Starity

Zhang Li Yin

Zhang Li Yin Zhang Li Yin nemzetisége 11813. 12rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Zhang Li Yin (張力尹)
 • Becenév
 • Liyin, Riin,
 • Születési idő
 • 1989. február 28.
 • Születési hely
 • Chengdu, Szecsuán, Kína
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Dalszerző
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Jong Hyun Jessica Jung Lee Soon Kyu Tiffany Young Choi Soo Young Kim Junsu Kim Tae Yeon Kwon Yu Ri Im Yoon Ah Kim Hyo Yeon Seo Joo Hyun Zhou Mi Go Ah Ra

Zhang Li Yin életrajza

 

Li Yin-t szülei már egészen kicsi korában bevezették a zenei életbe. Ugyanis sokszor járt szüleivel komolyzenei koncerteken, 3 évesen pedig már hegedülni tanult.
Li Yin elmondása szerint annyira érdekelte fiatalként a klasszikus zene, az amerikai és európai pop zene, hogy ő még gyerekként sem énekelt gyerek dalokat. Emellett ének terén is fejlesztette magát, hogy csupán egy hallgatás után vissza tudjon énekelni egy dalt. Kilenc évesen pedig megmutatva tehetségét Celine Dion - My Heart Will Go On című dalát.
Li Yin ahogy cseperedett úgy vonzotta egyre jobban a pop zene amit már sokkal jobban szeretett, mint klasszikus zenét. A popzenét viszont sokáig titokban követte figyelemmel, ugyanis szülei nem igen örültek, hogy ilyen zenét hallgat.
12 évesen sikeresen felvételt nyert a Sichuan-i Zeneművészeti Középiskolába, ahol a legmagasabb pontszámot érte el. De az álma, hogy énekesnő legyen sokkal erősebb volt, szülei pedig végül megbékéltek lányuk döntésével és támogatták álmát. A Shanghai-ban megrendezett Nemzeti Énekversenyen pedig beválasztották a legjobb tíz közé ezzel pedig elnyerte szülei feltétlen bizalmát végleg. 

2002-ben mikor a Baby Vox Kínában koncertezett a csapat ügynöksége a DR Music felfedezte tehetségét és egy 8 éves szerződést írtak alá a lánnyal. A következő évben pedig mindössze 14 évesen Dél-Koreába költözött, így a cég alatt elkezdődött a gyakornoki képzése.
2003 augusztusában viszont Li Yin édesanyja kérte az ügynökséget a szerződés felbontására, hogy lánya jobban tudjon összpontosítani a tanulásra, de még ugyan ebben a hónapban Li Yin szerződést kötött dél-Korea egyik vezető ügynökségével az SM Entertainment-el. A DR Music-al viszont ekkor még élt a szerződése, a cég pedig 2007 június 18-án200 milliós kártérítési pert indított az SM és a lány ellen a korábban megkötött exluzív szerződés okán.

2006-2008: Korai sikerek és kínai debütálás
Li Yin több éves gyakornoki képzése után már úgy hírlett, hogy nem csak Dél-Koreában, de Ázsia egészében debütál, ugyanis az ügynökség a "kínai BoA"-ként reklámozta, és az akkori trénere Lee Soo Man is kijelentette, hogy Li Yin.ből akár a Hallyu hullám következő nagy hírnöke is lehet.
Hivatalos debütálása előtt már kiderült, hogy első dala egy duett dal lesz, az akkor már TVXQ tagjaként elhíresült Junsu-val, ami már önmagában is vonzotta az érdeklődést. Timeless című dala augusztus 31-től már ingyenesen letölthető volt, szeptember 6-án pedig hivatalos honlapján megjelent, hogy első kislemeze egy átdolgozás, melynek eredetijét Kelly Clarkson és Justin Guarini adják elő. A hivatalos szeptember 8. debütálás után Li Yin hihetetlen gyorsan szárnyalt és a legtöbb lejátszási listán mind az élmezőnyben volt. Maga a klip is nagy sikernek örvendett, hisz a főszereplők se kis nevek voltak Lee Yeon Hee színésznő mellett két SuJu-s tag Swon és Han Geng is szerephez jutottak.
2007 év elején kiadtak az új kislemezéhez a y (Why…)-hoz egy dokumentum filmet is, ami a gyakornoki időszakából is bemutatott képeket illetve egy soha nem látott közös felvétel is előkerült a Junsu-val még a Timeless kapcsán. A dokumentum film mellett kikerült második kislemezéhez egy rendes klip is kikerült. Ezután viszont az SM bejelentette, hogy az év hátralévő részében Li Yin visszavonul, hogy felkészüljön az év végére tervezett nagy debütálására Kínában. 

A kínai piacon való megjelenése eredetileg 2007 végére volt meghirdetve, ám ez végül átcsúszott 2008 első felébe. Február 27 két videó az I Will és a The Left Shore of Happiness jelentek meg, majd március 3. ás 28. között Kína legtöbb tartományában bevezették Li Yin I Will-re keresztelt első mandarin albumát.
Az album megjelenését követően számtalan dícséretet kapott rajongói mellett pedig a szakma színe java is mind csak gratulálni tudott az énekesnőnek. A Golden Melody Awards-on a tajvani-amerikai énekes-dalszerző Leehom Wang gratulált Li Yin-nek és elmondta, hogy őt nagyo meglepte milyen erőteljes és szép hanggal rendelkezik mindössze 19 évesen. A Hong Kong-i énekes-dalszerző Hins Cheung-ot egyenesen lenyűgözte a szerinte igazán nemzetközi szintre hajazó album és elmondta úgy érzi hatalmas lehetőség van még ebben a fiatal lányban.
Kínai albumáért május25-én első komoly díját is átvehette a Music king Awards-on, ahol a Female Newcomer with Most Potential kategóriában utasított mindenkit maga mögé.
Szeptember 13-án pedig Li Yin megerősítette a híreket, hogy Believe in Love címmel első koreai albumát újra csomagolva ismét piacra dobják valamint, hogy készül már egy újabb kínai albummal is, de a bejelentését követően ez így ennyiben is maradt.

2009-2013: Moving On & elhalasztott visszatérés
2009-re promóciói Kínában véget értek január 9-én még ott votl, mert több neves kínai hírességgel együtt egy film betétdalát énekelte fel.
Február 6-án Li Yin karrierje során másodszor utazott Thaiföldre az SMTOWN Live'08 turné kapcsán, ám 10 órával később már a Super Junior-M-el utazott Kínába, majd az album munkálatai miatt február 9-én már Dél-Koreában volt.
Hosszú várakozás után pedig 2009. október 15-én megjelent legújabb kislemeze Moving On címmel, majd 4 nappal később a zenei klip is elérhető lett. Bár maga a klip némi csalódást okozott a rajongóknak. Október 23-án viszont a SuJu-M-el közös sajtótájékoztatón bejelentette, hogy már dolgozik újabb kínai kiadásokon is.

2010-től 2013 végéig Li Yin inaktív lett, ugyanis bár többször is bejelentette Weibo fiókján keresztül, hogy érkezik újabb visszatérése, a kiadás dátumát újra és újra elhalasztották nem tudni miért.

2014: SM The Ballad, Agape & Not Alone
Februát 3-án az SM bejelentette, hogy az SM the Ballad speciális formáció 3 év után visszatér. A 2. generációs formációt ezúttal Li Yin, JongHyun (SHINee), Yesung (SuJu), Zhou Mi (SuJu-M), ChangMin (TVXQ), TaeYeon (SNSD), Chen (EXO) és Krystal (fx) alkotta. Az album a Breath címet kapta, mely február 13-án egyszerre két fronton jelent meg kínai és koreai verzióban is. A kínai Breath számot Li Yin az EXO-s Chen el énekelte duettben.

Május 23-én az SM új bejelentést miszerint idén nyáron Li Yin végre tényleg visszatér. A bejelentést később több ezt megerősítő hír is követte, ugyanis az új videó klipben az f(x)-es Victoria, Tao (EXO) és a feltörekvő színész Song Jae Rim kaptak főszerepet. A dal és a klip is végül Agape címmel augusztus 2-án meg is érkezett.
Augusztus 7-én viszont Li Yin egy élő Weibo interjúban jelentett be, hogy az Agape promócióit követően új klippel jelentkezik, mely az Agape klipjében elővezetett történet folytatása lesz.
A bejelentéshez hűen szeptember 20-án először a kínai médiában jelent meg a Not Alone, melynek klipje az Agape eseményeit folytatja, majd a klip Dél-Koreában is debütált.
Szeptember 22-én pedig már Pekingben volt, hogy népszerűsítse új megjelenését.


Érdekességek
- Majdnem debütált a Girl Generation-el.
- Hangszerek amiken ját szik: hegedű, zongora
- Ének hangja: mezzo-szoprán
- Szülei hegedű művészek
- 2010. november 22-én regisztrált a Weibo-ra.
- Környezet-, és állatvédő is.
- A 2008-as pekingi olimpián Han Geng-el közösen lépett fel.
- Ő volt az első külföldi, aki díjat nyert az Mnet Asian Music Awards-on.
- 2005-ben mikor SNSd tagként képezték Taeyeon, Tiffany és a ma már színésznőként tevékenykedő Go Ah Ra volt a szobatársa. Utóbbi egy interjúban elárulta, hogy Li Yin volt az egyik legjobb barátja, míg Dél-Koreában volt a képzés miatt.
- Több, mint három éves szünet után az SM pseciális csapatának a 2. generációs SM the Ballad tagja lett (ő a vezér).


Díjak, elismerések
2014
- AHTV Mad for Music: Most Popular Female Artist
2008
- Top chinese Music Awards: Most " Attention Grabbing" Newcomer
- Tencent Star Ceremony: Most Popular Female Singer
- Fujian Southeast Music Ranking: Best Mainland Newcomer
- Music king Awards: Female Newcomer with Most Potential (I Will)
2006
- Mnet KM Music Festival: Best New Female Solo (Timeless)
- Cyworld Digital Music Awards: Rookie of the Month (September) (Timeless)
- Mnet Asian Music Awards: Best New Artist (Timeless)
- SBS Inkigayo (TV) (szeptember 24.) - Timeless Ft. Xia Yunsu

Írta: GomNaNa

TV műsorok
2014: The Generation Show (年代秀)
2014: Laugh Out Loud (我们都爱笑)
2014: Mad for Music (我为歌狂) (ep. 2-3., 9-10-11.)
2014: Immortal Song (不朽之名曲) (ep. 4.)
2014: The Lantern Festival
2010: Day Day Up
2008: Star (最愛主打星)
2008: Yuu Ce Yue Kai Xin
2008: Super Star (非常大明星)


Video klipek
2014: Agape & Not Alone
2014: Not Alone
2014: Agape
2014: Breath
2009: We Are In Shnaghai
2008: TImeless
2008: The Left Shore of Happiness
2008: I Will
2007: Y (Why…) (Documentary)
2006: Y (Why…)
2006: Timeless

Albumok
- I Will /2008.03.03./

Kislemezek
- Not Alone /2014/
- Agape /2014/
- Moving On /2009/
- Believe in Love /2008/
- The Left Shore of Happiness /2008/
- I Will /2008/
- Timeless /2006/

Egyéb dalok
2014: Set Me Free (SM the Ballad Vol.2 - Breath)
2011: The First Noel (2011 Winter SM Town - The Warmest Gift)
2007: Oh Holy Night (2007 Winter SM Town - Only Love)
2006: Heaven (2006 Winter SM Town - Snow Dream)

Együttműködések
2014: Breath - with Chen (SM The Ballad Vol.2 - Breath)
2009: We Are In Shanghai - with: Eason Chan, Fish Leong, Show Luo, Anson Hu, Super Junior-M, BOBO, Xue Zhiqian, Xiao Ke, Luo Zhongxu, Luo Haiqiong, Lan Yan, Xue Jianing, Zeng Li, Pu Bajia, Yu Siyuan, Niu Mengmeng, Zhao Lin (from the Dragon TV 2009 Chinese New Year theme song)
2007: Under the Sea - with: Dana, Stephanie, Leeteuk, Heechul, Yesung, Kangin, Eunhyuk, Donghae, Sungmin, Ryeowook (2007 Summer SM Town - Fragiel)
2007: Tri-Angle - with: TVXQ (The 2nd Asia Tour Concert Album - 'O')

Sorozat, film dalok
2006: Lovers (Dear My Love: Original Soundtrack)

Utolsó frissítés: 2015.10.16. 20:08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace