Starity

Érettségi

21 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. május 08. 13:05 #141
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.08. 11:35)

Rohadjanak meg reklamalo.gif Remélem a töri nem lesz ennyire szemét, mert akkor az még szép lenne...
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Xabi
2012. május 08. 14:52 #142
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.08. 11:35)

Menjenek a lópikulába! - Nekem egyedül ez jutott az eszembe. Annyira nem voltak egyértelműek a kérdések, hogy lehetett rájuk válaszolni vagy harmincféleképpen.

A mai matek az meg a másik fele volt. Komolyan, hogy száradna le a keze annak az embörkének, aki összeállította ezt a remek feladatsort. Wazze, a matek nem csak a trigonometrikus alapegyenletekből és a koordináta geometriából áll! Nagyon megerőltető lett volna olyan pitiáner feladatokat belerakni, mint ami az elmúlt 5-6 évben volt. Nem vagyok nagy matek zseni én sem, de az első részt ilyen 20-25 pontosokra megírtam a 30-ból. Most meg előállnak olyan remek feladatokkal, hogy rajzolj fel három trigonometrikus függvényt, és mond meg, hogy melyik az, amelyik más. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezeket a teszteket a Kedves Összeállító Hölgyek és Urak, vajon hibátlanul meg-e tudnák oldani...
3 felhasználónak tetszik: House Of Wax, AmyVie, CandUs
2012. május 08. 14:55 #143
House Of Wax
House Of Wax
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
A Matek is ugyan olyan kicseszés volt mint a Magyar dry.gif
Bejött a magyar tanárom és mondta, hogy az elmúlt 10 évben nem is volt olyan amilyen most volt az érettségiben, a matekban szintén olyan feladatok voltak amik kb. 10 éve nem voltak omg.gif
Nem tudom miért kellett így utoljára kicseszni mindenkivel dry.gif Azért jövőre 25%-tól lesz a kettes, az ember elvárná, hogy most kicsit könnyítenek dry.gif
2 felhasználónak tetszik: Baylee, Xabi
2012. május 08. 15:06 #144
- törölt felhasználó -    
Idézet (House Of Wax @ 2012.05.08. 14:55)
A Matek is ugyan olyan kicseszés volt mint a Magyar  dry.gif 
Bejött a magyar tanárom és mondta, hogy az elmúlt 10 évben nem is volt olyan amilyen most volt az érettségiben, a matekban szintén olyan feladatok voltak amik kb. 10 éve nem voltak omg.gif
Nem tudom miért kellett így utoljára kicseszni mindenkivel  dry.gif  Azért jövőre 25%-tól lesz a kettes, az ember elvárná, hogy most kicsit könnyítenek  dry.gif

A tovább tanulás miatt. A fantasztikus kormányunk a fejébe vette azt, hogy túl sok a diplomás és nem kell még több. Tehát ezt azért csinálják, hogy nehogy véletlenül tovább is tudj tanulni. Én is azon agyaltam, hogy bőven elég lesz az ötös magyar és az ötös biosz, garantált a bejutás mentőtisztire. Akárhogy forgatom a lapjaimat, ha ilyen szinten megy a k*csögösködés, akkor nem fognak összejönni a pontok. Csak a gáz az, hogy OKJ-s szakképzésre is csak érettségi bizonyítvánnyal tudsz menni. Én nem tudom, hogy ezek hogyan gondolták, de ezzel azt érik el, hogy még több munkanélküli lesz és még több csöves fog fetrengeni az utcán. A matek az nagyon nagy kitolás volt, pedig sokan azt mondták a környezetemben, hogy könnyűre lehet számítani, és olyan feladatokat raktak bele az első részébe, hogy körülbelül öt percig csak ültem felette, az "Any*d." fantasztikus szóval pedig csak szidtam. Jövőre, ha jól tudom, 50%-tól lesz meg a kettes. Ha ezt a szintet fogják tartani, már pedig szerintem fogják, akkor fel lehet készülni egy "még jobb", "még fantasztikusabb" Magyarországra. Garantáltan a diákok 60-70%-a fog megbukni az érettségin.
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, CandUs
2012. május 08. 16:14 #145
kikinay
kikinay
új tag
Hozzászólás: 41
Csatolások: 219
Azonosító: 83651
hát én nem sok jót remélek.. a matek nagyon para volt..a magyarnál is volt ami nem volt egyértelmű és nem jót válaszoltam.. a törivel kapcsolatban se számítok sok jóra:SSS kiváncsivagyok:/
2012. május 08. 17:10 #146
- törölt felhasználó -    
Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 14:52)
Menjenek a lópikulába! - Nekem egyedül ez jutott az eszembe. Annyira nem voltak egyértelműek a kérdések, hogy lehetett rájuk válaszolni vagy harmincféleképpen.
A mai matek az meg a másik fele volt. Komolyan, hogy száradna le a keze annak az embörkének, aki összeállította ezt a remek feladatsort. Wazze, a matek nem csak a trigonometrikus alapegyenletekből és a koordináta geometriából áll! Nagyon megerőltető lett volna olyan pitiáner feladatokat belerakni, mint ami az elmúlt 5-6 évben volt. Nem vagyok nagy matek zseni én sem, de az első részt ilyen 20-25 pontosokra megírtam a 30-ból. Most meg előállnak olyan remek feladatokkal, hogy rajzolj fel három trigonometrikus függvényt, és mond meg, hogy melyik az, amelyik más. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezeket a teszteket a Kedves Összeállító Hölgyek és Urak, vajon hibátlanul meg-e tudnák oldani...

Szerintem annyira nem volt gázos, persze szentségeltem én is rendesen, de ha azt nézzük lehetett volna rosszabb is. Egyébként szerintem te valamit nagyon benéztél, ugyanis rajzolni semmit nem kellett, ahhoz négyzetrácsos oldalt adnak - és ma nem adtak - ott csak azt kellett kilogikázni hogy a tologatások után melyik sinus vagy cosinus függvény fog úgy kinézni mint a másik.
Gondolom az utolsó mondatodat te sem gondoltad komolyan, aki ezeket összeállítja annak minimum van 3 diplomája, annak egy középszintű érettségi lófing. Nekünk azt mondták a tanárok hogy közepes erősségű, én most a négyesemért izgulok, annyira nem volt gázos, ha azt vesszük a 18-as például potyafeladat volt, meg a 16-os talán (de annak a számában nem vagyok biztos, mindegy, két 17 pontos nekem megvan).

Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 15:06)
Jövőre, ha jól tudom, 50%-tól lesz meg a kettes.

Szerintem ezt is kicsit benézted, ugyanis nekünk minden matek tanár és az igazgatóhelyettes is azt mondta, hogy 25%-ra emelik, aztán a 30% van tervbe véve a kettesre, tovább nem hiszem hogy följebb viheti, maximum a többit variálhatja át, de a kettes határa kizárt hogy az elkövetkező években 50% legyen. Hogy miért? Ezért, te magad válaszoltál rá:

Idézet (Baylee @ 2012.05.08. 15:06)
Garantáltan a diákok 60-70%-a fog megbukni az érettségin.

Ha belegondolsz, ez nyilván senkinek sem célja, maximum hogy egyetemre ne juss be, de azt a ponthatárok emelésével prímán meg lehet oldani, nem kell ahhoz az érettségit ellehetetleníteni wink.gif
6 felhasználónak tetszik: dave095, House Of Wax, Gajcsi, CandUs, Grace Benning, Riley13
2012. május 08. 18:11 #147
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2012.05.08. 17:10)
Szerintem annyira nem volt gázos, persze szentségeltem én is rendesen, de ha azt nézzük lehetett volna rosszabb is. Egyébként szerintem te valamit nagyon benéztél, ugyanis rajzolni semmit nem kellett, ahhoz négyzetrácsos oldalt adnak - és ma nem adtak - ott csak azt kellett kilogikázni hogy a tologatások után melyik sinus vagy cosinus függvény fog úgy kinézni mint a másik. 
Gondolom az utolsó mondatodat te sem gondoltad komolyan, aki ezeket összeállítja annak minimum van 3 diplomája, annak egy középszintű érettségi lófing. Nekünk azt mondták a tanárok hogy közepes erősségű, én most a négyesemért izgulok, annyira nem volt gázos, ha azt vesszük a 18-as például potyafeladat volt, meg a 16-os talán (de annak a számában nem vagyok biztos, mindegy, két 17 pontos nekem megvan).
Szerintem ezt is kicsit benézted, ugyanis nekünk minden matek tanár és az igazgatóhelyettes is azt mondta, hogy 25%-ra emelik, aztán a 30% van tervbe véve a kettesre, tovább nem hiszem hogy följebb viheti, maximum a többit variálhatja át, de a kettes határa kizárt hogy az elkövetkező években 50% legyen. Hogy miért? Ezért, te magad válaszoltál rá:
Ha belegondolsz, ez nyilván senkinek sem célja, maximum hogy egyetemre ne juss be, de azt a ponthatárok emelésével prímán meg lehet oldani, nem kell ahhoz az érettségit ellehetetleníteni wink.gif

Hát én vagy öt évre visszamenőleg oldottam meg az érettségi feladatokat, és mint írtam csak pár pontot sikerült veszíteni, de a maival rendesen megszivattak minket. Persze, akinek mennek az ilyen típusú feladatok, az lazán vette az akadályokat, de én is bíztam benne, hogy talán beletesznek egy vagy két olyan piti feladatot, amivel azért lehet pár pontot gyűjteni, és hát a koordináta geometria nem éppen a legkedvencebb témaköröm, hogy őszinte legyek. Igaz, nem adtak rácsos lapot, de ez akkor megint szivatás volt, viszont én úgy emlékszem, hogy fel kellett őket rajzolni, de elvégre tök mindegy. Betippeltem egy megoldást végtére is, de ez akkor is sokkal nehezebb volt ahhoz képest amiket az elmúlt években írattak, de gondolom tutira belenéztél, elvégre te nagyon pró matekos vagy! thumbup2.gif Komolyan? Komolyan gondoltam, ellenkező esetben nem írtam volna le a hozzászólásomban.XD Szóval ne vegyük személyeskedésre a figurát és ne kötözködjünk egymással.smileeee.gif Oké, biztos, elhiszem neked, de én tavaly óta ezen görcsöltem, de rendben, tévedtem, legyen 25%, bár én speciel 50-ről tudok, de sebaj.smileeee.gif Benézni meg max ablakon tudok, úgyhogy innentől kezdve kéretik nem személyeskedni, és nem belém kötni, valamint nem lekezelően hozzám szólni. Én sem szóltam úgy hozzád, tehát te se tedd. Köszönöm! Neked ez a véleményed, nekem ez, innentől kezdve nincsen miért egymáshoz szólnunk.smileeee.gif
2012. május 08. 18:40 #148
- törölt felhasználó -    
25%-ra emeleik, na de ez nem számit sokat. Lehet, hogy jövőre a 25%-ot könnyebb lesz elérni, mint idén a 20-at. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: AmyVie
2012. május 08. 18:47 #149
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.08. 18:40)
25%-ra emeleik, na de ez nem számit sokat. Lehet, hogy jövőre a 25%-ot könnyebb lesz elérni, mint idén a 20-at. biggrin.gif

Hát most már ezt is tudom.XD Én mondjuk rittig meg voltam győződve, de hát én is ember vagyok, tévedhetek. A 25% nem tűnik vészesnek, bár már most látszik, hogy vinni akarják felfelé az érettségi színvonalát, mert az előző évi érettségik (főleg a tavalyi) hihetetlen könnyű volt. Őszintén szólva, szerintem ennél csak durvább lesz. Még arra gondoltam esetleg, hogyha lesz rá keret és nagyon rosszul sikerültek, akkor az elkövetkezendő években újra teszem az érettségit. Viszont, nem tudom, hogy megéri vajon a későbbiekben ennyi pénzt belefeccölni. Hát sajnálom az elkövetkezendő generációt. Nem igazán akarják megadni az esélyt az embernek a tovább tanulásra.
2012. május 09. 05:47 #150
- törölt felhasználó -    
Sok sikert, törisek! pompom.gif
1 felhasználónak tetszik: Riley13
2012. május 09. 11:53 #151
- törölt felhasználó -    
Hát ez a mai egy laza elmegy kategória. Mondjuk határozottan jobban éreztem magam utána, nem voltam úgy elkenődve mint tegnap rohog.gif
Többiek? Hogy sikerült?
3 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Xabi, CandUs
2012. május 09. 12:03 #152
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2012.05.09. 11:53)
Hát ez a mai egy laza elmegy kategória. Mondjuk határozottan jobban éreztem magam utána, nem voltam úgy elkenődve mint tegnap rohog.gif 
Többiek? Hogy sikerült?

Attól eltekintve, hogy kislófarok volt a forrásos információ az elődjeihez képest.. könnyű volt. Csak ha valakinek a továbbtanulása múlik ezen, akkor gáz rolleyes.gif
2012. május 09. 12:09 #153
- törölt felhasználó -    
Idézet (Courtneyy @ 2012.05.09. 12:03)
Attól eltekintve, hogy kislófarok volt a forrásos információ az elődjeihez képest.. könnyű volt. Csak ha valakinek a továbbtanulása múlik ezen, akkor gáz  rolleyes.gif

Mondjuk ja... Nekem az esszéim szerintem gagyik lettek, de a múltkor is négyest kaptam ennél szerintem gázabbra is, szóval majd meglátjuk. És ismét én jöttem ki először a teremből, asszem ez már teljesítmény rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: Riley13, CandUs
2012. május 09. 12:53 #154
House Of Wax
House Of Wax
Az esszék számomra nehezek voltak unsure.gif Viszont a feladatokkal meg voltam elégedve smileeee.gif A kis érettségiben szerintem sokkal nehezebb feladatokat adtak meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Baylee
2012. május 09. 12:56 #155
- törölt felhasználó -    
Én nehezebbre számítottam. Szerintem nem volt olyan nehéz. Az esszék sem voltak olyan rosszak, bár lehetet volna közöttük pár könnyebb téma is.
1 felhasználónak tetszik: Baylee
2012. május 09. 13:01 #156
- törölt felhasználó -    
Fú, de örültem a mai töris feladatoknak basszus! Az első része szerintem könnyű volt, bár az EU-s szervezetes feladat részben tirpákság volt, mert ennyire részletesen azért nem vettük végig a tanárral az EU-t, és honnan tudja az ember, hogy mi mit csinál? Megpróbáltam kilogikázni a dolgot és józan p.araszt ésszel betippelgetni a dolgokat, de pofon egyszerű volt úgy egymagában az egész. Nekem az esszéim nagyon jók lettek. Utoljára az ENSZ-ből feleltem úgy pár hete, úgyhogy az még frissen az agyamban volt. IV. Béla és a tatárjárás is brutál egyszerű volt. Kételyeim egyedül a német etnikai esszével kapcsolatban merült fel, mert, ha az emlékezetem nem csal, ilyesmit nem vettünk órán, de majdnem egy oldalon keresztül leírtam ami a táblázatban volt és átfogalmaztam tulajdonképpen az alatta lévő forrásszöveget. Még, ha nem is kapom meg a maximum pontszámot, olyan 10-15 pontra saccolok azért, hogy meglesz. Szóval mosolyogva jöttem haza, mert az utóbbi kettőből kiindulva, sokkal nehezebbre számítottam.smileeee.gif Remélem a keddi biosznál sem adnak nehezített változatot és reménykedem a sok biokémiás vagy éppen sejtbiológiás kérdésben.
2012. május 09. 15:37 #157
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
A töri érettségi volt a legkönnyebb eddig.smileeee.gif Szinte minden feladatot tudtam, egy-kettőben nem voltam csak biztos, és az esszék is elég könnyűek voltak. Bár a bethleni konszolidációt nem nagyon tudtam kikerülni, úgy hogy az ENSZ-t és Magyarország három részre szakadását megtudjam írni. Megnéztem a nem hivatalos megoldásokat és az esszék megoldásait. Ez a hármas négyes között mozog. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Xabi
2012. május 09. 17:00 #158
- törölt felhasználó -    
Idézet (Riley13 @ 2012.05.09. 15:37)
A töri érettségi volt a legkönnyebb eddig.smileeee.gif Szinte minden feladatot tudtam, egy-kettőben nem voltam csak biztos, és az esszék is elég könnyűek voltak. Bár a bethleni konszolidációt nem nagyon tudtam kikerülni, úgy hogy az ENSZ-t és Magyarország három részre szakadását megtudjam írni. Megnéztem a nem hivatalos megoldásokat és az esszék megoldásait. Ez a hármas négyes között mozog. biggrin.gif

Én is ezt a hármat választottam...és az volt a gáz, hogy az atlaszomban véletlenül bent maradt egy korábbi puska :@ és a három részre szakadásos résznél nem mertem rendesen kinyitni az atlaszt, mert féltávnál nem lehet ilyet mondani, hogy hoppá itt maradt egy 1-2 éves puska -.- Szóval azt a részt jól elkúrtam, irtam minden baromságot. De a két rövid talán jó lesz. Az első rész a nem hivatalos javitókulcs alapján olyan 60% körüli lesz.

Szóval eddig a legkönnyebb a töri volt. smileeee.gif Holnap meg emelt angol, de az már nem izgat, mert közép szinten meg lett a 82% tavaly pompom.gif
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Riley13
2012. május 09. 17:24 #159
- törölt felhasználó -    
Idézet (House Of Wax @ 2012.05.09. 12:53)
Az esszék számomra nehezek voltak  unsure.gif Viszont a feladatokkal meg voltam elégedve smileeee.gif A kis érettségiben szerintem sokkal nehezebb feladatokat adtak  meghajolo.gif

Te holnap közép vagy emelt angolt írsz? Csak azért kérdem mert a sulinkból az emeltesek a ti sulitokba vándorolnak majd rohog.gif Mondjuk én nem, nekem a közép is bőven elég.

Amúgy ma nem szeretnék megoldásokat nézegetni, de ahogy ismerem magam, este úgyis megnyitom majd a hivatalost ha megint fönt lesz hamarabb omg.gif Mindegy, legalább a törinél reális érzéseim vannak: szär lett biggrin.gif (magyarul: nem hiszem hogy ötös lesz).
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2012. május 09. 17:29 #160
House Of Wax
House Of Wax
Idézet (Cynthia @ 2012.05.09. 17:24)
Te holnap közép vagy emelt angolt írsz? Csak azért kérdem mert a sulinkból az emeltesek a ti sulitokba vándorolnak majd rohog.gif Mondjuk én nem, nekem a közép is bőven elég.
Amúgy ma nem szeretnék megoldásokat nézegetni, de ahogy ismerem magam, este úgyis megnyitom majd a hivatalost ha megint fönt lesz hamarabb omg.gif Mindegy, legalább a törinél reális érzéseim vannak: szär lett biggrin.gif (magyarul: nem hiszem hogy ötös lesz).

Most elég lesz Középszinten laugh.gif Nem is tudtam ,hogy jönnek hozzánk unsure.gif

Én sosem nézem meg a helyes válaszokat, mert így legalább van egy kis halvány remény rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: Riley13
21 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!