Bizony, már 20 év telt el azóta, hogy Mr. Darcy vizes ingben kimászott a tóból. A Büszkeség és balítélet talán leghíresebb, s kétségtelenül legnépszerűbb adaptációja az 1995-ös BBC-s produkció.
A teljes cikkhez kattints ide!
20 éves lett a BBC Büszkeség és balítélete – És a jelenet, ami mindent megváltoztatott
2015. szeptember 22. 20:14
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2015. szeptember 22. 20:24
Jorgetiniúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.31. Hozzászólás: 45 Csatolások: 0 Azonosító: 226879 offline |
Nagyon szeretem ezt a filmet! És végre egy érdekes cikk is napvilágot látott. Számomra is sok újdonság van benne, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg ezt a feldolgozást!
Sally Sparrow
2015. szeptember 22. 20:44
Szandi0820mousquetaire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.02. Hozzászólás: 8821 Csatolások: 220344 Azonosító: 59785 offline |
Uhhhh, a tavas jelenet... Erről eszembe jutott az a jelenet a Bridget Jones 2. részéből (könyv), mikor BJ interjút készít Colinnal és folyton a vizes ingnél meg Mr. Darcynál lyukad ki.
Nekem mondjuk tetszett a Mátkaság és legényélet és a 2005-ös filmadaptáció is, de tény és való, hogy ez a minisorozat a nagybetűs FELDOLGOZÁS. Nem csak a könyvhűsége miatt, de a karakterek is olyan jók... valahogy itt élvezem, hogy Mrs. Bennet rikácsol az idegeiről, pedig a könyvben a hajamat tudnám tépni tőle. Nem is beszélve Collinsról és a szent és sérthetetlen Lady Catherine-jéről.
A hormonokról pedig én is olvastam, hogy nagy szerepet akartak nekik tulajdonítani. Például mikor Lizzy elmegy Bingley-ékhez meglátogatni a beteg Jane-t és megérkezik kipirultan, sáros szoknyával, állítólag a rendező azt kérte Colintól, hogy úgy nézzen, mintha éppen... khmmm, keményen alakulnának a dolgok.
Száz szónak is egy a vége, köszönet a fantasztikus cikkért Sally!
Nekem mondjuk tetszett a Mátkaság és legényélet és a 2005-ös filmadaptáció is, de tény és való, hogy ez a minisorozat a nagybetűs FELDOLGOZÁS. Nem csak a könyvhűsége miatt, de a karakterek is olyan jók... valahogy itt élvezem, hogy Mrs. Bennet rikácsol az idegeiről, pedig a könyvben a hajamat tudnám tépni tőle. Nem is beszélve Collinsról és a szent és sérthetetlen Lady Catherine-jéről.
A hormonokról pedig én is olvastam, hogy nagy szerepet akartak nekik tulajdonítani. Például mikor Lizzy elmegy Bingley-ékhez meglátogatni a beteg Jane-t és megérkezik kipirultan, sáros szoknyával, állítólag a rendező azt kérte Colintól, hogy úgy nézzen, mintha éppen... khmmm, keményen alakulnának a dolgok.
Száz szónak is egy a vége, köszönet a fantasztikus cikkért Sally!
2015. szeptember 22. 20:49
kuci100 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.08.23. Hozzászólás: 801 Csatolások: 0 Azonosító: 248788 offline |
Én személy szerint oda vagyok ezért a filmért, szóval nagyon tetszett a cikk!Örök klasszikus, mindenkinek látnia kell egyszer. És akárki akármit mond, nekem ez az eredeti jobban bejön, mint a 2005-ös. Jennifer Ehlének egyszerűen fantasztikus az arcmimikája, csak úgy tündököl a szerepben. Colin Firth pedig....ő egyszerűen szeretnivaló, és akár tagadjátok, akár nem, szerintem mindenki beleszeretett már legalább az egyik filmjében:)
2015. szeptember 22. 20:51
kuci100 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.08.23. Hozzászólás: 801 Csatolások: 0 Azonosító: 248788 offline |
nekem amúgy Mr. Collins a kedvencem, az a figura eszméletlen:)ő ladységecatherine:)
Szandi0820
2015. szeptember 22. 21:13
roseEryeúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.24. Hozzászólás: 27 Csatolások: 0 Azonosító: 245318 offline |
Kedvenc sorozatom szeretem a 2005-ös változatot de azt hiszem ez marad a kedvencem Először anyukámmal láttam . Hát már jó pár éve volt de megunhatatlan Minden elismerésem a rendezőknek A színészek pedig a lehető legjobbak
2015. szeptember 22. 21:23
Bogáncsvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.24. Hozzászólás: 327 Csatolások: 0 Azonosító: 245313 offline |
Nagyon szeretem ezt a sorozatot! A könyet is olvastam és azt is imádom. És külön jó, hogy ennyire hasonlít a kettő egymásra. A tavas jelenetet én is hiányoltam a könyvből, de szerintem az inkább vicces, mint szexi.
2015. szeptember 23. 16:24
Vikicica05új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.20. Hozzászólás: 56 Csatolások: 0 Azonosító: 245095 offline |
Nagyon tetszett ez a sorozat amikor megnéztem, és jó lett a cikk.
2015. szeptember 23. 20:26
laaura_loveTe voltál a béke az örök háborúban! |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.07. Hozzászólás: 2036 Csatolások: 0 Azonosító: 227220 offline |
Legjobb :$
2015. szeptember 24. 18:53
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline |
Végre az eredeti és hamisítatlan verzió van reklámozva.Akárhol látom a filmet mindig az újabb verziót hype-olják.Pedig ettől a verziótól jobb nincs! Nem is tudom hányszor láttam már eddigi életem során.
2015. szeptember 24. 19:04
Vanus94visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.16. Hozzászólás: 225 Csatolások: 170 Azonosító: 162205 offline |
Nagyon jó cikk, részletesen taglal mindent. Imádom ezt a sorozatot, a mozis verziót nem is láttam, de egyelőre nem is tervezem megnézni, mert mindenhol azt hallom, hogy ez sokkal jobb, és el is hiszem. Olvastam a könyvet is, valóban nagyon hű a sorozat a könyv szövegéhez, pont ezért is jó. Egyébként pont a napokban kérdezte tőlünk a brit lektorunk, hogy láttuk-e a Büszkeség és balítéletet. Én már nagyban helyeselni akartam, mikor előkerült az évszám, és egyből elkomorodtam. Sajnos nagyon sokan csak az újabb és rövidebb verziót látta. Én mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, és már csak Colin Firth miatt is érdemes megnézni.
2015. szeptember 25. 20:24
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline |
nem lehet megunni annyira jóóó ez a film
Kapcsolódó sztárok
Ezeknek a sztároknak vált a tűz martalákává az otthona a Los Angeles-i tűzvészben – fotók
Ezeknek a sztároknak vált a tűz martalákává az otthona a Los Angeles-i tűzvészben – fotók
Szerencsére ők maguk biztonságban vannak.
Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Justin Baldoni arról beszél, hogy Blake Lively "száműzte őt" a filmjük premierjéről
Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Justin Baldoni arról beszél, hogy Blake Lively "száműzte őt" a filmjük premierjéről
Újabb infó a Lively vs Baldoni botrányról.
Hivatalos Liam Payne halálának oka
Hivatalos Liam Payne halálának oka
A brit vizsgálat megerősítette.
Az Alkonyat-filmek sztárja befogadta otthonába a tűzvész elől menekülő exét és annak férjét
Az Alkonyat-filmek sztárja befogadta otthonába a tűzvész elől menekülő exét és annak férjét
Most mind egy fedél alatt élnek.
Kiderült, miért érhetett véget Jessica Alba és Cash Warren házassága
Kiderült, miért érhetett véget Jessica Alba és Cash Warren házassága
Újabb hírek a válásról.
Zendayát teljesen váratlanul érte a lánykérés
Zendayát teljesen váratlanul érte a lánykérés
Nem számított rá, hogy megtörténik.
Saját életét kockáztatva ment vissza a tűzvész által fenyegetett házába a macskájáért a Gossip Girl sztárja
Saját életét kockáztatva ment vissza a tűzvész által fenyegetett házába a macskájáért a Gossip Girl sztárja
A színésznő nem hagyta veszni kedvencét.
Vége van! Szakított Austin Butler és Kaia Gerber
Vége van! Szakított Austin Butler és Kaia Gerber
Három évig alkottak egy párt.