Starity

Son Ji-Hyun

Son Ji-Hyun Son Ji-Hyun nemzetisége 2020. 246rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Nam Ji Hyun (남지현)
 • Becenév
 • Jihyun (지현), Innocent Lovely Jihyun, 4D Jihyun, Lovely Jihyun, Namjiji, Namji, NamG, NamGee, Namdakyu, Namdocu, Viet Hyori, Lady Jihyun, Sexy Lider, Beauty Jihhyun, Eyesmile, Diosa, Beautiful Jihyun, Pretty Princess, Sexy Princess
 • Születési idő
 • 1990. január 09.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Színésznő, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 167 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Hyun Ah Heo Ga Yoon Jeon Ji Yoon Kwon So Hyun

Son Ji-Hyun életrajza

Név: Son Ji Hyun
Születési név: Nam Ji Hyun ( 남지현)
Születési idő: 1990. január 09.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 167 cm
Testsúly: 49 kg
Vércsoport: A
Csillagjegy: Bak
Kínai csillagjegy: Ló
Ügynökség: Artist Company
Oktatás: Sangmyung Egyetem (kortárs balett szak)
Amihez ért: ballett és a tánc 

Ji Hyun először egy JYP meghallgatáson próbálta ki magát, de végül nem lett gyakornok a cégnél. Viszont ezt követően szerencsésen alakultak a dolgai, ugyanis a Cube Entertainment felvette gyakornokai közé. Majd nem sokkal később ő is bekerült az ügynökség készülő lány csapatába.

Ji Hyun végül 2009-ben debütált az öt fős 4minute tagjaként. Debütáló daluk a Hot Issue címet kapta, Ji Hyun pedig, mint vezető, énekes és fő táncos foglalt helyet.
Hét év után viszont 2016. június 15-én a Cube hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 4minute feloszlott. Illetőleg kiderült, hogy Ji Hyun nem újította meg szerződését az ügynökséggel és énekesi karrierje helyett a továbbiakban színésznőként tevékenykedik.

2017 decemberében az Artist Company bejelentette, hogy Ji Hyun megváltoztatta nevét Son Ji Hyun-ra. Mostantól édesanyja vezetéknevét használja.

SZÍNÉSZI KARRIER

Ji Hyun egy évvel zenei debütálását követően színészi karrierjét is elkezdte egyengetni. 2010. október 14-én került a mozikba a Midnight FM című thriller, melyben egy kis szerephez jutott hozzá. Ezt követően novemberben indította útjára az SBS legújabb sorozatát az It’s Okay, Daddy’s Girl-t, melyben ugyan nem volt túl nagy szerepe, de már nevesítve volt a karaktere, így Shin Sun Hae-ként láthatták rajongói a kisképernyőn.
A következő időszakban több sorozatban is feltűnt kisebb-nagyobb szerepekben. Első főszerepét a 2013. november 3-án induló Please Remember, Princess-ben kapta. A Daum gyártásában készült web sorozatban Min Ah szerepét alakította, férfi partnerét pedig az Infinite-s Sung Yeol volt.
2014-ben ismét egy web dráma főszereplőjeként tért vissza, ezúttal a Naver TV Cast legyártotta Love Cell-ben. Majd 2015. október 27-én a Naver leadta öt részes új web sorozatát a Never Die-t, melyben Min Se Yeon karakterében ismét nő főszerepben tündökölt.

2016. március 5-én az MBC útjára indította új sorozatát a My Little baby-t, melyben Oh Ji Ho, Lee Soo Kyung és Kim Min Jae mellett Ji Hyun is a főszereplők gárdáját erősítette. A 12 részes sorozatban Han So Yoon karakterét formálta meg. 
Másfél évet követően a 2017. augusztus 4-én elindult KBS2 alkotásban a Strongest Deliverymannel tért vissza a színészet világába. A sorozatban Choi Yeon Ji karakterét formálja meg, aki az egyik főszereplőhöz Dan Ah karakteréhez kapcsolódóan tűnik fel.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Ji Hyun 2015. február 24-én vette át diplomáját, illetve a diplomaosztón egy életmű díjjal is átvehetett.
~ Nagyon jó a táncban, már kiskorától is aktívan érdeklődött e felé az irány felé, és versenyekre, táncos rendezvényekre járt.
~ Ha nem jött volna össze neki az idol élet, balett táncos szeretett volna lenni.
~ Nagyon szeret olvasni, ami mindig kikapcsolja.
~ Sokszor küszködik a testsúlyával, mert könnyen szaladnak fel és le róla a kilók.
~ Jó szakács, és szeret főzni.
~ Olyan személy, akit könnyen meg lehet nevettetni.
~ Egyik legjobb barátnője G.NA.
~ Könnyen szót ért fiúkkal is, ami annak köszönhető, hogy sok fiúbarátja van az idolok közül is, mint pl. az MBLAQ-es Mir, a 2PM-es Jun.K, a Super Junior-os Donghae, a 2AM-es Jokwon és a ZE:A-s Hyungsik.
~ Különösen nagy figyelmet fordít a bőr-, és hajápolásra.
~ Olyan fiú az ideális típusa, aki meg tudja nevettetni.
~ Fóbiája van a rovaroktól, és van, hogy el is sírja magát, amikor egy megjelenik.
~ Félénk az idegenekkel, és nehezen nyílik meg.
~ Szereti a Hello Kitty-t és a Mickey egeret.
~ Nagy rajongója Rain-nek.
~ A ’Miss A’ tagjaival is igen jó barátságot ápol.

 

4MINUTE (2009 - 2016)

A 4minute egy öt tagú dél-koreai lánycsapat akik 2009-ben debütáltak a Cube Etertainment által. Nevük jelentése egyszerű, hisz a4minute annyit tesz, hogy minden tag a legjobbat próbálja nyújtani minden percben és másodpercben. A csapat hivatalos fanclubja pedig a 4Nias nevet viseli mely a 4Minute+ Mania kombinációból jött létre.
A cube májusban kezdte el a csapatról kiszivárogtatni az infókat, majd két tagot be is mutattak: JiHyunt és Hyunah-t, a csapat másik három tagjáról pedig június 12-én hullt le a lepel. Az ez előtti napon június 11-én viszont már megjelent egy rövid teaser a lányokról viszont azon csak a sziluettjük volt látható, ezzel is fokozva az izgalmat. Végül 12-én megjelent első kislemezüknek a Hot Issue-nak a teaser-je amiben a lányok már láthatóak voltak, majd június 18-án a hivatalos debütálás is meg volt az Mnet M! Countdown című showjában. Augusztus végén pedig első mini albumuk a Muzik is megjelent.
Ebben az évben szerepeltek még Mario karácsonyi kislemezén a Jingle Jingle-n, amelyből zenei videó is készült aminek december 3-án volt a premierje.

2010-ben a Cube bejelentette, hogy az Universal Music Group lesz a segítségük, hogy a lányok elindulhassanak a nemzetközi piacon. Még évelején januárban elindultak egy ázsiai turnéra ahol a célállomások közt szerepelt:Tajvan, a Fülöp-szk., Thaiföld, Hong Kong és Japán is. Végül a lányok 2010 május 8-án megtarthatták életük első önálló koncertjüket Japánban ahol Hyunah is bemutatkozott első önálló számával a Change-el amit a Beast-es JunHyung-al adott elő.
Második mini albumuk a Hit Your Heart pedig május 19-én látott napvilágot, majd az első teljes japán albumuk a Diamond is megjelent 2010 december 15-én.

2011 január 13-án a Beast-el és G.NA-val együtt a 4minute is részt vett a DiGi Live K-Pop Party-n Malajziában. Majd 19-én bejelentették, hogy a lányok kiadját 4. japán kislemezüket a Why-t.
Január 12-én a Cube bejelentette, hogy egy teljes albummal fognak a lányok vissza térni. De nem sokkal előtte a harmadik mini albumuk a Heart to Heart is megjelent, majd egy kicsit az igértnél később április 5-én kiadták az első teljes koreai albumukat, mely a 4Minutes Left címet viseli. Az album promóciójára nagy energiát fektettek, sőt a Mirror Mirror-nak a koreográfiáját is teljes egészében megkellett változtatni a sok negatív kritika miatt.
A lányok együtt működtek még Thelma Aoyama japán énekesnő Without You című számánlá, bár a klipben ténylegesen nem szerepelnek.
Még ebben az évben az egyik csapat tag HyunAh is kiadta első önálló mini albumát a Bubble Pop-ot, mely hatalmas sikert aratott.
Október elsején megjelent a hatodik japán kislemezük a Ready Go, mely egy japán dráma sorozat(Welcome to the El-Palacio) betét dala lett.

2012: Volume Up & Love Tension
A Cube még 2011-ben 2012. januárjára mondta a lányok visszatérését, ám ez a dátum utána márciusra tolódott el, majd március 19-én újabb közleményt adott ki a társaság, hogy a comeback április közepére várható. Azt hogy ilyen sokat tolódott a dátum avval magyarázták, hogy a dalokon még igazítottak, valamint a mini album címadó dalát is sokáig tartott kiválasztani.
Végül március végén kiderült, hogy a készülő mini album címadó dala a Volume Up. Április 3-án bejelentették, hogy 9-én fog megjelenni a lányok mini albuma, valamint egy teaser fotó is napvilágra került. Végül április 9-én a címadó dal videója a Volume Up és maga a mini album is megjelent. Az élő debütálás pedig az SBS Inkigayo showjában történt április 20-án, majd megkezdődtek a hazai promóciók és album népszerűsítés.

A lányokat kezelő cég július 9-én közölte a jó hírt a japán közönséggel, hogy nem sokára új kislemezt bocsátanak ki a szigetországban. Végül a klip augusztus 22-én jelent meg Love Tension címmel.

Október 13-án pedig részt vettek a KCON 2012 koncerten, melyet Kaliforniában rendeztek meg.

2013: Name is 4Minute
Március végén jelentette be a Cube, hogy a lányok megkezdték az új albumuk felvételeit. A cég azt is elárulta, hogy a lányok az album teljes folyamatában részt vettek a dalok kiválasztásától, a koreográfián át, egészen a stílusig mindenben.
Végül az első teaser képek április 17-én kerültek nyilvánosságra, majd 19-én megjelent What’s Your Name című daluk első teaser videója, melyet még több követet. A dal tejes klipje végül a meghirdetettnél egy nappal később április 26-án jelent meg.

Két hónappal visszatérésük után pedig június 28-án megjelent soron következő kislemezük „Is It Poppin?” címmel. A dalt pedig nem más, mint a híres dél-koreai producer és dalszerző Brave Brothers készítette.

2014 - 2015: 4minute World & Crazy
A lányok hosszabb kihagyás után március 17-én kiadták 5. mini albumukat 4minute World címmel, melyről vezető kislemezként a Watcha Doin' Today jelent meg.

Közel egy éves hallgatás után a lányok 2015. február 9-én adták a sorban 6. mini albumukat, mely a 'Crazy' címet kapta. Megjelenése előtt az album összes daláról megjelent egy-egy teaser, ám klipet végül csak a címadó dalhoz, a Crazyhez forgattak. A vezető kislemezhez mérten pedig az album többi dala is élesen eltér a lányok eddigi könnyed stílusától és egy sokkal inkább hip-hop, R&B stílusú vonalat követ.

2016: Act.7 a csapat feloszlása
Majdnem egy év elteltével utolsó megjelenésüket követően 2016. február 1-jén koreai idő szerint pontban délben kiadták 7. mini albumukat, amely az Act.7 címet kapta. Az album vezető kislemezeként a Hate jelent meg. A dal és maga az album is a korábban megjelent Crazy hangzás világát vitte tovább.

Az év eleji visszatérésüket követően június 12-én hivatalosan bejelentették a 4minute feloszlását. Június hónapban mindegyik lány szerződése lejárt, megújítás mellett pedig egyenlőre csak HyunA döntött. A többi lánnyal jelenleg is folynak a tárgyalások, ami biztos, hogy a továbbiakban szóló karrierjüket egyengetik tovább.

Írta: BeJoyful

Sorozatok 
2017: Strongest Deliveryman
2016: My Little Baby
2015: Never Die
2014: Love Cell
2014: Marriage Not Dating
2013: Please Remember, Princess
2013: Monstar 
2012: The 3rd Hospital
2012: Panda and Hedgehog
2011 – 2012: A Thousand Kisses
2010: It’s Okay, Daddy’s Girl 

Film
2014: The Youth
2010: Midnight F.M. 

Videó klipekben való megjelenései
2013: M4M – When You Leave Me 
2012: Seo Eun Kwang & U Sung Eun – Love Virus 
2012: ZE:A – Beautiful Lady 
2011: Lee Hyun – You Are The Best of My Life

Egyéni megjelenése

Sorozat, film dalok
2013: Only You (with Ji Yoon – Please Remember, Princess OST-)

 

4minute megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2011: 4minute Left

Mini albumok
2009: For Muzik 
2010: Hit Your Heart 
2012: Volume Up
2013: Name Is 4Minute 
2014: 4minute World
2015: Crazy 
2016: Act.7

Digitális kislemezek
2009: Hot Issue
2010: Superstar 
2011: Heart To Heart 
2013: Is It Poppin?
2015: Cold Rain

Együtt működések
2013: Christmas Song (feat. Cube Artist) 
2011: Silly Boy (ft. 015B c Jun Hyung)
2010: Heard ’Em All –remix-(ft. Amerie & Jun Hyung)
2010: Worl Cup Song (ft. BEG)
2009: Jingle Jingle (ft. Mario & Amen) 

Sorozat/film dalok
2013: Welcome to the School (School 2013 OST) 
2010: Dreams Come True (Master of Study OST) 
2010: Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010: Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010: Home Run (Rolling stars OST) /2010/
2010: One Thing (It’s Okay, Daddy’s Daughter OST)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2010: Diamond 

Mini albumok
2011: Heart To Heart

Válogatás albumok
2012: Best of 4minutee 

Digitális kislemezek
2010: Muzik 
2010: I My Me Mine 
2010: First
2011: Why
2011: Ready Go 
2012: Love Tension

Együtt működések
2011: Without U (ft.Thelma Aoyama)
2011: Why (Akuto-Juuhanzai Sousa Han)

Utolsó frissítés: 2020.07.08. 15:03 Alysia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace