Idézet (Betti90 @ 2013.01.06. 18:26)
Sziasztok!
Tudom, hogy Jessica Jung 1000 alatti, de eléggé kevés életrajz van leírva és már előttem is kértek el 1000 alattit. Ezért írtam, hozzá életrajzot(Remélem látszani fog az életrajzból, hogy én jobb szerkesztője lennék a lapnak.
Élete
Jessica Jung (Koreai néven: Jung Soo Yeon,) született április 18, 1989-ben. Dél-koreai énekes, táncos és színésznő. Született San Francisco, California-ban. Folyékonyan beszél mind az ő anyanyelvét és az angolt. Tagja a dél-koreai lány csoportnak Girls 'Generation-nak, - neki van az egyik legmagasabb hangja a csoportban.
2011-ben Az 22. éves független bírálói jegyzéke 100 A Beautiful Faces" közé sorolták.
Ugyanabban a kaliforniai korházban született mint, Tiffany. 2000-ban csatlakozott SM Entertainment-hoz. Hét évig gyakornokként dolgozott ott aztán csatlakozott a koreai lány csoporthoz Girls 'Generationhoz. Húga, Krystal Jung,aki szintén tehetséges a zenei iparban, tagja a koreai lány csoportnak f(x)-nek. Mindketten sikeresek, mint csapatban, mint szóló énekesként.
Karrier
Jessica volt az első tag aki csatlakozott SM Entertainmenthez 2000-ben. 2007-ben, őt választotta a csoport, Girls 'Generation. A 9-tagú lánycsoport 2007-ben debütált először.
Egyéni énekes karrierje
Amellett, hogy ő a csoportban igen fontos szerepet tölt be , megjelent két kislemeze a Seohyunnal és Tiffanyval: "Oppa Nappa" címen. Sok híres sztárral énekelt már egy színpadon. Pl: Duettezett - egyik Shinee tagjával, Onew-val,. Ő énekelte a "Seoul Song"-ot Super Junior Leeteuk tagjával.
2010 október 13-án kiadott lemezt, "Sweet Delight" címmel
Ő is részt vett a KBS dráma Romance Town dalában. A dal megjelent 2011 május 18-án. Amellett, hogy színészi karrierje is jelentős, Jessica énekelt az OST a "Wild Romance" Kim Jinpyo-val. A dal megjelent 2012 január 13-án.
Színészi karrierje[u][/u]
Jessica egy dél-koreai színházban játszik, ahol zenés musicalekben szerepel.
Volt egy szerepe SBS TV Oh My Lady!-ben, mint mellék szereolő – 2010 márciusában
2011 December 23-án megjelent Wild Romance-be is szerepelt – 8 epizódon keresztül.
Modell
Számos hírdetésben és kampányokban szerepelt mint modell. Pl: Haptic Motion, LG, Samsung, Domino Pizza, Elite Uniform, J.ESTINA táskák és még sok máshoz adta az arcát.
2011 elején, Jessica a Dior kozmetikumok reklámjaiban szerepelt zenésztársaival Hyoyeon, Yuri, Tiffany, Sooyoung és Sunny együtt.
A 2011/12-es divatbemutatón is részt vett Seoul Fashion Week Szöulban a SETEC Központban. Híres divatmagazinokban is szerepelt, mint például Ceci, W Korea magazin, Cosmopolitan magazin, Singles magazin stb…
Szerepelt a "Break The Ice" című fotozáson, a decemberi számában 1. Look magazinnál.
2012-es londoni paralimpián ő és testvérét Krystalt nevezték ki nagykövetnek. Ez nagy megtiszteltetés volt számára.
Tv Show
2010 májusában, Jessica lett a rendszeres vendég a Happy Birthday show-ban amíg 2010 június 7-én visszavonult az SNSD miatt.
És rendszeres vendége volt a Csillag király shownak, Yuri-val másik csapattársával. 2009-ben egy külön tv-showban lépett fel ezért megkérték, hogy énekeljen duettett Park Myung Soo-val.
Diszkográfia
2008 "Oppa Nappa" 03:45 - Trio-val Seohyun & Tiffany
Ez Fantastic "Ez Fantastic" 03:40 - Trio-val Seohyun & Tiffany
2009 Olimpiai Duet Song Festival "NaengMyun" 03:41 - Duett Park Myung Soo
2010 Sweet Delight "Sweet Delight" 03:20 - Szóló
2011 Romantikus Város "Tears Are " 04:46 - Szóló
2012 KBS Wild Romance "Mi a teendő" 03:54 - Duett Kim Jin-pyo
SBS To The Beautiful You "Butterfly" 03:01 - Duett Krystal
KBS király álma "Heart Road" 04:19 - Szóló
Pyl Younique Vol 1 "Én Életmódom" 03:05 Featuring Dok2
2013 COBU 3D "Say Yes" - Trio A Krystal & Kris
Filmek/Televízió dráma
2008 Unstoppable Házasság A Bool Gwang Dong (hét hercegnő) (cameo)
2009 Taehee, Hyekyo, Jihyun! Angol nyelvtanár (cameo)
2010 Oh My Lady! Maga (cameo)
2012 Wild Romance - Kang Jong-hee
Televíziós sorozatok
2007 Cutie Honey, Mini Musical A verekedő együtt Yuri, Hyoyeon
2009 We Got Married Season 1 - epizódok 42., 45., 47., 49., 51 és 52
2010 Happy Birthday
2010 Mi Got Married Season 2 - Magát (Episode 69 (On Stage))
2010 Running Man EP 4-5 - Önmaga
2011 Running Man EP 63-64 - Önmaga
Klippek
2007 "A szerelem olyan késő, sajnálom" Kim Jo Han
2009 "Super Girl" Super Junior-M
"S.E.O.U.L." Super Junior és a Girls 'Generation
2012 "Sherlock"Shinee
Elismerések
2008: Anycall Haptic
2010: Dior Snow
2012: Banila Co
2012: Hyundai Motors
2012: Cartier
- Magazinok
Musical színház
2009-2010 Legally Blonde Elle Woods (vezető szerep)
2012-2013 Legally Blonde Elle Woods (vezető szerep)
Girls Generation.
9 tagú koreai zenekar: Yuri Kwon, Seohyun, Jessica Jung, Kim Tae Yeon, SooYoung, Sunny, HyoYeon, Yonna, Tiffany Hwang, 2007-ben alakultak meg. 20 albumuk jelent meg összesen(japán és Angol albumokkal együtt)
Most a legújabb 2013-ban az I Got a Boy ami nem rég jelent meg mégis nagyon sikeres lett. Az SNSD- diszkográfiáját nem írtam le mert azzal még több lett volna
Yoona 1000 feletti ugyhogy hozzá nem írtam, de ha majd szükséges írok hozzá is.
Tudom, hogy Jessica Jung 1000 alatti, de eléggé kevés életrajz van leírva és már előttem is kértek el 1000 alattit. Ezért írtam, hozzá életrajzot(Remélem látszani fog az életrajzból, hogy én jobb szerkesztője lennék a lapnak.
Élete
Jessica Jung (Koreai néven: Jung Soo Yeon,) született április 18, 1989-ben. Dél-koreai énekes, táncos és színésznő. Született San Francisco, California-ban. Folyékonyan beszél mind az ő anyanyelvét és az angolt. Tagja a dél-koreai lány csoportnak Girls 'Generation-nak, - neki van az egyik legmagasabb hangja a csoportban.
2011-ben Az 22. éves független bírálói jegyzéke 100 A Beautiful Faces" közé sorolták.
Ugyanabban a kaliforniai korházban született mint, Tiffany. 2000-ban csatlakozott SM Entertainment-hoz. Hét évig gyakornokként dolgozott ott aztán csatlakozott a koreai lány csoporthoz Girls 'Generationhoz. Húga, Krystal Jung,aki szintén tehetséges a zenei iparban, tagja a koreai lány csoportnak f(x)-nek. Mindketten sikeresek, mint csapatban, mint szóló énekesként.
Karrier
Jessica volt az első tag aki csatlakozott SM Entertainmenthez 2000-ben. 2007-ben, őt választotta a csoport, Girls 'Generation. A 9-tagú lánycsoport 2007-ben debütált először.
Egyéni énekes karrierje
Amellett, hogy ő a csoportban igen fontos szerepet tölt be , megjelent két kislemeze a Seohyunnal és Tiffanyval: "Oppa Nappa" címen. Sok híres sztárral énekelt már egy színpadon. Pl: Duettezett - egyik Shinee tagjával, Onew-val,. Ő énekelte a "Seoul Song"-ot Super Junior Leeteuk tagjával.
2010 október 13-án kiadott lemezt, "Sweet Delight" címmel
Ő is részt vett a KBS dráma Romance Town dalában. A dal megjelent 2011 május 18-án. Amellett, hogy színészi karrierje is jelentős, Jessica énekelt az OST a "Wild Romance" Kim Jinpyo-val. A dal megjelent 2012 január 13-án.
Színészi karrierje[u][/u]
Jessica egy dél-koreai színházban játszik, ahol zenés musicalekben szerepel.
Volt egy szerepe SBS TV Oh My Lady!-ben, mint mellék szereolő – 2010 márciusában
2011 December 23-án megjelent Wild Romance-be is szerepelt – 8 epizódon keresztül.
Modell
Számos hírdetésben és kampányokban szerepelt mint modell. Pl: Haptic Motion, LG, Samsung, Domino Pizza, Elite Uniform, J.ESTINA táskák és még sok máshoz adta az arcát.
2011 elején, Jessica a Dior kozmetikumok reklámjaiban szerepelt zenésztársaival Hyoyeon, Yuri, Tiffany, Sooyoung és Sunny együtt.
A 2011/12-es divatbemutatón is részt vett Seoul Fashion Week Szöulban a SETEC Központban. Híres divatmagazinokban is szerepelt, mint például Ceci, W Korea magazin, Cosmopolitan magazin, Singles magazin stb…
Szerepelt a "Break The Ice" című fotozáson, a decemberi számában 1. Look magazinnál.
2012-es londoni paralimpián ő és testvérét Krystalt nevezték ki nagykövetnek. Ez nagy megtiszteltetés volt számára.
Tv Show
2010 májusában, Jessica lett a rendszeres vendég a Happy Birthday show-ban amíg 2010 június 7-én visszavonult az SNSD miatt.
És rendszeres vendége volt a Csillag király shownak, Yuri-val másik csapattársával. 2009-ben egy külön tv-showban lépett fel ezért megkérték, hogy énekeljen duettett Park Myung Soo-val.
Diszkográfia
2008 "Oppa Nappa" 03:45 - Trio-val Seohyun & Tiffany
Ez Fantastic "Ez Fantastic" 03:40 - Trio-val Seohyun & Tiffany
2009 Olimpiai Duet Song Festival "NaengMyun" 03:41 - Duett Park Myung Soo
2010 Sweet Delight "Sweet Delight" 03:20 - Szóló
2011 Romantikus Város "Tears Are " 04:46 - Szóló
2012 KBS Wild Romance "Mi a teendő" 03:54 - Duett Kim Jin-pyo
SBS To The Beautiful You "Butterfly" 03:01 - Duett Krystal
KBS király álma "Heart Road" 04:19 - Szóló
Pyl Younique Vol 1 "Én Életmódom" 03:05 Featuring Dok2
2013 COBU 3D "Say Yes" - Trio A Krystal & Kris
Filmek/Televízió dráma
2008 Unstoppable Házasság A Bool Gwang Dong (hét hercegnő) (cameo)
2009 Taehee, Hyekyo, Jihyun! Angol nyelvtanár (cameo)
2010 Oh My Lady! Maga (cameo)
2012 Wild Romance - Kang Jong-hee
Televíziós sorozatok
2007 Cutie Honey, Mini Musical A verekedő együtt Yuri, Hyoyeon
2009 We Got Married Season 1 - epizódok 42., 45., 47., 49., 51 és 52
2010 Happy Birthday
2010 Mi Got Married Season 2 - Magát (Episode 69 (On Stage))
2010 Running Man EP 4-5 - Önmaga
2011 Running Man EP 63-64 - Önmaga
Klippek
2007 "A szerelem olyan késő, sajnálom" Kim Jo Han
2009 "Super Girl" Super Junior-M
"S.E.O.U.L." Super Junior és a Girls 'Generation
2012 "Sherlock"Shinee
Elismerések
2008: Anycall Haptic
2010: Dior Snow
2012: Banila Co
2012: Hyundai Motors
2012: Cartier
- Magazinok
Musical színház
2009-2010 Legally Blonde Elle Woods (vezető szerep)
2012-2013 Legally Blonde Elle Woods (vezető szerep)
Girls Generation.
9 tagú koreai zenekar: Yuri Kwon, Seohyun, Jessica Jung, Kim Tae Yeon, SooYoung, Sunny, HyoYeon, Yonna, Tiffany Hwang, 2007-ben alakultak meg. 20 albumuk jelent meg összesen(japán és Angol albumokkal együtt)
Most a legújabb 2013-ban az I Got a Boy ami nem rég jelent meg mégis nagyon sikeres lett. Az SNSD- diszkográfiáját nem írtam le mert azzal még több lett volna
Yoona 1000 feletti ugyhogy hozzá nem írtam, de ha majd szükséges írok hozzá is.
Így is-úgyis csak pályázat útján lesz kiosztva a lap, amire külön topicot nyitnak majd meg. Oda kell majd beküldened a biográfiát!