Starity

Son Chae Young

Son Chae Young Son Chae Young nemzetisége 4119. 82rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Son Chae Young
 • Becenév
 • "ChaeYoung"
 • Születési idő
 • 1999. április 23.
 • Születési hely
 • Dunchon-dong, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • rapper,énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 158 cm
 • Eredeti hajszín
 • Sötétbarna
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Im Na Yeon Hirai Momo Tzuyu Myoui Mina Kim Da Hyun Park Ji Soo Minatozaki Sana Yoo Jeong Yeon

Son Chae Young életrajza

Son Chae Young

Élete

Chaeyoung hatodikos korában egy évig járt tánc akadémiára,de végül elhagyta azt. 2012 június 6-án történt a meghallgatása a JYP-nél, felvételt is nyert és három évig gyakornokoskodott. Végül 2015 októberében a cég úgy döntött, hogy őt is debütáltatja az új lánycsapatában. 16 éves korában láthattuk a Got7 Stop Stop It című videóklipjében és a Miss A Only You-ban is. Jelenleg a Hanlim Multi Art School tizedikes tanulója gyakorlati zene szakon. Egy általános iskolába járt a WJSN Yeoreumjával.

Érdekességek

  - Hobbi: rajzolás, zenehallgatás

  - Imádja Van Gogh munkásságát, egyszer részt is vett egy kiállításon Amszterdamban

Twice

2013 - 2015 Debut

2013 decemberében a JYP Entertainment bejelentette, hogy 2014-ben egy új lánycsapat fog megjelenni az ügynökség alatt. Ez az első lánycsapat, azóta mióta a Miss A megjelent az ügynökségnél. Miután megtörtént a bejelentés, pletykák röppentek fel az új csapattal kapcsolatban, valamint a tagok nevei is kezdtek kiszivárogni.

2015-ben újabb információ szivárgott ki miszerint egy 7 fő csapat fog megjelenni a JYP szárnyai alatt és a tagokat e Sixteen című műsorban egy verseny során fogják kiválasztani. Az ügynökség azt nyilatkozta a csapatról, hogy olyan nagy karriere számít az új lánycsapattal kapcsolatban, mint a Wonder Girls és a Miss A. A csapat végül kilenc taggal indult el.
A JPY elrendezett mindent előre a lányoknak. Megnyitotta a lányok Instagramját valamint elindult a TwiceTv műsor is.

2015 "Like OOH-AHH"

2015 októberében jelent meg a Twice a The Story Begins című slabummal. A vezető dal a Like OOH-AHH címet kapta, amihez készült videoklip is. Egyesek szerint a lányok zenéje, amit képviselnek a R&B és a Hip hop keveréke. A videoklip 5 hónap alatt 50 millió nézettséget tudhatott magáénak. Miután a csapatnak az első dala ennyire sikeres lett, élősowkba és magazinokba kaptak meghívást. Decemberében elkészült a dal remixes változata is.

2016 "Cheer Up" / "T.T"

2016-ban egy újabb albummal tért vissza az új csapat. Az album a Page Two címet kapta és a vezető dal a pedig a Cheer Up lett, ami szintén kapott videoklippet. A lányok az eddigi rekordot is megdöntötték, hiszen a a Cheer Up videóját 5 nap alatt 10 millióan nézték meg. Ez az album az eddigi eladási rekordjukat is megdönöttte is több mint 150 000 példányban kelt el az album. Azóta a lányok több fellépésen is voltak és a népszerűségük azóta is egyre csak nő. A csapat Halloweenra egy különleges dallal készültek a lányok, ami a T.T. címet kapta. Mivel az új comeback-juk egy ilyen alkalomra esett, a klip is halloween jellegűre sikeredett. A klip egyébként újfent hatalmas sikert aratott, ami a youtube megtekintések száma is mutat.

2017 "Knock Knock / Signal" Japán megjelenés és első nagyobb album

2017 februárjában a csapat ismét visszatért a Knock Knock című dallal és klippel. Hatalmas sikert aratott a csapat. Mondhatni azt is, hogy a Knock Knock volt az eddigi legvárvavártabb klip a BTS után. Egy óra alatt elérte a videó az 1 milliós megtekintést, ami rekordnak számít. Az albumok ismerős dal is hallható, mint például a TT. A teaser képek és a concepció is hatalmas sikert aratott. Mondhatni a Twice az egyik legsikeresebb új csapat, számtalan rajongóval.

2017 áprilisában a csapat egy újabb kis albummal tért vissza, melynek a címe Signal lett. Termászetesen ez az albumvezető dal is egyben, amihez szokás szerint videóklip is készült. Bár egy szerelmes dalról van szó, a csapat még is kicsit kiforgatta a Signal jelentését, ami a klipben és a teaser képeket egyaránt meglátszik. A videóban ugyan is, egy földönkívüli jelenik meg, akinek próbálnak jelezni a lányok. A kis albumon, számos olyan dal is helyet kapott, amit egy-egy csapat tag írt, ilyen például a Eye-Eye, amit a csapatvezető Jihyo és Chaeyoung írt.

2017 októberében a lányok tovább növelték rajongóiknak számát, ugyanis végre Japánban is az élvonalra törtek. Ezt az új dalukkal a One More Time-mal érték el, ami kifejezetten japán nyelven íródott. Az őj dal természetesen klippet is kapott, ami a Twice klippekhez hasonlóan, színes, dinamikus és vidám. A csapat így nem csak hazai közönség előtt teljesíthet és mutathatja meg tehetségét, hanem a szomszédos országban is tündökölhet.

2017 októberében nem csak új vizekre evezett a csapat, hanem a hazai közönségnek is kedvezve kiadtak egy nagy szabású albumot, Twicetagram címen. Az albumot a csapat 2. évi évfordulójára tervezte. A lemezen 13 dal hallható, köztük a vezető dal a Likely, amihez videóklip is készült. A dalok nagytöbbségét maguk a tagok írták.

2017 decemberében persze a csapat sem maradhatott ki a karácsonyi áradatból. A karácsony közeledtének örömére adták ki újabb kis albumukat Merry & Happy címen, aminek egy dalához a Heart Shaker-hez videóklip is készült. Az album egyébként azokat a dalokat tartalmazza mint a nem rég kiadott Twicetagram, csak a borító és rajta a lányok öltöztek karáncsonyi hangulatnak megfelelően.

2018 "What is Love & Wake Me Up & Dance The Night Away"

2018-ban a csapat hozta a megszokott formáját és már áprilisban elkezdte döntögetni a rekordokat. Április elején megjelent legújabb kisalbumuk What is Love címmel, ami pillanatok alatt elérte a milliós megtekintések számát. A klip egyébként bemutatja milyen a szerelem és néhány ismert jelent is látható benne. Alig, hogy előrukkoltak új szerzeményükkel, a japán rajongóit sem hagyták figyelmen kívül, ugyani is április végén jött a hír, hogy egy újabb kis japán lemezzel térnek majd vissza ami a Wake Me Up címet kapja.

Ennyi visszatérés után sem tétlekedtek a lányok. 2018 nyarán ugyan is megjelent az I Want You Back című japán dal, ami (véleményem szerint) eltér az eddigi megszokott Twice daloktól. A dal a 90-es éveket idézi fel,mint hangzásban mint pedig a videoklip. A hihetetlenül energikus dal hamar népszerű lett a japán és a nem japán rajongók között egyaránt. Alig, hogy feltöltötték a videót a youtube-ra, jött a hír, hogy a csapat újabb albummal készül a nyárra. Az album a Dance The Night Away címet kapta.

2018 novemberében a csapat szintén csatlakozott a visszatérőkhöz és kiadta újabb kisalbumát a Yes or Yes kislemezt, melynek teaserképei már október végén megjelentek. A lányok a koncepció során egy casino feelinget teremtettek. Valamint még az év végén visszatértek egy igazi karácsonyi hangulatú kis klippel. A dal címe a  The Best Thing I Ever Did lett. A lassú, családias és hangulatos kis dal egyből az egyik kedvenc karácsonyi dalok közé került.

2019 Twice2 & "Fancy & Breakthrough & Happy Happy & Feel Special"

2019 elején már bejelnetették, hogy a csapat egy teljes hosszúságú japán albummal fog visszatérni. Az előrejelzések szerint Márciusban kerülnek majd a polcokra a japán albumok, de az előzetes képekre és a koncepcióra már januárban fény derült.

Április 22-én jelent meg a 7 digitális kisalbumuk Fancy címen. Az egyik legkeresettebb albummá vált, ugyan is 3,750,000 albumot adtak el nagyon rövid idő alatt, megdöntve ezzel az egyikori együttes S.E.S rekodját.

Nyári megjelenésük közé sorolható az új japán daluk is, ami a Breakthrough címet kapta és klip is készült hozzá. A videó inkább ilyen neonos hatású. Ezzel egyidőben jelent meg a Happy Happy című daluk és klippük is, ami szintén japán. Míg a Breakthrough inkább sexibb videóra sikeredett, addig a Happy Happy inkább egy kellemes nyári hangulatú dal lett.

Szeptember 23-án egy újabb nagykalsszisú számmal jelentkezett a csapat. A kislemez a Feel Special címet kapta. A dal szövegéhez speciális videóklipp készült. A lányok ezt a dalt élőben különleges elemek segítségével adták elő, amivel még színvonalasabbá tetszik az előadást.

2020 "More and More & Eyes Wide Open"

2020-ban elinduló Twicelights turné a koronavírus miatt félbeszakadt. Leszerződtettek a Republic Records ügynökségnél, amely segítségével amerikában is kiadhatják az albumaikat. Ez az ügynökség kapcsolatban áll a JYP ügynökséggel. Júniusban a csapat kiadott egy újabb minialbum, ami a More & More címet kapta. Ehhez klip is készült. A 9. minidalbum június 1 jelent meg. Az albumon 7 szám található meg. 

Októberében megjelent a csapat újabb koreai albuma a Eyes Wide Open címmel. A főcím dal az I Can't Stop Me lett. Az albumon 13 dal található, amelyet Jihyo, Chaeyoung és Nayeon is írt dalokat. Az egyik dal zeneszerzői között Dua Lipa is szerepel. Egyébként a klip hatalmas siker lett rövid idő alatt.

Tagok

- Im Na Yeon - "Nayeon"

- Yoo Jeong Yeon - "Jeongyeon"

- Momo Hirai - "Momo"

- Sana Minatozaki - "Sana"

- Park Ji Soo - "Jihyo"

- Mina Myoui - "Mina"

- Kim Da Hyun - "Dahyun"

- Son Chae Young - "Chaeyoung"

- Chou Tzu Yu - " Tzuyu" 

Twice albumok

2015 - The Story Begins

2016 - Page Two

2016 - TWICEcoaster : LANE 1

2017 - TWICEcoaster: LANE 2

2017 - Twicetagram

2019 - &Twice

2020 - Eyes Wide Open

Kislemezek

2015 - Like OOH-AHH

2016 - Cheer Up

2016 - T.T.

2017 - Signal

2017 - Merry & Happy

2018 - What is Love

2018 - Dance The Night Away

2018 - Yes or Yes

2019 - Fancy

2019 - Feel Special

2020 - More & More

Japán

2018 - BDZ

2019 - Twice2

Kislemezek

2018 - Wake Me Up

2019 - Breakthrough

2019 - Happy Happy

Japán dalok

2017 - One More Time

2018 - Wake Me Up

2018 - I Want You Back

2019 - Breakthrough

2019 - Happy Happy

Videóklippek

2015

- "Like OOH-AHH"

2016

- "Cheer Up"

- "T.T"

2017

- "Knock Knock"

- "Signal"

- "Likely"

- "Heart Shaker"

2018

- "What is Love"

- "Dance The Night Away"

- "Yes or Yes"

- "The Best Thing I Ever Did

2019

- "Fancy"

- "Feel Special"

2020

- "More & More"

- "I Can't Stop Me"

Japán

2017

- "T.T."

- "One More Time"

2018

- "Wake Me Up"

- "I Want You Back"

- "BDZ"

2019

- "Breakthrough"

- "Happy Happy"

Utolsó frissítés: 2020.10.30. 21:09 Betti90 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace