Új történelmi sorozat a Tudorok készítőjétől. Bemutató: 2013. március 3.
Gabriel Byrne, Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, George Blagden
IMDb
Főcím
Teaser
Vikings / Vikingek (2013 - 2020)
2013. március 08. 14:16
![]() |
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 ![]() |
Én is túl vagyok az első részen. Nekem már az első perctől kezdve tetszett. Zabáltam mindent benne.
Szerintem elég korhű volt, legalábbis annak tűnt, és szeretem a kiejtést is. Engem megvett az egész évadra.
Most pedig gyorsan megnézem a második részt is.

2013. március 09. 22:17
![]() |
otyg |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.02.27. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 4471 Azonosító: 4076 ![]() |
Az első részen én is túl vagyok, bár a megnézését a kicsit felemás vélemények miatt halogattam (az idei évados sorozatok közül nagyon kevés volt csak, amit megszerettem, azok közül, amiket meg vártam, szinte mind alulmúlta a várakozásokat.) Tartottam tőle, hogy a viking témát nem akként fogják kezelni, mint amilyen valóban volt: brutális és a mai értékektől abszolút messzeálló társadalomként. De szerencsére nem így lett. Nem lett persze tökéletes, voltak apró kifogásaim, amiket lehetne magyarázni a költségvetéssel, de pont nem ilyeneket szúrtam ki, hanem amik abban a történelmi közegben idétlennek tüntek (tényleg apróságok csak: pl. a kutyák egytől-egyig ír farkasok voltak; vagy a szégyenfutásnál kizárólag ép zöldségekkel dobáltak, ami egy olyan környezetben, ahol kevés az élelem nem hiszem, hogy reális ). Egyetlen olyan dolog volt benne viszont, ami tényleg nem tetszett: Gabriel Byrne. Szerintem itt rosszul játszik, sokkal jobb lett volna egy kevésbé ismert, de lelkes színésznek adni a szerepet, mert ő nekem hiteltelen.
Van viszont csodaszép északi környezet, jól megcsinált díszlet és kosztümök, de a színészekkel és a karakterekkel sincs gond, Ragnarról és Rolloról teljesen hihető, hogy abban a korban éltek. Női karakterből viszonylag kevés volt, de azok legalább jók (különösen Lagertha, az anyatigris/szerető/real badass ).
Örülök, hogy a történelmi hűséget nem a sztori mögé helyezték és végre egy olyan sorozat is kijött idén, ami nem okozott csalódást. Jó lesz ez!
Van viszont csodaszép északi környezet, jól megcsinált díszlet és kosztümök, de a színészekkel és a karakterekkel sincs gond, Ragnarról és Rolloról teljesen hihető, hogy abban a korban éltek. Női karakterből viszonylag kevés volt, de azok legalább jók (különösen Lagertha, az anyatigris/szerető/real badass ).
Örülök, hogy a történelmi hűséget nem a sztori mögé helyezték és végre egy olyan sorozat is kijött idén, ami nem okozott csalódást. Jó lesz ez!

2013. március 19. 19:18
Megnéztem tegnap a negyedik részt is. Szerintem minden rész jobb mint az előző
Mostanra nagyon felpörögtek az események, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megjárják Angliát 2x-szer is. Sokan a Spartacus-szal hasonlítják össze a sorozatot, de én speciel örülök neki, hogy nem nonstop vérontásból és szexjelenetből áll az egész. A szokásokat bemutató jelenetek tetszenek, bár nem vagyok szakértő a témában, hogy tudjam, hogy történelmileg korrektek-e. Karakterek közül nekem Athelstan a kedvenc, na meg a Ragnar & Lagertha páros. Ja, meg a gyereknek is vannak jó beszólásai
- I wanna make a sacrifice to Thor.
- What will you sacrifice?
- YOU!

- YOU!
2013. március 19. 21:35
![]() |
otyg |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.02.27. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 4471 Azonosító: 4076 ![]() |
Idézet (***aiden*** @ 2013.03.19. 19:18)
Megnéztem tegnap a negyedik részt is. Szerintem minden rész jobb mint az előző
Mostanra nagyon felpörögtek az események, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megjárják Angliát 2x-szer is. Sokan a Spartacus-szal hasonlítják össze a sorozatot, de én speciel örülök neki, hogy nem nonstop vérontásból és szexjelenetből áll az egész. A szokásokat bemutató jelenetek tetszenek, bár nem vagyok szakértő a témában, hogy tudjam, hogy történelmileg korrektek-e. Karakterek közül nekem Athelstan a kedvenc, na meg a Ragnar & Lagertha páros. Ja, meg a gyereknek is vannak jó beszólásai
- YOU!

- YOU!
A Spartacus ugyan kimaradt az életemből, de amennyire én tudom az sokkal inkább fikció, mint ez. Bár egészen biztos, hogy nem ebben a formában zajlottak az események, viszont történelmileg hű maradt, mert valós eseményeket fűztek fel egy kitalált családra/törzsre alapozva. Gondolom ez azért volt fontos szempont (a szokásokon/építészeten/ruházaton kívül), mert a sorozatot a History adja, ennél fogva a hitelesség nagyobb hangsúlyt kapott, mint adott esetben egy kábeles sorozat esetén. Szerencsére. És a brutalitást illetően még csak túlzásba sem kellett esniük a készítőknek. Ugyan az idő múlása nehezen követhető, de nem olyan hihetetlen a tempó. Mivel az első időszakban Anglia és Skócia (illetve akkori megfelelőik) keleti partjait támadták, a távolság 5-600 km lehetett. Bár írott feljegyzések nincsenek róla, de a hajó rekonstrukciókból kiderült, egyes viking hajótípusok a 17 km/h sebességet is elérhették. Egy ilyen kaland tehát néhány hetet vett csak igénybe, valószínű ez is volt az oka annak, hogy gyakran portyáztak

2013. március 28. 12:38
Pár kép ami kimaradt a stillek közül és a promotional shootból.
2013. március 29. 05:36
![]() |
otyg |
Idézet (***aiden*** @ 2013.03.28. 12:38)
Pár kép ami kimaradt a stillek közül és a promotional shootból.
Az elsőn mennyire jól látszik, hogy olyan részletekre is odafigyeltek, amik mozgás közben elkerülnék a figyelmet.

Köszi a képeket!

2013. április 06. 19:25
![]() |
otyg |
Idézet (***aiden*** @ 2013.04.06. 09:37)
Berendelték a sorozat második évadát!

A hírrel megint csak annyi baj van, mint az ilyen jóságoknál általában: túl sokat kell várni a következő évadra!

2013. április 06. 19:52
Most néztem meg az ötödik részt, imádom. Egyre jobb sorozatok jönnek itt ki (leginkább a "noname" csatornáktól), csak győzz az ember nézni mindet

2013. április 07. 08:40
![]() |
Average GirlLady of the Ñoldor |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.08. Hozzászólás: 3267 Csatolások: 273 Azonosító: 172960 ![]() |
Eddig még nem is hallottam erről a sorozatról...és már el is kezdődött...
Természetesen a gépemen máris kap egy külön topikot a sorozatos mappámban.

Természetesen a gépemen máris kap egy külön topikot a sorozatos mappámban.

2013. április 07. 12:05
![]() |
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 ![]() |
Idézet (Cynthia @ 2013.04.06. 19:52)
Most néztem meg az ötödik részt, imádom. Egyre jobb sorozatok jönnek itt ki (leginkább a "noname" csatornáktól), csak győzz az ember nézni mindet 

Nem csodálkozom. Tényleg fantasztikus.

Ezzel egyébként én is igy vagyok. Vannak állandó sorozataim, de most bepróbálkozok néhány újjal is. Vikings teljesen megvett, és a Bates Motel is. A Hannibalt még nem néztem meg, de már leszedtem, tőle is jó dolgokat várok. Elvégre Mads Mikkelsen a főszereplő.

Kapcsolódó sztárok

Nyáron lesz 5 éve, hogy Naya Rivera elhunyt: így él most a színésznő exe és kisfia
Nyáron lesz 5 éve, hogy Naya Rivera elhunyt: így él most a színésznő exe és kisfia
Interjút adott a színész.

Justin Bieber kommentje láttán aggódni kezdtek a fanok: egy színésznővel flörtöl?
Justin Bieber kommentje láttán aggódni kezdtek a fanok: egy színésznővel flörtöl?
Fura dolgot vettek észre.

Millie Bobby Brown nagyon nem örült neki, hogy kiderült, mennyit keresett az Enola Holmesszal
Millie Bobby Brown nagyon nem örült neki, hogy kiderült, mennyit keresett az Enola Holmesszal
Kiderült, csillagászati összeget kapott.

Újabb meglepő dolgok derültek ki Liam Payne magánéletéről
Újabb meglepő dolgok derültek ki Liam Payne magánéletéről
Úabb meglepő hírek a néhai sztárról.

Madonna reagált Sabrina Carpenter őt idéző képeire
Madonna reagált Sabrina Carpenter őt idéző képeire
Vogue fotózásán készültek a nagyon hasonló képek.

Holtan találtak egy 24 éves dél-koreai színésznőt
Holtan találtak egy 24 éves dél-koreai színésznőt
Kim Sae-ron elhunyt.

Aubrey Plaza először jelent meg a férje halála óta
Aubrey Plaza először jelent meg a férje halála óta
Az első nyilvános szereplése.