Sorozatunk első részében megismerkedhetünk azokkal a színésznőkkel - a teljesség igénye nélkül - akik életre keltették Agatha Christie egyik ikonikus karakterét, Miss Marple-t!
A teljes cikkhez kattints ide!
A krimi nagyágyúi: Miss Marple
2015. január 21. 11:15
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
2015. január 21. 11:19
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
Csodás cikk a kedvenc "kotnyeles" nyomozónőmről Köszi Sally nekem azonban több kedvenc Miss Marple-om volt: Joan, Geraldine, és Julia.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2015. január 21. 12:22
Mindigis inkább Poirot-t szerettem jobban, mint Miss Marple-t, de természetesen ennek a kedves öreg néninek a történeteit is szívesen olvasgatom a mai napig is. Nem sok filmet láttam, maximum olyan hármat-négyet, amiben Miss Marple szerepelt, de a könyveket olvasva mindig hasonlóan képzeltem el, ahogy Joan Hickson, Geraldine McEwan, esetleg Helen Hayes kinéz.
A harmadik kép, amin együtt vannak David Suchet-vel, "Poirot-val", nagyon jó
A harmadik kép, amin együtt vannak David Suchet-vel, "Poirot-val", nagyon jó
2015. január 21. 13:50
blackcoffee˗ˏˋᴄʜᴀᴏᴛɪᴄ ʙɪᴛᴄʜˎˊ˗ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.23. Hozzászólás: 3325 Csatolások: 144 Azonosító: 234796 offline |
Számomra csak két Miss Marple létezik, Geraldine McEwan és Julia McKenzie. Csodásan jó cikk lett!
2015. január 21. 19:45
tweeetyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.25. Hozzászólás: 404 Csatolások: 2 Azonosító: 207212 offline |
Geraldine McEwan a kedvencem, mindig aranyos volt és nyugodt, nagyon jól alakította Miss Marplet. Julia McKenzie szerintem nagy változás volt, dinamikusabbá tette a karaktert és megváltozott az egész légköre a filmnek. De amúgy tetszett!
2015. január 22. 07:30
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Örülök, ha tetszett a cikk. Gondoltam megpróbálom összeszedni a legnagyobb krimihősök megformálóit egy-egy cikkben. Magyarul is akad 1-2 hasonló írás, de ahogy észrevettem, annyira nem törekedtek rá, hogy a kevésbé ismert neveket is feltüntessék. Ita Ever például nem szerepelt sehol. A következő részben jön majd egyébként Poirot. Az a cikk is "készen van", csak még a fogalmazással kell egy kicsikét bajlódnom, mert örültem, hogy összeszedtem 17 (!) emberről annyi infót röviden és tömören, amit csak lehet és érdemes... Tervben van még Holmes és például Rex is, de utóbbihoz azt hiszem elég nehéz lesz megfelelő infókat összeszedni. Talán az egyik ismerősöm tud segíteni... Na mindegy, a lényeg, hogy ez a sorozat a fejemben már legalább 5-6 részt megért, majd próbálok minden kiötölt tervet meg is valósítani.
De hogy ne offoljak és visszatérjek az alaptémához, Miss Marplehez: szerintem (is) Joan Hickson volt a leghitelesebb Marple, de még Geraldine-t is nagyon szeretem. Julia sem rossz, de valamiért ő nem igazán... Érdekesség, hogy Nagy-Britanniában nemrég kiadták a Joanos részeket digitálisan felújítva/javítva DVD-n és Blu-rayen... Nem tudom, hogy nálunk tervezik-e megjelentetni... Nem volna rossz.
De hogy ne offoljak és visszatérjek az alaptémához, Miss Marplehez: szerintem (is) Joan Hickson volt a leghitelesebb Marple, de még Geraldine-t is nagyon szeretem. Julia sem rossz, de valamiért ő nem igazán... Érdekesség, hogy Nagy-Britanniában nemrég kiadták a Joanos részeket digitálisan felújítva/javítva DVD-n és Blu-rayen... Nem tudom, hogy nálunk tervezik-e megjelentetni... Nem volna rossz.
Kapcsolódó sztárok
VMA 2024: Íme, a nyertesek listája!
VMA 2024: Íme, a nyertesek listája!
Tudd meg, kik távoztak díjjal a rendezvényről!
Ritka pillanat - Lily Collins megmutatta a férjét
Ritka pillanat - Lily Collins megmutatta a férjét
Együtt jelent meg Charlie McDowell-lel.
Orlando Bloom elárulta Katy Perry igazi nevét
Orlando Bloom elárulta Katy Perry igazi nevét
VMA-n mutatta be a színpadon.
A húga kísérte el Shawn Mendest a VMA-re: így hasonlítanak egymásra Aaliyah-val
A húga kísérte el Shawn Mendest a VMA-re: így hasonlítanak egymásra Aaliyah-val
A húga kísérte el az énekest.
Saoirse Ronan a férjével lépett a vörös szőnyegre
Saoirse Ronan a férjével lépett a vörös szőnyegre
Ritkán jelennek meg együtt nyilvánosan.