Starity

Ray Toro

Ray Toro Ray Toro nemzetisége 2066. 207rajongó 11vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Raymond Toro
 • Becenév
 • Ray
 • Születési idő
 • 1977. július 15.
 • Születési hely
 • Kearny, New Jersey, USA
 • Foglalkozás
 • zenész
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Christa Toro
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gerard Way Bob Bryar Mikey Way Frank Iero

Ray Toro életrajza

KORAI ÉVEK

Ray Toro 1977. július 15-én született Kearnyben, New Jerseyben. Portugál és Puerto Rico-i származású. Egy kicsi házban nőtt fel a Kearny és Harrison közötti határon, amelyen ő, szülei és két testvére osztozott.

A Kearny High Schoolba járt tanulni és már akkor érdeklődött a zene iránt. Bátyja számos zenekarnak mutatta be, akiknek gitárosai nagy befolyással voltak rá. Elkezdett gitárleckéket venni, valamint gépelési leckéket, hogy javítsa a kézügyességét.

Toro számos helyi zenekarral zenélt, amelyek közül a legsikeresebb a The Rodneys volt. A banda 1994-ben alakult és 1998-ban adta ki első és egyetlen albumát, a "Soccertown USA"-t. A jövőbeli My Chemical Romance dobosa, Matt Pelissier is játszott a zenekarban. Miután 1995-ben befejezte a középiskolát, a zene helyett a filmet választotta. Beiratkozott egy szerkesztési kurzusra a William Paterson Egyetemre Wayne-ben, New Jersey-ben, és ami a zenét tekintette, egy rövid életű zenekarban, a Dead Go West-ben dobolt. 

A Rock Sound egyik interjújában ezt nyilatkozta: "Egy zenekarban való zenélés nem tartozott az álmaim közé. Én mindig csak zenét szerettem volna írni. Nagyon élvezem a felvételt és az írási folyamatot, soha nem gondoltam volna, hogy tagja leszek egy zenekarnak.  Élveztem jeleneteket felvenni és összevágni őket. Készítettem egy rövidfilmet egy srácról, aki minden nap tojást evett. Végül kinyította a tojásdobozt, de csak egy tojás maradt, amit nem tudott feltörni, ezért megőrült."

ZENEI KARRIER

▶ My Chemical Romance

A Rodney frontembere, Shawn Dillon 1990-ben mutatta be Rayt Gerard Way-nek. Toro beleegyezett, hogy együttműködik vele, a próbákat pedig Pelissier padlásán tartották. Miután Gerard öccse, Mikey Way is csatlakozott hozzájuk, megalakult a My Chemical Romance. A nevük Irvine Welsh Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance könyvéből származik, amit még az akkoriban könyvesboltban dolgozó Mikey Way talált ki. Végül Gerard hozzárakta a My birtokos névmást és ezáltal személyesebbé tette a banda nevét. 2002-ben az Eyeball Recordsnál kiadták első nagylemezüket, melynek címe I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love lett. 2003-ban lemezkiadót váltottak, ezt követően pedig turnéra indultak Amerikában és Japánban, miközben javában dolgoztak az új albumukon. A turné után jelentették be, hogy Matt Pelisser többé már nem tagja az együttesnek és helyét a The Used hangtechnikusa, Bob Bryar veszi át.
2004-ben megjelent Three Cheers for Sweet Revenge című albumuk, amely meghozta az áttörést a banda számára. Már az első héten több, mint 11.000 darabot sikerült eladniuk és egy év alatt platinalemez lett. Az album borítóját Gerard tervezte meg és némelyik dalhoz videoklippet is készítettek Marc Webb rendezésében.

2005-ben a Green Day előzenekara voltak az American Idiot turnéjukon, később pedig önállóan is koncerteztek, szerte az egész világon. 2006 márciusában megjelent a Life on the Murder Scene című koncertalbumuk és DVD-jük, melyben a zenekar sikerét mutatták be. Az év júniusában pedig megjelent a másik biográfia DVD-jük, a Things That Make You Go MMM! is, melyben olyan emberek interjúit hallhatjuk, akik már a hírnév előtt ismerték a srácokat. Majd megjelent a harmadik nagylemezük előkészületeiről szóló, Something Incredible This Way Comes is, melyet Paul Stenning írt.

2006. április 10-én kezdték el felvenni a harmadik nagylemezüket, melynek ideiglenes címe a The Rise and Fall of My Chemical Romance lett. Augusztusig két klippet is leforgattak, azonban azok sokáig nem jelentek meg. Gerard és Bob sérülése miatt kénytelenek voltak törölni egy turnét, végül a sérülésük után először 2006. augusztus 22-én léptek fel Londonban. A Welcome To The Black Parade című daluk 2006. szeptember 11-én jelent meg, a hozzá készített videóklip pedig 27-én. A dal első helyen startolt a brit zenei ranglistákon. A teljes album Nagy-Britanniában szeptember 23-án jelent meg, viszont Amerikában csak egy nappal később. 2007. február 22-én bejelentették a The Black Parade világkörüli turnéjukat, melyen 133 állomás szerepelt. Még ebben az évben kiadták a The Black Parade Is Dead! című lemezüket.

2009-ben megjelent a Desolation Row című daluk, amely a Watchmen egyik betétdala lett. Április 29-én megjelent egy kilenc videót tartalmazó lemezszerűségük, melyen olyan videók szerepelnek, amiket a rajongók azelőtt soha nem tekinthettek meg. Május 27-én pedig elkezdtek dolgozni az új, Gerard szerint jóval rockosabb albumukon. Július 31-én és augusztus első napján az együttes a Los Angeles-ben lévő Roxy színházban lépett fel.

2010 szeptemberében jelentették be, hogy a negyedik stúdiólemezük címe Danger Days: True Lives Of The Fabulous Killjoys lesz, az album pedig november 22-én jelenik meg. 2010. március 3-án Bob Bryar elhagyta az együttest és "divatzenekarnak" nevezte őket, helyét Michael Pedicone töltötte be.

2011 februárjában a Wembley arénában léptek fel és még ebben az évben az UK fesztiválon is részt vettek. Michael Pedicone kilépését követően a bandatagok azonnal nekiláttak, hogy új dobost szerezzenek és megnyugtatták a rajongókat, hogy a turnéjukig találni fognak valakit. Alig két nap alatt meg is találták Jarrod Alexander személyében, aki 2012-ig zenélt az együttesben.
2012 februárjában ismét stúdióba vonultak, hogy elkészítsék ötödik stúdióalbumukat. Az album öt kisebb részben jelent meg, az első októbar 30-án, míg az utolsó 2015. február 5-én lett kiadva.
2013. március 22-én a My Chemical Romance bejelentette, hogy felbomlanak. Legutolsó lemezük 2013 októberében jelent meg és ezzel végleg lezárult a történetük. A rajongók aláírásgyűjtő akciót indítottak, amivel azt akarták elérni, hogy megszervezzenek egy utolsó turnét, azonban ez hiába volt.

2018. január 16-én hivatalos YouTube csatornájukra feltöltésre került a The Black Parade Is Dead! című koncertfilmjük, illetve január 19-én egymás után 12 darab videót is nyilvánosságra hoztak, amelyek kivágott jeleneteket tartalmaznak. Egyelőre az akkori bandatagok egyike sem kommentálta az esetet. 

▶ Egyéb

2007-ben, Frank Iero mellett, önmagát alakította a Punk Rock Holocaust 2 című filmben. 

2013. május 24-én a SoundCloundon osztotta meg az egyik dalát, melynek címe Isn't That Something. "Eljátszottam mindent. Elénekeltem mindent. Felvettem mindent. Összemixeltem mindent. Önmagamat."

2013-ban csatlakozott James Dewees bandájához, a Reggie and the Full Effect-hez a No Country for Old Musicians albumukat népszerűsítő turnéjukhoz. 

2015. január elsején új dalt adott ki, a For The Lost And Brave-t. A honlapján említést tett Leelah Alcornról, a transzgender tinédzserről, aki öngyilkosságot követett el. 

2016. november 18-án kiadta a debütáló albumát, amely a Remember The Laughter címet viseli. 

2018-ban és 2019-ben egykori bandatársa, Gerard Way több zeneszámának elkészülésében segédkezett, főként háttérénekesként. Közös dalaik a Getting Down the Germs, a Hazy Shade of Winter és a Happy Together. Utóbbi kettő feldolgozás, még az előbbit maga Ray írta.

HATÁSOK

A legnagyobb hatással Brian May és Randy Rhoads volt rá, de dícsérte a Muse munkásságát is. Azt nyilatkozta, hogy még mindig ugyanazt a zenét élvezi, mint fiatalkorában. A bátyja mutatta meg neki, hogy hogyan kell gitározni és ő is vette meg neki az első gitárját. Továbbá olyan együtteseket és előadókat szeret, mint a Led Zeppelin, a The Beatles, Jimi Hendrix, a The Doors, a Mötley Crüe és a Metallica. Élete első CD-je a Pantera Cowboys from Hell-je volt. 

MAGÁNÉLET

2008. novemberében házasodott össze Christával, 2013. szeptemberében pedig megszületett a kisfiuk, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra.

2007: The Tonight Show with Jay Leno - önmaga (1 epizód)

2007: Friday Night with Jonathan Ross - önmaga (1 epizód)

2008: Punk Rock Holocaust 2 - önmaga 

2008: My Chemical Romance: The Black Parade Is Dead! - önmaga 

2010: Jimmy Kimmel Live! - önmaga (1 epizód)

2010: A Different Spin with Mark Hoppus - önmaga (1 epizód)

2011: Conan - önmaga (1 epizód)

2011: Boombox All Access with My Chemical Romance - önmaga 

2011: Late Night with Jimmy Fallon - önmaga (1 epizód)

2011: Yo Gabba Gabba! - önmaga (1 epizód)

The Rodneys

1998 - Soccertown, USA 

My Chemical Romance

2002 – I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love 
2004 – Three Cheers for Sweet Revenge 
2006 – Life on the Murder Scene 
2006 – The Black Parade 
2008 – The Black Parade Is Dead!
2010 - Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys 

Reggie and the Full Effect 

2013 - No Country for Old Musicians 

Szóló 

2013 - "Isn't That Something" 
2015 - "For the Lost and Brave" 
2015 - "Tired of Sex" (Weezer cover) 
2016 - "Hope for the World" 
2016 - Remember the Laughter 

Utolsó frissítés: 2019.03.20. 21:09 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace