Starity

Xu Ming Hao "The8"

Xu Ming Hao Xu Ming Hao nemzetisége 4078. 113rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Xu Ming Hao (徐明浩) / Seo Myung Ho (서명호)
 • Becenév
 • The8 (디에잇)
 • Születési idő
 • 1997. november 07.
 • Születési hely
 • Anshan, Liaoning, Kína
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Hansol Vernon Chwe Wen Junhui Yoon Jeong Han Joshua Hong Choi Seung Cheol Boo Seung Kwan Jeon Won Woo Kim Mingyu Lee Chan Lee Seok Min Lee Ji Hoon Kwon Soon Young

Xu Ming Hao életrajza

Xu Ming Hao "The8" / 徐明浩 "디에잇 "

ALAPADATOK

művészneve: The8.
születési neve: Xu Minghao (徐明浩)
koreai neve: Seo Myung Ho (서명호)
a csapatban betöltött szerepe: vezető táncos, sub vokalista, sub rapper.
születési ideje: 1997. november 7.
csillagjegye: Skorpió.
nemzetisége: kínai.
születési helye: Anshan, Liaoning, Kína.
magassága: 178 cm.
tömege: 58 kg.
vértípusa: 0.
alegység(ek), ami(k)ben kiveszi a részét: Performance Team.
hivatalos Instagram elérhetősége: @xuminghao_o 
hivatalos Weibo elérhetősége: @xuminghao_The8

ÉRDEKESSÉGEK

- egyke gyerek, nincs testvére.
- becenevei "Little 8" és "Fairy".
- koreai neve Seo Myung Ho.
- hat évig break táncolt Kínában.
- egy évig és öt hónapig tartott a gyakornoki időszaka.
- ha break táncról van szó, ő a csapatban az illetékes.
- megnyerte a Nemzeti Harcművészeti Versenyt Kínában.
- kisgyermekkora óta szupersztár szeretett volna lenni.
- még Kínában vett részt a Pledis Entertainment meghallgatásán.
- kedvenc évszaka a nyár.
- kedvenc száma a 7.
- cipőmérete 260 (európai méretezés szerint 41).
- hobbijai a break tánc, harcművészetek és dráma nézés.
- ha szomorú vagy stresszes, mindig olvas.
- a koreai és a kínai ételek közül a kínaiakat preferálja.
- ő, BamBam és Yugyeom (Got7), Mingyu és DK (Seventeen), Jaehyun (NCT), Eunwoo (Astro) és Jungkook (BTS) egy közös chat csoportban beszélgetnek egymással sokat: ők a híres "'97 liner" csapat.
- ő és Jun jó barátságot ápolnak Yanan-nal (Pentagon).
- ő és Jun, akik Kínában hagyták a családjukat a karrierjükért, nem munkaként tekintenek a Seventennel közös tevékenységükre, hanem a családjukként. 
- példaképei a szülei és Henry (Super Junior M).
- művészneve mögött az a tény áll, hogy a 8-as szám elfordítva egy végtelen jelet formáz. Sok kínai nagy jelentőséget tulajdonít ennek a számnak.

SZERKESZTÉS ALATT.

Seventeen / 세븐틴 (2015-napjainkig)

ALAPADATOK

a csapat központja: Szöul, Dél-Korea.
műfajok, amikben alkotnak: k-pop × synthpop × hiphop × r&b
aktív évek: 2015-napjainkig.
kiadó: Pledis Entertainment
hivatalos honlap: itt érhető el.
________________________
fandom név: Carat.
a csapat színei: rose quartz és serenity.
a csapat debütálásának dátuma: 2015. május 26.
hivatalos elérhetőségek:
→ Instagram: @saythename_17
→ Twitter: @pledis_17
→ Facebook: seventeennews
→ vLive: Seventeen channel
→ FanCafe: Pledis-17
→ Youtube: Seventeen
→ Spotify: Seventeen
a csapat tagjai:
→ S.Coups: leader, hip hop alegység leader, fő rapper, vokalista.
→ Jeonghan: vezető vokalista.
→ Joshua: vezető vokalista, visual.
→ Jun: vezető táncos, sub vokalista.
→ Hoshi: performance alegység leader, fő táncos, vezető vokalista, sub-rapper.
→ Wonwoo: vezető rapper, sub vokalista.
→ Woozi: vokál alegység leader, vezető vokalista.
→ DK: fő vokalista.
→ Mingyu: vezető rapper, sub vokalista, visual, a csapat arca.
The8: vezető táncos, sub vokalista, rapper.
→ Seungkwan: fő vokalista, a csapat arca.
→ Vernon: fő rapper, vokalista, visual, a csapat arca.
→ Dino: fő táncos, sub vokalista, vezető rapper, maknae.

2013-2015: MEGALAKULÁS ÉS KORAI ÉVEK

Seventeen TV
2013-tól kezdve, a Seventeen rendszeresen megjelent a Seventeen TV című műsorban, amit a UStream nevű szolgáltatón keresztül sugároztak. A sorozat számos évadot élt meg, amiknek keretein belül a nézők betekintést nyerhettek a srácok próbáiba, a hétköznapjaikba, kicsit jobban megismerhették őket, majd végül minden évad egy koncerttel zárult, ami a Like Seventeen címet viselte.

Big Debut Plan
A debütálás érdekében a Seventeen egy másik valóság show keretein belül is bizonyított: ez a Seventeen Project: Big Debut Plan címet viselte. A sorozatot 2015. május 2. és 26. között sugározták az MBC csatornán. A sorozat már összeköttetésben állt a csapat nagy debütáló fellépésével is.

Debütálás
A Seventeen végül 2015. május 26-án debütált egy fellépés keretein belül, amit az MBC csatorna közvetített. Ők voltak az első fiú banda, akik egy egy órás, élő televíziós közvetítés keretein belül debütáltak. Az este házigazdái, azaz műsorvezetői Lizzy és Raina voltak. Három nappal később jelenítettek meg első lemezük digitális változatát, ami a 17 Carat címet viselte. Ez a lemez volt a leghosszabb ideig trendelő K-pop album az Egyesült Államok listáin, és ez volt az első rookie album, ami feltűnt a Billboard "10 Best K-pop Albums of 2015" listáján.

Szeptember 10-én jelent meg következő lemezük Boys Be címmel, ami a hatalmas népszerűségnek hála az év legtöbb eladással rendelkező rookie albuma lett. Az album népszerűségének köszönhetően a srácok olyan díjak büszke tulajdonosai lettek, mint a Golden Disk Awards, a Seoul Music Awards vagy a Gaon Chart K-Pop Awards. Ezen kívül a Seventeen volt az évben az egyetlen K-pop csapat a Billboard "21 Under 21 2015: Music's Hottest Young Stars" listáján.

Az év végének megünneplése céljából, a Seventeen egy rövid, négy koncertből álló turnét tartott december 24. és 26. között, 2015 Like Seventeen – Boys Wish címmel. Ennek sikerén felbuzdulva, két további koncertet tartottak 2016. februárjában, "Like Seventeen – Boys Wish Encore Concert" címen.

 2016: MÉRSÉKELT SIKEREK ÉS ELSŐ TURNÉ

2016. április 25-én az együttes megjelentette első teljes albumát, Love & Letter címen. A hazai sikerek mellett az album a japán listák élére is hamar felkerült. Az album vezető számával, a Pretty U-val szerezték meg első győzelmüket egy zenei műsorban.

Július 4-én, új köntösbe bújtatták a Love & Letter albumot, és kiadtak egy új változatot, aminek vezető dala a Very Nice című számuk volt. A promóciós időszak végeztével a Seventeen azonnal felkerekedett, és megkezdték első ázsiai turnéjukat, ami a 1st Asia Tour 2016 Shining Diamonds nevet viselte. A turné olyan állomásokat tartalmazott, mint Dél-Korea, Japán, Szingapúr, Ausztrália és Kína.

December 5-én új lemezt adtak ki, Going Seventeen címmel. 

 2017-2018: ÁTTÖRŐ NEMZETKÖZI SIKEREK ÉS KERESKEDELMI ÁTTÖRÉS

Február 15. és 24. között a Seventeen összesen hat koncertet adott Japánban, a 17 Japan Concert: Say The Name #Seventeen japán turné keretein belül. Bár a csapat még hivatalosan nem debütált Japánban, a koncertsorozatuk megközelítőleg 50.000 embert vonzott. Április elsején ők váltak az első idol csapattá, akikkel második évadot forgatott a One Fine Day. Az új évad a One Fine Day in Japan címet kapta, mivel a forgatás a Japánban való tartózkodásuk alatt zajlott, és a koreai MBC és a japán Music On! TV csatornák együttműködésének keretein belül került forgalmazásra.

A negyedik lemezük Al1 címen került a rajongók elé 2017. május 22-én, és nemcsak azonnal a koreai listák élére került, hanem 344.000-es eladási számot is produkált. Egy videó-sorozat (2017 Seventeen Project) és három MV Chapter 0.5 Before AL1 címmel már a lemez megjelenése előtt feltöltésre kerültek az együttes Youtube csatornájára.

Első, 2017 Seventeen 1st World Tour "Diamond Edge" névre keresztelt világturnéjukat is ebben az évben fejezték be, aminek keretein belül összesen 13 várost látogattak meg Ázsiában és Észak-Amerikában.

November 6-án megjelent következő teljes studió albumuk, Teen, Age címen. Az album vezető száma a Clap lett. Ez az album hozta meg a Seventeennek a második Billboard World Album Chart első helyezést. A későbbi, újracsomagolt változat vezető dala a Thanks lett, ez a szám pedig meghozta az első Melon Chart győzelmet a csapatnak. Az újracsomagolt változat a Director's Cut címet viselte, megjelenési dátuma: 2018. február 5. Bár ez a változat az eredeti album minden dalát tartalmazta, mégsem újracsomagolt, hanem speciális albumként kezdték értékesíteni. Az album megközelítőleg 600.000 eladással rendelkezik. A Melon Chart győzelmen kívül a Thanks 29 ország iTunes listáján trendelt az első helyen, Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, Ázsiából és Európából is. A promóciós időszakukban a Time magazin az egyik legjobb K-pop csapatnak nevezte a Seventeent.

A Seventeen végül hivatalosan debütált Japánban is: 2018. május 30-án jelent meg a We Make You című, első japán nyelvű mini albumuk.

Ötödik lemezüket You Make My Day címmel adták ki, július 16-án. Ez volt az első albumuk, ami platina minősítést szerzett, A promóciós időszak azért is alakult nehezen ehhez az albumhoz, mert a Szöuli Ideal Cut koncertek és az egyéb ázsiai helyszínek közötti szabad idejükben népszerűsítették az új munkájukat.

 2019-NAPJAINKIG: TOVÁBBI SIKEREK ÉS AN ODE

Január 26-án megjelent hatodik lemezük, You Made My Dawn címen. A címadó dal, a Home az eddigi legnépszerűbb számuk, a heti zenei díjátadó műsorokban összesen tíz díjat hozott nekik. A lemez magáénak tudhat továbbá két tripla koronát, ami három különböző heti zenei díjátadó első helyezésből áll, illetve egy 'grand slam'-et, amihez egy népszerűsítési időszakban szerzett Music Bank, Inkigayo, MCountdown, Show! Music Core és Show Champion győzelmek szükségesek.

Május 29-én jelent meg az első japán single lemezük, a Happy Ending. Az új kiadványuk első helyet ért el a Oricon Daily Singles Chart-on, valamint platina minősítést szerzett a RIAJ-tól.

Augusztus 5-én jelent meg a csupán digitális formában elérhető Hit című single. Ez a szám a következő studió albumuk előfutáraként jelent meg, ami az An Ode címet viseli, és szeptember 16-án jelent meg. Az An Ode a csapat eddigi legnépszerűbb albuma, több, mint 700.000 eladással már a megjelenést követő első héten, illetve meghozta a Seventeennek első daesang díjukat, az Év albuma kategóriában.

Ez év novemberében a csapat Twitter fiókján kersztül erősítette meg, hogy 2020-ban olyan világ turnéra indul, ami a várakozásoknak eleget téve Európát is érinti, négy különböző nagyvárosban. A négy érintett európai város Madrid, London, Párizs és Berlin, a koncertekre pedig 2020 márciusában kerül sor. A turné az Ode To You címet viseli. 

2020-ban a csapat kiadója nagy bejelentést tett: hosszas egyezkedéseket követően a Pledis Entertainment szerződést írt alá a Big Hit Entertainment vezetőségével, így a kiadó óriás gyakorlatilag felvásárolta a Pledist. A Pledis, mint kiadó, a "Big Hit Labels" elnevezésű kiadólánc egyik elemét alkotja, a Source Entertainment-tel közösen.

2020. április1-én jelent meg a formáció második japán single lemeze, "Fallin' Flower" címen. A megjelenést követő első egy héten belül több, mint 400,000 példány kelt el az említett lemezből, ezzel pedig bebiztosította magának a Billboard Japan Hot 100 Chart-jának első helyét.

Május 13-án megjelent a "Hit The Road" című dokumentum sorozatuk, a csapat hivatalos Youtube csatornáján. Ezt a dokumentumsorozatot a formáció "Ode To You" címet viselő turnéjának behind-the-scenes epizódjai követték.

Június 22-én megjelent a csapat hetedik középlemeze, "Heng:garæ" címen. A korong vezető dala a "Left and right" címet viseli: a jó hangulatú számhoz készült mókás videoklip jelenleg több, mint 42 milliós megtekintéssel rendelkezik a legnagyobb videómegosztó oldalon.

2020. július 6-án a csapat hivatalos, japán nyelvű Twitter fiókján keresztül jelentették be, hogy épphogy vége a koreai promócióknak, a fiúk japán visszatérésükre készülnek. Második japán mini albumuk a "24H" címet kapta, és 2020. szeptember 9-én jelent meg.

Október 19-én megjelent második különleges albumuk, ami a "Semicolon" címet kapta. A lead single a "Home;Run" című szerzemény lett, ehhez forgattak videoklipet is, ami szintén október 19-én került fel a csapat YouTube csatornájára. Az album elképesztő népszerűségnek örvend: csupán az előrendelési időszakban több, mint egy millió példány kelt el belőle - ezzel a "Semicolon" lett a második albumuk ekkora népszerűséggel.

2021: VISSZATÉRÉSEK, NAGYLEMEZ, THE8 ÉS JUN HIÁTUS

2021. április 21-én a Seventeen új japán mini albummal örvendeztette meg a rajongókat: "Not Alone" című lemezük több, mint 500.000 eladott példányszámmal büszkélkedhetett a megjelenést követő első hónapban.

Japán visszatérésüket követően bejelentették, hogy új, hosszútávú projektben vágják fejszéjüket: a projekt a Power of 'Love' címet kapta. Az első, ehhez az albumhoz köthető újdonság Mingyu és Wonwoo nevéhez fűzödik: a duó Lee Hi-vel közösen adta ki a "Bittersweet" című single lemezt. Wonwoo és Mingyu projektje után a srácok közösen is visszatértek: nyolcadik mini albumuk 2021. június 18-án jelent meg, "Your Choice" címen.

2021. július 29-én a Pledis Entertainment bejelentette, hogy miután mind a 13 tag szerződése lejárt, hosszas tárgyalásokat követően mindannyian megújították a szerződésüket.

2021. szeptember 6-án a srácok bejelentették, hogy közös projektbe vágnak a Cigna nevű vállalattal, hogy a tevékenységükkel segítsék a fiatalokat céljaik elérésében. A személyes coaching platform, a TUNE H keretein belül a programjuk célja a résztvevőket edzésre, egészséges életmódra, megfelelő alvásra, ásványi anyag bevitelre és hidratálásra ösztönözni, valamint arra, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a mentális egészségükre.

2021. október 22-én a Seventeen kiadta 9. kislemezét, "Attacca" címen. Ugyanezen a napon jelent meg a címadó dalhoz, a "Rock with you"-hoz forgatott, rendkívül látványos videoklip is. Habár az album felvételében, valamint a videoklip forgatásán is jelen voltak, Jun és The8 bejelentették, hogy a lemezt népszerűsítő programokon és fellépéseken nem lesznek jelen: hazautaztak Kínába, hogy a magánéletükre és a családjukra tudjanak fókuszálni.

Xu Ming Hao életrajzát és a Seventeen teljes leírását a Wikipédia és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A szöveg másolása szigorúan tilos!

Utolsó frissítés: 2022.04.15. 18:06 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace