Íme, a 100 legnépszerűbb könyv!
2014. szeptember 16. 15:31
Lisa7003fitnessfan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.16. Hozzászólás: 4369 Csatolások: 188 Azonosító: 151228 offline |
Nagyon jó könyvek szerepelnek a listában. A Harry Potteren egyáltalán nem lepődtem meg, hiszen J.K. Rowling jelentős jövedelmet és hírnevet szerzett belőle.
2014. szeptember 16. 15:41
Baharka34visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.06. Hozzászólás: 434 Csatolások: 0 Azonosító: 199630 offline |
Még hála az égnek, hogy nincs a listán az SzJG meg ilyesmi..nincs kifejezetten nagy bajom azzal a könyvvel de egy lapon sem lehet azt említeni pl. egy Bűn és bűnhődéssel. Teljesen már kategória a 2. Az egyik egy ifjúsági a másik meg egy orosz szépirodalmi mű..Egy szó mint száz, nekem bejön a lista!
2014. szeptember 16. 15:45
tothkincsivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.04.01. Hozzászólás: 268 Csatolások: 2 Azonosító: 223583 offline |
Baharka34: egyetértek.
2014. szeptember 16. 16:21
Stay Strong Bogi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.23. Hozzászólás: 553 Csatolások: 861 Azonosító: 190255 offline |
Nekem mindenem az olvasás így kifejezetten örülök,hogy végre kaptunk egy értékelt listát amire tényleg csak a legjobb könyvek kerültek fel. Egyébként a fent említettek közül számomra a legjobb könyv J.K. Rowling és JRR. Tolkien alkotásai.
2014. szeptember 16. 16:21
Ilyenkor szembesül azzal az ember, hogy - bár azt hiszi, rengeteg könyvet "kivesézett" már - annyira kevés művet olvasott eddig...
2014. szeptember 16. 17:08
pillango55visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 356 Csatolások: 0 Azonosító: 176513 offline |
De örülök, hogy a Jane Eyre is felkerült a listára, méghozzá nagyon szép helyezéssel! A leggyönyörűbb történet, örök kedvenc! <3
2014. szeptember 16. 18:45
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Ahhoz képest, hogy egy fészbukk listáról van szó, szerintem kerültek fel borzasztóan értékelhető művek is. Gondolok itt például Toliken hatalmas műveire, Austen regényre, Tolsztoj vagy akár Dosztojevszkij irományaira. Melegséggel töltötte el a szívemet, hogy felkerült a Narnia krónikái, és bár én is a film alapján ismertem meg Lewis világát - van a könyvsorozatában valami hátborzongató, ám mégis fel lehet lelni benne egy csipetnyi álmodozást, gyermetegséget, amelyek egyenlővé teszik Narniát Csodaországgal. Az Időcsavar pedig szép emlékeket ébreszt bennem, hiszen gyermekkorom egyik legkedvencebb kalandregénye volt. Imádtam, és vagy ezerszer elolvastam az első két részét. Az meg megint csak érthető, hogy például Doyle Sherlockja is fel lett tűzve a listára. Bár, itt már írták, hogy nem egy mérv adó ez a lista, egyet is értek vele, hiszen számos klasszikus korszakalkotó szerző hiányzik (pölö Hemingway vagy Mark Twain). Örülök annak, hogy sok olyan alkotás felkerült, amiknek elolvasása szvsz alapműveltség lenne mindenki számára. Viszont az meg már a jéghegy csúcsa, hogy egynéhányan az eszjégét meg a bábelt hiányolják. Az meg elég szomorú, hogy valaki a felsorolt regényhalmazból egyet sem olvasott el. Ez nem csak az illető, de szerintem mindenki számára igen csak elgondolkodtató.
2 felhasználónak tetszik:
Szandi0820,
Lindsay019
2014. szeptember 16. 19:11
Ezek közül sokat olvastam, különösen örültem az Üvöltő szeleknek.
2014. szeptember 16. 19:32
LadyRekavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.03. Hozzászólás: 471 Csatolások: 17 Azonosító: 142444 offline |
Ezt a listát hívhatnánk "Műveltségi listának" is. Rengeteg könyv közülük hihetetlenül színvonalas, amik megérdemlik, hogy szerepeljenek a felsorolásban.
2014. szeptember 16. 20:13
ApusztákBoszorkánya♥Alexandra♥xD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.22. Hozzászólás: 5000 Csatolások: 0 Azonosító: 228068 offline |
Na..(xD) egész jó,azt hittem rosszabb lesz.
Galaxis Útikalauz stopposoknak .
Galaxis Útikalauz stopposoknak .
2014. szeptember 16. 20:21
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline |
Idézet (Beyla @ 2014.09.16. 18:45)
Ahhoz képest, hogy egy fészbukk listáról van szó, szerintem kerültek fel borzasztóan értékelhető művek is. Gondolok itt például Toliken hatalmas műveire, Austen regényre, Tolsztoj vagy akár Dosztojevszkij irományaira. Melegséggel töltötte el a szívemet, hogy felkerült a Narnia krónikái, és bár én is a film alapján ismertem meg Lewis világát - van a könyvsorozatában valami hátborzongató, ám mégis fel lehet lelni benne egy csipetnyi álmodozást, gyermetegséget, amelyek egyenlővé teszik Narniát Csodaországgal. Az Időcsavar pedig szép emlékeket ébreszt bennem, hiszen gyermekkorom egyik legkedvencebb kalandregénye volt. Imádtam, és vagy ezerszer elolvastam az első két részét. Az meg megint csak érthető, hogy például Doyle Sherlockja is fel lett tűzve a listára. Bár, itt már írták, hogy nem egy mérv adó ez a lista, egyet is értek vele, hiszen számos klasszikus korszakalkotó szerző hiányzik (pölö Hemingway vagy Mark Twain). Örülök annak, hogy sok olyan alkotás felkerült, amiknek elolvasása szvsz alapműveltség lenne mindenki számára. Viszont az meg már a jéghegy csúcsa, hogy egynéhányan az eszjégét meg a bábelt hiányolják. Az meg elég szomorú, hogy valaki a felsorolt regényhalmazból egyet sem olvasott el. Ez nem csak az illető, de szerintem mindenki számára igen csak elgondolkodtató.
Van rajta Twain és Hemingway is, hál' égnek.
Az öreg halász és a tenger — Ernest Hemingway (1.78%)
Huckleberry Finn kalandjai — Mark Twain (1.61%)
(Egyébként köszönöm ezt a hozzászólást, végre nem egy egysoros. )
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2014. szeptember 16. 20:51
Üdítő látni, hogy az Ice Bucket Challenge-ek, a versek és a gyermekkori képek mellett felbukkannak a könyvek is. Bár nyilván sokat nem olvastam, azért örülök, hogy a Harry Potter vezeti a listát, és hogy rajta vannak olyan kedvenc könyveim is, mint Az Éhezők Viadala, a Biff evangéliuma és a Da Vinci-kód. Rám sajnos a Narnia nem gyakorolt semmiféle hatást, nem is bírtam végigolvasni, untam. És persze a Biblia is ott van, reméltem, hogy nem hagyják le. Annak is örülök, hogy sok a klasszikus, emiatt úgy érzem, hogy az emberek igenis olvasnak szépirodalmat, nem csak bestsellreket. Agatha Christie nincs rajta véletlenül? Mert nem találkoztam vele, ezt egy kicsit sajnálom.
Kapcsolódó sztárok
Katy Perry elárulta, miért szakított Orlando Bloommal
Katy Perry elárulta, miért szakított Orlando Bloommal
Kiderült, hogy miért szakítottak.
Salma Hayek 58 éves lett! 18 fürdőruhás fotóval ünnepelt
Salma Hayek 58 éves lett! 18 fürdőruhás fotóval ünnepelt
Bikinis fotókat posztolt.
Kiszivárgott Taylor Swift és Travis Kelce „szakítási” szerződése
Kiszivárgott Taylor Swift és Travis Kelce „szakítási” szerződése
Kamu az egész kapcsolat?
Kivillanó domborulatok: Először jelent meg a vörös szőnyegen J.Lo a válása bejelentése óta
Kivillanó domborulatok: Először jelent meg a vörös szőnyegen J.Lo a válása bejelentése óta
Valósággal tündökölt a színész-énekesnő.
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 20 évvel ezelőtt!
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 20 évvel ezelőtt!
Repülj vissza velünk 2004-be!
Ez Brandon Sklenar véleménye a Velünk véget ér kapcsán kirobbant botrányról
Ez Brandon Sklenar véleménye a Velünk véget ér kapcsán kirobbant botrányról
Megszólalt a színész és megosztotta gondolatait.
Demi Lovato nagynéni lesz! Húga, Madison De La Garza első gyermekét várja
Demi Lovato nagynéni lesz! Húga, Madison De La Garza első gyermekét várja
Anya lesz a Született feleségek sztárja.
Lady Gaga hosszú idő után végre a vörös szőnyegen is felvállalta szerelmét
Lady Gaga hosszú idő után végre a vörös szőnyegen is felvállalta szerelmét
Hivatalosan is felvállalta a kapcsolatát.