Starity

Tanuljunk németül!

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. február 16. 18:07 #1
- törölt felhasználó -    
Bárkinek bármi kérdése van a német nyelvvel kapcsolatban, az nyugodtan írja ide beer.gif
2011. február 17. 14:51 #2
eva tarko
eva tarko
єxpєc†o pα†ronum™
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 7196
Azonosító: 114770
Hat nincs kerdesem,nem tudok egy szot se nemetul biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: Rózsaszín Párduc, Victorie
2011. február 17. 17:32 #3
Mélodrame
Mélodrame
visszatérő vendég

Státusz„Lemegy a függöny, és az ember mehet vissza az életbe félni.”
Hozzászólás: 233
Csatolások: 795
Azonosító: 128466
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.16. 18:07)
Bárkinek bármi kérdése van a német nyelvvel kapcsolatban, az nyugodtan írja ide  beer.gif

nekem lenne egy kérdésem: a "Göre" szót pontosan hogy fordítjuk magyarra? blush.gif
2011. február 17. 18:35 #4
- törölt felhasználó -    
Idézet (Mélodrame @ 2011.02.17. 17:32)
nekem lenne egy kérdésem: a "Göre" szót pontosan hogy fordítjuk magyarra?  blush.gif

Elsősorban csitrit jelent. Az angol girl németesítése lenne xD
2011. február 17. 18:37 #5
- törölt felhasználó -    
Én német suliba járok, habár nem a szívem csücske a nyelv.
1 felhasználónak tetszik: Vikici
2011. február 17. 18:40 #6
- törölt felhasználó -    
Most 1,5 éve tanítják a németet nekem, de egy értelmes mondatot nem tudok összetenni. Nem az a baj, hogy hülye vagyok hozzá, hanem hogy csúnya, és nem szeretem, ergó ezért nem megy.

Egyébként te Courtneyy milyen szinten beszéled? smileeee.gif
2011. február 17. 18:42 #7
xAdaMx
xAdaMx
új tag

StátuszHali adam a király!!!!!
Hozzászólás: 43
Csatolások: 0
Azonosító: 144546
Inkább nem tanulok még 10 éves németül!
2011. február 17. 21:02 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2011.02.17. 18:40)
Most 1,5 éve tanítják a németet nekem, de egy értelmes mondatot nem tudok összetenni. Nem az a baj, hogy hülye vagyok hozzá, hanem hogy csúnya, és nem szeretem, ergó ezért nem megy.
Egyébként te Courtneyy milyen szinten beszéled? smileeee.gif

Hát nagyjából B2-es szinten, idén érettségizek belőle.
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár.. biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: DaveChris, Gajcsi, Sally Sparrow, Alizgirl98
2011. február 17. 21:38 #9
Mélodrame
Mélodrame
visszatérő vendég

Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 18:35)
Elsősorban csitrit jelent. Az angol girl németesítése lenne xD

köszi beer.gif próbálkoztam mindenféle jelzőkkel, de ez a szó eszembe nem jutott volna...^^" köszi meghajolo.gif
2011. február 17. 21:39 #10
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Hozzászólás: 246
Csatolások: 202
Azonosító: 136208
Idézet
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár.. biggrin.gif

Az klassz nekem decemberben ért véget egy 8 hónapos német tanfolyam aminek eredménye egy fél középfokú nyelvvizsga szóbeli meglett az írásbeli nem (58% lett és 60% van meg mad.gif ) pár napja kaptam meg bizonyítványt meg is lepődtem, hisz csak szóbeli lett meg, hogy bizonyítványt adtak róla. Kíváncsi leszek amikor áprilisban megyek pótvizsgázni és ha az sikerül (nagyon remélem) akkor arról is kapok bizonyítványt?
2011. február 17. 21:47 #11
Mélodrame
Mélodrame
visszatérő vendég

Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:39)
Az klassz nekem decemberben ért véget egy 8 hónapos német tanfolyam aminek eredménye egy fél középfokú nyelvvizsga szóbeli meglett az írásbeli nem (58% lett és 60% van meg mad.gif ) pár napja kaptam meg bizonyítványt  meg is lepődtem, hisz csak  szóbeli lett meg, hogy bizonyítványt adtak róla. Kíváncsi leszek amikor áprilisban megyek pótvizsgázni és ha az sikerül (nagyon remélem) akkor arról is kapok bizonyítványt?

hol nyelvvizsgáztál?
én a Goethe Intézetben voltam közép- és felsőfokon is, tanfolyam nélkül elsőre meglett mind2, nagyon aranyosak voltak szóbelin, az írásbeli elég könnyű volt + a javítás is korrekt =) szóval én csak ajánlani tudom őket mindenkinek, aki épp német nyelvvizsgán gondolkodik wink.gif
2011. február 17. 21:51 #12
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Én Lcl-es nyelvvizsgán voltam Pécsen egy 8 hónapos csoportos kurzus volt a végén a vizsgával. Vicces a tanárunk is Goethe intézetet favorizálta annak ellenére hogy egy lcl-es nyelvizsgára készített fel.
2011. február 17. 22:20 #13
Gajcsi
Gajcsi

StátuszFinland <3
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 21:02)

Én 3 éve tanulom második nyelvként a németet, és ha nagyon megeröltetem magam, tudok ÍRNI németül, de beszélni már sajnos nem. sad.gif Pedig nagyon-nagyon szeretnék tudni legalább olyan szinten belőle, mint angolul smileeee.gif
2011. február 17. 22:22 #14
- törölt felhasználó -    
mivel németes vagyok,így tetszik ez a topik laugh.gif
2011. február 18. 00:08 #15
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 21:02)

Ez nagyon igaz!
6 éves koromtól fogva tanultam németet, általánosban első nyelvként, gimiben másodikként, de alig akadt jó némettanárom...
Általánosban állandóan váltakoztak, aztán megkaptuk az egyik németkönyv írónőjét tanárnak (Péteriné Jencski Erzsébet), aki bár belénk erőltette az anyagot (nálam négyes-ötösre, egyedül én tanultam kb, a többiek megkapták a kettest biggrin.gif), de olyan elviselhetetlen természete volt, hogy felsőben feltett szándékunk volt kikészíteni...(sikerült blush.gif )
Gimiben volt az egyedüli jó tanárom, fiatal, életvidám, és remekül tanított, öröm volt az órájára járni, kedvenc órám volt utolsó évben. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: DaveChris
2011. február 18. 08:31 #16
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10965
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:51)
Én Lcl-es nyelvvizsgán voltam Pécsen egy 8 hónapos csoportos kurzus volt a végén a vizsgával. Vicces a tanárunk is Goethe intézetet favorizálta annak ellenére hogy egy lcl-es nyelvizsgára készített fel.

Inkább ECL, nem? rolleyes.gif
2011. február 18. 08:32 #17
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:39)
Az klassz nekem decemberben ért véget egy 8 hónapos német tanfolyam aminek eredménye egy fél középfokú nyelvvizsga szóbeli meglett az írásbeli nem (58% lett és 60% van meg mad.gif ) pár napja kaptam meg bizonyítványt  meg is lepődtem, hisz csak  szóbeli lett meg, hogy bizonyítványt adtak róla. Kíváncsi leszek amikor áprilisban megyek pótvizsgázni és ha az sikerül (nagyon remélem) akkor arról is kapok bizonyítványt?

Akkor hasonló cipőben jársz, mint én anno. Bár én a TELC-en kezdtem. Jártam tanfolyamra, utána rögtön nyelvvizsga. Szóbeli elsőre sikerült. Az írásbeli a TELC-en negyedjére sem. Elegem lett, váltottam. Elmentem ECL-re. Érdekes, ott ELSŐRE sikerült, jóval a minimum felett... A TELC-en meg folyton meghúztak valami miatt. mad.gif dry.gif Valahogy nem bízom a javítási módszereikben... dry.gif
2011. február 18. 12:49 #18
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Igazad van van ECL, elírtam nem figyeltem néha megesik blush.gif
Igazából az zavar hogy két % múlt a dolog nem gondolom igazságtalanok lettek volna a javítók, inkább magamra vagyok dühös egyébként tekintve ilyen kevésen múlt beadtam egy fellebbezést, hátha. Meglepő módon elutasították, mondjuk lehet itt az játszott szerepet a felülvizsgálati kérelem ingyenes és alanyi jogon jár, még egy újabb írásbeli vizsga 13200 Ft, de ez van újra nekivágok, már célegyenesbe vagyok, itt már nem adom fel, túl sok időt, pénzt, energiát fektetem bele.
2011. február 23. 11:26 #19
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (DaveChris @ 2011.02.18. 12:49)
Igazad van van  ECL, elírtam nem figyeltem néha megesik blush.gif 
Igazából az zavar hogy két % múlt a dolog nem gondolom igazságtalanok lettek volna a javítók, inkább magamra vagyok dühös egyébként tekintve ilyen kevésen múlt beadtam egy fellebbezést, hátha. Meglepő módon elutasították, mondjuk lehet itt az játszott szerepet a felülvizsgálati kérelem ingyenes és alanyi jogon jár, még egy újabb írásbeli vizsga 13200 Ft, de ez van újra nekivágok, már célegyenesbe vagyok, itt már nem adom fel, túl sok időt, pénzt, energiát fektetem bele.

Remélem, hogy legközelebb sikerül. Tapasztalatom szerint az ECL elég baráti vizsga, bár mondjuk, ahogy írtam is, én ott csak írásbelin voltam. A TELC-en is sorozatosan elutasítják az egy és félpontos kérelmeket a fellebbezéseknél. Persze, hogy üzlet nekik...

Én meg fél óra múlva megyek be a 11. osztályba németórát tartani... blink.gif Remélem lehet velük rendesen együtt dolgozni... smileeee.gif A téma rendkívül jó: 'AUF DEM FLUGHAFEN'. thumbsup.gif
2011. március 02. 21:08 #20
Clairy
Clairy
AsianGlampire™
Hozzászólás: 1908
Csatolások: 136
Azonosító: 97193
Hát én 2 éve tanulok második nyelvként németet (alapból első nyelvem volt, kéttanos suliba jártam, de amikor felvettek a nyolcosztályos gimibe nem indult németes csoport így angolt kellett tanulnom, az a 4 év teljesen kimosta az agyam.) és hát a mondatszerkesztés nem igazán megy... De nem csak én vagyok így, az osztály többi németes tanulója se tudja...

Végül is, most egy kéréssel fordulnék minden jól németet beszélő fórumos felé, hátha valaki megszán. Tudom, hogy késő van, de eddig szenvedtem vele és nem megy... Szóval holnapra kéne ezt a két párbeszédet átfordítanom, de egyszerűen minden angolul jut eszembe (aki nem csinálja meg az karót kap). Aki netalán megcsinálná azt hálám üldözni fogja... Ez lenne az a kettő:

- Liza, kérlek nézd meg a hűtőben, hogy van-e itthon tej! Ha nincs, vegyél!
- Úgy látom, hogy nincs. De miért mindig nekem kell lemennem? Megkérdezem Márkot, hogy el tud-e menni vásárolni.
- Már kérdeztem tőle, hogy van-e ideje. azt mondta, hogy tanulnia kell.
- Hát persze. Hirtelen rettenetesen elfoglalt lesz, ha valamit csinálnia kell. De ha a barátnője felhívja, és megkérdezi tőle, hogy van-e kedve elmenni vele, akkor persze mindig ráér.

- Szia Péter, mit olvasgatsz itt a bolt közepén?
_ Szia, csak nézem, hogy mit kell vennem. Az anyám mindig felírja, de térképet nem rajzol hozzá. Nem tudod például, hogy hol van itt az alkoholmentes söt? És a sütemények?
- De hisz ez egy zöldséges. Miért nem mész a sarki fűszereshez?
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!