Sziasztok!! Ezennel bejelentem, hogy leérettségiztem, juppy Hűűűűű el se tudom mondani mennyire izgultam egyébként, tiszta ideg voltam, erre sikerült!! Angollal kezdtünk ügyebár, az lenyugtatott, olyan folyamatosan beszéltem, hogy nagyon örültem, angol tanárnőm egyből meg is dicsért, mosolygott végig olyan aranyos volt!
Majd irodalom, sikerült kihúznom "nagy szerelmemet" Petőfi Apostolját! Világ életemben mindig is kedvencem volt Petőfi, és őt húztam, el se hiszem még most sem. Szerencsére mindent tudtam, bár mivel ő az egyik kedvencem tényleg, így egyértelmű, hogy tudtam róla beszélni. Nyelvtanból : nyelvújítás , és történelemből az ipari forradalmat szerettem volna kihúzni, vagy Károly Róbertet. Egész reggel arra koncentráltam, hogy a kettő tétel közül húzzam az egyiket, erre az I. VH-t húztam ki, és hihetetlen de tudtam, a végén már annyit beszéltem róla, hogy a tanár közbevágott és megkérdezte, hogy minek köszönhetően lett vége, és mi történt utána, erre válaszoltam és végeztem a törivel.
Informatikától féltem a legjobban, egy tétel volt amit szerettem, és sikerült kihúznom..jupppy, az internetről kellett beszélnem,elektronikus könyvtárak, online vásárlás meg ilyenek. Majd amikor végeztem kimentem , és annyira aranyos volt mindenki, mert megdícsértek, egyszerűen ez hihetetlen jó érzés, ezek az elismerő szavak. Matektanárnőm még meg is ölelt, tündér egy tanárnő !!
Reggel úgy voltam vele, hogy a mai nap lesz életem legrosszabb napja, de lehet , hogy az egyik legszebb napom lett?!!! : )) Én tényleg nagyon féltem, gyomorgörcsöm is volt az ideg miatt, és sikerült!!! Ugrálok örömömben Lehet valakinek nem nagy ügy egy szóbeli érettségi, de én nem bíztam magamban, és mégis sikerült. Hála Istennek, és azoknak az embereknek akik drukkoltak nekem!!!
Sok sikert egyébként mindenkinek, akiknek a következő napokban lesz a szóbelije : )
Ez az egyik kedvenc érettségiről szóló filmem, nem tudom ismeritek -e, de hihetetlenül jó film : )
Érettségi
2013. június 18. 14:19
nicol belloxHuncut |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.22. Hozzászólás: 8136 Csatolások: 5409 Azonosító: 143848 offline |
14 felhasználónak tetszik:
Cute girl 998,
Beyla,
Beliyah,
Lindsay019,
Minimanó94,
Adrianna,
Beckie,
Alison Lerman,
duracell,
CandUs,
House Of Wax,
Seherezade1050,
KataCullen,
sMokEe.cLouD
2013. június 18. 20:30
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4158 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline |
Túlélve a szóbeli is, hatalmas pipa! Olyan boldog vagyok, most aztán már tényleg végeztem.
8 felhasználónak tetszik:
nicol bellox,
Adrianna,
Beckie,
Lindsay019,
Alison Lerman,
CandUs,
cat32,
sMokEe.cLouD
2013. június 19. 18:47
Azoknak, akik ma végeztek: kinek h sikerült? Mindenkinek meglett?
Nekem szerencsére igen Bár informatikából sokkal jobbra számítottam, de már az is hatalmas megkönnyebbülés, h lezárom az életemnek ezt a részét!
Nekem szerencsére igen Bár informatikából sokkal jobbra számítottam, de már az is hatalmas megkönnyebbülés, h lezárom az életemnek ezt a részét!
1 felhasználónak tetszik:
Minimanó94
2013. június 19. 19:00
Anna_Tothcalderic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.24. Hozzászólás: 1545 Csatolások: 308 Azonosító: 137063 offline |
Juhuu!Leérettségizett a tesóm!Jó,nemn lett neki tökéletes,de megvan!Szakmaiból is pipa!Most már csak az 5. év van neki hátra!Büszke vagyok rá!
cat32
2013. június 27. 18:53
Adriannaღ music lover ღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.06.17. Hozzászólás: 1582 Csatolások: 5393 Azonosító: 63884 offline |
Hihetetlen de végre én is elmondhatom magamról, hogy végeztem, azt hittem már soha nem ér véget a mai nap. Reggel fél 8-tól ott voltam mert egyik osztálytársam rosszul lett és nem mertem hazajönni, nehogy emiatt hamarabb hívjanak be. Negyed 3-kor mentem be, akkora is voltam kiírva és bizony síkideg voltam előtte, de benn a teremben már megnyugodtam. Irodalomból Babits Jónás könyvét, nyelvtanból metafora, megszemélyesítést stb-t, töriből a végvárakat húztam Szerintem jól sikerültek, bár csak holnap tudom meg az eredményeket, de az emelt angolom már tuti, hogy 80 százalék (pedig hülye globális felmelegedés megszivatott -4%-kal, de ez nekem így is több, mint elég). Yaaay!
7 felhasználónak tetszik:
nicol bellox,
Minimanó94,
Alison Lerman,
CandUs,
House Of Wax,
cat32,
sMokEe.cLouD
2013. július 12. 00:06
szeptembertől leszek 12.-es , remélem jól fog sikerülni xd
2013. július 12. 20:06
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4158 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline |
Idézet (Saeder @ 2013.07.12. 00:06)
szeptembertől leszek 12.-es , remélem jól fog sikerülni xd
Szerintem sima ügy lesz, én is túl stresszeltem, de túlélhető és teljesíthető, ha eddig rendesen -vagy aránylag rendesen- tanult az ember. Amúgy el sem hiszem, hogy már a szekrényeben porosodik a bizim. Áh, végre. Már csak a felvételik miatt vagyok enyhén ideges.
2013. július 14. 21:25
duracellmockingjay™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 2085 Csatolások: 34566 Azonosító: 133509 offline |
Azt hiszem idegileg sikeresen kikészültem az érettségik alatt, de végül is nagyon jó érzés túl lenni rajta. Az eredményeimet lejjebb láthatjátok, ide pedig írom a tételeket, amiket húztam.
Német töri (emelt): A magyar gazdaság a 14-17. században, azon belül Gazdaság a három részre szakadt országban
Magyar irodalom: Bibliai témák megjelenése kortárs irodalmi művekben
Magyar nyelvtan: A társalgási stílus jellemzői
Német irodalom: Kurzgeschichte, Wolfgang Borchert - Die Küchenuhr
Német nyelvtan: erre már nem emlékszem pontosan, egy lányról szólt a szöveg, aki valamilyen biológiai kísérletet végzett.
Gratulálok Mindenkinek, aki idén érettségizett és Sok Sikert a jövőbeni diákoknak!
Német töri (emelt): A magyar gazdaság a 14-17. században, azon belül Gazdaság a három részre szakadt országban
Magyar irodalom: Bibliai témák megjelenése kortárs irodalmi művekben
Magyar nyelvtan: A társalgási stílus jellemzői
Német irodalom: Kurzgeschichte, Wolfgang Borchert - Die Küchenuhr
Német nyelvtan: erre már nem emlékszem pontosan, egy lányról szólt a szöveg, aki valamilyen biológiai kísérletet végzett.
Gratulálok Mindenkinek, aki idén érettségizett és Sok Sikert a jövőbeni diákoknak!
14 felhasználónak tetszik:
Cute girl 998,
KataCullen,
CandUs,
House Of Wax,
Minimanó94,
Lindsay019,
miss_areo,
nicol bellox,
Adrianna,
Shenayla,
kurrek,
Seherezade1050,
Jody,
sMokEe.cLouD
2014. május 08. 12:36
Zsife_nightmare_ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.20. Hozzászólás: 1757 Csatolások: 495 Azonosító: 131623 offline |
Azt hittem izgulni fogok ,de szerencsére nem lett igazam. Jövőre leszek végzős szóval idén előrehozott angolt csináltam. A nyelvhelyességtől féltem viszont gyanúsan könnyen ment A magnót viszont lehet elrontottam,mert nem igazán figyeltem örültem,hogy a "nehezebb" részén túl vagyok.A 4-es szinte biztosan megvan remélem az 5 is .
Én igazából nem akartam menni idén, de már tavaly megvolt a nyelvvizsgám szóval nem lett volna érdemes tovább "húzni"
Én igazából nem akartam menni idén, de már tavaly megvolt a nyelvvizsgám szóval nem lett volna érdemes tovább "húzni"
CandUs
2014. május 08. 20:04
bastilleúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.04.18. Hozzászólás: 85 Csatolások: 0 Azonosító: 224482 offline |
Magyar - a szövegértés könnyű volt, a téma eléggé 'kényelmes' volt, sok kérdésre a szöveg elolvasása nélkül is válaszolni lehetett. Összehasonlító elemzést írtam, az érvelés témája nem volt szimpatikus, a novellaelemzés pedig nem a kedvencem, és a Berzsenyi-Arany páros szerintem kifejezetten érthető és kifejthető téma volt.
Matek - kedden jött a fekete leves... Az első rész gyanúsan könnyű volt, akkor már éreztem hogy a második résznél össze kell szednünk magunkat. Sajnos igazam lett, -számomra- elég nehezek voltak a feladatok. Nem a feladattípusokkal, sokkal inkább az összetettségükkel volt problémám. Hosszan és bonyolultan kellett volna őket levezetni, ráadásul egy feladathoz több (nehezebb) alkérdés is tartozott, szerintem aránytalanul erős volt az első részhez képest.
Történelem - Korrekt volt a teszt és a kifejtős rész is, mindenféle kort és témát érintett, nekem tetszett. Sok volt benne a képes és az 'IQ' feladat, ezért sokkal emészthetőbb volt (bár aki nem érdeklődik a politika és/vagy az önkormányzati rendszer és a gazdaság iránt,az elég nagy bajban lehetett).
Angol - A hallgatásos rész volt a legnehezebb, a feladattípusok jók voltak viszont lehettek volna kevésbé összetett és becsapós kérdések/szövegek. A többi három rész korrekt volt, a levéltémák sem voltak nehezek.
Holnap pedig emelt német, juhu...
Matek - kedden jött a fekete leves... Az első rész gyanúsan könnyű volt, akkor már éreztem hogy a második résznél össze kell szednünk magunkat. Sajnos igazam lett, -számomra- elég nehezek voltak a feladatok. Nem a feladattípusokkal, sokkal inkább az összetettségükkel volt problémám. Hosszan és bonyolultan kellett volna őket levezetni, ráadásul egy feladathoz több (nehezebb) alkérdés is tartozott, szerintem aránytalanul erős volt az első részhez képest.
Történelem - Korrekt volt a teszt és a kifejtős rész is, mindenféle kort és témát érintett, nekem tetszett. Sok volt benne a képes és az 'IQ' feladat, ezért sokkal emészthetőbb volt (bár aki nem érdeklődik a politika és/vagy az önkormányzati rendszer és a gazdaság iránt,az elég nagy bajban lehetett).
Angol - A hallgatásos rész volt a legnehezebb, a feladattípusok jók voltak viszont lehettek volna kevésbé összetett és becsapós kérdések/szövegek. A többi három rész korrekt volt, a levéltémák sem voltak nehezek.
Holnap pedig emelt német, juhu...
CandUs
2014. május 09. 20:50
bastilleúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.04.18. Hozzászólás: 85 Csatolások: 0 Azonosító: 224482 offline |
Az emelt németen is túl vagyok, 5/5, eléggé megkönnyebbültem a vizsga után.
Igazából itt is a hallott szövegértéssel voltak problémáim, nyilván egy igen erős akcentusos brigádot válogattak össze akik tipikus német módjára hadartak és elharapták a szavak végét (felét), de elég sok mindent így is ki lehetett hámozni. A többi három rész -nekem legalábbis- nem okozott nagy gondot, szimpatikus levéltémák voltak, érthető szövegértés és egy közepes nehézségű nyelvhelyesség.
Remélem a többieknek is jól sikerült, ami meg még hátra van ahhoz sok sikert nekünk!
Igazából itt is a hallott szövegértéssel voltak problémáim, nyilván egy igen erős akcentusos brigádot válogattak össze akik tipikus német módjára hadartak és elharapták a szavak végét (felét), de elég sok mindent így is ki lehetett hámozni. A többi három rész -nekem legalábbis- nem okozott nagy gondot, szimpatikus levéltémák voltak, érthető szövegértés és egy közepes nehézségű nyelvhelyesség.
Remélem a többieknek is jól sikerült, ami meg még hátra van ahhoz sok sikert nekünk!
CandUs
2014. május 12. 21:39
silenc#ALLFOR916 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.11. Hozzászólás: 3549 Csatolások: 7784 Azonosító: 143058 offline |
Magyar - Nem tudom ti, hogy voltatok, de én baromira izgultam hétfő reggel, de nem is a magyar miatt, hanem már csak a tudat, hogy: "Úristen, érettségizni megyek.. el se hiszem!". Az első rész szerintem testhezálló volt, a második részben pedig elég jó témákat kaptunk. Összehasonlító elemzést írtam, mert az érvelés annyira nem fogott meg, a novellát pedig kétszer is elolvastam, de nem értettem, szóval maradt az, de nem bántam meg.
Matek - Uhh, hát szerintem az első részre a 45 perc kevés volt. Volt olyan feladat, amit be sem tudtam fejezni.. szóval még egy 10-15 percig szívesen írtam volna. A második rész nehéz volt.. Igazából a matekkal úgy vagyok, hogy csak görbüljön.
Töri - Szerintem a tesztes része nehéz volt, sok volt közte gondolkodtató feladat. Az esszék közül voltak nagyon jók, bár azon meglepődtem, hogy nem volt benne az I. világháború (semmilyen formában sem), meg azt az önkormányzatis/politikás részt övön alulinak éreztem..
Angol - Én úgy érzem, hogy nem sikerült olyan rosszul, bár a hallgatás része elég nehéz volt, főleg abból is az első feladat. A többi része egészen elfogadható volt.
Matek - Uhh, hát szerintem az első részre a 45 perc kevés volt. Volt olyan feladat, amit be sem tudtam fejezni.. szóval még egy 10-15 percig szívesen írtam volna. A második rész nehéz volt.. Igazából a matekkal úgy vagyok, hogy csak görbüljön.
Töri - Szerintem a tesztes része nehéz volt, sok volt közte gondolkodtató feladat. Az esszék közül voltak nagyon jók, bár azon meglepődtem, hogy nem volt benne az I. világháború (semmilyen formában sem), meg azt az önkormányzatis/politikás részt övön alulinak éreztem..
Angol - Én úgy érzem, hogy nem sikerült olyan rosszul, bár a hallgatás része elég nehéz volt, főleg abból is az első feladat. A többi része egészen elfogadható volt.
2014. május 22. 12:11
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline |
Kicsit megkésve
Magyar - Nekem összességében nagyon tetszett.A szövegèrtès rèsz miatt görcsöltem kicsit,mivel amiatt kaptam a kisèrettsègin négyest,de mikor megláttam a feladatokat ès a tèmát,megnyugodtam.Novellaelemzést írtam,és a javítókulcs szerint sikerült a mondanivalót jól kifejtenem.Szerintem jól sikerült,bár nem örülök előre.
Matek - Mivel az első rész megoldásait gyors leírtam magamnak egy kis lapra,h itthon megnézhessem,ebből tudom,h az hibátlan lett.A második rèsz kemény volt,16.kèrdésig igazából nem volt bajom,de az utolsó kettő megizzasztott.4-esem az biztosan megvan,de sajnos az 5-ös nem lesz meg.
Történelem - Ez az amitől nem hiába féltem.Az első rész nehéz volt,abból az előbb emlìtett "megoldás leírós" taktikát alkalmazva tudom,h ott csak 30 pontom lett.Az esszék szerintem dobni fognak rajta,3 választottból csak egyben nem vagyok biztos,másik kettőt fejből írtam,az utolsóban vagyok bizonytalan kicsit.Mint a többinél,itt is 70% körül számolok.
Angol - Voltak beugratós kérdèsek,a hallgatás viszont kifejezetten nehéz.Ott 22 pontom lett a 33 pontomból,aminél kicsit többet szerettem volna.A többi rèsszel nem volt különösebb problémám,a levelek tetszettek,nyelvhelyesség rész se volt annyira vèszes.Ebből a tárgyból nagyon szeretnék ötöst,de megelégszmem a 70%-kal is.
Német - Emeltet írtam,ettől féltem a legjobban.Kínomban minden megoldásomat felfirkantottam egy cetlire,itthon remegtek is a kezeim rendesen.Szerencsère az első 2 rèsz 60 pontjából sikerült 49-et összeszednem,úgyhogy a 60%-om nincs veszélyben szerintem.A hallgatás fogja lehúzni,a levéltémákkal sem volt bajom.
Összessègében nem érzem azt,h négyesnél bármiből is rosszabbat írtam.Remélem most az egyszer igazam van,a sikerül eljutnom az "álomegyetemig".Mindenkinek sok sikert a szóbelikhez és remélem mindenkinek teljesülnek a kitűzött céljai
Magyar - Nekem összességében nagyon tetszett.A szövegèrtès rèsz miatt görcsöltem kicsit,mivel amiatt kaptam a kisèrettsègin négyest,de mikor megláttam a feladatokat ès a tèmát,megnyugodtam.Novellaelemzést írtam,és a javítókulcs szerint sikerült a mondanivalót jól kifejtenem.Szerintem jól sikerült,bár nem örülök előre.
Matek - Mivel az első rész megoldásait gyors leírtam magamnak egy kis lapra,h itthon megnézhessem,ebből tudom,h az hibátlan lett.A második rèsz kemény volt,16.kèrdésig igazából nem volt bajom,de az utolsó kettő megizzasztott.4-esem az biztosan megvan,de sajnos az 5-ös nem lesz meg.
Történelem - Ez az amitől nem hiába féltem.Az első rész nehéz volt,abból az előbb emlìtett "megoldás leírós" taktikát alkalmazva tudom,h ott csak 30 pontom lett.Az esszék szerintem dobni fognak rajta,3 választottból csak egyben nem vagyok biztos,másik kettőt fejből írtam,az utolsóban vagyok bizonytalan kicsit.Mint a többinél,itt is 70% körül számolok.
Angol - Voltak beugratós kérdèsek,a hallgatás viszont kifejezetten nehéz.Ott 22 pontom lett a 33 pontomból,aminél kicsit többet szerettem volna.A többi rèsszel nem volt különösebb problémám,a levelek tetszettek,nyelvhelyesség rész se volt annyira vèszes.Ebből a tárgyból nagyon szeretnék ötöst,de megelégszmem a 70%-kal is.
Német - Emeltet írtam,ettől féltem a legjobban.Kínomban minden megoldásomat felfirkantottam egy cetlire,itthon remegtek is a kezeim rendesen.Szerencsère az első 2 rèsz 60 pontjából sikerült 49-et összeszednem,úgyhogy a 60%-om nincs veszélyben szerintem.A hallgatás fogja lehúzni,a levéltémákkal sem volt bajom.
Összessègében nem érzem azt,h négyesnél bármiből is rosszabbat írtam.Remélem most az egyszer igazam van,a sikerül eljutnom az "álomegyetemig".Mindenkinek sok sikert a szóbelikhez és remélem mindenkinek teljesülnek a kitűzött céljai
2014. június 19. 19:54
Zsife_nightmare_ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.20. Hozzászólás: 1757 Csatolások: 495 Azonosító: 131623 offline |
Végre túl vagyok a szóbelin
Az angol írásbelin 103 pontot hoztam össze a 117-ből, ott a magnó vitte le nagyon de arra számítottam is. Szóbelin pedig 31 pontot kaptam a 33-ból ..ami összegezve 89 % .
Nagyon örültem Alapból úgy álltam neki az egésznek ,hogy csak azért ,hogy jövőre eggyel kevesebb tárgyból kelljen érettségizni és ha már 60% megvan már elégedett vagyok
Remélem mások is meg vannak elégedve az eredményeikkel, sok sikert
Az angol írásbelin 103 pontot hoztam össze a 117-ből, ott a magnó vitte le nagyon de arra számítottam is. Szóbelin pedig 31 pontot kaptam a 33-ból ..ami összegezve 89 % .
Nagyon örültem Alapból úgy álltam neki az egésznek ,hogy csak azért ,hogy jövőre eggyel kevesebb tárgyból kelljen érettségizni és ha már 60% megvan már elégedett vagyok
Remélem mások is meg vannak elégedve az eredményeikkel, sok sikert
2014. június 24. 19:20
CandUsperfect imperfection |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.19. Hozzászólás: 7938 Csatolások: 1586 Azonosító: 125437 offline |
Érett lettem! Bár a bizonyítványt holnap kapom csak meg, de úgy érzem, hogy itt az ideje leírnom az élményeimet/tapasztalataimat.
Magyar: az írásbelim 83% lett, nagyon örültem neki. A magyar szóbeli volt az utolsó, már nagyon vártam, hogy vége legyen. Két órás csúszás volt, 11 helyett 13 órakor mentem be. Ofő mondta, hogy húzzak egy nyelvtan és egy magyar tételt -nos, én olyan gyorsan elintéztem ezt, hogy Ofőnek még lehetősége sem volt a nevemet leírni. Nyelvtanból a hangalak és jelentés viszonyát a szavakban -tételt húztam, irodalomból pedig Kosztolányi Dezső lélektaniságát műveiben-t húztam. Igazából mind a kettő ajándék tétel volt, nagyon mázlistának érzem magam, hogy ezt a kettőt húztam.
Matek: 55% lett, erre nagyon büszke vagyok, tekintve, hogy én a legalsó matekcsoportba jártam, a legjobb érettségi pedig 62% lett matekból egy faktos csajnak. Köszönöm Bőgel tanárnőnek, hogy a bukásom után megtanított "matekul"
Töri: összesen 49% lett, de azt tudni kell róla, hogy emeltre mentem Nem szeretnék belefolyni, hogy milyen volt a szóbelim, de azt megemlíteném, hogy alig bírtam aláírni a papírt, úgy remegett a kezem az idegességtől és a vizsgáztató tanár 2x kérdezte meg, hogy jól érzem-e magam, kérek-e vizet, nyissunk-e egy ablakot Amúgy a feladatom az volt, hogy a manufaktúrákat ismertessem, és annak a gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatását.
Angol: emeltet tettem ebből is, mivel már 10-ben csináltam egy közép szintet. Az írásbeli jól sikerült, és még a fellebbezés után is megkaptam 2 pontot A szóbelin az internetről, a külföldi munkáról és a hírdetésekről (WTF?) kellett beszélnem.
Földrajz: mivel már tavaly megcsináltam, ezért idén túl voltam az 5. tárgyon. A szóbeli viszont vicces volt: a lemezmozgásokról kellett beszélnem és Magyarország szőlő és gyümölcstermesztéséről. Mondtam, hogy a szilvából lehet készíteni lekvárt és pálinkát Itt pedig megadtam a hangulatot, dőlt a tanári kar a röhögéstől
Összességében én nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, tekintve, hogy az érettségi előtti másfél hónapban kb. egy szót sem tudtam tanulni személyes okok miatt.
Ja, és a nap cukisága: kedvenc matektanárom egy másik osztályt érettségiztetett, de a szabadidejében bejött és meghallgatta a magyar feleletemet. Miattam! Annyira örültem neki, komolyan mondom! Nekem van a legeslegjobb, legcukibb, legaranyosabb tanárom a világon!
Magyar: az írásbelim 83% lett, nagyon örültem neki. A magyar szóbeli volt az utolsó, már nagyon vártam, hogy vége legyen. Két órás csúszás volt, 11 helyett 13 órakor mentem be. Ofő mondta, hogy húzzak egy nyelvtan és egy magyar tételt -nos, én olyan gyorsan elintéztem ezt, hogy Ofőnek még lehetősége sem volt a nevemet leírni. Nyelvtanból a hangalak és jelentés viszonyát a szavakban -tételt húztam, irodalomból pedig Kosztolányi Dezső lélektaniságát műveiben-t húztam. Igazából mind a kettő ajándék tétel volt, nagyon mázlistának érzem magam, hogy ezt a kettőt húztam.
Matek: 55% lett, erre nagyon büszke vagyok, tekintve, hogy én a legalsó matekcsoportba jártam, a legjobb érettségi pedig 62% lett matekból egy faktos csajnak. Köszönöm Bőgel tanárnőnek, hogy a bukásom után megtanított "matekul"
Töri: összesen 49% lett, de azt tudni kell róla, hogy emeltre mentem Nem szeretnék belefolyni, hogy milyen volt a szóbelim, de azt megemlíteném, hogy alig bírtam aláírni a papírt, úgy remegett a kezem az idegességtől és a vizsgáztató tanár 2x kérdezte meg, hogy jól érzem-e magam, kérek-e vizet, nyissunk-e egy ablakot Amúgy a feladatom az volt, hogy a manufaktúrákat ismertessem, és annak a gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatását.
Angol: emeltet tettem ebből is, mivel már 10-ben csináltam egy közép szintet. Az írásbeli jól sikerült, és még a fellebbezés után is megkaptam 2 pontot A szóbelin az internetről, a külföldi munkáról és a hírdetésekről (WTF?) kellett beszélnem.
Földrajz: mivel már tavaly megcsináltam, ezért idén túl voltam az 5. tárgyon. A szóbeli viszont vicces volt: a lemezmozgásokról kellett beszélnem és Magyarország szőlő és gyümölcstermesztéséről. Mondtam, hogy a szilvából lehet készíteni lekvárt és pálinkát Itt pedig megadtam a hangulatot, dőlt a tanári kar a röhögéstől
Összességében én nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, tekintve, hogy az érettségi előtti másfél hónapban kb. egy szót sem tudtam tanulni személyes okok miatt.
Ja, és a nap cukisága: kedvenc matektanárom egy másik osztályt érettségiztetett, de a szabadidejében bejött és meghallgatta a magyar feleletemet. Miattam! Annyira örültem neki, komolyan mondom! Nekem van a legeslegjobb, legcukibb, legaranyosabb tanárom a világon!
2014. június 26. 18:31
KataCullenAddicted to Pretty Little Liars ❤♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.11. Hozzászólás: 1456 Csatolások: 132 Azonosító: 124843 offline |
Itt az ideje, hogy én is megosszam az élményeimet.
Magyar: Nagyon paráztam mindkét résztől, de szerencsére az első nap pozitív csalódás volt. A szövegértés kifejezetten tetszett, csak sajnos nagy izgulásomban félreolvastam egy kérdést, de még időben észrevettem, csak sajnos sok időt elvesztettem. A második résznél Arany-Berzsenyi párost választottam, nekem ez is kifejezetten tetszett. A szóbelin bár nem a legjobb tételeket kaptam, mégis maxpontos lett. Így összességében 96%-ot szedtem össze.
Matek: Egyik kedvenc tantárgyam, a 100%-os sulis próbaérettségi után bizakodva álltam neki. Első résszel kb. 10 perc alatt végeztem, a másodiknál sajnos a szórásos képletre rosszul emlékeztem, így sajnos 3 pontom elúszott. Így végül csak 97% lett. (Ez nekem amúgy kicsit csalódás)
Töri: Sose szerettem, de becsülettel tanultam rá mindig. Az írásbelim tűrhető lett, persze ebben a jó rizsázós képességemnek és a tanár jóindulatának is volt szerepe,a szóbelin pedig a lehető legkönnyebb témát húztam. Így összességében 88% lett.
Angol emelt: Na, ezzel úgy voltam, hogy csak a 60% legyen meg. Se írásbelire, se szóbelire semmit nem tanultam. A szövegértés sose ment, a hallgatás kritikán aluli volt idén, szóbelin pedig valami gazdasági izét húztam, de a tanárok legalább jóindulatúak voltak. Meg a hibátlan nyelvtani és levélírós rész is sokat segített. 78%-ot hoztam össze.
Biosz emelt: A sikerszériám a második vizsgahéten véget is ért. Egyik legfontosabb érettségitárgyam volt. Tanultam rá rengeteget, de egy komoly megfázás betett nekem. Kritikán alulit teljesítettem. Szóbelire szintén sikerült egy újabb vírust megszereznem, a vizsgáztatók már mentőt is akartak hívni, olyan rosszul voltam. De legalább megcsináltam, és pár százalékot javítani is tudtam.
Kémia emelt: Sose ment jól, 50% volt a cél belőle. Ilyen szempontból felülmúltam az elvárásokat, mert majdnem 70% is meglett.
Mindent összegezve elégedett lehetek magammal és a teljesítményemmel. (Bocsi, ezért a hosszú írásért)
Magyar: Nagyon paráztam mindkét résztől, de szerencsére az első nap pozitív csalódás volt. A szövegértés kifejezetten tetszett, csak sajnos nagy izgulásomban félreolvastam egy kérdést, de még időben észrevettem, csak sajnos sok időt elvesztettem. A második résznél Arany-Berzsenyi párost választottam, nekem ez is kifejezetten tetszett. A szóbelin bár nem a legjobb tételeket kaptam, mégis maxpontos lett. Így összességében 96%-ot szedtem össze.
Matek: Egyik kedvenc tantárgyam, a 100%-os sulis próbaérettségi után bizakodva álltam neki. Első résszel kb. 10 perc alatt végeztem, a másodiknál sajnos a szórásos képletre rosszul emlékeztem, így sajnos 3 pontom elúszott. Így végül csak 97% lett. (Ez nekem amúgy kicsit csalódás)
Töri: Sose szerettem, de becsülettel tanultam rá mindig. Az írásbelim tűrhető lett, persze ebben a jó rizsázós képességemnek és a tanár jóindulatának is volt szerepe,a szóbelin pedig a lehető legkönnyebb témát húztam. Így összességében 88% lett.
Angol emelt: Na, ezzel úgy voltam, hogy csak a 60% legyen meg. Se írásbelire, se szóbelire semmit nem tanultam. A szövegértés sose ment, a hallgatás kritikán aluli volt idén, szóbelin pedig valami gazdasági izét húztam, de a tanárok legalább jóindulatúak voltak. Meg a hibátlan nyelvtani és levélírós rész is sokat segített. 78%-ot hoztam össze.
Biosz emelt: A sikerszériám a második vizsgahéten véget is ért. Egyik legfontosabb érettségitárgyam volt. Tanultam rá rengeteget, de egy komoly megfázás betett nekem. Kritikán alulit teljesítettem. Szóbelire szintén sikerült egy újabb vírust megszereznem, a vizsgáztatók már mentőt is akartak hívni, olyan rosszul voltam. De legalább megcsináltam, és pár százalékot javítani is tudtam.
Kémia emelt: Sose ment jól, 50% volt a cél belőle. Ilyen szempontból felülmúltam az elvárásokat, mert majdnem 70% is meglett.
Mindent összegezve elégedett lehetek magammal és a teljesítményemmel. (Bocsi, ezért a hosszú írásért)
2014. június 26. 20:45
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline |
Idézet (KataCullen @ 2014.06.26. 18:31)
Itt az ideje, hogy én is megosszam az élményeimet.
Off: Gratulálok hozzá,nagyon szép teljesítmény
On: Pár nappal ezelőtt én is teljesen "érett" lettem.
Nagyon féltem mindegyiktől,de összességében messze túlszárnyaltam minden elképzelésemet.A magyarom 82% lett,a matekom 77% (az utolsó 2 feladatnál csúsztam el.. ),az angolom 87%,a németem,amiből emelteztem,74 százalék lett.Egyedül a törim lett csak 60%,kihúztam Hitlert,amivel nagyon megszívtam
Úgy érzem ezekkel az eredményekkel jól szerepeltem,a továbbtanulásom pedig úgy érzem,így rendben lehet.Nagyon remélem,h mindenki,aki idén érettségizett,hasonlóképp vélekedik,és sikerült a saját elvárásainak megfelelően teljesítenie.Sok sikert a továbbiakra mindenkinek
KataCullen
2014. július 02. 20:21
KataCullenAddicted to Pretty Little Liars ❤♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.11. Hozzászólás: 1456 Csatolások: 132 Azonosító: 124843 offline |
[quote=An_d_a,2014.06.26. 20:45~4975883]Off: Gratulálok hozzá,nagyon szép teljesítmény
Köszi.
Amúgy neked sem kell szégyenkezned az érettségiddel. Nagyon szép eredményeket értél el.
Köszi.
Amúgy neked sem kell szégyenkezned az érettségiddel. Nagyon szép eredményeket értél el.
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.