Starity

Park Jung Hwa

Park Jung Hwa Park Jung Hwa nemzetisége 4753. 102rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Jung Hwa
 • Becenév
 • Junghwa
 • Születési idő
 • 1995. május 08.
 • Születési hely
 • Anyang, Gyeonggi, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, rapper
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 169 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jung Yu Ji Ahn Hyo Jin Heo Sol Ji Ahn Hee Yeon Seo Hye Rin Kang Hye Yeon Na Hae Ryung

Park Jung Hwa életrajza

Születési név: Park Jung Hwa (박정화)
Születési idő: 1995. május 8.
Születési hely:  Anjang, Kjonggi, Dél-Korea
Magasság: 169 cm
Testsúly: 51 kg
Csillagjegy: Bika
Kínai csillagjegy: Disznó
Tanulmányok: Indeogwon Middle School, Baekyoung High School, Global Cyber University
Ügynökség: Banana Culture
Banda: EXID

Park Jung Hwa 1995. május 8-án született a dél-koreai Anjangban. Tanulmányait az Indeogwon Midle Schoolban, Baekyoung High Schoolban végezte. Diplomáját a Global Cyber University-n kapta. 3. osztályosként színészeti iskolába járt. Először a JYP Entertainment gyakornoka volt, majd innen került a Yedang Entertainment-hez.

Gyerekszínészként kezdte karrierjét, pár pillanatra megjelent a Wives On Strike c. filmben 2004-ben, illetve 2005-től 2006-ig a Freshful Children Congress egyik műsorvezetője volt. Ezután évekig csak klipekben jelent meg, mint a Wonder Girls 2007-es Tell Me-je, 2011-ben Huh Gak és LE Whenever You Play That Song-jában.

2012-ben debütál énekesnőként az EXID nevű lánybandában. A csapat eredeti tagjai kameoszerepet kaptak 2012-ben a Twelve Men in a Year c. doramában, majd megkezdődik saját valóságshowjuk az EXID BUTBUT TV, ami 4 évadot kap. 

2015-ben Jung Hwa a Soulmates Returns varieté műsor állandó tagjává válik. Az évben kapja első főszerepét, Yook Ah Young szerepében a Webtoon Hero Toondra Show-ban. A 2016-ban futó Mask c. internetes sorozatban Lee Chae Ri-t személyesíti meg.

2019 októberében a J Wide Company-hez szerződik le színésznőként.

EXID

2011 végén szivárgott ki a hír, hogy egy új lánycsapat fog alakulni a AB Entertainment alatt. Először a WT nevet kapták volna a lányok, mint a Who's That, de megváltoztatták a nevüket és néhány hónap múlva debütáltak EXID néven. Mielőtt a csapat megjelent LE a csapat rappere és vezetője Huh Gak-kal énekelt, aki felhívta magára és csapatára a figyelmet.

2012-ben LE-nek balesete volt ezért el kellett halasztani a debütálást. 2012 február 15-énmegjelent a lányok első videóklippje a Whoz That Girl lett. Ez a dal szerepelt az első albumon a Holla-n. Ezek után számos zenei fesztiválra és koncertre hívták őket fellépni és nem volt több pihenés. Tavasszal Yuzi, Dami és Haeryung azonban elhagyták a csapatot és megtörtént a hírhedt csapattagcsere, két új lány jött a helyükre, Solji és Hyerin, ez a fennállás a mai napig kitart.
Még ezen a nyáron, augusztus 15-én adták ki Hippity Hop minialbumukat, melyről az I Feel Good-hoz készítettek zenevideót. Október másodikán napvilágott látott Every Night című daluk is. Legelső díjukat december 6-án zsebelték be, a Korea Cultural Entertainment Awards-on, a csapattagokat nagyon meghatotta a dolog.

2013. február 8-án tértek vissza ismét az Up & Down legújabb MV-jükkel, ami hatalmas sikert aratott. Az EXID egy alcsoportott is alakított Hani és Solji közreműködésével. 2014 júniusában szerződést írtad alá a Yedang céggel, ezentúl az ő nevük alatt munkálkodhattak tovább. Nyáron felléphettek showcase keretében, ahol előadták a leghíresebb dalaikat. Az Up&Down csak későbbre érte el a várt népszerűséget, de bekerült több listán is a top10-be és első helyet is bezsebelt, emelett ezokból rengetek beszélgető show-ba és rendezvényre hívták a bandatagokat.
2015. április 13-án adták ki Ah Yeah második minialbumukat, a címadó dal pedig mv-t is kapott. Hangulatban és a szöveg felépítésében lehet némi hasonlóságot találni az Up and Down, illetve az Ah Yeah között.
Ősszel ismét visszatért az EXID november 17-én a Hot Pink című dalukkal, a szerzeményhez tartozó videó középpontjában egy újabb ikonikus tánc, szexi ruhák, benzinkút valamint rózsaszín tankolási üzemanyag áll.
Június 1-jén megérkezett a első stúdióalbumuk, ami a Street címet kapta, a L.I.E című dalukat promotálják.
Kínai idő szerint éjfélkor december 20-án feltöltötték a QQ Music és a YinYueTai videómegosztókra Cream c. kislemezük klipjét. A promóciókban Solji nem vesz részt, mivel  pajzsmirigy-túlműködéssel diagnosztizálták.
2017 január 10-én az Up&Down kínai verziója került kiadásra. Még aznap lekerült a dal klipje a YinYueTai-ról, mivel a fanok egy része felháborítónak találta, hogy a Tiltott Városban táncolnak. Egy új, módosított verzió került a helyére.
2017 áprilisában tértek vissza négyen egy koreai lemezzel, ami az Eclipse címet kapta és a Night Rather Than Day-t választották vezérdalnak.
Az EXID Asia Tour 2017 szöuli koncertjén, augusztus 12-én Solji is egyetlen dal erejéig fellépett a lányokkal.
Október 16-án az EXID bejelentette visszatérését Full Moon című lemezükkel. November 7-re várható a lemez. A klipben és a promóciókban Solji nem vesz részt, de hangját hallhatjuk a lemezen.
2018 április 2-án alkottak maradandót a Lady-vel. Április 10-én a The Show-n nyertek is a dallal.
Május 10-én nyitotta meg a Banana Culture a banda japán hivatalos oldalát és az azon található rajongói klubjukat. Első tokiói showcase-üket június 27-én tartották. Augusztus 22-én jelent meg - immár Solji-val - első japán kislemezük, ami az UP&DOWN, illetve a CREAM megfelelő verzióit tartalmazza. Az Oricon napi listáján a 15. helyen debütáltak.

2018. november 21-én I Love You c. kislemezüket adták ki. A címadó dalhoz készült klip a "másnaposság" koncepcióját kapta. Az év végén Taiwan-ban felléptek a  Taipei-i New Year's Eve Countdown Party-n.

2019 februárjában tartották második japán turnéjukat, ami a 2019 EXID Valentine Japan Live Tour címet kapta. A koncertsorozaton az áprilisban megjelenő Trouble c. japán stúdióalbumukat promotálták. Május elején Hani és Junghwa úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg szerződésüket a Banana Culture-rel, de mivel még japán szerződésük tart, így ott még 1 évig öten promotálnak. Utolsó visszatérésük 5 taggal a cég alatt a We c. középlemezzel történt május 15-én.

Japán promócióik a Bad Girl For You c. lemezzel folytatódtak december 25-i megjelenéssel.

2020 első hónapjaiban LE, Solji és Hyelin is elhagyták a céget. Augusztusban B.L.E.S.S.E.D c. japán albumuk került kiadásra.

By:Elody
Szerkesztette: FruFruChan

Sorozatok
[2004] Wives on Strike 
[2015] Webtoon Hero Toondra Show  

Klipek
[2007] Wonder Girls - Tell Me 
[2011]  Huh Gak, LE - Whenever You Play That Song
[2013]  I-Rex - That You're My Girl 
[2013]  Led Apple - With the Wind 
[2014]  RK Kim Seong-hui - 10:10
[2014]  RK Kim Seong-hui - You Are My Everything 

Középlemezek
[2012.08.13] Hippity Hop
[2015.04.13] Ah Yeah

Kislemezek
[2012.02.16] Holla

Digitális kislemezek
[2012.10.02] Maeilbam
[2013.02.08] Incarnation of Money OST Part.2 
[2014.08.27] UP & DOWN
[2015.11.18] Hot Pink

 


 

  

Utolsó frissítés: 2021.02.04. 17:05 FruFruChan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace