Starity

Nam Joo Hyuk

Nam Joo Hyuk Nam Joo Hyuk nemzetisége 4566. 83rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Nam Joo Hyuk (남주혁)
 • Születési idő
 • 1994. február 22.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • modell, színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 188 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Jun Ki Seo Joo Hyun Krystal Jung Lee Ji Eun Bae Sue Ji Byun Baek Hyun Kang Ha Neul Ji Hye-Ran Lee Sung Kyung Ji Soo

Nam Joo Hyuk életrajza

ALAPADATOK

Neve: Nam Joo Hyuk (남주혁).
Születési ideje: 1994. február 22.
Születési helye: Busan, Dél-Korea.
Csillagjegye: halak.
Vértípusa: A.
Magassága: 188 cm.
Ügynökség: Management SOOP.
Hivatalos közösségi oldalai: Instagram | Facebook | Twitter.

ÖSSZEFOGLALVA

Nam Joo Hyuk egy dél-koreai színész és modell. Karrierjét modellként kezdte, innen nyergelt át végül a színészet felé. Leghíresebb szerepeit a 2015-ös "Who Are You: School 2015", a 2016-os "Weightlifting Fairy Kim Bok Joo", a 2017-es "Bride of Habaek", valamint a 2019-es "Dazzling" című drámák, televíziós sorozatok stábjaiban tudhatja magáénak.

KORAI ÉVEK

Nam Joo Hyuk 1994. február 22-én látta meg a napvilágot, a Dél-Korea déli partján fekvő Busan városában. Egyke gyermekként nőtt fel szüleivel, a város Yeongdo-Gu elnevezésű negyedében. Szülei rossz anyagi helyzete miatt kifejezetten szegény körülmények között nőtt fel: saját bevallása szerint egyszer egy teljes éven keresztül instant tésztát kényszerült enni, mert mást nem igen engedhettek meg maguknak. 

Gimnáziumi éveit a Gyeongnam Middle School intézmény falai között töltötte: ebben az időszakban nagy vágya volt, hogy professzionális kosárlabda játékos legyen. Célja beteljesítése érdekében három éven keresztül játszott egy csapatban, azonban álmait derékba törte egy sérülése: a szükséges műtéti beavatkozást követően egyértelművé vált, hogy félre kell tennie sportolói ambícióit, és más irányban kell képeznie magát a továbbiakban. 

Nem sokkal az irányváltását követően Szöulba költözött, itt érte el az első sikereit a modell szakmában: megnyerte a K-Plus által szponzorált és üzemeltetett "Top Model" nevű versenyt. Ezt követően a Songzio Homme elnevezésű, koreai cég kifutóján debütált: a 2014-es év tavaszi/nyári kollekcióját népszerűsíthette. 

2013-2014: YGKPLUS ÉS VIDEOKLIP MEGJELENÉSEK

2013-as debütálását követően a YG Entertainment szárnyai alatt folytatta karrierjét: kiadóbeli zeneszerző kollégái, az AKMU elnevezésű duó két videoklipjében is szerepet vállalt. A két videoklip a "200%" és a "Give Love" című számokhoz készült. 

Ezt követően hamarosan sor került színészi debütálására is: az első lehetőség a "The Idle Mermaid" című, tvN csatornán futó sorozat egyik mellékszereplőjének képében talált rá.

2015-NAPJAINKIG: NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG ÉS DEBÜTÁLÁS A NAGY KÉPERNYŐKÖN

2015-ben lehetőséget kapott, hogy bizonyítson a KBS új tini drámájában: egy gimnazista bőrébe bújt a "Who Are You: School 2015" című sorozat kedvéért. Ez a projekt áttörő sikert hozott neki, és hamarosan két újabb lehetőség landolt nála: 2016-ban először a "Cheese In The Trap", másodszorra pedig a "Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo" stábja szerződtette le. A "Cheese In The Trap" egy romantikus egyetemista történet: itt Joo Hyuk egy kedves, hűséges fiút alakít mellékszereplőként; a "Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo" pedig egy történelmi romantikus sorozat: ebben a történetben egy herceget volt lehetősége megformálni.

Még ugyanebben az évben a "Three Meals a Day" elnevezésű valóságshow stábjának tagja lett. Ezt követően megkapta első főszerepét is: a "Weightlifting Fairy Kim Bok Joo" című sportos-romantikus-egyetemista drámában bizonyíthatott, Lee Sung Kyung oldalán. A történet szerint karaktere egy népszerű úszóversenyző, aki a felszín alatt súlyos traumákat cipel magával. A kedves, szívmelengető történet hatalmas népszerűséget hozott neki, ráadásul egy rövid időre ugyan, de a szerelem is rátalált, kolléganője, Lee Sung Kyung személyében. 

2017-ben újabb főszerep landolt nála: a tvN csatorna megbízásából készült "The Bride of Habaek" című misztikus fantasy drámában alakíthatta a kissé habókos, emberek közé kényszerült vízistent, Habaek-et. A történet alapját az azonos címet viselő képregénysorozat képezte. A produkcióban olyan sztárok szerepeltek mellette, mint Shin Se Kyung, a női főszereplő, vagy a jelenleg szünetet tartó, f(x) nevű lánybandából ismert Krystal Jung.

2018-ban szerepelt a "The Great Battle" című történelmi filmben, ami egyben a filmes debütálását is jelentette. Joo Hyuk mind a kritikusokat, mint a nézőket megnyerte magának: alakításáért elnyerte a "Legjobb új színész"-nek járó trófeát a neves Blue Dragon Awards-on. 

2019-ben a "Dazzling" című fantasztikus-romantikus drámában láthattuk: teljesítményét ismét rendkívül pozitív kritika övezte mind a kritikusok, mind a nézők körében. Ugyanebben az évben szerepet kapott a "Josee" című romantikus filmben, ami a 2003-as japán film, a "Josee, The Tiger and The Fish" című film újraalkotása volt. Nem sokkal ezt követően debütált a Netflix műsorán, a "The School Nurse Files" című, természetfeletti krimi sorozat szereplőjeként.

2020-ban szerződést írt alá Noh Hee Kyung új produkciójához, a "Here" című sorozathoz. Ezen kívül szerepet kapott a "Startup" című közelgő sorozatban is, Suzy oldalán.

2022 februárjában jelent meg a főszereplésével forgatott "Twenty-Five Twenty-One" című romantikus dráma, amiben Kim Tae Ri oldalán alakította a férfi főszereplőt. Alakítása óriási kritikai visszhangot generált: többeket lenyűgözött az az érzelmi sokszínűség és mélység, amivel képernyőre vitte Baek Yi Jin komplikált karakterét.

Jelenleg a "Remember" című filmet, illetve a  forgatja, valamint 2022 áprilisában bejelentették, hogy szerepet kapott a "Vigilante" című drámában is.

MAGÁNÉLETE

2017 áprilisában az ő és Lee Sung Kyung ügynöksége is megerősítették a pletykákat, hogy a két fiatal randevúzik egymással, ennél több részletet azonban nem árultak el bimbódzó románcukról. Joo Hyuk és Sung Kyung egyébként is meglehetősen jó kapcsolatot ápolnak egymással: 2016-ban már volt szerencséjük együtt dolgozni a "Cheese In The Trap" forgatásán, aztán még ugyanabban az évben egy párt alakítottak a "Weightlifting Fairy Kim Bok Joo" című romantikus komédiában. Hamarosan azonban kiderült, hogy kapcsolatuk nem bírta a szoros időbeosztás és sok külön töltött idő próbáját, így a szakítás mellett döntöttek.

2022 októberében Nam Joo Hyuk ügynöksége hivatalsoan is megerősítette, hogy a színész ez év decemberében tervezi megkezdeni a kötelező katonai szolgálatát. A tervek ellenére egyelőre nem kapott hivatalos behívót.

REKLÁM KAMPÁNYOK

2017 novemberében Joo Hyuk szerződést írt alá a Penshoppe ruházati céggel, mint modell, és a márka nagykövete lett.

2019. április 17-én bejelentették, hogy ő lesz a Dior Men nagykövete a cég ázsiai régióiban.

FILANTRÓPIA

2019. április 6-án napvilágot látott a hír, hogy Joo Hyuk összesen 30.000.000 wont, azaz megközelítőleg 8 millió Forintot adományozott "Hope Bridge Association of the National Disaster Relief" elnevezésű szervezetnek, hogy támogassa a Gangwon provinciában pusztító erdőtüzek áldozatait.

ÉRDEKESSÉGEK

- 135-ös IQ szinttel rendelkezik.
- minden este lefekvés előtt 4 percen keresztül fekvőtámaszokat végez.
- szülei nem engedték neki, hogy csatlakozzon a Modell Akadémiához, ezért titokban ment el a meghallgatásra.
- kedvenc étele a csirke.
- nem szereti a hideg tészta ételeket.
- konyhai specialitása a ddeokbokki.
- kedvenc színei a fekete és a kék.
- kedvenc gyümölcsei: eper, barack, alma és szőlő.
- kedvenc ajándéka: egy melegítő csomag, amit egy rajongótól kapott egy hideg tél alkalmával.
- hobbijai a filmnézés és az új zenék után való kutakodás.
- szabadidejében szeret egyedül moziba járni, kosárlabdázni és Dél-Koreán kívülre utazni a barátaival.
- kedvenc zenekara a Busker Busker.
- élete eddigi legboldogabb pillanata az volt, amikor először állt a Seoul Collection színpadán.
- legjobb barátai a szintén modell Joo Woo Jae, Park Jang Hee és színész kollégája, Ji Soo.
- nagy rajongója Yoo Jae Suk-nak.
- példaképe Park Ji Sung.
- a TC Candler "The 100 Most Handsome Faces of 2018" listáján 37. helyen végzett.
- női ideálja: "Nagyon kedvelem a pozitív első benyomást. A kívánatos és vonzó megjelenést."

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

Év Díjátadó Kategória Jelölt munkája Eredmény
2015 8th Korea Drama Awards Best New Actor Who Are You: School 2015
2015 4th APAN Star Awards Best New Actor Who Are You: School 2015
2015 29th KBS Drama Awards Best New Actor Who Are You: School 2015
2015 29th KBS Drama Awards Popularity Award, Actor Who Are You: School 2015
2016 11th Soompi Awards Breakout Actor Who Are You: School 2015
2016 11th Soompi Awards Best Bromance (with Yook Sung Jae) Who Are You: School 2015
2016 36th MBC Drama Awards Excellence Award, Actor in a Miniseries Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
2016 36th MBC Drama Awards Best New Actor Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
2018 6th Marie Claire Asia Star Awards Rising Star Award The Great Battle
2018 2nd The Seoul Awards Best New Actor The Great Battle
2018 38th Korean Association of Film Critics Awards Best New Actor The Great Battle
2018 39th Blue Dragon Film Awards Best New Actor The Great Battle
2019 10th KOFRA Film Awards   Best New Actor The Great Battle
2019 55th Baeksang Arts Awards Best New Actor The Great Battle
2019 24th Chunsa Film Art Awards Best New Actor The Great Battle
2019 28th Buil Film Awards Best New Actor The Great Battle

Nam Joo Hyuk életrajzát a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül szigorúan tilos!

TELEVÍZIÓS SOROZATOK

Év Cím Szerep Csatorna
2014 The Idle Mermaid Park Dae Bak tvN
2015 Who Are You: School 2015 Han Yi An KBS2
2015 Glamorous Temptation Jin Hyoung Woo (fiatal) MBC
2016 Cheese In The Trap Kwon Eun Taek tvN
2016 Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo Baek Ah SBS
2016 Weightlifting Fairy Kim Bok Joo Jung Joon Hyung MBC
2017 The Bride of Habaek Habaek tvN
2019 Dazzling Lee Joon Ha JTBC
2020 The School Nurse Files Hong In Pyo Netflix
2020 Startup Nam Do San tvN
2022 Twenty-Five Twenty One Baek Yi Jin tvN

FILMEK

Év Cím Szerep
2018 The Great Battle  Sa Mool
2020 Josee Tsuneo
? Remember ?

VARIETY MŰSOROK

Év Cím Csatorna Szerep
2014 Nam TV YouTube stáb tag
2014-2015 Off to School JTBC stáb tag
2016 Celebrity Bromance MBC stáb tag
2016 Three Meals a Day: Gochang Village tvN stáb tag
2016 My Ear's Candy tvN stáb tag
2019 Coffee Friends tvN stáb tag

VIDEOKLIPEK

Év Cím Előadó
2014 200% AKMU
2014 Give Love AKMU
2015 Chocolate Kangnam ft. San E
2018 When It Snows 1415

Nam Joo Hyuk filmográfiáját a Wikipédia információi alapján összeállította: Dalnim.
Utoljára frissítve: 2023. január 2.

Utolsó frissítés: 2023.01.03. 14:02 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace