Idézet (Alison Lerman @ 2013.05.08. 14:08)
Látom mindenki szidja a törit!
Akkor picit megnyugodtam, hogy nem én vagyok sík hülye, hanem tényleg nehezek voltak!
Hazafele sétáltam egyik barátnőmmel, közben találkoztunk ismerősökkel, akik szintén csak azt tudták kifejezni, mennyire csalódottak. A teremben 8kor amikor végre minden oldalra felírtam a nevem (ezzel amúgy 5 perc elment xD) és átnéztem a feladatokat, csak leborultam az asztalra és vettem egy mély levegőt. Annyira pánikoltam, muszáj volt lenyugodnom, mert ilyenkor összeesek és kapkodok. De összeszedtem magam, és mindent megtettem a jó pontszám elérése érdekében és tényleg harcoltam!
Amikor a felügyelőtanár kiment kb. 15 másodpercre, hogy megkérdezze van e valaki Wcn, egymásra néztünk a többiekkel és csak a fejünket ráztuk. Ekkor megint kicsit megnyugodtam, hogy nem velem van a baj, hanem tényleg nehéz.
Én nem tudom, de 2005- az összes érettségit megcsináltam minden tantárgyból, ami nekem kellett, de egy töri nem volt olyan nehéz, mint ez. O.o
Komolan most úgy vagyok vele, hogy nem tudom melyik lesz rosszabb, a matek vagy ez. De mindkettő meg lesz 3as szerintem.
Egyébknét a töriben leginkább az első résszel volt probléma, az esszéknél akadtak jó témát, én összeválogattam magamnak a Középkori gazdaságot, Reformációt Mo.n (amit még a Hittan érettségihez tanultam tavaly) és Széchenyit. Ebből szerintem összejön egy jó pontszám, legalábbis remélem!
Azzal nekem is egy csomó idő elment, mire felírtam a nevemet mindegyik oldalra : S Az utolsó 4 oldalra már jó gyorsan írtam a nevem,ezért jó ronda lett, de nem érdekel, az legyen a legkisebb gond : D
Igen, én is úgy gondolom, hogy eddig egyik töri sem volt olyan nehéz mint most, de nem is értem mit vártunk az elmúlt 2 nap után ?! Hisz azok is nehezebbek voltak, mint amik eddig voltak.
Talán a magyar annyira nem..bááár, tegnap megnéztem a magyar hivatalos megoldásokat, és tudjátok volt az a feladat, hogy "jajjj anya, tűzhely..stb ", na ott ügyebár bekellett írni, hogy melyik hány éves gyerekre vonatkozik, és meg kellett indokolni a választásunkat. Na én ott el is találtam , de a megmagyarázásom az más mint ami a hivatalosba benne van. Ott a szövegből lett kiírva , és ha jól emlékszem alá lettek húzva a kulcsszavak, szóval azoknak szerepelni kellett a válaszban. Nos, igen ám, de nem volt oda írva ha jól emlékszem, hogy a szövegből indokoljuk meg a választásunkat. Tehát aki szintén saját szöveggel írta le a válaszát és nincsenek benne a kulcsszavak, akkor 0 pont, ugyanis nem érdekli őket, hogy tudtad vagy sem, hogy melyik milyen idős gyerekre vonatkozik..! Azért részpontok szerintem nyugodtan járhatnának érte...
Kezdek rájönni, hogy nagyon kiakarnak velünk cseszni...: S
Amúgy neked melyik feladat ment a legkevésbé töriből ?