Starity

Simon Webbe

Simon Webbe Simon Webbe nemzetisége 3833. 107rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Simon Solomon Webbe
 • Becenév
 • Si
 • Születési idő
 • 1979. március 30.
 • Születési hely
 • Moss Side, Manchester, Egyesült Királyság
 • Foglalkozás
 • énekes,színész
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Ayshen Kemal
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Keisha Buchanan Lee Ryan Duncan James Antony Costa

Simon Webbe életrajzaSimon Solomon Webbe 1979. március 30-án született az angliai Manchesterben. Szülei Saint Kitts és Nevis nevű helyről származnak, a Karib-térségből. 1997-ben, 17 éves korában született meg első gyermeke, Alana. Több évig volt az angol modell, Maria Kouka párja, ám kapcsolatuk nem bizonyult örökké valónak. 2017 februárjában kérte meg kedvese, a brit lánybanda, a Fe-Nix egykori tagjának, Ayshen Kemalnak a kezét, 2018 novemberében pedig össze is kötötték életüket.
 

Blue

1999-2000: Kezdetek és az első album
1999 májusában találkozott először Lee Ryan és Antony Costa, mikor az ITV This Morning nevű műsorában Simon Cowell egy új együtteshez keresett tagokat. Lee-vel ellentétben Antony-t nem választották ki, helyette a későbbi Pop Idol győztes, Will Young került kiválasztásra. Az együttes azonban nem valósult meg, ám Lee és Antony között barátság alakult ki. 2000-ben, Costa és egy barátja, Duncan James elhatározták, hogy alapítanak egy együttest, amelyhez Lee Ryan is csatlakozott. Menedzserük, Daniel Glatman később így nyilatkozott a fiúkról:

"Duncan egy barátjával, Antony Costával jött el hozzám, aki (csak úgy, mint Duncan) a zeneipar felé kacsintgatott és szerettek volna csinálni valamit együtt. Mikor megkérdeztem, hogy van e még valaki, akivel együtt szeretnének dolgozni, mondták, hogy van egy barátjuk, Lee Ryan, és szeretnék, ha ő is csatlakozna a bandához. Néhány nappal később bejöttek a stúdióba, és teljesen legyűgözött, hogy milyen hihetetlenül tehetséges emberek állnak előttem."

Ennek ellenére úgy érezték, hogy valami még hiányzik, ezért meghallgatást szerveztek egy negyedik tag felvételére. A választás később mégis Ryan lakótársára, Simon Webbe-re esett. Az együttes végül 2000-ben alakult meg, és még ez évben megkezdték első albumuk munkálatait.


2001: A nagy debütálás: All Rise
A debütálásra 2001. májusában került sor, amikor megjelent első kislemezük, All Rise címmel, amely a brit listákon egészen a negyedik helyig menetelt, augusztusban megjelenő, Too Close című daluk az első helyen nyitott. A dalhoz készült kisfilmet New York City-ben forgatták, ahol szemtanúi voltak a szeptemberi World Trade Center ellen végrehajtott támadásnak. A következő hónapban a The Sunnak adott interjúban Lee Ryan így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

„Mi a helyzet a bálnákkal? Teljesen elfeledkeznek róluk. Az állatokat is meg kell védeni, ez sokkal fontosabb”

A többi tag próbálta csitítani Ryan-t, sikertelenül. Az ügynek nagy médiavisszhangja lett, a Blue pedig elesett egy amerikai lemezszerződéstől, és a közönség Ryan bandából való kirúgását követelte. Ennek ellenére a Blue tagjai tovább dolgoztak, és novemberben új dallal jelentkeztek: megjelent az If You Come Back.
A teljes album végül Karácsonykor jelent meg All Rise címmel, amely a listák élére repítette a Blue-t a maga 1,8 milliós eladásával. 2002 márciusában adták ki az utolsó kislemezt a korongról, mely a Fly By II. címet viselte.
 

2002-2003: One Love & Guilty
A második album sem váratott sokat magára: a One Love 2002 októberében jelent meg, és a brit albumeladási listákon az első helyen nyitott. A korongról három kislemez jelent meg: One Love, az Elton John-nal közös Sorry Seems To Be The Hardest Word, valamint a U Make Me Wanna, ezek mellett kiadták a Supersexual című dalt is, mellyel a dél-amerikai régióban és Spanyolországban próbálták promotálni az együttest.

2003 júniusában ismét botrány kerekedett az együttes körül: Hugh és David Nicholson a 70-es évekbeli skót Blue nevű együttes tagjai berelték be a fiúkat a név jogtalan használatáért, és ötmillió fontot követeltek tőlük. Néhány tárgyalás után azonban megegyeztek és ejtették az ügyet.

A harmadik album 2003 őszén, Guilty címmel jelent meg, és az előzőhöz hasonló sikert ért el: már az első héten 100.000 példány kelt el belőle, ezzel megkaparintva a brit albumeladási listák első helyét. A korongról összesen négy dal került ki kislemezként: a címadó dal, a Guilty, a Signed, Sealed, Deliverd, I’m Yours, a Breathe Easycímű ballada, valamint a Bubblin’, továbbá a The Gift című dal, mellyel Japánban promózták a lemezt. A korongból csak az Egyesült Királyságban több, mint egymillió példány talált gazdára.
 

2004-2005: Best of Blue és a szünet
2004 novemberében az együttes megjelentette legnagyobb slágereit tartalmazó korongját, Best of Blue címmel, amely a már jól ismertek mellett néhány új dalt is tartalmazott: a Curtain Falls, a Get Down On It illetve az Only Words I Know is kislemezként került ki a válogatásalbumról, mely a brit listákon a második helyig jutott és dupla platina minősítést ért el.

Az album megjelenése után Simon Webbe és Antony Costa elhatározták, hogy kiadnak egy lemezt, amely a banda dalainak remix-változatait illetve ki nem adott munkáit tartalmazza. A lemezen helyet kapott három korábbi dal (The Gift, It’s Alright, Elements), valamint Duncan James első önálló szerzeménye, az I Believe My Heart is. Az album végül 2005 júliusában számos európai országban, valamint Japánban és Thaiföldön is elérhetővé vált, ám az Egyesült Királyságban nem jelent meg. Ezt követően az együttes bejelentette, hogy egyéni karrierjükre kívánnak koncentrálni, így szünetet tartanak. A visszatérést 2009-re tervezték, ám ez nem valósult meg.
 

2011: A nagy visszatérés és az Eurovíziós Dalfesztivál
2011 januárjában a Blue bejelentette visszatérését, és egy időben azt is nyilvánosságra hozták, hogy az I Cancímű dalukkal ők képviselik az Egyesült Királyságot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ez egybeesett az együttes megalakulásának tizedik évfordulójával, és egy egy órás dokumentumfilm jelent meg az addigi pályafutásukról, Eurovision: Your Country Needs Blue címmel, melyet 2011 áprilisában mutattak be.
Ez évben egy interjú során derült fény arra, hogy a fiúk új albumon dolgoznak, és többek között az amerikai szupersztár, Bruno Mars és Ne-Yo is segíti negyedik albumuk munkálatait.
2012 februárjában az együttes a Boybands: The Greatest Hits Tour elnevezésű turné keretein belül Manilában lépett fel, az A1 nevű együttessel valamint Jeff Timonns-szal karöltve. A turné összesen három különleges koncertet foglalt magába: kettő a Smart Araneta Coliseumban, egy pedig a szingapúri Indoor Stadium-ban került megrendezésre.
 

2012-2016: Roulette és Colours
2012 júniusában egy Kínában tartott koncert keretein belül mutatták be új, Hurt Lovers című dalukat. Egy, a koncert után adott interjúban elmondták, hogy a Hurt Lovers az első dal, amit a visszatérésük óta felvettek, és egyértelmű volt, hogy ez lesz a visszatérő daluk. Ázsia-szerte pozitív fogadtatásban részesült, hivatalosan azonban csak október 6-án jelent meg, Németországban. 2012 októberében egy Facebook bejegyzésben árulták el, hogy negyedik albumuk Roulette címmel fog megjelenni. A bejegyzésből az is kiderült, hogy az album Németországban korábban fog megjelenni és már 2013 január 25-én elérhető lesz. Az album munkálatait végül 2012 novemberében kezdték meg. 2013 februárjában bejelentették, hogy csatlakoznak az ITV2 The Big Reunioncímű koncertsorozatához. Az együttes eredetileg csak egy koncertet adott volt a Londoni Hammersmith Apollóban, azonban a jegyek alig öt perc alatt elkeltek. Még ugyanebben a hónapban bejelentették, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel további 12 alkalommal rendezik meg a koncertet.

2013 áprilisában az Egyesült Királyságban és Írországban megjelent a Roulette című album. Május 16-án pedig megjelent a második kislemez is, Without You címmel, csak úgy, mint a beharangozó dal, ez is csak Németországban, Svédországban és Ausztriában. A harmadikként a Break My Heart című dal került kiválasztásra, melyet június 29-én kezdtek el játszani a rádiók és augusztus 5-én digitálisan is elérhetővé vált.

2014 Novemberében bejelentették, hogy egy kétlemezes szerződést írtak alá a Sony Music-kal, és 2015 márciusában meg is jelent ötödik, Colours című stúdióalbumuk. A korong nem teljesítette az elvárásokat, az első héten csupán 4000 darab talált gazdára, így a lemezkiadó szerződést bontott a fiúkkal. Ennek ellenére márciusban és áprilisban egy 16 állomásos turnéra indultak az Egyesült Királyságban.
 

2017-napjainkig
2017 áprilisában egy képet tettek közzé az Instagramon, mely egy stúdióban készült, és Lee Ryan gitáron játszik. A képhez csak #6 megjegyzést fűzték. 2017 júliusában Simon Webbe megerősítette, hogy hatodik albumukon dolgoznak.

 

Blue nélkül - szólókarrier

A Blue feloszlása után Simon is szólókarrierbe kezdett; az egykori Blue tagok közül ő érte el a legnagyobb sikereket. 2005 augusztus 22.-én jelentette meg első kislemezét a Lay Your Hands címmel, ami az Egyesült Királyság akkori slágerlistájának 4. helyén végzett. A következő dal amit megjelentetett, a No Worries  volt, ami megismételte az első önálló dal sikerét. Két kislemez után Webbe kiadta első szólóalbumát a Sanctuary-t, ami dupla platina minősítést ért el. 2006 februárjában egy újabb kislemezzel rukkolt elő, ám az After All This Time már nem ért el akkora sikereket, mint korábbiak. Ez nem tántorította el a további daloktól, még ez év októberében megjelent a Coming Around Again, ami már megközelítette a korábbi sikereket: a brit slágerlisták 12. helyén végzett. Novemberben egy újabb albummal tért vissza, amit a Grace címre keresztelt. Következő kislemezét a, My Soul Pleads for You-t 2007 februárjában adta ki, majd májusban megkeződött első turnéja. Tervben volt még egy harmadik stúdióalbum elkészítése is, de a Blue visszatérése óta az énekes inkább az együttesére koncentrál.

 

 Érdekességek
• Grace című dalát egykori kedvese, Nicola Jones ihlette
• unokatestvére a Sugababes énekesnője, Keisha Buchanan
• ő énekelte a Fantasztikus Négyes: Az ezüst utazó című film főcímdalát 
• 2010-ben a szerepelt a Big Brotherben
• egy interjúban elmesélte, nem gondolta volna, hogy a 4 fiú közül ő éri el majd a legnagyobb sikereket, inkább Lee-re vagy Duncanre tippelt volna
• nagy rajongója a Twilight könyveknek
• csendes embernek tartja magát


 

Filmográfia
2005- Játszik még a szív
2006 - Rollin' with the Nines  
2007 - Tetthely
2011 - Everywhere and Nowhere  

Videográfia

BLUE
All rise
Too Close
If u come back
Fly bye
Best in me
One love
Sorry seems to be the hardest word
U make me wanna
Guilty
Signed, sealed, delivered, I'm yours
Bubblin'
Breathe easy
Curtain falls
I Can (Eurovision)
I Can (Official)
Hurt Lovers (Schlussmacher)
Hurt Lovers (Official)

SZÓLÓ
Lay your hands
After all this time
No worries
Grace
My soul pleads for you
Coming around again
Ride the storm
 

Blue stúdióalbumok

2001 - All Rise

 

2002 - One Love

 

2003 - Guilty

 

2013 - Roulette 

Blue válogatásalbumok

2004 - Best of Blue

 

2005 - 4ever Blue

 

2006 - A Platinum Collection

 

2007 - The Collection

 

Szólóalbumok

2005 - Sanctuary

 

2006 - Grace

 


2007 - Live


2017 - Smile

Utolsó frissítés: 2019.06.27. 17:05 madeleine. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace