Starity

Adatlapos topik 3.

173 oldal 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2020. szeptember 26. 12:49 #2681
Blaniic
Blaniic

StátuszHa esik, keress szivárványt, ha sötét van, keress csillagokat!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 689
Csatolások: 1083
Azonosító: 173309
Sziasztok!
Szeretném elkérni Robert Sheehan lapját, már több mint másfél éve nem volt szerkesztve. Illetve Sarah Paulson lapját hogy kérhetem el? A szerkesztője több mint 3 hónapja nem volt az oldalon, illetve a lap is több mint másfél éve nem volt szerkesztve, viszont 1500 alatti.
Köszönöm! meghajolo.gif
2020. szeptember 26. 14:28 #2682
- törölt felhasználó -    
Sziasztok!
Szeretném elkérni Lin-Manuel Miranda adatlapját, mert már 2018 óta nem volt frissítve, és a szerkesztő sem aktív azóta.
Előre is köszönöm! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Alysia
2020. szeptember 26. 19:16 #2683
Alysia
Alysia
Sweet Little Hale ♡

Státuszdon't analyze everything. just do it.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 1782
Csatolások: 69815
Azonosító: 265584
Idézet (Blaniic @ 2020.09.26. 12:49)
Sziasztok!
Szeretném elkérni Robert Sheehan lapját, már több mint másfél éve nem volt szerkesztve. Illetve Sarah Paulson lapját hogy kérhetem el? A szerkesztője több mint 3 hónapja nem volt az oldalon, illetve a lap is több mint másfél éve nem volt szerkesztve, viszont 1500 alatti.
Köszönöm!  meghajolo.gif

Szia!
Mivel mindkét lap 1500 alatti, így teljes életrajz ellenében kérhetőek el.
2020. szeptember 26. 20:21 #2684
- törölt felhasználó -    
Hali! Szeretném elkérni Yuri Lowenthal, Warren Kole és Peter Stromare lapjait. Nem nagy értékkel bírnak rajongókat tekintve, régóta nem is szerkesztik őket és főleg Yurira nagyon ráfér már kis rendbe tétel, mert az alapok sem a legjobbak (bevezető, alapadatok stb.)
Köszi!
2020. szeptember 27. 16:14 #2685
- törölt felhasználó -    
Sziasztok! smileeee.gif
Szeretném elkérni az alábbi két adatlapot, mivel semmilyen információ nincsen fent róluk és én szívesen szerkeszteném őket. thumbsup.gif
Előre is köszönöm! meghajolo.gif
(Mivel ikrek és duóban zenélnek az életrajzuk nem nagyon tér el egymástól)

Marcus Gunnarsen életrajza + profilképe
Korai élete:
Marcus Gunnarsen 2002. február 21-én született Norvégiában, Elverum városában. Édesanyja Gerd Anne, édesapja pedig Kjell-Erik. Ikertestvére Martinus, valamint van egy idősebb testvére, Signe és fiatalabb Emma, aki szintúgy zenél, eMMa név alatt. Marcus 15 perccel idősebb ikertestvérénél, Martinusnál. Nem sokkal születésük után Trofors városba költöztek, ahol jelenleg is élnek.

Karriere:
2012: Melodi Grand Prix Junior
2012-ben Marcus és Martinus részt vettek a Melodi Grand Prix Junior tizenegyedik évadjában. A norvég fővárosban Oslóban, az Osló-i Spektrumban tartották a versenyt, amit a Norvég Broadcasting Corporation (NRK) élőben közvetített, és a házigazdája Margrethe Røed és Tooji volt. A versenyt a "To dråper vann" (angolul: "Two Drops of Water") dallal nyerték meg. A dal a Norvég Singles Chart 8. helyén végzett.

2015 - 2016: Hei & Together
2015. február 23-án kiadták debütáló stúdióalbumukat, a Hei-t (angolul: Hi). Az album az 1. helyen végzett a norvég albumlistán, majd 35 hétig fent volt a listán, az utolsó 20 hétben is a legjobb tíz között volt. 2015. július 24-én kiadták az "Elektrisk" (angolul: "Electric") kislemezt, amelyen közreműködött, a szintén norvég, Katastrofe énekes. A dal a Norvég Singles Chart-on a 3. helyén kezdett. 2015. szeptember 25-én kiadták az "Ei som deg" (angolul: "One Like You") kislemezt, Inner Tier társaságában. A dal a Norvég Singles Chart 15. helyén végzett. November 6-án kiadták a Hei albumuk második változatát, ami a "Hei (Fan Special)" nevet kapta, ugyanazokkal a dalokkal és néhány extrával, az egyik extra az Elektrisk. 2016 májusában a duó három kislemezt adott ki. Az első, a "Girls", a híres Madcon szereplésével, mely Norvégiában az első helyen debütált. A második és a harmadik, a "Heartbeat" és az "I Don't Wanna Fall in Love", néhány nappal a "Girls" megjelenése után jött ki, melyek a 21., illetve a 37. helyen debütáltak. Ők követték a "Light It Up" és "One More Second" kislemezek. 2016 novemberében kiadták első angol nyelvű albumukat, Together címmel. Az album tartalmazza a "Girls", "Heartbeat", "Light It Up" és "One Second Second" című slágereiket. A megjelenést követő héten a Together Norvégiában és Svédországban az 1., Finnországban a 6. helyen debütált. Mint fiatal tehetségek, részt vettek a 2016-os Nobel-békedíj koncerten, 2016. december 11-én Norvégiában, a Telenor Arénában, ahol a "Without You" és a "Bae" nevű dalokat adták elő.

2017 - 2019:
2017. május 21-én, Silentó amerikai rapper mellett kiadták a "Like It Like It" kislemezt. Július 1-én jelent meg a "First Kiss" kislemez. Ugyanebben a hónapban, július 14-én, Victoria svéd koronahercegnő 40. születésnapján léptek fel saját, kifejezetten neki írt dalukkal ("On This Day"). Július végén kiadták a "Dance with You" kislemezt, majd október 15-én a "Make You Believe in Love" című kislemezt. A kislemez Norvégiában a 34., Svédországban a 47. helyet érte el. 2018-ban a CelebMix 21 dalában is szerepeltek. November 4-én jelent meg a "One Flight Away" című kislemezük, majd november 15-én a "Never"-t. November 17-én a kiadták harmadik stúdió albumukat, ami a Moments nevet kaptat. Szeptember 27-én jelent meg az "Invited" című kislemezük. Kisebb kihagyás után, 2019. július 1-jén jelent meg az újabb szerzeményük a "Pocket Dial", mely a legújabb EP-jük egy dala. Az EP a SOON nevet kapta.

2019 - jelen:
A "Pocket Dial" dal és a SOON EP megjelenése után egy kis időre visszavonultak a nyilvánosság elől, hogy még többet koncentrálhassanak új dalok megírásán. Legújabb kislemezünk október 2-án fog megjelenni "Love You Less" névvel.

Érdekességek:
• Van egy Tico nevű Golden Retriever fajtájú kutyájuk
• Nem szereti a hagymát és a paradicsomot
• Nem szereti, ha úgy hívják őt, hogy: Marius, Markus
• Eredeti hajszíne barna, de szőkére festeti
• Jelenleg szingli
• Szeretne egy kígyót háziállatnak
• Szeretne egyszer ellátogatni Japánba
• Ariana Grande a celeb crusha
• Fél a pókoktól
• Néha olvasnak fanfiction-öket, amelyeket a rajongók kreáltak róluk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Martinus Gunnarsen életrajza + profilképe
Korai élete:
Martinus Gunnarsen 2002. február 21-én született Norvégiában, Elverum városában. Édesanyja Gerd Anne, édesapja pedig Kjell-Erik. Ikertestvére Marcus, valamint van egy idősebb testvére, Signe és fiatalabb Emma, aki szintúgy zenél, eMMa név alatt. Martinus 15 perccel fiatalabb ikertestvérénél, Marcusnál. Nem sokkal születésük után Trofors városba költöztek, ahol jelenleg is élnek.

Karriere:
2012: Melodi Grand Prix Junior
2012-ben Marcus és Martinus részt vettek a Melodi Grand Prix Junior tizenegyedik évadjában. A norvég fővárosban Oslóban, az Osló-i Spektrumban tartották a versenyt, amit a Norvég Broadcasting Corporation (NRK) élőben közvetített, és a házigazdája Margrethe Røed és Tooji volt. A versenyt a "To dråper vann" (angolul: "Two Drops of Water") dallal nyerték meg. A dal a Norvég Singles Chart 8. helyén végzett.

2015 - 2016: Hei & Together
2015. február 23-án kiadták debütáló stúdióalbumukat, a Hei-t (angolul: Hi). Az album az 1. helyen végzett a norvég albumlistán, majd 35 hétig fent volt a listán, az utolsó 20 hétben is a legjobb tíz között volt. 2015. július 24-én kiadták az "Elektrisk" (angolul: "Electric") kislemezt, amelyen közreműködött, a szintén norvég, Katastrofe énekes. A dal a Norvég Singles Chart-on a 3. helyén kezdett. 2015. szeptember 25-én kiadták az "Ei som deg" (angolul: "One Like You") kislemezt, Inner Tier társaságában. A dal a Norvég Singles Chart 15. helyén végzett. November 6-án kiadták a Hei albumuk második változatát, ami a "Hei (Fan Special)" nevet kapta, ugyanazokkal a dalokkal és néhány extrával, az egyik extra az Elektrisk. 2016 májusában a duó három kislemezt adott ki. Az első, a "Girls", a híres Madcon szereplésével, mely Norvégiában az első helyen debütált. A második és a harmadik, a "Heartbeat" és az "I Don't Wanna Fall in Love", néhány nappal a "Girls" megjelenése után jött ki, melyek a 21., illetve a 37. helyen debütáltak. Ők követték a "Light It Up" és "One More Second" kislemezek. 2016 novemberében kiadták első angol nyelvű albumukat, Together címmel. Az album tartalmazza a "Girls", "Heartbeat", "Light It Up" és "One Second Second" című slágereiket. A megjelenést követő héten a Together Norvégiában és Svédországban az 1., Finnországban a 6. helyen debütált. Mint fiatal tehetségek, részt vettek a 2016-os Nobel-békedíj koncerten, 2016. december 11-én Norvégiában, a Telenor Arénában, ahol a "Without You" és a "Bae" nevű dalokat adták elő.

2017 - 2019:
2017. május 21-én, Silentó amerikai rapper mellett kiadták a "Like It Like It" kislemezt. Július 1-én jelent meg a "First Kiss" kislemez. Ugyanebben a hónapban, július 14-én, Victoria svéd koronahercegnő 40. születésnapján léptek fel saját, kifejezetten neki írt dalukkal ("On This Day"). Július végén kiadták a "Dance with You" kislemezt, majd október 15-én a "Make You Believe in Love" című kislemezt. A kislemez Norvégiában a 34., Svédországban a 47. helyet érte el. 2018-ban a CelebMix 21 dalában is szerepeltek. November 4-én jelent meg a "One Flight Away" című kislemezük, majd november 15-én a "Never"-t. November 17-én a kiadták harmadik stúdió albumukat, ami a Moments nevet kaptat. Szeptember 27-én jelent meg az "Invited" című kislemezük. Kisebb kihagyás után, 2019. július 1-jén jelent meg az újabb szerzeményük a "Pocket Dial", mely a legújabb EP-jük egy dala. Az EP a SOON nevet kapta.

2019 - jelen:
A "Pocket Dial" dal és a SOON EP megjelenése után egy kis időre visszavonultak a nyilvánosság elől, hogy még többet koncentrálhassanak új dalok megírásán. Legújabb kislemezünk október 2-án fog megjelenni "Love You Less" névvel.

Érdekességek:
• Van egy Tico nevű Golden Retriever fajtájú kutyájuk
• Nem szereti a hagymát, a paradicsomot és az olajbogyót
• Nem szereti, ha úgy hívják őt, hogy: Martinius, Martinez
• Eredeti hajszíne barna, de szőkére festeti
• Jelenleg szingli
• Szeretne egyszer ellátogatni Japánba
• Ariana Grande a celeb crusha
• Fél a méhektől
• Néha olvasnak fanfiction-öket, amelyeket a rajongók kreáltak róluk

A baloldali Martinus, míg a jobboldai Marcus
2020. szeptember 27. 21:09 #2686
allisonhale.
allisonhale.
detective girl.

Státuszto the stars who listen and the dreams that are answered.
Hozzászólás: 2598
Csatolások: 20666
Azonosító: 267416
Sziasztok!
Kérlek csatoljátok hozzám Suzanne Collins, Veronica Roth és ILIRA adatlapját.
Köszönöm!
2020. szeptember 28. 12:23 #2687
- törölt felhasználó -    
Sziasztok! biggrin.gif
Ha lehetséges, szeretném még elkérni Max Schneider adatlapját. Jelenleg nincsen szerkesztője, illetve nincsen ott a "Szerkesztőnek jelentkezem" gomb, ezért írok.
Előre is köszönöm meghajolo.gif
2020. szeptember 28. 15:42 #2688
- törölt felhasználó -    
Ja hát gondoltam, hogy most már akármit csinálhatok, felkerültem a fekete listára, nem tudok én már kiegyezni... Hiába érveltem jókat,gyorsan ki lettek törölve azok a hozzászólásaim, nehogy valaki meglássa, hogy nekem is lehet igazam. Elmondtam azt is, hogy ezek a lapok senkit sem zavarnának, csak normálisan megakartam csinálni, de akkor megkérlek téged, hogy legalább Yuri alapdolgait tedd rendbe, ha már másnak nem engeded. Nagyon ráfér egy gyors javítás/frissítés! beer.gif Jobb lenne, ha a státuszodban írt szöveget tartanád, de sajna nem.
Azért köszike!
2020. szeptember 28. 17:03 #2689
Selz
Selz
leighade™

Státusz" I'm still here bitches. And I know everything. -A "
Hozzászólás: 3563
Csatolások: 68357
Azonosító: 155975
Idézet (Playstation_Sony-Fan @ 2020.09.28. 15:42)
Ja hát gondoltam, hogy most már akármit csinálhatok, felkerültem a fekete listára, nem tudok én már kiegyezni... Hiába érveltem jókat,gyorsan ki lettek törölve azok a hozzászólásaim, nehogy valaki meglássa, hogy nekem is lehet igazam. Elmondtam azt is, hogy ezek a lapok senkit sem zavarnának, csak normálisan megakartam csinálni, de akkor megkérlek téged, hogy legalább Yuri alapdolgait tedd rendbe, ha már másnak nem engeded. Nagyon ráfér egy gyors javítás/frissítés! beer.gif Jobb lenne, ha a státuszodban írt szöveget tartanád, de sajna nem.
Azért köszike!

Nincs semmilyen "fekete lista", csupán, ahogy eddig is minden tagnál tettük, nem csatolunk lapokat, amíg nincsenek a meglévők rendbe rakva. Senki másnak nem szúrja a szemét ez a szabály, csak neked. Az, hogy a 2017-es infó után gyorsan beírsz egy mostanit, nem jelenti azt, hogy friss a lap. A személyeskedést pedig kérlek fejezd be, mert következményei lesznek. beer.gif
2020. szeptember 28. 19:06 #2690
- törölt felhasználó -    
Idézet (Selz1992 @ 2020.09.28. 17:03)
Nincs semmilyen "fekete lista", csupán, ahogy eddig is minden tagnál tettük, nem csatolunk lapokat, amíg nincsenek a meglévők rendbe rakva. Senki másnak nem szúrja a szemét ez a szabály, csak neked. Az, hogy a 2017-es infó után gyorsan beírsz egy mostanit, nem jelenti azt, hogy friss a lap. A személyeskedést pedig kérlek fejezd be, mert következményei lesznek. beer.gif

A szabály nem nagy gond, csak éppen az amik itt mennek nem fair... A múltkor már összefoglaltam az érveket, de szépen törölve lettek. Másokat is láttam kiadni, nem is csoda. Tudnánk most is bizonyítani, de nem akarok mást rossz színben feltüntetni, mert engem nem zavar, ha kap valakit lapot és frissíti.
Ha ilyen elég értékes lapokat kérnénk, akkor azt megértem, hogy nem kapom meg, de hogy ilyen kis lapoknál ekkora felhajtást, az kicsit sok.
Azt még azért leírom megint, hogy pl. Ashley Johnson-t sem kaptam meg, aztán másik úton megszereztem és a nulla életrajzból csak csináltam valamit, meg szépen kiegészítettem itt-ott.
Még mondhatnánk dolgokat, de úgyis törölve lesz, meg nincs időm 5-ször leírni ugyanazt. Kellene valami új szabály ilyen eseteknél, ha kis értékű lapot kér az ember, akit nem szerkesztenek. Nem kérek nagy dolgot, valahogy csak lehetne egyezni, kijavítom és visszacsatolhatod, ha úgy jobb neked, csak nem bírom nézni, hogy még az alapok is ennyire rosszak.
2020. szeptember 28. 19:52 #2691
Lordi Angel
Lordi Angel

StátuszFirst rule of avoiding disappointment: lower your expectations.
Hozzászólás: 1580
Csatolások: 323
Azonosító: 126872
Sziasztok!
El szeretném kérni Jack Quaid adatlapját, mert nincs szerkesztője.
Nagyon megköszönném,ha szerkeszthetném meghajolo.gif
2020. szeptember 28. 22:28 #2692
- törölt felhasználó -    
Hali!

Szeretnénk új lapokkal nyitni, ezért kibővítettem Ashley lapját, ahogy Alysia kérte. Így most akkor szeretném elkérni Yuri Lowenthal, Warren Kole és Peter Stromare lapjait.

Köszönet!
1 felhasználónak tetszik: Selz1992
2020. szeptember 29. 09:18 #2693
pporakoo
pporakoo
頭文字D

Státusztake my pressure to the moon, astronaut •
Hozzászólás: 1549
Csatolások: 307
Azonosító: 261438
Helló. Meg tudnátok azt oldani, hogy az Ő művésznevét az idézőjelek között csak az adatlapján mutassa? Szóval, hogy a keresésben ne látszódjon. Sok másik hírességnél úgy látom, azért is lenne jobb nála is így. Köszönöm előre is.
2020. szeptember 30. 13:48 #2694
- törölt felhasználó -    
Sziasztok! biggrin.gif
Ha lehetséges szeretném elkérni Ryland Lynch adatlpaját szerkesztője már régóta nem aktív, illetve ráfér a frissítés. Nem szeretném megtartani, így miután frissítettem, írok és kérlek csatoljátok el.
Előre is köszönöm. meghajolo.gif

Életrajza:
Korai élete:
Ryland 1997. április 17-én született Ryland Michael Lynch néven a Coloradi állambeli Littleton városban. Szülei Mark és Stormie Lynch, valamint négy idősebb tetsvére van, három fiú és egy lány; Riker, Rydel, Rocky és Ross. Ő a legfiatalabb a családban.

Zenei karrierje:
Testvérei 2009-ben megalapították az R5 nevű bandát, ahol a négy idősebb testvére és egy közeli barátjuk zenélt 2018-ig.
Ryland többször elkísérte őket a turnékra, sokan hívták őt a banda menedzserének, amit ám ő nem tagadott, nem ő volt az igazi menedzser.
2015. augusztus 28-án adta ki első saját zenéjét, ami nem ő hanem az akkori barátnője Savannah Hudson énekel. A dal címe, "Fall Back In Love". Következő és egyben utolsó száma a "Take Me There" nevet kapta, s 2016. február 5-én jelent meg. Dalon Daisy Guttridge működött közre.

Színészi karrierje:[
Szerepelt a Kids Bop reklámban és videóban Sean Kingstonnal, valamint a The Fresh Beat Bandben is.

Jelenleg csak az Instagramon aktív.
2020. szeptember 30. 17:23 #2695
goldman
goldman
Hozzászólás: 2469
Csatolások: 6673
Azonosító: 67315
Sziasztok!
Szeretném elkérni ezt a lapot https://starity.hu/sztarok/russell-crowe/ , a szerkesztője évek óta hozzá se nyúlt, szeretném kicsit rendbeszedni.
Köszönöm! meghajolo.gif
2020. szeptember 30. 18:09 #2696
Blaniic
Blaniic

StátuszHa esik, keress szivárványt, ha sötét van, keress csillagokat!
Hozzászólás: 689
Csatolások: 1083
Azonosító: 173309
Sziasztok!
imadomacsoki nekem adta Jenna Ortega és Paris Berlec lapját.
Köszönöm a csatolást! meghajolo.gif
2020. szeptember 30. 20:29 #2697
Astelia
Astelia
ℳαяαบđєя™

StátuszYou only live once, but if you do it right, once is enough.
Hozzászólás: 17516
Csatolások: 18295
Azonosító: 168141
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy lap szerkesztési ideje lejárt, de 1500 alatti, akkor azt is teljes életrajzzal lehet elkérni?

Előre is köszönöm a választ meghajolo.gif
2020. szeptember 30. 20:51 #2698
Alysia
Alysia
Sweet Little Hale ♡

Státuszdon't analyze everything. just do it.
Hozzászólás: 1782
Csatolások: 69815
Azonosító: 265584
Idézet (Lil98 @ 2020.09.30. 20:29)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy lap szerkesztési ideje lejárt, de 1500 alatti, akkor azt is teljes életrajzzal lehet elkérni? 
Előre is köszönöm a választ meghajolo.gif

Szia! Igen, minden 1500 alatti lapot csak teljes életrajzzal lehet elkérni.
1 felhasználónak tetszik: Lil98
2020. október 01. 00:34 #2699
Astelia
Astelia
ℳαяαบđєя™

StátuszYou only live once, but if you do it right, once is enough.
Hozzászólás: 17516
Csatolások: 18295
Azonosító: 168141
Sziasztok!

Meghoztam a két teljes életrajzot. Szeretném elkérni Brendon és Patrick adatlapját. Mindketten 2019-ben voltak utoljára szerkesztve, a szerkesztőjük pedig pár hónapja nem aktív.

Előre is köszönöm meghajolo.gif

Brendon életrajza

Amit tudni kell róla
Brendon Urie amerikai énekes, dalszövegíró, zenész. A Panic! at the Disco frontembere, az együttes egyetlen eredei tagja.

Magánélete, korai élete

1987. április 12-én a Utah állambeli St. George-ban született Brendon Boyd Urie néven. Szülei, Grace és Boyd Urie ötödik, s egyben legfiatalabb gyermekeként látta meg a napvilágot. Két éves korában a család a Nevada államban található Las Vegas-ba költözött. Édesanyja révén egynegyed polinéz származású. Mormon neveltetésben részesült, ám a templomban való nemtetszése és az ideológiában való nem hívése miatt 17 éves korára otthagyta hitét. A las vegasi Palo Verde Középiskolában tanult, egy itteni gitáróráján ismerkedett meg a későbbi Panic! basszusgitáros Brent Wilson-nal, aki felajánlotta neki, hogy csatlakozzon a bandájához, éppen gitárosra volt szükségük.

Saját magát „görcsösnek” és „fogyatékosnak” jellemezte a középiskolában, elmondta, hogy egy diáktársa folyamatosan zaklatta. Hogy fizetni tudja a zenekar próbahelyét, a Tropical Smoothie Cafe-ban dolgozott, ahol több alkalommal is énekelt a vendégeknek. Erről így nyilatkozott: „Bármit elénekeltem, amit akkoriban hallgattam, de kéréseket is elfogadtam. Emlékszem, hogy énekeltem pár Scorpions és W.A.S.P. számot, a ’80-as évek himnuszaiért mindig jó borravalót kapni. Rengeteg mindent énekeltem. Néhány embernek tetszett, néhánynak kevésbé. Tisztelnem kellett más emberek kívánságait, de volt egy-két ember, akik megkértek, hogy énekeljek. Az mindig szórakoztató.”

2005 és 2006 között Audrey Kitching volt a párja, akivel 2006 végén szakítottak. 2007-ben azt pletykálták, hogy Fabiola Garatti-val jött össze, ám ezt senki nem erősítette meg. 2013. április 27-én Los Angeles-ben vette feleségül Sarah Orzechowski-t, akit 2011 szeptemberében jegyzett el. A páros 2009-ben, Brendon egyik showja alatt találkozott, ekkor Sarah még párkapcsolatban élt. 8 hónappal később Hayley Williams újra bemutatta őket egymásnak, kapcsolatuk ekkor kezdődött. A Vices & Virtues albumon található Sarah Smiles című dalt felesége inspirálta.

2013-ban azt nyilatkozta, hogy kísérletezett férfiakkal, „azt hiszem, ha valahova sorolnom kéne magam, akkor azt mondanám, hogy heteroszexuális vagyok”. 2018-ban pánszexuálisként jellemezte magát – „egy nővel házasodtam össze és nagyon szerelmes vagyok belé, de nem vagyok a férfiak ellen sem, az embert kedvelem. […]”

Egy 2016-os Rolling Stone-nak adott interjújában elmondta, hogy synesthesia-ja van, ami egy neurológiai betegség. Fiatalabb korábban ADHD-val diagnosztizálták, amire gyógyszert is szed. Szeret ezzel kapcsolatban nyílt lenni a rajongóival.

2017 februárjában elköltözött Los Angeles-ből, egy nem ismert helyre, mert a rajongói „folyamatos látogatásaitól és zaklatásától” nem érezte magát biztonságban.

2018 végétől gyakran streamel a népszerű Twitch oldalon.

Karrier

Panic! at the Disco

Brendon és Brent Wilson egy középiskolai gitár órán találkoztak, ahol Wilson megkérte, hogy csatlakozzon az együtteséhez, a Panic! at the Disco-hoz, éppen szóló gitárost kerestek. A banda eredeti frontembere Ryan Ross volt, ám miután Brendon egy próba alkalmával helyettesítette őt, a lenyűgözött társai felkérték énekesnek.

Első albumuk 2005. szeptember 27-én jelent meg A Fever You Can’t Sweat Out címmel, s a 112. helyet foglalta el a Billboard 200 listáján. Ezen az albumon található az „I Write Sins Not Tragedies”, mely az egyik legnagyobb népszerűséggel rendelkező számuk, s mely instant siker lett. Az ehhez készült videoklip megnyerte a 2006-os MTV Video Music Awards díjat. 2006-ban Brent Wilson elhagyta az együttest, helyére Jon Walker érkezett.

2007 tavaszán elkezdtek dolgozni második stúdióalbumukon, amely 2008. március 21-én jelent meg Pretty. Odd. címmel. 2008-ban felléptek a Honda Civic turnén. 2009 tavaszán elkezdtek dolgozni a harmadik albumon. 2009 júliusában Jon Walker és Ryan Ross kilépett a bandából. Egy hónappal később turnézni mentek a Blink-182-vel, majd nem sokkal később megjelent a „New Perspective”, amelyet Brendon az Ördög bújt beléd című filmhez írt.

2011. március 22-én jelent meg a harmadik stúdióalbum, Vices & Virtues névvel. A negyedik album megjelenésére 2013. október 8-án került sor, ez a Too Weird to Live, Too Rare to Die! címet kapta – az új album a Billboard 200 listáján a második helyen debütált. Az együttes csatlakozott a Fall Out Boy Save Rock and Roll nevezetű turnéjához. 2014. július 21-én Brendon megnyerte a Legjobb Vokalista díjat az Alternative Press Music Awards-on.

2015-ben Spencer Smith elhagyta az együttest, s ezzel Brendon maradt az egyedüli eredeti tag. Nem sokkal ezután Urie azt nyilatkozta, hogy elkezdett dolgozni az ötödik stúdióalbumon. A Death of a Bachelor 2016. január 15-én jelent meg, ez lett az együttes első Number One albuma. 2017. december 27-én Dallon Weekes is bejelentette távozását.

A hatodik stúdióalbum megjelenésére 2018. június 22-én került sor, ez a Pray for the Wicked, mely jelenleg az együttes legsikeresebb albuma. Ezen található többek között a High Hopes és a Say Amen (Saturday Night) is. A Death of a Bachelor-höz hasonlóan ez is elérte az első helyet.

Egyéb projectek

Patrick Stump mellett hallható a The Cab „One of THOSE Nights” című dalában, mely a banda debütáló albumán található. Több Fall Out Boy dalban is vokálozott, ilyen például a „What a Catch, Donnie”, a „20 Dollar Nose Bleed” és a „7 Minutes In Heaven”.

Hallható a Coca Cola Company dalában, az „Open Happiness”-ben, illetve szerepelt a videóklipben is, mely 2009. július 16-án jelent meg. 2013 decemberében többek között Billy Joel és Barack Obama, akkori amerikai elnök előtt énekelt.

A vokálozás mellett több FOB klipben is feltűnik – ilyen például a „Little Less Sixteen Candles, A Little More Touch Me” vagy a „Headfirst Slide into Cooperstown on a Bad Bet”. A Gym Class Heroes egyik videójában, a „Clothes Off!!”-ban is látható. Közreműködött egy szám erejéig Rivers Cuomo-val a Weezer együttesből. 2014. március 24-én közreműködött Travie McCoy egyik dalában, a „Keep On Keeping On”-ban.

2015-ben írt egy dalt a Spongyabob Kockanadrág musicalhez. 2017. április 11-én derült ki, hogy szerepelni fog Cindy Lauper Tony-díjas Broadway musicalében, a Kinky Boots-ban, melyben az egyik főszereplőt, Charlie Price-ot alakította 2017. május 26. és 2017. augusztus 6. között.

2018 júniusában elindította a Highest Hopes Foundation-t, amely olyan non-profit szervezeteket segít, amelyek az emberi jogokat és a diszkriminált közösségek segítését helyezi előtérbe. Az alapítvány elindításakor 1 millió dollárt adományozott, majd a Pray for the Wicked turné alatt minden eladott amerikai jegyből 1 dollár is az alapítványhoz került.

2019. április 26-án jelent meg Taylor Swift és Brendon közös dala, a „Me!”, mely az énekesnő hetedik albumának egy száma.

Hang és hatások

4 oktávot magába foglaló (D2 – C7) tenor hangszínnel rendelkezik. Hangja kiterjedt és sokoldalú – ez legjobban a 2013-ban megjelő „This is Gospel”-ben figyelhető meg.

Olyan emberek/zenekarok voltak rá hatással, mint Frank Sinatra, a Queen, David Bowie és Tom DeLonge.

Diszkográfia

Stúdióalbumok
2005. szeptember 27. – A Fever You Can’t Sweat Out
2008. március 21. – Pretty. Odd.
2011. március 22. – Vices & Virtues
2013. október 8. – Too Weird to Live, Too Rare to Die
2016. január 15. – Death of a Bachelor
2018. június 22. – Pray for the Wicked

Élő albumok

2006. június 13. – Live Session
2008. december 2. – Live in Chicago
2011. szeptember 27. – iTunes Live
2017. december 15. – All My Friend We’re Glorious

EP

2014. május 6. - Nicotine

Patrick életrajza

Amit tudni kell róla

Patrick Stump amerikai zenész, énekes, dalszövegíró, producer és színész. A Fall Out Boy frontembere és gitárosa. A FOB hiátusa alatt szólókarrierbe kezdett.

Korai élete, magánélete

1984. április 27-én született az Illinois állambeli Evanston-ben Patrick Martin Stumph néven. Édesapja, David folk énekes és édesanyja, Patricia (szül. Vaughn) könyvelő harmadik gyermekeként. Bátyja, Kevin hegedűművész, illetve van egy nővére, Megan. Szülei nyolc éves korában elváltak. Illinois-ban, Glenview-ban nőtt fel és a Glenbrook South Középiskolában tanult. A zene iránti szenvedéllyel nevelkedett, „Mindig zenét játszottam … valahogy mindig jelen volt”. Eredetileg dobolt különféle chicagoi bandákban – ilyen volt többek között a Public Display of Infection vagy az Xgrinding processX. Zenei bálványai közé tartozott Michael Jackson, Elvis Costello, Tom Waits és Nat King Cole. 2006-ban a könnyebb kimondás érdekében elhagyta a h-t a vezetéknevéből.

2012-ben vette feleségül hosszútávú barátnőjét, Elisa Yao-t, akivel Chicago-ban élnek. 2014-ben énekelt a mostohatestvére esküvőjén. 2014 szeptemberében jelentette be, hogy Elisa első gyermekükkel várandós, Declan október 13-án jött a világra. 2016-ban derült ki, hogy kétszeres apává vált.

A Fall Out Boy hiátusa alatt 29 kg-ot fogyott le, különböző egészségügyi problémák miatt – asztma és cukorbetegség, illetve magas koleszterinszint és vérnyomás.

Karrier

Fall Out Boy

A banda alapító gitátorosa, Joe Trohman és Patrick azonos zenei ízlésük miatt találkoztak egymással, Joe később bemutatta Stump-ot Pete Wentz-nek. Habár eredetileg dobosnak jelentkezett, Patrick lett a banda énekese, később pedig az egyik gitárosa. Pete-tel közösen írják a dalokat. Az együttes első mini LP-je, a Fall Out Boy’s Evening Out with Your Girlfriend 2003 márciusában jelent meg az Uprising Records gondozásában. Első stúdióalbumukat már a Fueled by Ramen kiadóval jelentették meg, a Take This to Your Grave 2003. május 6-án jelent meg.

2003-ban aláírtak az Island Records-nál, ahol megjelentették a My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue akusztikus EP-jüket, ez a Billboard 200 153. helyén debütált. Harmadik stúdióalbumuk 2005. május harmadikán jelent meg From Under the Cork Tree címmel, az album végül dupla platina lett. Jelöltek voltak a 2005-ös Grammy Award-on.

Az Infinity on High 2007-ben jelent meg, s egyből nagy siker lett – első helyen debütált a Billboard 200 listán, ezzel az együttes első Number One albuma lett. A 2007-es világturnét követően, 2008. december 10-én megjelent a Floe á Deux, mely a nyolcadik helyet érte el a Billboard 200-on. Az I Don’t Care a 21. helyen áltt a Hot 100 listán és platina lett. 2009 végén bejelentették, hogy szünetre mennek, a tagok egyéb projektjei miatt – Patrick szólókarrierbe kezdett, Trohman és Hurley megalapították a The Damned Things heavy metal bandát, Wentz pedig megalapította a Black Cards-ot.

2013. február negyedikén váratlanul bejelentették visszatérésüket. Ugyanezen év április 12-én jelent meg a Save Rock and Roll nevezű stúdióalbumok, illetve bejelentették az új turné dátumait is. 2013 és 2014 között folyamatosan turnéztak. 2013 októberében megjelentették a PAX AM Days című EP-jüket.

A hatodik album, az American Beauty/American Psycho 2015 elején jelent meg, ez volt a banda első No. 1 albuma a Billboard 200-on. Az albumot a tripla platinum Centuries követte. 2017 áprilisában jelent meg a Young and Menace, a hetedik stúdióalbum vezető dala. A Mania 2018. január 19-én debütált a Billboard 200 első helyén. 2018. augusztus 23-án jelent meg a Lake Effect Kid. 2018. december hetedikén másodszorra is jelölték őket a Grammy Awards-on.

Szólókarrier

2010 januárjában bejelentette, hogy egy szólóalbumon dolgozik, az ezen található dalokat mind ő írta és énekelte. A Soul Punk 2011. október 18-án jelent meg. A címet úgy magyarázta, hogy mind a lélekhez, mint pedig a punkhoz hozzá akart járulni. „Még mindig olyan dühös vagyok, mikor punk bandákban üvöltöttem, de úgy érzem, hogy ezt a pozitivitás felé irányítom, melynek a közepe a szeretet.” A 2010-es SXSW-n több számot is előadott új albumáról.

Szóló karrierje első EP-jét 2011. február 22-én jelentette meg, Truant Wave címmel, saját kiadóján, a Nervous Breakdance Media-n keresztül. Az EP-n olyan dalok voltak, melyekkel kapcsolatban erősen érzett, de úgy érezte, hogy nem illenek bele a Soul Punk narratívájába. 12 kisebb koncertet adott az Egyesült Államokban a Soul Punk és a Truant Wave népszerűsítése érdekében. A turné 2011. április 3-án kezdődött és április 15-én ért véget. 2011 májusában, négy alkalommal Patrick nyitott Bruno Mars és Janelle Monáe turnéján. Második amerikai turnéját augusztus 3-án kezdte, október 9-én egy egy hónapos USA turnét jelentett be a Panic! at the Disco-val.

2012 februárjában egy blogbejegyzés után eltűnt az internetről. Ebben megemlítette, hogy abbahagyja a koncerteket. Azt nyilatkozta, hogy a folyamatos kritikák miatt, amelyek a Soul Punk és a Folie á Deux miatt érték, úgy érezte, hogy „ez egy nagy kozmikus jel, amely azt mondja, hogy el kéne tűnnöm”. „Csábító azt mondani, hogy soha többet nem fogok játszani/turnézni/rögzíteni, de azt hiszem, hogy a pesszimizmus mondatja velem.”

Május 20-án visszatért a bloghoz, ahol leírta, hogy „soha nem fogom abbahagyni a zenét, csak egy kis ideig nem fogok sajátot kiadni”. 2016. július 18-án megnyerte a Legjobb Vokalista díjat az Alternative Press Awards-on.

Zenei projectek

Számos Fall Out Boy album mellett, több albumon is közreműködött producerként. Szerepelt a The Roots egyik 2008-as dalában. 2009. február elsején a Gretsch kiadta a G5135CVT-PS Patrick Vaughn Stump Sugnature Series „STUMP-O-MATIC” Electromatic® CVT modellt.

2012. szeptember 23-án előadta a Black Hole Sun-t a londoni iTunes Festival-on. Elkészítette saját verzióját a Tuti Gimi főcím dalához, mely hallható volt a nyolcadik évadban. 2014 végén segítségként jelent volt a The Voice-ban. 2015. november 5-é ón derült ki, hogy rögzített egy dalt a Charming című animációs filmhez, ez volt a Trophy Boy.

2016-ban közreműködött a Blink-182 ötödik stúdióalbumán. 2018 szeptemberében jelentették be, hogy zeneszerzőként részt vesz a Spell című film készítésében.

Színészet

2008 januárjában vendégszerepelt az Esküdt ellenségek egy részében. 2009-ben szerepelt a Moustachette című rövidfilmben. A Doktor House nyolcadik évadában egy laboratóriumi technikust kelt életre. A Robor Chicken több részében is hallható, illetve a Star vs. The Forces of Evil-ben is szinkronizál. 2017-ben vendégszerepelt a Teen Titans Go!-ban. Látható volt a 11 részes The Young Blood Chronicles-ben, amely a banda 2013-as Save Rock and Roll albumához készült.

Diszkográfia

Fall Out Boy
2003. március 25. – Fall Out Boy’s Evening Out with Your Girlfriend
2003. május 6. – Take This to Your Grave
2004. május 18. – My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue
2005. május 3. – From Under the Cork Tree
2007. február 6. – Infinity on High
2008. december 10. – Folie á Deux
2013. április 12. – Save Rock and Roll
2015. január 16. – American Beauty/American Psycho
2018. január 19. – Mania

Szóló

2011. február 22. – Truant Wave
2011. október 18. – Soul Punk

Filmográfia

2005 - Bedussey- Bedussey
2006 - Tuti gimi / One Tree Hill – önmaga (1 epizód)
2008 - Esküdt ellenségek / Law & Order – Marty Dressler (1 epizód)
2009 – Moustachette – Eugene Arlington
2010 – Na Zdorov ’ya – Denver
2012 – Doktor House / House M.D. – Micah (1 epizód)
2013 – 90210 – önmaga (1 epizód)
2017 – Tini titánok, harcra fel! / Teen Titans Go! – Patrick (3 epizód, hang)
2017 – Kertitörpe-kommandó / Gnome Alone – Alpha, Bravo, Charlie (hang)
2011-2017 – Robot Chicken – több karakter (4 epizód, hang)
2017-2019 – Csillag kontra Gonosz Erők / Star vs. the Forces of Evil – Ruberiot (7 epizód, hang)
2020. október 01. 09:28 #2700
- törölt felhasználó -    
Sziasztok! biggrin.gif
Kérlek szépen csatoljátok el tőlem Ryland Lynch adatlapját a megfelelő helyre. Életrajz írás miatt volt nálam.
Előre is köszönöm. meghajolo.gif
173 oldal 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!