Starity

Wen Junhui "Jun"

Wen Junhui Wen Junhui nemzetisége 3532. 132rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Wen Junhui (文俊辉) / Moon Junhwi (문준휘)
 • Születési idő
 • 1996. június 10.
 • Születési hely
 • Shenzhen, Guangdong, Kína
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos, színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 182 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Hansol Vernon Chwe Yoon Jeong Han Joshua Hong Choi Seung Cheol Boo Seung Kwan Jeon Won Woo Kim Mingyu Xu Ming Hao Lee Chan Lee Seok Min Lee Ji Hoon Kwon Soon Young

Wen Junhui életrajza

   SEVENTEENfent: jun, joshua, s.coups, jeonghan, seungkwan, vernon
lent: wonwoo, the8, mingyu, woozi, dino, hoshi, dk

Csapat nevének jelentése: Eredetileg a a csapat tagjainak létszámára akart volna utalni (17), de debütálás előtt páran elhagyták az ügynökséget, így azt találták ki, hogy létrehoznak négy sub-unit-ot. A 13-t (tagok száma), a 3 "pozíciós" unit-t (rap, a tánc és a vokál), plusz az egy booseoksoon unit-ot (seungkwan, seokmin, hoshi) összeadva 17 jön ki.
Tagok száma: 13
Hivatalos debütálásuk: 2015. május 26.
Fanclubjuk neve: Carat
Ügynökségük: Pledis Entertainment
Sub-unit-ok: hip-jop unit, vocal unit, performance unit, svt leaders (minden "pozíciós" unit vezére együtt - s.coups, woozi, hoshi)

TAGOK
S.Coups (leader, főrapper, vokalista)
Jeonghan (vezérvokalista)
Joshua (vezérvokalista)
Jun (vezértáncos, vokalista)
Hoshi (performance team leader, főtáncos, vezérvokalista, rapper)
Wonwoo (vezérrapper, vokalista)
Woozi (vocal team leader, vezérvokalista)
DK (booseoksoon leader, fővokalista)
Mingyu (vezérrapper, vokalista, visual, a csapat arca)
The8 (vezértáncos, vokalista, rapper)
Seungkwan (fővokalista, a csapat arca)
Vernon (főrapper, vokalista, visual, a csapat arca)
Dino (főtáncos, vezérrapper, vokalista, maknae)

2013–2015: alapítás és korai évek
Seventeen TV
2013-tól a Seventeen TV nevű show rendszeres élő közvetítéseiben lehetett látni a fiú csapatot, az UStream online streaming platformon. A show több szezonban zajlott, ahol bemutatták a gyakornokokat. A show néhány szezonnal a "Like 17" koncerttel ért véget.

Nagy debütáló terv
A debütálás előtt a Seventeen megjelent a Seventeen Project: Big Debut Plan reality show-ban is, amelyet 2015. május 2–26-án adtak az MBC-n. A műsor a csoport debütáló bemutatójával zárult le.

Debütálás
A csapat május 26-án debütált az MBC televíziós közvetítésével. Ők voltak az első férfi k-pop csoport, akik egy órás élő show-val debütáltak egy nagyobb műsorszóró csatornán keresztül. Három nappal később az első albumuk, a "17 Carat" digitálisan is megjelent. A " 17 Carat" nagy sikert aratott még az Egyesült Államokban is, valamint ez volt az egyetlen olyan album, ami új előadók által felkerült a Billboard "10 legjobb k-pop album 2015-ben" listájára.

Szeptember 10-én kiadták második lemezüket, a "Boys Be"-t, amely később a 2015-ös legjobban eladott új előadók albuma lett. Az album sikere megszerezte a csoportdíjakat az Arany Disk Awardson, a Szöul Zene Awardson és a Gaon Chart K-Pop Awardson. A Seventeen volt az egyetlen k-pop csoport a Billboard "21 alattiak: a zene legforróbb fiatal csillagai 2015-ben" listáján.

A fiúk tartottak egy négynapos koncertsorozatot, melynek címe 2015 Like Seventeen – Boys Wish volt. A koncertsorozat december 24-től 26-ig tartott,év végi ünnepeként Szöulban. A koncertek sikere után a tizenhét 2016 februárjában két kapcsolódó koncertet tartott. , "Like Seventeen - Boys Wish Encore Concert" címmel.

2016: az első koncerttúra
A csapat első teljes hosszúságú stúdió-albuma, a Love & Letter 2016. április 25-én jelent meg. Az album a japán Oricon heti popalbum listáján is szerepelt, a hazai listán elért siker mellett. A Seventeen elnyerte az első győzelmét egy zenei show-n az album vezető dalával, a "Pretty U" című dallal.

A Love & Letter később, újracsomagolt változatként, július 4-én került kiadásra, a vezető dal "Very Nice" mellett. A promóciókat azonnal követte a fiúk első koncerttúrája, az ázsiai koncerttúra "2016 Shining Diamonds", amely Dél-Korea, Japán, Szingapúr, Ausztrália és Kína helyszíneit is magában foglalta.

December 5-én a csoport kiadta harmadik lemezét, a "Going Seventeen"-t.

2017–2018: áttörés és sikerek
A Seventeen február 15–24 között hat koncertet rendezett Japánban, a "Say The Name #Seventeen" névvel. A koncertek összesen 50 000 nézőt vonzottak annak ellenére, hogy a csoport hivatalosan nem debütált Japánban. Április 1-jén a Seventeen lett az első idol csapat, akik második évadot kaptak a sorozatukhoz, a "One Fine Day"-t, ami a Japánban töltött idő alatt került leforgatásra. A második évad "One Fine Day" címet kapta Japánban, és az MBC dél-koreai műsorszolgáltató és a japán Music On! TV közös kollaborációjaként jött létre.

A fiúcsapat negyedik lemezét, az "Al1"-et 2017. május 22-én adták ki, amely Koreában az első helyen állt, és eddig több mint 344 000 példányban adtak el belőle. A 2017. évi 2017 "Seventeen Project" elnevezésű videó sorozat és három zenei videó mind fel voltak töltve az "Al1" előtt.

A csoport befejezte első világútját, a 2017. évi Seventeen első viláturnéját a "Diamond Edge” turnét, amelynek során Ázsia és Észak-Amerika tizenhárom városába látogattak.

November 6-án a csoport kiadta második teljes stúdióalbumát, "Teen, Age"-t.

A csapat 2018. február 5-én adott ki egy különleges albumot, melynek a címe "Director's Cut". Noha a "Director's Cut" tartalmazza az előző "Teen, Age" album összes számát, újracsomagolt helyett speciális albumként népszerűsítették, négy új dal jelenléte miatt, beleértve a vezető számukat, a "Thanks"-t is. Az album eddig csaknem 600 000 példányban kelt el. A "Thanks" 29 ország iTunes listáiban elérte az első helyet, beleértve Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa és Ázsia országait. A Time magazin a Seventeen-t, mint az egyik legjobb k-pop csoportot hirdette ebben a promóciós időszakban.

A Seventeen hivatalosan debütált Japánban május 30-án az első japán minialbumukkal, a "We Make You"-val.

A fiúk 2018. július 16-án adta ki ötödik albumukat, a "You Make My Day"-t. A "You Make My Day" volt az első kiadásuk, amely Platinum státuszt kapott. Az album promóciójára a szöuli "Ideal Cut" koncertek és a más ázsiai országokban tervezett koncertek között került sor.

2019-2020: folyamatos siker ,"An Ode" és "Heng:garae"
A Seventeen január 21-én jelentette meg a hatodik albumát, a "You Made My Dawn"-t. A vezető dalt, a "Home"-t a mai legnépszerűbb kiadásuknak tekintik, mivel tíz trófeát nyert a heti zenei show-okban. A lemez hatalmas sikert aratott, három egymást követő győzelmet ért el egy-egy heti zenei show során, valamint megnyert pár trófeát a Music Bank-on, Inkigayo-on, M Countdown-on, Show! A Music Core.on és a Show Champion-on egyetlen promóciós időszakban.

Május 29-én a csapat kiadta első japán kislemezét, a "Happy Ending"-t. A lemez az Oricon Daily Singles Chart 1. helyén volt, és platinum státuszt kapott a RIAJ-tól.

Augusztus 5-én megjelent a "Hit" című számuk. A kislemez előfutára volt a csoport harmadik stúdióalbumának, az "An Ode"-nak, amelyet szeptember 16-án adtak ki. Az "An Ode" a csoport eddigi legkelendőbb albumává vált, az első héten több mint 700 000 példányt adtak el, valamint jelölték az "Album of the Year"-re is.

2020. április elsején a Seventeen kiadta a második japán kislemezét, a ”Fallin’ Flower”-t. A kislemez már az első héten több mint 400000 példányban kelt el és ezzel biztosította az első helyet a Billboard Japan Hot 100 listáján.

Május 13-án a csapat kiadta a „”Hit The Road” dokumentum sorozatuk első részét , amelyet a YouTube csatornájukon tettek közzé. A sorozat a csapat színfalak mögötti tevékenykedéseiről szól, miközben az ”An Ode” turnéjukat tartották.

Június 22-én kiadták a 7. mini albumukat, a ”Heng:garae” névvel, aminek a fő dala a ”Left & Right” volt. Ez az album lett a csapat eddigi legkeresettebb albuma, mivel 1 millió példányt tudtak eladni csupán az első hét alatt.  

Utolsó frissítés: 2020.09.09. 17:05 Romolia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace