Starity

Ákos szerint a nőknek gyerekeket kellene szülni, nem pedig dolgozni

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. december 16. 18:48 #41
leoga
leoga
visszatérő vendég

StátuszNapról napra, mindenhogyan, egyre jobban, jobban és jobban vagyok. És ez így van
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 120
Csatolások: 11
Azonosító: 36399
Én úgy gondolom hogy egy nőnek pont elég lenne napi 6 órát dolgoznia ugyanannyi pénzért és a férfiakat jobban is megfizethetnék akármit is csinálnak hogy kényelmesen el tudják tartani a családjukat. Mert akárhogyis sok nő dolgozik család mellett és sikerül egyben tartni mindent szerintem jobban örülne ha nem egy vesszőfutás lenne az egész. Ha munka után lenne több ideje a főzés stb mellett a gyerekére és a férjére ja és saját magára. Szerintem Àkos a család fontosságát akarta ezzel kifejezni...azt h jó lenne ha úgy lehetne h nem kellene dolgoznia sem esetleg annak aki gyereket nevel hanem a férje el tudná tartani. Nem kellene bölcsibe adni mert most én visszamegyek dolgozni h mindent meg tudjak adni a gyerekemnek. A külön töltött időt ki adja vissza? Mikor a gyerek első 3 éve szinte a legfontosabb. Ákos itt szerintem nem gondolta bele azokat a nőket akik nem is akarnak gyereket. Lehet régi a felfogása, de már nem mai fióka. Szerintem csak egy régi és örök értékre a családra mutatott rá. Lehetne még folytatni. De ez az egész csak az én véleményem. De tényleg nem kellett volna általánosítania mert annyifélék vagyunk annyiféle gondolkodásmóddal.
2015. december 16. 21:06 #42
- törölt felhasználó -    
Ákoska mikor szeretne lemászni a fáról? Amíg erre várunk, megyek szülni, hogy megvalósíthassam önmagam.
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2015. december 17. 12:00 #43
- törölt felhasználó -    
Idézet (leoga @ 2015.12.16. 18:48)
Én úgy gondolom hogy egy nőnek pont elég lenne napi 6 órát dolgoznia ugyanannyi pénzért és a férfiakat jobban is megfizethetnék akármit is csinálnak hogy kényelmesen el tudják tartani a családjukat. Mert akárhogyis sok nő dolgozik család mellett és sikerül egyben tartni mindent szerintem jobban örülne ha nem egy vesszőfutás lenne az egész. Ha munka után lenne  több ideje a főzés stb mellett a gyerekére és a férjére ja és saját magára. Szerintem Àkos a család fontosságát akarta ezzel kifejezni...azt h jó lenne ha úgy lehetne h nem kellene dolgoznia sem esetleg annak aki gyereket nevel hanem a férje el tudná tartani. Nem kellene bölcsibe adni mert most én visszamegyek dolgozni h mindent meg tudjak adni a gyerekemnek. A külön töltött időt ki adja vissza? Mikor a gyerek első 3 éve szinte a legfontosabb. Ákos itt szerintem nem gondolta bele azokat a nőket akik nem is akarnak gyereket. Lehet régi a felfogása, de már nem mai fióka. Szerintem csak egy régi és örök értékre a családra mutatott rá. Lehetne még folytatni. De ez az egész csak az én véleményem. De tényleg nem kellett volna általánosítania mert annyifélék vagyunk annyiféle gondolkodásmóddal.

a férfiakat jobban is megfizethetnék akármit is csinálnak
Azt írtad az oldaladon, hogy te is dolgozol. Mit szólnál, ha kigüriznéd a lelkedet is a munkahelyeden, hogy eredményesebb lennél, erre továbbra is ugyanannyi fizetést kapnál, miközben minden lábát lógató majomnak meg megemelnék mondjuk 50 vagy 100ezerrel?
Meg ez az eltartom rendszer egy idő után úgysem működne. Hogyha összetűzés lenne, a férfi rögtön odavágná, hogy "te ingyenélő vagy, én keresem a pénzt, úgyhogy hallgass!" És ezek szépen addig fajulnának, hogy elég sok házban a Most már elég című film hangulata uralkodna úgy, hogy nincs happy end.
2015. december 17. 14:19 #44
leoga
leoga
visszatérő vendég

StátuszNapról napra, mindenhogyan, egyre jobban, jobban és jobban vagyok. És ez így van
Hozzászólás: 120
Csatolások: 11
Azonosító: 36399
werwolf! Nem azt írtam, hogy csak a férfi dolgozzon és tartsa el a nőt, hogy később a fejéhez vághassa. Azt írtam, hogy a nőknek elég lenne napi 6 óra 8 órás béréért és mellé a férj keressen többet az életszínvonal és a biztonság megteremtése miatt. Hogy legyen mersze az embernek gyereket vállalni, hogy biztos legyen benne, hogy fel is tudja majd nevelni. De persze ehhez a párt is úgy kell megválasztani, hogy ne vágjon később fejemhez sem pénzzel sem egyéb dolgokkal kapcsolatban sem semmit. Lehetne ezt még ragozni. Csak pozitív szeretnék lenni.... wub.gif
2015. december 17. 15:06 #45
Girl23
Girl23

Státusz...
Hozzászólás: 754
Csatolások: 0
Azonosító: 240285
Jesszusom! Sose szerettem ezt az Ákost, oké, nem is volt bajom vele, de nem foglalkoztam vele. De most már úgy gondolom, hogy ez egy hülye ember. Mit képzel magáról? A nőknek ugyanúgy joga van ugyanannyi keresni, mint a férfiaknak.
2015. december 17. 18:58 #46
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
Nem tudok újat mondani, előttem mindent leírtak. Bár Ákos sem volt a legokosabb ennél az esetnél de nem kell leharapni a fejét. nem értek vele egyet, persze a család nagyon fontos de ettől függetlenül a nőknek is ugyanannyi jogot meg kell adni, mint a férfiaknak, s ha nő dolgozni akar (kényszerül rá) akkor dolgozzon ha nem, akkor pedig nem. A lényege,hogy a nők is dönthessenek, hiszen ugyanolyan értékűek és rangúak mint a férfiak!
2015. december 17. 19:34 #47
drfan
drfan
President Laura Roslin

StátuszI wish you all a merry and a happy!
Hozzászólás: 1283
Azonosító: 164095
Idézet (MissTiniStoessel @ 2015.12.15. 18:22)
Hogy tud időt szakítani a gyermekre, ha főállásban dolgozik?
Kedves Ákos kérdezd meg erről édesanyámat, aki főállású orvos, teljes odaadással nevel(t) engem meg a nővéremet, és mellette volt ideje az összes házimunkát elvégezni, mert ugyebár az is a nők dolga. És nem ő az egyedüli anyuka, aki így éli mindennapjait. Akkor ők mik? Szuperhősök? mellow.gif A tartoznia kell valakihez duma, meg hatalmas baromság. Attól, hogy párkapcsolatban élsz, még nem válsz a másik fél tulajdonává. Őszintén szólva már csak a régi pénz számolva, asszony verve jó szólás hiányzott a monológjából, és teljesen megállná a helyét a hímsovinizmus propagandája ként.

Az a gáz, hogy ezt a "pénz számolva..." dolgot az angoltanár is elsütötte nemrég... 17 tanulóból 13 lány. Gratulálok.
2015. december 17. 21:31 #48
dorci1
dorci1
visszatérő vendég

Státusz,,Mosolyogj, érts egyet, aztán csináld azt amit k*rvára csinálni akartál..."-RdJ
Hozzászólás: 229
Azonosító: 210480
Drága Kovács Ákos. Még jó hogy jó hangod van, mert agyad nem sok.
Mi van, lemaradtál az ókornál ahol a nők a férfiak tulajdona? Mert ha így van, akkor tájékoztatlak; ez már a 21. század, ahol a nők egyenrangúak a férfiakkal. De, persze lehet, hogy ezzel csak arra a nagyon is valós problémára céloztál, hogy a szülők mennyire elhanyagolják manapság a munka miatt a gyerekeiket. De tudod itt a többes számon van a hangsúly. Ha az anyukának nincs mindig elegendő ideje a gyermekére, mert dolgoznia kell (tekintve hogy sok esetben egy fizetés rohadtul nem elég) akkor ő egy szar anya, és kész, de ha az apa nem bírja megjegyezni még a kölyök szülinapját se, annyira leszarja és annyira elhanyagolja az tökre rendben van, mert hát ő a fő pénzkereső a családban? Remek gondolkodásmód..majd szólj, ha a hülyeség virágozni kezd, mert akkor tuti te lennél Magyarország EGYIK legszebb botanikus kertje...
2015. december 17. 21:32 #49
dorina00
dorina00
visszatérő vendég

Státuszszeretek enni
Hozzászólás: 149
Azonosító: 175406
UNDORÍTÓ!!! Mit képzel, ki ő? Majd ő döntse el, hogy a nők mit csináljanak?! Hagyjuk már.
#feminizmus
2015. december 17. 23:39 #50
cs.vera45
cs.vera45

StátuszAzt hiszem elmegyek szedni egy kis hidrogén-peroxidos alpakát...
Hozzászólás: 794
Azonosító: 197734
A média ért a legjobban az ember szavainak kiforgatásához.

"Ákos szerint a nőknek gyereket kellene szülni, nem pedig dolgozni."

Álljunk csak meg, baromira nem ezt mondta! Talán nem sikerült leszedni a némítást a Youtuberól? Ha tényleg ez történt, akkor parancsoljatok, itt a teljes liriksz.

"A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem."

"Hát mondjuk a női princípiumot beteljesíteni. Mondjuk valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni, anyának lenni."

"Nagyon úgy tűnik, hogy igen (kizárja egymást a kettő).
Hát hogy leszel anya, hogy töltesz el a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nemtomki vagy?"

Nem kell feltétlenül egyetérteni vele, hisz nyilván vannak olyan szuperanyák, akik kemény munka mellet elegendő, értékes időt tudnak tölteni a családjukkal, de azért nem is olyan szörnyen felháborító, amit mondott, hogy így kelljen reagálni rá...

Mi lett velünk emberek? Ha valaki azt mondaná, hogy a nők dolgozzanak, és ne szüljenek gyereket, mindenki megrántaná a vállát, hogy "oké!". Viszont ha azt mondják, a nők szüljenek gyereket, és ne dolgozzanak, akkor mindenki vérig van sértve (még a kis 12 évesek is, akiknek fingjuk sincs az egészről).

Fontosabb lett a munka a családnál?? Fontosabb lett a görcsös, erőltetett bizonyításvágy a családnál?? Nemár...

Nem mellesleg, elvileg szólásszabadság van...de ehhez képes mégis mindenki le lesz okádva, ha nem pont azt mondja, amit a tömeg gondol...

Köszönöm a figyelmet, meg lehet kövezni.
1 felhasználónak tetszik: leoga
2015. december 18. 10:28 #51
léda00
léda00

Státusz"Elbújok egy fűszál mögött s innen figyelem, hány dimenziós ez a világ"
Hozzászólás: 650
Azonosító: 211915
Idézet (cs.vera45 @ 2015.12.17. 23:39)
A média ért a legjobban az ember szavainak kiforgatásához
"Ákos szerint a nőknek gyereket kellene szülni, nem pedig dolgozni."
Álljunk csak meg, baromira nem ezt mondta! Talán nem sikerült leszedni a némítást a Youtuberól? Ha tényleg ez történt, akkor parancsoljatok, itt a teljes liriksz.
"A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem."

"Hát mondjuk a női princípiumot beteljesíteni. Mondjuk valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni, anyának lenni."
"Nagyon úgy tűnik, hogy igen (kizárja egymást a kettő). 
Hát hogy leszel anya, hogy töltesz el a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nemtomki vagy?"

Nem kell feltétlenül egyetérteni vele, hisz nyilván vannak olyan szuperanyák, akik kemény munka mellet elegendő, értékes időt tudnak tölteni a családjukkal, de azért nem is olyan szörnyen felháborító, amit mondott, hogy így kelljen reagálni rá...
Mi lett velünk emberek? Ha valaki azt mondaná, hogy a nők dolgozzanak, és ne szüljenek gyereket, mindenki megrántaná a vállát, hogy "oké!". Viszont ha azt mondják, a nők szüljenek gyereket, és ne dolgozzanak, akkor mindenki vérig van sértve (még a kis 12 évesek is, akiknek fingjuk sincs az egészről).
Fontosabb lett a munka a családnál?? Fontosabb lett a görcsös, erőltetett bizonyításvágy a családnál?? Nemár...
Nem mellesleg, elvileg szólásszabadság van...de ehhez képes mégis mindenki le lesz okádva, ha nem pont azt mondja, amit a tömeg gondol...

Teljesen egyet értek veled. Ezen az oldalon mindenki annyira az egyenjogúság,szólásszabadság mellett áll és folyamatosan azt mondogatják,hogy mindenki vállalja fel magát. Akkor most mi van? Nem mindegy nektek mit mondott? fool.gif
Én sem értek egyet Ákossal,engem is csak az zavar hogy néhány 12-13 éves is itt pattog,amikor tényleg nem tudják ők sem átérezni ezt a helyzetet.
2015. december 18. 13:42 #52
Annapolisz
Annapolisz
visszatérő vendég

StátuszLove you Michael! But I won't forget, that you love me more!
Hozzászólás: 176
Azonosító: 162908
Most komolyan? A legtöbb nő nem vezetőként dolgozik, sőt a férfiak nagy része sem.
Szerintem akkor mondja ezt egy alacsony bérű közmunkásnak, akinek bár van képesítése/diplomája, de nem talál munkát, mert nincs elég munkahely. Szülheti a gyerekeket, persze, csak aztán meg nem tudja etetni sem őket.
Egyszerűen látszik, hogy nulla fogalma van az átlagember helyzetéről. És hát egyértelmű, hogy miért...
2015. december 19. 08:45 #53
- törölt felhasználó -    
Àkosnak igaza van De nem teljesen, a nőknek igaz gyereket kell szülni, de miből lesznek ellláta? Az apa maroknyi pénzéből? Anőknek is egyaránt kell dolgozni
2015. december 19. 14:13 #54
DirectionerGirl001
DirectionerGirl001

StátuszIM NEVER GONNA STOP LOVING HARRY STYLES
Hozzászólás: 815
Azonosító: 246892
Az addig oké,hogy a nő megszüli a gyereket de miből fogja ellátni ?? Egy családban nem biztos,hogy van apa,de ha van is abból a pénzből nem biztos,hogy eltudja látni a családját sőt az esetek 30 százalékában nem is tudja ellátni a családját ha a nő nem dolgozik !
2015. december 19. 16:59 #55
- törölt felhasználó -    
Idézet (cs.vera45 @ 2015.12.17. 23:39)

Kezdésnek hol van kőbe vésve, hogy csak az "család", ahol gyereked van? Sehol! Senkinek sem kötelessége tartozni valakihez vagy anyának lennie! Te is ezt írtad: "Hát hogy leszel anya, hogy töltesz el a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nemtomki vagy?" Azért lesz anya valaki, mert anya akar lenni és nem azért, mert annak kell lennie, hanem, mert az akar lenni. Mi van, ha nem akar az lenni vagy nem tud az lenni? Semmi! Hogyha az a valaki örömet lel a munkájában és felsőbb szintre akar lépni, akkor senkinek sincs joga azt mondani neki, hogy "de anyának kell lenned nem ott dolgoznod". Ennyi erővel meg neki, mint énekesnek az a dolga, hogy énekeljen és nem az, hogy ossza az észt.
Ha meg ezzel a nagy szólásszabadsággal takarózol, akkor mit zavar, hogy mi pattogunk ezen? Hogyha ő elmondhatta a véleményét, akkor mi miért nem vitatkozhatnánk vele? Kétoldalú ez a dolog! Ha ő mondhat ilyet, akkor mi miért nem mondhatnánk az ellenkezőjét?
2015. december 19. 17:35 #56
vivi100
vivi100

StátuszMiért csinálod ezt velem??!
Hozzászólás: 799
Csatolások: 74
Azonosító: 219671
mit tud ő??
2015. december 23. 00:32 #57
cs.vera45
cs.vera45

StátuszAzt hiszem elmegyek szedni egy kis hidrogén-peroxidos alpakát...
Hozzászólás: 794
Azonosító: 197734
werwolf, nyugodtan kimondhatjátok a véleményeteket, egy szóval sem mondtam, hogy ne tegyétek. Nem tudom, ezt honnan vetted.

És senki nem mondta, hogy "kell", legfeljebb azt, hogy "kéne". Míg az első parancs, amin te felháborodsz, jogosan, addig a második csak egy vélemény nyilvánítás része. A második hangzott el.
2015. december 24. 00:18 #58
- törölt felhasználó -    
De bírom azokat, akik ezzel a "kis 12 éves" (én mondjuk 14 vagyok) dumával jönnek. Miért ne lehetne neki is véleménye? Nyilván, elismerem, a nagy élettapasztalat hiányzik belőle, de azért egy mai fiatal tinédzser már nem annyira gyerek. Van, amiben sokkal könnyebb nekünk, mint az akkori korunkbelieknek, viszont vannak olyan helyzetek, amikben a társadalom, meg az élet egyre több felelősséget, lelki érettséget vár el már egyre fiatalabb korban. Meg hát embertől is függ, hogy ki milyen értelmes.
Aztán az ilyenek feléről kiderül, hogy lehet már vagy 15-16 éves, akinek aztán fényévekkel több fogalma van a világról...
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Ákos Ákos 699.