Starity

No Eul

No Eul No Eul nemzetisége 6917. 38rajongó 3vélemény
 • Születési név
 • No Eul (노을)
 • Születési idő
 • 1989. május 10.
 • Születési hely
 • Jeonju, Észak-Jeolla tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Jae Kyung Go Na Eun Cho Hyun Young Kim Ji Sook Oh Seung Ah Jung Yoon Hye

No Eul életrajza

No Eul gyerekkora óta zenei karrierről álmodott. Sőt az álmodozásban volt egy társa is, ugyanis a Girl’s Generation tagjaként ismertté vált Kim Tae Yeonnal együtt szövögették gyerekkori ábrándjaikat, ugyanis mind ketten Jenju városában nőttek fel.
No Eul végül egy SS501 koncertet követően határozta el, hogy csatlakozik a DSP Mediahoz.

Végül ő is csatlakozott a cég készülő lány csapatához, ami végül hét taggal és Rainbow néven 2009-ben hivatalosan is debütálását tette. Eul énekes és rapper posztot is betöltött, valamint ő képviselte a szivárványból a kék színt.
A lányok végül hét közös évet követően 2016-ban nem újították meg lejáró szerződésüket a DSP Mediaval, így jelenleg külön utakon járnak.


Színészi karrier
No Eul több, kisebb vendég szerepek után az első nevesített karaktert 2012-ben osztották rá a Time Slip Dr. Jinben. Az MBC-n májusban elindult sorozatban egy Yeon Shim nevű kiszenget alakította.
Következőleg jelentősebb szerepben 2018-ban láthatták rajongói a tvN műsorán. A Drunk in Good Taste egy két részes mini sorozat volt, ahol főszereposztásban Jung Seo Hyun karakterét formálta meg.  

 

RAINBOW

2009 – 2011: Gossip Girl, A & SO 女
Már év elején felreppentek pletykák, hogy a cég új lánycsapatot készül debütáltatni. Végül november 6-án jelent meg a Rainbow közelgő debütálásának a Gossip Girlnek az első teaserje. Ekkor már tudni lehetett, hogy egy hét fős lány bandával rukkol elő a DSP Media. November 12-én végül megjelent a teljes videó klip és szintén Gossip Girl címmel piacra dobták első mini albumukat. November 14-én pedig az MBC Music Core! című zenei showjában is debütálásukat tették, így elindítva a lemez promócióit.
Valamint az élő promócióknál énekelték Not Your Girl című dalukat is, mely egyfajta női válasz az akkor még szintén a DSP Media alá tartozó SS501 fiú banda U R Man című számára.

2010. augusztus 11-én jelent meg a lányok második zenei videója, mely „A” című dalukhoz forgattak. Ez a koncepció egy sokkal már egy sokkal nőiesebb vonalat képviselt, ahogy maga a koreográfia is. Utóbbinál kellett némi változtatást eszközölni, ugyanis a póló hason való felhúzgálásának szexuális tartalmat társítottak, így ezt a zenei showkban már mellőzték a lányok.

2011. április 6-án megjelent a lányok 2. minije SO 女 címmel. A SO utáni karakter a „nőt” szimbolizálja. A lemez vezető kislemezeként a To Me jelent meg. A tavaszi comebackhez hűen pedig egy virágos koncepcióval tértek vissza.
Maga a To Me egy szerelmi bosszúra, visszavágásra épül. A dal koreográfiájánál pedig a japán koreográfus Daishi is közreműködött. Ő volt az aki a Woo Ri által előadott balett koreográfiát megalkotta.
A korábbiakhoz képest viszont hamar hallattak magukról újból, ugyanis 2. minijüket újra csomagolva június 22-én Sweet Dream címmel is piacra dobták. Vezető kislemezként a címadó dal jelent meg.

2012 – 2014: Alegységek és Rainbow Syndrome
2012. január 11-én debütált a csapat első alegysége a Rainbow Pixie, melyet HyunYoung, SeungAh és JiSook alkottak. Debütáló kislemezükként a Hoi Hoi jelent meg.

Egy évvel később a teljes csapat visszatért, ugyanis 2013. február 13-án megjelent a lányok első stúdió albuma, mely a Rainbow Syndrome címet kapta. A lemez vezető kislemezeként pedig a Tell Me Tell Me jelent meg.
Június 4-én megjelent Rainbow Syndrome Part 2 címmel 2. stúdió albumuk is. Az albummal tovább vitték a lányok azt a könnyed és vidám koncepciót, melyet a Tell Me Tell Me-vel hoztak el. Új lemezük vezető kislemezeként a Sunshine jelent meg, mely egy igazi könnyed, nyári dal.

2014. január 20-án megérkezett a csapat második alegysége a Rainbow Blaxx. A csapat ezúttal négy tagot foglalt magában: WooRi, SeungAh,JaeKyung és HyunYoung személyében. Debütáló mini albumjuk a z RB Blaxx címet kapta.

2015 – 2016: Innocent, Prism és a lejáró szerződés
Február 23-án hosszas szünetet követően megjelent a csapat legújabb mini albuma az Innocent, melynek vezető kislemezeként a Black Swan jelent meg. A korábbi megjelenéseikhez képest viszont a lányok ismét egy komolyabb, nőiesebb koncepcióval tértek vissza.

Közel egy éves szünet után 2016. február 15-én jelent meg 4. minijük, mely a Prism címet kapta. Az album vezető kislemezeként pedig a Whoo jelent meg.
Az év vége felé viszont szomorú hír látott napvilágot, ugyanis október 28-án a DSP közleményében tudatta a rajongókkal, hogy a lányok lejáró szerződésüket nem újították meg az ügynökséggel. Hosszas tárgyalások után úgy döntöttek, hogy külön folytatják karrierjüket.

2019: Aurora
Debütálásuk 10. évfordulójára nagy meglepetéssel szolgáltak a lányok, ugyanis november 14-én a DSP medián keresztül megjelentették Over the Rainbow címmel legújabb digitális kislemezüket. Az albumon két dal volt, az I Dream of You melyet november 7-én tettek közzé, illetve Aurora daluk, mely a kislemezzel egy napon jelent meg.
A lányok ezt követően több műsorban is elmondták, hogy attól mert nincs közösen ügynökségük még igen is létezik a csapat, nem oszlottak fel. Illetve a mostani közreműködésük a DSP-vel a tisztelet nyilvánításuk, hogy míg az ügynökség alá tartoztak annyi mindent kaptak és tanultak a szakmáról.  

Írta: BeJoyful

Sorozat
2020: Crevasse
2018: Drunk in Good Taste – Jung Seo Hyun
2014: Glorious Day –  Hye Mi (cameo)
2012: Time Slip Dr. Jin – Yeon Sim
2010: Dameul: Big Thing – cameo

Filmek
2011: Heartbeat – cameo 

RAINBOW

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2013: Rainbow Syndrome
2013: Rainbow Syndrome Part. 2

Mini albumok
2009: Gossip Girl
2011: SO
2015: Innocent
2016: Prism

Újra csomagolt albumok
2011: Sweet Dream

Egységes digitális kislemezek
2010: A
2010: Mach
2019: Over the Rainbow

Sorozat, anime, film dalok
2011: I’m a Sad Romantic (Sparkling OST)
2011: I Love Zoobles (Zoobles! OST)
2011: You and I (City Hunter OST)
2012: Sweet (Rainbow Rose OST)
2012: Candy Girls (Zoobles! OST)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2012: Over The Rainbow
2012: Over The Rainbow Special Edition

Kislemezek
2011: A
2011: Mach
2012: Gona Gonna Go!  

Utolsó frissítés: 2021.04.06. 19:07 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace