Starity

Moon Jong Up

Moon Jong Up Moon Jong Up nemzetisége 967. 606rajongó 21vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Moon Jong Up (문종업)
 • Becenév
 • Jong Up (종업), Uppie, Cheetos, Dance Shindong, Moon Angel
 • Születési idő
 • 1995. február 06.
 • Születési hely
 • Siheung, Gyeonggi-tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos, koreográfus
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 176 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jeon Hyo Sung Jung Ha Na Han Sun Hwa Bang Yong Guk Choi Jun Hong Kim Him Chan Jung Dae Hyun Yoo Young Jae Ailee Kim Na Hyun Hong Eui Jin Jo Eun Ae Ji Su Min Choi Yoon Sun Kim Do Hee Song Min Jae

Moon Jong Up életrajza

Korai évek és a Karrierje kezdete:

Jongup 1995. február 6-án született Seongnam-ban, Dél-Koreában. Van két bátyja, akikkel azóta is jó kapcsolatot ápol. A Sunae általános iskolában és a Sunae középiskolában, végezte el tanulmányai nagy részét. Tanult és végzett a dél-koreai Szului Hanlim Művészeti Gimnáziumban. Amikor megkérdezték, hogy ő miért lett énekes, Jongup azt válaszolta: "A tánc az első középiskolai évemben lett hobbi, mert nagyon szerettem táncolni, ez kényelmes érzést adott nekem, így versenyekre is elmentem. Egyszerűen éreztem a színpad vonzását; így végül ezt az utat választottam: most művészeti iskolába járok, és gyakornok vagyok a TS nevű cégnél körülbelül még egy évig. " 2011-ben feltűnt a Secret nevű csapat "Shy Boy"és a "Starlight Moonlight" nevű videójában, mint háttértáncos. Valamint segédkezett másik két csapattársa, "Never Give Up" című számában. 2011 márciusában jelentette be a TS Entertainment , hogy 2012-ben debütálni fog 5 másik sráccal a B.A.P nevű csapatban.

2017-ben a TS közétette, hogy Daehyun és Jongup készül kiadni egy következő project abumot. Két héten keresztül reklámozták a tévében a véssziatérésüket. Június 7-én elöször Daehyun bemutatta a "Shadow" című dalát az MBC "Show Champion" -án, majd közvetlen utána Jongup is megjelentette saját szerzeményét, a "Try MY Luck"-ot. Daehyun és Jongup új albuma a "Party Baby" június 8-án, 6 órakor került kiadásra.


Érdekességek:

♦ Az angol neve: "Peater"
♦ Középiskolában tánccsoportot hozott létre a barátaival és táncversenyekre járt el.
♦ Nem sokat jár el az edzőterembe, leginkább a táncnak köszönheti az izmait.
♦ Olyan előadóművész szeretne lenni, aki sokkoló elemeket bocsát ki, és sokkal színesebb, mint a többi előadó
♦ A bicepszeit "Cheetos"-nak hívja, mivel az az egyik legnagyobb kedvence.
♦ Nagyon félénk, de tudja, hogy a többiekkel is megoszthatja a gondolatait.
♦ Ha természetfeletti erővel rendelkezne, akkor a teleportálást választaná. Mivel a mozgás túl sok időbe telik, ezért azonnal szeretne elmenni a kijelölt helyekre. És így sokat tudna aludni.
♦ Tiszta és ártatlan, de van egy furcsa oldala is, amit az emberek vonzónak találnak.
♦ A tagok azt mondták, hogy mivel soha nem lesz dühös, ezért lett a beceneve angyal.
♦ "Első szerelme" Kim Taehee volt.
♦ Szereti a ketreceket és cipőket.
♦ Szeret mangákat olvasni és videojátékokat játszani. A World of Warcraft a kedvence.
♦ Úgy véli, hogy az idő mindent megold.
♦ Álmában mindig csikorgatja a fogait.
♦ Rejtett tehetsége a hula hopp karika.
♦ Daehyun szerint az ágya, rendetlen.
♦ Amikor fiatalabb volt, ellátogatott Amerikába és teljesen eltévedt. Ez az egyik legrosszabb emléke.
♦ A csapatból Zelo-hoz áll a legközelebb
♦ Korábban nem kedvelte a kimchi-t és más zöldségféléket, de most már nem bánja, hogy megeszi.
♦ Gyermekkori szuperhőse Pókember volt.
♦ Szereti nézni "Shingeki no Kyojin"-t vagyis az Attack On Titan-t.
♦ Nincs különösebb gyűjteménye, de gyakran vásárol cipőt.
♦ Vér típusa: B
♦ Van 2 idősebb testvére
♦ Nyuszi Színe: Zöld
♦ Oktatás: Sunae Általános Iskola és Középiskola, Hanlim Művészeti Gimnázium
♦ Hobbija: Zenehallgatás.
♦ Sikerült interjút készítenie egyik nagy kedvencével Chris Brown-al.
♦ Rossz szokása: Tördeli az ujjait.
♦ Kedvenc ételei: Nyers hús, Hamburger
♦ Kedvenc zene típusa: tánczene, hip hop, és R&B
♦ Kedvenc színei: fekete és zöld
♦ Kedvenc filme: "Step Up Series"
♦ Kedvenc száma: 1
♦ Mottója: "Mindig tedd, azt amit akarsz, csináld, azt amit akarsz, és próbáld ki mindenből a legjobbat, hogy boldog legyél."
♦ Mit jelent számára a B.A.P? "A második családom! Mivel velük töltöm fiatalságunk nagy részét, ezért ezek az életem legboldogabb napjai. " - nyilatkozta.
 

 

(tagok balról jobbra: Daehyun,Youngjae, Himchan, Yongguk,  Zelo és JongUp)

B.A.P 

Pre-Debut
A csoport vezetője Yongguk volt az első olyan tag, akit 2011-ben a TS Entertainment bemutatott. Ekkor még csak szólóénekesként ismerhettük. Song Jieun társaságában debütált a "Going Crazy" dalával. Augusztus 11-én Yoseob (Highlight/Beast) közreműködésével kiadta legelső Single albumját, "I Remember" címmel. A második tag, akit a cég nyilvánosságra hozott, Himchan volt. November 23-án Zelo a csoport harmadik tagjaként mutatkozott be Yongguk oldalán, a Bang & Zelo csoport együttműködésével. A duó kiadott egy dalt, a "Never Give Up" -ot.

2012: Warrior, Power, No Mercy, Crash és a Stop It
2012 januárjában az immáron hat fős csapat, megjelentette a Ta-Dah! It's a B.A.P! nevű valóságshowt, amelyet az SBS MTV sugárzott. A show arról szólt, hogy van 6 földönkívüli srác, akik a haldokló bolygójukról, a Mato Planetről érkeztek azért, hogy debütálhassanak a B.A.P név alatt és, hogy így betörhessenek a Földre, hogy meg mentsék otthonukat. Január 25-én megtörtént a hivatalos debütálásuk is a bemutatkozó dalukkal, a "Warrior"-al. A dalt az MTV Korea "hatalmasnak és karizmatikusnak" nevezte. Nancy Lee, az Enews World képviselője megjegyezte, hogy a csapat teljesen eltér a mai "csinos" férfi bálványoktól a K-pop zeneiparban és inkább a "kemény, rossz fiúk" felé hajlanak. 2012. július 3-án a Warrior sikeresen belépett a Billboard World Album Chartjába. Dél-Koreában, két nap alatt, több mint 10 000 példányt adtak el a kiadványból.

Kisebb kihagyás után, márciusban a csapat kiadott egy újabb kislemezt a "Secret Love"-t, amely szintén hallhatóvá vált a Warrior-hoz készült albumon. Áprilisban pedig visszatértek egy újabb EP-vel, amely a "Power" nevet viseli. A dal a 10. helyet érte el a Bilboard Toplistáján.

A B.A.P harmadik EP-je, a No Mercy, fizikailag július 19-én, míg digitálisan július 24-én jelent meg. Augusztus 30-án megjelent az EP újra csomagolt változata, az úgynevezett Crash. Október 23-án megjelent a következő albumuk is "Stop It" címmel.

2013: Japán debütálás és a One Shot
2013 februárjában a csapat elkezdett dalokat kiadni az ötödik EP-ből, a One Shot-ból. 2013. február 21-én a Billboard's World Albums chartjában első helyezést értek el az új albummal. Májusban aláírtak egy szerződést a King Records-nál (japán lemezkiadó), így hivatalosan is megkezdődött a japán debütálás. 2013 szeptemberében közzétették a "Warrior" japán változatát a YouTube-on. A Japán albumjuk és single-ük hivatalosan is 2013. október 9-én jelentek meg. Az album a Badman nevet kapta. Az albumról három dal kapott videoklippet is: a Coffee Shop, a Hurricane és a Badman.

2014: First Sensibility, Világturné és a Cég beperelése
2014. február 3-án visszatértek az első teljes stúdió albumukkal, a First Sensibility-vel, amely összesen tizenhárom dalt tartalmaz, köztük az "1004 (Angel)"-t is. A lemez kiadása után az album felkerült a Billboard World Albums Chartjára, így nagy nemzetközi népszerűségnek is örvendhetett. Koreában is felülkerekedett a Hanteo és a Gaon havi listáján. Először a Show Championon mutatták be a "1004 (Angel)" -t. A dal két további győzelmet hozott a csapatnak.

A promóciók után a csapat elindította a B.A.P Live On Earth 2014 turnét egy szöuli kétnapos koncerten, amelynek becsült közönsége, több mint 20 000 résztvevő. A csoport összesen 23 koncertet tartott a felsorolt városokban, az Egyesült Államokban, Ázsiában, Ausztráliában és Európában a turné során. Augusztus 11-én megjelent a negyedik japán kislemezük, az "Excuse Me". Október 27-én a TS Entertainment lemondta a turné dél-amerikai részét, annak érdekében, hogy a tagoknak legyen pihenőideje.

November 27-én a csapat peres eljárást indított a céggel szemben, hogy megszüntesse a szerződését, tisztességtelen munkakörülményeket és jövedelemelosztást követelve. Azonban a következő napon a TS sajtóközleményt adott ki, amelyben megtagadta a felhozott állításokat, kijelentve, hogy nem történt meg a szerzők ilyes fajta bántalmazása, és a szerződésekben nem voltak tisztességtelen feltételek. 

2015: Megegyezés a TS-el és a Matrix megjelenése
2015. augusztus 1-én mindegyik tag visszatért a TS Entertainment-hez, mivel a felek sikeres megegyezésre jutottak. November 15-én a Dongdaemun Design nevű Plázában tartottak egy visszatérő koncertet, majd egy nappal később megjelent a legújabb albumuk, amely a "Matrix" nevet viseli . Az album vezető dalához a "Young, Wild & Free"-hez, nem sokkal később videóklip is készült. 

2016: Carnival, Put Em Up, Noir és a Fly High
Februárban megjelent a következő kislemezük, a Carnival, amely összességében hat dalt tartalmaz. Márciusban kiadták az első japán stúdiólemezüket is, amely a "Best. Absolute. Perfect" nevet kapta. Az album tizenhárom dalt tartalmazott, közülük három eredeti japán szám lett. Augusztusban megjelent a csapat új Single-je, "Put 'Em Up" néven. Később az album vezető dalához, a That's My Jam-hez, videóklip is készült, amit agusztus 7.-én tettek nyilvánosságra. 2016. október 25-én a TS bejelentette, hogy Yongguk nem fog részt venni a B.A.P közelgő albumján, a Noirban a szorongási zavarjai miatt, de ez változott, így őt is viszontláthattuk az album megjelenése során. Novemberben vissza is tértek a "Skydive" nevű dalukkal, ami az évszakhoz eltérően, inkább egy pörgős, nyári szám lett. A Noir-al a csapat, visszanyerte az első helyét a Bilboard ranglistáján. November 18-án az egyik japán dalukhoz, a "Fly High"-hoz készítettek egy videóklipet, majd december 7-én fizikai formában is megjelent az új japán kislemezük.

2017: Rose 
Február 10-én kiderült, hogy a "Party Baby" nevű turné keretein belül, Magyarországra is ellátogat az egész csapat. Magának a turnénak összesen öt állomása volt: Párizs, Frankfurt, Varsó, Moszkva és természetesen Budapest.  

2017 márciusában kiadták a hatodik albumukat, név szerint a Rose-t. Ez a visszatérés figyelemre méltó volt a rajongóknak, ugyanis Yongguk, a csapat vezetője négy hónapos szünet után most először visszatért, hogy újból csatlakozzon a többi taghoz. 

2018: Yongguk távozása
2018. augusztus 23-án a TS Entertainment bejelentette, hogy Yongguk szerződése hamarosan lejár, és Yongguk nem kívánja meghosszabbítani. A cég ezt nyilatkozta:: "Megbeszéltük Yongguk-al és a B.A.P többi tagjával, hogy mi legyen ezután és tiszteletben tartjuk azon döntését, hogy nem kívánja megújítani a szerződést. Szeretnénk kifejezni köszönetünket Bang Yong Guknak, hogy eddig velünk volt, és minden jót kívánunk neki a jövőbeli pályájához" Így immár a csapat öt taggal folytatja tovább (Himchan, Daehyun, Youngjae, Jongup és Zelo). Nemsokkal ez a hír után, kiderűlt, hogy a csapat másik rappere, Zelo, sem kívánja meghosszabbítani a szerződését, így ő is a távozás mellett döntött. A csapat sorsáról egy kis ideig nem volt hír, de már lehetett számítani a legrosszabbra. 2019 február 18.-án a TS entertainment bejelentette, hogy végül közös megegyezés alapján, külön válnak a tagok és a cég útajik. Habár Jongup, adott egy kis reményt , hogy a jövőben együtt láthatjuk még majd a csapatot a színpadon, de a B.A.P név jogvédett, így meglátjuk majd mit tartogatnak nekünk a fiúk.

Írta: TokyoGhoullel

TV's szereplései:
- Ta-Dah! It's B.A.P (SBS MTV, 10 epizód) [2012]
- B.A.P Diary (SBS MTV, 2 epizód) [2012]
- B.A.P's Killing Camp (Mnet, 3 epizód) [2012]
- B.A.P Attack! (TSENT2008 YouTube, 13 epizód) [2014]
- B.A.P's One Fine Day (MBC Music, 8 epizód) [2016] 

Videoklipekben való megjelenései
-
Secret - Shy Boy (2011)
- Secret - Starlight Moonlight (2011)
- BANG&ZELO - Never Give Up (2011)

B.A.P Diszkográfiája 
Albumok
Studio Albumok:
- First Sensibility (2014)
- NOIR (2016)
- Best. Absolute. Perfect (2016)
- Unlimited (2017)
Mini Albumok:
- No Mercy (2012)
- One Shot (2013)
- Badman (2013)
- Matrix (2015)
- Carnival (2016)
Single Albumok:
Koreai:
- Warrior (2012)
- Power (2012)
- Stop It (2012)
- B.A.P Unplugged 2014 (2014)
- Put 'Em Up (2016)
- Rose (2017)
Japán:
-Warrior (2013)
- One Shot (2013)
- No Mercy (2014)
- Excuse Me (2014)
- Feel So Good (2016)
- Fly High (2016)
- Wake Me Up (2017)
Zenei videók:
2012:
- Warrior
- Secret Love
- Power
- Goodbye
- No Mercy
- Crash
- Stop It
- Rain Sound
2013:
- One Shot
- Coffee Shop
- Hurricane
- Badman
- 1004 (Angel)
2014:
- Where Are You? What Are You Doing?
- Young, Wild & Free
2015:
- Feel So Good
2016:
- That's My Jam
- Skydive
2017:
- Wake Me Up


Utolsó frissítés: 2019.03.03. 13:01 TokyoGhoullel által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace