Idézet (nicol bellox @ 2013.04.16. 12:54)
Csak nem Te is megnézted előre a részeket : ) ?! Vagy elolvastad a történetet?
Én már olyan kíváncsi voltam, hogy előre el is olvastam, hogy mi lesz, meg meg is néztem törökül jó pár részt : D
Azt hiszem egyre jobban kezdem imádni ezt a sorozatot
Én már olyan kíváncsi voltam, hogy előre el is olvastam, hogy mi lesz, meg meg is néztem törökül jó pár részt : D
Azt hiszem egyre jobban kezdem imádni ezt a sorozatot
De, bele-belenézegettem a későbbi részekbe, bár leginkább csak találomra. Inkább a sorozat képeit nézegetem és ha izgalmas momentumot vélek felfedezni, belepillantok az adott epizódba.
Meg beleolvastam a sztoriba is, külföldi oldalakon utánanéztem 1-1 szereplő leírásának. Van kifejezetten a sorozatnak egy saját "wikije", nagyon ötletes.
Illetve hát hála a sorozatnak, kedvet csináltak hozzá, pontosabban felkeltették az érdeklődésemet az oszmán történelem iránt, így hiteles forrásokban (nem Wiki) is elkezdtem utánanézni, ki-kicsoda volt és mik voltak az eredeti események, amik megihlették a sorozat alkotóit. Ebből kifolyólag rengeteg dolgot megtudtam, mi lesz később, hiszen a sorozat valljuk be, ahhoz képest, hogy szórakoztatni szeretne elsősorban, nagyon is a valós szálak mentén halad, vagyis rengeteg történelmileg hiteles, vagy legalábbis ahhoz közelítő dolgot prezentál. Kisebb-nagyobb módosítások vannak benne, de alapvetően a lényeg ugyanaz.
Sosem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni ezt a sorozatot. Amikor az előzetesét adták, elkönyveltem egy telenovella-szerű marhaságnak. Az első részt nem is néztem meg, de egy hét múlva az új előzetest látva gondoltam, belenézek. Ha már fikázok valamit, akkor legyen alapja, ne csak úgy a levegőbe tegyem... Aztán én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire megtetszett és lekötött az egész. A színészek zseniálisak, a díszlet, a jelmezek és a kép pedig szintén. Minőségi munka, meg kell hagyni. Az oszmánok pedig alapjáraton - visszaemlékezve a történelem óráimra - eléggé untattak mindig is, vagy talán csak azért, mert mindig a mi szemszögünkből és csak ránk kiélezve hallottam róluk. (a magyar történelmet a mai napig nem szeretem, ritka mód unom és nem köt le) Itt viszont egy merőben más nézőpont érvényesül, ami megmutat olyat is, amiről én sosem hallhattam, pedig kár, mert piszok érdekes. Sok fogalmat például teljesen hibásan ismertem, kellett hozzá ez a sorozat, hogy tágítsam a látóterem. Sokakhoz hasonlóan én is tévhitben voltam például a háremmel kapcsolatban... Egyáltalán nem szexrabszolgák összességét jelenti, sokkal több, nagyobb, szélesebb körű ennél, s ezek a nők csak egy kis részei a háremnek... Na, de lényeg a lényeg, jó, hogy eljutott ide is a széria, legalább megvolt a motíváció, hogy ebbe az irányba is tanuljak új dolgokat.