Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 14:52)
Menjenek a lópikulába! - Nekem egyedül ez jutott az eszembe. Annyira nem voltak egyértelműek a kérdések, hogy lehetett rájuk válaszolni vagy harmincféleképpen.
A mai matek az meg a másik fele volt. Komolyan, hogy száradna le a keze annak az embörkének, aki összeállította ezt a remek feladatsort. Wazze, a matek nem csak a trigonometrikus alapegyenletekből és a koordináta geometriából áll! Nagyon megerőltető lett volna olyan pitiáner feladatokat belerakni, mint ami az elmúlt 5-6 évben volt. Nem vagyok nagy matek zseni én sem, de az első részt ilyen 20-25 pontosokra megírtam a 30-ból. Most meg előállnak olyan remek feladatokkal, hogy rajzolj fel három trigonometrikus függvényt, és mond meg, hogy melyik az, amelyik más. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezeket a teszteket a Kedves Összeállító Hölgyek és Urak, vajon hibátlanul meg-e tudnák oldani...
Szerintem annyira nem volt gázos, persze szentségeltem én is rendesen, de ha azt nézzük lehetett volna rosszabb is. Egyébként szerintem te valamit nagyon benéztél, ugyanis rajzolni semmit nem kellett, ahhoz négyzetrácsos oldalt adnak - és ma nem adtak - ott csak azt kellett kilogikázni hogy a tologatások után melyik sinus vagy cosinus függvény fog úgy kinézni mint a másik.
Gondolom az utolsó mondatodat te sem gondoltad komolyan, aki ezeket összeállítja annak minimum van 3 diplomája, annak egy középszintű érettségi lófing. Nekünk azt mondták a tanárok hogy közepes erősségű, én most a négyesemért izgulok, annyira nem volt gázos, ha azt vesszük a 18-as például potyafeladat volt, meg a 16-os talán (de annak a számában nem vagyok biztos, mindegy, két 17 pontos nekem megvan).
Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 15:06)
Jövőre, ha jól tudom, 50%-tól lesz meg a kettes.
Szerintem ezt is kicsit benézted, ugyanis nekünk minden matek tanár és az igazgatóhelyettes is azt mondta, hogy 25%-ra emelik, aztán a 30% van tervbe véve a kettesre, tovább nem hiszem hogy följebb viheti, maximum a többit variálhatja át, de a kettes határa kizárt hogy az elkövetkező években 50% legyen. Hogy miért? Ezért, te magad válaszoltál rá:
Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 15:06)
Garantáltan a diákok 60-70%-a fog megbukni az érettségin.
Ha belegondolsz, ez nyilván senkinek sem célja, maximum hogy egyetemre ne juss be, de azt a ponthatárok emelésével prímán meg lehet oldani, nem kell ahhoz az érettségit ellehetetleníteni