Starity

Továbbtanulás

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. január 11. 22:41 #41
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Remélem nem gond, de mivel én is közel járok a dologhoz (jelenleg 11.-es vagyok), így gondoltam, hogy beszállok az eszmecserébe. biggrin.gif

Holly Keller: Először én is meglepődtem rajta, bár idősebb unokatestvérem miatt én mér korábban hallottam erről, hogy egy csomó pénzt kell fizetni már csak a jelentkezésért.

Amúgy szerintem a biokémia több kémia, mint biosz, vagyis én nem sok bioszt véltem felfedezni benne... biggrin.gif

Szóval gondoltam, hogy én is kikérem a tanácsaitokat. biggrin.gif

Én jelenleg ugye 11.-es vagyok, jövőre ballagás, és ugye itt a nagy kérdés, hogy mi is legyek? Nagyon sok dolog van nekem is, amin már gondolkoztam.
Anyáék állandóan azt szeretnék, ha állatorvos lennék (a testvérem meg ügyvéd... dry.gif ), és én gondolkodom is rajta, mert nagyon szeretem az állatokat, és jó lenne az ő életüket menteni, meg a közeli állatklinika alapján jól kereső állás lehet. Viszont van ez a problémám, egyetlen dolog, hogy nem bírom a vért. Vagyis inkább a tűt. És ez nagyon rossz, mert emiatt bukik az egész... sad.gif A biosz meg a kémia szerintem menne, ha nagyon akarom, akkor keményen tudnék vele foglalkozni. De szerintetek ez az "undor" leküzdhető, vagy inkább mondjak le az egészről? Nagyon rossz ez így, mert nagyon szeretnék állatorvos lenni, de félek, hogy nem bírnám ki, hogy nem tudnék hozzászokni.

Másrészről érdekelnek teljesen más dolgok is, mint például a művészet. Sokat agyaltam már azon is, hogy két dolog, amit nagyon imádok, az a filmek, és a könyvek. De nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban nagyon mit lehetne? Sokáig szerettem volna színésznek menni, de nagyjából utána haza se kéne jönnöm, ha ezt "eljátszanám"...

A pontok gyűjtögetésének kezdek nekilátni. Bár az elmúlt tíz évben színötös voltam, most félévkor egyedül tesiből leszek négyes (vagy hármas??), a többiből elméletileg ötös. Ha minden jól megy, akkor nagyrészt talán meg tudom tartani jövő év végéig ezt az átlagot. Februárban készülök ÖSD-t tenni (osztrák nyelvvizsga - német középszint), valamint jövőre megpróbálkozom a DSD-vel (német nyelvvizsga - német felsőfok). Német kéttannyelvű gimibe járok, idén csináltunk próba DSD-t (a szóbeli részét), és az alapján meglett volna a C, ha élesben megy, így abban erősen reménykedem. Gondoltam még arra, hogy esetleg jövőre kéne csináljak egy angol középszintet is, biztos, ami biztos, de ahhoz még kéne foglalkoznom vele.

Az új javaslatok alapján pedig elméletileg kötelező lesz majd egy term.tudományiból érettségizni, és az egyetemek többségén is kötelező lesz az emelt szintű érettségi, ráadásul lehet, hogy kettő is. unsure.gif

Azt viszont tudom, hogy amit biztosan nem akarok, az a matek, meg a fizika. A többi még elviselhető. smileeee.gif
2012. január 11. 22:48 #42
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lindsay019 @ 2012.01.11. 22:41)
Remélem nem gond, de mivel én is közel járok a dologhoz (jelenleg 11.-es vagyok), így gondoltam, hogy beszállok az eszmecserébe. biggrin.gif
Holly Keller: Először én is meglepődtem rajta, bár idősebb unokatestvérem miatt én mér korábban hallottam erről, hogy egy csomó pénzt kell fizetni már csak a jelentkezésért.
Amúgy szerintem a biokémia több kémia, mint biosz, vagyis én nem sok bioszt véltem felfedezni benne... biggrin.gif
Én jelenleg ugye 11.-es vagyok, jövőre ballagás, és ugye itt a nagy kérdés, hogy mi is legyek? Nagyon sok dolog van nekem is, amin már gondolkoztam.
Anyáék állandóan azt szeretnék, ha állatorvos lennék (a testvérem meg ügyvéd... dry.gif ), és én gondolkodom is rajta, mert nagyon szeretem az állatokat, és jó lenne az ő életüket menteni, meg a közeli állatklinika alapján jól kereső állás lehet. Viszont van ez a problémám, egyetlen dolog, hogy nem bírom a vért. Vagyis inkább a tűt. És ez nagyon rossz, mert emiatt bukik az egész...  sad.gif  A biosz meg a kémia szerintem menne, ha nagyon akarom, akkor keményen tudnék vele foglalkozni. De szerintetek ez az "undor" leküzdhető, vagy inkább mondjak le az egészről? Nagyon rossz ez így, mert nagyon szeretnék állatorvos lenni, de félek, hogy nem bírnám ki, hogy nem tudnék hozzászokni.
Másrészről érdekelnek teljesen más dolgok is, mint például a művészet. Sokat agyaltam már azon is, hogy két dolog, amit nagyon imádok, az a filmek, és a könyvek. De nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban nagyon mit lehetne? Sokáig szerettem volna színésznek menni, de nagyjából utána haza se kéne jönnöm, ha ezt "eljátszanám"...
A pontok gyűjtögetésének kezdek nekilátni. Bár az elmúlt tíz évben színötös voltam, most félévkor egyedül tesiből leszek négyes (vagy hármas??), a többiből elméletileg ötös. Ha minden jól megy, akkor nagyrészt talán meg tudom tartani jövő év végéig ezt az átlagot. Februárban készülök ÖSD-t tenni (osztrák nyelvvizsga - német középszint), valamint jövőre megpróbálkozom a DSD-vel (német nyelvvizsga - német felsőfok). Német kéttannyelvű gimibe járok, idén csináltunk próba DSD-t (a szóbeli részét), és az alapján meglett volna a C, ha élesben megy, így abban erősen reménykedem. Gondoltam még arra, hogy esetleg jövőre kéne csináljak egy angol középszintet is, biztos, ami biztos, de ahhoz még kéne foglalkoznom vele.
Az új javaslatok alapján pedig elméletileg kötelező lesz majd egy term.tudományiból érettségizni, és az egyetemek többségén is kötelező lesz az emelt szintű érettségi, ráadásul lehet, hogy kettő is. unsure.gif
Azt viszont tudom, hogy amit biztosan nem akarok, az a matek, meg a fizika. A többi még elviselhető.  smileeee.gif

Tudtommal nem kötelező természettudományiból érettségizni, csak választani kell egy természettudományi tantárgynak a jegyét és abból az utolsó 2 év jegyeit viszed tovább.

Az állatorvosival nagyon vigyázz, nehéz bekerülni. Egyik ismerősömet, akinek az apja állatorvos, nem vették fel az állatorvosira, pedig kémia-biológia szakos volt már 9. óta és emelt szinten is érettségizett belőlük. Azt hiszem.
2012. január 12. 11:00 #43
Lena015
Lena015
visszatérő vendég

StátuszI LOVE GREECE
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 138
Csatolások: 0
Azonosító: 42512
Anyáék állandóan azt szeretnék, ha állatorvos lennék (a testvérem meg ügyvéd... dry.gif ), és én gondolkodom is rajta, mert nagyon szeretem az állatokat, és jó lenne az ő életüket menteni, meg a közeli állatklinika alapján jól kereső állás lehet. Viszont van ez a problémám, egyetlen dolog, hogy nem bírom a vért. Vagyis inkább a tűt. És ez nagyon rossz, mert emiatt bukik az egész...  sad.gif  A biosz meg a kémia szerintem menne, ha nagyon akarom, akkor keményen tudnék vele foglalkozni. De szerintetek ez az "undor" leküzdhető, vagy inkább mondjak le az egészről? Nagyon rossz ez így, mert nagyon szeretnék állatorvos lenni, de félek, hogy nem bírnám ki, hogy nem tudnék hozzászokni.
Azt viszont tudom, hogy amit biztosan nem akarok, az a matek, meg a fizika. A többi még elviselhető.  smileeee.gif

Hát az a helyzet, ha tű, vagy vér fóbiád van akkor az orvosi kizárt. Én is jártam orvosira és van tapasztalatom. Az, hogy valaki nem bírja a hullák látványát az leküzdhető (bár állatoknál azért ez máshogy van), de a tűtől való félelem az kizáró tényező.
A leírottakból arra következtetek, hogy a szüleid akarják megszabni mi legyél. Sajnos ez nagyon ismerős. Velem is ez volt és én is csak azért mentem orvosira mert jó tanuló voltam és mert ez volt az elvárás. Én mertem váltani és hidd el nem fognak konyhakéssel neked menni smileeee.gif Én is féltem, hogy kizsigerelnek otthon, de megmondtam ez van. Tenni ellene úgysem tudnak, és ha szeretnek beletörődnek. smileeee.gif
2012. január 12. 20:05 #44
pixie1013
pixie1013
cheeky

StátuszEverything is OK in the end. If it's not OK, then it's not the end...
Hozzászólás: 2570
Csatolások: 3842
Azonosító: 154469
Idézet
Én is németet tanulok, most készülök nyelvvizsgára. 
Rendkívül nehéz nyelv, vagyis nem is a nehézséggel van a gond, hanem, hogy sok mindenre kell odafigyelned. 
A nyelvtanra, a ragozások mind-mindre nagyon kell ügyelni. Én a legegyszerűbbeken elszoktam csúszni. 
Nem vagyok benne biztos, de szerintem az érettségit nem nagyon éri meg németből előrehozottan letenni, mert ha nem sikerül olyan jól, akkor elvileg nem javíthatod, talán csak egy emelt szintűvel. (Ebben nem vagyok biztos, hogy emelt szintűvel javíthatod-e vagy egyáltalán nem javíthatod az előrehozott német érettségit. Kérdezz utána! ) 
Ezért sokkal érdemesebb belőle 4.-ben érettségizni.

Köszönöm a tanácsokat wink.gif
Idézet
Szerintem érdemes előrehozottat tenni németből (én is úgy csináltam, pedig gimiben valami botrányos volt a német tanítás). A középszintű érettségik alapvetően nem nehezek, nyelvből főként nem. Én ezeket csinálgattam, semmi meglepetés nem ért. wink.gif

köszönöm a linket meghajolo.gif
2012. január 12. 22:41 #45
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852

Igen, nem kevés pénz az se, alapból ha 1-3 szakot jelölsz be, az 9000Ft, mégha egyet is jelölsz be, akkor is, szóval ajánlatos mindenképpen legalább hármat bejelölni, a plusz szakok meg szakonként 2000Ft.
2012. január 15. 10:01 #46
Mélodrame
Mélodrame
visszatérő vendég

Státusz„Lemegy a függöny, és az ember mehet vissza az életbe félni.”
Hozzászólás: 233
Csatolások: 795
Azonosító: 128466
Január 20-án és 21-én lesz idén az Educatio kiállítás, érdemes benézni és kérdezősködni. Nagyobb szakok esetén biztos, hogy tudnak mondani valami hasznosat - kisebb szakok esetén pedig némi csodálkozás után (tapasztalat rohog.gif ) a kezedbe nyomnak egy tájékoztatót, ami szintén hasznos, mert legalább egy helyen le van írva minden, és nem kell neten keresgélni beer.gif
2014. július 01. 16:01 #47
- törölt felhasználó -    
Itt mindent meglehet találni : http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szakleirasok/osszes...goriak?kepzes=A
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!