Tanuljunk németül!
2011. február 16. 18:07
Bárkinek bármi kérdése van a német nyelvvel kapcsolatban, az nyugodtan írja ide
2011. február 17. 17:32
|
|
Mélodramevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.30. Hozzászólás: 233 Csatolások: 795 Azonosító: 128466 offline
|
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.16. 18:07)
Bárkinek bármi kérdése van a német nyelvvel kapcsolatban, az nyugodtan írja ide 
nekem lenne egy kérdésem: a "Göre" szót pontosan hogy fordítjuk magyarra?
2011. február 17. 18:35
Idézet (Mélodrame @ 2011.02.17. 17:32)
nekem lenne egy kérdésem: a "Göre" szót pontosan hogy fordítjuk magyarra? 
Elsősorban csitrit jelent. Az angol girl németesítése lenne xD
2011. február 17. 18:40
Most 1,5 éve tanítják a németet nekem, de egy értelmes mondatot nem tudok összetenni. Nem az a baj, hogy hülye vagyok hozzá, hanem hogy csúnya, és nem szeretem, ergó ezért nem megy.
Egyébként te Courtneyy milyen szinten beszéled?
2011. február 17. 21:02
Idézet (Cynthia @ 2011.02.17. 18:40)
Most 1,5 éve tanítják a németet nekem, de egy értelmes mondatot nem tudok összetenni. Nem az a baj, hogy hülye vagyok hozzá, hanem hogy csúnya, és nem szeretem, ergó ezért nem megy.
Hát nagyjából B2-es szinten, idén érettségizek belőle.
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár..
2011. február 17. 21:38
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.30. Hozzászólás: 233 Csatolások: 795 Azonosító: 128466 offline
|
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 18:35)
Elsősorban csitrit jelent. Az angol girl németesítése lenne xD
köszi
2011. február 17. 21:39
|
|
DaveChrisvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.11. Hozzászólás: 246 Csatolások: 202 Azonosító: 136208 offline
|
Idézet
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár.. biggrin.gif
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár.. biggrin.gif
Az klassz nekem decemberben ért véget egy 8 hónapos német tanfolyam aminek eredménye egy fél középfokú nyelvvizsga szóbeli meglett az írásbeli nem (58% lett és 60% van meg
2011. február 17. 21:47
|
|
|
Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:39)
Az klassz nekem decemberben ért véget egy 8 hónapos német tanfolyam aminek eredménye egy fél középfokú nyelvvizsga szóbeli meglett az írásbeli nem (58% lett és 60% van meg
) pár napja kaptam meg bizonyítványt meg is lepődtem, hisz csak szóbeli lett meg, hogy bizonyítványt adtak róla. Kíváncsi leszek amikor áprilisban megyek pótvizsgázni és ha az sikerül (nagyon remélem) akkor arról is kapok bizonyítványt?
hol nyelvvizsgáztál?
én a Goethe Intézetben voltam közép- és felsőfokon is, tanfolyam nélkül elsőre meglett mind2, nagyon aranyosak voltak szóbelin, az írásbeli elég könnyű volt + a javítás is korrekt =) szóval én csak ajánlani tudom őket mindenkinek, aki épp német nyelvvizsgán gondolkodik
2011. február 17. 21:51
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.11. Hozzászólás: 246 Csatolások: 202 Azonosító: 136208 offline
|
Én Lcl-es nyelvvizsgán voltam Pécsen egy 8 hónapos csoportos kurzus volt a végén a vizsgával. Vicces a tanárunk is Goethe intézetet favorizálta annak ellenére hogy egy lcl-es nyelvizsgára készített fel.
2011. február 17. 22:20
|
|
Gajcsi♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.09.18. Hozzászólás: 5271 Csatolások: 74226 Azonosító: 39575 offline
|
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 21:02)
Kéttannyelvű gimibe járok, és feltűnt, hogy akik 2. nyelvként vették fel, semmit nem tudnak belőle, mert egyszerűen sz*r az oktatás. Kevés a jó némettanár..
Én 3 éve tanulom második nyelvként a németet, és ha nagyon megeröltetem magam, tudok ÍRNI németül, de beszélni már sajnos nem.
2011. február 18. 00:08
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Idézet (Courtneyy @ 2011.02.17. 21:02)
Ez nagyon igaz!
6 éves koromtól fogva tanultam németet, általánosban első nyelvként, gimiben másodikként, de alig akadt jó némettanárom...
Általánosban állandóan váltakoztak, aztán megkaptuk az egyik németkönyv írónőjét tanárnak (Péteriné Jencski Erzsébet), aki bár belénk erőltette az anyagot (nálam négyes-ötösre, egyedül én tanultam kb, a többiek megkapták a kettest
Gimiben volt az egyedüli jó tanárom, fiatal, életvidám, és remekül tanított, öröm volt az órájára járni, kedvenc órám volt utolsó évben.
1 felhasználónak tetszik:
DaveChris
2011. február 18. 08:31
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10965 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:51)
Én Lcl-es nyelvvizsgán voltam Pécsen egy 8 hónapos csoportos kurzus volt a végén a vizsgával. Vicces a tanárunk is Goethe intézetet favorizálta annak ellenére hogy egy lcl-es nyelvizsgára készített fel.
Inkább ECL, nem?
DaveChris
2011. február 18. 08:32
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10965 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (DaveChris @ 2011.02.17. 21:39)
) pár napja kaptam meg bizonyítványt meg is lepődtem, hisz csak szóbeli lett meg, hogy bizonyítványt adtak róla. Kíváncsi leszek amikor áprilisban megyek pótvizsgázni és ha az sikerül (nagyon remélem) akkor arról is kapok bizonyítványt?
Akkor hasonló cipőben jársz, mint én anno. Bár én a TELC-en kezdtem. Jártam tanfolyamra, utána rögtön nyelvvizsga. Szóbeli elsőre sikerült. Az írásbeli a TELC-en negyedjére sem. Elegem lett, váltottam. Elmentem ECL-re. Érdekes, ott ELSŐRE sikerült, jóval a minimum felett... A TELC-en meg folyton meghúztak valami miatt.
DaveChris
2011. február 18. 12:49
|
|
|
Igazad van van ECL, elírtam nem figyeltem néha megesik
Igazából az zavar hogy két % múlt a dolog nem gondolom igazságtalanok lettek volna a javítók, inkább magamra vagyok dühös egyébként tekintve ilyen kevésen múlt beadtam egy fellebbezést, hátha. Meglepő módon elutasították, mondjuk lehet itt az játszott szerepet a felülvizsgálati kérelem ingyenes és alanyi jogon jár, még egy újabb írásbeli vizsga 13200 Ft, de ez van újra nekivágok, már célegyenesbe vagyok, itt már nem adom fel, túl sok időt, pénzt, energiát fektetem bele.
Igazából az zavar hogy két % múlt a dolog nem gondolom igazságtalanok lettek volna a javítók, inkább magamra vagyok dühös egyébként tekintve ilyen kevésen múlt beadtam egy fellebbezést, hátha. Meglepő módon elutasították, mondjuk lehet itt az játszott szerepet a felülvizsgálati kérelem ingyenes és alanyi jogon jár, még egy újabb írásbeli vizsga 13200 Ft, de ez van újra nekivágok, már célegyenesbe vagyok, itt már nem adom fel, túl sok időt, pénzt, energiát fektetem bele.
2011. február 23. 11:26
|
|
|
Idézet (DaveChris @ 2011.02.18. 12:49)
Igazad van van ECL, elírtam nem figyeltem néha megesik
Remélem, hogy legközelebb sikerül. Tapasztalatom szerint az ECL elég baráti vizsga, bár mondjuk, ahogy írtam is, én ott csak írásbelin voltam. A TELC-en is sorozatosan elutasítják az egy és félpontos kérelmeket a fellebbezéseknél. Persze, hogy üzlet nekik...
Én meg fél óra múlva megyek be a 11. osztályba németórát tartani...
2011. március 02. 21:08
|
|
ClairyAsianGlampire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.05.28. Hozzászólás: 1908 Csatolások: 136 Azonosító: 97193 offline
|
Hát én 2 éve tanulok második nyelvként németet (alapból első nyelvem volt, kéttanos suliba jártam, de amikor felvettek a nyolcosztályos gimibe nem indult németes csoport így angolt kellett tanulnom, az a 4 év teljesen kimosta az agyam.) és hát a mondatszerkesztés nem igazán megy... De nem csak én vagyok így, az osztály többi németes tanulója se tudja...
Végül is, most egy kéréssel fordulnék minden jól németet beszélő fórumos felé, hátha valaki megszán. Tudom, hogy késő van, de eddig szenvedtem vele és nem megy... Szóval holnapra kéne ezt a két párbeszédet átfordítanom, de egyszerűen minden angolul jut eszembe (aki nem csinálja meg az karót kap). Aki netalán megcsinálná azt hálám üldözni fogja... Ez lenne az a kettő:
- Liza, kérlek nézd meg a hűtőben, hogy van-e itthon tej! Ha nincs, vegyél!
- Úgy látom, hogy nincs. De miért mindig nekem kell lemennem? Megkérdezem Márkot, hogy el tud-e menni vásárolni.
- Már kérdeztem tőle, hogy van-e ideje. azt mondta, hogy tanulnia kell.
- Hát persze. Hirtelen rettenetesen elfoglalt lesz, ha valamit csinálnia kell. De ha a barátnője felhívja, és megkérdezi tőle, hogy van-e kedve elmenni vele, akkor persze mindig ráér.
- Szia Péter, mit olvasgatsz itt a bolt közepén?
_ Szia, csak nézem, hogy mit kell vennem. Az anyám mindig felírja, de térképet nem rajzol hozzá. Nem tudod például, hogy hol van itt az alkoholmentes söt? És a sütemények?
- De hisz ez egy zöldséges. Miért nem mész a sarki fűszereshez?
Végül is, most egy kéréssel fordulnék minden jól németet beszélő fórumos felé, hátha valaki megszán. Tudom, hogy késő van, de eddig szenvedtem vele és nem megy... Szóval holnapra kéne ezt a két párbeszédet átfordítanom, de egyszerűen minden angolul jut eszembe (aki nem csinálja meg az karót kap). Aki netalán megcsinálná azt hálám üldözni fogja... Ez lenne az a kettő:
- Liza, kérlek nézd meg a hűtőben, hogy van-e itthon tej! Ha nincs, vegyél!
- Úgy látom, hogy nincs. De miért mindig nekem kell lemennem? Megkérdezem Márkot, hogy el tud-e menni vásárolni.
- Már kérdeztem tőle, hogy van-e ideje. azt mondta, hogy tanulnia kell.
- Hát persze. Hirtelen rettenetesen elfoglalt lesz, ha valamit csinálnia kell. De ha a barátnője felhívja, és megkérdezi tőle, hogy van-e kedve elmenni vele, akkor persze mindig ráér.
- Szia Péter, mit olvasgatsz itt a bolt közepén?
_ Szia, csak nézem, hogy mit kell vennem. Az anyám mindig felírja, de térképet nem rajzol hozzá. Nem tudod például, hogy hol van itt az alkoholmentes söt? És a sütemények?
- De hisz ez egy zöldséges. Miért nem mész a sarki fűszereshez?
Magyar tervező ruháját viselte Zendaya
Magyar tervező ruháját viselte Zendaya
Magyar tervezőzől választott.
Jim Parsons nyomorultul érezte magát az Agymenők forgatása alatt
Jim Parsons nyomorultul érezte magát az Agymenők forgatása alatt
Elárulta, miért érzett így.
Olasz étteremben evett Selena Gomez és Benny Blanco - megszólalt a tulajdonos, milyen emberek valójában
Olasz étteremben evett Selena Gomez és Benny Blanco - megszólalt a tulajdonos, milyen emberek valójában
Az étterem tulajdonosa elmondta, hogyan viselkedtek.
Jennifer Love Hewitt szőke hajjal mutatkozik be a 911 L.A. 10. évadában
Jennifer Love Hewitt szőke hajjal mutatkozik be a 911 L.A. 10. évadában
Új frizurával jelenik meg az új részekben.
Vilmos herceggel járt iskolába és folyékonyan beszél ógörögül – 5+1 meglepő tény Tom Hiddlestonról
Vilmos herceggel járt iskolába és folyékonyan beszél ógörögül – 5+1 meglepő tény Tom Hiddlestonról
Hat meglepő érdekesség a Loki sztárjáról.
Britney Spears egy klón? A fia reagált az összeesküvés-elméletre
Britney Spears egy klón? A fia reagált az összeesküvés-elméletre
Britney Spears 19 éves fia, Jayden megszólalt a témában.
Josh Duhamel elmesélte a pillanatot, amikor rájött túl öreg a feleségéhez
Josh Duhamel elmesélte a pillanatot, amikor rájött túl öreg a feleségéhez
Kb. 20 év van kettejük közt.
Balesetben halt meg a Godzilla Kong ellen 18 éves sztárja
Balesetben halt meg a Godzilla Kong ellen 18 éves sztárja
Elhunyt Kaylee Hottle amerikai színésznő.