Starity

Shin Soo Hyun

Shin Soo Hyun Shin Soo Hyun nemzetisége 1401. 371rajongó 18vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Shin Soo Hyun (신수현)
 • Becenév
 • Leader, Okashira, Power Vocal, King of Fanservice
 • Születési idő
 • 1989. március 11.
 • Születési hely
 • Suwon, Gyeonggi-do, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Fekete
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Woo Sung Hyun Lee Ki Seop Alexander Lee Shin Dong Ho Elison Kim Yeo Hoon Min Kim Jae Seop Allen Kibum Lee Jun Young

Shin Soo Hyun életrajza

Shin Soohyun a U-KISS nevű, 2008-ban alakult dél-koreai fiúbanda főénekese. A csapat vezetőjévé 2011-ben vált, nem sokkal azután, hogy két tag, Alexander és Kibum kiléptek.

Vércsoportja: A
Súlya: 69 kg
Specialitásai: tánc, zongorázás
Hobbijai: zenehallgatás, foci, számítógépes játékok
Kedvenc japán étel: karaj
Családtag-szerep a csapatban: "apa"
Vallás: számos weboldal szerint keresztény, de vallástalan (azt mondta, egy lány kedvéért megkeresztelkedne)
Édesapja meghalt, amikor Soohyun még általános iskolás volt, édesanyja még él, egy húga és egy nővére van. Gyakornoka volt már a Good Entertainmentnek és a JYP Entertainmentnek is, de végül az NH Media szárnyai alatt debütált, méghozzá az akkor még 6 főből álló U-KISS énekeseként.

Érdekességek:
-Szereti ugratni a körülötte lévőket.
-Nagy rajongója Ne-Yo-nak.
-A nyár a családjára emlékezteti.
-Kedvenc animéje a One Piece, amiből Hancock a számára legszimpatikusabb karakter.
-Nem szereti az arcát.
-A zene számára olyan, mint egy családtag, és ha elveszítené a hangját, talán meg is halna.
-Az ártatlan lányokat szereti, akikkel szórakoztató együtt lenni, és mindig megértik, szeretik őt.
-Szerinte a vonzereje a vezetői hajlamában is rejlik.
-Ha lány lenne, Hoonnal randizna, AJ-jel viszont nem.
-Jó barátságot ápol a BEAST Dongwoonjával és Kikwangjával, a Super Junior Leeteukjével, Jay Parkkal, valamint a 2AM Jokwonjával.
-Ha külföldre megy, szereti végigkóstolni az ottani ételeket.
-Kedvenc színe a piros.
-Shin Kihyun, a Battle egykori tagja az unokatestvére.
-Mindig is énekes akart lenni.
-Sztárok közül ideáljai Lee Minjung színésznő, és az f(x) Krystalja, valamint Ishihara Satomi japán színésznő.
-A színpadon a legmagabiztosabb.
-Sosem használ gyorshívást, mert szerinte csak pazarolja az energiát.
-Ha ideges, remeg a keze.
-Ha randizni visz egy lányt, mindent ő fizet ki, semmit sem hagy a lányra.
-Iskolás korában az osztály bohóca volt.
-Amikor csak lehetősége adódik rá, mindig énekel, még a zuhany alatt is.
-Imádja a pizzát és a kimchit.
-Nagyon önző, ha ételről van szó.
-A válogatásokra az I believe I can fly és a Because of you (Ne-Yo) című dalokkal jelentkezett.
-Precíz és szereti a rendet maga körül.
-Előfordul, hogy táncol álmában.
-Nem jó billiárdban.

A U-KISSről:
-Hivatalos csapatszín: Pearl Fuchsia
-Hivatalos fanclub: KISSme

 A csapat a kezdetek kezdetén még 6 tagot számlált: Soohyun, Kevin, Kibum, Eli, Xander és Dongho. A név egy betűszó: Ubiquitous Korean International (Idol) Super Star. Első minialbumuk a "New Generation" volt, amely 2008. szeptember 3-án jelent meg. Megjelentették második minijüket is hónapokkal később, "Bring It Back 2 Old School" címmel, 2009. február 3-án. 2009 októberében bejelentették, hogy egy 7. tag, Kiseop csatlakozik a U-KISShez, aki a 2009. november 5-én kiadott "ContiUkiss" minialbumban már részt vett. A korong title trackja, a "Man Man Ha Ni" hozta meg a nagy sikert a fiúk számára, mai napig ez a legismertebb daluk a NEVERLAND mellett.
2010. január 27-én jelent meg első digitális kislemezük, a "Without You", ez gyakorlatilag előszele volt az egy héttel később megjelenő első teljes hosszú albumnak, az "Only One"-nak.
A U-KISS ebben az évben Japánban is debütált, a koreai best albumukkal, a "First KISS"-szel.
Októberben megjelent következő minialbumuk, a "Break Time".
2011 februárjában két tag, Xander és Kibum elhagyta a csapatot, helyettük nem sokkal később két új tagot vettek fel, AJ-t (a PARAN volt tagja) és Hoont (volt szólóénekes). Az újoncok a "Bran New KISS" címet viselő minialbummal debütáltak. Ebben az évben megjelent a csapat második stúdió albuma, a "NEVERLAND", és első japán kislemeze, a "Tick Tack" is, mely hatalmas sikert aratott. A srácok folytatták a sort 2012-ben: "Forbidden Love" (2. jp kislemez), "A Shared Dream" (1. jp teljes album), "Snowman" (Soohyun szóló digitális kislemeze), "DORADORA" (6. kr mini), "The Special To KISSME" (speciális kr mini), "Dear My Friend" (3. jp kislemez), "One of You" (4. jp kislemez). A nyár folyamán a fiúk megtartották első önálló japán koncertturnéjukat is, azóta ez minden évben megismétlődik, az az évi albumuk tematikájával. AJ azonban bejelentette, hogy szünetelteti a csapatot egy időre egyetemi tanulmányai miatt, ezért a U-KISS 7. koreai minialbumában, a "Stop Girl"-ben, valamint 5. és 6. japán kislemezében, a "Distance..."-ban és az "ALONE"-ban nem közreműködött. Visszatérése 2013 februárjában esett meg, és márciusban megjelent a csapat 3. stúdió albuma, a "COLLAGE".
A U-KISS első alcsapata, a uBEAT 2013 áprilisában debütált, "Should Have Treated You Better" című minialbumával, ami egyben a "COLLAGE" újracsomagolt verziója is. A tagok AJ és Eli, Kevin pedig énekhangját adta.
A srácok 2013 júliusában meglepték a japán KISSme-ket a második teljes albumukkal, az "Inside of Me"-vel, valamint még egy turnéval.
A csapat 7. japán kislemeze -Fall in Love / Shape of your heart- 2013. december 18-ára lett bejelentve.
Október 16-án az NH Media hivatalos közleménye tudomásunkra hozta, hogy Dongho nem tagja többé a U-KISS-nek, valamint ideiglenesen mindenfajta szórakoztatóipari tevékenységgel felhagy.
A U-KISS 8. minialbuma, a "Moments" október 31-én érkezett, a korong második dala, a "Mysterious Lady" egyfajta előzetesként megjelent már 24-én.
Ailg jelent meg a csapat új japán kislemeze, máris bejelentették, hogy a banda 2014 januárjában "clothing album"-ot jelentet meg, "Only You" címmel, és február végén számolhattunk a 8. japán kislemezre is, "Break up" címmel és 5 taggal. AJ újabb szemeszter elvégzésébe kezdett a jövő hónapban, ezért ismét elutazott, de még részt vett a U-KISS első USA turnéján. A fiúk New Yorkban, San Franciscóban és Los Angelesben adtak koncertet. A 3. teljes japán albumukat -"Memories"- március 19-én adták ki.
Az NH Media május 15-én bejelentette, hogy Dongho helyét "kitöltve" (a létszám miatt) új tag érkezik a bandába, Jun, aki a fiúk júniusi visszatérésében fog debütálni az új maknae szerepében. Másik hírként közölték, hogy AJ tovább marad az egyetemen, szóval nem vesz részt a U-KISS elkövetkezendő tevékenységeiben.
A csapat 9. minialbuma június 2-án jelent meg, "Mono Scandal" címmel, rendkívül szokatlan koncepcióval. A következő japán kislemezük pedig július 16-án került a boltokba, a "LOVE ON U" kiadásának napján indult el a U-KISS 2014-es japán turnéja több mint 30 koncerttel, melynek végső állomása szeptember 12-én a Nippon Budokanban volt, csakúgy, mint 2012-ben.
A UKISS tizedik minialbuma, az Always 2015. januárjában jelent meg, a korong egyik dalát, a "Smart Love"-ot előre megjelentették már 14-én. Negyedik japán albumuk, az "Action" március 18-án jelent meg.
Soohyun Japánban szólistaként debütált augusztus 19-én, "君だけを/Kimi dake wo" című önálló kislemezével (angolra fordítva "Only You").
A UKISS 11. japán kislemeze, a "Stay Gold" szeptember 9-én jelent meg.
A csapat legelső japán minialbuma, a "The Christmas Album", kifejezetten karácsonyra szóló meglepetésként december 23-án jelent meg, egy új dalt tartalmaz -"Two of us"-, valamint számos már kiadott daluk karácsonyi verzióját.
A U-KISS februárban jelentette meg 12. japán kislemezét, a "Kissing to feel"-t, majd márciusban megérkezett 5. teljes albumuk, a "One Shot One Kill" is.
A csapat másfél évnyi kihagyás után június elején jelentette meg 11. koreai minialbumát, a "Stalker"-t, melynek promóciója a hónap végéig tartott.
A csapat 2016 nyarán megtartotta idei nyári japán koncertturnéját, a "One Shot"-ot, majd november 16-án jelentette meg 13. kislemezét, a "PaNiC!"-et.
Az év hátralévő részében tartják nagyszabású japán turnéjukat, amely a december 21-ére ígért nagy best of albumuk, a "U-KISS JAPAN BEST COLLECTION 2011-2016" tematikájára épülve magában foglal olyan dalokat, melyeket már régóta nem hallhatott tőlük élőben a nagyérdemű, de a korong tartalmaz egy vadonatúj lírai dalt is, "Lots of love" címmel.

 A U-KISS 2017 márciusában kiadta következő japán munkáját, a "U-KISS solo&unit ALBUM"-ot, amely nevéből adódóan a csapat tagjaitól szóló, illetve alcsapat dalokat tartalmaz. Ez volt Kevin utolsó kiadott korongja az együttessel, ugyanis még ebben a hónapban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését és áprilisban kilép a U-KISS-ből, hogy szólókarrierjére koncentrálhasson, továbbá azt, hogy egy koncert keretein belül búcsúzik el. A tagokkal aktívan tartja a kapcsolatot, jó viszonyban vannak. Májusban megjelent a fiúk 2016-os turnéját tartalmazó koncert DVD-je, a "U-KISS JAPAN BEST LIVE TOUR 2016 ~5th Anniversary Special~", júliusban pedig a "U-KISS PREMIUM LIVE -KEVIN'S GRADUATION-", amely Kevin utolsó fellépését rögzíti.

Soohyun július 13-án megjelentette második japán szóló kislemezét, az "I'll be there"-t, melyet egy szóló koncertsorozat keretein belül népszerűsített csapattársa, Jun közreműködésével.

A U-KISS hamarosan újabb turnéba kezd, "U-KISS LIVE EVENT 2017 ~Stay with U~" címmel, összesen 3 városban 6 koncertre kerül sor. Nagy valószínűséggel ez lesz Soohyun utolsó tevékenysége a csapattal a kötelező katonai szolgálatba való vonulása előtt.

DVD-k:
[2010.12.10] SEOUL TRAIN with U-KISS
[2011.04.29] U-KISS 「First Kiss」 Live in TOKYO & OSAKA
[2012.03.28] Days in Japan Vol.1
[2012.09.26] U-KISS 1st JAPAN LIVE TOUR 2012
[2013.01.01] LIVE IN BUDOKAN
[2014.01.01] U-KISS JAPAN LIVE TOUR 2013 ~Inside of Me~
[2014.03.19] Days in Japan Vol.3
[2014.11.26] U-KISS JAPAN LIVE TOUR 2014 ~Memories~ RETURNS in BUDOKAN
[2015.03.04] Days in Japan Vol.4
[2015.11.25] U-KISS JAPAN LIVE TOUR 2015 ~Action~
[2017.03.22] Days in Japan Vol.6
[2017.05.17] U-KISS JAPAN BEST LIVE TOUR 2016 ~5th Anniversary Special~
[2017.07.19] U-KISS PREMIUM LIVE -KEVIN'S GRADUATION-

Reality-k:
[2008] Kiss the Dream
[2009] All About U-Kiss
[2009] Challenge of Six Boys Towards the World
[2009] You Know U-KISS
[2010] U-Kiss Vampire
[2010] U-Kiss Chef
[2010] We Are Dating
[2012] K-Pop Tasty Road (Eli with UKISS as guest)
[2013] U-KISSme?
[2013] Kanzume!! TV Magazine Show
[2014] U-Kiss no Teatarishidai
[2014] "Go U-KISS!"

Sorozatok:
[2010] I Am Legend (UKISS)
[2010] Autumn Destiny (Eli & Kibum) (Thailand)
[2011] Royal Family (Dongho as Jo Byung-joon)
[2011] Real School (Dongho,Kiseop & Eli)
[2012] Holy Land (Dongho as Kang-yoo & Hoon as Tae-sik)
[2012] The Strongest K-POP Survival (cameo)
[2013] Beautiful Man (Hoon as Kim Dae-sik)

Musicalek:
[2010] On Air Live (Kevin)
[2013] Summer Snow (Kevin, Soohyun & Kiseop)
[2013] When A Man Loves (Hoon)
[2013] Goong (Kiseop & Hoon)
[2014] Goong (Soohyun, Kiseop, Hoon & Kevin)
[2015] On Air~ Night Flight (Kevin & Jun)
[2015] Run To You ~Street Life~ (Soohyun & Jun)

U-KISS
Koreai diszkográfia
Albumok
[2010.02.03] Only One
[2011.08.31] NEVERLAND
[2013.03.07] COLLAGE

Mini Albumok / Középlemezek
[2008.09.03] New Generation (N-Generation)
[2009.02.03] Bring It Back 2 Old School
[2009.11.05] ContiUkiss
[2010.10.08] BREAK TIME
[2011.03.30] Bran New KISS
[2012.04.25] DORADORA
[2012.06.05] The Special To KISSME
[2012.09.20] Stop Girl
[2013.10.31] Moments
[2014.01.03] Only You (clothing album)
[2014.06.02] Mono Scandal
[2015.01.23] Always
[2016.06.07] STALKER

Digitális kislemezek
[2010.04.30] Mworago
[2010.06.04] Dojeon Hero
[2011.10.21] SOMEDAY
[2011.10.21] Peuroyagu 30 Junyeon Ginyeomaelbeom
[2011.12.22] Pyeongsaeng (For KISS Me)
[2012.02.23] Syndrome OST Part.1
[2012.04.20] AMAZING
[2012.06.01] Te Amo
[2012.08.31] Cinderella
[2012.12.28] Gangsta Boy
[2013.10.24] Mysterious Lady
[2015.01.14] Smart Love

Együttműködések / Egyéb
[2009.12.08] Brave Brothers - Passionate
[2010.05.31] Call of the Country OST Part.2
[2011.02.08] Real School! OST Part.1
[2011.11.02] Mr. Idol OST
[2012.03.30] Hero OST Part.2

Japán diszkográfia
Albumok
[2012.02.29] A Shared Dream
[2013.07.24] Inside of Me
[2014.03.19] Memories
[2015.03.18] Action
[2016.03.16] One Shot One Kill

Best Albumok
[2010.12.10] First KISS
[2014.03.26] U-KISS Licensed Best Selection (Digital Best Album)
[2016.12.21] U-KISS JAPAN BEST COLLECTION 2011-2016

Minialbumok
[2015.12.23] The Christmas Album

Kislemezek
[2011.12.14] Tick Tack
[2012.02.29] Forbidden Love
[2012.07.25] Dear My Friend
[2012.09.05] One of You
[2012.12.12] Distance...
[2013.02.13] ALONE
[2013.12.18] Fall in Love / Shape of your heart
[2014.02.19] Break up
[2014.07.16] LOVE ON U
[2014.09.12] Head Up High / One Call Away (Budokan special)
[2014.12.17] Sweetie
[2015.06.03] Rock Me [digitális]
[2015.09.09] Stay Gold
[2016.02.24] Kissing to feel
[2016.11.16] PaNiC!

Egyéb albumok
[2017.03.15] U-KISS solo&unit ALBUM

Szóló karrier
Kislemezek (koreai)
[2012.03.16] Snowman (눈사람) (digitális)

Kislemezek (japán)
[2015.08.19] 君だけを/Kimi dake wo/Only You
[2017.07.13] I'll be there

Utolsó frissítés: 2017.08.25. 16:04 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace