Starity

Sam Smith

Sam Smith Sam Smith nemzetisége 2029. 206rajongó 15vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 92%
  • stílus: 88%
  • szimpátia: 85%

Sam Smith életrajza

SAM SMITH ÉLETRAJZ

KORAI ÉVEK

Sam Smith Londonban született 1992. május 19-én. A városban nőtt fel. 2007-ben a Youth Music színházban kezdte meg a karrierjét, az Oh! Carol! produkcióban. Éveken keresztül tanulta a jazz zenét és a zongorást Joanna Ede szárnyai alatt.

Vallásos iskolába járt, ahol tagja volt a népszerű kórusnak, a Cantate Youth-nak.

Jó módú családja van, akik mindig támogatták a karrierjét. Édesanyja 2009-ben aktívan foglalkozni kezdett vele, és komoly pénzeket ölt a befutásába.

Harmad ágon Lilly Allen unokatestvére.

KARRIER

Breakthrough (2012-2013)

2012 októberében közreműködött Disclosure kislemezében, a Latchben. 2013 februárjában megjelentette a debütáló single-jét, a népszerű Lay Me Downt.

Mindeközben a Naughty Boy kislemezében is szerepet kapott, a La La La-ban.

Megjelentett egy EP-t, amin négy dal kapott helyet (beleértve a Lay Me Downt). A Stay With Me premierje 2013. május 26-án volt a BBC rádióban, amivel megnyerte a BRIT Critics' Choice-díjat. 

In the Lonely Hour (2013-2016)

A Stay With Me áttörő sikert hozott számára, aminek hullámai éppen elérték hazánkat és az Egyesült Államokat. Smith dolgozni kezdett az első lemezén, ami az In the Lonely Hour címet kapta. A Money On My Mind 2014. február 14-én jelent meg, míg a lemeze május 26-án, a Capitol Records gondozása alatt. Az albumot a viszonzatlan szerelmeiről írta, hiszen eddig senki nem érdeklődött felé.

2014 januárjában elindította az amerikai karrierjét is, fellépett olyan műsorokban, mint a Late Night With Jimmy Fallon és Saturday Night Live (előadva a Stay with Me-t és a Lay Me Downt).

Időközben a Lay Me Downt elkezdték összehasonlítani Avicii és Adam Lambert közös felvételével, ami ugyanezt a címet kapta. "Adam Lambert egyszerűen lenyűgöző. Adam folytasd, amit csinálsz, mert fantasztikus vagy. Sokkal régebb óta van a szakmában mint én, szóval próbálom senkihez sem hasonlítani magamat, teljesen mások vagyunk." 

Smith előadta az Államokban népszerű Stay With Me-t a 31. MTV Video Music Awardson, 2014. augusztus 24-én.

Harmadik kislemeze a Like I Can lett, ami december 7-én jelent meg az iTuneson hivatalosan.

Samnek az év vége elhozta első címlapját a Teen Vogue-nál, emellett a rangos zenei díjátadón, a Grammy-n, hatszoros jelölést is bezsebelhetett, amiből négyet szoborra is váltott.

Itt azonban nem állt meg: Writing's on the Wall betétdala a Bond filmhez Oscar- és Golden Globe-díjat is hozott neki.

Sikerei után szünetre ment 2016-ban.

MÁSODIK ALBUM (2017-től napjainkig)

Sam Smith augusztus végén harangozta be, hogy rövidesen visszatér, és egyúttal köszönetet is mondott rajongóinak, amiért teret hagytak neki a pihenésre és a kreatív munkára, emellett pedig háláját fejezte ki türelmükért is. Rövidesen visszatérésének dátuma is kiderült: 2017. szeptember 8. (péntek).

A közelmúltban megjelent ugyanis egy plakát Londonban és egy Los Angelesben a Spotify jóvoltából, melyek azt hirdetik, hogy a fent említett napon történik majd valami: a rajongók természetesen az első kislemez megjelenésére számítanak.

MAGÁNÉLET

Sam Smith júniusban coming-outtal jelentkezett. „Soha nem volt kapcsolatom ezelőtt. Egyedül egyoldalú párkapcsolataim voltak, ahol a partnerem nem szeretett viszont. Azt hiszem, mindig a rossz úthoz vonzódom. “In the Lonely Hour” egy srácról szól, akibe beleszerettem tavaly és ő nem viszonozta az érzéseimet. Már túl vagyok rajta, de nagyon sötét időszakon mentem át. A tény miatt, hogy senki nem szeretett ezelőtt, nagyon magányosnak éreztem magam. Rossz dolgokra gondoltam, és csak arra tudtam gondolni, válasszam a boldogságot vagy a fájdalmat?”

VIDEOGRÁFIA

Money On My Mind
Stay With Me
Leave Your Lover
I'm Not The Only One

STÚDIÓLEMEZEK

In The Lonely Hour (2014)

 01. Money On My Mind
02. Good Thing
03. Stay With Me
04. Leave Your Lover
05. I’m Not The Only One
06. I’ve Told You Now
07. Like I Can
08. Life Support
09. Not In That Way
10. Lay Me Down

EP-k

Nirvana

01. Safe With Me
02. Nirvana
03. I've Told You Now
04. Latch
05. Together
06. Money on My Mind
07. Nirvana (remix)

Utolsó frissítés: 2018.07.03. 16:04 AliceLiza által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace