Starity

Son Dong Woon

Son Dong Woon Son Dong Woon nemzetisége 712. 711rajongó 45vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Son Dong Woon (손동운)
 • Születési idő
 • 1991. június 06.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Modell, Dalszerző
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yang Yo Seob Yoon Doo Joon Jang Hyun Seung Yong Jun Hyung Lee Gi Kwang

Son Dong Woon életrajza

 

Általános iskolai tanulmányait a Fülöp-szigeteken végezte a Laguna tartományban található Santa Rosa-ban. Később a középiskolát már Dél-Koreában kezdte el a Hanyoung Középiskolában, ám volt egy kisebb kihagyása a csapat miatt, végül 2010-ben sikeresen leérettségizett. Jelenleg pedig a Konkuk Egyetem speciális fotográfia és film szak hallgatója.
Dong Woon 2005-ben a JYP gyakornokaként kezdte elépítgetni a karrierjét, ám két év után 2007-ben a cég a Cube-hoz helyezte át, ahol utolsóként helyet kapott a Cube készülő új fiú csapatában. Végül további két éves képzés után 2009. októberében debütált a B2ST/Beast tagjaként, ahol, mint énekes, táncos van jelen, valamint ő a csapat legfiatalabb tagja is azaz maknae-ja. 

A BEAST sikerei ellenére viszont 2016-ban hatból öten köztük Dong Woon se kívánta megújítani szerződését a Cube-al. Így öten saját céget hoztak létre Around US névvel, valamint mivel volt ügynökségük levédette korábbi csapat nevüket 2017 tavaszán HIGHLIGHT névvel tértek vissza.

2019. május 9-én csatlakozva csapattársaihoz Dong Woon is bevonult, hogy teljesítse a 21 hónapos kötelező katonai szolgálatot. Aktív szolgálatosként, rendőr tisztként tevékenykedik a következő időszakban.
Dong Woon végül 2020. december 8-án sikeresen teljesítette a szolgálatát és leszerelt.


SZÓLÓ TEVÉKENYSÉGEI

Első a csapattól önálló tevékenysége a Davichi lány duó egyik tagjával Kang Kyung Minnel énekelt duettje volt, mely Udon címmel 2010. decemberében jelent meg. A dalnak hatalmas sikere volt, ugyanis már a megjelenést követően a top listák élén volt, de a dal iránti hatalmas érdeklődés ellenére három fő dél-koreai kereskedelmi csatorna elzárkózott a dal műsorra tűzéséről, ezt a döntésüket pedig a dal japán címére hivatkozva hozták meg.
Később Dong Woon első szóló dala 2012. áprilisában jelent meg In the Could címmel. A dalnál a híres zenei producer Shinsadong Tiger volt a segítségére, aki klasszikus elektronikus hangzást és a dal balladai hangzását össze vegyítve teremtett meg egy teljesen új hangzásvilágot és stílust. A dallal Dong Woon megszerette volna mutatni, hogy szóló énekesként is megállná a helyét, amit rajongói is megerősíttek, hiszen a dalnak hatalmas sikere lett.

Három évvel később 2015-ben viszont a Cube lehetőséget adott neki a hivatalos debütálásra. Másik csapattársa Hyun Seung után csupán egy hónap kihagyás után július 1-én megjelent Kimishika című mini albuma. Előző három csapattársához hasonlóan viszont ő nem hazájában, hanem Japánban debütált. Az albumról előzetesként megjelent a Tsuyokuomou című dalhoz készített videó, majd az albummal egy napon vezető kislemeze a Kimishika is klipet kapott. A videóban DongWoon játssza a főhőst, női partnere pedig a CLC-s YeeEun. 

Három évvel, hogy debütálását tette a szigetországban 2018-ban Dong Woon hazai rajongóit is megörvendezte debütáló kislemezével. Így július 18-án ‘Prelude: 목소리’ címmel a boltok polcaira került albumával hazai berkekben is debütálását tette. 
December 14-én pedig a WJSN énekesnőjével Lee Seo Ryounggal közös kislemeze a Universe is megjelent.
2019. április 22-én pedig első koreai mini albuma is megjelent, mely Act1: The Orchestra címmel került a boltok polcaira. Az album vezér dalaként az In the Silence lett kiválasztva, amihez egy egyserűbb klip is készült.

  

HIGHLIGHT

2017: Újra debütálás, 1st Mini album & 2nd Mini Album
A srácok ügynökségükön keresztül február 24-én hivatalosan jelentették be, hogy elengedik az elmúlt hét évben használt csapat nevüket a BEAST-et és új nevükkel a HIGHLIGHT-al menetelnek tovább. Annak érdekében, hogy újra munkához lássanak és a leghamarabb visszatérhessenek rajongóikhoz.
A névváltás mellett március 2-án megérkezett az örömhír is, ugyanis a fiúk bejelentették, hogy március 20-án megérkezik új nevük alatt első mini albumuk, amely a ’Can You Feel It?’ címet kapta. Az album előtt elő kiadásként március 13-án megjelent It’s Still Beautiful dalukhoz forgatott videó klip. A dal maga egy lassú ballada, amely egy volt szerelem szép emlékeit idézi fel.
Majd 20-án az albummal egy időben megjelent a vezér dalnak megválasztott Plz Don’t Be Sad-nak a videója is. Az elő kiadáshoz képest viszont ez már egy vidám, dinamikus szerzemény.
Nem sokkal később április folyamán pedig kiderült, hogy a csapat fanclub neve a LIGHT lett.

Május 15-én éjfélkor felkerült egy teaser kép, mely a srácok visszatérését hirdette meg. A csapat végül május 29-én dobta piacra újra csomagolt CD-jét, mely ezúttal a Calling You címet viselte. Az album vezér dalaként pedig a címadó dal jelent meg. 

Ősszel a srácok debütálásuk 8. évfordulóján október 16-án dobták piacra immáron 2. mini albumukat, mely a Celebrate címet kapta. 

2018: Special Album ’Outro’
A csapat egy éves szünetet követően november 20-án adta ki legújabb special albumát, mely az Outro címet kapta. Az albumon öt dal kapott helyet, a visszatérés különlegessége, hogy csak négyen álltak színpadra. Ugyanis a csapat vezére Yoon Doo Joon a nyáron bevonult, hogy teljesítse a kötelező 21 hónapos katonai szolgálatot. 

2019: Jun Hyung távozása & YoSeob és GiKwang bevonulása
Március 13-án az Around US Entertainment közleményben erősítette meg, hogy a csapat fő rappere kilép a bandából, ezzel négy tagra csökkentve a bandát. Kilépésének oka, hogy szeretné védeni a csapat jó hírét, ugyanis ő is belekeveredett Seung Ri (Big Bang) és Jung Joon Young botrányába. 

2021: The Blowing
Miután a csapat minden tagja leszerelt jelenleg a visszatérésre készülnek. Ugyanis május 3-án megérkezik a csapat legújabb albuma, mely a The Blowing címet kapta.

 

B2ST/BEAST (2009 - 2016)

Kezdetek
A Cube még a fiúk debütálása előtt meghirdette, hogy B2ST (Boys to Search for Top) néven fog debütáltatni egy csapatot, ám a nevet végül Beast-re (Boys of the East Standing Tall) változtatták, de az eredetit is megtartották főleg a promóciók miatt. A csapat hivatalos fanklubja a B2uty (Beauty) nevet viseli, mely a szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast) meséből jött.
A csapat jelenleg öt tagból áll, Yong Jun Hyung (fő rapper), Yoon Doo Joon (csapat vezetője), Lee Gi Kwang (ének, vezető táncos), Yang Yo Seob (fő énekes) és Son Dong Woon (maknae, ének).
A csapatot az elején sokan csak egy újrahasznosított bandának hitték, mivel a csapat majdnem minden tagját korábban már más cég „kiszuperálta”, így nem jósoltak nagy sikert a srácoknak. Ám az első sikerek után már nem a kudarcokat látták a csapatban, hanem a lehetőségeket.

Debütálás és első sikerek
2009. októberében a csapat hivatalosan is debütált a KBS Music Bank showban ahol Bad Girl című debütáló számukat adták elő. Első mini albumuk is ekkor jelent meg Beast is the B2ST címmel, melyen öt szám szerepel, ám a Yet című számukat betiltották Junhyung rap része miatt.
2010. januárjában a Beast és a Cube másik csapata a 4minute aláírtak egy szerződést az Universal Music Group-al, majd a promóciós terveket Tajvanra is kiterjesztették. Márciusban a csapat kiadta második mini albumát Shock a New Era címmel, viszont egy nappal korábban adták ki a tervezetnél, mert a csapat teljes albuma valahogy felkerült a Youtube-ra. Az albumnak ugyan hatalmas sikere volt, de a fiúk nem pihentek, majd március 17-én első stúdió albumukat is kiadták Fiction and Fact címmel.

Közel fél éves hallgatás után, pedig szeptemberben harmadik mini albumukat is kiadták Mastermind címmel. A címadó dal (Breath) hatalmas sikert aratott köszönhetően az egyedi koreográfiájának. A csapat ezzel a mini albummal is jó pár díjat bezsebelt köztük 2010. október 23-án azt a díjat is melyet az Asia Influential Artist Award-on osztottak ki nekik. A díj különlegessége, hogy csak azok az előadók kapják meg akik az év folyamán hatalmas figyelemre és népszerűségre tettek szert Ázsia szerte. Kicsivel később novemberben megjelent negyedik mini albumuk is Lights Go On Again címmel, melynek, mind az öt száma lista vezető volt. Az első videó a Beautiful című számból készült, mely rendelkezett egy folytatással, ám ezt csak hónapokkal később mutatták be. Ezzel a „félbe hagyott történettel” hatalmas figyelemre tettek szert, de nem csak hazájukban, hanem a tengerentúlon is. Végül a szám „másik fele” is megérkezett I Like the Best címmel.

December 12-én pedig első önálló koncertjükre is sor került melyet a szöuli Jamsil Indoor Stadionban tartottak. Koncertjük a Welcom to the Beast Airline címet viselte.
Kicsivel később december 21-én megjelent következő mini albumuk My Story címmel. A CD különlegessége, hogy a tagok kettesével összeállva egy-egy saját szerzeményt énekeltek fel az albumra.
Japán tér hódítás, terjeszkedés és világkörüli turné
November 24-én kiadták első japán albumukat Beast – Japan Premium Edition címmel. A CD-t reklámozó kirakatokban, mindben a következő felirat szerepelt: The Legend of Beast Vol. 1. A srácok az első promócióra helikopterrel érkeztek, ám a gépből kinézve nem várt látvány fogadta őket, ugyanis az ott „szobrozó” rajongók a csapat nevét megformálva álltak, mint egy üdvözlő felirat gyanánt. Ezen a sajtótájékoztatón jelentették be a csapat jövő februári Japánban való debütálását is.

Első japán kislemezük hivatalosan végül március 16-án jelent meg, ami az Oricon heti listáján a második helyen nyitott. Ám az erős kezdés hamar meghanyatlott ugyanis egy sajnálatos földrengés miatt az egész 2011-es japán promóciós munkák törölve lettek, de június közepén ettől függetlenül megjelentették második japán kislemezüket Bad Girl címmel.
Július folyamán pedig egyetlen koreai csoportként felléptek Malajziában az MTV World Stage koncerten.

2012: Világkörüli turné "Beautiful Show" & Midnight Sun
2012-ben a csapat megkezdte első nagy szabású turnéját, mely összesen 12 országot valamint azon belül 17 várost érintett. A turné a Beautiful Show címet kapta és koncerteztek Ázsiában, Európában valamint Dél-, és Észak-Amerikában is felléptek.
Július 11-én éjfélkor a tagok tartottak egy kisebb fajta „sajtótájékoztatót amit a google+-on végig lehetett követni. A „virrasztás” oka tulajdonképpen a Beast 1000 napos évfordulója miatt volt, ahol rengeteg kérdésre válaszoltak. Az időeltolódás ellenére is összesen 50 országból képviseltették magukat rajongók így is mutatva szeretetüket a banda iránt.

A csapat jó fél éves szünet után 2012. július 12-re ígérték visszatérésüket és egy új mini albumot, végül kissé megcsúszva, de július 21-én megjelent az album valamint a vezető kislemez Beautiful Night címmel. Az album a Midnight Sun címet kapta és szinte az összes dal igen rangos helyeket ért el a különböző zenei listákon.
Közben július 26-án tartottak egy random koncertet a Gwanghwamun plázánál ahol közel 4 ezer ember gyűlt össze, magát a koncertet pedig az Inkigayo zenei show is közvetítette.
Augusztus 16-án pedig elnyerték az M! Coutdown show úgynevezett "Triple Crown" címét, ugyanis a csapat Beautiful Night című dala három egymás követő héten volt listavezető a műsorban.

2013: ’Will You Be Alright?’, B2UTY More project & Hard To Love, How To Love
Május 27-én a Cube kiadott egy közleményt melyben megerősítette, hogy a csapat júliusban visszatér, hisz már kész van az új album. A bejelentést nem sokkal pedig a ’Will You Be Alright?’ dal követte, mely a csapat B2UTY More névre elkeresztelt projektjének első dala, melyet kisebb koncert sorozat követ júniusban. Ennek keretein belül adták ki következő dalukat I’m Sorry címmel, melyhez a koncertekből kivágott részletekből egy klip is készült, valamint a videóban a fiúk rajongóiknak is üzentek.

A bejelentéshez hűen végül a csapat július 16-án megjelentették visszatérő albumuk vezér dalának a Shadow-nak a teaser videóját, majd 19-én a teljes klip mellett a csapat 2. stúdió albuma is napvilágot látott, mely a Hard To Love, How To Love címet kapta.

 2014: Adrenaline, Good Luck & Time
Április 10-én hosszú évek után újra show műsorban tekinthetünk be a csapat mindennapjaiba, ugyanis Showtime Burning The Beast címen elindult legújabb műsoruk, amit rajongóik az MBC every1 csatornáján láthatnak.

Május 6-án pedig idei első visszatérésük előzetese is napvilágot látott, ugyanis legújabb japán kislemezüknek az Adrenaline-nak ezen a napon került fel a teaser-je az Universal Music Japan hivatalos youtube csatornájára. Ugyan pedig a kislemezt május 28-án adták ki,de a videó klipet végül már 20-án feltöltötték.

Közben megkezdődtek a hazai visszatérésük előkészületei is. Június elején már fény derült a csapat új logójára is melynek megrajzolásában/megtervezésében mindannyian részt vettek. A sorban 6. mini albumuk megjelenési dátumát pedig június 16-ra tűzték ki, ám előtte június 10-én már örülhettek a rajongók, ugyanis ezen a napon adták ki a No More című dalukhoz készült videó klipet. Ezután naponta jelent meg minden tagról egy-egy rövid teaser 16-án pedig a teljes klip megjelent Good Luck címmel. Az album szintén a Good Luck címet viseli melyen összesen 7 szám kapott helyet, köztük a Sad Movie koreai verziója.  

 A nyári promóciókat követően viszont a srácok továbbra sem pihentek, ugyanis október 20-án megjelent Time címmel 7. ún. speciális mini albumuk. A mini album vezér dalaként a 12:30 jelent meg, mely hangulatba továbbra is a Good Luck koncepcióját erősítette.
Valamint október 29-én japán rajongóikat is megörvendeztették egy újabb kislemezzel ami a Kimi wa Do? (キミはどう?) címet kapta.

2015: BEAST MUSIC & Ordinary
2015 márciusában a srácok bejelentették, hogy BEAST MUSIC néven létre hozták saját lemez cégüket Japánban. A céget a srácok főként azért hozták létre, hogy a japán zenei piacon is aktívabban részt vegyenek. A lemez cég megalakulásának megünneplésére pedig a csapat 10 hónapon keresztül minden hónapban kiad egy kislemezt egészen decemberig.

Július 27-én a csapat kiadta sorban 8. koreai mini albumukat, Ordinary címmel. Az album megjelenése előtt egy héttel megjelent a Gotta Go To Work című klipjük, majd az album megjelenésével egy napon a vezető kislemeznek választott YeY dal klipje is napvilágot látott.

2016: Guess Who?, Hyun Seung távozása, Highlight, Day&Night & Around US Entertainment
Miután a csapat 2015-ben 10 hónapon keresztül havonta kiadott egy-egy japán kislemezt, most ezeket a megjelent dalokat, plusz a Guess Who? című számukat egy albumra gyűjtve március 9-én három különböző kiadásban is piacra dobták. Így új japán stúdió albumuk - Regular Edition (CD) - Limited Edition (CD + DVD) - Members’ Solo Jacket Editions (CD) - formában is boltok polcaira került.

Április 19-én több hónapos pletyka és találgatás után a Cube nem tagadta tovább és hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint Jang Hyun Seung kilépett a csapatból. 

Közel egy éves várakozás után a csapat június közepén jelentette be, hogy hamarosan visszatér. Az öt tagra redukálódott csapat július 4-én adta ki 3. stúdió albumát Highlight címmel. Az album vezető kislemezeként pedig a Ribbont választották. 

Koreai visszatérésüket követően július 20-án a srácok egyszerre két új japán digitális kislemezzel térnek vissza a szigetországba. A kislemezek a Day és Night címet kapták.

Októberben szinte bombaként robbant a hír miszerint a srácoknak lejárt szerződésüket eszük ágában sincs megújítani a CUBE-al, ehelyett saját független ügynökséget hoznának létre. A cég persze folyamatosan tagadta ezt, majd új hírek kerültek napvilágra miszerint, ha a srácok kilépnek a cégtől a BEAST nevet is elvesztik.
December 15-én viszont hivatalosan is bejelentették új ügynökségük az Around US Entertainment létrejöttét. Arról viszont még nincs hír, hogy a nevükkel kapcsolatban sikerült-e megállapodni ex ügynökségükkel.

Írta: BeJoyful

Musicalek
2015
~ The Great Gatsby
2012
~ Catch Me If You Can
– Frank


Műsorvezetői munkái
2015
~ Super Idol Chart Show (with Ryeowook)


DVD-k
~ The Beautiful Show In Seoul Live DVD /2012.11.21./
~ BEAST – MIDNGIHT SUN SPECIAL EDITION DVD /2012.10.24./
~ BEAST – The 1st BEAST fan Meeting Asia Tour /2012.08.09./
~ BEAST Complete History Boksz /2012.08.08./
~ BEAST for U/ BEAST MERRY CHRISTMAS /2012.05.09./
~ The Special Selection of BEAST Premium Edition /2012.02.29./
~ BEAST The 1st Concert: Welcom to Beast Airlane /2012.01.18./
~ Genesis of BEAST /2011.03.02./


Könyvek
~ THE BEAUTIFUL SHOW IN SEOUL MAKING BOOK /2012.08.29./
~ BEAST The 1st Concert Making Book: Welcom to Beast Airline /2011.09.06./
~ FICTION.WRITTEN BY BEAST /2011.08.16./

HIGHLIGHT megjelenések

Mini albumok
~ Can You Feel It? /2017.03.20./
 
~ Celebrate /2017.10.16./
~ The Blowing /2021.05.03./

Újra csomagolt albumok
~ Calling You /2017.05.29./

Special Album
~ Outro /2018.11.20./

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Egyéni megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
~ Act1: The Orchestra /2019.04.22./

Egységes digitális kislemezek
~ Prelude: 목소리 /2018.07.18./
 
~ Universe (feat. Lee Seo Ryoung) /2018.12.14./

Együtt működések
~ Udon (feat. Kang Minkyung –Davichi-) /2010/
~ When The Door Closes (feat. DooJoon) /2010/

Sorozat/film dalok
~ Without You (with DooJoon, YoSeob – Scholar Who Walks the Night OST-) /2015/
~ Bye Bye Love (feat. YoSeob, IlHoon & ChangSub –When A Man Loves OST-) /2013/ 
~ Dreaming (feat. JunHyung & YoSeob –I’m Flower Too!-) /2011/


Japán kiadások

Mini albumok
~ Kimishika /2015.07.01./
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B2ST/BEAST megjelenések

Koreai kiadások

Albumok
~ Fiction and Fact /2011.05.17./
~ Hard To Love, How To Love /2013.07.19./
~ Highlight /2016.07.04./

Mini albumok
~ Beast Is the B2ST /2009.10.14./
~ Shock of the New Era /2010.03.01./
~ Mastermind /2010.09.28./
~ Lights Go On Again /2010.11.09./
~ Midnight Sun /2012.07.22./
~ Good Luck /2014.06.16./
~ Time /2014.10.20./
~ Ordinary /2015.07.27./

Egységes digitális kislemezek
~ My Story /2010.12.21./

Együtt működések
~ Christmas Song (with Cube Artist) /2013/
~ 5! My Baby (ft. A Pink) /2013/
~ Niji (The Best Bang! –Asia Limited Bang!-) /2011/
~ Skinny Baby (ft. A Pink) /2011/
~ Who’s Next? (ft. 4minute) /2010/

Sorozat/film dalok
~ Black Paradise (IRIS II OST) /2013/
~ Because Of You (My Princess Ost) /2011/
~ Ready Go (Master of Study OST) /2010/
~ Loving U (All My Love OST) /2010/
~ Crazy (Attack Of The Gas Station OST) /2009/ 


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ So Beast /2011.08.10./
  
~ Hard To Love, How To Love – Japan Edition /2013.10.31./
~ Beast Japan Best /2014.09.17./

~ Guess Who? /2016.03.09./

Mini albumok
~ Good Luck – Japan Edition /2014.09.17./

Válogatás albumok
~ BEAST – Japan Premium Edition /2010.11.11./

Egységes digitális kislemezek
~ Shock /2011.03.16./
~ Bad Girl /2011.06.15./
~ Midnight Sun /2012.10.17./
~ Sad Movie /2013.12.18./
~ Adrenaline /2014.05.28./
~ Kimi Wa Dou? /2014.11.14./
~ The Last Word /2015.11.16./
~ Day /2016.07.20./
~ Night /2016.07.20./

Utolsó frissítés: 2021.04.25. 14:02 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace