Starity

Samara Weaving

Samara Weaving Samara Weaving nemzetisége 6747. 38rajongó 1vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Samara Weaving életrajza

KEZDETEK
Samara Jade Weaving Adelaide-ben, Ausztráliában született 1992. február 23-án. Édesapja Simon Weaving, filmkészítő és a  Canberra International Film Festival. igazgatója. Édesanyja  Helena Bezzina, máltai származású. Nagybátyja Hugo Weaving színész. Egy húga van, Morgan Weaving aki szintén a filmiparban tevékenykedik. Gyermekkorát Szingapúrban, a Fidzsi-szigeteken és Indonéziában töltötte. Amíg Indonéziában élt, Jakartában járt általános iskolába. 2004-ben visszaköltözött a családjával Ausztráliába és a Pittwater House Schoolban kezdte meg tanulmányait a sydney-i északi parton, majd ezt követően a Canberra Girls' Grammar Schoolban tanult. 

KORAI ÉVEK
Látható volt rövdifilmekben, valamint szerepelt táncos és színpadi produkciókban is a Singapore Dance Company, Canberra Youth Theatre és iskolai előadások keretein belül. 

KARRIER
Pályafutását 2008-ban kezdte amikor is megkapta Out of the Blue című ausztrál/brit című szappanoperában Kirsten Mulroney szerepét, akit 48 epizódban formált meg. Egy évvel később két rövidfilm következett a számára, az egyik a Sprung, melyben Franként látható, a másik pedig a Steps, melyben mint rendező és író is közreműködött.

Még ebben az évben kapta meg az Otthonunk / Home and Away című ausztrál szappanoperában Indigo Walker megformálását. Visszatérő szereplőként eredetileg 5 hétre tervezték a karaktert, végül a következő évben a rendezők visszahozták őt és a sorozatbeli családját. A forgatás kedvéért Canberrából Sydney-be költözött.  2013 júliusában megerősítette, hogy már leforgatta az utolsó jeleneteit is, ezzel egészen 2013-ig, 336 részen keresztül volt látható a szériában. A sorozat végeztével egy krimi-thrillerben kapott szerepet, a Mystery Roadban melyben nagybátyja, Hugo Weaving az egyik főszereplő. 

2014-ben mindössze egyetlen rövidfilmben volt látható, ez pedig a Growing Young, ahol Minks-et alakította. Egy évvel később a Squirrel Boys című websorozat 3 epizódjában volt látható, mint Kelly. Ezt követte az Ash vs Evil Dead  című sorozatban Heatherként való mellékszereplése, melyben 3 rész erejéig szerepelt. 

2014-ben, első Los Angelesben való tartózkodása során kapta meg Brianne szerepét a végül 2016-ban bemutatott Monster Trucks című filmben, ahol olyan sztárok mellett forgathatott mint, Lucas Till, Jane Levy és Rob Lowe. Még ebben az évben jelent meg a Bad Girl című thriller, melyben az egyik főszereplőként látható, Chloe-t kelti életre. 

2017. március 17-én volt a bemutatója a Mayhem filmnek, melyet Joe Lynch rendezett és Steven Yeun alakította a főszereplőt, míg a másik kulcskarakter életre keltését Samarára bízták. Ezt követően látható volt a Charlie Puth egyik dalához, az Attentionhöz készült videóklipben.

Korábban több helyen is bejelentése került, hogy a Before Dawn című horrorfilmben Grace Becket főszereplőt kelti majd életre a képernyőn, de úgy látszik, végül más kapta meg a szerepet. Ezek mellett elkezdték forgatni a Három óriásplakát Ebbing határában / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmet is, amelyben Penelope bőrében lesz látható 2018 januárjában.

2017. október 13-án, pénteken mutatták be A bébiszitter / The Babysitter című horrort, melyben Bella Thorne és Robbie Amell oldalán átható. Ebben az évben indul Picnic at Hanging Rock mini-sorozata, melyben három tanuló és nevelője titokzatosan eltűnik Valentin-napon 1900-ban. Főszerepben látható a szériában még Natalie Dormer, Lily Sullivan, és Madeleine Madden.

Szerepet kapott továbbá a SMILF sorozatban is, amelyben összesen 18 rész erejéig alakította Nelson Rose Taylort 2017 és 2019 között. 2018 decemberében bejelentették, hogy második évad után ki fog szállni a szériából. Kérte, hogy mentesítsék a szerződése alól, miután panaszt tett a meztelen szexjelenetek végrehajtása kapcsán. Variety ügyvezető szerkesztője, Daniel Holloway arról számolt be, hogy a színésznő kellemetlenül érezte magát a show készítője és kollégája, Frankie Shaw viselkedése miatt, amikor hasonló jeleneteket forgattak az első évadhoz. Ez az állítólagos kötelességszegés kivizsgálásához vezetett, amely megállapította, hogy Shaw részéről nem történt szabálytalanság. A széria ezután nem is lett meghosszabbítva.

Rá esett a választás a Fox Searchlight thrillerjének főszerepére, a Ready or Not forgatása a Variety értesülései szerint 2018 őszén vette a kezdetét.  A filmben egy fiatal nő meghívást kap leendő férje gazdag, excentrikus családjához az esküvőjük éjszakáján, hogy részt vegyen egy régi hagyományban, ám ez végezetül egy halálos játékká válik, és mindenkinek küzdeni kell a túlélésért.

Daniel Radcliffe színésszel főszereplői a Guns Akimbo filmnek. A történetmesélése meglehetősen egyszerű, egy fehérgalléros értelmiségi betanított munkás, akinek feladata egy gyerekeknek szóló cuki videojáték fejlesztése. Hősünk csak otthon éli ki magát, bepiálva bárkivel képes trollkodni, egyszer azonban túl jól csinálja, és másnap reggel arra ébred, hogy a kezébe két pisztolyt csavaroztak be kétszer ötven golyóval, és feláldozandó bárányként katapultálták kedvenc játékába. Célja innentől, hogy megmentse elrabolt barátnőjét, illetve saját kis nyomorult életét. 

Betty hangját kölcsönözte a 100% Wolf névre keresztelt animációs filmben. Hollywood című mini-sorozata a II. világháború utáni Hollywoodban játszódik, ahol számos színész és filmkészítő próbál befutni. Olyan nevek mellett tűnik fel, mint Holland Taylor, Jim Parsons, Dylan McDermott. 

2020-ban mutatták be a Last Moment of Clarity thriller filmjét, amelyben Georgia-ként szerepel. New York-i normális életét tönkreteszi, amikor barátnőjét meggyilkolja a bolgár csőcselék. Párizsba menekül, hogy elbújjon a gyilkosaitól, de három évvel később hasonló megjelenésű nőt lát az ezüst képernyőn. A múltbeli szerelem megszállottsága miatt Sam Los Angelesben keresi a választ, csak hogy a bolgárok szeme elé kerül ismét. 

Még ebben az évben a Bill & Ted Face the Music című filmben lesz látható, melynek két főszereplője Keanu Reeves és Alex Winter. Egyszer azt mondták, megmentették az univerzumot egy időutazás során, a 2 leendő rocker a kaliforniai Sam Dimasból a középkorú apák között találja magát, akik még mindig azon fáradoznak, hogy slágert írjanak és beteljesítsék a sorsukat. A filmben Thea Prestonként lesz látható, aki Alex Winter karakterének lánya.

Forgatás alatt áll a Snake Eyes című filmje, mely egy G.I. Joe spin off lesz, a Snake Eye karakter saját filmje. 

2021-ben indul a Nine Perfect Strangers című Hulu drámaszéria, mely Liane Moriarty novellájának adaptációja. Jessica-ként lesz látható, a 9 idegen egyike lesz, aki elutazik egy gyógy- és wellness üdülőhelyre. Olyan színészek kaptak még szerepet benne, mint Luke Evans, Regina Hall, Nicole Kidman és Melissa McCarthy.

MODELLKEDÉS
2012-ben lett az ausztrál fehérnemű márka, a Bonds egyik modellje, azóta is aktívan reklámozza. Első kampányukban a szörfös Owen Wrighttal látható együtt.

MAGÁNÉLET
2012-ben Matt Skinnerrel alkotott egy párt. Később Rob Moore lett a kedvese, akivel Londonban éltek elég sokáig. 2019. március 10-én pedig bejelentésre került, hogy megkérte a kezét Jimmy Warden kreatív producer.

írta: kia08

FILM
2020: Snake Eyes - Scarlett ...utómunkálatok
2020: Bill & Ted Face the Music - Thea Preston ... utómunkálatok
2020: Last Moment of Clarity - Georgia
2019: Guns Akimbo - Nix 
2019: Ready or Not - Grace
2017: A bébiszitter / The Babysitter - Bee
2017: Három óriásplakát Ebbing határában / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Penelope
2017: Mayhem - Melanie Cross 
2016: Monster Trucks - Brianne
2016: Bad Girl - Chloe 
2013: Mystery Road - Peggy  

SOROZAT
2021: Nine Perfect Strangers - Jessica - 8 epizód ... előkészületek
2017-2019: SMILF - Nelson Rose Taylor - 18 epizód
2015-2016: Ash vs Evil Dead - Heather - 3 epizód
2015: Squirrel Boys - Kelly - 3 epizód

2009-2013: Otthonunk / Home and Away - Indi Walker / Indigo Walker - 336 epizód
2008: Out of the Blue - Kirsten Mulroney - 48 epizód

SZINKRON
2020: 100% Wolf - Batty

RÖVIDFILM
2015: He Who Has It All - Serena
2014: Growing Young - Minks 

MINI-SOROZAT
2020: Hollywood - Claire Wood - 7 epizód
2017: Picnic at Hanging Rock - Irma Leopold - 6 epizód

2009: Steps  
2009: Sprung - Fran  

ÍRÓ
2009: Steps  

RENDEZŐ
2009: Steps   

Utolsó frissítés: 2020.09.11. 17:05 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace