Starity

Yoo Ki Hyun

Yoo Ki Hyun Yoo Ki Hyun nemzetisége 2370. 215rajongó 7vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Yoo Ki Hyun (유기현)
 • Becenév
 • Ki Hyun (기현), Kihyunnie, Haemzzi, Omma Ki, Kiki, Hyun
 • Születési idő
 • 1993. november 22.
 • Születési hely
 • Goyang, Gyeonggi-do, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 176 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Shin Ho Seok Lim Chang Kyun Lee Joo Heon Son Hyun Woo Chae Hyung Won Lee Min Hyuk (II)

Yoo Ki Hyun életrajza

YOO KIHYUN

Yoo Kihyun egy dél-koreai származású énekes, modell és zeneszerző, aki 1993 november 22-én született Korea fővárosában, Szöulban egy négy tagú család legfiatalabb tagjaként. Általános iskolás kora óta foglalkoztatta az éneklés, különböző rendezvényeken lépett fel. Testvére nagy hatással volt rá, és mikor testvére feladta, ő is fel akarta, de amikor egyszer fellépett a barátjával egy középiskolai rendezvényen, véglegesen eldöntötte, hogy énekes akar lenni. Mikor középiskolás volt több meghalgatásra is elment, de nem vették fel sehova. Majd énektanára egyik nap azt ajánlotta, hogy jelentkezzen a Starshiphez, ahova fel is vették. 2015-ben debütált a Monsta X tagjaként, és azóta is tagja.

EGYÉNI KARRIER (2015 – napjainkig)

2014 – 2015 – debütálás, és a karrierjének kezdete

2014 decemberében került adásba az Mnet egyik újabb túlélő show-ja a No.Mercy, melyből hat másik tagga együtt sikerült a fináléig jutnia, ezzel debütálhattak a Monsta X tagjaiként. A műsor idején megjelent két dal, melyen együttműködött több előadóval: Pillow a Sistaros Soyouval és Giriboy-jal, illetve a 0 (Young) Madclownnal, melyek február 4-én jelentek meg. Május 14-én jelent meg a Trespass, a Monsta X debütáló albuma. Ennek az évnek májusában jelent meg Jooheonnal felénekelt ost-je az Attractive Woman, mely a KBS2 Orange Marmalade című sorozatnak, majd ezt követte októberben egy újabb ost, One More Step mely a She Was Pretty című drámasorozatnak.

2016 – 2020 –

2021 – napjainkig – szóló debütálás, Voyager

MONSTA X (2015 – napjainkig)

Debütálás előtt – No.mercy

A No Mercy a Starship Entertainment és az Mnet által közös vetélkedő programja, mely részei során a Starship kiválogatja legalkalmasabb gyakornokait egy új fiúcsapat debütálása érdekében. A műsor során 12 gyakornok küzdött meg a formációba való jutásért, köztük Jooheon, Wonho, Shownu, Kihyun, Hyungwon, Minhyuk, Kwangji, Yoosu, Minkyun, Yoonho, #GUN és Seokwon. A sajtótájékoztatón K.Will és Hyorin elárulta, hogy a fiúk különböző művészekkel fognak együtt dolgozni, mint Rhymer, San E és Giriboy és együtt fogják tesztelni tehetségüket. A No Mercy 2014 december 10-én indult el, majd 2015 február 11-ig tartott, a nyolcadik részben egy új gyakornokot mutattak be I.M személyében, aki részesévé is vált a végső felállásban. Tehát a Monsta X hivatalos tagjai Jooheon, Wonho, Shownu, Kihyun, I.M, Hyungwon és Minhyuk lett.

2015 – 2016 – Debütálás, Trespass, The Clan 2,5 Part 1: Lost és a The Clan 2.5 Part 2: Guilty

Április 18-án a Facebook oldaukon közzétettek egy rejtélyes képet, melyen a 1505XX felirat volt látható, mely a debütálásuk dátumát jelenti, tehát megtudhattuk, hogy valószínűleg májusban lesz.

Május 6-án kiderült, hogy tényleg ebben a hónapban fognak bemutatkozni és készen állnak az albumuk kiadására. A fiúk egy nappal a debütálásuk előtt május 13-án egy mini koncertet tartottak a szöuli Lotte Card Art Center-ben, majd május 14-én a boltok polcaira is került a Trespass címre keresztlt középlemezük, melyen összesen hét dalra lelhetünk, köztük lassú, szerelmi, hip-hop és r&b stílusú számokat is meghallgathatunk. A címadó dalukhoz a Trespasshoz természetesen videoklipet is forgattak, valamint a Honestly című számukban közreműködött a Sistar egyik tagja, Dasom.

Augusztus 31-én a csapat megerősítette, hogy hamarosan tervezik kiadni a második középlemezüket aminek a neve Rush. Szeptember 3-án már meg is jelentek az első előzetes fotók a főcímdalról, kiderült az is, hogy Giriboy is közreműködött a létrejöttében. Szeptember 7-én végül megjelent a Rush mini album, amely igen változatosra sikerült. Az év még nem ért véget a fiúk számára, hiszen október 1-án a csapat kiadta a Hero számukhoz tartozó videoklipet, melyben egy helikopterek számára fenntartott tetőn táncolnak. Mindemellett október 22-én kiadták a Rush középlemezük újracsomagolt változatát is.

A csapat március 25-én az Egyesült Arab Emírségekben vett részt a 2016-os KCON-on. Majd Japánban április 9-én, és a később megrendezett Los Angeles-i KCON eseményén is részt vettek július 31-én. A tagokat a Litmus modelljeként láthattuk. A csapat bekerült a 2012-2016-os év 13 legnépszerűbb debütáló banda albumlistája közé, ahol a 10.-ik helyet érdemelték ki. Az első hivatalos fan club-felvétel is felkerült az internetre. A Boy Group Fancafe rangsorában a Monsta X a 23. helyet kapta meg. A visszatérés előtt a csapat tagjai Koreában, Indonéziában, és Japánban dolgoztak a Twitteren. A harmadik mini album a The Clan Part. 1 'LOST' május 18-án lett kiadva, All In címmel. Az album az 5-ik volt a Billboard World Album Chartján, és 2 egymást követő héten rajta is maradt. A videó nézettsége egy nap alatt átlépte a 9 milliós megtekintést, ezzel is mutatva az egyre növekvő népszerűséget.

Agusztus 2-án jelentette be a Starship Entertainment, hogy egy új project unit csapat fog hamarosan debütálni. Pár nappal később megtudhattuk a csapat nevét is, ami a Y-Teen lett. Maga a csapat a Monsta X, valamint a Cosmic Girls 7 tagjaiból áll. A csoport fő célja, hogy a KT nevű telefonszolgáltatást reklámozzák, más néven a Y-Teent. Bemutatkozó daluk augusztus 5-én jelent meg Do Better címmel. A zenei videó felülmúlta az 1 millió megtekintést a YouTube-on. Augusztus 7-én a Monsta X kiadott egy új zeneszámot, a Stuck-ot a legújabb albumuktól, amely különleges ajándék lett a Monbebe-nek.

Október elején tértek vissza a negyedik mini albumukkal és a The Clan sorozat második részével, a The Clan 2.5 Pt. 2 'GUILTY'-vel. Az első dalt október 4-én adták ki, Fighter néven. Ezzel a Monsta X 3.-ik helyen belépett a Billboard Top 10-es World Album Chartjára. Valamint 2016-ban még megnyerték az Év Breakout Artist-jának járó díjat, a K-Ville Music Awards-on.

2017 – 2018 – The Clan Pt. 2.5: The Final Chapter, japán debütálás, Shine Forever, Jealousy, negyedik japán kislemez és a Take 1: Are You There?

Március 18-án Mexikóban, a Makuhari Messe-ban, valamint újból Japánban részt vettek a 2017-es KCON-on. Március 21-én megjelentették a The Clan záró részét, The Clan Part 2.5 The Final Chapter: Beautiful néven. Három változatot bocsátottak ki hozzá. (Beautiful, Beside, Brilliant) A Beautiful az első helyen végzett a Bilboard toplistáján, az USA-ban. 2017 április 14-én kiadták a Rush japán verzióját, ezzel megtörtént a japán debütálás is. Később ugyancsak kiadták a Stuck japán verzióját a Heroval együtt.

Június 2-án a Starship bejelentette, hogy a Monsta X kiadja a The Clan Part 2.5 The Final Chapter: Beautiful nevű Shine Forever újratöltött változatot, amely az album eredeti dalait és két újat, a Shine Forevert és a Gravity-t tartalmazza. A Shine Forever című zenés videó június 14-én jelent meg. Az albumot június 19-én tették hivatalosan is közzé, röviddel a csapat első óriási turnéja, a Beautiful in Seoul előtt.
2017. november 7-én a fiúk kiadtak egy újabb mini albumot, The Code névvel. Az album vezetődalához a Dramaramahoz még klippet is forgatott a csapat, amely ugyanazon a napon jelent meg. A dalok szövegeit Drew Ryan Scott, Jooheon és I.M írta. A visszatérés sikerének köszönhetően november 14-én elnyerték az első zenés tréningüket az SBS MTV The Show-n. December 18-án a rajongók legnagyobb örömére kiadták a Lonely Christmast, amelyet JooHeon írt.

2018 január 31-én megjelent harmadik japán lemezük az első eredeti japán dalukkal, amely a Spotlight címet kapta. Ezen kívül az album még tartalmazza a Shine Forever japán verzióját is. A csapat kiadta a hatodik lemezüket is a The Link: Dejavu-t, amelyre március 26-án került sor . A korong hét dalt tartalmaz, vezető dal a Jealousy. Április 27-én megkezdődött első élő japán turnéjuk, amelyet Nagoxában kezdtek.
Augusztus 12-én megjelentették a negyedik japán kislemezüket Livin' It Up címmel, melynek a kisfilmje már augusztus 1-jén felkerült a videómegosztó oldalakra.
Október 1-jén a csapat a Tony Moly kozmetikai márka modelljeivé váltak, majd három nappal később bejelentették azt is, hogy a Moncler olasz ruházati cég támogatja őket.
Október 7-én az a bejelentés érkezett, miszerint a csapat hamarosan kiadja a második stúdió albumát, melynek a Take 1: Are You There? címet adták. Végül az album október 22-én jelent meg.

2019 – 2020 – Take.2: We Are Here, Follow: Find You, Wonho távozása

Január 20-án a csapat bejelentette, hogy februárban vissza fog térni a harmadik stúdió albumukkal, melynek a Take.2 We Are Here címet adták. Az albumon mindössze tíz dalra lelhetünk, köztük a vezető dala, az Alligatorra, illetve a Play It Coolra, melyet Steve Aoki szerzett.

Ezt követően a Starship elárulta, hogy a csoportnak lesz egy világkörüli turnéja, mely keretein belül 12 országot és 18 várost fognak meglátogatni.

Június 7-én a Starship megjelentetett egy videót, mely alapján arra következtethettünk, hogy a fiúk hamarosan valamit ki fognak adni. Öt napra rá ki is derült, hogy a Monsta X egy közreműködésben vett részt a híres amerikai rapperrel, vagyis French Montana-val. Másnap bele is hallgathattunk a szerzeménybe, a Who Do U Loveba, rá egy nappal már meg is hallgathattuk magát a dalt, mely angol nyelven íródott. Hivatalosan június 21-én jelent meg a mű valamint annak videoklipje.

Augusztus 21-én a fiúk meglepték japán rajongóikat a Phenomenon címre keresztelt stúdió albummal, amelyen tíz dalra lelhetünk. Mindemellett más nemzetiségű monbebére is gondoltak, hiszen egyre több angol nyelvű kislemezt adnak ki kezeik közül. Ezúttal a szeptember 20-án megjelent Love U-t, valamint az október 4-én kiadott Someone's Someone-t dobták piacra.

A Starship Entertainment szeptember 26-án bejelentette, hogy a fiúk készülődnek hamarosan várható visszatérésükre, amely várhatóan októberben lesz. Két nappal később a csapat közzétett Twitteren egy előzetest Follow: Find You szavakkal, amelyről már sejthettük, hogy ez lesz az új középlemezük címe. Október 1-jén megtudhattuk, hogy október 28-án várható a szerzeményük megjelenése. Később pedig elárulták, hogy összesen nyolc dalt fog tartalmazni a mini album, melyek nagy részét Jooheon és I.M írta, valamint Wonho segédkezett a Mirror című számuk létrejöttében. Október 10-én közzétették az album egyik dalának előzetes klipjét, vagyis a Find Younak.A fiúk egy újabb stílust próbáltak ki, pörgősebb szám helyett ezúttal egy balladával lepték meg rajongóikat. A dal videoklipjét már október 24-én közzétették, ám a lemez csak négy nappal később, vagyis 28-án kerül a boltok polcaira, illetve a vezető dal, a Follow videoklipje is ekkor kerül a videó megosztó oldalakra.

A Starship Entertainment egy hivatalos nyilatkozatában kifejtette, hogy Wonho véglegesen elhagyja a Monsta X-et és a csapat ezentúl csak hat tagként fog tovább tevékenykedni. Wonho néhány rossz indulatú pletyka miatt döntött a távozás mellett, hogy megvédje a Monsta X-et. A Starship Entertainment megtette a megfelelő jogi lépéseket a pletykák ellen.

December 4-én a csapat fellépett a 2019 Mnet Asian Music Awards keretein belül, a Japánban található Nagoya Dome falai között. A stadion 49 ezer ember befogadására képes, ekkora tömeg előtt adtak koncertet a fiúk is.

2020 – 2021 – Jooheon hiátusa, világturné, a várva várt visszatérés, és japán kiadások, Flavors Of Love, On Of A Kind

2020. január 31-én az ügynökség hivatalos közleményben jelentette be, hogy Jooheon depresszió és egyéb mentális betegségek miatt határozatlan időre szünetelteti a nyilvános megjelenéseit és fellépéseit.

Valentin napon, azaz február 14-én megjelent hatodik studio és első teljesen angol nyelvű albumukat, All About Luv címen. Az album nagy népszerűségre tett szert - ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy ötödik helyen debütált a Billboard Hot 200 listáján.
Ez év márciusában szárnyra keltek a pletykák, miszerint a Monsta X a legutóbbi, FOLLOW nevet viselő visszatérése után végre ismét hallatni fog magáról, illetve a pletykák között szerepelt az is, hogy Jooheon is visszatér a hiátusról, így a csapat hat taggal fog érvényesülni. A hivatalos megerősítés sem váratott magára sokáig: az ügynökség megerősítette, hogy a csapat 2020. első felére, várhatóan májusra tervezi visszatérését, amihez már Jooheon is csatlakozni fog.

Erre az évre tervbe vettek egy világ méretű turnét is, '2020 MONSTA X World Tour' címen. Sajnálatos módon azonban április 6-án a kiadó megerősítette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a turné kezdetét jelentő, május 9-10-re tervezett szöuli állomásokat törölni kell.

2020. április 13-án megerősítették, hogy a Monsta X május 11-én visszatér 'FANTASIA X' címre keresztelt mini albumukkal. Az album előzetes promóciója sokáig a kijelölt mederben folyt, azonban nem sokkal a hivatalos megjelenés előtt a kiadó bejelentette, hogy a COVID-19 járványra való tekintettel az album megjelenésének időpontját áttették május 26-ra.

Május 26-án végül meg is jelent a FANTASIA X címet viselő mini albumuk, ugyanezen a napon pedig megjelent a Fantasia címre keresztelt dalhoz készült videoklip is.

A csapat fellépett a Time 100 Talks színpadán, ahol támogatásukról biztosították a Black Lives Matter mozgalmat, valamint felhívták a figyelmet az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájára és erőfeszítéseire is.

Szeptemberben megerősítették részvételüket a Visit Cultural Heritage Campaignban, aminek célja a koreai kultúra nemzetközi népszerűsítése volt. A program keretein belül online túrákat tartottak olyan dél-koreai nevezetességeknél, híres helyeknél, amik az UNESCO világörökség részét képezik.

Októberben bejelentették, hogy novemberben újabb stúdió albummal térnek vissza: a korong a Fatal Love címet kapta, a lead single pedig a Love Killa című szerzemény lett. Az album november 2-án jelent meg a Love Killa-hoz készült videoklippel együtt. Az új albumon kívül egy japán visszatérést is bejelentettek december 16-ra: nyolcadik japán single albumuk tartalmazta a Fantasia japán verzióját, illetve egy teljesen új japán dalt is.

Az év végére nyilvánosságra került a hír, hogy a Monsta X lesz a decemberben megrendezésre kerülő 19. International Anti-Corruption Conference nagykövete.
2021 januárjában az Urban Decay nevű szépségipari márka bejelentette, hogy a Monsta X lesz a márka új globális nagykövete. Ezen kívül az a hír is napvilágot látott, miszerint a csapat helyet kapott a UNIVERSE nevű alkalmazás platformján: első projektjük az Area 51 : The Code címet kapta.

Március 10-én új japán single lemezük jelent meg, Wanted címen: a korongon helyet kapott a címadó dalon kívül a Neo Universe című szerzemény is. A single megjelenését követően a Monsta X bejelentette, hogy május 5-én kerül a boltok polcaira harmadik japán nagylemezük, Flavors of Love címen. A lemezen helyet kap az összes 2020-ban kiadott japán daluk, valamint öt teljesen új, eddig nem hallott japán szám is.

Május 1-én bejelentették, hogy június 1-én kiadják kilencedik koreai nyelvű mini albumukat, One Of A Kind címen. Május 3-án egy Twitterre közzétett nyilatkozatban tájékoztatták a csapat rajojongóit, hogy Shownu egy kiújult szemsérülése miatt nem fog részt venni az új koreai mini albumuk promóciójában, és meghatározatlan időre szünetre megy.

A fiúk novemberben újabb mini-albummal jelentkeztek, mely a No Limit címet kapta. A dallistán olyan szerzemények szerepelnek, mint a Rush Hour, az Autobahn és a Mercy. December 11-én megjelentették második angol nyelvű lemezüket The Dreaming címmel. A lemez a Billboard Independet Albums listáján a harmadik helyen debütált.

2022 – napjainkig – Shape of Love, Reason, Minhyuk megkezdi kötelező sorkatonai szolgálatát

Március 23-án jelentette be a kiadó, hogy a csapat április 21-én visszatér a Shape of Love című albummal, melynek promóciós dala a Love lett, bár a az album megjelente előtt pár tag pozitív lett koronavírusra, emiatt április 26-án jelentették meg az albumot. Ezt követte az amerikai turnéjuk, amely keretén belül kilenc városba látogattak el május és június között. Majd még a KCON-on is felléptek.

Május 9-én derült ki, hogy a csapatból Shownu, Kihyun és Hyungwon megújították a szerződésüket a céggel, míg Minhyuk, Jooheon és I.M nem egyeztek meg, de a végén I.M kivételével mindenki megújította a szerződést. I.M mégis a Monsta X tagja maradt.
Július 7-én jelent meg a csapat promóciós single dala az Universe nevű koreai applikációnak, ezt követte július 21-én Late Night Feels című daluk, amelyen Sam Felttel dolgoztak együtt.

Szeptember 24-én léptek fel a thaiföldi Bangkokban megtartott LALAPA K-CONCERT-en, majd októberben résztvettek a 2022-es Korean Culture Festivalon Szöulban.
2023 január 9-én jelent meg a csapat legújabb albuma Reason címmel, a promóciós dal a Beautiful Liar lett. Februárban csatlakoztak Dear U Bubble-jéhez, mivel az Universe megszűnt. Február 10-én felléptek olyan előadók mellett mint Lauv vagy Charlie Puth a iHeartLand's State Farm Park-ján. Pár napra rá jelent meg MONMUKGO című daluk.

Március 3-án szerepeltek a Children’s Garden magazín címlapján.

Április 4-én vonult be Minhyuk katonának, míg Shownu 24-én töltötte le kötelező sorkatonai szolgálatát.

Monsta X kiadója májusban jelentette be, hogy a csapat egy alegységgel bővül, melynek tagjai Shownu és Hyungwon lesznek. Az album címe The Unseen lesz, és várhatóan 2023. július 25-én jelenik meg. Az idő során Jooheon is bejelentette egy kézzel írott levélben, hogy még a nyár folyamán megkezdi a sorkatonai szolgálatát. 
  

 az életrajzot fordította és szerkesztette TokyoGhoullel, sunmi és Dalnim, majd kiegészítette idone és kaislaporola   

MV-k

- Trespass (2015)
- RUSH (215)
- RUSH (Performance MV,2015)
- Gone Bad (Self-cam MV,2015)
- Perfect Girl (Self-cam MV2015)
- AMEN (2015)
- HERO (Rooftop Verzió,2015)
- Unfair Love (Self-cam verzió,2016)
- Sweetheart / White Sugar (Special Clip,2016)
- STUCK (2016)
- Do Better - Y-TEEN (2016)
- Fighter (2016)

Valóságshowk

- No.Mercy (2014-2015)
- Deokspatch (2015)
- DeokspatchX (2015)
- DeokspatchX² (2015)
- Right Now! (2015)
- Deokspatch Time Capsule (2015)
- CH.MX (2016)

Variety showk

- 4 Things Show Season 2 (2015)
- After School Club (2015)
- Afreeca TV (2015)
- Weekly Idol (2015)
- Yaman TV (2015)
- Weekly Idol (2015)
- After School Club (2015)
- King Of Mask Singer (2015)
- CEO Next Door (2016)
- Fan Heart Attack Idol TV (2016)
- My Type Beauty Plus (2016)
- After School Club (2016)
- Heroes of Remix (2016)
- The Boss is watching (2016)

 

Drámák

- The Producers (2015)
- High-End Crush (2015)
- Goodnight, Teacher (2016)

MV-k

- Yoo Seung-woo - You're Beautiful (2015)
- Yoo Seung-woo - Whatever (2016)

 Monsta X

 

ANGOL NYELVŰ KISLEMEZEIK
2018.11.09: Shoot Out
2019.03.25: Play It Cool (feat. Steve Aoki)
2019.06.14: Who Do You Love? (feat. French Montana)
2019.06.20: Love U
2019.10.04: Someone's Someone  


KOREAI

ALBUMOK
2017.03.21: The Clan Part 2.5: The Final Chapter
2018.10.22: Take 1: Are You There?
2019.02.18: Take.2 We Are Here

 

ÚJRACSOMAGOLT ALBUMOK
2017.06.19: Shine Forever

KÖZÉPLEMEZEK
2015.05.14: Trespass
2015.09.07: Rush
2016.05.18: The Clan Part.1: Lost
2016.10.04: The Clan Part.2: Guilty
2017.11.07: The Code: Protocol Terminal
2018.03.26: The Connect
2019.10.28: Follow: Find You  

ÚJRACSOMAGOLT KÖZÉPLEMEZEK
2015.10.22: Rush Repackage 'Hero'

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2016.05.09: Ex Girl
2017.12.18: Lonely Christmas


JAPÁN

ALBUMOK
2018.04.25: Piece
2019.08.21: Phenomenon  

KISLEMEZEK
2017.04.14: Hero
2017.08.23: Beautiful
2018.01.31: Spotlight
2018.09.12: Livin' It Up
2019.03.27: Shoot Out
2019.06.12: Alligator 

Utolsó frissítés: 2023.07.12. 01:01 kaislaporola által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace