongói találkozóját: a rendezvény a "Welcome to the Neverland" címet kapta, és a szöuli Yes24 Live Hall-ban került rá sor. Az eseményre kibocsátott jegyek a megjelenésüket kővető 2 percben elfogytak.

Október 4-én a lányok húzónévként léptek fel a Spotify on Stage Jakarta rendezvényen, hat másik fellépő mellett. Rajtuk kívül színpadra állt még az Ateez nevű fiúbanda is. Október 5-én felléptek az "Immortal Song 2" című túlélőshow-ban - fellépésük a negyedik helyig jutott a megmérettetésben, és nagy népszerűségnek örvendett a nézők és a rajongók körében. Október 25-én kiadták a "Queendom Final Comeback" című album keretein belül "Lion" címre keresztelt számukat.

December 21-én felléptek a tajvani Tainan városában megrendezésre került "Tainan Christmas & New Year Eve Party"-n - az eseményen összesen 80.000 ember követte figyelemmel a lányok szereplését.

2020: ÚJABB VISSZATÉRÉSEK, ONLINE KONCERT - "I TRUST", "I-LAND", "I"M THE TREND", "DUMDI DUMDI" ÉS "OH MY GOD"

Január 28-án a CUBE Entertainment hivatalosan is bejelentette a formáció első világkörüli turnéját, "I-Land: Who Am I" címen. A turné összesen 32 városba látogatott volna el, azonban mielőtt elkezdődött volna, a COVID-19 járvány kitörése miatt elhalasztották azt, a fellépők, a staff, valamint a nézők biztonságának megérőrzése érdekében. Január 31-én felléptek a "Two Yoo Project Sugar Man 3-"ben.

Március 26-án a lányok is felléptek a 2020 Twitch Stream Aid elnevezésű megmozdulás keretein belül: 12 órás, online közvetített koncert célja az volt, hogy a befolyt összegből a koronavírus megfékezését, valamint az érintettek megsegítését támogassák. A (G)I-dle volt az első k-pop lánybanda, akik részt vettek ebben a projektben.

Április 6-án megjelent harmadik középlemezük, "I Trust" címen - a lemezen öt szerzemény kapott helyet, köztük az "Oh My God" címre keresztelt lead single, valamint annak angol nyelvű változata. A lemez megjelenésével párhuzamosan a lányok szerződést kötöttek a Republic Records kiadóval, ami többek között a Twice lánybanda és Taylor Swift megjelenéseit igazgatja.

Május 15-én kiadták debütáló single lemezük, a "Latata" angol nyelvű verzióját. Május 31-én bejelentették, hogy ők is csatlakoznak a "KCON:TACT 2020 Summer" rendezvény 32 fellépőjéhez. Július 5-én megtartották az elmaradt világturné online koncert változatát, "I-Land: Who Am I" címen. Több, még sosem hallott számukat is előadták a több, mint 11.000 élő adásba bekapcsolódott nézőnek. Július 7-én kiadták az online koncerten már felcsendült "I'm The Trend" című single lemezüket, mint a rajongóiknak szánt különleges ajándékot.

Augusztus 3-án került a nyilvánosság elé új single lemezük, "Dumdi Dumdi" címen, ami a lányok egy egészen új, játékos oldalát mutatta meg a rajongóknak. A megjelenés óriási sikert aratott, a számos díj és elismerés mellett pedig a k-pop történelmének legnagyobb eladási számával rendelkező single lemeze lett, amit lány csapat adott ki. Augusztus 26-án megejtették első japán visszatérésüket is: "Oh My God" című középlemezük japán változatával örvendeztették meg a rajongóikat. Augusztus 27-én Soyeon és Miyeon visszatértek, mint Akali és Ahri, és a K/DA tagjaiként kiadták a "The Baddest" című számot. Ezen kívül szintén a K/DA diszkográfiájára került fel a "More" című szám - mindkét szerzemény felkerült a virtuális csapat első középlemezére, az "All Out"-ra, amin az eredeti tagokon kívül szerepelt Lexie Liu, mint Seraphine, a csillogó szemű énekes, valamint több vendégelőadó, így például a Twice nevű lánybanda is.

Novemberben megtartották "GBC in the Neverland" című online rajongói találkozójukat - a GBC annyit tesz, mint "(G)I-dle Broadcast Club".

2021: VISSZATÉRÉSEK, HANGSÚLY A LÁNYOK EGYÉNI KARRIERJÉN, VALAMINT SOOJIN TÁVOZÁSA

Január 11-én került a boltok polcaira negyedik középlemezük, ami az "I Burn" címet kapta. Lead single-nek a "Hwaa" címre keresztelt szerzeményüket választották. Január 27-én kiadták a "Hwaa" angol és kínai nyelvű változatait is, február 5-én pedig nyilvánosságra hozták a szám remix változatát, amit Dimitri Vegas & Like Me közreműködésével vettek fel.

Március 4-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy az online napvilágot látott iskolai zaklatással kapcsolatos vádakat követően Soojin meghatározatlan időre visszavonul a nyilvánosságtól.

Április 29-én a (G)I-dle a Universe-szel együttműködésben kiadta "Last Dance" című single-jét. A Soojin-t érintő botrányok fényében a CUBE Entertainment és a Universe úgy döntöttek, hogy a lány semmilyen formában nem fog szerepelni a dal előkészületeiben, és a neki szánt sorokat is másik tagra ruházzák át a dal felvételekor.

A csapattal közös projektek után az ügynökség egyéni tevékenységet jelentett be: Yuqi a csapatból másodikként készült szóló projekt kiadására. Debütáló kislemeze az "A Page" címet kapta. A lemez mindössze két dalból áll: a "Bonnie and Cylde", valamint a "Giant" kaptak rajta helyet. Május 21-én a CUBE előre bocsátotta, hogy Soyeon az albumát érintő utolsó simításokkal is elkészült, lemeze pedig júniusban érkezik. Első önálló középlemeze "Windy" címen került a boltok polcaira, az ígért június helyett július 5-én.

Augusztus 14-én a CUBE Entertainment hivatalos közleményben tudatta a rajongókkal, hogy Soojin hosszas tárgyalásokat követően azt a döntést hozta meg, hogy kilép a csapatból. Így a (G)I-dle a jövőben öt tagú formációként fogja folytatni karrierjét.

2022: VISSZATÉR A (G)I-DLE, AVAGY ELSŐ NAGYLEMEZ

Több, mint 5 hónapnyi kiadás után, 2022. január 17-én került sor az immár 5 főre csökkent (G)I-dle első fellépésére: a lányok az "Expo 2020" címre keresztelt, Dubajban megrendezésre került esemény dél-koreai tematikájú napján léptek fel.

Február 24-én, fél év szünet után érkezett a bejelentés, hogy a formáció visszatérésére készül, mégpedig első nagylemezével. A korong az "I Never Die" címet kapta, és a hosszas várakozás végén március 14-én került a boltok polcaira. Címadó dalnak a "Tomboy" című szerzeményt választották - a számhoz forgatott videoklipet 24 óra alatt több, mint 15.000.000 megtekintéssel jutalmazták a rajongók.

Április 27-én Miyeon kiadta első önálló középlemezét, "My" címen.

A nyár elején kezdetét vette a lányok első világkörülu turnéja: "Just Me ( )I-dle" címre keresztelt koncertsorozatuk az Amerikai Egyesült Államokban, Chilében, Mexikóban, Bangkokban, Indonéziában, Kuala Lumpurban, a Fülöp-szigeteken, Japánban és Szingapúrban örvendeztette meg a rajongókat.

Szeptember 14-én bejelentették, hogy a formáció október 17-én dobja piacra ötödik középlemezét, "I Love" címen. Az album a vintage-hollywood koncepcióra épült, hangzás- és látványvilágában pedig erőteljes inspirációul szolgált Marilyn Monroe. Címadó dalnak a "Nxde" című szerzeményt választották. December 16-án Steve Aokival együttműködve adták ki a single remix változatát.

2023: DEBÜTÁLÁS A TAJVANI TELEVÍZIÓK KÉPERNYŐJÉN, VISSZATÉRÉS

2023 elején a (G)I-DLE debütált a tajvani televíziók képernyőjén is: az ország éves újévi különleges műsorában, a "2023 Super Star"-ban képviselték Dél-Koreát.

Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a lányok visszatérésükre készülnek: hatodik középlemezük "I Feel" címen került a boltok polcaira, május 15-én.

A CSAPAT KÖZÖSSÉGI OLDALAI
YouTube: (G)I-DLE (여자)아이들 (Official YouTube Channel)
Twitter: @G_I_DLE
Facebook: @G.I.DLE.CUBE
Instagram: @official_g_i_dle
V Live: (G)I-DLE

Minnie Nicha Yontarak életrajzát, valamint a csapat teljes történetét a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim.
A szöveg részben- vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!

TELEVÍZIÓS MŰSOROK

Év Cím Csatorna
2019 Queendom Mnet
2020 Life Co LTD (인생주식회사) Lifetime

WEBES MŰSOROK

Év Cím Csatorna
2018- (G)I-dle: I-Talk V Live, YouTube
2018 (G)I-dle: Vlog in New York V Live
2019 To Neverland M2, Naver TV Cast
2019 (G)I-dle: Little but Certain Happiness (소확행) V Live, YouTube
2020- #HASHTALK YouTube
2020 (G)I-dle: Secret Folder (유출금지) 1theK Originals
2020 (G)I-DLE LIVE: 아이들라이브 YouTube Live
2020 (G)I-dle X Star Road V Live
2020 Never Ending Neverland (네버엔딩 네버랜드) Cube TV
2020 Idol Workshop (아이돌 워크숍) U+ Idol Live
2021 K-Pop Evolution YouTube Premium

RÁDIÓS MŰSOROK

Év Cím Csatorna Megjegyzés
2021 Gossip Idle Naver Now 2021. január 5., 12. és 19.
2021 Not That Close Universe 5.02 MHz

TELEVÍZIÓS SOROZATOK

Év Cím Csatorna Szerep
2021 So Not Worth It Netflix Minnie

VARIETY MŰSOROK

Év Cím Csatorna Megjegyzés
2019 Five Actors MBN stáb tag
2020 Minnie Soojin's i'M THE TREND Glance TV, Naver Style TV stáb tag
2020 Play Seoul KBS idegenvezető Yui-val, Hip Street Tour
2021 King os Mask Singer MBC versenyző, 295-296. epizód

NAGYLEMEZEK

A megjelenés időpontja Cím
2022. március 14. I Never Die

KISLEMEZEK

A megjelenés időpontja Cím
2020. augusztus 3. Dumdi Dumdi

KÖZÉPLEMEZEK

Koreai kiadások

A megjelenés időpontja Cím
2018. május 2. I Am
2019. február 26. I Made
2020. április 6. I Trust
2021. január 11. I Burn
2022. október 17. I Love
2023. május 15. I Feel

Japán kiadások

A megjelenés időpontja Cím
2019. július 29. Latata
2020. augusztus 26. Oh My God

SINGLE KIADÁSOK

Koreai kiadások

Év Cím Album
2018 "Latata" I Am
2018 "Hann (Alone)" (한(一)) -
2019 "Senorita" I Made
2019 "Uh-Oh" -
2019 "Lion" Queendom Final Comeback Singles & I Trust
2020 "Oh My God" I Trust
2020 "Dumdi Dumdi" (덤디덤디) Dumdi Dumdi
2021 "Hwaa" (화(火花)) I Burn
2022 "Tomboy" I Never Die
2022 "Nxde" I Love
2023 "Queencard" I Feel

Japán kiadások

Év Cím Album
2019 "Latata" Latata
2020 "Oh My God" Oh My God

Angol kiadások

Év Cím Album
2020 "Latata" -

PROMÓCIÓS SINGLE KIADÁSOK

Év Cím Album
2019 "Put It Straight" (싫다고 말해) (Nightmare version) Queendom Box of Pandora Pt. 1 & I Made
2020 "I'm the Trend" Dumdi Dumdi
2021 "Last Dance" (Promotional Single for Universe) -

EGYÉB ISMERT SZÁMOK

Év Cím Album
2019 "Blow Your Mind" I Made
2020 "Luv U" (사랑해) I Trust
2020 "Maybe" I Trust
2020 "Oh My God" (English version) I Trust
2021 "Hann (Alone in winter)" (한(寒)) I Burn
2021 "Moon" I Burn
2021 "Dahlia" I Burn
2021 "Lost" I Burn
2021 "Where Is Love" I Burn

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

Év Cím Album
2018 "Follow Your Dreams" (한걸음) ONE (with United CUBE)
2018 "Upgrade" ONE (with United CUBE)
2018 "Young & One" ONE (with United CUBE)
2018 "Pop/Stars" (with Madison Beer and Jaira Burns as K/DA) -
2020 "The Baddest" (with Bea Miller and Wolftyla as K/DA) All Out
2020 "More" (with Madison Beer, Jaira Burns and Lexie Liu as K/DA) All Out
2023 "Expectations" (with Anne-Marie and Minnie) -

SOUNDTRACK MEGJELENÉSEK

Év Cím Album
2018 "Run! (Relay)" Running Man: Pululu's Counterattack OST
2019 "Help Me" Her Private Life OST (Part 1)

EGYÉB SZÁMOK

Év Cím Album Megjegyzések
2019 "Sad Dream" (비몽) Immortal Songs: Singing the Legend – Let's Dance Time Koyote eredeti: Koyote
2020 "Show" Two Yoo Project Sugar Man 3 Episode 8 eredeti: Kim Won Jun

SINGLE KIADÁSOK

Mint együttműködő előadó

Év Cím Album
2017 "Hot Summer" (Line Friends feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2017 "Morning Sunrise" (LINE FRIENDS feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2017 "Dinosaur Song (Herbivore Ver.)" (LINE FRIENDS feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2017 "The Brush Brush Song" (LINE FRIENDS feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2017 "Oats, Peas, Beans and Barley Grow" (LINE FRIENDS feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2017 "Clap Concert" (LINE FRIENDS feat. Minnie) Dance Party! – Children's English Songs
2019 "Empire" (Wengie feat. Minnie) Empire
2023 "Expectations" (with Anne-Marie and Minnie) -

SOUNDTRACK MEGJELENÉSEK

Év Cím Album
2020 "Gateway" My Dangerous Wife OST
2020 "We Already Fell In Love" with Miyeon Do Do Sol Sol La La Sol OST

ZENESZERZŐI KREDITEK

Cím Év Album Szöveg Zene Hangszerelés
"Blow Your Mind" 2019 I Made
"For You" 2019 Latata
"Empire" with Wengie 2019 Empire - -
"Show" 2020 Two Yoo Project Sugar Man 3 Episode 8 - -
"I'm The Trend" 2020 Dumdi Dumdi -
"Tung-Tung (Empty)" 2020 Oh My God
"Moon" 2021 I Burn -
"Dahlia" 2021 I Burn -

Utolsó frissítés: 2024.02.13. 21:09 Pavia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace