Starity

Sarah Connor

Sarah Connor Sarah Connor nemzetisége 3390. 125rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 88%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Sarah Marianne Corina Lewe
 • Becenév
 • Sarah
 • Születési idő
 • 1980. június 13.
 • Születési hely
 • Delmenhorst, Németország
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • elvált, 4 gyermek
 • Partner
 • Florian Fischer
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Zöld
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Sarah Connor életrajza
Korai évek
Sarah Connor 1980. június 13-án született Delmenhorstban, Németországban Sarah Marianne Corina Lewe néven. Édesapja Michael Lewe szövegíró, édesanyja a korábbi divatmodell, Soraya Lewe-Tacke. Sarah a család hat gyermeke közül a legidősebb: négy lánytestvére (Anna-Maria, Marisa, Sophia-Luisa és Valentina) valamint egy fiútestvére (Robin) van. Sarah a zenével apai nagyapja által ismerkedett meg, aki korábban jazz- és R&B zongoristaként kereste kenyerét New Orleansben. Első énekesi tapasztalatait hat éves korában szerezte, amikor egy templomi kórus tagja lett. 1989-ben a család Hamburgból visszaköltözött Delmenhorstba, ahol Connor a Max Planck Középiskola tanulója lett. Középiskolás évei alatt a helyi előadóművészeti iskolában is vett órákat, melynek költségeit alkalmi munkákból fedezte, pincérnőként és alkalmanként modellként is dolgozott. Az iskola elvégeztével az RTL Televíziónál végzett szakmai gyakorlatot.

1997-ben Sarah-t és testvérét, Anna-Mariát beválasztották Michael Jackson History World Tour elnevezésű turnéjának háttérénekesei közé. A műsor utáni személyes találkozó Michael Jacksonnal inspirálta arra, hogy elkezdjen dalokat írni és rögzíteni, feldolgozta például a Silent Night és a This Christmas című dalokat is, a demókat pedig eleinte Sarah Gray álnéven jelentette meg.

1998-ban barátja, a Touché nevű fiúzenekar tagja, Martin Scholz elintézte, hogy Sarah is szerződést írhasson alá a zenekar menedzserével, de mivel Sarah elégedetlen volt a munkájával, így új menedzsere Carlo Vista lett, majd Oliver Hintz és Thomas Nöhre producerekkel megkezdte a This is Christmas kislemez munkálatait, mely 1999-ben jelent meg a Villa Records gondozásában. Ugyanebben az évben feldolgozta Marc van Linden 1982-es „Last Unicorn” remixét is. 2000-ben végül George Glueck a Sony igazgatója lemezszerződést ajánlott fel Sarah-nak a kiadó leányvállalatánál a X-Cell Recordsnál, amit Sarah el is fogadott.
 

2001-2003: A nagy áttörés és az első sikerdal
Connor ingadozott Berlin, Hamburg és Hannover között, hogy R&B és hip-hop alapú debütáló albumán dolgozzon, munkáját Bülent Aris, Rob Tyger és Kay Denar német producerek, valamint Eddie Martin és a rapper TQ is segítette. A debütáló lemez előfutáraként olyan dalok jelentek meg, mint a Sing Back To Bed – Boy!, a French Kissing, valamint a From Sarah With Love, amely Németországban, Lengyelországban, Portugáliában és Svájcban is megkaparintotta a zenei listák első helyét, és ami Európa szerte meghozta a hírnevet Sarah számára. A teljes lemez végül 2001 novemberében jelent meg Green Eyed Soul címmel. Az album a második helyen nyitott a német albumeladási listán, Ausztriában, Finnországban és Svájcban a Top 5-be jutott, Ausztriában, Csehországban, Portugáliában, Lengyelországban és Svájcban pedig arany-, míg Finnországban és Németországban platina minősítést szerzett. 

Az ezt követő évben Sarah elindult a Green Eyed Soul elnevezésű turnéjára, miközben elkezdett dolgozni második, Unbelievable című albumán. A debütáló albumhoz hasonlóan most is Aris, Denar és Tyger segítettek Sarah-nak az lemezzel, hozzájuk csatlakozott az amerikai előadó, Wyclef Jean, Jerry Duplessis és Diane Waren is. A korong első kislemeze a One Night Stand lett, melyet Wyclef Jean írt és rapperként is közreműködött a dalban, amely ismét a Top 5-be repítette az énekesnőt.

Az Unbelievable 48 órán belül platinaminősítést ért el, amely három újabb kislemez megjelentetésére sarkallta az énekesnőt: kiadta a Skin on Skin, a He’s Unbelievable valamint a Bounce című dalokat is. 2003 októberében Connor kiadta első koncert DVD-jét Sarah Connor Live – A Night to Remember: Pop Meets Classic címmel, melyet Düsseldorfban, az Alten Kasslehausban rögzítettek.

2003 novemberében bejelentette, hogy első gyermekével várandós, ennek ellenére kiadta harmadik albumát is, Key to My Soul címmel. A lemez első dalaként a Music is the Key jelent meg a new york-i Naturally 7 a cappella együttessel, a dallal pedig újabb első helyet tudhatott magáénak az énekesnő. Ezt követte a Just One Last Dance című dal, mely egy újrakiadott változata volt az eredetinek és Marc Terenzi zenekara, a Natural is közreműködött a dalban. A duett szintén megszerezte az első helyet Ausztriában, Németországban, és Svájcban.

Következő albuma előfutáraként került ki a Bounce című dal, mely a 2004 márciusában megjelenő Sarah Connor című korong első kislemeze lett. Németországban a 14. helyig jutott, Angliában és Írországban szintén, Ausztráliában pedig arany minősítést ért el, míg Amerikában mindössze az 54. helyig jutott a Billboard Hot 100 listáján, és majdnem százezer példány talált gazdára.
 

2004-2008: Nemzetközi áttörés
Fia, Tyler születése után hosszabb kihagyást követően Sarah visszatért a zenéhez, és 2004 novemberében kiadta Living to Love You című kislemezét. A ballada ismét az élre repítette az énekesnőt: Németországban és Svájcban is az első helyen nyitott. Ez után jelentette be negyedik stúdióalbumának megjelenését, melyet a Naughty but Nice címre keresztelt. Az album munkálataiban most sem maradt egyedül: Booya, Kay Denar és Rob Tyger ismét segítették munkáját. A lemezből két nappal a megjelenése után százezer példány kelt el, így a német eladási listák élére került, valamint a Top 3-ban nyitott Ausztriában és Svájcban. A látható sikerek ellenére a lemez a kritikusok körében vegyes fogadtatásban részesült: az AllMusic az ötből három csillaggal jutalmazta, míg a laut.de „a sarok melletti diszkó alsóosztályú zenéjének” nevezte. A lemezről a Living to Love You-n kívül még egy dal jelent meg kislmezeként: a From Zero to Hero, mely a Robots című animációs film egyik betétdala lett 2005-ben. 

2005 őszén Sarah ismét turnéra indult: a Naughty but Nice Tour huszonhárom dátumot foglalt magába Ausztriában, Németországban és Svájcban és egy hónapig tartott. Decemberben megjelent ünnepi albuma, a Christmas in My Heart, mely a hagyományos német illetve angol karácsonyi dalok feldolgozásait tartalmazta. Mivel az album rövid idő alatt platina minősítést ért el, a következő évben újra kiadták, és egy korábban nem hallott dalt is tartalmazott, mely a The Best Side of Life címet kapta.

Lánya születése után, 2006 nyarán Sarah ismét munkához látott, melynek gyümölcse a Soulicious című hatodik stúdióalbuma lett 2007 márciusában. A lemez főként a hatvanas és hetvenes évekbeli Motown feldolgozásokat tartalmazott, de hallható rajta két új dal is. Az egész albumot a Berliner Rundfunk korábbi főépületében vették fel, Sarah-t pedig egy negyvennyolc tagú szimfónikus zenekar kísérte. A lemezről hivatalosan két kislemez jelent meg: a The Impossible Dream (The Quest), valamint a Ne-Yo-val közös Sexual Healing.

2008 májusában bejelentették, hogy Sarah és családja egy nyolc részes reality-t forgat, Sarah and Marc: Still Crazy in Love címmel. A műsort 2008 július 3-án kezdték el vetíteni, mellyel egyidőben bejelentették, hogy Sarah újabb albumon dolgozik és augusztusban ki is adta az album első kislemezét, Under My Skin címmel. Az album végül 2008 augusztus 22-én jelent meg Sexy as Hell címmel.


2009-2013: Nyolcadik stúdióalbum és mentori tevékenység
2009-ben Enrique Iglesias Takin’ Back My Love című dalában működött közre, mely egy újrarögzített változat volt, és Ciara sorait énekelte fel. 2010 áprilisában bejelentették, hogy a német X Faktorban találkozhatunk majd mentorként Sarah-val, George Glueck és Till Bönner mellett. A műsorban Connor a 16 és 24 év közöttiek kategóriájának versenyzőit mentorálta, ám a döntőig egyikükkel sem sikerült eljutnia. Ez év októberében jelent meg Sarah nyolcadik stúdióalbuma, a Real Love, mely a német eladási listák nyolcadik helyén debütált. Ez után Connor a 2011-es és 2012-es X Faktorban is mentorként tevékenykedett.
 

2014-napjainkig: Német nyelvű lemezek és újabb sikerek
Egy rövid szünetet követően 2014-ben Connor ismét valóságshow-ban tért vissza a képernyőkre: szerepelt Sing Meinen Song – Das Tauschkonzertben, a The Best Singers német verziójában, 2015-ben pedig egy albummal jelentkezett, mely a Muttersprache címet kapta. A lemez ismét a csúcsra repítette az énekesnőt, Németországban már az első héten több, mint százezer példány kelt el belőle, a Wie Schön Du Bist című kislemeze pedig már az első héten 260 ezer példányban talált gazdára, és platina minősítést ért el.

Sarah karrierjében ez után egy kisebb szünet következett, majd 2019-ben ismét egy német nyelvű lemezzel tért vissza a zeneiparba: Herz Kraft Werke című albuma 2019 május 31-én került a boltok polcaira.

 

Magánélet
Sarah 2002 júliusában a Bravo Happy Holidays fesztiválon találkozott a Natural zenekar frontemberével, Marc Terenzivel. 2003 júniusában jelentették be, hogy összeházasodtak és első közös gyermeküket várják. Tyler Mac Terenzi 2004. február 2-án született meg Orldandóban. 2004 február 29-én felfrissítették házassági fogadalmukat és újra kimondták a boldogító igen a spanyolországi Altafullában. 2006. június 23-án megszületett második gyermekük, Summer Antonia Soraya. 2008 novemberében jelentették be válásukat.

2010-ben Sarah elmondta, hogy kapcsolatban áll a The Boyz popzenekar egykori énekesével és menedzserével, Florian Fischerrel és 2011 februárjában megerősítették, hogy első közös gyermeküket várják. Lányuk, Delphine Malou 2011 szeptemberében született meg, 2017 januárjában pedig Sarah életet adott negyedik gyermekének, Jax Llewyn-nak.

  

Stúdióalbumok

► Green Eyed Soul (2001)
► Unbelievable (2002)
► Key to My Soul (2003)
► Sarah Connor (2004)
► Naughty but Nice (2005)
► Christmas in My Heart (2005)
► Soulicious (2007)
► Sexy as Hell (2008)
► Real Love (2010)
► Muttersprache (2015)
► Herz Kraft Werke (2019) Utolsó frissítés: 2019.10.23. 22:10 Freeze által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace