Starity

Rob Benedict

Rob Benedict Rob Benedict nemzetisége 4427. 70rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 88%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Robert Patrick Benedict
 • Becenév
 • Rob
 • Születési idő
 • 1970. szeptember 21.
 • Születési hely
 • Columbia, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • színész, zenész, énekes
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Mollie Benedict
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jensen Ackles Paul Rudd Russell Crowe Jared Padalecki Ryan Reynolds Jenna Fischer Misha Collins Richard Speight Jr. Mark Sheppard Matt Cohen Osric Chau Ruth Connell Curtis Armstrong

Rob Benedict életrajza

♦ Korai évek:

Rob Benedict 1970. szeptember 21-én született a Missouri állambeli Columbia városában és itt is nőtt fel. Van egy 6 évvel idősebb nővére, Amy Benedict, aki szintén színész. Rob a Northwestern University hallgatója volt, ahol színjátszásból diplomázott.

♦ Kezdetek:

Ezután több színházban is fellépett, mint például a kaliforniai Costa Mesa városbeli South Coast Reportary Theater-ben. Később egy egyéni vállalkozásba kezdett, és feldolgozta James Dean életét, melyet Los Angeles-ben és Chicago-ban elő is adott. Los Angeles-ben számos sketch comedy show-ban volt látható, majd a stand-up comedy műfajával is el kezdett foglalkozni. Rob volt a Die Laughing nevű show házigazdája, melyben ő is fellépett. Később úgy döntött, hogy megpróbálkozik film- és televíziós szerepekkel is.

 

♦ Színészi karrier:

Első szerepét 1995-ben kapta a Run a Mile in My Shoes című kisfilmben. A következő évben, 1996-ban, vendégszerepelt a Beverly Hills 90210 című szériában. Első fontosabb szerepe csak 1998-ban volt, mikor a Felicity című amerikai televíziós sorozatban megkapta Richard Coad szerepét. 2002-ig játszott a sorozatban és összesen 36 epizódban volt látható.

Közben más sorozatokban is feltűnt, például a Buffy, a vámpírok réme, a Rejtélyek kalandorai és a Chicago Hope kórház, valamint filmekben is játszott, például A bűn városa, a Már megint egy dilis amcsi film és a Virtuális vagyonszerzők. 2002-ben és 2003-ban szerepelt a Birds of Prey, 2004-ben pedig a Come to Papa című sorozatokban, mindkettőben 4 rész erejéig. A következő években újabb vendégszerepeket kapott az NCIS-ben, a Monkban, a Médiumban és az Aliasban is.

2005-től 2006-ig Lucas Pegg szerepében volt látható A küszöb című sorozatban, melyben 13 epizódban szerepelt. 2008-tól 2009-ig Jeremy Berger-t alakította a Head Case című szériában 21 részen keresztül. 2013-ban megjelent a The Sidekick című kisfilm, melynek Rob volt az írója és producere, illetve ő játszotta benne Max McCabe-et is. Ugyanebben az évben visszatérő szereplő volt a Susanna-ban, 2015-ben pedig a Masters of Sex című sorozatban volt látható. Sorozatos szereplései mellett további filmekben is feltűnt, például A dolgok állása, Ezt jól kifőztük! és a Szex és halál kezdőknek.

2009-ben megkapta Chuck Shurley szerepét az Odaátban, akiről később kiderült, hogy nem más, mint maga Isten. Feltűnt a 4., az 5., a 10. és a legújabb 11. évadban is, és 2016-ig összesen 11 epizódban szerepelt. Emellett a 2015-ös The Hillywood Show Odaát paródiájában is feltűnt Cain szerepében.
Rob Odaát-beli kollégájával és barátjával, Richard Speight Jr-ral elindítottak egy saját web-szériát, a Kings of Con-t, melynek ők az írói és szereplői is. 

 

♦ Zenei karrier és a Louden Swain:

1997-ben a Northwestern University-n Rob találkozott a basszista Michael Borja-val, akivel együtt saját dalokat írtak és elő is adták őket. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a dobos Stephen Norton, majd pedig a gitáros David Wendell, így megalakult a négytagú Louden Swain nevű rock-banda, melyre nagy hatással volt a Green Day zenéje többet között.

2001-ben megjelent a Louden Swain első albuma, az Able-Legged Heroes. Az albumon találhatók punk hangzású dalok is, valamint a Prom című szám is ezen kapott helyet, mely a rajongók egyik nagy kedvence. A lemez megjelenése után David Wendell kilépett a bandából.

2003-ban a Louden Swain háromtagú együttesként folytatta tovább a zenélést. Ekkor jelent meg az Overachiever című albumuk, amely eredetileg csak egy 5 dalból álló EP volt. 2015-ben újra kiadták a lemezt 5 addig kiadatlan dallal (Uncle Bob, Blank Card, No Hero, Boy in Need, Cast Off).

2006-ban megjelent a banda harmadik albuma, a Suit and Tie. A legtöbb dalt már felvették, mikor az együtteshez csatlakozott a gitáros Billy Moran, aki előtte egy másik Los Angeles-i banda tagja volt és többször találkozott a Louden Swain tagjaival.

2009-ben jelent meg az együttes következő lemeze, az A Brand New Hurt, melyen már Billy Moran volt a gitáros. Rob Benedict ekkor úgy nyilatkozott, hogy Moran csatlakozása után minden megváltozott a Louden Swain számára, hiszen megújult a banda és a hangzásuk, és végre olyanná váltak, amilyenek mindig is szerettek volna lenni. Ezen a lemezen található a Medicated, a Pop Tart Heart és az All I Need című dalok is.

2012-ben egy új korszak köszöntött a Louden Swain-re és megjelent az Eskimo című albumuk. Rob Benedict Odaát-beli szereplésének és az Odaát convention-ökön való részvételének köszönhetően az együttes nagyobb hírnévre tett szert, így többen kíváncsiak lettek rájuk, mint addig. Az Eskimo című daluk nagyon sikeres lett a rajongók körében, melyhez klipet is forgattak, a Worlds Collide című számuk pedig felcsendül az Odaát 7. évadában, a The Slice Girls című epizódban.

2013 októberében az egyik Odaát convention-ön Toronto-ban Rob agyvérzést kapott. Először beszédproblémák jelentkeztek nála, melyről először azt hitték, hogy csak a fáradtság és kimerültség okozza. Azonban az állapota nem javult és pánikrohamot is kapott, így azonnal kórházba szállították őt. Kiderült, hogy Rob agyvérzést kapott és súlyos az állapota. Tíz napig kórházban feküdt, és kérdéses volt, hogy felépül-e, illetve hogy a beszédproblémák fennmaradnak-e a továbbiakban. Rob állapota később javult, ám mikor kiengedték őt a kórházból, még mindig nehezen beszélt, emiatt a Louden Swain jövője is veszélyben forgott.

Ennek ellenére Rob továbbra is írt dalokat és rengeteg időtt töltött az együttessel. Szerencsére 2014 januárjában teljesen felépült és a hangját is visszanyerte. Rob elmondása szerint a Louden Swain erőt adott neki és elősegítette felépülését, valamint a családjának, a barátainak és a rajongóinak is köszönetet mondott, hogy mindenben segítették őt.

Rob és a banda nem is tétlenkedett, és rögtön nekiláttak a hatodik albumhoz, a Sky Alive-hoz, amely az eddigi legeklektikusabb albumuk. Különböző stílusú dalok találhatók a lemezen, például reggae, country és punk stílusú számok, valamint balladák is helyet kaptak rajta. A Sky Alive 2014-ben jelent meg. A lemez témái közé tartozik az élet és a túlélés. A Big One című számuk hallható az Odaát The Bad Seed című részében, vagyis a 11. évadban.

A Louden Swain-t indie rock bandaként tartják számon. Az együttest a Vision Quest című film Louden Swain karakteréről nevezték el, mivel a banda tagjai egyben az említett film rajongói is. Az együttes albumaira a legnagyobb hatással a Beatles, a R.E.M., a Pearl Jam, a Led Zeppelin, a Green Day és a Pink Floyd zenéi voltak a leginkább. A Louden Swain saját lemezkiadója a 3 Car Wreckords.

Rob Benedict és a Louden Swain 2010 óta fellép és énekel az Odaát convention-ökön, melybe a Saturday Night Special koncertek is beletartoznak. Ezen kívül Rob előadta a Fare Thee Well (Dink's Song) című dalt az Odaát "Don't Call Me Shurley" című részében (11. évad 20. epizód).


♦ Magánélet:

Feleségével, Mollie Benedict-tel és gyermekeikkel, Calvin-nel és Audrey-val jelenleg Los Angeles-ben élnek.

 

♦ Elérhetőségek:

► Twitter - Rob Benedict

► Twitter - Louden Swain

► Twitter - The Sidekick Short

► Twitter - Kings of Con

► Instagram - Rob Benedict

► Facebook - Rob Benedict

► Tumblr - Rob Benedict

► Filmek:

1995
Run a Mile in My Shoes (kisfilm)

1997
Fairfax Fandango (kisfilm)

1999
Tequila Body Shots
szerep: Ted

1999
Bad City Blues / A bűn városa
szerep: Tommy

2001
Not Another Teen Movie / Már megint egy dilis amcsi film
szerep: Preston Wasserstein

2002
The First $20 Million Is Always the Hardest / Virtuális vagyonszerzők
szerep: Willy

2002
The Naked Run (kisfilm)
szerep: Lancer Higgins

2002
American Pi (kisfilm)
szerep: Max

2003
Two Days
szerep: Scott

2003
My Dinner with Jimi
szerep: Donovan

2005
The Hand Job
szerep: Ben Martan

2005
Kicking & Screaming / Papák a partvonalon
szerep: Beantown Employees

2005
Waiting… / Ezt jól kifőztük!
szerep: Calvin

2007
Sex and Death 101 / Szex és halál kezdőknek
szerep: Bow-Tie Bob

2008
Say Goodnight
szerep: Leroy

2009
Call Back
szerep: Levi

2009
State of Play / A dolgok állása
szerep: Milt

2010
A Little Help
szerep: Paul Helms

2010
Arts & Crafts (kisfilm)
szerep: Rob

2010
Group Sex / Szexterápia
szerep: Donny

2011
Lifetripper (kisfilm)
szerep: Stan Norman

2012
The Case of the Missing Garden Gnome (kisfilm)
szerep: Seamus

2012
Sexy Daddy (kisfilm)

2013
Grow
szerep: Jerry Kranzler

2013
The Sidekick (kisfilm)
szerep: Max McCabe

2015
Bad, Bad Men
szerep: Ken


► Sorozatok:

1996
Beverly Hills 90210
szerep: Student (epizód: Fade In, Fade Out)

1998
Pacific Blue
szerep: Craig (epizód: Treasure Hunt)

1998 – 2002
Felicity
szerep: Richard Coad – 36 epizód

1999
Wasteland
(epizód: Death Becomes Her)

2000
Snoops
szerep: Marv (epizód: Swan Chant)

2000
Chicago Hope / Chicago Hope kórház
szerep: Dr. Peter Ball – 2 epizód

2000
Buffy the Vampire Slayer / Buffy, a vámpírok réme
szerep: Jape – 2 epizód

2000
Opposite Sex / Nemek harca
szerep: Cecil Livengood (epizód: The Car Episode)

2000
Mysterious Ways / Rejtélyek kalandorai
szerep: Warren (epizód: Stranger in the Mirror)

2002
NYPD Blue / New York rendőrei
szerep: Jeff Gamble (epizód: Jealous Hearts)

2002 – 2003
Birds of Prey
szerep: Gibson Kafka – 4 epizód

2004
Come to Papa
szerep: Judah – 4 epizód

2005
N.C.I.S.
szerep: Aaron Alan Wright (epizód: Doppelganger)

2005
Medium / Médium
szerep: Male Passenger (epizód: Being Mrs. O’Leary’s Cow)

2005
Alias
szerep: Brodien – 2 epizód

2005
Monk / Monk – Flúgos nyomozó
szerep: Jonathan Davenport (epizód: Mr. Monk Goes to a Wedding)

2005 – 2006
Threshold / A küszöb
szerep: Lucas Pegg – 13 epizód

2008
Dirt / Dirt – A hetilap
szerep: Keith Straub (epizód: Welcome to Normal)

2008
House M.D. / Doktor House
szerep: Dr. Jaime Conway (epizód: Living the Dream)

2008
Burn Notice / Minden lében négy kanál
szerep: Eddie Ash (epizód: Bad Blood)

2008 – 2009
Head Case
szerep: Jeremy Berger – 21 epizód

2009
CSI: Crime Scene Investigation / Helyszínelők
szerep: Brian Morley (epizód: No Way Out)

2009 – 2016
Supernatural / Odaát
szerep: Isten / Chuck Shurley / Carver Edlund – 11 epizód

2010
’Til Death / Míg a halál el nem választ
szerep: Rainbow (epizód: Independent Action)

2010
Cold Case / Döglött akták
szerep: Steve Burke ’89 (epizód: Almost Paradise)

2010
Law & Order: Los Angeles / Esküdt ellenségek: Los Angeles
szerep: Adam Yarborough (epizód: Pasadena)

2011
Svetlana
(epizód: 2. évad 9. rész)

2012
Shameless / Shameless – Szégyentelenek
szerep: Dr. Noah Pitts (epizód: Can I Have a Mother)

2012
Psych / Psych – Dilis detektívek
szerep: Mandlebaum (epizód: True Grits)

2012
NCIS: Los Angeles
szerep: Jarrod Prodeman (epizód: Touch of Death)

2012
Touch / Érintés
szerep: Walt King aka The Invisible Prince – 2 epizód

2013
The Mentalist / A mentalista
szerep: Paul Friedman (epizód: Red in Tooth and Claw)

2013
1600 Penn
szerep: Skeptic (epizód: Skip the Tour)

2013
Susanna
szerep: Peter – 6 epizód

2013
Franklin & Bash / Franklin és Bash
szerep: Sandy Hall – 2 epizód

2015
Documentary Now!
szerep: Larry Fein (epizód: Sandy Passage)

2015
Masters of Sex
szerep: Jonathan Laurents – 3 epizód


► Egyéb:

2003
Jak II (videojáték)
hang: Vin

2004
Jak 3 (videojáték)
hang: Vin

2015
The Hillywood Show – Supernatural Parody
szerep: Cain

A LOUDEN SWAIN ALBUMAI:


► ABLE-LEGGED HEROES
Megjelenés: 2001. február 27.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Make Believe
2. Starin’ At The Middle
3. Paper, Plastic
4. Head Check
5. Grandma’s Song
6. Yeah, Well
7. St. Louis
8. When I’m Gone
9. Three Car Garage
10. In Like Finn
11. Undergrad
12. Prom

---

► OVERACHIEVER
Megjelenés: 2003. február 25.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Cast Off
2. Neurosis
3. Codependent
4. Only Lyin
5. Overachiever

---

► SUIT AND TIE
Megjelenés: 2006. április 26.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Suit And Tie
2. Operator
3. Gina Knows
4. Blind
5. A Lot To Learn
6. Rock Song
7. Rockit
8. Real Life
9. Long Way
10. St. Louis
11. Walk It Off
12. Homesick

---

► A BRAND NEW HURT
Megjelenés: 2009. február 24.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Better
2. All I Need
3. Pop Tart Heart
4. Kind Of Guy
5. Downtown Letdown
6. Mrs. Vance
7. Election Day
8. Silverspoon
9. Holiday
10. Ready Steady
11. Alright
12. Medicated
13. Something To Say
14. Wasted Afternoon

---

► ESKIMO
Megjelenés: 2012. január 17.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Like The Heart Goes
2. Eskimo
3. Carpool Lane
4. Ca Nation
5. Cigarette
6. Mamma’s Jam
7. Worlds Collide
8. She Waits
9. January
10. Gamma Ray
11. Be Me
12. Wave
13. Past Perfect

---

► SKY ALIVE
Megjelenés: 2014. április 29.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Reunion
2. Lucky
3. Cool If I Come Over
4. Hot Times
5. Big One
6. Fifteen
7. Hey Darlin
8. Bandaged Hand
9. Crooked Wheel (feat. dUg Pinnick)
10. Trigger Finger
11. Honey Bee
12. Angela

---

► OVERACHIEVER (új kiadás)
Megjelenés: 2015. január 20.
Kiadó: 3 Car Wreckords

Dallista:
1. Cast Off
2. Neurosis
3. Codependent
4. Only Lyin
5. Overachiever
6. Uncle Bob (demo, új)
7. Blank Card (demo, új)
8. No Hero (demo, új)
9. Boy In Need (demo, új)
10. Cast Off (demo, új)

---


A LOUDEN SWAIN KISLEMEZEI:


► HELP YOU
Album: A Little Help – Original Motion Picture Soundtrack
Megjelenés: 2011. április 6.


Utolsó frissítés: 2016.10.31. 01:01 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace