Starity

Poppy Montgomery

Poppy Montgomery Poppy Montgomery nemzetisége 2741. 174rajongó 9vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Poppy Petal Emma Elizabeth Deveraux Donahue
 • Születési idő
 • 1972. június 15.
 • Születési hely
 • Sydney, Új-Dél-Wales, Ausztrália
 • Foglalkozás
 • Színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Shawn Sanford
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Dylan Walsh

Poppy Montgomery életrajza

KEZDETEK 
Poppy Petal Emma Elizabeth Deveraux Donahue Sydney-ben, Ausztráliában született 1972. június 15-én. Édesanyja, Nicole, piackutatóként és ügyvezetőként dolgozik, korábban modell volt míg édesapja, Phil vendéglős. Gyermekkorának nagy részét Ausztráliában töltötte nyolc testvérével. Szülei őt, és a lánytestvéreit (Rosie Thorn, Daisy Yellow, Lily Belle  és Marigold Sun) virág nevek után nevezték el, kivéve egy testvérét, Jethro Tull-t, aki egy rock zenész után kapta nevét. Egy idő után a neve, Poppy Petal (Pipacsszirom) annyi csúfolódást váltott ki a diáktársakból, a sok kellemetlen élménynek köszönhetően hat magániskolába is járt, de 14 évesen otthagyta az iskolát végül. 

KORAI ÉVEK
Miután otthagyta az iskolát, pincérnői állást vállalt, édesapjának egyik éttermében, azonban akkoriban mindent elrontott, így végül a saját édesapja kirúgta őt. Ekkor azonban tagja volt egy fiatalokból álló színészi társulatnak. 16 évesen elment otthonról, s az akkori barátjával Balira utazott. Két évvel később, 18 éves korában emigrált Amerikába, Floridában telepedett le, ahol azzal a fiúval találkozott, akit diákcsere útján ismert meg (egyik iskolai barátjának a testvére), azonban öt nap elteltével rádöbbent, ki nem állhatja a fiút. Ekkor úgy döntött, ideje tovább állni, több ismerőse is volt, New Yorkban, illetve Los Angelesben, ám New York-i barátja nem válaszolt telefonhívásaira, ekkor vett egy buszjegyet és Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierjét megvalósítsa. Ekkor vette fel édesanyjának a nevét, a Montgomeryt. Egyik barátjával telepedett meg, aki végig fuvarozta őt a lehetséges színészi meghallgatások sorai közt, azonban egy sem sikerült neki.

Minden nap küldött, Julia Robert menedzserének, Bob McGowannak egy rövid portfóliót magáról, ám a férfi válaszában mindössze annyi volt, hogy nem tudta kezelni az ismeretleneket, ám kitartó volt, így végül Bob talált néhány olyan színész ügynökséget, ahol szerződtetnék. Első ilyen munkája, a Carl's Jr. reklám volt, amely sosem került a nézők elé.

KARRIER
Első televíziós szerepét 1994-ben kapta meg, ekkor volt látható két részen át a Drága testek / Silk Stalkings sorozatban. Ezt követően a Tammy and the T-Rex című sci-fi filmben tűnt fel egy apró szerepben, de főszerepben pedig olyan színészek voltak, mint Denise Richards, Theo Forsett és Paul Walker. Később is inkább kisebb szerepekhez jutott, a Kék ördög / Devil in a Blue Dress filmben Denzel Washington oldalán játszott: egy bolti eladót alakított. Több kisebb vendégszereplése is volt 1996-ban, olyanokban, mint például az Ötösfogat / Party of Five vagy a New York rendőrei / NYPD Blue.

Az igazi áttörés 1996-ban jött el számára, mikor is szerepet kapott a Relativity című drámasorozatban, ahol Jennifer Lukenst alakította a teljes évadon keresztül. Még ugyan ebben az évben szerepet kapott Bill Campbell mellett a Hideg fejjel / The Cold Equations sci-fiben. 1998-ban vezető szerepet kapott az Egy hulla a szobatársam / Dead Man on Campusban Paul Gosselaar és Tom Everett Scott mellett. A filmben az egyik srác szorgalmasan tanul, míg a másik inkább a bulizással foglalkozik. Később mindketten elengedik a gyeplőt, annyira, hogy a kicsapás szélére kerülnek. Az iskola azonban felmenti azokat, akiknek a szobatársa öngyilkosságot követ el. Most már csak meg kell keresniük az ideális öngyilkosjelöltek. 

Hamarosan magára talált a színészi világban, ugyanis szerepet kapott a Carla új élete / The Other Sister című filmben, melyben Carla (Juliette Lewis), a fogyatékos lány be akarja bizonyítani magának és a családjának is, hogy hogy ő is ér annyit, mint "tökéletes" testvére, saját lakásba költözik és beíratkozik az egyetemre, illetve az  Életfogytig / Life című filmben volt látható kisebb szerepben. 

Fiatalként imádta Marilyn Monroe-t. 2001-ben teljesült álma, főszerepet kapott egy négyórás minisorozatban, A szexbomba / Blonde című sorozatban, ahol a valaha élt legnagyobb szexszimbólumot, Marilyn Monroet alakította. Alakítását követően hihetetlenül lelkes visszajelzések érkeztek  színészi tehetségét illetően. Sokszor tornázott és jógázott, hogy vékony maradjon Marilyn szerepére.

2002-ben megkapta élete első nagyobb szerepét, a Nyomtalanul / Without a Trace című sorozatban, Samatha Spede szerepét, amely azonnal óriási sikert hozott számára. A karakterét eredetileg egy sokkal idősebb nő játszotta volna, azonban Ed, a producer meglátta azt a szőkét benne, amelyet keresett Sam szerepére, A sorozatot 2009-ben a CBS ismeretlen okokra hivatkozva elkaszálták. A sorozat mindenkinek sikert hozott, ugyanis 2003-ban Emmyre jelölték a szériát, és Anthony LaPaglia Golden Globe díjat nyert Jack Malone szerepléséért. Még ebben az évben volt látható a mindösszesen egy évadot megélt Demontown című sorozatban. A mindent eláruló könyv szerzője írói válságba kerül, és úgy dönt, hogy inspirációért tér haza, ám rá kell döbbennie, hogy a város lakói nem túl elégedettek-e utolsó könyvével. 

2004-ben szerepet kapott a Családot örökségbe / Raising Waylon című filmbe, ahol Juliát alakította. Reg (Thomas Gibson) és Julia  egyformán felelőtlenek és kölcsönösen ki nem állhatják egymást. Csak barátaik felkérésére vállalják el, hogy a kis Waylon (Jeremy Bergman) keresztszülei legyenek. Ám amikor a fiú édesanyja és édesapja is váratlanul meghal, rájuk hárul a feladat, hogy felneveljék Waylont. 

Még ugyan ebben az évben szerepet kapott a 50 Ways to Leave Your Lover című filmbe, ahol Allisont alakítja. A film egy íróról szól, aki el akarja hagyni Los Angelest, hogy új életet kezdjen, de még ezelőtt megismeri álmai nőjét.

2005-ben Poppy szerepet kapott a Million Dollar Murder / Murder in The Hamptons: ahol Generosa Rand-et alakította. A filmben Ted Ammont agyonverve találják kelet-Hamptoni birtokán, a gyanú elidegenedett feleségére, és szeretőjére, Danny Pelosira irányul. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Havasi csodák / Snow Wonder című filmben, ahol Paulát alakította. Karácsony este hatalmas hóvihar zúdul az országra, melynek következtében néhány ember élete gyökeresen megváltozik. Valamint szerepet kap a Between című filmben, ahol Dianne Robertset alakítja, egy sikeres ügyvédet, aki Tijuanába utazik, hogy eltűnt lánytestvére nyomára bukkanjon.

2010 januárjában jelent meg a Vaskos hazugságok / Lying to Be Perfect című filmje, melyben, Nolát alakította, aki a Devin a Shine! magazinnál dolgozik szerkesztőként. Főnöke és kollegái gyakran gúnyt űznek a közönséges viselkedéséből és a molett alkatából. Próbálkozásai a munkahelyén és a magánéletében is rendre kudarccal végződnek, így hazugságokból felépít magának egy alteregót. Egy nap aztán belebotlik álmai férfijébe és szép lassan a korábban csak a képzeletében létező nő testet ölt benne. Még ebben az évben jelent meg a True Blue filmje, melyben a San Francisco-i gyilkossági nyomozók egy tiszttárs meggyilkolásán dolgoznak. 

A Nyomtalanul / Without a Trace sikersorozat után úgy döntött, hagy némi szünetet magának és családjának. Egészen 2011 februárjáig nem lehetett hallani felőle, ekkor csípték el őt, Vancouverben, ahogyan A J.K. Rowling-sztori / Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story című forgatásán tevékenykedett. A filmre, 2011-ben kérték fel, amely a híres író, JK Rowling életét dolgozza fel. 

Ezt követően visszatért New Yorkba, hogy leforgathassa a Felejthetetlen / Unforgettable című CBS vadonatúj sorozatának a pilot epizódját. Itt Carrie Wellst, alakította, azt a nyomozót, akinek Hyperthymesia nevezetű betegsége van: mindenre emlékszik, s sosem felejt el semmit. A sorozat 2016-ban ért véget.

A széria végeztével látható volt a Furst Born című filmben, melyben egy feleség és anya megtudja, hogy örökbefogadták. Vérszerinti szülei pedig kirívó, de egy aranyos húzóversenyző család. 2017-ben A Surrogate's Nightmare dráma-thrillerben egy nő béranya lesz a testvérének, ezzel pedig veszélybe kerül, ugyanis valaki nem akarja, hogy a baba megszülessen. Egy titokzatos férfival, aki minden mozdulatát követi, ki kell találnia, ki próbálja megölni ... mielőtt túl késő lenne. Emellett látható volt a Mission Control filmben, melyben bepillantást nyerünk a NASA űrhajósainak és tudósainak személyes és szakmai életébe.

2019-ben indult az egy évadot megélt Különben dühbe jövök / Reef Break című sorozata, melyben a főszereplőt alakítja, Cat Chambers-t. Cat mindig a figyelem középpontjába kerül. A csendes sziget, Reef Island is felpezsdül, amikor öt év után visszatér. Egykor profi szörfösként volt népszerű, és a helyi szindikátus tolvajaként gazdag, most újra a habokba veti magát. Ezúttal a törvény oldalán szörfözik, és inkognitóban élő exférje, az FBI-ügynök Jake Elliot (Ray Stevenson), valamint a helyi rendőrség nyomozója, a jóképű Wyatt Cole (Desmond Chiam) segítségével feltárják a szigetet urainak sötét titkait.

A Christmas on the Farm című romantikus vígjátékában egy new yorki nőt alakít, aki megváltoztatja személyazonosságát, csak hogy ki tudjon adni egy könyvet. Később azonban elhunyt édesanyja farmjára kell sietnie, amikor a kiadó és fia meglátogatják az "ausztrál" szerzőjüket.

MAGÁNÉLETE
Poppy 2005-ben találkozott Adam Kaufmannal, a Between című film forgatásán, ahol egy házaspárt alakítottak, rögtön egymásba is szerettek. 2007. december 23-án, 35 évesen életet adott első gyermeküknek, aki a Jackson Phillip Deveraux Montgomery Kaufmann nevet kapta. Néhány évvel később, 2011-ben különváltak, azonban a színésznőre ismét rátalált a szerelem.

2011-ben ismerkedett meg Shawn Sanforddal, akit 2013. április 22-én egy kislánnyal ajándékozott meg, akinek a Violet Grace Deveraux Sanford nevet adták. A pár 2014. február 19-én összeházasodott, majdd 2014. november 11-én kisfiuk, Gus Monroe Deveraux Sanford is megszületett.

 ÉRDEKESSÉGEK
• Hat tetoválása van (egyik Adammal közös: kínai jelek – Szövetség, kegy és kreativitás)
• Anthony LaPaglia és Roselyn Sanchez fiának a keresztszülei,
• Amikor megkérdezték tőle, miért nincs ausztrál akcentusa, Poppy válasza mindössze annyi volt, hogy az idők során, míg Amerikában dolgozott, szó szerint, kinőtte azt .
• Gyerekkorában az egész szobája tele volt ragasztva Marilyn Monroes poszterekkel, és az összes filmjét látta (kedvence: The Misfit: 1961) és már 12 éves korában elolvasta az életrajzát. Kutakodott olyan emberek után, akik valójában ismerték Marilyn Monroet, ám sajnos senkit nem talált. Elmondása szerint, imádta Marilynt játszani, s egész életében képes lenne ezt tenni. 

írta: kia08

FILM
2021: Christmas on the Farm - Emmy Jones ... forgatás alatt
2017: Mission Control - Julie
2017: A Surrogate's Nightmare - Angela
2016: Furst Born - Bess
2015: Signed, Sealed, Delivered: From Paris with Love - Holly
2011: A J.K. Rowling-sztori / Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story - Joanne K. Rowling
2010: True Blue - Katherine Miller
2010: Vaskos hazugságok / Lying to Be Perfect - Nola Devlin
2005: Havas csodák / Snow Wonder - Paula
2005: Million Dollar Murder / Murder in the Hamptons - Generosa Rand
2005: Between - Dianne Roberts
2004: 50 Ways to Leave Your Lover - Allison
2004: Családot örökségbe / Raising Waylon - Julia
1999:The Wonder Cabinet - Dr. Sarah Coleman
1999: This Space Between Us - Arden Ansfield
1999: Életfogytig / Life
1999: Carla új élete / The Other Sister - Caroline
1998: Egy hulla a szobatársam / Dead Man on Campus - Rachel
1996: Hideg fejjel / The Cold Equations - Marilyn 'Lee' Cross
1995: Kék ördög / Devil in a Blue Dress - Barbara testvére
1995: Jake Lassiter: Senki sem él örökké / Jake Lassiter: Justice on the Bayou - Cindy
1994: Tammy and the T-Rex 

SOROZATOK
2019: Különben dühbe jövök / Reef Break - Cat Chambers - 13 epizód
2011-2016: Felejthetetlen / Unforgettable - Carrie Wells - 61 epizód
2002-2009: Nyomtalanul / Without a Trace - Samantha Spade - 160 epizód
2002: Demontown - Ellie Sparks - 9 epizód
2001: Going to California - Penelope - 1 epizód
2000: A 12-es körzet / The Beat - Elizabeth Waclawek - 3 epizód
1996-1997: Relativity - Jennifer Lukens - 17 epizód
1996: New York rendőrei / NYPD Blue - Lisa - 1 epizód
1996: Ötösfogat / Party of Five - Allison - 1 epizód
1994: Drága testek / Silk Stalkings - Angel  - 2 epizód

RÖVIDFILM
2000: Men Named Milo, Women Named Greta - Barri Noodleman
1997: Desert's Edge - Mary
1996: Peacock Blues

MINI-SOROZAT
2001: A szexbomba / Blonde - Norma Jean Baker / Marilyn Monroe - 2 epizód

PRODUCER
2019: Különben dühbe jövök / Reef Break - 13 epizód
2015-2016: Felejthetetlen / Unforgettable - 12 epizód ... executive producer
2014: Felejthetetlen / Unforgettable - 13 epizód

Utolsó frissítés: 2021.10.13. 15:03 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace