Starity

Park Soo Young (II) "Joy"

Park Soo Young (II) Park Soo Young (II) nemzetisége 2689. 173rajongó 7vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Park Soo Young
 • Becenév
 • "Joy"
 • Születési idő
 • 1996. szeptember 03.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yook Sung Jae Son Seung Wan Bae Ju Hyeon Kang Seul Gi Kim Ye Rim

Park Soo Young (II) életrajza

Park Soo Young "Joy"

Élete

Művész nevén Joy 1996. szeptember 03-án született és Dél-Koreában. 2012-ben csatlakozott az SM ügynökséghez és 2014-ben debütált a Red Velvet koreai lánycsapattal. Gyerekként nagyon érdekelte a Trot Music. Iskolás évei alatt fel is lépett egy K-Pop Rock csapattal, ez inspirálta arra, hogy énekes legyen. 2012-ben csatlakozott az SM-hez és két évig volt gyakornok. Színpadi nevének a "Joy" nevet adta, ami egy angol kifejezésből ered. 2015-ben fejezte be tanulmányait a  School of Performing Arts Seoul iskolában. Családjáról annyit lehet tudni, hogy van két fiatalabb lány testvére. 

Karrier

2 év gyakornokság után 2014-ben ő is tagja lett az SM alatt debütálo Red Velvetnek. Első megjelnő daluk a Happiness volt, ahol Joy a zöld színt képviselte. A csapat 2015-ben is visszatért az Ice Cream Cake című kislemezzek, ahonnan jó pár dalnak lett videója. Az első teljes albumuk a The Red címet kapta. Joy próbál folyamatosan önállóan is elboldogulni a média világában. 2015-ben csatlakozott a We Got Merried negyedik évadához, melyben Yook Sung Jae (BtoB) párját alkotta. Ez volt az első TV műsoros megjelenése. Ezek után külön magazin fotózás meghívást is kapott. 2015 decemberében megkapta a Legjobb páros díjat a We Got Marreid-ben nyújtott teljesítményéért. 

2016-ban ismét Yook Sung Jae-vel dolgozott együtt és ketten elénekelték a "Young Love" című dalt. Az SM újabb dalához őt választották ki. Az új szerelmes dalban Seulonggal duettezik, a dal címe Always In My Heart.

2017-ben megkapta első sorozatos szerepét, méghozzá egyből főszereplőként. Lee Hyun Woo-val remek tinipárost alkotnak. A sorozatban ugyan is egy szerelmes pár életét kell eljátszaniuk. A sorozat a  The Liar and His Lover címet kapta. Emiatt egy kis átalakuláson is keresztül kellett mennie ugyan is le kellett vágatnia a haját, amit a Red Velvet visszatérése után meg is tett.

2017-ben elért színészi sikerei után újabb főszerepet kapott 2018-ban a Great Seducer című sorzatban. A szokásos jókedvű, vidám és néha kicsit önfejű lány karakterét kellett megformálnia a képernyőkön. A történet középpontjában kollégájával Woo Do Hwan-nal lévő szerelmi viszonya áll. A sorozat szintén nagy siekrt aratott, akárcsak az előző. Így bátran lehet mondani, hogy nem csak énekesként sikeres, hanem színészként is egyre sikeresebb.

Érdekesség

 - A Red Velvetben minden tag volt SMRookies tag kivéve őt

 - Nagyon hasonlít Kim Yoo Jung színésznőre

 - a legjobb táncos a csapatban

 - az ő színe a zöld

 - azért választotta a zöld színt, mert szerinte ha az emberek ránéznek békesség lesz szívükben

 - legmagasabb a csapatban

 - a csapatból a legjobb barátnője Irene

 - férfi ideálja: So Ji Sub

 - Eunhyuk a Super Junior-ból tanította táncolni

Díjai

2015 - MBC Entertainment Awards - Best Couple Award

2015 - MBC Entertainment Awards - New Star Award

Red Velvet

2014 Debütálás "Happiness" / "Be Natural"

Az SM Entertainment alatt megalakuló és 2014-ben debütáló dél-koreai lánycsapat. Több tag is korábban egy másik csapat tagjai voltak. Az egyik tag Seul Gi még 2007-ben jelentkezett az SM meghallgatására. Irene 2009-ben csatlakozott, mig a másik két tag Wendy és Joy csak 2012-ben, Wendy Kanadában, Joy pedig Szöulban.

Hamar elterjedtek a hírek, hogy az SM egy új lányacsapatot indít el. A Red Velvet debütáló dala a Happiness 2014. augusztus 1-jén jelent meg klippel együtt. A videó megjelenése után volt némi kis vita, hiszen többen sem fogadták valami jól az új csoportot. Először is ajapán oldalakon jelent meg az, hogy a régebben lebombázott Hirosima képei jelentek meg a videóban, amit persze az SM tagadott. Másrészről, a SM másik csoportjának , az Fx-nek a rajongó sem örültek az új csapatnak, ugyan is a Red Velvetet hibáztatták Sulli kilépése miatt. Aztán az SM végül törölte a videót és kivette azokat a részeket, ami bárkit is a Japán Hirosima bombázásra emlékeztettne és egy új videót adott ki. Aztán októberben ismét visszatért a nemrég mehjelent csapat még pedig a második mini-albumukkal a Be Naturallal. Az előzetes már október 8-án megjelent. A Be Natural egyébként egy feldolgozás, amit már egy korábbi lánycsapat énekelt.

2015 "Ice Cream Cake" / The Red

SM úgy döntött, hogy a Red Velvethez kell még egy tag, ezért 2015-től Yeri is csatlakozott a ccsapathoz, így már öt taggal adták ki a legújabb kislemezüket az Ice Cream Cake-t. Még az album debütáló dala előtt, megjelent egy dal videóklippel együtt. Ez volt a Automatic. Immár Yeri átvette Joy-tól a helyet és ő lett a maknae, ugyan is Yeri 1999-ben született. Az ősz elején a csapat visszatért ismét, méghozzá a The Red című albummal.

2016 "One of These Nights" / "Russian Roulette"

2016-ban jelent meg a második kislemezük The Velvet címmel. Az albumról a vezető dal a "One of These Nights" lett, amihez elkészült egy videó is. A lányok az előzőekkel ellentétben most egy lassabb, lírikusabb dalt helyeztek előtérbe. Az albumot a The Red kislemez folytatásának szánták.   Szeptemberben a csapat ismét visszatért, méghozzá ismételten a Dumb Dumbhoz egy különleges koncepciójú és hangzású dallal a  Russian Roulette-val. A csoport külsőleg is nagy változásokon ment kereztül, hiszen több tagnak is megváltozott a hajszíne. 

2017 "Rookie" / "Red Flavor és Perfect Velvet album"

2017 februárjában a csapat kiadta a várva várt Rookie kisalbumot, melynek a vezető dala a Rookie lett. A csapat a Russian Roulette-hez hasonlóan egy energikus, pörgős dallal tért vissza. Bár a csapat elég sok kritikát kapott. Sokan úgy véelekedtek a dalról, hogy ez volt a csapat legrosszabb visszatérése, sokak szerint, pedig ismét kihozta a legjobbat. A dal elég megosztó volt, de az albumról az egyik dal, a Lost Love viszont igen is nagyon népszerű lett és meghódította a dallistákat is. Viszont abban mindenki egyetértett, hogy rekem és stílusos koncepcióval tértek vissza a lányok. 

2017 nyarán (mint általában a legtöbb csapat) ők sem hagyhatták ki a nyári visszatérést. A nyári albumuk a The Red Summer címet kapta, amin több dal is helyet kapott. Ezek között van a vezető dal a Red Flavor is, amihez videóklip is készült. A videóban a főszerepet a nyár és a gyümölcsök kapták. Az albumon vegyesen találhatunk gyorsabb illetve lassabb számokat is. 

2017 év utolsó hónapjaiban jelent meg a második nagy és egyben teljes albumuk Perfect Velvet címen. Az album vezető dala a "Peek-A-Boo" lett, amihez készült egy hatásos videóklip is, amit már az első nap rengetegen láttak. Az albumon 9 dal hallható ami között megtalálható a gyorsabb és a lassabb stílus egyaránt. 

2018 The Perfect Red Velvet / "Summer Magic"

Az új évet a csapat egy újracsomagolt album kiadásával kezdte, ami  The Perfect Red Velvet címet kapta. A vezető dal a "Bad Boy" lett, amihez videóklip is készült. A január 29-én megjelenő albumon 3 új számot hallhatnak a rajongók, beleértve a Bad Boy-t is. A vezető dal olyan sikeres lett, hogy több hétig is a zenei listák élén állt. 2018 márciusában derült ki, hogy a csapat ki lett válaszva a  Pyongyang-i (Észak-Korea) koncertre, ahol dél-koreai énekesek adtak koncertet. Ez nagy megtiszteltetésnek számított. Májusban kiszívárogtak a hírek egy új japán kislabumról, ami a Cookie Jar címet kapta. A teaser képek már május 24-én megjelentek. A júliusban megjelő japán albumon kívül több koreai sikeres dal japán verziója is megjelnt, mint például a Dumb Dumb, Roussen Roulette vagy a Red Flavor.

A lányok nem pihentek a nyári időszakra sem. Bár nem rég adták ki a japán dalukat, ami koreai és japán rajongók között egyaránt nagy sikert aratott, már is felröppentek a hírek, miszerint a csapat egy nyári albummal, méghozzá a Summer Magic című kisalbummal tér vissza. A cím és a teaser képek is tükrözik, hogy kifejezzen a nyárra készítették az albumot. A vezető dal egyébként a  Power Up, amihez készül a videó is.

2019 "Sappy & The ReVe Festival: Day 1-2"

A csapat az évet egy jpán albummal kezdte. Január 6-án ugyan is megjelent a Sappy című kislemezük. Nem sokkal később csupán egy hónap telt el, február 20-án megjelent a másik japán kislemezük Sayonara címmel. Májusban megjelent egy nagy japán albumuk, ami összefoglalva tartalmazta a két kislemezt, ezen felül néhány meglévő koreai dal japán verzióját, valamint egy új dalt a Swimming Pool-t.

Februárban kezték meg az amerikai turnéjukat, ami érintette a nagyobb városokat, mint például Los Angeles, Dallas, Miami, Chicago valamint Toronto. Április 5-én megjelent egy mix ami Ellie Goulding egyik híres dalát a a Close To Me-t dolgozta fel a csapat. A dal során a csapat és az énekesnő felváltva énekelnek így a koreai és az angol sorok is váltják egymást.

Junius 19-én jelent meg az újabb koreai kislabumok.Ez a The ReVe Festival: Day 1 címet kapta. Augusztus 20-án jelent meg a 2 része az albumnak vagyis a The ReVe Festival: Day 2. Az albumról az Umpah Umpah című dalhoz készült a nyárias hangulatú tengerparti videóklip.

Tagok

- Bae Joo Hyun - "Irene"

- Kang Seul Gi - "Seulgi"

- Son Seung Wan - "Wendy"

- Park Soo Young - "Joy"

- Kim Ye Rim - "Yeri"

Sorozatok

2016 - Descandants of The Sun

2017 - The Liar and His Lover

2018 - Great Seducer

Filmek

2015 - SMTown The Stage 

Túrnék

2014 - SMTOWN Live World Tour IV In Seoul  

2014 - SMTOWN LIVE WORLD TOUR IV in SHANGHAI  

2014 - SMTOWN LIVE WORLD TOUR IV

Albumok

2015 - The Red

2017 - Perfect Velvet

2018 - The Perfect Red Velvet

2019 - The ReVe Festival: Finale

Kislemezek

2015 - Ice Cream Cake

2016 - The Velvet

2016 - Russian Roulette

2017 - Rookie

2017 - The Red Summer

2018 - Summer Magic

2019 - The ReVe Festival: Day 1

2019 - The ReVe Festival: Day 2

Japán

Kislemezek

2018 - #Cookie Jar

2019 - Sappy

Solo dalai / Közös dalok

2016 - "Rose Scent Breeze" with Wendy and Seulgi

2016 - "Young Love" with Yook Sung Jae (BtoB)

2016 - "Always In My Heart" with Seulong

2017 - The Liar and His Lover OST - "A Fox"

2017 - The Liar and His Lover OST - "I'm Okay" with Lee Hyun Woo

2017 - The Liar and His Lover OST -  "Your Days"

2017 - The Liar and His Lover OST - "Shiny Boy"

2017 - The Liar and His Lover OST - "Waiting For You"

2017 - The Liar and His Lover OST -  "The Way To Me"

2018 - The Great Seducer OST - "Nonsense"

Videóklippek

2014

- "Happiness"

- "Be Natural"

2015

- "Automatic"

- "Ice Cream Cake"

- "Dumb Dumb"

2016

- "One of These Nights"

- "Russian Roulette"

2017

- "Rookie"

- "Red Flavor"

- "Peek-A-Boo"

2018

- "Bad Boy"

- "#Cookie Jar"

- "Power Up"

2019

- "Zimzalabim"

- "Sayonara"

- "Sappy"

- "Umpah Umpah"

- " Psycho" 

Utolsó frissítés: 2021.03.24. 18:06 Betti90 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace