Starity

Park Bom

Park Bom Park Bom nemzetisége 502. 977rajongó 72vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Park Bom (박봄)
 • Becenév
 • Bom (봄), Bommie, Bom Bom, Jenny Park, CornBom, Bomtaro, Bbang Bom
 • Születési idő
 • 1984. március 24.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Will.I.Am Chae-Rin Lee Sandara Park Gong Min Ji TaeYang Choi Seung Hyun Kang Dae Sung G-Dragon Seung Ri Tablo Lee Hi

Park Bom életrajza

Születési név: Park Bom (박봄)
Angol név: Jenny Park
Születési idő: 1984. március 24.
Csillagjegy: Kos
Kínai horoszkóp: Patkány
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 165cm
Súly: 52kg
Vércsoport: AB
Oktatás: Gould Akadémia, Lesley Egyetem (pszichológia szak), Berklee Zeneiskola
Vallás: Keresztény
Amiben jó: Angol és japán nyelv, zongora, fuvola, cselló
Kedvenc színek: Zöld, rózsaszín, piros

 

2017: Bom április 20-án bejelentette, hogy jelenleg a YG Entertainment The Black Label-je alatt tevékenykedik és készen áll egy szóló lemez kiadására, ám a YGE megtagadta Bom kijelentését. Állítása szerint 2016 novemberében az énekesnő semilyen szerződést nem írt alá a céggel, így ő nem részese a The Black Label-nek. Bom később a közösségi oldalakon tisztázta a félreértéseket, és várhatóan vissza fog térni The Black Label előadókaként.

 

2NE1  /투애니원/ (2009-2016)

Tagok balról jobbra:Bom.CL,Dara, Minzy

Koreai debütálás: 2009.05.17.
Japán debütálás: 2011.03.09.
Feloszlás: 2016.11.25.
2NE1 jelentése: "New Evolution of the 21st century" mozaikszóból ered, amely annyit jelent, hogy "21-dik század új evolóciója"
Fanclubjuk neve: Blackjack
Műfaj: K-pop, J-pop
Hivatalos színük: fekete és rózsaszín
Vállalat koreában: YG Entertainment
Vállalat japánban: Avex

 

TAGOK
CL (leader, főrapper, vezértáncos, vezérvokalista, a csapat arca)
Bom (fővokalista)
Dara (vokalista, visual)
Minzy (főtáncos, vezérvokalista, vezérrapper, maknae)

*leader = a csapat vezére*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja
*visual = a csapat legszebb tagja*

 

 DEBÜTÁLÁS ELŐTT

Először csapatnévnek a 21-et vetették fel, azonban ez már foglalt volt, így a 2NE1-re esett választásuk. Az NE jelentése a "New Evolution" mozaikszóból ered, ami azt jelenti, hogy Új Evolúció, míg a 21 pedig a 21-dik századot szimbolizálja.
Eredetileg a YG Entertainment három tagúnak szánta a 2NE1-et, köztük Park Bom, Chae Rin Lee "CL" és Hong Min Ji "Minzy". 2009 januárjában azonban a cég elnöke Yang Hyun Suk bejelentette, hogy szeretné, ha Sandara Park "Dara" is részese lenne az új formációnak. Ekkor már olyan pletykák keringtek, miszerint lesz egy ötödik tag is, így a 2NE1 lenne a BIGBANG női változata, de a híreket a YGE nem kommentálta.

2009: Márciusban a négy lány összeállt a BIGBANG fiúcsapattal, hogy kiadják a „Lollipop" című szerzeményüket, melyet az LG Cyon telefonjának szántak. A közös daluk sikeresnek bizonyult, hiszen több online koreai zenei lista élén szerepelt. Április végén a cégük vezetője bejelentette, hogy hosszú várakozás után 2009 májusában megteszi debütálását a 2NE1 a „Fire" kislemezzel. Végül négy év gyakornoskodás, kemény munka után május 17-én megtették debütálásukat az SBS The Music Trend műsorban, valamint természetesen az ígért „Fire" kislemezzel. A „Fire" dalukhoz forgattak két videoklipet is, egy utcait és egy űr verziójút. A kislemez óriási sikerének köszönhetően nem sokkal a megjelenése után kiadtak egy promóciós dalz „I Don't Care" címmel. Bár a 2NE1 újonc csapat volt még ekkor, mégis elnyerték dél-korea legnagyobb díjátadóján , az Mnet Asian Music Awards-on az „I Don't Care" dalukkal az "Év Dal" díját, a „Fire" videoklipjükkel a "Legjobb Zenei Videó"-nak járó díjat is, valamint a "Legjobb Új Női Előadó"-nak is őket választották. Az „I Don't Care" kislemezük több mint 100.000 példányban kelt el 2009-ben. Ezt követően a csapat egy kis időre nem munkálkodott együtt, inkább szóló karrierjüket egyengették. Dara kiadta a „Kiss"-t, Bom a „You And I"-t, valamint Minzy se maradt ki a sorból, hiszen CL-lel együtt megjelentették a „Please Don't Go"-t.

2010: 2010 február 9-én a csapat bármi féle előzetes nélkül kiadta a „Follow Me" digitális kislemezüket, később ezt pedig a Samsung Corby telefonjai promóciózására használták. 2010 nyarán a lányok elutaztak Los Angelesbe és Londonba, hogy rögzítsenek pár dalt a lehetséges amerikai debütálásuk érdekében. Ebben segédkezett a Black Eyed Peas tagja, will.i.am is, így sikerült összesen tíz dalt előállítaniuk. A cég bejelentette, hogy még ebben az évben meg fog jelenni a „To Anyone" albuma a formációnak. Az album pár dalát még korábba kiadta kislemez formájában, valamint közzétették a hozzájuk készített videoklipet is. Ilyen például a „Can't Nobody" is, mely a koreai nyelvű mellett angol verziójú is meghallgatható. Végül az album szeptember 9-én a boltok polcaira került, összesen 12 dal található meg rajta. A 2NE1 sikere ezek után csak egyre növekedett. Az Mnet Asian Music Awards-on újra számos díjat zsebeltek be, mint az „Év Legjobb Előadója" , „Az Év Albuma" („To Anyone"), „Legjobb Zenei Videó" („Can't Nobody") és a „Legjobb Női Előadó". Bom külön megkapta a „Legjobb Digitális Kislemez" díját a „You and I"-al

2011: A 2NE1 japán debütálását elvileg 2010 decemberre ígérték, ám végül 2011 március 9-én történt meg a "Go Away" dalukkal. A későbbiekben a japán Mezamashi TV ezt a dalt használta főcímdalként. A csapat tervei nem alakultak úgy ahogy szerették volna, szerettek volna fellépni a Music Station-ön Japánban, de a földrengés és a cunami megakadályozta őket. 2011 március 16-án a lányok kiadtak egy első teljes hosszúságú japán albumot, ám promóciózni nem tudtak az ott eluralkodó természeti katasztrófák miatt. A 2NE1 részt vett a Naver Pray For Japan néven futó kampányban, mely a földrengések áldozatai számára lett megrendezve.
Június 19-én a YGE naponta tett közzé teasereket az "I Am The Best" névre hallgató kislemezükről, ami június 24-én jelent meg. A dalhoz forgatott videoklipet szerkesztési problémák miatt három nap csúszással töltötték fel YouTube-ra.

2012: A lányok a hivatalos YouTube csatornájukon több betekintést is nyújtottak az "I Love You" kislemezükbe, amelynek klipje 2012 július 7-én lett feltöltve. A lemez pár nap alatt az első helyen végzett a spanyol iTunes elektronikus zenéjének listáján. Pár hét múlva a csoport nyílvánosságra hozta az angol nyelvű "Take The World On" című dalát, melyben a világhírű Will.i.am is közreműködött.
2012 márciusában megjelent a "Scream" című kislemezük, amelynek teljes hosszúságú videoklipjét a japán Avex Group töltötte fel YouTube-ra.

2013: Az együttes 2012-ben már teljes erővel dolgozott második albumuk felvételein, ami az akkor ígért szerint 2013 első felében lesz a boltok polcaira dobva. Február 18-án CL megnyugtatta rajongóikat bejelentésével, miszerint remélhetőleg áprilisban fognak visszatéri, illetve, hogy a fő koncepció még nincs kiválasztva. Március 21-én CL újabb bejelentést tett, miképp a csapat továbbá nem tervez több angol szerzeményt rögzíteni, de a korábban felvett "I Love You" angol változatát hamarosan meghallgathatjuk.
2013 április 16-án Will.i am nyílvánosságra hozta a 2012-ben felvett "Gettin Dumb" dala teljes változatát, mely természetesen angol nyelvű és a lányok is közreműködtek benne. 2013 július 8-án hosszú várakozások után a csapat kiadta a "Falling In Love" kislemezét, melyhez persze videoklipet is forgattak, mely egy nappal a kislemez megjelenése előtt megtekinthetővé vált.
Augusztus 8-án piacra dobtak egy újabb "Do You Love ME?" címmel kislemezt. Következő visszatérésük november 20-án történt meg a "Missing You" balladájukkal.

2014: A 2014-et egy világkörüli turnéval indították, mely márciusban vette kezdetété "All Or Nothing" névvel. A lányok ez évben továbbra se pihentek, hiszen megjelent a második stúdió albumuk február 26-án, a "Crush, mely összesen tíz dalt foglal magába. Az albumon szereplő "Come Back Home" és "Crush" számukhoz videoklipet is forgattak. Május 20-án a csapat évfordulójának alkalmából megajándékozták rajongóikat az albumon szereplő "Gotta Be You" dalhoz készített videoklippel.
A stúdió albumnak megjelent a japán nyelvű változata is június 25-én.

2015-ben a csapat inaktív volt, a tagok szóló karrierjükre koncentráltak

2016: Egy inaktív év után a YG Entertainment szomorú híreket közölt, miszerint Minzy nem újította meg szerződését, ezzel hivatalosan is elhagyva a csapatot. Ekkor a vállalat azzal vigasztalta a rajongókat, hogy trióként fognak tovább dolgozni, ám 2016 november 5-én bejelenttte, hogy a csapat véglegesen feloszlik. A YGE alatt fog tovább munkálkodni CL és Dara, ám Bom nem írt alá szerződést.


írta: blindie.

Szóló

2018. július 20-án Bom bejelentette, hogy exklúzív szerződést kötött a D-Nation Entertainmenttel, s várhatóan novemberben jelentkezik új anyaggal. Az ügynökség később, októberben azt nyilatkozta, hogy a megjelenés eltolták a következő év elejére.

Első kislemeze végül 2019. március 14-én került került a boltok polcaira Spring címmel. A lemezről a korong névadó dalához (봄 (Spring)) készült videoklip. A szerzeményben közreműködik volt csapattársa, Dara; a producer pedig Brave Brothers volt. A korong újracsomagolt változata két hónappal később, május másodikán jelent meg re : BLUE ROSE címmel.

2019. december 14-én jelent meg harmadik digitális kislemeze, a The First Snow, melyen a korong címadó dala (melyben ismát közreműködik volt csapattársa, Dara) és a Wanna Go Back című szerzemény kapott helyet. Negyedik digitális kislemeze 도레미파솔 (Do Re Mi Fa Sol) 2021. március 31-én jelent meg, a dalhoz készült videoklippel karöltve.

írta: silenc

2NE1

VIDEOKLIPEK
2009: ▹ Lollipop – feat. Big Bang
          ▹ Fire (Street Version, Space Version)
          ▹ I Don't Care
          ▹ You And I (Bom szóló)
2010: ▹ Follow Me
          ▹ Clap Your Hands
          ▹ Go Away
          ▹ Can't Nobody
          ▹ It's Hurts (Slow)
          ▹ Don't Stop The Music
2011: ▹ Can't Nobody (English Version)
          ▹ Don't Cry (Bom szóló)
          ▹ Lonely
          ▹ I Am The Best (koreai és japán verzió)
          ▹ Hate You (koreai és japán verzió)
          ▹ Ugly (koreai és japán verzió)
          ▹ Lonely (japán verzió)
          ▹ Go Away (japán verzió)
2012: ▹ Scream (japán ver.)
          ▹ Be Mine (Intel Project)
          ▹ I Love You
2013: ▹ Falling In Love
          ▹ Do You Love Me?
          ▹ Missing You
          ▹ All I Want For Christmas Is You – Bom&Hi
2014: ▹ Happy
          ▹ Come Back Home
          ▹ Gotta Be You
          ▹ Falling In Love (Japanese Ver.)
          ▹ Do You Love Me? (Japanese Ver.)
          ▹ Missing You (Japanese Ver.)
          ▹ Happy (Japanese Ver.)
          ▹ Come Back Home (Japanese Ver.)
          ▹ Gotta Be You (Japanese Ver.)
           ▹ Crush (Japanese Ver.)
2017: ▹ Goodbye

 

TV MŰSOROK
2009: Danbi
2009: 2NE1TV
2010: 2NE1TV 2
2010: Strong Heart
2010: Win Win
2011: 2NE1TV 3 Live: Worldwide
2013: Running Man (156. epizód)
2013: DO YOU LOVE ME
2013: Double Park TV
2014: Beatles Code 3D
2014: Running Man (195. epizód)
2014: America's Next Top Model CBSTV

Park Bom

FILMEK
2009: ▹ Girlfriends

SOROZATOK
2009: ▹ Style

TV MŰSOROK
2009: ▹ 2NE1 TV
          ▹ Style
2010: ▹ 2NE1 TV Season 2
2011: ▹ 2NE1 TV Season 3
2012: ▹ YG Family "Strong Hearts"
2014: ▹ Roommate

VIDEOKLIPPES KÖZREMŰKÖDÉSEK
2007: ▹ Anystar – Lee Hyori feat. Lee Junki
2010: ▹ Tell Me Once More – Kim Ji Eun

2NE1

KÖZREMŰKÜDÉSEK
BIGBANG & 2NE1 - Lollipop
will.i.am & 2NE1 - Take the world on
M-Flo & 2NE1 - She's So
will.i.am & 2NE1 - Getting Dumb 

KOREAI

ALBUMOK
2010.09.09: To Anyone
2014.02.27: Crush

MINIALBUMOK
2009.06.08: 1st Mini Album
2011.07.28: 2nd Mini Album

KISLEMEZEK
2009.05.06: Fire
2011.05.12: Lonely
2011.06.23: I Am The Best
2011.07.21: Hate You
2012.07.05: I Love You
2013.07.08: Falling in Love
2013.08.07: Do You Love Me?
2013.11.21: Missing You
2017.01.21: Goodbye

PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2009.03.27: Lollipop
2010.11.26: Don't Stop The Music
2012.06.05: Make Thumb Noise

LIVE ALBUMOK
2014.05.23: 2NE1 World Tour Live 'ALL OR NOTHING' In Seoul

DVD-K
2011.12.21: 2NE1 1st Live Concert 'NOLZA' In Seoul
2012.12.09: 2NE1 st Global Tour Live 'NEW EVOLUTION' In Seoul 

 

JAPÁN

ALBUMOK
2012.03.28: Collection
2014.06.25: Crush

MINIALBUMOK
2011.09.21: Nolza

KISLEMEZEK
2011.11.16: Go Away
2012.03.28: Scream
2012.09.19: I Love You

DVD-K
2012.02.29: 2NE1 1st Japan Tour 'NOLZA'
2013.03.13: 2NE1 1st Global Tour 'NEW EVOLUTION' In Japan
2014.12.10: 2NE1 World Tour 'ALL OR NOTHING' In Japan

 

 

 

Park Bom

KISLEMEZEK
2009.10.29: You And I
2011.04.21: DON'T CRY

KÖZREMŰKÖDÉSEK
2006.08.29: BIGBANG - We Belong Together
2006.11.22: BIGBANG - Forever With You
2007.04.20: Lexy - 2 Baby Boy
2007.07.14: Red Roc - Along my Way
2010.12.24: GD & T.O.P - OH YEAH
2011.07.02: GG - Baramnasseo
2012: Epik High - UP

Bom&Hi

KISLEMEZEK
2013: All I Want For Christmas Is You

Utolsó frissítés: 2021.08.06. 11:11 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace