Starity

Perez Hilton

Perez Hilton Perez Hilton nemzetisége 4167. 68rajongó 41vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 53%
  • stílus: 46%
  • szimpátia: 40%

Perez Hilton életrajza

A KEZDETEK

Mario Armando Lavandeira, Jr. (írói álnéven: Perez Hilton) 1978. március 23-án született Miamiban, az amerikai Florida államban. Szülei kubai származásúak. 1996-ban a Belen Jesuit magániskolában érettségizett Miamiban, és a New York University-n szerezte dráma szakon BFA (Bachelor of Fine Arts) szintű diplomáját. 2002-ban költözött a kaliforniai Los Angelesbe, 2013-ban pedig onnan New Yorkba. Jelenleg New Yorkban él. Miután befejezte az egyetemet, még a blogkarrierje előtt, Perez színészi pályáról álmodozott. Rövid ideig a GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) szervezetnek dolgozott, ahol a homo– és biszexuális emberek jogaiért küzdött, az Instinct – egy magazin a homoszexuális férfiak számára– ügyvezető igazgatója volt, illetve szabadúszóként a homoszexualitással kapcsolatos cikkeket írt.


PEREZHILTON.COM

Azt nyilatkozta, azért kezdett el blogot írni, „mert könnyűnek tűnt.” A Cliché Magazine 2010 június/júliusi számában lévő interjúban Perez elmondta, hogy a blogolást csak hobbiként kezdte. „Ami az én oldalamat különbözővé tette, az az volt, hogy a PerezHilton.com előtt a legtöbb blog online napló volt, de az engem sosem érdekelt. Én a celebekről akartam beszélni, mert ők jóval szórakoztatóbbak.” 2005. március 11-én, Perez blogkarrierje kezdete után fél évvel a PageSixSixSix.com „Hollywood legutáltabb honlapjává” lett kinevezve a The Insider által. Ez olyan érdekeltséget hozott a weboldalnak, hogy ideiglenesen le is fagyott a szervere. Perez azt mondta, hogy például 2007. július 30-án – egy „átlagos napon” – a PerezHilton.com-ot 8,82 millió ember látogatta meg 24 óra alatt. Sokan azonban nem hisznek Perez megbízhatóságában etéren.

Nap mint nap a sztárokról írván azonban lassan elkapta a vágy, hogy része legyen a celebvilágnak. Gyakran körülír díjátadókat, klubokat és privát eseményeket, amiken megjelent, és tölt fel fotókat magáról, amint sztárokkal pózol (ezen típusú cikkjei a „Personally Perez”, azaz „Perez személyesen” kategóriában találhatóak a blogján). Perezt rokoni szálak is fűzik néhány celebhez (mint például Lady Gagához és Sophia Bush-hoz). Rengeteg sztárral azonban rossz viszonyban van, Vanessa Hudgens Disney-sztárt és Taylor Momsen Gossip Girl-színésznőt például nem kifejezetten kedveli. Miley Cyrus tinisztár a Twitteren fejezte ki nemtetszését Perez iránt, aki ugyanazon a közösségi oldalon válaszolt is rá. Fergie popénekes megerősítette, hogy Perezre célzott a 2006-os Pedestal című dalában, melyben egy azonosítatlan embert kritizál, aki negatív észrevételeket hagyott róla az interneten. Paris Hiltonnal jó viszonyt tart – a róla szóló és rá rossz fényt vető pletykákat nem is gyakran láthatjuk Perez oldalán.

Perez gyakran népszerűsíti a kedvenc zenészeit a „Listen To This”, azaz „Ezt hallgasd” kategóriája alatt. Mika – aki Londonban él – 2007-es népszerűvé válása Észak-Amerikában többek között Perez folyamatos promótálásának is köszönhető. Vele is jóban van a blogger.

Mióta 2004-ben megjelent, a PerezHilton.com — eredetileg PageSixSixSix.com — az egyik legnagyobb sztárpletykák és -hírek forrása lett, ami egészen 300 millió kattintást számlál egy hónapban. Perezt a Forbes Magazine 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben is az elsőszámú webcelebnek nevezte ki.


KAMPÁNYOK

Perez 2010 októberében csatlakozott az It Gets Better Projecthez, melyet Dan Savage indított el, és ami a celebeket kéri arra, hogy támogassák azokat a homoszexuális tinédzsereket, akiket másságuk miatt csúfolnak társaik. Ez felbuzdította Khloe Kardashiant, hogy „személyes zaklatójának” nevezze Perezt, azt állítva, hogy képmutatónak tűnt zaklatás ellen felállni, mikor Perez egykor zaklatta őt. 2010. október 13-án Perez posztolt egy videót Youtube-ra „I'm Going To Be Doing Things Differently” („Másképp fogom végezni a dolgokat”), melyben elnézést kér a sztároktól az előző években ellenük elkövetett dolgaiért. Emellett három új weboldal megnyitását is bejelentette: azóta létre is jött a CocoPerez.com (ami a divatra fókuszál), a FitPerez.com (ami a fizikai aktivitást hirdeti) és a TeddyHilton.com (ami az állatok jogaiért küzd).


RÁDIÓ

Pereznek van egy saját rádióműsora, a Radio Perez. Ezen kívül többször is szerepelt a Sirius Satellite Radio The Howard Stern Showjában, legutoljára 2009. január 8-án.


KÖNYVÍRÁS

Perez Hilton megjelentette a „The Boy with Pink Hair” („A fiú rózsaszín hajjal”) című könyvét 2011. szeptember 1-én. Azt mondta, ez a könyv minden olyan gyerekről szól, akinek van egy álma, kirekesztettnek érzi magát, be akar illeszkedni, és azt reméli, hogy egy nap azt teheti, amit akar és megváltoztatja a mostani helyzetet. A The Advocate magazin ugyanebben a hónapban készített vele egy interjút, melyben Perez bevallotta, hogy a könyvet a saját gyermekkora inspirálta: „Mindig is egy csodabogárnak tartottam magam, egy kívülállónak, egy kicsit betolakodónak. Sosem illeszkedtem be tökéletesen egyik csoportba se, szóval a saját dolgomat tettem.”


MAGÁNÉLET

Van egy kisfia, Mario Armando Lavandeira II, aki 2013. február 17-én született. Donorspermával fogant, és egy béranya szülte meg.


Életrajz: xBlondie

FILMEK
Another Gay Sequel: Gays Gone Wild! (2008) – önmaga
Rémálom luxuskivitelben (2011) – Ricky

TELEVÍZIÓ
Maffiózók (2001) – egy diák
From Flab to Fab (2004) – önmaga
Pepper Dennis (2006) – meleg diszkójáró
MuchOnDemand (2007-től napjainkig) – önmaga
Celebrity Rap Superstar (2007) – önmaga
What Perez Sez (2007-2008) – önmaga
MADtv (2007) – önmaga
The 100 Most Annoying People Of 2007 (2007) – önmaga
TRL (2007-2008) – önmaga
Queen Bees (2008) – önmaga
Paris Hilton: Öribari kerestetik (2008) – önmaga
Fido Awards (2008) – önmaga
Extra (2008) – önmaga
The Martha Stewart Show (2008) – önmaga
Privileged (2008) – önmaga
MTV's My Super Sweet 16 UK Season 2 (2009) – önmaga
Bad Girls Club (2009-2010) – önmaga
Degrassi: The Next Generation (2009) – önmaga
When I Was 17 (2010) – önmaga
Anna & Kristina's Beauty Call (2010) – önmaga
America's Next Top Model (2010) – önmaga
Tosh.0 (2010) – önmaga
Victorious (2010) – önmaga
Perez Hilton Superfan (2011) – önmaga
Glee (2012) – önmaga

Pereznek van egy dala, a The Clap, ami a kankóról – egy nemi érintkezéssel terjedő bakteriális fertőzés, mely a nemi szervek és a húgyutak gyulladását okozza – szól. 2008. szeptember 4-én jelent meg az eredeti szám, majd október 17-én egy remix hozzá. Mindkét alkalommal Lucian Piane volt a producer.

Utolsó frissítés: 2015.09.17. 23:11 xBlondie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace