Starity

Nicole Kidman

Nicole Kidman Nicole Kidman nemzetisége 394. 1230rajongó 80vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 88%
 • Születési név
 • Nicole Mary Kidman
 • Becenév
 • Nic
 • Születési idő
 • 1967. június 20.
 • Születési hely
 • Honolulu, Hawaii, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 4 gyermek
 • Partner
 • Keith Urban
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • vörös
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Charlize Theron Julia Roberts Julianne Moore Naomi Watts Penélope Cruz Reese Witherspoon Renée Zellweger Sandra Bullock Cameron Bright Aaron Eckhart Adam Sandler Alec Baldwin Ewan McGregor George Clooney Hugh Jackman John Malkovich Jude Law Michael Keaton Nicolas Cage Robert Downey Jr. Russell Crowe Sean Penn Tom Cruise Laura Dern Marion Cotillard Colin Firth Sophia Loren Judi Dench Meryl Streep Jack Black Daniel Day-Lewis Anthony Hopkins Will Ferrell Sam Neill Keith Urban Shailene Woodley Alexander Skarsgård Zoe Kravitz Barbara Hershey Margot Robbie

Nicole Kidman életrajza

Család, tanulmányok:
Nicole Mary Kidman néven látta meg a napvilágot 1967. június 20-án Honoluluban, Hawaii szigetén.
Szülei ausztrál származásúak, iskolai éveiket az Egyesült Államokban töltötték. Édesanyja Janelle Ann (született Glenny) ápoló oktató, édesapja Dr. Antony David Kidman biokémikus, klinikai pszichológus és szerző. Könyveinek Janelle volt a szerkesztője. Antony 2014-ben hunyt el szívinfarktus következtében Szingapúrban, 75 évesen. Nicole ír és skót felmenőkkel is rendelkezik. Van egy húga, Antonia Kidman, aki tévébemondóként és újságíróként tevékenykedik.

Kevesen tudják, hogy a színésznőnek van egy harmadik neve is. Mivel Hawaii-n született, szülei a "Hōkūlani" nevet adták neki, ami mennyei csillagot jelent. Az inspirációt egy bébi elefánt adta, aki akkor született a Hawaii Állatkertben.

Mikor Nicole megszületett, édesapja a Hawaiʻi at Mānoa Egyetem végzős diákja volt. A vietnámi háború idején a szülők a háború ellenesek csoportját erősítették; ekkoriban már Washingtonban éltek, ahová az apa mellrák-kutató tevékenysége miatt költöztek. A család Nicole négy éves korában visszaköltözött Ausztráliába; édesanyja még most is Sydney-ben él.

16 évesen, jellegzetes vörös és göndör hajtincseivel

A színésznő Sydney-ben nőtt fel, és a Cove Public School, valamint a North Sydney Girls Középiskola tanulója volt. Már három éves korában érdeklődött a balett iránt, valamint már az általános iskolában megmutatkozott színészi tehetsége. Elmondása szerint Margaret Hamilton alakítása az Óz, a csodák csodája című darabban (ő alakította a Gonosz Nyugati boszorkányt) inspirálta őt arra, hogy a színészi pályát válassza.

Egy interjúban úgy nyilatkozott, gyerekként nagyon visszahúzódó és félős volt: "Nagyon félénk vagyok, komolyan. Gyerekként még dadogtam is, ami aztán lassacskán elmúlt, de néha még mindig nagyon félénk tudok lenni. Szóval, nem szeretek zsúfolt éttermekbe járni és partikba sem megyek magamtól." Emellett elárulta, hogy mindig is kívülállók érzete magát, sose érezte magát jól bőrében, és ehhez nagyban hozzátett, hogy külsejével sem volt megelégedve, mivel jóval magasabbra nőtt kortársainál és bőre is nagyon világos volt. "Az egyik legélénkebb emlékem gyerekként, hogy ülök a szobámban, és nevetést hallok a szomszédból. Volt egy medencéjük, és hallottam, ahogy nevetgélnek, játszanak. Emlékszem, hogy kirekesztettnek éreztem magam, és csak ültem a szobámban."

Később a sydney-i Phillip Street Színházban tanult, ahová a szintén ismert színésznő, Naomi Watts is járt. Naomi-vel egy középiskolában is tanultak. Nicole emellett az Australian Theatre for Young People nevű intézmény diákja volt. Itt, a tízes éveiben kezdett el drámákban játszani, s a színészet menekülés volt számára a mindennapoktól. A Philip Street Színházban minden támogatást és biztatás megkapott, hogy folytassa, illetve beindítsa színésznői karrierjét.

Kezdetek (1983-1994)
1983-ban, 16 éves korában kapta meg debütáló filmszerepét a Bush Christmas című filmben, mely egy Ausztráliában kedvelt karácsonyi film átdolgozása volt. 1983 vége felé a Five Mile Creek nevű tévésorozatban kapott kisebb szerepet. 1984-ben édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak, így Nicole egy ideig hanyagolta a színészetet, hogy különféle masszázstechnikákat sajátítson el, melyekkel segíthette édesanyja ápolását. Az 1980-as évek közepén egyre nagyobb sikereknek örvendhetett, ami karrierjét illeti. Olyan filmekben játszhatott, mint a BMX Banditák, az Árnyéktánc, valamint a Széllovasok; utóbbi film által még nagyobb figyelem irányult a színésznőre, ugyanis Nicole néhány pikáns jelenetet is elvállalt. Emellett számos ausztrál filmben és sorozatban is játszott, köztük A Country Practice című szappanoperában és az 1987-es Vietnam minisorozatban. Ekkoriban számos ausztrál talkshow és műsor vendége volt.

A BMX banditák című filmben

1988-ban a Smaragdváros című ausztrál filmben szerepelt. Alakításáért elnyerte az Australian Film Institute "Best Supporting Actress" díját. 1988-ban a Halálos nyugalom-ban alakította Rae Ingramet, Sam Neill feleségét. A thriller világszerte nagy sikereknek örvendett, és meghozta Nicole számára is a nemzetközi hírnevet. A Variety magazin dícsérte a színésznő alakítását. Roger Ebert kritikus szerint remekül működött a kémia a főszereplők között. Ezt követően egy ausztrál minisorozatban, a Bangkok Hilton-ben játszott. Valódi sztárrá az 1990-es Mint a villám című film tette őt, melyben Tom Cruise oldalán játszhatott, s a film forgatásán közel is kerültek egymáshoz. Nicole egy fiatal doktornő alakított, aki beleszeretett egy NASCAR-versenyzőbe.

1991-ben Thandie Newton és Naomi Watts oldalán láthattuk Flört című filmben, mely középiskolás lányokról szólt, és elnyerte a legjobb filmnek járó díjat az Australian Film Institute díjátadón. Ebben az évben Billy Bathgate című filmjéért megkapta első Golden Globe-jelölését. A The New York Times "gyönyörűnek és humorosnak" írta le a színésznőt. 1992-ben ismét Tom Cruise oldalán játszott, ezúttal a Túl az Óperencián című filmben, mely sikeresnek bizonyult. 1993-ban a Bűvölet nevű thrillerben láttuk Alex Baldwinnel, valamint az Éltem című filmben Michael Keatonnel.

Világhírnév (1995-2003)
1995-ben megkapta Dr. Chase Meridan szerepét a Batman című szuperhősös filmben. Ebben az évben a Majd' megdöglik érte című fekete komédiában is láthattuk, mint a gyilkos hajlamú Suzanne Stone. A színésznőt ezért az alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták. 1996-ban Barbara Hershey és John Malkovich oldalán játszott Az egy hölgy arcképe című filmben, mely az azonos nevű regényen alapult. 1997-ben a Peacemaker-ben láttuk, mint a Fehér Ház nukleáris szakértője, Dr. Julia Kelly, George Clooney oldalán. A film nagy sikernek örvendett, és világszerte 110 millió dollárnyi bevételt hozott.
1998-ban az Átkozott boszorkány című filmben szerepelt Sandra Bullock mellett. A film két boszinővérről szólt, akik mindent megteszek, hogy megtörjenek egy átkot, ami megakadályozza őket abban, hogy rátaláljanak az igaz szerelemre. Ebben az évben a színésznő visszatért a színpadra is, méghozzá a The Blue Room című darabban játszott, amit Londonban mutattak be.


Moulin Rouge!-béli alakítását máig a legjobbak közt emlegetik

1999-ben ismét akkori férje, Tom Cruise mellett játszott a Tágra zárt szemek című filmben, mely Stanley Kubrick rendező utolsó filmje volt. Az alkotásról megosztó vélemények születtek, mivel nem kevés pikáns jelenet tartalmazott. 2001-ben, miután elvált Cruise-tól, láthattuk az On-lány filmben, valamint a Moulin Rouge! című musicalben, ahol a kabarészínésznőt, Satine-t alakította, Ewan McGregor oldalán. Nicole sok pozitív visszaélést kapott ezért a szerepéért; Paul Clinton a CNN-től úgy nyilatkozott, hogy a Majd' megdöglik érte filmje óta ez a legjobb alakítása. "Lenyűgöző Satine-ként. Teljes magabiztossággal mozog mindvégig."
Ezzel egyidejűleg megkapta második Golden Globe-díját a Musical or Comedy című filmjéért a "Legjobb Színésznő" kategóriában. 2002-ben elnyerte első Oscar-díját, mégpedig Az órák c. filmben nyújtott alakításáért, szintén a "Legjobb színésznő" kategóriában.

2001-ben láthattuk még Alejandro Amenábar horrorjában, a Más világban, mint Grace Stewart, aki a II. Világháború alatt a Csatorna-szigeteken él, s állítja, hogy házát kísértetek járják. A film amellett hogy 210 millió dollárnyi bevételt hozott, elnyert egy Goya-díjat, valamint Nicolet jelölték a legjobb színésznőnek járó díjra. Megkapta második BAFTA-díját és az ötödik Golden Globe-jelölését. Ebben az évben a People magazin a színésznőt a világ legszebb emberei közé sorolta.

Szinte felismerhetetlenné maszkírozták Az órák című filmben, ami végül meghozta számára az Oscart

2002-es filmje, a fentebb már említett Az órák rendkívül sikeresnek bizonyult. Nicole Virginia Woolf karakterét ölthette magára, és olyan híres színésznők mellett játszott, mint Julianne Moore és Meryl Streep. A színésznő protézist viselt, amit az orrára helyezték fel, ami szinte felismerhetetlenné tette őt. A húszas évek Angliájában játszódó történet rengeteg pozitív kritikát és jelölés kapott, köztük egy Oscar-jelölést is a "Legjobb Kép" kategóriában. Nicole ezért a szerepéért nemcsak első Oscar-díját kapta meg, hanem BAFTA-díjjal (1.), Golden Globe-díjjal (3.) is jutalmazták. Ő volt az első ausztrál színésznő, aki Oscart kapott. Beszédében a díjátadón kitért a művészet fontosságára, még a háború idején is. "Miért vagyunk itt az Oscar-gálán, amikor a világban ilyen zűrzavar van? Mert a művészet fontos. És mert hiszünk abban, amit csinálunk, és tiszteletben tartjuk ezt. Ez olyan hagyomány, amit fenn kell tartani."

2003-ban szerepelt a Dogville című filmben. A filmről megosztó vélemények születtek, bár Nicole alakítását többnyire dícsérték. Ebben az évben továbbá a Szégyenfolt című filmben láthattuk Anthony Hopkins oldalán, mely Philip Roth regényének alapult. Ezt követően Antony Minghella háborús drámájában, a Hidegyhegyben alakította Ada Moore-t, Jude Law és Renée Zellweger mellett. Nicole és Jude szerelmespárt alakítottak, akiket a Polgárháború elválasztott egymástól. A színésznő ezért az alakításáért megkapta hatodik Golden Globe-jelölését a "Legjobb Színésznő" kategóriában.

A 2003-as Oscar-gálán díjával

Folytatódó siker (2004–2009)
2004-ben a Születés című filmben szerepelt, ami nem kevés visszhangot váltott ki, mivel a színésznő az egyik jelenetben együtt fürdött 10 éves kollégájával, Cameron Brighttal. "Nem akartam egy olyan filmet csinálni, melyben megcsókolok egy 10 éves fiút, hanem olyat akartam, amely által megértik, mi az a valódi szeretet." - nyilatkozta a színésznő a Velencei Filmfesztiválon. Nicole megkapta hetedik Golden Globe-jelölését. Ebben az évben láthattuk a Stepfordi feleségek című fekete komédiában, mely az 1975-ös film átdolgozása volt. 2005-ben Sean Penn mellett játszott a Tolmács című filmben, ahol Silvia Broome karakterét ölthette magára. Ebben az évben a Földre szállt boszorkányban alakította Samanthát, mely átdolgozása volt az 1960-as filmnek. A film Amerikában nem lett túl sikeres, sőt kollégájával, Will Ferrell-lel Razzie-díjat kaptak a "Legrosszabb Páros" kategóriában, de nemzetközileg igencsak nagy népszerűségnek örvendett.

Egyre növekvő sikereinek köszönhetően a Chanel divatmárka No. 5 illatának arca lett 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban is. A három perces reklámvideóért 12 millió dollárt kapott, ezzel máig tartja a rekordot. Ezzel egyidejűleg a Forbes magazin Celebrity 100 listáján a 45. helyet foglalta el. 2004 és 2005 közötti keresete 14 millió dollár volt. A People magazin 2005-ös listáján Julia Roberts után a második helyet foglalta el (16-17 millió dollár/film). 2007-ben a Nintendo DS reklámarca lett.

A Születés című filmben 

2006-ban megkapta a fotós Diane Arbus szerepét A szépség és a szőr című filmben Robert Downey Jr. mellett. Ebben az évben a Táncoló talpak című animációs filmben kölcsönözte hangját az egyik karakternek. A mese 384 millió dollár hozott a konyhára. 2007-ben az Invázió című science-fictionben Carolt alakította. A Margot az esküvőn filmben a főszereplő karakterét öltötte magára Jennifer Jason Leigh és Jack Black oldalán, s megnyerte a Satellite-díjat a "Legjobb Színésznő Musicalben vagy Komédiában" kategóriában. Ebben az évben továbbá Az arany iránytű című kalandfilmben láttuk a színésznőt, mint a gonosz Marisa Coulter.

2008-ban újra együtt dolgozhatott Baz Luhrmann rendezővel (akinek a Moulin Rouge!-t köszönhetjük), ezúttal az Ausztrália című filmen. Nicole Hugh Jackman oldalán egy angol nőt alakított, akit feldúltak a II. Világháború eseményei (Darwin városát japán erők támadták meg), és kész volt mindenben segíteni az ausztráloknak. 2009-ben a Kilenc c. musicalben alakította Claudia Jenssent, olyan Oscar-díjas színészek mellett, mint Daniel Day-Lewis, Judi Dench, Marion Cotillard, Penélope Cruz és Sophia Loren. Nicole megcsillogtathatta énektudását is, ugyanis Daniel Day-Lewis oldalán elénekelhette az "Unusual Way" című számot. A musical rengeteg jelölést kapott (köztük Oscart, Golden Globe-t, a színésznő pedig Screen Actros Guild Díjat).

Önéletrajzi és független filmek (2010–2015)
2010-ben Aaron Eckhart mellett szerepelt az Engedd el! című filmben, mely Pulitzer-díjat nyert. 2011-ben Nicolas Cage oldalán játszott Jorl Schumacher thrillerében, a Túszjátszmában. Ezt követően a Kellékfeleség című komédiában láthattuk Adam Sandler és Jennifer Aniston mellett. 2012-ben az Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát boncolgató HBO gyártotta filmben, a Hemingway & Gellhorn-ben szerepelt. Charlotte Bless-t kelthette életre Az újságos fiú című filmben. Elmondása szerint szexjeleneteire nem is emlékezett, csak akkor, mikor megnézte az elkészült filmet, melyet az 2012-es Cannes-i Filmfesztiválon mutattak be. Nicole több jelölés is kapott ezért az alakításáért (SAG, Saturn Award, Golden Globe). A Vonzások című 2013-as filmben Evelyn Stoker-t alakította, s kapott érte Saturn Award-jelölést is.

2014-ben a Grace: Monaco csillaga című önéletrajzi filmben alakította a főszereplő Grace Kelly-t, és sajnos a Cannes-i Filmfesztiválon többnyire negatív visszajelzéseket kapott. Ebben az évben kétszer is láthattuk Colin Firth oldalán: A háború démonjai című filmben egy hivatalnok feleségét alakította, míg a Before I Go To Sleep thrillerben egy autóbalesetet túlelő, ám súlyos agykárosodást szenvedő nőt formázott meg. 2014-ben feltűnt továbbá a Paddington című filmben is, ahol gonosz tudóst alakított.

Az ikonikus Grace Kellyként

2015-ben a Strangerland c. drámában láttuk, melynek premierje a Sundance Filmfesztiválon volt, valamint a Jason Bateman által rendezett Vicceskedőkben. Az író, utazó Gertrude Bell-t kelthette életre a Queen of Desert c. filmben. A Szemekbe zárt titkok című filmben Julia Roberts mellett játszott, mely Eduardo Sacheri argentin regényén alapult. 15 év kihagyás után visszatért a West End színházba, Angliába, ahol Rosalind Franklin brit kémikust alakította Michael Grandgae darabjában.

2016-jelenleg:
2016-ban az Oroszlán című filmben láttuk, ahol egy indián kisfiút örökbe fogadó nőt alakított. Nicole közel érezte magához a történetet, ugyanis ő maga is két gyermeket fogadott örökbe. Alakításáért megkapta negyedik Oscar-jelölését, tizenegyedik Golden Globe-jelölését, többek között. A film 40 milliós bevételt hozott.

2017-ben megkapta Celeste Wright szerepét a Hatalmas kis Hazugságok című HBO minisorozatban. A szériában Alexander Skarsgård feleségét alakította, akinek sokáig el kellett tűrnie férje bántalmazásait. A svéd színész mellett szerepelt a sorozatban Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern és Zoe Kravitz is. Ezért a szerepéért két Primetime Emmy Díjat nyert (mint színésznő, mint producer). Emellett egy Golden Globe-t, egy Critics Choice Díjat és egy SAG Díjat is kapott.

Ebben az évben Martha Farnsworth igazgatónőt alakította Sofia Coppola drámájában, a Vonzásokban. A történet az amerikai polgárháború idején játszódik, s az 1971-es azonos című film átdolgozása. A produkciót a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, csakúgy, mint az Így csajozz egy földönkívülivel és a Szent szarvas meggyilkolása című filmjeit is. Ezek mellett láthattuk a színésznőt a Top of the Lake: China Girl sorozatban és a The Upside c. komédiában is.


Atlanna királynőként az Aquaman című filmben 

2018-ban két drámában szerepelt (Boy Erased, Destroyed). Utóbbiban egy detektívet alakított, s szinte felismerhetetlenné maszkírozták. A Boy Erased című filmben Russell Crowe mellett konzervatív szülőt formált meg, aki nem tudja elfogadni fia másságát. Ebben a évben szerepelt továbbá az Aquaman c. DC filmben is, mint a főszereplő édesanyja, Atlanna királynő.

2019-ben a Forbes magazin listáján a negyedik legjobban kereső színésznő lett, 34 millió dolláros keresetével. Az aranypinty c. filmben Mrs. Barbour-t keltette életre, mely az azonos nevű regényen alapult. Ebben az évben a Hatalmas Kis hazugságok sorozat második évadában ismét Celeste Wright bőrébe bújt. Emellett egy másik HBO sorozatban, a The Undoing-ben kapott szerepet, mely Hanff Korelitz You Should Have Know regényén alapult. Botrány  (Bombshell) című filmjében egy újságírónőt alakított Margot Robbie és Charlize Theron oldalán. 2020-ra a The Prom c. musical filmje van berendelve, melyet Ryan Murphy rendezett, akinek többek között a Glee sorozatot köszönhetjük.

Magánélet:
1989 novemberében ismerte meg Tom Cruise színészt a Mint a villám című film forgatásán, s elmondása szerint rögtön beleszeretett. Emlékszem, amikor megláttam Tom Cruise-t, ahogy felhajt a Porsche-jával. Kiszállt az autóból, az ajtóhoz sétált, nekem meg leesett az állam [...] Szó szerint levett a lábamról. Őrülten, szenvedélyesen szerelmes voltam. És ahogy az lenni szokott, amikor az ember szerelembe esik, az összes tervemmel úgy voltam, hogy ‘felejtsd el!’ Teljesen felemésztett. Szinte kétségbeesetten akartam tőle gyereket, nem érdekelt, hogy házasok vagyunk-e vagy sem." 1990 karácsonyán össze is házasodtak Telluride-ben, Colorado államban. Két gyermeket neveltek közösen: fiukat, Connor Antony-t (született 1995) és lányukat, Isabella Jane Cruise-t, (született 1992); mindkettejüket örökbe fogadták.
Nicole és Tom 2001-ben a válás mellett döntöttek; február 5-én vált hivatalossá a hír. Két nappal később Tom benyújtotta a válási keresetet, és a házasságot az év augusztusában felbontották. Egy 2006 júniusi interjúban a Ladie's Home Journal magazinnak a színésznő azt nyilatkozta, még mindig szereti Cruise-t. "Nekem ő csak Tom volt, de mindenki más számára hatalmas és híres. Mindig kedves volt velem és én szerettem őt. Még most is szeretem." Hozzátette, hogy a válás ötlete sokkolóan hatott rá. Egyesek szerint a valódi ok, ami véget vetett Nicole és Tom házasságának, az javarészt Tom szcientológiába vetett hite volt, Nicole ugyanis keresztény; a két hit pedig egyáltalán nem egyeztethető össze. Felröppentek pletykák arról is, miszerint Jude Law miatt szakított a pár; ugyanis állítólag a két színész összemelegedett Cold Mountain című filmük forgatásán, bár ezt később mindketten tagadták. Egy 2015-ös interjúban Nicole kitért arra, hogy miután elvált, sokkal jobban tudott színészi karrierjére fókuszálni.Később szóba hozták a színésznőt Tom Burlinson színésszel. Adrien Brody is bekerült a képbe, bár ez is csak pletykának bizonyult. 2003-ban megismerkedett Lenny Kravitz zenésszel, és egészen 2004-ig egy párt alkottak. Robbie Williams színész beismerte, hogy volt egy rövid románca a színésznővel 2004 nyarán. Nicole elmondta, hogy kétszer is megpróbálta felkelteni a talkshow műsorvezető, Jimmy Fallon figyelmét, bár Jimmy elmondása szerint nem reagált ezekre.

Egy 2007-es Vanity Fair interjúban jelentette be, hogy titokban eljegyezte őt az új-zélandi-ausztrál country énekes, Keith Urban. A pár 2005 januárjában a los angeles-i G'Day-en találkozott, melyet az ausztrálok ünneplésére tartottak. " Azt hiszem, két magányos ember pont akkor találkozott, amikor meg tudtak nyílni egymásnak. Riadtak és bátrak voltunk egyszerre." - mondta a színésznő. 2006. június 25-én házasodtak össze Sydney-ben a Ceretti Emlékkápolnában. Házasságuk első szakasza nem alakult zökkenőmentesen, ugyanis az esküvőjük után nem sokkal Urban több hónapra elvonóra ment alkoholproblémái miatt. Egy 2015-ös interjúban Nicole így nyilatkozott: "Nem igazán ismertük egymást az elején. Igazán csak a házasságunk alatt ismertük meg a másikat."
A párnak van egy otthona Sutton Forest-ben (Ausztrália), Sydney-ben és Nashville-ben (Tennessee, USA). Lányuk, Sunday Rose 2008-ban jött világra, Nashville-ben. Második lánygyermekük 2010-ben látta meg a napvilágot Faith Margaret néven.Vallási és politikai nézetek:
Nicole katolikus, és bevallása szerint egykor komolyan elgondolkodott azon, hogy apáca lesz. A Mary Mackillop imaház rendszeres látogatója volt Sydney-ben. Az Entertainment Weekly-nek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy a katolikus Egyház fontos szerepet játszik életében, lényének egy része, és vallása sokszor megakadályozta őt abban, hogy olyan filmekben vállaljon szerepet, melyek katolikus-ellenesek. Miután elvált Tom Cruise-tól, nem szerette volna, ha gyerekei szcientológiában nőnek fel, ám ezt nem tudta teljesen megakadályozni, és ma már megbékélt a helyzettel. Így nyilatkozott erről: "Úgy döntöttem, hogy nem beszélek nyilvánosan a szcientológiáról. Van két gyermekem, Connor és Isabella, akik a szcientológia hívei, én pedig mélységesen tiszteletben tartom az ő hitüket. "
Ami a politikát illeti, Nicole demokratának vallja magát.

Írta: LeerdammerGirl. Az életrajz másolása szigorúan tilos! 

Filmek
2020 - The Prom - Angie Dickinson
2019 - Botrány/Bombshell - Gretchen Carlson
2018 - Az aranypinty/The Goldfinch - Mrs. Barbour
2018 - Aquaman - Queen Atlanna
2018 - Boy Erased - Nancy Eamons
2018 - Destroyer - Erin Bell
2017 - The Upside - Yvonne Pendleton
2017 - Így csajozz egy földönkívülivel/How to Talk to Girls at Parties - Boadicea
2017 - Csábítás/The Beguiled - Martha Farnsworth
2017 - A szent szarvas meggyilkolása/The Killing of a Sacred Deer - Surgeon's wife
2016 - Oroszlán/Lion - Sue Brierley
2016 - Géniusz - Aline Bernstein
2015 - Vicceskedők/The Family Fang - Annie Fang
2015 - Szemekbe zárt titkok/The Secret in Their Eyes - Claire Solane
2015 - Queen of the Desert – Gertrude Bell
2015 - Strangerland – Catherine Parker
2014 - Paddington - Millicent
2014 – Before I Go to Sleep – Christine Lucas
2014 - Grace: Monaco csillaga/Grace of Monaco - Grace Kelly
2013 - A háború démonjai/The Railway Man - Patti
2013 - Vonzások/Stoker - Evelyn Stoker
2013 - Hemingway és Gellhorn - Martha Gellhorn
2012 - Az újságos fiú/The Paperboy - Charlotte Bless
2011 - Túszjátszma/Trespass - Sarah Miller
2011 - Kellékfeleség/Just Go with It - Devlin Adams
2010 - Engedd el!/Rabbit Hole - Becca
2009 - Kilenc/Nine - Claudia
2008 - Ausztrália - Lady Sarah Ashley
2007 - Az arany iránytű/The Golden Compass - Marisa
2007 - Margot az esküvőn/Margot at the Wedding - Margot
2007 - Invázió/The Invasion - Carol Bennell
2006 - Táncoló talpak/Happy Feat - Norma Jean (hang)
2006 - A szépség és a szőr - Diane Arbus képzeletbeli portréja/Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus - Diane Arbus
2005 - Földre szállt boszorkány/Bewitched Isabel Bigelow/Samantha
2005 - A tolmács (The Interpreter - Silvia Broome
2004 - Születés/Birth - Anna
2004 - A stepfordi feleségek/The Stepford Wives - Joanna Eberhart
2003 - Hideghegy/Cold Mountain - Ada Monroe
2003 - Szégyenfolt/The Human Stain - Faunia Farley
2003 - Dogville - A menedék - Grace Margaret Mulligan
2002 - Az órák/The Hours - Virginia Woolf
2002 - Pánikszoba - Stephen barárnője (hang)
2001 - On-lány/Birthday Girl - Sophia/Nadia
2001 - Más világ/The Others - Grace Stewart
2001 - Moulin Rogue! - Satine
1999 - Tágra zárt szemek/Eyes Wide Shut - Alice Harford
1998 - Átkozott boszorkák/Practical Magic - Gillian Owens
1997 - Peacemaker - Dr. Julia Kelly
1996 - A felforgató/The Leading Man - Academy Awards Presenter
1996 - Egy hölgy arcképe/The Portrait of a Lady - Isabel Archer
1995 - Mindörökké Batman/Batman Forever - Dr. Chase Meridian
1995 - Majd’ megdöglik érte/To Die For - Suzanne Stone Maretto
1993 - Életem/My Life - Gail Jones
1993 - Bűvölet/Malice - Tracy Kennsinger
1992 - Túl az óperencián/Far&Away - Shannon Christie
1991 - Billy Bathgate - Drew Preston
1991 - Flört/Flirting - Nicola
1990 - Mint a villám/Days of Thunder - Dr. Claire Lewicki
1989 - Halálos nyugalom/Dead Calm - Rae Ingram
1988 - Smaragdváros/Emerald City - Helen McCord
1987 - Un'australiana a Roma - Jill
1987 - Az éjszaka mestere (Árnyéktánc)/Watch the Shadows Dance - Amy Gabriel
1987 - Rome to Move - Carol Trig
1987 - The Bit Part - Mary McAllister
1986 - Széllovasok/Windrider - Jade
1985 - Archer kalandjai - Catherine
1985 - Wills & Burke - Julia Matthews
1984 - Matthew and Son - Bridget Elliot
1983 - Érzelmek nélkül/Skin Deep - Sheena Henderson
1983 - Chase Through the Night - Petra
1983 - BMX banditák - Judy
1983 - Bush Christmas - Helen

Sorozatok

2020 - The Undoing - Grace Sachs (6 epizód) 
2017 - Top of the Lake - Julia (6 epizód)
2017-2019 Big Little Lies/Hatalmas Kis Hazugságok - Celeste Wright (14 epizód)
1989 - Bangkok Hilton (minisorozat) - Katrina Stanton
1987 - Vietnam (minisorozat) - Megan Goddard
1985 - Winners (1 epizód) - Carol Trig
1985 - Austral Exporess - Annie (12 epizód)
1984 - A Country Practice - Simone Jenkins (2 epizód)

Utolsó frissítés: 2020.06.15. 21:09 LeerdammerGirl által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace