Starity

Érettségi

21 oldal 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 08. 13:42 #301
- törölt felhasználó -    
Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.08. 13:27)
Hú a 10. feladat az egy picit húzos. (lehet, hogy tévedek) Elvileg 18-ban feloszlatta birodalmát Károly király és császár, ergo Osztrák Magyar Monarchia nem lehetett, továbbá a Károlyi féle köztársaság illetve Tanácsköztársaság is beleszól a dologba. 
Anno töritanárnőm azt mondta, hogy ilyen kis szarokon lehet elcsúszni, ha az éppen aktuális állam megnevezések nem stimmelnek. Magyar királyság, csak egy példa. 
És mik voltak az esszé témák?

Ja ok, nem vettem észre a 2. oldalt.
Hát nem akarlak vígasztalni, de ezek kifejezetten szar témák.
De, ha vállasztanom kellene: 14, 15, 17
2013. május 08. 14:00 #302
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.08. 13:42)
Ja ok, nem vettem észre a 2. oldalt. 
Hát nem akarlak vígasztalni, de ezek kifejezetten szar témák. 
De, ha vállasztanom kellene: 14, 15, 17

Igen, gondoltam, hogy nem vetted észre.
Sajna azt mi is észre vettük , h ezek nem a legjobb témák. Én reménykedtem, hogy lesz egy kis IV. Bélus vagy ipari forradalom, mert ezekben otthon vagyok, erre azért sem volt egyik sem. mad.gif
Azt nem értem minek voltam eddig jó tanuló?! Ha elcseszem az érettségit, mehetek kukásnak.. ...úgyis az "álmaim munkája" ..
Amúgy meg volt szabva, hogy mit mivel lehet írni, én vagy 5 percig "totóztam" , hogy melyikről tudnék jobbat írni . Meg annál a Barokk-os feladatnál megnéztem az összes kis képet a térképbe, na azzal is elment vagy 10 percem..
3 felhasználónak tetszik: duracell, Adrianna, rencsi95
2013. május 08. 14:08 #303
Alison Lerman
Alison Lerman
♦ Princess of Persia™♦

Státusz"Jesus gave his life for me, and I'll give my life to him." R.J.S.
Hozzászólás: 6376
Csatolások: 1346
Azonosító: 134139
Látom mindenki szidja a törit! biggrin.gif
Akkor picit megnyugodtam, hogy nem én vagyok sík hülye, hanem tényleg nehezek voltak!
Hazafele sétáltam egyik barátnőmmel, közben találkoztunk ismerősökkel, akik szintén csak azt tudták kifejezni, mennyire csalódottak. A teremben 8kor amikor végre minden oldalra felírtam a nevem (ezzel amúgy 5 perc elment xD) és átnéztem a feladatokat, csak leborultam az asztalra és vettem egy mély levegőt. Annyira pánikoltam, muszáj volt lenyugodnom, mert ilyenkor összeesek és kapkodok. De összeszedtem magam, és mindent megtettem a jó pontszám elérése érdekében és tényleg harcoltam!
Amikor a felügyelőtanár kiment kb. 15 másodpercre, hogy megkérdezze van e valaki Wcn, egymásra néztünk a többiekkel és csak a fejünket ráztuk. Ekkor megint kicsit megnyugodtam, hogy nem velem van a baj, hanem tényleg nehéz.
Én nem tudom, de 2005- az összes érettségit megcsináltam minden tantárgyból, ami nekem kellett, de egy töri nem volt olyan nehéz, mint ez. O.o
Komolan most úgy vagyok vele, hogy nem tudom melyik lesz rosszabb, a matek vagy ez. De mindkettő meg lesz 3as szerintem.
Egyébknét a töriben leginkább az első résszel volt probléma, az esszéknél akadtak jó témát, én összeválogattam magamnak a Középkori gazdaságot, Reformációt Mo.n (amit még a Hittan érettségihez tanultam tavaly) és Széchenyit. Ebből szerintem összejön egy jó pontszám, legalábbis remélem! rolleyes.gif
5 felhasználónak tetszik: nicol bellox, Adrianna, Lindsay019, miss_areo, rencsi95
2013. május 08. 14:13 #304
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (Alison Lerman @ 2013.05.08. 14:08)
Látom mindenki szidja a törit! biggrin.gif
Akkor picit megnyugodtam, hogy nem én vagyok sík hülye, hanem tényleg nehezek voltak! 
Hazafele sétáltam egyik barátnőmmel, közben találkoztunk ismerősökkel, akik szintén csak azt tudták kifejezni, mennyire csalódottak. A teremben 8kor amikor végre minden oldalra felírtam a nevem (ezzel amúgy 5 perc elment xD) és átnéztem a feladatokat, csak leborultam az asztalra és vettem egy mély levegőt. Annyira pánikoltam, muszáj volt lenyugodnom, mert ilyenkor összeesek és kapkodok. De összeszedtem magam, és mindent megtettem a jó pontszám elérése érdekében és tényleg harcoltam! 
Amikor a felügyelőtanár kiment kb. 15 másodpercre, hogy megkérdezze van e valaki Wcn, egymásra néztünk a többiekkel és csak a fejünket ráztuk. Ekkor megint kicsit megnyugodtam, hogy nem velem van a baj, hanem tényleg nehéz.
Én nem tudom, de 2005- az összes érettségit megcsináltam minden tantárgyból, ami nekem kellett, de egy töri nem volt olyan nehéz, mint ez. O.o
Komolan most úgy vagyok vele, hogy nem tudom melyik lesz rosszabb, a matek vagy ez. De mindkettő meg lesz 3as szerintem.
Egyébknét a töriben leginkább az első résszel volt probléma, az esszéknél akadtak jó témát, én összeválogattam magamnak a Középkori gazdaságot, Reformációt Mo.n (amit még a Hittan érettségihez tanultam tavaly) és Széchenyit. Ebből szerintem összejön egy jó pontszám, legalábbis remélem!  rolleyes.gif

Azzal nekem is egy csomó idő elment, mire felírtam a nevemet mindegyik oldalra : S Az utolsó 4 oldalra már jó gyorsan írtam a nevem,ezért jó ronda lett, de nem érdekel, az legyen a legkisebb gond : D
Igen, én is úgy gondolom, hogy eddig egyik töri sem volt olyan nehéz mint most, de nem is értem mit vártunk az elmúlt 2 nap után ?! Hisz azok is nehezebbek voltak, mint amik eddig voltak.
Talán a magyar annyira nem..bááár, tegnap megnéztem a magyar hivatalos megoldásokat, és tudjátok volt az a feladat, hogy "jajjj anya, tűzhely..stb ", na ott ügyebár bekellett írni, hogy melyik hány éves gyerekre vonatkozik, és meg kellett indokolni a választásunkat. Na én ott el is találtam , de a megmagyarázásom az más mint ami a hivatalosba benne van. Ott a szövegből lett kiírva , és ha jól emlékszem alá lettek húzva a kulcsszavak, szóval azoknak szerepelni kellett a válaszban. Nos, igen ám, de nem volt oda írva ha jól emlékszem, hogy a szövegből indokoljuk meg a választásunkat. Tehát aki szintén saját szöveggel írta le a válaszát és nincsenek benne a kulcsszavak, akkor 0 pont, ugyanis nem érdekli őket, hogy tudtad vagy sem, hogy melyik milyen idős gyerekre vonatkozik..! Azért részpontok szerintem nyugodtan járhatnának érte...

Kezdek rájönni, hogy nagyon kiakarnak velünk cseszni...: S
Amúgy neked melyik feladat ment a legkevésbé töriből ?
5 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, Adrianna, Lindsay019, miss_areo, rencsi95
2013. május 08. 14:28 #305
Alison Lerman
Alison Lerman
♦ Princess of Persia™♦

Státusz"Jesus gave his life for me, and I'll give my life to him." R.J.S.
Hozzászólás: 6376
Csatolások: 1346
Azonosító: 134139
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.08. 14:13)
Azzal nekem is egy csomó idő elment, mire felírtam a nevemet mindegyik oldalra : S Az utolsó 4 oldalra már jó gyorsan írtam a nevem,ezért jó ronda lett,  de nem érdekel, az legyen a legkisebb gond : D 
Igen, én is úgy gondolom, hogy eddig egyik töri sem volt olyan nehéz mint most, de nem is értem mit vártunk az elmúlt 2 nap után ?! Hisz azok is nehezebbek voltak, mint amik eddig voltak. 
Talán a magyar annyira nem..bááár, tegnap megnéztem a magyar hivatalos megoldásokat, és tudjátok volt az a  feladat, hogy "jajjj anya, tűzhely..stb ", na ott ügyebár bekellett írni, hogy melyik hány éves gyerekre vonatkozik, és meg kellett indokolni a választásunkat. Na én ott el is találtam , de a megmagyarázásom az más mint ami a hivatalosba benne van. Ott a szövegből lett kiírva , és ha jól emlékszem alá lettek húzva a kulcsszavak, szóval azoknak szerepelni kellett a válaszban. Nos, igen ám, de nem volt oda írva ha jól emlékszem, hogy a szövegből indokoljuk meg a választásunkat. Tehát aki szintén saját szöveggel írta le a válaszát és nincsenek benne a kulcsszavak, akkor 0 pont, ugyanis nem érdekli őket, hogy tudtad vagy sem, hogy melyik milyen idős gyerekre vonatkozik..! Azért részpontok szerintem nyugodtan járhatnának érte...
Kezdek rájönni, hogy nagyon kiakarnak velünk cseszni...: S
Amúgy neked melyik feladat ment a legkevésbé töriből  ?

Jaj, én már nem is emlékszem miket írtam magyarból. xD
Egyébként, talán egyszerűbb lenne, ha úgy tennéd fel a kérdést, hogy melyiket tudtam legjobban töriből?! w00t.gif wink.gif De nem! Hát, aminél nagyon elnéztem mindent az a táblázat volt ahova At és Bt kellett helyettesíteni. De meg nem mondom, mi volt mert nem emlékszem. xD
A Mohácsi csatásat összekevertem, csak úgy mint a másik csatát. Ami sokak szerint Konstantinápoly volt, de már nem is érdekel, mert csak felhúzom rajta az agyam! xD
2013. május 08. 15:05 #306
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Akkor ezek szerint nem csak emelt szinten volt idén kicseszett nehéz. ohmy.gif

Szvsz az emelt még soha nem volt ilyen nehéz... Napra pontosan leírni, hogy mi mikor volt a második világháborúban... rohadjanak meg... mad.gif

Mi a rézfánfütyölős rézangyaláért van az, hogy mire MI idejutottunk, akkor kell nehezíteni? Egyébként az eduline egyik cikkének címe: "Kiverte a biztosítékot a töriérettségi", hát elég rendesen... Ja, és persze az esszétémák is nagy hülyeségek voltak, magyar emelten sokkal könnyebb témák jöttek elő, amikről írni is lehet. És máskor 11 forrás van egy hosszúhoz, nem 4. reklamalo.gif

Igazad van, Sally Sparrow, itt csak egy pont lesz mindenki és ez a pont egyáltalán nem fogja visszatökrüzni a belefektetett energiát... dry.gif

Idézet (kurrek @ 2013.05.08. 10:04)
Nem hát..de kéttannylevűben ez van, még az a szerencsém, hogy a töri nem németül van, pedig tanulok német civilizációt, ott az irodalom, a töri és a föci is németül van. tongue.gif
Amúgy annyira nem vészes..eddig, majd a szövegeseknél nézek, mint a lukinyúl, de a rövidebb feladatokat eddig sikerült megértenem...tongue.gif Hozzáteszem, nem is a magyar matek van lefordítva németül, hanem külön csinálnak nekünk matek érettségit németül és eddig kb. minden évben nehezebb volt, mint a magyar és nem abból az éretelmből, hogy németül van, hanem maga a feladat..csak, hogy még jobban kiszúrjanak velünk..:/

Ezek szerint kéttannyelvűs vagy? Mázlista. biggrin.gif Nekünk anno nem mondták, hogy aki hetedikben jön, az nemzetiségi, aki kilencedikben, az meg kéttannyelvűs. blush.gif
Nekünk nem a matek volt németül, hanem a töri, földrajz, és a fizika. No meg persze német irodalom is volt és népismeret, de nálunk úgy van, hogy a nemzetiségiseknek kell népismeret + német irodalom, a kéttannyelvűsöknek pedig német + cc érettségi.
De akkor örülj neki, mert így könnyebb érettségin megszerezni a felsőfokút németből. wink.gif
3 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, duracell, Sally Sparrow
2013. május 08. 16:33 #307
- törölt felhasználó -    
A töri tényleg elég gázos volt, de ahogy megnéztem a nem hivatalos javítót, talán sikerült eltalálnom a válaszok java részét biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: trina
2013. május 08. 19:49 #308
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4158
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Idézet (Chelsy @ 2013.05.08. 16:33)
A töri tényleg elég gázos volt, de ahogy megnéztem a nem hivatalos javítót, talán sikerült eltalálnom a válaszok java részét biggrin.gif

Szerintem az elég gázos nem éppen takarja az érzéseimet a törivel kapcsolatban, szerintem elég magasan volt a léc. Én most utáltam meg a törit és sajnos arra is rá kellett jönnöm nem is vagyok belőle olyan jó. dry.gif Én már az elején leizzadtam, de ahogy elnézem ezt a javítót, ami nem hivatalos, hát akad ott egy-két pont. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Lindsay019
2013. május 08. 20:13 #309
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (Minimanó94 @ 2013.05.08. 19:49)
Szerintem az elég gázos nem éppen takarja az érzéseimet a törivel kapcsolatban, szerintem elég magasan volt a léc. Én most utáltam meg a törit és sajnos arra is rá kellett jönnöm nem is vagyok belőle olyan jó.  dry.gif Én már az elején leizzadtam, de ahogy elnézem ezt a javítót, ami nem hivatalos, hát akad ott egy-két pont. biggrin.gif

Hányasra számítasz ?

Egyébként olyan jól haladtam a törivel , amíg nem kértem lapot a tanár úrtól (fiatal és nem néz ki rosszul : D ) Szépen mondtam neki, hogy "kaphatok lapot?" Mire azt mondja, " Természetesen szívem, mindjárt hozom is Niki baba" : D Én olyan zavarba jöttem, hogy az nem igaz, na ezek után már nem tudtam olyan jól gondolkodni...: D
7 felhasználónak tetszik: emilinda, Minimanó94, Lindsay019, miss_areo, rencsi95, Adrianna, duracell
2013. május 08. 20:19 #310
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4158
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.08. 20:13)
Hányasra számítasz ?
Egyébként olyan jól haladtam a törivel , amíg nem kértem lapot a tanár úrtól (fiatal és nem néz ki rosszul : D ) Szépen mondtam neki, hogy "kaphatok lapot?" Mire azt mondja, " Természetesen szívem, mindjárt hozom is  Niki baba" : D Én olyan zavarba jöttem, hogy az nem igaz, na ezek után már nem tudtam olyan jól gondolkodni...: D

Őszintén?
Nem tudom.
Reménykedem!
2013. május 08. 20:19 #311
- törölt felhasználó -    
Hányasra számítasz ?
Egyébként olyan jól haladtam a törivel , amíg nem kértem lapot a tanár úrtól (fiatal és nem néz ki rosszul : D ) Szépen mondtam neki, hogy "kaphatok lapot?" Mire azt mondja, " Természetesen szívem, mindjárt hozom is  Niki baba" : D Én olyan zavarba jöttem, hogy az nem igaz, na ezek után már nem tudtam olyan jól gondolkodni...: D

flörtölt veled a tanár? ez tök aranyos. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: nicol bellox
2013. május 08. 20:35 #312
- törölt felhasználó -    
Holnap lesz előrehozott angolom, de azt se tudom, hogy hova kell mennem. Ha átmegyek egy kettessel, mindenkit meghívok egy kindertojásra, szóval tessék szurkolni!! biggrin.gif
8 felhasználónak tetszik: nicol bellox, emilinda, Lindsay019, miss_areo, Adrianna, rencsi95, Minimanó94, duracell
2013. május 08. 20:36 #313
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (dijansalihu @ 2013.05.08. 20:35)
Holnap lesz előrehozott angolom, de azt se tudom, hogy hova kell mennem. Ha átmegyek egy kettessel, mindenkit meghívok egy kidertojásra, szóval tessék szurkolni!! biggrin.gif

Hmm, azt szeretem : P: D Hajráááá! wink.gif thumbsup.gif
2 felhasználónak tetszik: dijansalihu, Sally Sparrow
2013. május 08. 20:39 #314
- törölt felhasználó -    
Niki baba? XDD Szegénykém! Nem csoda, h zavarba jöttél smileeee.gif
Akik angolból érettségiznek, azoknak sikeres angolt kívánok! ^^

Hányasra számítasz ?
2 felhasználónak tetszik: nicol bellox, Adrianna
2013. május 08. 20:43 #315
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (Chelsy @ 2013.05.08. 20:39)
Niki baba? XDD Szegénykém! Nem csoda, h zavarba jöttél smileeee.gif
Akik angolból érettségiznek, azoknak sikeres angolt kívánok! ^^

Az a megszólítás még nem is zavarna, apósom is így szólít.. biggrin.gif De , hogy pont érettségi közbe mondja ezt nekem valaki, méghozzá egy pasi tanár, na az kicsit zavarba ejtő : D Kicsit később kimentem a mosdóba, de akkor is úgy nézett rám, hogy majdnem röhögőgörcsöt kaptam..xD

Köszii : ) Te majd gondolom akkor németből mész?! sok sikert majd neked is wink.gif
2013. május 08. 20:54 #316
- törölt felhasználó -    
Holnap lesz előrehozott angolom, de azt se tudom, hogy hova kell mennem. Ha átmegyek egy kettessel, mindenkit meghívok egy kindertojásra, szóval tessék szurkolni!! biggrin.gif

biztosan sikerülni fog, csak maradj pozitív! (amúgy tényleg, nem reklámrizsa, nekem mindig bejön.) smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: dijansalihu
2013. május 08. 22:13 #317
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Hát, sok sikert mindenkinek a továbbiakban! thumbsup.gif
Én a mai nappal lezártam az írásbeliket. meghajolo.gif
Azért lehet, hogy bekukkantok még majd, kíváncsi vagyok, hogy idén minden nehezebb lesz-e. unsure.gif
4 felhasználónak tetszik: miss_areo, Sally Sparrow, Adrianna, duracell
2013. május 09. 12:05 #318
- törölt felhasználó -    

UNDORÍTÓ volt a mai nap. Felkeltem 5:15-kor, hogy elérjem a 6:12-es buszt, ami késett 10 percet. Oké, szaladtam a vonathoz, hogy elérjem, ami 15 percet késett, így lekéstem a másik buszt, szóval épp beestem 8-ra, de még át is kellett öltöznöm (mivel csak ma érettségiztem és nem akartam pingvinjelmezben szaladgálni). Már csak az utolsó padban volt hely, ahol NEMHOGY LOVAT, DE LÓF*SZT NEM HALLOTTAM A MAGNÓBÓL, szóval kapásból mínusz 33 pontom van. A többi szerintem elég tűrhető lett. Ilyen f*s napot még az Isten nem hordott a hátán. Senki nem kap kindertojást. :@ Nem baj, ez "csak" egy előrehozott volt. Jövőre még próbálkozhatok, nem? (mondjátok, hogy igen)
2013. május 09. 13:10 #319
Adrianna
Adrianna
ღ music lover ღ

StátuszWish you were my first love... :) <3
Hozzászólás: 1582
Csatolások: 5393
Azonosító: 63884
Na gyerekek, a mai végre olyan volt, amilyenre számítottam. Emelt angol: pipa. smileeee.gif Ez biztosan jól sikerült, nem úgy mint a többi, csak az a gáz, hogy a tisztázati lapon maradt a fele a hosszabbik levelemnek (Olyan szerencsétlen vagyok, nem megállt az órám és nem szóltak, hogy x perc van még hátra? Mert csak kérésre szólnak, jajj...), úgyhogy remélem tényleg beszámítják úgy, hogy az tisztázatin van. Na mindegy, már az úgy marad.

Én is végeztem az írásbelikkel, de sok szerencsét és kitartást azoknak, akiknek még hátra van egy-két érettségije! smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: duracell
2013. május 09. 13:17 #320
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (Adrianna @ 2013.05.09. 13:10)
Na gyerekek, a mai végre olyan volt, amilyenre számítottam. Emelt angol: pipa.  smileeee.gif Ez biztosan jól sikerült, nem úgy mint a többi, csak az a gáz, hogy a tisztázati lapon maradt a fele a hosszabbik levelemnek (Olyan szerencsétlen vagyok, nem megállt az órám és nem szóltak, hogy x perc van még hátra? Mert csak kérésre szólnak, jajj...), úgyhogy remélem tényleg beszámítják úgy, hogy az tisztázatin van. Na mindegy, már az úgy marad. 
Én is végeztem az írásbelikkel, de sok szerencsét és kitartást azoknak, akiknek még hátra van egy-két érettségije!  smileeee.gif

A tisztázatit figyelembe veszik ,csak a piszkozatit nem wink.gif Szóval ne aggódj, meg fogják azt is nézni : )

Kösziii, nekem még egy informatika hátra van.
1 felhasználónak tetszik: Adrianna
21 oldal 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!