Starity

Érettségi

21 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. május 07. 13:57 #121
House Of Wax
House Of Wax
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Idézet (Baylee @ 2012.05.07. 13:45)
Nem azért, de ti nem beszéltétek ezeket át az utolsó pár hétben? Mert nálam például a magyar tanár pontról pontra leírattatta, hogy melyiknél mit kell csinálni. Még reggel jó magam is ezt nyüstöltem suliba menet. Leírtuk, hogy mit kell érvelésnél csinálni, novella elemzésnél és verselemzésnél. Mindent, és az szerint választottam én is, amelyik jobban feküdt nekem. A Tetemre hívás nem volt rossz, emlékeztem erre a balladára, de tudni illik analfabéta vagyok a verselemzést illetően, így inkább megkíméltem magamat és a tanáromat is egy adagnyi hülyeségtől, ami a tollamból kijött volna. Nem mondta azt sem a tanár, hogy vers elemzés lesz? blink.gif Én már vagy két éve hallgattam azt a mostani magyar tanáromtól, hogy tanuljunk meg verset elemezni, mert kell, mert érettségin is lesz stb. Érdekes tanárod van, hogy őszinte legyek, mert nekünk meg azt lökte álladóan, hogy azt válasszuk, ami nekünk fekszik. Általában érvelés, novella elemzés és két vers összehasonlítás szokott lenni, de úgy látszik ezúttal a kettőt felcserélték, amin én is néztem, mert terveztem jó magam is, hogy a novellára voksolok és azt dolgozom ki. Elvégre biztos, hogy sikerült, ha három és fél oldalban valóban a tömör lényegre összpontosítottál.smileeee.gif

Hát az biztos hogy érdekes tanár biggrin.gif Vettünk mi Verselemzést, csak azt mondta, hogy Novella Elemzés lesz blink.gif Érvelés meg fel sem merült benne ugyan is Érvelésről egy órában beszéltünk és ennyi dry.gif Igen, mert ő inkább az Irodalom szóbeli tételekre ment rá ebben az évben. Köszi szépen, én is reménykedem, mert hát nem a tartalmát írtam le hanem tényleg összehasonlítottam, elemeztem smileeee.gif Igazából nem volt rossz ez így , csak nem erre számítottam unsure.gif
2012. május 07. 14:00 #122
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 13:46)
Most nézem a nem hivatalos megoldásokat
Ha minden igaz az első feladat hibátlan, a másodikból egyet tudtam, a harmadikban aláhúztam a jót, de indoklás nincs. A négyes talán hibátlan, az ötösben is lesz pár pontom, a hatosban kettőt lett jó, az igaz/hamisban is sajna csak 1-2 pontom lesz. :S A nyolcashoz szégyen, de semmit nem irtam. Kilences, tizes feladat szintén nem lesz nulla pontos. 
De például a harmadik feladatban William nem tudom, hogy jó-e, mert magában a szövegben meg az van, hogy csak magyar szerzőktől lehet, de ááá.. Ilyenkor fognék egy kést, odaadnám a feladatlapot a tanároknak és az iskola vezetésének hogy töltsék ki és ahány hiba annyi szúrás. Most ölni tudnék.

Köszi a linket meghajolo.gif
Ezek alapján ez a rész nekem jobb lett mint vártam w00t.gif pompom.gif
4 felhasználónak tetszik: House Of Wax, kriszti145, Xabi, Grace Benning
2012. május 07. 14:10 #123
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2012.05.07. 14:00)
Köszi a linket meghajolo.gif 
Ezek alapján ez a rész nekem jobb lett mint vártam w00t.gif pompom.gif

Olvasd el alatta a kommenteket! smileeee.gif
2012. május 07. 14:18 #124
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 14:10)
Olvasd el alatta a kommenteket! smileeee.gif

Hmm, belepörgettem. unsure.gif Viszont szerintem túlbonyolítják, mert nekünk a legelején benézett a tanárnő, végignézte, és azt mondta, nincs benne mumus feladat, nem kell félni semmitől. Szóval passz. Majd holnap délután kiderül, remélem azért nem lesz merőben más mint ez a javítás, az kicsit nagy érvágás lenne. unsure.gif Úgy gondolom, hogy például a rádiósat többféleképpen lehet értelmezni, ezért is írtam hogy sokat csesződtem vele, de végül ha jól emlékszem úgy írtam be ahogy ebben van. Az igaz-hamis is jó lett, szerintem abban nem volt semmi extra, mivel benne voltak a szövegben az évszázadok - először bevallom beleugrottam én is -, de aztán jöttem rá hogy mi benne a "csavar".
De ugye a végleges majd a szaktanári javítás után derül ki, kíváncsi leszek rá.

Szerintem ehhez is kellett, de a holnapi matekhoz méginkább fog kelleni a józan päraszti ész, ami szerintem nem baj. rolleyes.gif
2012. május 07. 14:24 #125
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2012.05.07. 14:18)
Hmm, belepörgettem. unsure.gif Viszont szerintem túlbonyolítják, mert nekünk a legelején benézett a tanárnő, végignézte, és azt mondta, nincs benne mumus feladat, nem kell félni semmitől. Szóval passz. Majd holnap délután kiderül, remélem azért nem lesz merőben más mint ez a javítás, az kicsit nagy érvágás lenne. unsure.gif Úgy gondolom, hogy például a rádiósat többféleképpen lehet értelmezni, ezért is írtam hogy sokat csesződtem vele, de végül ha jól emlékszem úgy írtam be ahogy ebben van. Az igaz-hamis is jó lett, szerintem abban nem volt semmi extra, mivel benne voltak a szövegben az évszázadok - először bevallom beleugrottam én is -, de aztán jöttem rá hogy mi benne a "csavar".
De ugye a végleges majd a szaktanári javítás után derül ki, kíváncsi leszek rá.
Szerintem ehhez is kellett, de a holnapi matekhoz méginkább fog kelleni a józan päraszti ész, ami szerintem nem baj. rolleyes.gif

Na igen. A matek..Általánosban még matek szakkörre is jártam egy ideig, jó voltam belőle. Középsuliban (természetesen a tanárok miatt főleg biggrin.gif) minden félévet kettessel zártam és most is a kettes lesz a cél.
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2012. május 07. 14:30 #126
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 14:24)
Na igen. A matek..Általánosban még matek szakkörre is jártam egy ideig, jó voltam belőle. Középsuliban (természetesen a tanárok miatt főleg biggrin.gif) minden félévet kettessel zártam és most is a kettes lesz a cél.

Szerintem ne az legyen, úgy értem az érettségi - általában - könnyebb mint az odáig vezető út, szóval tuti jobb lesz neked is. smileeee.gif Én úgy vagyok vele hogy az első részből 20 pontot dalolva össze lehet hozni, a második részben meg minden kis szir-szärra (értem ez alatt kikötés, fél mondat pl exponenciálisnál) jár pont, egy-két feladatot úgyis mindenki - szerintem te is - meg tud csinálni jól.
A matek kapcsán abban reménykedem hogy a nagy pontosban lesz kombinatorika, abból írtam a gimnáziumi pályafutásom alatt az egyetlen négyes matek tz-met laugh.gif Meg reménykedem hogy jegelik a logaritmust és az exponenciálist, azokat rühellem a leginkább. mellow.gif
2012. május 07. 14:50 #127
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 14:24)

Én úgy hallottam innen-onnan, hogy a matek egyszerű lesz, de ne vegyétek készpénznek. Ha jól megcsinálod az első részét és összeszedsz 20 pontot, akkor megvan a kettes. Még egy kicsit összeügyeskedsz a másodikon, akkor szerintem egy hármast is össze lehet kaparni, hogyha nagyon odateszed magadat. Az exponenciális nem gáz, az pofon egyszerű dolog, ha egyszer megérti az ember, akkor nincs vele gáz. A logaritmust én sem bánnám, ha idén kihagynák, de valahogy a skatulyaelvért és a társaiért sem rajongok túlzottan. Trigonometria az dögivel jöhet. Nem bánnám, ha a felében csak ilyenekkel kéne számolni.XD
2012. május 07. 15:04 #128
- törölt felhasználó -    
Idézet (Baylee @ 2012.05.07. 14:50)
Én úgy hallottam innen-onnan, hogy a matek egyszerű lesz, de ne vegyétek készpénznek. Ha jól megcsinálod az első részét és összeszedsz 20 pontot, akkor megvan a kettes.

Annyira nem vagy otthon a témában ezek szerint. smileeee.gif Mindkét részen el kell érni azt hiszem 10-10 százalékot a ketteshez. Tehát a 20 pontos első rész és pár pont a másodikból nem biztos, hogy elég. Amúgy kitöltöttünk egy feladatsort matekon. Az elsőben 12 pontom lett, a másodikban 7. Ha valaki korrepetálna ma valószínűségszámításból, ami valószínűleg lesz, akkor hálás lennék. smileeee.gif
2012. május 07. 15:08 #129
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 15:04)
Annyira nem vagy otthon a témában ezek szerint. smileeee.gif Mindkét részen el kell érni azt hiszem 10-10 százalékot a ketteshez. Tehát a 20 pontos első rész és pár pont a másodikból nem biztos, hogy elég. Amúgy kitöltöttünk egy feladatsort matekon. Az elsőben 12 pontom lett, a másodikban 7. Ha valaki korrepetálna ma valószínűségszámításból, ami valószínűleg lesz, akkor hálás lennék. smileeee.gif

Én úgy tudom, hogy a két részből kell közösen elérni a 20%-ot, tehát mindegy melyik részből mennyit érsz el unsure.gif
Habár azért az biztos, hogy nem elég csak az elsőt megcsinálni, hiszen ha a másodikhoz hozzá sem kezdesz akkor szerintem az kapásból egyes unsure.gif De a kis érettséginél együttesen volt 20%-ék és a Tanár ott azt mondta, hogy érettségin is így van unsure.gif
2012. május 07. 15:14 #130
- törölt felhasználó -    
Idézet (House Of Wax @ 2012.05.07. 15:08)
Én úgy tudom, hogy a két részből kell közösen elérni a 20%-ot, tehát mindegy melyik részből mennyit érsz el  unsure.gif 
Habár azért az biztos, hogy nem elég csak az elsőt megcsinálni, hiszen ha a másodikhoz hozzá sem kezdesz akkor szerintem az kapásból egyes  unsure.gif  De a kis érettséginél együttesen volt 20%-ék és a Tanár ott azt mondta, hogy érettségin is így van  unsure.gif

Én meg úgy tudom, hogy 10% meg kell legyen mindkét részen. Mindegy. De a valószínűségszámítást tényleg elmagyarázhatná valaki, mert ahogy nézem az minden évben van és gőzöm nincs hogy hogyan kell csinálni. Valami faktoriálist magyaráztak órán, de gőzöm sincs hogy mi az és mire jó és hogy s mint blablabla biggrin.gif Tanár nem tudja úgy elmagyarázni órán, mint egy korombeli.
2012. május 07. 15:32 #131
- törölt felhasználó -    
Ha jól tudom, összesen kell elérni 20%-ot a ketteshez, de az elsőből minimum 10% kell, hogy ne küldjenek el szóbelire. Nekem legalábbis egy héttel ezelőtt még ezt mondta a matek tanárom, aztán ki tudja? Lehet, hogy az sem tudja. Kinézem belőle. De szerintem ne a kettes legyen a cél, hanem a hármas vagy a négyes. Máris jobban fog kinézni abban a kék bizonyítványban!smileeee.gif
2012. május 07. 15:35 #132
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥

StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Idézet (Baylee @ 2012.05.07. 15:32)
Ha jól tudom, összesen kell elérni 20%-ot a ketteshez, de az elsőből minimum 10% kell, hogy ne küldjenek el szóbelire. Nekem legalábbis egy héttel ezelőtt még ezt mondta a matek tanárom, aztán ki tudja? Lehet, hogy az sem tudja. Kinézem belőle. De szerintem ne a kettes legyen a cél, hanem a hármas vagy a négyes. Máris jobban fog kinézni abban a kék bizonyítványban!smileeee.gif

Nálunk tavaly úgy volt,hogy összesen kellett 20%,mindegy melyik részből mennyit értél el. blush.gif
20% alatt minden képen elküldenek szóbelire.A 10% arra vonatkozik,hogy ha azt eléred,de nincs meg a 20% akkor mehetsz szóbelizni,ha nem éred el a 10%-ot se,akkor megbuktál.Nálunk legalábbis így volt. blush.gif
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Baylee
2012. május 07. 17:02 #133
- törölt felhasználó -    
Hát, nézegettem a neten gyerekek, és nem igazán értem. Az aláhúzósdinál szerintetek Shakespeare volt vagy Kosztolányi? think.gif Így utólag belegondolva ez viszont k*csög kérdés volt...
2012. május 07. 17:25 #134
- törölt felhasználó -    
Idézet (Baylee @ 2012.05.07. 17:02)
Hát, nézegettem a neten gyerekek, és nem igazán értem. Az aláhúzósdinál szerintetek Shakespeare volt vagy Kosztolányi?  think.gif Így utólag belegondolva ez viszont k*csög kérdés volt...

Én is nézem neten és a sok ocsmány tanár most dobálózik Kosztolányi lenni vagy nem lennijével, közben meg fogadni mernék, hogy a sok barom csak most guglizott rá és belinkelik hogy márpedig ez a jó és ez milyen egyértelmű volt. Hát a jó kur*a anyjukat nekik is! wink.gif Mert pl. a mi magyar könyvünkben rohadtul nincs benne Kosztolányi lenni vagy nem lennije és középszinten ezt nem lehet elvárni.
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Baylee
2012. május 07. 19:05 #135
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 17:25)
Én is nézem neten és a sok ocsmány tanár most dobálózik Kosztolányi lenni vagy nem lennijével, közben meg fogadni mernék, hogy a sok barom csak most guglizott rá és belinkelik hogy márpedig ez a jó és ez milyen egyértelmű volt. Hát a jó kur*a anyjukat nekik is! wink.gif Mert pl. a mi magyar könyvünkben rohadtul nincs benne Kosztolányi lenni vagy nem lennije és középszinten ezt nem lehet elvárni.

Egyértelmű? Na, persze. Én nem is tudtam, hogy Kosztolányi írt Lenni vagy nem lennit, vagy mi a rákot, és marha hülyén van feltéve a kérdés! Én is Shakespearre gondoltam, így őt húztam alá, de igaz, a szövegben nem volt utalás rá. Viszont az én tankönyvemben sincs benne. Érzem, itt világháború lesz!XD Minél többet diskurálok ezen, annál nagyobb késztetést érzek, hogy bemossak annak egy jó nagyot annak, aki összeállította ezt a remek feladatsort. Ha annyira egyértelmű lett volna, akkor nem nézném a harmadik verziójú megoldást...
1 felhasználónak tetszik: Xabi
2012. május 07. 19:19 #136
- törölt felhasználó -    
Egyébként van itt miskolci, vagy miskolc közeli fórumozó? smileeee.gif És kinek mi a heti program? Nekem:

Kedd: matek (közép) | ahol cél a kettes
Szerda: történelem (közép) | ahol jó lenne egy erős hármas
Csütörtök: angol (emelt) | ahol jó lenne 70% fölöttit irni.

Szerencsére harmadikban már megvolt középszinten az informatika (62%) és az angol (82%).
2012. május 07. 19:39 #137
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
Idézet (Baylee @ 2012.05.07. 17:02)
Hát, nézegettem a neten gyerekek, és nem igazán értem. Az aláhúzósdinál szerintetek Shakespeare volt vagy Kosztolányi?  think.gif Így utólag belegondolva ez viszont k*csög kérdés volt...

Ez egyszerű kérdés volt. Legalábbis szerintem. Benne volt a szövegben, hogy csak magyar szerzőktől és magyar művekből gyűjtött, és Shakespeare nem magyar. Így könnyen ki lehetett következtetni, hogy Kosztolányi írta a Lenni vagy nem lennit. smileeee.gif
2012. május 07. 19:40 #138
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 15:14)
Én meg úgy tudom, hogy 10% meg kell legyen mindkét részen. Mindegy. De a valószínűségszámítást tényleg elmagyarázhatná valaki, mert ahogy nézem az minden évben van és gőzöm nincs hogy hogyan kell csinálni. Valami faktoriálist magyaráztak órán, de gőzöm sincs hogy mi az és mire jó és hogy s mint blablabla biggrin.gif Tanár nem tudja úgy elmagyarázni órán, mint egy korombeli.

Ugyan mint mondottam nem vagyok penge matekból - és mivel mindent előrehozva csinálok így a valószínűségszámítást se tanultam sokat - viszont nekem azt mondta a tanárom, hogy nem kell túlbonyolítani, a lehetséges esetek per összes eset. Remélem érthető, ha nem akkor írj privit, kifejtem amit én tudok. Aki jobban tudja ne hülyézzen le, mert tényleg nem vágom annyira laugh.gif
2012. május 07. 20:26 #139
- törölt felhasználó -    
A kedvező esetek számát elosztod az összes esetek számával, így általában kapsz egy nulla alatti értéket, amit, ha megszorzol százzal (ha jól tudom), akkor kapod meg százalékos értékben a valószínűség esélyét. Kombinatorikai feladatok nem nehezek Xabi, minden, ami kell, benne van a négyjegyű függvénytáblázatban, csak alaposan át kell tanulmányozni. Egyedül az lehet gázos, hogyha variáció vagy a kombináció között kell vacilálnod, de alapjáraton ismétléses kombináció csak emelten kell tudni, de tényleg minden benne van. Egyedül a statisztika és a valószínűségszámítás gázosabb, mert azok így konkrétan nincsenek benne. A szórás például a sárgában eléggé i.diótán van beleírva, a valószínűségszámításról nem is beszélve. Ha pedig permutáció a dolog, akkor benyomod a faktoriális gombot a számológépen és kalap-kabát. Esetleg nagyon talán még a térgeometriába kérdezhetnek bele úgy, ugyanis néhány képlet nincs benne a négyjegyűben, így az már neccesebb dolog, de józan p.araszti ésszel ki lehet logikázni.
2012. május 08. 11:35 #140
- törölt felhasználó -    
szánalmas...
21 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!