Starity

Sean Bean

Sean Bean Sean Bean nemzetisége 894. 659rajongó 33vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Shaun Mark Bean
 • Becenév
 • The Mighty Bean, The Bean
 • Születési idő
 • 1959. április 17.
 • Születési hely
 • Sheffield, South Yorkshire
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Ashley Moore
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõke
 • Szemszín
 • kékeszöld
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ashley Judd Orlando Bloom Pierce Brosnan Viggo Mortensen Carice van Houten Danny Dyer Pete Postlethwaite Kit Harington

Sean Bean életrajza

Korai évek:

Shaun Mark „Sean” Bean a dél yorkshire-i Sheffield Handsworth nevű városrészében született 1959. április 17-én. Édesapja Brian egy hegesztő üzemet vezetett, édesanyja, Rita szintén a családi vállalkozásban dolgozott, titkárnőként. Jómódúak voltak, így az ifjú Sean gyakran furikázhatott édesapja Rolls Royce-ával. Mivel gyökereiket azonban sosem feledték el, egy egyszerű, kétszobás családi házban éltek, ahol Sean megosztotta gyerekszobáját húgával, Lorraine-nel.
A keményfejű kisfiúból problémás kamasszá cseperedett. Példaképe David Bowie volt, így festette a haját, szegecses bőrdzsekit viselt és karika fülbevaló volt a fülében, csak hogy mindenképpen kitűnjön a tömegből, erre mindig is megvolt benne a vágy és a törekvés. Volt egy hozzá hasonló lázadó kamaszokból álló bandája, a The Union, és háborúban álltak a rivális bandával. Sokat verekedtek, és néha a rendőrségnek kellett beavatkozni, hogy nehogy elfajuljanak a dolgok. Valamilyen szerencse folytán őrizetbe sosem vették egyik fiút sem. Persze Seannak később is többször meggyűlt a baja a rendőrséggel, egy alkalommal 50 fontra büntették, mert megütött egy biztonsági őrt, aki nem akarta beengedni egy buliba.
Édesapja, Brian, ezt az életmódot unta meg, és meg akarta béklyózni a hihetetlen indulatokat, melyek a fiában tomboltak. Mivel ő maga a seregben elég sikeres ökölvívó volt, úgy gondolta, ez a sportág Seannak is jót fog tenni. Levezetheti vele a fölös feszültséget, kiélheti agresszív hajlamait, anélkül, hogy bárkit is komolyabban bántana. Sean két évig járt el edzésekre apja parancsára, ám mivel már akkor erős dohányos volt és sokat ivott, végül abbahagyta. Ahogyan az iskolát is otthagyta, mindössze 16 évesen, mert nem érdekelte, csak az angol és a művészeti tárgyak kötötték le valamennyire.
Akkoriban igazából csak tengett-lengett a nagyvilágban, mert nem tudta mit is akart valójában. Mindenféle nevetséges munkát elvállalt, majd három évre beállt apja üzemébe hegeszteni. Ő volt a legfiatalabb a munkások között, és úgy emlékszik vissza, hogy bár ez nagyszerű időszak volt, mégis érezte, hogy ő ennél többre hivatott. Sosem tudta megfogalmazni mire vágyik, csak abban volt biztos, hogy neki nem ezt szánta az élet. Miközben dolgozott, iskolába is járt, méghozzá egy hegesztő tanfolyamra a Rotherham College of Arts and Technologyban. Egy nap a szünetben a folyosón sétálgatott, amikor elhaladt a művészetisek tanterme előtt, és valami vágy kelt életre benne, hogy ő is kifejezze önmagát valamilyen módon. Ezen felbuzdulva azonnal átiratkozott a Cranville College-ba, de annyira megijedt a nyomasztó légkörtől, hogy még az első napon, ebéd előtt távozott az iskolából és soha nem is tért vissza oda.
Végül 1979-ben eldöntötte mit szeretne és visszament a Rotherham College of Arts and Technologyba, ám ezúttal képzőművészeti szakra. Mindig is vonzotta a festészet, szürrealista képeket festett, majd valahogy átkeveredett a színművészeti szakra. Maga sem tudta, hogyan vagy miért, de ahogy meglátta a színiseket játszani, azt gondolta, hogy ezt ő is akarja csinálni és semmi kétsége nem volt afelől, hogy jól csinálná. A családja és a barátai ekkorra már erősen megelégelték a fellángolásait és nem vették komolyan, a haverok egyenesen a nemi hovatartozását kérdőjelezték meg, de Sean annyira határozott volt, hogy ezzel sem törődött. Érezte, hogy ez az. Hogy erre vágyott mindig. Sok darabban játszott, ki is tüntették egynéhány alakításáért. Önnön sikerein felbuzdulva megpályázott egy ösztöndíjat a londoni RADA-n (Royal Academy of Dramatic Art) és meg is nyerte, így 1981-ben Londonba költözött, hogy elkezdhesse karrierjét. A londoni élet először nagyon megviselte Seant. Hiányzott neki a családja, a barátai, és nem találta a helyét. Sokszor egyszerűen csak haza akart menni és soha vissza se nézni. Ám nagyon nagy akarat munkált benne, színész akart lenni. Ráadásul életében először igazán szerette amit csinált és pokoli jó volt benne. Egész kicsi korától kezdve egyedül csak a foci érdekelte, nem is akart mást csinálni soha, de most a színészet pontosan ugyanennyire lenyűgözte. 1983-ban már több darabban bemutatkozott a londoni közönség előtt. Többek között a Rómeo és Júliában is szerepelt, egyszer Tybaltként, egyszer pedig Rómeóként. Közben a tévében is debütált, bár ekkor még csupán egy jópofa reklámban, mely az alkoholmentes sört népszerűsítette. 1984-ben két kisebb tévés szerepet is kapott. Egy tévésorozatban, illetve a Winter Flight című filmben tűnt fel.

 


A kezdetek:

1985-ben Sean karrierje valóban fellendülni látszott, hiszen kiemelkedő színészi képességei révén meghívást kapott a Royal Sheakspeare Companytól, és leszerződtették a 1986-87-es szezonra. Nem sokkal később már egy olyan legendás filmes alkotásban találta magát, mint a Caravaggio, ahol immár az egyik főszereplőt, Ranucciót játszotta.
Első mozifilmjében, a Viharos Hétfőben olyan nagy nevekkel dolgozhatott együtt, mint Melanie Griffith, Sting és Tommy Lee Jones. Innentől kezdve a fiatal tehetség valóban nagyon elfoglalt volt. Játszott brit kosztümös drámákban, tévésorozatokban. A jóképű, érdes modorú, csendes fiatalambert a brit hölgyek igen hamar megkedvelték, főleg a Lady Chatterly szeretője tévés változatában nyújtott alakításáért. Ugyanakkor az amerikai filmgyártás is felfigyelt rá. 1992-ben a mára már klasszikussá vált Férfias Játékokban tűnt fel Harrison Ford oldalán. Erre a szerepére minden bizonnyal élete végéig emlékezni fog, minden alkalommal, mikor tükörbe néz, hiszen a végső jelenetben partnere, Harrison véletlenül megsebesítette őt egy horoggal. Egészen kicsin múlott, hogy a balesetben nem veszítette el a szeme világát, a szemhéját 8 öltéssel kellett összevarrni. A sebhely a mai napig meglátszik az arcán.

 

Sharpe:

Eredetileg nem neki szánták a szerepet, mely meghozta a várva várt igazi áttörést és hirtelen Nagy -Britannia legnépszerűbb, legközkedveltebb színészévé tette őt. A választás először Paul McGannre esett, hogy megszemélyesítse a Bernard Cornwell könyveiből készült sorozat főszereplőjét, a legendás Richard Sharpe-ot. Az önfejű katona az eredeti történet szerint ugyanis londoni születésű, alacsony, barna hajú és bajuszos.Csakhogy nem sokkal a forgatás megkezdése előtt McGann olyan súlyosan megsérült, hogy kénytelen volt lemondani a szerepről. A sorozat készítői pedig kénytelenek voltak kissé átpofozni Sharpe karakterét, mert annyira lenyűgözte őket Sean a meghallgatáson. Így lett a mindenki által imádott nagyszájú közkatona egy sheffieldi, magas, szőke fickó. Sean olyan tökéletesen hozta a figurát, hogy még az eredeti történetek íróját is teljesen lekenyerezte alakításával. Cornwell egyszer úgy nyilatkozott, hogy bár sosem ilyennek képzelte el főhősét, miután először látta Seant a szerepben, onnantól kezdve a színész inspirálta őt a további történetek írása közben.
Az egész estét betöltő filmekből álló sorozat a rég óta vágyott elismerést hozta el számára és a közönség egyértelmű, azóta is kitartó szeretetét.

 

Felfelé a ranglétrán és Hollywood:

Filmes sikerei egyre feljebb repítették a ranglétrán, és a tengerentúlon is egyre többször adtak lehetőséget a fiatal, karakán brit tehetségnek. Olyan filmekben játszott jelentősebb szerepeket, mint az Anna Karenina, a When Saturday comes, illetve a Ronin, amiben Jean Reno és Robert DeNiro voltak a társai. Jött az Essex Boys, majd a Don't say a word Michael Douglas-szel,.
Ám mindaz, amiről talán ő maga se mert álmodni, csak 2000-ben valósult meg. A J.R.R. Tolkien klasszikusnak számító fantasy regényéből készült trilógia, a Gyűrűk Ura rögtön Hollywood A listás sztárjai közé repítette Seant Boromir emlékezetes, heroikus halála a filmtörténet méltán sokszor emlegetett drámai jelenete. Ezután már nem lehetett őt megállítani, vagy nem számításba venni. Jöttek sorra a kasszasikerek, a Trója Brad Pitt és Eric Bana oldalán, 2004-ben a Nemzet Aranya melyben Nicholas Cage ellenlábasát alakította. Aztán érkezett a sci-fi műfajú A sziget, utána, A Kőkemény Minnesota c. dráma, és a Silent Hill c. horror.
Sean az Államokban szerzett tapasztalatai ellenére vissza-visszatért szülőhazájába. A 2000-es évek közepétől olyan jellemzően angol vagy csak simán elvont független projekteken dolgozott, mint az Outlaw, a Cash, a rendkívül komor hangvételű, elgondolkodtató háromszereplős dráma a Far North, vagy a középkori Angliában játszódó Black Death.
2011-ben ismét szélesebben mosolygott Seanra a szerencse, hiszen ekkor debütált az HBO nagyszabású fantasy sorozata, a Trónok Harca, melyben Sean jó szokásához híven ismét lóra pattant és kardot ragadott, ám ezúttal egy végtelenül és kétségtelenül szimpatikus jófiú kedvéért. Sean népszerűsége ugrásszerűen megnőtt ezt követően, és a sikert meglovagolva egy újabb sorozatban vállalt szerepet, mely a Missing nevet viselte. Partnere Ashley Judd volt. A sorozat 2012-ben indult hódító útjára, de a csatorna a rajongók bánatára nem rendelte be a folytatást. A Ugyanez év májusában a hazájában bemutatott Cleanskin című mozifilm szép sikereket ért el.

 

International Emmy Award, a vágyva vágyott elismerés:

2012 szeptemberében a brit minisorozat, az Accused második évadjának első epizódjában nyújtott alakításávalfelforgatta az állóvizet mind a nézők, mind a kritikusok számára. A rosszfiúnak, illetve középkori harcosnak beskatulyázott Sean már túl az 50. életévén, mindenki legnagyobb meglepetésére elvállalta egy transzszexuális irodalom tanár karakterének megformálását. Sean szőke parókában, tűsarkú topánban, miniszoknyában is tündökölt, és bár a karakter jellege miatt végig késélen táncolt, csodálatos egyszerűségével és hihetetlen lelki egyensúlyérzékével mindig megtalálta a megfelelő hangot, a megfelelő mimikát, a megfelelő mozdulatot. Alakítása 2013 márciusában elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Royal Television Society Awards-on. BAFTA díjra is jelölték érte, ám ezt az elismerést sajnálatos módon ezúttal sem kapta meg. Viszont cserébe ugyanezen év novemberében az International Emmy Awards-on átvehette a legjobb színésznek járó szobrocskát.

 

Magánélet:

1981-ben elvette élete első szerelmét, Debra Jamest, aki fodrászként dolgozott. Később erről úgy nyilatkozott, hogy bár nagyon szerette Debrát, igazából azért nősült, mert ő volt az első nő az életében, és akkoriban ez volt a szokás. A fiatalok házassága elég korán megromlott és Sean a RADA-nál megismerkedett egy gyönyörű színésznővel, Melanie Hillel és azonnal beleszeretett. A pár első gyermeke, Lorna, 1987-ben jött világra, mikor Sean még házas volt. Csupán 1990-ben vált el Debrától és még ugyanabban az évben feleségül vette Melanie-t. 1991-ben második leánygyermekük, Molly is megszületett.
Harmadik feleségét, Abigail Cruttendent a Sharpe forgatása során ismerte meg. Egy interjúban egyszer azt nyilatkozta, hogy Abigailbe azért szeretett bele, mert gyönyörűek voltak a keblei. Ez ismét nem az az ok volt, amiért nősülni, illetve gyereket vállalni kellett volna, de mindig is a szenvedély és a pillanatnyi kedélye alakította az életét. Így 1997-ben ismét elvált, és jó szokásához híven még ugyanabban az évben elvette Abigailt Ez a házasság még rövidebb ideig tartott, mint az első kettő. Sean sokat járt el otthonról, több időt szenelt a haveroknak, a munkájának meg a focinak, és egyre kevesebb ideje maradt a családjára. 1999-ben megszületett harmadik gyermeke, Evie Natasha, ám a házasságát már ez sem menthette meg. 2000-ben harmadjára is elvált.
Szerelmi kapcsolatait harmadik válása után igen nagy körültekintéssel kezelte, nem sietett el semmit. 2005 környékén 10 hónapig járt egy nála 23 évvel fiatalabb hölggyel, ám a kapcsolatot nem övezte túl nagy figyelem a sajtó részéről, így szakításuk is kettejük között maradt.
Ám Sean, aki vagy megrögzött romantikus, vagy túlzottan optimista, sosem adta fel családalapítási törekvéseit és 2008 februárjában feleségül vette Georgina Sutcliffet, akivel akkor már két éve együtt voltak. Kapcsolatuk köztudottan mindennek mondható volt, csak harmonikusnak nem. Az igazat persze ez esetben sem lehet biztosan tudni, mindenesetre ez a románc is rosszul végződött. 2010 augusztusában jelentették be, hogy Georgina beadta a válókeresetet és a per igen gyorsan, a sajtó közreműködése nélkül, csendesen zajlott le. Néhány nappal karácsony előtt Sean hivatalosan is elvált ember lett - negyedjére.
2013 nyarán egy fiatal, brit színésznő, Ashley Moore oldalán találta meg a boldogságot.

 

A sztereotípiák és a valóság:

Sean már a kezdetektől híres volt a vehemenciájáról. A RADA-n megtanult a színművészetről mindent, amit technikailag tudni kell, de benne mindig is élt egyfajta ösztönös, szenvedélyes tűz, mely erősségévé vált, és amely tökéletesen alkalmassá tette arra, hogy harcosokat, katonákat személyesítsen meg nagyon hitelesen. Szerencsére azért időről időre azért bebizonyíthatta, hogy képes nagyon gyengéd, kedves karaktereket is eljátszani.
Amikor egy vehemensebb jelenetre kerül sor, mindig meglepi partnereit óriási erejével és energiáival. Egy alkalommal – rendezői kérésre és a hölgy belegyezésével – nem csak imitálta, de valóban pofon ütötte partnernőjét, aki megdöbbent az ütés erejétől és nem kellett játszania, hogy sír. Később Sean persze nem győzött bocsánatot kérni, csokival, virággal kedveskedett. Samantha Bond, aki a Machbet színházi interpretációjában dolgozott vele együtt, elmesélte, hogy volt olyan, hogy előadás közben Sean sebesre csókolta az ajkát. Sophia Bush is csak pozitívan nyilatkozott róla, elképesztőnek nevezve a férfi tehetségét és erejét. Alapvetően mind úgy gondolják, hogy Sean Bean megszállott, ha a színjátszásról van szó. A VIII. Henrik egyik kulcsjelenetében valóban felhúzatta magát a boltív fölé a két karjánál fogva és úgy csüngött ott, hogy még a rendező is sokallta ezt a fajta elkötelezettséget. Viszont mivel a jelenet így nagyon élethű és emlékezetes lett, engedte Seant azt csinálni, amit csak akart.
Mindazok, akik valaha is együtt dolgoztak vele, pozitívan nyilatkoznak a képességeiről és a személyiségéről. Sokan felhozzák a megdöbbentő kettősséget, mely Seant jellemzi. Ugyanis ez a beskatulyázott rosszfiú, ez a pletykák szerint elvetemült nőcsábász valójában egy csendes, halk szavú, mérhetetlenül udvarias férfi, aki a forgatási szünetekben legtöbbször inkább olvas. Azonkívül köztudott, hogy nagyon szereti a természetet és szívesen kertészkedik. Zongorán játszik, és még mindig egész ügyes szürrealista képeket fest. Akik találkoznak vele, mind nagyon józan, szinte félénk, szégyenlős, szemérmes és szűkszavú emberként jellemzik.
.


Jótékonyság:

A színész, annak ellenére, hogy világsikereket ért el, és manapság is a legnépszerűbb színészek között tartják számon, mindig büszke volt a gyökereire. Gyakran látogat haza szülővárosába és szívesen tesz az ottani közösségért. 1998-ban az ő támogatásával nyílt meg a Osteoporosis Centre a Sheffield´s Northern General Hospitalban és mindenki emlegeti városszerte még azt az esetet, amikor Sean meglátogatott egy súlyos beteg kisfiút, ajándékot vitt neki és később is támogatta a négyéves gyermeket a felépülésben. Jótékony munkálkodásáért a város egyeteme három alkalommal tüntette ki, és tiszteletbeli doktorrá avatták. 2002-ben megválasztották az Év Emberének, majd 2009-ben megkapta jól megérdemelt csillagát a Sheffiled's Walk of Fame-en.
Mivel nagy természetbarát, és nagyon szeret kertészkedni, belépett a Woodland Trust nevű szervezetbe. A 2010-es kampány során arra buzdította az embereket, hogy védjék a természetet és ültessenek minél több fát. Azonkívül részt vesz a régi jó barátja és színész társa, Daragh O'Malley által alapított Sharpe Gyermekei Alapítvány (Sharpe's Children Foundation) munkásságában, amely nehéz sorsú gyermekeken segít világszerte. Nemrégiben pedig csatlakozott a Quaker Oat So Simple jótékonysági szervezet új, 'Make More of Your Morning' elnevezésű kampányához, amelynek keretében egy kis, fiatal tehetségekkel teli amatőr színjátszó társulatot ajándékozott meg egy új díszlettel, a Midsummer Night című Shakespeare darab bemutatásához.

 


Futball:

5 vagy 6 éves lehetett, mikor az édesapja és a nagypapája először vitték ki egy Sheffield United meccsre. A hangulat, a fények, a tömeg, a játék izgalma olyan hatással voltak rá, hogy azon a napon egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb és azóta is szenvedélyesen szereti a focit, valamint a csapatot, melyet már a nagyapja is aktívan támogatott. Sokáig ő maga is futballista szeretett volna lenni, más nem is járt a fejében. Ám egy alkalommal, mikor egy unokatestvérével különböző figurákat, alakzatokat vagdostak ki papírból és a játszótársa nem adta neki oda azonnal az ollót, olyan dühbe jött, hogy összetört egy üvegajtót. Egy szilánk csúnyán megsebezte, így ez az eset majdnem az életébe került. Az orvosoknak sikerült megmenteni az életét és a lábát is, de a hatalmas sebhely, melyről később viccesen azt terjesztette, hogy egy cápa okozta, a mai napig meglátszik. Utána sokáig nem tudott járni sem, és bár később ügyes játékos vált belőle, a nagy álma, miszerint profi focista lesz, pillanatok alatt szertefoszlott. Sokak szerint Sean Bean egyetlen szerelme mindig is a futball volt, és ezt az állítást alátámasztja, hogy két tetoválás van, mely kedvenc csapatát, a Sheffield United Football Club-ot élteti. Az egyiket ezek közül már harminc éves fejjel csináltatta, egy mámoros estén egy győztes meccs után. A vállán azóta látható a felirat: 100% Blade Soha nem lankadó lelkesedése és szenvedélye odáig vitte, hogy 2002 és 2007 között igazgatóként részt vett kedvenc csapata működésében. Ám erről a posztról lemondott, miután megvádolták, hogy a családja előtt megfenyegette Neil Warnock-ot. Sean a mai napig hűséges támogatója, és odaadó rajongója a The Blades-nek.

 

Napjainkban:

Az utóbbi évek igen mozgalmasak voltak Sean számára. 2014-ben a Jupiter Ascending c. mozifilmben szerepelt, 2015-ben pedig bemutatták a The Martiant. Mind a kettő nagy érdeklődést váltott ki. Ez idő alatt két sorozatban is dogozott. A Legends, az érdekfeszítő, és csavaros kémtörténet sajnos csupán két évadot, vagyis 20 epizódot élt meg, 2015 őszén törölték. Ám a brit kosztümös thriller, mini széria a The Frankenstein Chronicles, melynek első évadát 2015-ben mutatták be, előreláthatólag 2017-ben folytatást kap. Legutóbb forgatott filmje, a The Young Messiah bemutatója 2016 márciusában volt.
A Wasted c. vígjáték minisorozatot, melyben Sean saját maga középkori lovag változatát alakítja, 2016 nyarán mutatták be az E4 csatornán.
A legfrisebb értesülések szerint ez év elején újra együtt dolgozott Jimmy McGovernnel, akinek az Emmy-díjas szerepét köszönheti. A BBC1 hat részesre tervezett dráma sorozata, a Broken 2017. nyár elején került képernyőkre és hatalmas pozitív visszhangot keltett a szigetországban. 
2017. március közepétől pedig Írországban is forgatott, ugyanis a 2015-ben a szigetországban nagy sikert aratott The Frankentstein Chronicles második évadának munkálatai ott folytak. 
Új filmje, a Drone című, izgalmas thriller 2017. májusának végén került a mozikba.
Az utóbbi két-három évben inkább rövidebb brit sorozatokban szerepelt, és több szinkron munkát vállalt, mint korábban.
2018-ban végre, oly sok év után megkapta az igazi elismerést hazájától is. A Broken c. sorozatban nyújtott alakításáért BAFTA-díjjal jutalmazták, a legjobb férfi főszereplő kategóriában.
Legutóbb, 2019-ben a The General c. és a World on Fire c. angol minisorozatban láthattuk feltűnni. 

 

 

*az életrajzot nem két perc alatt  írta és szerkeszti: Ellie Andrews
Ne másold! Vagy ha igen, tüntesd fel a forrást!


2021 Snowpiercer (TV Series) (pre-production)
10 episodes

? Watch the Skies (filming) (voice)  

2020 Wolfwalkers (post-production)
(voice)

 2019 Possessor (pre-production)

2019 World On Fire (TV Series) 
7 episodes

2019 The General (TV Series)
7 episodes

2018 Sally4Ever (TV Series)
Sean Bean
- Episode #1.7 (2018) ... Sean Bean

2018 Hitman 2 (Video Game)
Mark Faba (voice)

2018 Medici (TV Series)
Jacopo de' Pazzi / 8 episodes

2018 Taniel (Short)
Poetry Narrator (voice)

2018 The Oath (TV Series)
Tom Hammond / 10 episodes

2015-2017 The Frankenstein Chronicles (TV Series)
John Marlott / 12 episodes

2017 The Unconquered (Short)
Narrator (voice)

2017 Dark River
Richard Bell 

2017 Broken (mini series) (post-production)
 Michael Kerrigan

2017 Drone (post-production)
Neil 

2016 Wasted (TV series)
mediaval version of himself

2016 Civilization VI (video game)
Narrator (voice)

2016 Roman Empire: Reign of Blood (TV Series documentary)
Narrator

2016 Kingsglaive: Final Fantasy XV
Regis Lucis Caelum (English version, voice) 

2016 The Young Messiah 
Severus 

2015 Pixel
Corporal Hill (SAS Officer)  

2015 -2017 The Frankenstein Chronicles (TV Series)
John Marlott

2015 The Martian 
Mitch Henderson

2015 Pixels

2015 Any Day
Vian

2014 Jupiter Ascending 
Stinger

2014 Wicked Blood
Frank Stinson

2014-2015 Legends (TV Mini-Series)
Martin Odum

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) 
Zeus

Accused (2012) (TV-series) ....Simon/Tracie

Mirror, Mirror (2012) .... The King

Soldiers of Fortune (2012) .... Dimidov

Missing (2012) ( TV-series) 8 episodes .....Paul Winstone

Silent Hill: Revelation 3D(2012) ..... Harry Mason/Chris De Silva

Cleanskin (2012) .... Ewan

Death Race 2 (2010) .... Markus Kane

Age of Heroes (2011) .... Jones

The Lost Future (2010) (TV) .... Amal

Game of Thrones (2011) (TV series) .... Eddard Stark

Black Death (2010) .... Ulric

Ca$h (2010) .... Pyke Kubic

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) .... Zeus

Drumhead (2009) (voice) .... Narrator

Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 (2009) .... John Dawson

Red Riding: In the Year of Our Lord 1974 (2009) .... John Dawson

"Crusoe" .... James Crusoe (4 episodes, 2008)

Sharpe's Peril (2008) (TV) .... Sharpe  

Far North (2007)

The Hitcher (2007)

Outlaw (2007)

Faceless (2006)

Sharpe's Challenge (2006)

Silent Hill – Silent Hill – A halott város (2006)

Flightplan - Légcsavar (2005)

North Country – Kõkemény Minnesota (2005)

The Island – A sziget (2005)

The Dark – A múlt titka (2005)

National Treasure – A nemzet aranya (2004)

Pride - Oroszlánbecsület (2004)

Troy - Trója (2004)

The Lord of the Rings: The Return of the King – A Gyûrûk Ura – A király visszatér (2003)

Henry VIII – VIII. Henrik (2003)

The Big Empty (2003)

Equilibrium – Equilibrium – Gyilkos nyugalom (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers – A Gyûrûk Ura – A két torony (2002)

Tom & Thomas - Széttéphetetlen kötelék (2002)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – A Gyûrûk Ura - A Gyûrû Szövetsége (2001)

Don't Say a Word – Ne szólj száj! (2001)

Essex Boys (2000)

Extremely Dangerous (1999)

Bravo Two Zero – Halálos küldetés (1999)

The Canterbury Tales sorozat - Leaving London epizód (1998)

Ronin (1998)

Airborne (1998)

Sharpe: The Legend (1997)

Sharpe's Waterloo (1997)

Sharpe's Justice (1997)

Sharpe's Revenge (1997)

Anna Karenina (1997)

Sharpe's Mission (1996)

Sharpe's Siege (1996)

Sharpe's Regiment (1996)

When Saturday Comes - Ha eljön a szombat (1996)

In Search of James Bond with Jonathan Ross (1995)

GoldenEye - James Bond: Aranyszem (1995)

Sharpe's Sword (1995)

Sharpe's Battle (1995)

Sharpe's Gold (1995)

Jacob - Jákob (1994)

Scarlett (1994)

Black Beauty – Fekete szépség (1994)

Shopping (1994)

Sharpe's Honour (1994)

Sharpe's Enemy (1994)

Sharpe's Company (1994)

A Woman's Guide to Adultery (1993)

Lady Chatterley – Lady Chatterley szeretõje (1993)

Sharpe's Eagle (1993)

Sharpe's Rifles (1993)

Patriot Games – Férfias játékok (1992)

Inspector Morse sorozat - Absolute Conviction epizód (1992)

Fool's Gold: The Story of the Brink's-Mat Robbery (1992)

Prince (1991)

Clarissa (1991)

In the Border Country (1991)

Tell Me That You Love Me (1991)

My Kingdom for a Horse (1991)

The Field – A rét (1990)

Wedded (1990)

Windprints - A szél nyomában (1990)

Small Zones (1990)

Lorna Doone (1990)

How to Get Ahead in Advertising (1989)

War Requiem (1989)

The Fifteen Streets - Az O'Brian család élete (1989)

The Storyteller - The True Bride epizód (1988)

Troubles (1988)

Stormy Monday – Viharos hétfõ (1988)

Caravaggio (1986)

Samson and Delilah (1985)

Exploits at West Poley (1985)

Punters (1984)

The Bill sorozat - Long Odds epizód (1984)

Winter Flight (1984)

Utolsó frissítés: 2020.05.10. 08:08 Ellie Andrews által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace