Starity

Park Ji Min

Park Ji Min Park Ji Min nemzetisége 324. 1253rajongó 77vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Ji Min (박지민)
 • Becenév
 • Jimin (지민), Jiminnie, ChimChim (침침), Dooly, Ddochi, Little Prince
 • Születési idő
 • 1995. október 13.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 174 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Nam Joon Jung Ho Seok Min Yoon Gi Jeon Jeong Guk Kim Seok Jin Kim Tae Hyung

Park Ji Min életrajza

Korai évek, tanulmányok

1995. október 13-án született Busan városában, Dél-Koreában. Az általános iskola utána a Busan High School of Arts nevezetű középiskolában folytatta tanulmányait (ahol nemcsak moderntáncot, de éneklést is tanult), de debütálása végett Szöulba költözött, s emiatt a Korea Arts Schoolban érettségizett le. Jelenleg a Global Cyber University hallgatója.


BTS
방탄소년단 / 防弾少年団 / 
防彈少年團
(2013 - )

Tagok:

Kim Seok Jin "Jin" (vokalista, visual*)
Min Yoon Gi "SUGA" (rapper)
Jung Ho Seok "j-hope" (rapper, fő táncos, mellékvokalista)
Kim Nam Joon "RM" (vezető, rapper)
Kim Tae Hyung "V" (vokalista)
Jeon Jeong Kook "Jung Kook" (fővokalista, második vezető táncos, maknae***)
Park Ji Min (vezető táncos, vokalista)

*visual: a banda „arca”
**maknae (막내): a csapat legfiatalabb tagja


Énekesi karrier

Pre-debütálás

A csapat 2010-ben "Hit It" néven tervezte a debütálást, ám négy tag (Jung Hunchul "Iron", Choi Ikjae "i11evn", Shin Donghyun "Supreme Boi" és Jin Hyosang "Kidoh") még debütálás előtt kilépett, így teljes átcsoportosításra volt szükség, míg végül kialakult a mostani felállás és név.

Először J-Hope nevét hallhattuk a médiában, hisz Jo Kwon 'Animal 'című dalában működött közre. A hivatalos debütálás előtt bemutatták a tagokat két hármas csapatra felosztva: először Jin, Rap Monster és Suga kilétét fedték fel, majd utánuk J-Hope, Jimin és JungKook alkotta a következő hármast. A két csapat egy-egy dalfeldolgozással mutatkozott be. Jin, Rap Monster és Suga Kendrick Lamar 'Drank' című dalát dolgozták fel, ami a 'School of Tears' nevet kapta, míg a J-Hope, Jimin és JungKook hármas Wiz Khalifa nagysikerű 'Young, Wild and Free' dalát dolgozták fel, amelyet 'Graduation Song'-ra kereszteltek. Mindkét számhoz videoklip is készült. Az egyetlen tag akit szinte a debütálásig titokban tartottak V volt, hiszen őt csak a debütálás előtt kiadott teaser képeken láthata először a nagyérdemű.

2013: A debütálás

A fiúk 2013. június 12-én debütáltak hivatalosan, hisz akkor jelent meg első, és egyben debütáló kislemezük 2 Cool 4 Skool címmel, s szintén ezen a napon látott napvilágot első videoklipjük, melyet a No More Dream című dalukhoz forgattak. Az albumot egy nappal később, június 13-án kezdték el népszerűsíteni az M!Countdownban. Július 11-én a semmiből jelent meg 'Born Singer' című feldolgozásuk, amit az albumon is megtalálható We Are Bulletproof Pt. 2 dalukhoz készített videoklip követett július 16-án.

A már ismert két hármas csapat ismét „összeállt”, hisz J-Hope, Jimin és JungKook V-vel kiegészülve egy újabb feldolgozással rukkolt elő, a Beautifullal, míg a másik hármas, Jin, Rap Monster, Suga az Adult Child-dal. A dalokhoz videoklip is készült.

Az első visszatérésre nem kellett sokat várniuk a rajongóknak, hisz első EP-jük O!RUL8,2? címmel 2013. szeptember 11-én jelent meg, amelyről a N.O. dalukhoz forgattak rövidfilmet.

2014: Skool Luv Affair, japán debütálás + első koreai stúdióalbum

2014. február 2-án harangozta be a BigHit a visszatérést a Comeback Trailer videóval. A fiúk második EP-je, a Skool Luv Affair végül 2014. feburár 12-én jelent meg, s a korong névadó dalához a 상남자 (Boy In Luv)-hoz készítettek klipet, majd április 6-án a korongon is megtalálható 하루만 (Just One Day) szám klipjéről is lehullott a lepel. Ezzel egy teljesen új hangzásvilággal mutatkoztak be - sokkal lágyabb -, ám anélkül, hogy elveszítették volna a stílusukat. Április 15-én jelent meg a Skool Luv Affair Special Addition (újracsomagolt album), melyen egy új dal, a Miss Right és az I Like It remix változata figyelhető meg.

Japánban a népszerűsítést már 2014. májusában megkezdték a Pony Canyon kiadónál, hisz június 4-én a NO MORE DREAM, július 16-án a BOY IN LUV, augusztus 19-én pedig Danger címmel dobtak kislemezeket a japán piacra.

Első évfordulójuk alkalmából a fiúk június 13-án a So 4 More dallal lepték meg a rajongókat. A fiúk újabb valóságshowja American Hustle Life címmel július 24-én vette kezdetét, melyet Los Angelesben forgattak. A show egyfajta felkészülés volt a közelgő visszatérésre. Koreai visszatérésüket augusztus 19-én ejtették meg egy showcase keretein belül, ahol a Danger videoklipjét is bemutatták. Első stúdióalbumuk DARK&WILD címmel egy nappal később, augusztus 20-án került a boltok polcaira. Október 21-én egy újabb videóval álltak elő, amit a 호르몬전쟁 (War Of Hormone)-hoz készítettek. 2014. december 24-én jelent meg első japán stúdióalbumuk, amit WAKE UP-ra kereszteltek. A korong összesen 13 dalt tartalmaz, köztük az eddig már megjelent dalaik japán verzióját és további három új szerzeményt.

2015-2016: 화양연화 pt.1 & pt.2 és a befejező rész + YOUTH és WINGS

Hosszú várakozás után a BTS harmadik EP-je 화양연화 pt.1 címmel április 29-én jelent meg, melyet az I NEED U dalukkal promótáltak. Május ötödikén The Show műsorban az I NEED U számukkal az első helyet szerezték meg - debütálások óta ez volt az első alkalom -, amit további négy győzelem követett.

Június negyedikén megjelent negyedik japán kislemezük FOR YOU címmel, mely azonnal az Oricon-listák élén landolt.

A 화양연화 pt.1 promótálásának második fele a 쩔어 dalukkal történt, melyhez a videoklip június 23-án jelent meg. A 화양연화 pt.1 promociós fellépések július ötödikén értek véget.

A népszerűsítések után, júliusban felléptek Ausztráliában, amit egy négyállomásos koncertsorozat követett az Államokban. A turné három latin-amerikai országban (Mexikó, Brazília, Chile) folyatódott, majd augusztusban Thaiföldön is megfordultak és végül Hongkongban fejeződött be.

A fiúk 2015-ös második visszatérése november 30-ra esett a 화양연화 pt.2-val, melyről eddig a RUN kapott videoklipet. December nyolcadikán a The Show műsorban a RUN című dalukkal az első helyet szerzték, amit további három győzelem követett. A korongot a RUN illetve a Butterfly dalaikkal népszerűsítik.

December nyolcadikán megjelent ötödik japán kislemezeük az I NEED U, mely az Oricon-listán a harmadik helyet szerezte meg.

A 2016-os évet hatodik japán kislemezükkel (RUN) kezdtek, melyet március 15-én dobtak piacra. A lemez jól teljesített az Oricon-listán, hisz a 130 ezres eladásával egészen a második helyig sikerült feljutnia. A koreai visszatérésre sem kellett sokat várniuk a rajongóknak, hisz május másodikán jelent meg első speciális albumuk 화양연화: Young Forever címmel, mely a 화양연화 széria harmadik és egyben utolsó része. A korongról dárom dalhoz készült videoklip: EPILOGUE: Young Forever, 불타오르네 (FIRE) és Save ME. Az új lemezt egy hétig népszerűsítették a 불타오르네 (FIRE) című dalukkal, s három díjat is sikerült bezsebelniük.

Szeptember hetedikén jelent meg második japán stúdióalbumuk, a YOUTH. Második koreai stúdióalbumuk, a WINGS október 10-én került a boltok polcaira, melyet a 피 땀 눈물 ( Blood Sweat & Tears) című dalukkal prómótáltak, amihez természetesen videoklip is készült. A klipre 24 óra leforgása alatt több mint hatmillióan voltak kiváncsiak, a korongból pedig több, mint hatszázezer példány kelt el.  Az album összesen tizenöt dalt tartalmaz, melyek közül hét a tagok szólódalai, valamint a várva várt Cypher negyedik része is helyet kapott. Az album pozitív visszajelzést kapott és meglehetősen sikeresnek bizonyult, hisz a zenei műsorokban összesen hat alkalommal sikerült nyerniük.

2017-2018: Love Yourself-éra, nemzetközi ismertség

2017 feburár 13-án jelent meg a második koreai stúdióalbumuk, a WINGS újracsomagolt változata YOU NEVER WALK ALONE címmel, a 봄날 (Spring Day) videoklipel karöltve - a dal az all-kill rangot érte el a zenei oldalakon. A kiadvány négy új dalt tartalmaz, s előrendelésben több mint 700 ezer példány lelt gazdára. A Not Today rövidfilmje febuár 20-án került feltöltésre.

2017 februárjában útnak indult a 2017 BTS LIVE TRILOGYEPISODE III: THE WINGS TOUR nevezetű tizenkilenc állomásos turnéjuk, amit később további három fellépéssel bővítettek ki.

Hetedik japán kislemezük  血、汗、涙 címmel május 10-én került a boltok polcaira, majd május 30-án megkezdték 13 állomásos  2017 BTS Live Trilogy Episode III: The Wings Tour ~Japan Edition~ nevezetű turnéjukat.

2017. szeptember 18-án jelent meg a csapat ötödik középlemeze Love Yourself 承 'Her' címmel, a főcímdal, a DNA videoklipjével egyidejűleg. A rövidfilmet 24 óra leforgása alatt 20 millióan nézték meg, ezzel újabb rekordott állítottak fel. Az év utolsó hónapjában megjelentették a három A-oldalas MIC Drop / DNA / Crystal Snow című új, immáron nyolcadik japán kislemezüket. A korong első helyezést érte el az Oricon slágerlistáján. A 2017-es év végén az Mnet Asian Music Awardson elnyerték az év előadója díjat, továbbá a 봄날 (Spring Day) című dalukért a Melon Music Awardson az év dalának járó elismerését elismerést vehették át.

2018 januárjában a 32. Golden Disc Awardson és a 27. Seoul Music Awardson is elnyerték a nagydíjat (daesang). Április negyedikén FACE YOURSELF címmel dobták piacra harmadik japán stúdióalbumukat, mely a Billboard 200-as lista 43. helyet szerezte meg (ezzel a harmadik legmagasabb helyezést elérő japán nyelvű korong lett).

2018 május 18-án jelent meg harmadik koreai stúdióalbumuk, a Love Yourself 轉 'Tear', ami a Love Yourself-éra másdik része, továbbá a lemez főcímdala, a Fake Love videoklipje is elérhetőé vált. A kritikusok pozitívan nyilatkoztak újdonságukról, továbbá ez lett az egyik legsikeresebb albumuk. A Love Yourself széria folytatása augusztus 24-én került a lemezboltok polcaira. Az éra harmadik (egyben utolsó) része a Love Yourself 結 'Answer' címet kapta. A siker borítékolható volt. Ezt követően világkörüli turnéra indultak, melynek keretei között összesen 62 koncertek adtak 14 különböző országban. A turné a Love Yourself szériát foglalta magába.

Az év végén a 20th Mnet Asian Music Awards-on ismét megnyertél az Artist of the Year-díjat (immár harmadik alkalommal), valamint a Billboard év végi Top Artist Chart listáján a nyolcadik helyen végeztek. A formáció a 2018-as évben több mint tízmillió albumot adott el Dél-koreában - ezzel megduplázték a 2017-es évi eladásaikat.

2019-től:

2019. április 19-én került a boltok polcaira a hatodik minialbumuk, a Map of the Soul: Persona. A korong főcímdalában, 작은 것들을 위한 시 (Boy with Luv) a népszerű amerikai énekesnő, Halsey működik közre. A szerzemény természetesen videoklipet is kapott, mely április 12-én látott napvilágot. A lemezből egy hónap alatt több mint 3.2 milliót példánytértékesítettek, a főcímdal a Billboard Hot listáján a nyolcadik helyen nyitott, valamint a klipet 24 óra leforgása alatt 74,6 millióan tekintették meg.

A 26. Billboard Awards-on két díjat zsebeltek be (Top Duo/Group és Top Social Artist (rajongói szavazatok alapján)). Ezt követően 2019. május 4-én útjára indult a BTS World Tour Love Yourself: Speak Yourself túrnéjuk, melynek keretei között Észak- és Dél-Amerikába, Európába, valamint Ázsiába is ellátogattak. 2019. június 26-án megjelent első mobilos videójátékuk, a BTS World, két nappal később a játékban elhangzott dalokat tartalmazó lemezük is megejelent (BTS World: Original Soundtrack). A formáció 2019. július harmadikán prezentálta dupla A-oldalas új, immáron tizedik japán kislemezét, a Lights / Boy With Luv-ot.

2020. január 17-én mutatták be Black Swan című dalukat, mely közelgő albumuk előfutára is volt egyben. Újdonságukat legelőször élőben a 62. Grammyn mutatták be, s ezzel ők lettek az első dél-koreai előadók, akik felléptek a neves díjátadón.

Negyedik dél-koreai stúdióalbumuk Map of the Soul: 7 címmel 2020. febuár 21-én került a boltok polcaira, s ezzel egyidejűleg az On videoklipje is feltöltésre került. Lemezükkel újabb mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis az előrendelések száma meghaladta a négymilliót, s kilenc nappal a megjelenést követően már 4,1 millión állt az eladások száma - ezzel megdöntötték korábbi rekordjukat, amint a Persona lemezükkel állítottak fel. 2020 áprilisában bejelentették, hogy a nagyszabádú Map of the Soul Tour nevezetű turnéjuk négy szöuli állomását törlik, 35 fellépést pedig elhalasztanak a Koronavírus-járvány miatt. 2020 áprilisában az összesített albumeladásuk meghaladta a 20 milliót, így ezzel ők lettek mindenidők legsikeresebb dél-koreai előadói.

2020. június 19-én Stay Gold címmel jelent meg első japán digitális kislemezük, amit júlis 15-én negyedik japán stúdióalbumuk, a MAP OF THE SOUL: 7 ~THE JOURNEY~ követett.

A csapat első angol nyelvű dala 2020. augusztus 21-én jelent meg, a Dynamite képében. A szerzeményhez készült videoklippel új rekordot állítottak fel, ugyanis egy nap leforgása alatt több mint 100 millió megtekintéssel rendelkezett. A dal az amerikai Billboard Hot 100 listáján az első helyen nyitott, majd további öt hétig vezette azt. A Dynamite-ot a nagyérdemű legelőször 2020. augusztus 31-én megrendezett MTV Video Music Awards-on láthatta élőben, ahonnan a csapat négy díjat vitt haza (Best Group, Best Choreography, Best Pop Video és Best K-pop). A single-lel a 2020 Billboard Music Awards-on is felléptek október 14-én, ahol a jelölésüket ismét díjar váltották. A Top Social Artist-díjat négy egymást követő évben is sikerült elnyerniük.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turnék

2014.07.27; 29 & 08.01. : RWeL8? Showcase (Németország, Svédország, Brazília) (3)

~FIRST HALF~
2014.10.18-12.20. : BTS 1st Asia Tour: BTS 2014 LIVE TRILOGY EPISODE II. THE RED BULLET (Dél-Korea, Japán, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld) (9)
2015.03.08. : 2015 BTS LIVE TRILOGY EPISODE II. THE RED BULLET in Taipei – Taiwan (1)

2015.02.10-02.19. : BTS 1st JAPAN TOUR 2015 WAKE UP: OPEN YOUR EYES (6)

2015.03.28. & 29.: 2015 BTS LIVE TRILOGY EPISODE I. BTS BEGINS (Dél-Korea) (2)

~SECOND HALF~
2015.06.06. : 2015 BTS LIVE TRILOGY IN MALAYSIA EPISODE II. THE RED BULLET (1)
2015.07.10. & 12. : 2015 BTS LIVE TRILOGY IN AUSTRALIA EPISODE II. THE RED BULLET (2)
2015.07.16; 18. & 24; 26. : 2015 BTS LIVE TRILOGY IN USA EPISODE II. THE RED BULLET (4)
2015.07.29; 31. & 08.02. : BTS LIVE TRILOGY IN LATIN AMERICA EPISODE II. THE RED BULLET (Mexikó, Brazília, Chile) (3)
2015.08.29. : 2015 BTS LIVE TRILOGY EPISODE II. THE RED BULLET in Hongkong (1)

2015.09.22; 24; 26. & 27. : Hightlight Tour 2015 (USA & Kanada) (4)

2015.11.27-29. : 2015 BTS LIVE <花様年華 on stage> (Dél-Korea) (3)
2015.12.08; 09. & 26; 27; 28: 2015 BTS LIVE <花様年華 on stage> ~Japan Edition~ (5) | a december 27-ei és 28-ai fellépéseket törölték
 -->pótlás: 2016.03.22; 23.

2016.05.07; 08. : 2016 BTS LIVE <花様年華 on stage: epiloge> (Dél-Korea) (2)
2016.07.12; 13. & 07.15; 16. & 08.13; 14. : 2016 BTS LIVE <花様年華 on stage: epiloge> ~Japan Edition~ (6)
2016.06.09 - 08.06. : 2016 BTS LIVE <花様年華 on stage: epiloge> Asia Tour (Tajvan, Makaó, Kína, Fülöp-szigetek, Thaiföld) (6)

2017.02.18 - 05.26. + 10.21 - 22. & 11.04. : 2017 BTS LIVE TRILOGYEPISODE III: THE WINGS TOUR (Dél-Korea, Chile, Brazília, USA, Thaiföld, Indonézia, Fülöp-szigetek, Hongkong, Ausztrália + Taiwan és Makaó) (19 + 3)
2017.05.30 - 07.02. : 2017 BTS Live Trilogy Episode III: The Wings Tour ~Japan Edition~ (13)
2017.12.08 - 10.: 2017 BTS Live Trilogy Episode III: The Wings Tour ~ The Final ~ (Dél-Korea) (3)

2018.08.25 - 26.: BTS World Tour: Love Yourself  [Leg 1 - Asia] (Dél-Korea) (2)
2018.09.05 - 10.06.: BTS World Tour: Love Yourself [Leg 2 -  North America] (USA, Kanada) (15)
2018.10.09 - 10.20.: BTS World Tour: Love Yourself [Leg 3 - Europe] (UK, Hollandia, Németország, Franciaország) (7)
2018.11.13 - 2019.04.07.:  BTS World Tour: Love Yourself [Leg 4 - Asia] (Japán, Tajvan, Szingapúr, Hongkong, Thaiföld) (18)

2020.04.11 -19.: BTS Map of the Soul Tour (Dél-Korea) (4) | törölve a Koronavírus-járvány miatt
2020.04.25 - 06.06.: BTS Map of the Soul (USA, Kanada) (16) | elhalasztva a Koronavírus-járvány miatt
2020.07.03 - 07.18.:BTS Map of the Soul (Anglia, Hollandia, Németország, Spanyolország) (7) | elhalasztva a Koronavírus-járvány miatt
2020.07.23 - 09.02. + 06.28;29.: BTS Map of The Soul (Japán) (10+2) | elhalasztva a Koronavírus-járvány miatt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Díjak

* [2013.11.14] MelOn Music Awards: New Artist of the Year
* [2013.11.30] So-Loved Awards : Best Debut Male és Best Single Album (2 Cool 4 Skool)
* [2014.01.16] 28th Golden Disk Awards: Newcomer Award/New Rising Star
* [2014.01.23] 23rd Seoul Music Awards: Best Rookie Award
* [2014.02.12] 3rd Gaon Chart K-Pop Awards: New Artist of the Year (Male Group)
* [2014.02.18] 
9th Soompi Awards: Rookie of the Year
* [2014.04.15] 2nd Yin Yue Tai V Chart Awards: Rookie Artist of The Year
* [2014.10.01] So-Loved Awards: Choreography Male (Boy in Luv), Best Song (Boy in Luv), Best EP (Skool Luv Affair) és Hip Hop/R'n'B Artist
* [2015.01.15] 29th Golden Disk Awards: Album Award (DARK&WILD)
* [2015.01.22] 24th Seoul Music Awards: Bosang Award
* [2015.01.28] 4th Gaon Chart K-Pop Awards: World Rookie Award
* [2015.03.03] Japan Golden Disc Awards: New Artist Of The Year (Asia) és Best 3 New Artist
* [2015.03.13] Cable TV Broadcast Awards: Star Award
* [2015.11.07] MelOn Music Awards: ​Best Dance Male Artists (I NEED U)
* [2015.12.02] 2015 Mnet Asian Music Awards (MAMA): Best World Performer
* [2015.12.16] Simply K-Pop 2015: Best Performance Boy Group
* [2016.01.14] 25th Seoul Music Awards: Bonsang Award
* [2016.01.21] 30th Golden Disk Awards: Bonsang Award
* [2016.02.17] 5th Gaon Chart K-Pop Awards: The World K-Pop Star Award
* [2016.10.27] 7th Korean Popular Culture & Arts Awards: Cultural Minister Award
* [2016.10.31] MelOn’s Weekly Popularity Awards for the 3rd week of Oct
* [2016.11.16] 2016 Asia Artst Awards: Best Icon Award és Asia Best Artist Award
* [2016.11.19] 2016 MelOn Music Award: Album of the Year (Daesang) (화양연화: Young Forever) és Top 10 Artist Award
* [2016.12.02] 2016 Mnet Asian Music Awards (MAMA) : Best Dance Performance Male Group (피 땀 눈물 (Blood Sweat & Tears)) és Artist of the Year
* [2017.01.14] 31th Golden Disc Awards: Album Awards: Global K-Pop Artist Award és Album Bonsang Award
* [2017.01.19] 26th Seoul Music Awards: Bonsang Award, Best Music Video Award (피 땀 눈물 (Blood Sweat & Tears)), Performance Award és Record of the Year (WINGS)
* [2017.02.22] 6th Gaon Chart K-Pop Awards: Best Album of the Year - 4th quarter (WINGS) és VLive Popularity Award
* [2017.02.26] 31th Japan Gold Disc Awards: Best 3 Albums (YOUTH)
* [2017.07.08] 5th Yin Yue Tai V Chart Awards: Best Stage Performance Award
* [2017.04.21] 9th Annual Shorty Awards: Best inMusic
* [2017.05.21] 2017 Billboard Music Awards: Top Social Artist (rajongói kategória)
* [2017.07.31] 44th Korean Broadcasting Awards: Artist Award
* [2017.09.20] 1st SORIBADA BEST K-MUSIC AWARDS: The Artist Award
* [2017.12.01] 2017 Mnet Asian Music Awards (MAMA): Best Music Video (봄날 (Spring Day)), Best Asian Style in Hong Kong és Artist of the Year
* [2017.12.02] 2017 MelOn Music Awards: Best Song of the Year (
봄날 (Spring Day)), Top10 Artist, Best Music Video (DNA) és Global Artist
* [2018.01.10] 32nd Golden Disc Awards: Digital Bonsang
* [2018.01.11] 32nd Golden Disc Awards: Disc Daesang, Disc Bonsang
* [2018.01.25] 27th Seoul Music Awards: Daesang, Bonsang
* [2018.02.14] 7th GAON Chart K-Pop Awards: Album of the Year - 1st Quarter (You Never Walk Alone), Album of the Year - 3rd Quarter (
Love Yourself 承 'Her')
* [2018.05.20] Billboard Music Awards: Top Social Artist Award (rajongói kategória)
* [2018.11.06] 2018 MBC Plus X Genie Music Awards: Artist of the Year, Digital Album of the Year (Love Yourself 結 'Answer'
), Best Male Group, Best Male Dance Performance (IDOL), Genie Music Popularity Award
* [2018.11.11] People's Choice Awards 2018: Best Group, Song of 2018 (IDOL), Music Video (IDOL), Social Celebrity
* [2018.11.28] 2018 Asia Artist Awards: Artist Daesang, Artist of the Year, Fabulous Award, Korean Tourism Appreciation Award, Starpay Popularity Award
* [2018.12.01] 2018 MelOn Music Awards: Album of the Year Daesang (Love Yourself 轉 'Tear'), Artist of the Year Daesang, Best Rap/Hip-Hop (FAKE LOVE), Global Artist Award, Kakao Hot Star, MelOn Top 10, Netizen Popularity Award
* [2018.12.12] 2018 Mnet Asian Music Awards: Favorite Dance Artist - Male, Favorite Music Video (IDOL), Worldwide Fan's Choice Top 10, Worldwide Icon of the Year Daesang
* [2018.12.14] 2018 Mnet Asian Music Awards: Album of the Year Daesang (Love Yourself 轉 'Tear'), Artist of the Year Daesang, Best Asian Style, MWAVE Global Choice, TikTok Best Music Video (IDOL)
* [2018.12.20] 2018 Korea Popular Music Awards: Album of the Year Daesang (Love Yourself 結 'Answer')
* [2019.01.05] 33rd Golden Disc Awards: Digital Bonsang, 2019 Global V Live Top 10 Best Artist
* [2019.01.06] 33rd Golden Disc Awards: Album Daesang, Album Bonsang, NetEase Music Golden Disk Popularity Award, U+ IDOL Live Popularity Award
* [2019.01.15] 28th Seoul Music Awards: Daesang, Best Album, Bonsang
* [2019.01.23] 8th Gaon Chart Music Awards: Album of the Year (2nd & 3rd Quarters), K-Pop Contribution of the Year

TV Music Show

I NEED U:

* [2015.05.05] SBS MTV The Show #1
* [2015.05.07] Mnet M!Countdown #1
* [2015.05.08] KBS Music Bank #1
* [2015.05.12] SBS MTV The Show #1
* [2015.05.13] MBC Show Champion #1

RUN:

* [2015.12.08] SBS MTV The Show #1
* [2015.12.09] MBC Show Champion #1
* [2015.12.11] KBS Music Bank #1
* [2015.12.16] MBC Show Champion #1
 * [2016.01.08] KBS Music Bank #1

불타오르네 (FIRE):

* [2016.05.12] Mnet M!Countdown #1
* [2016.05.13] KBS Music Bank #1
* [2016.05.15] SBS Inkigayo #1

피 땀 눈물 (Blood Sweat & Tears):

* [2016.10.19] MBC Show Champion #1
* [2016.10.20] Mnet M!Countdown #1
* [2016.10.21] KBS Music Bank #1
* [2016.10.23] SBS Inkigayo #1
* [2016.10.25] SBS MTV The Show #1
* [2016.10.28] KBS Music Bank #1

 봄날 (Spring Day):

* [2017.02.22] MBC Show Champion #1
* [2017.02.23] Mnet M!Countdown #1
* [2017.02.24] KBS Music Bank #1
* [2017.02.26] SBS Inkigayo #1

 DNA:

* [2017.09.26] SBS MTV The Show #1
* [2017.09.27] MBC Show Champion #1
* [2017.09.28] Mnet M!Countdown #1​
* [2017.09.29] KBS Music Bank #1
* [2017.10.01] SBS Inkigayo #1
* [2017.10.05]​ Mnet M!Countdown #1​
* [2017.10.06] KBS Music Bank #1
* [2017.10.08] SBS Inkigayo #1
* [2017.10.13] ​KBS Music Bank #1 (Triple Crown)
* [2017,10,15] SBS Inkigayo #1 (Triple Crown)

FAKE LOVE:

* [2018.05.25] KBS Music Bank #1
* [2018.05.26] MBC Show! Music Core #1
* [2018.05.27] SBS Inkigayo #1
* [2018.05.30] MBC Show Champion #1
* [2018.05.31] Mnet M!Countdown #1
* [2018.06.01] KBS Music Bank #1
* [2018.06.02] MBC Show! Music Core #1
* [2018.06.03] SBS Inkigayo #1
* [2018.06.07] Mnet M!Countdown #1
* [2018.06.08] KBS Music Bank #1 (Triple Crown)
* [2018.06.09] MBC Show! Music Core #1 (Triple Crown)
* [2018.06.10] SBS Inkigayo #1 (Triple Crown)

IDOL:

* [2018.08.31] KBS Music Bank #1
* [2018.09.02] SBS Inkigayo #1
* [2018.09.05] MBC Show Champion #1
* [2018.09.07] KBS Music Bank #1
* [2018.09.09] SBS Inkigayo #1
* [2018.09.12] MBC Show Champion #1
* [2018.09.14] KBS Music Bank #1
* [2018.09.16] SBS Inkigayo #1

작은 것들을 위한 시 (Boy with Luv):

* [2019.04.19] KBS Music Bank #1
* [2019.04.20] MBC Show! Music Core #1
* [2019.04.24] MBC Show Champion #1
* [2019.04.25] Mnet M!Countdown #1
* [2019.04.26] KBS Music Bank #1
* [2019.04.27] MBC Show! Music Core #1
* [2019.04.28] SBS Inkigayo #1
* [2019.05.03] KBS Music Bank #1
* [2019.05.11] MBC Show! Music Core #1
* [2019.05.12] SBS Inkigayo #1
* [2019.05.17] KBS Music Bank #1
* [2019.05.18] MBC Show! Music Core #1
* [2019.05.19] SBS Inkigayo #1
* [2019.05.24] KBS Music Bank #1
* [2019.05.25] MBC Show! Music Core #1
* [2019.06.01] MBC Show! Music Core #1
* [2019.06.08] MBC Show! Music Core #1
* [2019.06.14] KBS Music Bank #1
* [2019.06.15] MBC Show! Music Core #1
* [2019.06.21] KBS Music Bank #1
* [2019.06.22] MBC Show! Music Core #1

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekességek:

- Vokális adottság: kontratenor
- Vércsoport: A
- Kedvenc színei a világoskék és a fekete.
- Szerencseszáma a három.
- Van egy öccse (Park Ji Hyun), aki 1997-es születésű.
- Gyakornoki idő: 1 év (a csapatból övé volt a legrövidebb, valamint ő csatlakozott utoljára).
- 174 cm magasságával ő a legalacsonyabb a tagok közül.
- A BTS hivatalos fandom neve: A.R.M.Y (Adorable Representative M.C for Youth).
- Nagy Big Bang-rajongó, ahonnan Taeyang a példaképe, de felnéz még Rainre, Se7enre, a Shinhwa-s Minwoo-ra és Chris Brownra is. Elmondása szerint Rain inspirálta arra, hogy ő is énekes legyen.
- Hobbijai közé tartozik a rajzolás, táncolás, harcművészetek, videojátékozás, olvasás és a telefonozás.
- Tíz éven belül szeretne kitűnő énekessé válni.
- Amikor otthon van általában videojátékozni szokott. Kedvence a Call Of Duty.
- Sokan úgy vélik, hogy hasonlít Cha Tae Hyun színész-énekesre.
- Kedvenc szuperhőse Hulk.
- Szerepelt a Glam 'Party XXO' című klipjében.
- Ha választhatna egy szuperképességet, akkor szeretné megérteni az állatokat.
- Kedvenc ételei a húsok (csirke-, sertés-, marha- és kacsahús), gyümölcsök és a kimchi jjigae.
- Sokat foglalkozik az arcápolással.
- Szemüveges (kontaktlencsét hord).
- 2014-ben érettségizett le a Korea Art Schoolban (V-vel osztálytársak voltak).
- Nagy rajongója a Girls' Generationnek, ahonnan Tiffany a kedvence.
- Apukájának Alice's Table névvel kávézója van Busanban.
- A dormban V és j-hope a szobatársa.
- Ha nem idol lenne, akkor valószínűleg rendőr vagy szakács.
- Jó barátságot ápol Kaival (EXO), Taeminnel (SHINee), Timoteóval 
(ex-HOTSHOT), Ravival (VIXX) és Sungwoo-val (ex-Wanna One).
- A csapatból mindenkivel szoros a kapcsolata, de V-hez áll a legközelebb.
- Debütálás előtt javasolták neki, hogy használjon művésznevet (Baby G, Baby J, Young Kid)
, de inkább úgy döntött, hogy a saját nevét fogja használni.
- Mint a többi idol, a BTS tagjai is rengeteget gyakorolnak. Ha visszatérésre, fellépésre vagy turnéra készülnek, akár napi húsz órát is.
- Az egyik volt tanára látta benne a potenciált és ő javasolta Jiminnek, hogy jelentkezzen a Big Hit Entertainment meghallgatására, ahová sikeres felvételt nyert.
- A tagok szerint ő legkedvesebb közülük, viszont amikor mérges, akkor nagyon ijesztő.
- Szerinte az Örökké című film a legjobb, amit valaha látott.
- Fél az egerektől.
- Nem szereti a spenótot.


További hivatalos oldalak:


Dél-Korea:
Blog: bangtan.tistory.com
SoundCloud: bangtan
Fancafe: BANGTAN
YouTube-csatorna: BANGTANTV
Vine: 방탄소년단
Instagram: bts.bighitofficial


Japán:
Twitter: bts_jp_official
Honlap: bts-official.jp
YouTube-csatorna: BTSjapanofficial

Blog: bts-jp


Kína:

Weibo: BTSbighit

írta: silenc

* [2018] BURN THE STAGE: The Movie
* [2019] LOVE YOURSELF IN SEOUL
* [2019] Bring The Soul: THE MOVIE
* [2020] BREAK THE SILENCE: THE MOVIE

Dél-Korea

Stúdióalbum:

* [2014.08.20] DARK&WILD
* [2016.10.10] WINGS
* [2017.02.13] YOU NEVER WALK ALONE (újracsomagolt album)
* [2018.05.18] Love Yourself 轉 'Tear'
* [2018.08.24] Love Yourself 結 'Answer' (újracsomagolt album)


Speciális album:

* [2016.05.02] 화양연화: Young Forever (Hwayang Yeonhwa; The most beautiful moment in life)
* [2020.11.20] BE (Deluxe Edition)
* [2021.02.19] BE (Essential Edition)EP:

* [2013.09.11] O!RUL8,2?
* [2014.02.12] Skool Luv Affair
* [2014.04.15] Skool Luv Affair Special Addition (újracsomagolt album)

* [2015.04.29] 화양연화 pt.1 (Hwayang Yeonhwa; The most beautiful moment in life)
* [2015.10.30] 화양연화 pt.2 (Hwayang Yeonhwa; The most beautiful moment in life)
* [2017.09.18] Love Yourself 承 'Her'
* [2019.04.12] Map of the Soul: Persona
* [2020.10.13] Skool Luv Affair Special Addition (re-release)Kislemez:

* [2013.06.12] 2 Cool 4 Skool


DVD/Blu-ray:

​* [2015.06.16] BTS MEMORIES OF 2014
* [2016.02.23] 2015 BTS LIVE 花様年華 ON STAGE
* [2016.06.21] BTS MEMORIES OF 2015
* [2017.01.19] 2016 BTS Live Flower On Stage: Epilogue Concert
* [2017.03.20] ARMY.ZIP+ (Blu-ray)
* [2017.03.30] ARMY.ZIP+ (DVD)

* [2017.07.31] BTS MEMORIES OF 2016
* [2017.11.02] 2017 BTS Live Trilogy EPISODE III THE WINGS TOUR in Seoul CONCERT
* [2018.06.28] BTS MEMORIES OF 2017
* [2018.11.01] BTS 4th MUSTER Happy Ever After
* [2019.08.08] BTS MEMORIES OF 2018
* [2020.05.16] 2019 BTS 5TH MUSTER [MAGIC SHOP]
* [2020.08.12] BTS MEMORIES OF 2019
* [2020.09.24] BTS WORLD TOUR ‘LOVE YOURSELF: SPEAK YOURSELF’ LONDON

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Japán

Stúdióalbum:

* [2014.12.24] WAKE UP
* [2016.09.07] YOUTH
* [2018.04.04] FACE YOURSELF
* [2020.07.15] MAP OF THE SOUL: 7 ~THE JOURNEY~


Válogatásalbum:

* [2017.01.06] THE BEST OF 防弾少年団 - KOREA EDITION -
* [2017.01.06] THE BEST OF 防弾少年団 - JAPAN EDITION -


Egyéb album:

* [2014.04.23] 2 COOL 4 SKOOL / O!RUL8,2?
* [2017.03.15] 花様年華​Young Forever (Japanese Edition)
* [2017.03.15] WINGS (Japanese Edition)


EP:

* [2015.09.16] 花様年華 pt.1 (Kayounenka; The most beautiful moment in life)
* [2016.07.06] 花様年華 pt.2 (Kayounenka; The most beautiful moment in life)


Kislemez:

* [2014.06.04] NO MORE DREAM
* [2014.07.16] BOY IN LUV
* [2014.11.19] Danger
* [2015.06.17] FOR YOU
* [2015.12.08] I NEED U
* [2016.03.15] RUN
* [2017.05.10] 血、汗、涙 (Chi, Ase, Namida; Blood, Sweat, Tears)
* [2017.12.06] MIC Drop / DNA / Crystal Snow
* [2018.11.07] FAKE LOVE / Airplane pt.2
* [2019.07.03] Lights / Boy With Luv


Digitális kislemez:

* [2020.06.19] Stay Gold


DVD/Blu-ray:

* [2014.08.27] 防弾少年団 1st JAPAN SHOWCASE -NEXT STAGE- at Zepp TOKYO
* [2015.05.20] 防弾少年団 1st JAPAN TOUR 2015「WAKE UP:OPEN YOUR EYES」
* [2016.01.13] 防弾少年団 JAPAN OFFICIAL FAN MEETING VOL.2 -UNDERCOVER MISSION-​
* [2016.03.15] 2015 BTS LIVE <花様年華 on stage> ~Japan Edition~ at YOKOHAMA ARENA​
* [2017.01.18] 2016 BTS LIVE (Kayounenka on stage: epilogue) ~Japan Edition~
* [2017.12.27] 2017 BTS LIVE TRILOGY EPISODE Ⅲ THE WINGS TOUR ~JAPAN EDTION~ 2017.06.21 at SAITAMA SUPER ARENA
* [2018.07.11] 2017 BTS LIVE TRILOGY EPISODE Ⅲ THE WINGS TOUR IN JAPAN ~SPECIAL EDITION~ 2017.10.15 at KYOCERA DOME
* [2018.12.28] BTS JAPAN OFFICIAL FANMEETING VOL 4 [Happy Ever After]
* [2019.10.09] BTS WORLD TOUR 'LOVE YOURSELF' ~JAPAN EDITION~
* [2020.04.15] BTS WORLD TOUR 'LOVE YOURSELF: SPEAK YOURSELF' –JAPAN EDITION
* [2020.08.26] BTS JAPAN OFFICIAL FANMEETING VOL.5 [MAGIC SHOP]

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Photobook:

* [2014.04.19] NOW: BTS in Thailand
* [2015.02.16] NOW2: BTS in Europe & America
* [2016.04.05] NOW3: BTS in CHICAGO < Dreaming Days >


Summer Package:

* [2014.07.11] BTS 1st Anniversary ‘BTS 2014 Summer Package’
* [2015.07.22] 2015 BTS Summer Package in Kota Kinabalu
* [2016.08.12] 2016 BTS Summer Package in DUBAI
* [2017.08.21] 2017 BTS Summer Package VOL.3
* [2018.08.14] 2018 BTS Summer Package in Saipan
* [2019.08.27] 2019 BTS Summer Package in Korea


Winter Package:

* [2020.01.29] 2020 BTS Winter Package in Helsinki


Season's Greetings:

* [2014.12.03] BTS 2015 SEASON'S GREETINGS
* [2015.12.09] BTS 2016 SEASON'S GREETINGS
* [2016.12.09] BTS 2017 SEASON'S GREETINGS
* [2017.12.15] BTS 2018 SEASON'S GREETINGS
* [2018.12.28] BTS 2019 SEASON'S GREETINGS
* [2019.12.18] BTS 2020 SEASON'S GREETINGS


Egyéb:

* [2014.09.23] Ceci x BTS Special Limited Package
* [2016.08.22] BTS LIVE ON STAGE Concert Block Set (BTS X OXFORD Collaboration)
* [2016.12.13] BTS 2017 WALL CALENDAR

Utolsó frissítés: 2021.05.17. 12:12 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace

Chris Evans és Selena Gomez randizik?

Chris Evans és Selena Gomez randizik?

Minden jel arra utal, hogy a színész és a színésznő egymásra talált.