Megint leírnék néhány dolgot, bár sokan nem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák.
Tehát:
- a válaszokból vegyétek ki a beillesztett avatarokat, ne jelenjenek meg többször, mert nagyon zavaró,
- ha videót linkeltek, ne ágyazzátok be, csak linkeljétek, mert széthúzza a topikot,
- csak 100x100-as méretű avatarokat rakjatok be, a többinek az animációs topikban a helye,
- nem kell követelőzni, csak mértékkel kérjetek, ugyanis nem mindenki érhet rá arra, hogy avatarokat készítgessen nektek - ha olyan sürgős, a Technika részben található egy nagyon hasznos topik, találjátok fel magatokat.
Továbbra is jó pakolgatást!
Így illeszd be az avatarokat, hogy azok látszódjanak:
Tutorial
1, Vegyük azt, hogy fel akarunk tölteni 36 avatart, ami egyébként már egy tekintélyes mennyiség. Ahhoz, hogy minél kevesebbet kelljen vele szenvedned, a legjobb megoldás az, ha ugyanazt a nevet adod nekik. Praktikusan ezt Windowsban érdemes csinálni. Kijelölöd mindet, és az elsőt átírod --> Ábra
2, Ha ezzel megvagy, akkor ugyanolyan nevet ad az összesnek a windows, és kapsz mellé zárójelben számokat. --> Ábra
3, Miután ez is kész, kezdheted feltölteni az avatarjaidat. Erre sok honlap áll rendelkezésedre, én az Iaro-t használom, de a Christo által említett képhost.com ugyanúgy jó. Most az előbbit fogom bemutatni.
4, Tehát akkor most az iaro-ra töltünk fel. Révén, hogy többről van szó, szerencsére a honlap profi, egyszerre feltöltheted az összeset, csak a tallózásnál jelöld ki mindet, és kattints a feltöltésre.
Tipp:
- Legegyszerűbb, ha nyitsz neki egy külön mappát, és abba teszed az összeset, ilyenkor csak egy ctrl+A-t kell nyomnod, és ki van jelölve az összes.
5, Miután feltöltötted lényeges, hogy ad egy rakat linket. Ennél a honlapnál Neked az UBB Kép alatti link fog kelleni. Legkönnyebben úgy ismerheted fel, hogy IMG-IMG-vel kezdődik/végződik. Kijelöltem pirossal, melyik is az. --> Ábra
6, Ezt a linket kimásolod, és beilleszted ide a fórumra, a hozzászólásod szövegeként. Tekintve, hogy mi most 36-ot töltünk fel, itt jön a képbe, hogy ugyanazt a nevet adtuk. Ezt a linket egymás után többször is bemásolod, és mindössze annyi a teendőd, hogy a végén a számokat átírod. Mutatom a képen. -->Ábra
Tipp:
- Egyszerre nem érdemes sokszor bemásolni őket, mert könnyen elveszhetsz a sok linkben. Én olyan 5-6-ot szoktam, és amikor átírtam a számokat, utána folytatom, ugyanannak a linknek a beillesztésével/átírásával, amíg a végére nem érek.
- Ahhoz, hogy igazán szép legyen a hozzászólásod, és benne jól nézzenek ki az avatarok, érdemes nyomni egy space-t, mielőtt újra bemásolod a linket.
7, Ha ezzel is megvagy, akkor már csak egy teendőd van. Középre illeszteni őket. Ezt úgy tudod megtenni, beírsz egy [center] kódot a kép linkek elejére --> ábra és a végére --> ábra
Tipp:
- Érdemes egy előnézetet nézni, mielőtt elküldöd a hozzászólásodat. Ezzel kvázi leellenőrizheted, jók lettek-e a képek, ha minden rendben, akkor: Hozzászólás elküldése.
vagy
- Feltöltöd a képet egy képmegosztóra (én a képhost.com-ot ajánlom, mert nem 10év, míg behozza a linkelt képet a fórumon)
- kijelölöd azt a részt, ami a képen is ki van jelölve (az az img kód, itt egyből belerakja, tehát a fórumon már nem kell rámenni az ikonra, simán csak bemásoljátok a szövegdobozba)
- és voilá már látszik is a kép.
Mivel most meg lett mutatva, többször le le írva, ezután törölni fogom az üres, fórumra töltött képes hszeket. Kicsit elegem van a szerkesztgetésből.