Holly Keller: Először én is meglepődtem rajta, bár idősebb unokatestvérem miatt én mér korábban hallottam erről, hogy egy csomó pénzt kell fizetni már csak a jelentkezésért.
Amúgy szerintem a biokémia több kémia, mint biosz, vagyis én nem sok bioszt véltem felfedezni benne...
Szóval gondoltam, hogy én is kikérem a tanácsaitokat.
Én jelenleg ugye 11.-es vagyok, jövőre ballagás, és ugye itt a nagy kérdés, hogy mi is legyek? Nagyon sok dolog van nekem is, amin már gondolkoztam.
Anyáék állandóan azt szeretnék, ha állatorvos lennék (a testvérem meg ügyvéd...
Másrészről érdekelnek teljesen más dolgok is, mint például a művészet. Sokat agyaltam már azon is, hogy két dolog, amit nagyon imádok, az a filmek, és a könyvek. De nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban nagyon mit lehetne? Sokáig szerettem volna színésznek menni, de nagyjából utána haza se kéne jönnöm, ha ezt "eljátszanám"...
A pontok gyűjtögetésének kezdek nekilátni. Bár az elmúlt tíz évben színötös voltam, most félévkor egyedül tesiből leszek négyes (vagy hármas??), a többiből elméletileg ötös. Ha minden jól megy, akkor nagyrészt talán meg tudom tartani jövő év végéig ezt az átlagot. Februárban készülök ÖSD-t tenni (osztrák nyelvvizsga - német középszint), valamint jövőre megpróbálkozom a DSD-vel (német nyelvvizsga - német felsőfok). Német kéttannyelvű gimibe járok, idén csináltunk próba DSD-t (a szóbeli részét), és az alapján meglett volna a C, ha élesben megy, így abban erősen reménykedem. Gondoltam még arra, hogy esetleg jövőre kéne csináljak egy angol középszintet is, biztos, ami biztos, de ahhoz még kéne foglalkoznom vele.
Az új javaslatok alapján pedig elméletileg kötelező lesz majd egy term.tudományiból érettségizni, és az egyetemek többségén is kötelező lesz az emelt szintű érettségi, ráadásul lehet, hogy kettő is.
Azt viszont tudom, hogy amit biztosan nem akarok, az a matek, meg a fizika. A többi még elviselhető.

0 felhasználónak tetszik: