Starity

Adatlapos topik 3.

171 oldal 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. június 24. 19:37 #721
- törölt felhasználó -    
Szép napot! Szeretném elkérni Freddie Mercury lapját. meghajolo.gif

Képet nem enged feltölteni, és valamiért a formázásokat sem veszi.

Általanos tudnivalók:
Farrokh Bulsara, ismertebb nevén Freddie Mercury 1946. szeptember 5.-én szültett Zanzibárban. Szarmazását tekintve párszi indiai származású. Brit énekes és zenész, a Queen rockegyüttes egykori énekese és dalszerzője. Mivel a legtöbb dalukat ő írta, jelentősen hozzájárult a banda sikereihez. Az 1980-as évek közepén szólókarrierbe kezdett, és Montserrat Caballé opera-énekesnővel közösen operai hatású könnyűzenei albumot készített Barcelona címen. Általános vélekedések szerint az egyik legtehetségesebb hangú könnyűzenei énekes, és kivételes tehetségű frontember és koncertzenész volt. Betegsegét az utolsó pillanatokig titokban tartotta, akárcsak a szexuális irányultságát, ennek ellenére az egyik leghíresebb biszexuális zenei előadó lett, valamint az AIDS betegség leghíresebb áldozata.

Korai évek:
Freddie Mercury eredetileg Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Szülei, Bomi és Jer Bulsara azért vándoroltak ki Zanzibárba, hogy apja pénztáros maradhasson a Brit Gyarmati Hivatalban. Húgát Kashmirának hívják.

Tanulmányait a Bombay melletti panchgani (Satara) St. Peter's boarding school-ban kezdte, és itt lépett először nyilvánosság elé a The Hectics nevű együttesben. Ebben az iskolaban kapta a Freddie becenevet. Ezután 17 éves koráig a mazagoni (Bombay) St. Mary's High School-ban tanult, majd családjával Angliába menekült az 1964-es zanzibári forradalom elől.

Kezdeti karrier:
Amiközben a Wreckage nevű együttes tagja volt, 1970-ben megismerkedett az akkor a Smile-ban zenélő Roger Taylorral és Brian May-el. Mikor a Smile felbomlott, Freddie-vel összealltak, megalapítva a Queen-t. A végleges felállás 1971-ben született meg, amikor egy meghallgatás során bevették a csapatba John Deacon basszusgitárost is, amivel kezdetét vette minden idők egyik legsikeresebb, később legendává váló rockzenekarának története.

A '80-as évek elején New Yorkban és Münchenben élt. Diplomatikusan is fogalmazva, élvezte az elet apró örömeit, eléggé kicsapongó életet élt. Amikor épp nem dolgozott a zenekarral, hatalmas partikat adott a legnépszerűbb helyeken a legnépszerűbb vendégekkel. Egy alkalommal a teljes barati társaságat elrepítette Ibizára. Élvezte a hosszú vásárlásokat, nem egy áruház lánc nyitott ki a kedvéért, akár még az éjszaka közepén is. Rengeteget költött a barátaira, elhalmozta őket a legkülnfélébb ajándekokkal ( virággal, luxuscikkekkel, drogokkal, repülőjegyekkel). Sokan éltek vissza a nagylelkűségével, aminek fájdalmát a dalaiban meg is írta. Első szólólemeze Mr. Bad Guy cím alatt jelent meg 1985-ben. Ez az album érzelmektől túlfűtött és a lezárása ennek a korszakának.

Londoni villájának felújítása 1985-re fejeződött be. A bútorok a világ túlsó végén, Japánban készültek. A ház pazar dekorációját aukciókon szerezték be. A kertet szintén a felkelő Nap országa ihlette, a tavaiban koi pontyok úszkáltak. A nyugodtabb életet szimbolizáló házban számos macska társaságában éldegélt.

1987-ben duettet énekelt Montserrat Caballéval: Barcelona című daluk a közelgő spanyol nyári olimpia hivatalos dala lett. Hasonló című, a rockzene és az opera sajátosságait ötvöző lemezükön Freddie Mercury méltó partnere volt a világ egyik legünnepeltebb dívájának.

Betegsége és halála:

Egyes feltevések szerint Mercury már 1987-ben elkapta a HIV vírust. Ezt a feltevést igazolja, hogy '87 után megritkultak a stúdiólemezek, és a koncertek is abbamaradtak. 1988-ban nagyon ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt. A lesifotósok képein szembetűnő változások voltak felfedezhetők: nagy súlyvesztés volt megfigyelhető az énekesen. Ezután megkezdődtek a találgatások Freddie egészsegügyi állapotával kapcsolatban. Sok esetleges betegség felmerült, köztük az AIDS is. A sajtó kiemelt témaként foglalkozott leépülésével.
Amikor a nyilvánosság elé lépett, visszahúzódó volt és csendes. Ezalatt folyamatosan új albukon dolgozott, amik 1989-ben és 1991-ben jelentek meg

A Queen tagjait 1989. május 22-én avatta be szörnyű titkába. Az utolsó közös projektjük a These Are The Days of Our Lives dal videoklipje volt. Ekkor már szembetűnő elváltozások voltak megfigyelhetők az énekesen, a bőrén megjelentek a Kaposi-szarkóma okozta sebek. 1991-ben azzal a tudattal énekelte fel az új lemezére a dalait, hogy a rajóngói már csak a halála után hallhatják azt.

1991. november 23-án közleményben tudatta a világgal, hogy AIDS betegségben szenved. A háza előtt fotósok és operatőrök százai gyűltek össze – a tömeget a rendőrség tartotta féken, hogy ne próbáljanak bejutni az énekeshez.
A nyilatkozatában mindent tisztázni kíván:

,,Mivel az elmúlt két évben annyiféle találgatást olvastam a lapokban, szeretném bejelenteni, hogy a vizsgálatok HIV-pozitívnak mutattak és AIDS-ben szenvedek. Úgy tartottam helyesnek, hogy nem hozom nyilvánosságra a dolgot, azok érdekében, akik a környezetemben élnek. De eljött az idő, hogy barátaim és rajongóim megtudják az igazat, és remélem mindenki csatlakozik hozzám, orvosaimhoz és mindazokhoz, akik szerte a világon küzdenek ez ellen a szörnyű kór ellen."

Rögtön másnap, 1991. november 24-én hajtotta fejét örök nyugalomra. Két nappal később, családja kérésére, tartották meg a temetést zoroasztriánus szertartással, családi körben. Fekte koposóján egyetlen vörös rózsadíszlelgett, utolsó útjára Aretha Franklin dala kísérte el. Földi maradványait elhamvasztották, majd máig ismeretlen helyre szállították. 2013-ban találtak a londoni Kensal Green temetőben egy francia nyelvű emléktáblát, melyen a Farrokh Bulsara név szerepelt, és a következő felirat:
„Farrokh Bulsara emlékére, mindig közel leszek hozzád a szerelmemmel” áll felig franciául, felig angolul a táblán. A táblán szereplő M. aláírást Mary Austin-nak tulajdonítják, aki Freddie barátnője volt 7 évig. Ő öröklte meg Freddie londoni házát is. Genfi szobra és londoni otthona a rajongók zarándokhelyevé vált.

Az őt ért kritikák:

Mercuryt gyakran kritizálták, mert vonakodott nyilvánosan elismerni szexuális irányultságát és indiai származását. Ezenkívül azt is, hogy éveken át titkolta AIDS betegségét, ami pedig sugalljatja más betegeknek, hogy az AIDS betegség szégyellnivaló állapot. Szerintük Mercury sok anyagi és erkölcsi támogatást szerezhetett volna a betegség elleni harcnak, ha őszintén beszél az állapotáról. Nem sokkal a halála után Phil Collins így nyilatkozott róla: „A legnagyobb tiszteletem és szeretetem iránta. De ha olyan kicsapongó életet élsz, amilyet ő, mindig az AIDS kockázatával játszol.”
Mercuryt és az együttesét az 1980-as években széles körben elítélték, mert koncerteket adtak az ENSZ bojkott alatt lévő, apartheidista Sun Cityben, és egyes diktatórikus Dél-Amerikai államokban. Ennek következményeképp az ENSZ feketelistájára kerültek, és a szaksajtóban is heves kritikák érték őket. Az együttes tagjai különböző interjúkban védekeztek, azt állították, hogy őket csak a közönség szórakoztatása hajtotta.

Újabb vita merült fel személyéhez kapcsolódóan 1999-ben, amikor a Millenniumi bélyegsorozat részeként Mercury tiszteletére is kibocsátottak egy sorozatot. Több újságíró úgy vélte, hogy Mercury túl vad, kicsapongó és vitatható életet élt ahhoz, hogy ilyen nagy megtiszteltetés érje. További vitákat okozott, hogy a megjelent bélyegen Queen dobosa, Roger Taylor is, és az akkori tórvények szerint, bélyegre csak elhunyt szemely kerülhet, és ez alól csak a királyi család jelent kivételt.

2006 augusztusában, születésének hatvanadik évfordulójára a zanzibári kormány nagyszabású ünnepségeket szervezett, de egy iszlám fundamentalista szervezet tiltakozott ez ellen, mert Mercury nem élt tisztes életet, homoszexualitása pedig szemben állt az iszlám törvényekkel.

Emlékezete

- Halála után öt évvel 1996-ban a svájciMontreux-ben szobrot állítottak Freddie Mercurynak a Genfi-tó partján.

- 1999-ben a Brit Királyi Posta milleniumi bélyegsorozatában más hírességek között Freddie Mercury is helyet kapott. Az énekes a 19 pennys darabon szerepel.

- 2016. szeptember 1-jén a Zanzibáron született Freddie Mercury első londoni otthona, szülői háza megkapta a híres angol személyekhez köthető épületeknek adható Kék Plakettet az English Heritage szervezettől. Az avatási ünnepségen Brian May, a Queen egykori gitárosa, és Mercury testvére, Kashmira Cooke leplezték le a plakettet, melyen az „Itt élt Freddie Mercury (Fred Bulsara) 1946–1991, énekes és dalszerző” felirat olvasható

- 2016. szeptember 4-én (születése 70. évfordulóján) Brian May, aki asztrofizikusként a NASA-nál dolgozott, bejelentette, hogy a 17473 sorszámú, 1991 FM3 jelű kisbolygónak a Nemzetközi Csillagászati Unió Kisbolygó Központja a 17473 Freddiemercury nevet adta.

Diszkográfia

Szóló:
Mr. Bad Guy (1985)
Barcelona (1988)

Queen:
Queen (1973)
Queen II (1974)
Sheer Heart Attack (1974)
A Night at the Opera (1975)
A Day at the Races (1976)
News of the World (1977)
Jazz (1978)
The Game (1980)
Flash Gordon (1980)
Hot Space (1982)
The Works (1984)
A Kind of Magic (1986)
The Miracle (1989)
Innuendo (1991)
Made in Heaven (1995)
2017. június 24. 19:39 #722
TokyoGhoullel
TokyoGhoullel
stayourself
 
StátuszTick tock, tick tock, gettin' closer
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.10.07.
Hozzászólás: 1306
Csatolások: 8182
Azonosító: 250454
Offline offline
Sziasztok,
Szeretném elkérni az ő adatlapját. meghajolo.gif

Profilja:
Születési neve: Gong Min Ji
Művészneve: Minzy
Becenevei:  Minzy, Mingkki, Gong Agi, Ero-Minzy, Puppy, Minji
Születési idő: 1994. január 18.
Születési helye: Szöul, Dél-Korea
Vércsoportja: 0-as
Magassága: 161 cm
Jelenlegi Ügynöksége: The Music Works
Hobbija: Fotózás, főzés, kötés, olvasás, rajzolás, dalszöveg írás, éneklés.
Kedvenc színe:   rózsaszín és a lila.  
Kedvenc külföldi előadói: Usher, Black Eyed Peas, Radiohead, The Rolling Stones, Nirvana, Led Zeppelin, The Beatles, Queen, Oasis vagy a Snow Patrol.
Foglalkozása: Énekesnő, Rapper, Táncosnő

Gong Min-ji, ismertebb nevén Minzy , egy dél-koreai énekesnő és táncos. 2009-től, egészen 2016-ig tagja volt az egyik leghíresebb koreai lány csapatnak, név szerint a 2NE1-nak.. Minzy 1994. január 18.-án született Szöulban,  de később családjával együtt elköltözött Gwangju-ba, röviddel azután, hogy számos tánc versenyen vett részt, ahol különböző díjakat nyert el. Ez nem véletlen, hiszen unokája a legendás  táncosnőnek, Gong Ok Jin-nek, akitől örökölhette a tehetségét.  A YG Entertainment 2005-ben fedezte fel egy videó által, amelyben tánctudását mutatta meg. A videó nagy sikert aratott, amit dicséretekkel díjaztak. Mivel egyre növekedett a népszerűsége az interneten, a YG felvette vele a kapcsolatot és szerződést kötött vele, amit természetesen nem utasított el. Így lett gyakornok a cégnél és ezzel kezdődött meg a pályafutása.

Szólókarrierje:
2016 Májusában derült ki, hogy miután otthagyta a YG-t, aláírt egy szerződést a Music Works nevű cégnél. Később pedig megtudhattuk, hogy  minden idejét legújabb szólóalbumára fordítja. Elmondása szerint, szeretne minél több zenei stílust kipróbálni, és nem szeretné, hogy lekorlátozzák egy adott műfajhoz.  A cég is szeretne Minzy kéréseire összpontosítani, így nem kapott sok ellenmondást.

2017 Január 17-én, csatlakozott a KBS által működtetett, Sister's Slam Dunk nevű műsorhoz. A műsor második szériájában vált láthatóvá. (Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint pl.:  Kim Sook, Hong Jin-kyung, Kang Ye-won, Han Chae-young, Hong Jin-young és Jeon So Mi) Az első adás  február 10-én került élőadásba, ahol Minzy-t nevezték ki a fő énekesnek, vezető táncosnak,  és a koreográfusnak. Valamint a csoport vezetőjének is megszavazták. Ő minősült a csapat rap tanárának, de mivel ez már túl nagy megterhelést jelentett a számára, így elment Los Angelesbe, hogy segítséget kérjen, KillerGramz-tól. Februárban bejelentették, hogy hamarosan érkezik a legújabb és egyben a legelső szóló albuma,  "I Wanted To Love" néven. Nemsokkal ezután a színészi karrierjére alapozva, szerepelt a Rebel: Thief Who Stole  from the People nevű televíziós drámában. 

Április 17-én, megtörtént a hivatalos szóló debütálása, legújabb dalával, ami a "Ninano" néven vált híressé. A dal kapott egy pörgősebb ütemet, amihez egyfajta latin hangulat társul. A zenei listákon, természetesen megkapta a jól megérdemelt helyét, amiért köszönetet is mondott rajongótáborának. Eltelt pár nap, de ez nem nagy ok, hogy ne jelenjen meg, még egy új dala. A rajongóknak csak pár napot kellett várniuk a SuperWoman-re. A dalszöveget Minzy saját maga írta, amelyben arról beszél, hogy nem számít, hogy mi az, nem áll ellen semminek sem.
 
Érdekességek:
- Nyelvek amelyeket beszél: kínai (mandarin), japán és angol.  
- Keresztény vallású.
- Fanclubja neve: POS.
- Nagyszerű táncos és ért a bréktánchoz is.
- 2016 június 5-én lejárt a szerződése a YG-nél, így kilépett a 2NE1 nevű csapatából. 
- Egyik nagy példaképeként tartja számon Michael Jackson-t.
- Ő volt a legfiatalabb a csapatban, szóval a Maknae.
- Nem tud úszni.
- Tanulmányai: Daesung Elementary School, Sinsu Middle School, Baekseok University.
- 6. osztályos korában lett gyakornok, táncos videója által. 
- Nem csak a Nagymamája, hanem a bácsikája és nénikéje is híres táncosok.

2NE1
Pre-Debut
A csapat eredetileg három taggal indult volna ( Bom , CL és Minzy ), de Yang Hyun Suk 2009 januárjában bejelentette, hogy egy újabb tag fog csatlakozni, Sandara Park személyében. Ekkor még a csapatot a BigBang női változatának emlegették. A banda neve a „New Evolution" rövidítése.

2009: Debütálás az első kislemezzel: „Fire"
2009 márciusában került sor a hivatalos debütálásukra. A csapat egy röpke szám erejéig összeállt a szintén a YG-nél lévő BigBang-el, így készítették el  „ Lollipop " nevű dalukat, amivel a , Cyon LG nevű telefont reklámozzák. Viszont ezt a dalt sokan nem tartják számon, de így is első helyen végzett a ranglistákon. Április végén, a rajongók nagy örömére megjelent az első saját számuk, az úgynevezett Fire. A dal május 1-től fokozatosan jelent meg, egészen március 6-ig. Két féle változatot is kapott: a  Space és a Street

2010: Az első teljes album: To Anyone
2010 Február 9-én, bármilyen figyelmeztetés nélkül, megjelent egy újabb daluk, név szerint a  „ Follow me", amellyel később a Samsung-ot támogatták. 2010 nyarán szó kerül a csapat esetleges amerikai debütálása,  mivel Los Angelesbe és Londonba is elutaztak. Mint kiderült a Black Eyed Peas egyik tagjával, Will.i.am-al  működtek együtt. Összesen 10 dalt rögzítettek. Az angol dalok megjelenése 2011-re esett át, mivel először  Dél-Koreában és Japánban tevékenykedtek, és csak azután tértek át  az Amerikai pályára. Viszont ez nem jelentette azt, hogy addig nem adnak ki újabb és újabb dalokat. Szeptember 9-én megjelent a "To Anyone" című albumuk, amely átütő sikert aratott.  Első helyen végeztek az Mnet M Countdown -on  a „ Clap Your Hands" című dalukkal, ami szintén hallhatóvá vált az albumon. 

Miután tartottak egy rövid szünetet,  a YG  bejelentette, hogy október 31-én az albumról kiadnak egy másik dalt is. Később kiderült, hogy ez lenne a „ Hurt" . Ez a Single eltér a többi albumtól , az egyedi hangzása miatt. Magát a videót Kim Hye Jung rendezte.

2011-2012: 2.Mini Album, Japán kiadások és az Új Evolúció
2011, január 19-én megjelent japánban a Can't Nobody című számuk angol verziója, ami sokáig csengőhangként szolgáltatott. Egy kicsit később, kiadták a Go Away Japán verzióját is, ami korábban koreai promócióként szolgáltatott. Ez a dal lett a Mezamashi TV főcímdala. A kiadás első hetében 3860 példányt sikerült eladni. A hivatalos japán debütálást a Music Station-on kezdték el élőben, de ezt elhalasztották a 2011-es földrengés miatt. A csapat részt vett a Naver "Pray for Japan" kampányban, ahol a megsérült családtagoknak gyűjtöttek pénzt.

Április 18-án bejelentették a koreai visszatérést és a tervezett saját nevű EP megjelenését. Eközben Bom (a csapat egyik tagja) kiadta második szóló albumját is "Don't Cry" címen. Az albumot április 21-én mutatták be. Az egész csapat május 11-én adta ki a Lonely címet képviselő, legújabb klippjüket. A dal ugyanolyan nagy sikert aratott mint Bom szóló albuma.

2012 márciusában kiadtak egy újabb japán kislemezt, Scream néven. Ezt követően egy feldolgozást hallhattunk a lányoktól, amit többen megvádoltak azzal, hogy Madonna-tól lopták. Eközben bekerültek a Bilboard Top 100 japán dal listájába, valamint részt vettek a Japán MTV díjátadóján. Decemberben, pedig bekerültek a legjobb 2012-es csapatok közé, ahol a One Direction és a The Wanted is helyet foglalt.

2013-2014: Crush és a All or Nothing World Tour
A YG Enertainment vezérigazgatója, Yang Hyun Suk, 2012 decemberében jelentette be a csapat promóciós terveit, 2013 első felére nézve. Az egyik album 2012 októberéig csúszott, de a 2013-as év elejére újra meghirdetésre került a New Evolution turné keretein belül. Február 18-án CL elárulta, hogy a csoport visszatérését áprilisra tervezték. Március 14-én kiadták az angol "Take The World On" teljes angol verzióját, amelyen az amerikai énekes Will.i.am is közreműködött. A dalt korábban egy Ultrabook reklámban használták. Április 16-án kiadtak egy újabb dalt Will.i.am-el Gettin Dumb néven. Május elején a csapat megkapta az első hivatalos oldalukat is.

Július 8-án visszatértek a "Falling In Love" nevű számukkal. A dal sok dél-koreai zeneportálon foglalt helyet. Rá pár hónappal megjelent a csapat következő kislemeze, a "Missing You". A dal már az első héten nagy sikernek bizonyult. A 2014-es évet a Világturné bejelentésével kezdték. Maga a turné az "All Or Nothing" nevet kapta. Február 26-án megjelent a következő stúdió albumuk Crush címmel. Az albumon két szám is kapott klipet, a Happy és a Come Back Home. A csapat 5-ik évfordulójára, pedig meglepetésként a Gotta Be You című számukhoz is készítettek klipet.

2015: Csoporthiány és egyéni tevékenységek
A 2015-ös évben, leginkább az egyéni tevékenységekre esett a fő szerep, így nem történt nagy csoportos visszatérés. Dara 2015 elejétől a színészi pályafutását csillogtatta, míg Minzy megnyitotta a Milleniumi tánciskolát, CL tovább folytatta amerikai pályafutását, Bom pedig inkább a pihenéssel töltötte ezt az időt. A csapat egyetlen tevékenysége a Hong Kong-i Mnet Asian Music Awards volt. Annak ellenére, hogy nem tértek vissza, ők voltak a tumblr nevezetű oldalon a leginkább újrablogolt K-pop csapat.

2016-2017: Minzy távozása és a csapat feloszlása
2016. április 5-én a YG hivatalosan is megerősítette, hogy Minzy nem hosszabította meg a szerződését, így elhagyja a csapatot. A csapat feloszlását november 25-én jelentették ki, eredetileg úgy volt, hogy hárman fognak visszatérni a lányok, de valamiért erre a döntésre került sor. 2017 Januárjában még kiadtak egy búcsú dalt, "GoodBye" néven, ami eredetileg Minzy-nek szólt volna. A dalszöveget Cl írta.
---------------------------------------------------------------------------------
2NE1 Diszkográfia:
Koreai tevékenységek:
Albumok:
- To Anyone (2010)
- Crush (2014)
Single:
- Fire (2009)
- Lonely (2011)
- I Am The Best (2011)
- Hate You (2011)
- I Love You (2012)
- Falling In Love (2013)
- Do You Love Me? (2013)
- Missing You (2013)
- Goodbye (2017)
Single Promóciók:
- Lollipop (2009)
- Don't Stop The Music (2010)
- Make Thumb Noise (2012)
----------------------------------------------------------------------------------
Japán Diszkográfia
Albumok:
- Collection (2012)
- Crush (2014)
Single:
- Go Away (2011)
- Scream (2012)
- I Love You (2012)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyéni tevékenységek:
Mini Album:
- Minzy Work 01 UNO (2017)
Digital Single:
- Please Don't Go (2009)
--------------------------------------------------------------------------------
Filmográfia:
Drámák, amelyekben szerepelt:
- Style (SBS, 2009)
TV's szereplései:
- Unni's Slam Dunk 2 (KBS (2017)
- 2NE1 TV (2009)
- 2NE1 TV Season 2  (2010-2011)

Videoklipek, amelyekben szerepelt:
2009:
-Lollipop feat. Big Bang
- Fire (Street Version, Space Version)
- I Don't Care
2010:
-Follow Me
- Clap Your Hands
- Go Away
- Can't Nobody
- It's Hurts (Slow)
- Don't Stop The Music
2011:
- Can't Nobody (Eng. Version)
- Lonely
- I Am The Best
- Hate You
- Ugly
- Lonely
- Go Away
2012:
- Scream (japán ver.)
- Be Mine (Intel Project)
- I Love You
2013:
- Falling In Love
- Do You Love Me?
- Missing You
2014:
- Happy
- Come Back Home
- Gotta Be You
- Falling In Love (Japán Ver.)
- Do You Love Me? (Japán Ver.)
- Missing You (Japán Ver.)
- Happy (Japán Ver.)
- Come Back Home (Japán Ver.)
- Gotta Be You (Japán Ver.)
- Crush (Japán Ver.)
1 felhasználónak tetszik: Betti90
2017. június 24. 19:50 #723
- törölt felhasználó -    
Sziasztok..újra! biggrin.gif
Szeretném elkérni Minzy lapját. meghajolo.gif Köszönöm előre is a csatolást!

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Gong Min Ji azaz művésznevén "Minzy" egy dél-koreai énekesnő és rapper. Tagja volt a 2016-ban feloszlott, világhírű, négy tagú lánycsapatnak, a 2NE1-nak. Kiválása előtt a YG Entertainment keze alatt tevékenykedett, azonban átment a Music Works-höz, ahol már 2017-ben debütált szóló előadóként a Minzy Work 01: Uno minialbumával.

Születési név: Gong Min Ji
Művésznév: Minzy
Becenevek: Minzy, Mingkki, Gong Agi, Ero-Minzy, Puppy, Minji
Születési idő: 1994. január 18.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Vércsoport: 0
Magasság: 161 cm

ÉRDEKESSÉGEK
- Hatodikos korában csatlakozott gyakornoknak a YG Entertainmenthez.
- Debütálása előtt számos táncos versenyt nyert már meg.
- Bár Szöulban született, de Gwangju-ban nőtt fel.
- Hatalmas Usher és Snoop Dogg rajongó.
- Szereti a rock zenét.
- Tud kínaiul, japánul és angolul beszélni
- Saját fanclubjának neve POS.
- Nem szeret úszni, mert nem is tud.
- Szabadidejében szeret fotózni, van is egy Nikon D3000 kamerája.
- Nagyon ijedős, utálja a horror filmeket.
- Jól tud koreai ételeket főzni.
- Egy nővére van, így Minzy a legfiatalabb a családjában.
- Szeret rajzolni.
- Ideális randihelynek Japánt mondta, hogy gyönyörködhessenek a cseresznyevirágokban.
- Jó focistának vallja magát.
- Ideális típusának Kurt Cobaint mondta.
- Nagyon szeretne egyszer Európába ellátogatni.
- Utál hibázni.
- Gyűjti a nyakláncokat.

KARRIERJE
2016 májusában Minzy nem újította meg szerződését a YG Entertainmenttel, helyette átigazolt a Music Works lemezkiadóhoz, ahol azonnal elkezdtek munkálkodni szóló debütálásán. Tervei szerint nem szeretne leragadni egy zenei műfajnál, nyitott minden felé. 2017 január 17-én a KBS csatorna képviselője bejelentette, hogy Minzy is szereplője lesz a "Sister's Slam Dunk" második évadának, amely egy reality show. A műsor első része február 10-én került adásba, ahol Minzyt kijelölték főénekesnek, vezértáncosnak és koreográfusnak.
2017 februárjában a Music Works vállalat bejelentette, hogy az év első felében megjelenteti Minzy első egyéni kislemezét "I Wanted To Love" címmel, mely szerepel a "Rebel: Thief Who Stole the People" sorozatban is. Áprilisban kiadta az első szóló középlemezét "Minzy Work 01. Uno" címmel, a lemez vezető dala a "Ninano" amihez videoklipet is forgattak. Számos dal megírásában segédkezett ő is, többek között a "Super Woman"-ben, amely nagy sikert aratott a rajongók körében.


2NE1 /투애니원/ (2009-2016)

Koreai debütálás: 2009.05.17.
Japán debütálás: 2011.03.09.
Feloszlás: 2016.11.25.
2NE1 jelentése: "New Evolution of the 21st century" mozaikszóból ered, amely annyit jelent, hogy "21-dik század új evolóciója"
Fanclubjuk neve: Blackjack
Műfaj: K-pop, J-pop
Hivatalos színük: fekete és rózsaszín
Vállalat koreában: YG Entertainment
Vállalat japánban: Avex

TAGOK
CL (leader, főrapper, vezértáncos, vezérvokalista, a csapat arca)
Bom (fővokalista)
Dara (vokalista, visual)
Minzy (főtáncos, vezérvokalista, vezérrapper, maknae)

*leader = a csapat vezére*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja
*visual = a csapat legszebb tagja*




Debütálás előtt: Először csapatnévnek a 21-et vetették fel, azonban ez már foglalt volt, így a 2NE1-re esett választásuk. Az NE jelentése a "New Evolution" mozaikszóból ered, ami azt jelenti, hogy Új Evolúció, míg a 21 pedig a 21-dik századot szimbolizálja.
Eredetileg a YG Entertainment három tagúnak szánta a 2NE1-et, köztük Park Bom, Chae Rin Lee "CL" és Hong Min Ji "Minzy". 2009 januárjában azonban a cég elnöke Yang Hyun Suk bejelentette, hogy szeretné ha Sandara Park "Dara" is részese lenne az új formációnak. Ekkor már olyan pletykák reringtek, miszerint lesz egy ötödik tag is, így a 2NE1 lenne a BIGBANG női változata, de a híreket a YGE nem kommentálta.


2009: Márciusban a négy lány összeállt a BIGBANG fiúcsapattal, hogy kiadják a „Lollipop" című szerzeményüket, melyet az LG Cyon telefonjának szántak. A közös daluk sikeresnek bizonyult, hiszen több online koreai zenei lista élén szerepelt. Április végén a cégük vezetője bejelentette, hogy hosszú várakozás után 2009 májusában megteszi debütálását a 2NE1 a „Fire" kislemezzel. Végül négy év gyakornoskodás, kemény munka után május 17-én megtették debütálásukat az SBS The Music Trend műsorban, valamint természetesen az ígért „Fire" kislemezzel. A „Fire" dalukhoz forgattak két videoklipet is, egy utcait és egy űr verziójút. A kislemez óriási sikerének köszönhetően nem sokkal a megjelenése után kiadtak egy promóciós dalz „I Don't Care" címmel. Bár a 2NE1 újonc csapat volt még ekkor, mégis elnyerték dél-korea legnagyobb díjátadóján , az Mnet Asian Music Awards-on az „I Don't Care" dalukkal az "Év Dal" díját, a „Fire" videoklipjükkel a "Legjobb Zenei Videó"-nak járó díjat is, valamint a "Legjobb Új Női Előadó"-nak is őket választották. Az „I Don't Care" kislemezük több mint 100.000 példányban kelt el 2009-ben. Ezt követően a csapat egy kis időre nem munkálkodott együtt, inkább szóló karrierjüket egyengették. Dara kiadta a „Kiss"-t, Bom a „You And I"-t, valamint Minzy se maradt ki a sorból, hiszen CL-lel együtt megjelentették a „Please Don't Go"-t.

2010: 2010 február 9-én a csapat bármi féle előzetes nélkül kiadta a „Follow Me" digitális kislemezüket, később ezt pedig a Samsung Corby telefonjai promóciózására használták. 2010 nyarán a lányok elutaztak Los Angelesbe és Londonba, hogy rögzítsenek pár dalt a lehetséges amerikai debütálásuk érdekében. Ebben segédkezett a Black Eyed Peas tagja, will.i.am is, így sikerült összesen tíz dalt előállítaniuk. A cég bejelentette, hogy még ebben az évben meg fog jelenni a „To Anyone" albuma a formációnak. Az album pár dalát még korábba kiadta kislemez formájában, valamint közzétették a hozzájuk készített videoklipet is. Ilyen például a „Can't Nobody" is, mely a koreai nyelvű mellett angol verziójú is meghallgatható. Végül az album szeptember 9-én a boltok polcaira került, összesen 12 dal található meg rajta. A 2NE1 sikere ezek után csak egyre növekedett. Az Mnet Asian Music Awards-on újra számos díjat zsebeltek be, mint az „Év Legjobb Előadója" , „Az Év Albuma" („To Anyone"), „Legjobb Zenei Videó" („Can't Nobody") és a „Legjobb Női Előadó". Bom külön megkapta a „Legjobb Digitális Kislemez" díját a „You and I"-al

2011: A 2NE1 japán debütálását elvileg 2010 decemberre ígérték, ám végül 2011 március 9-én történt meg a "Go Away" dalukkal. A későbbiekben a japán Mezamashi TV ezt a dalt használta főcímdalként. A csapat tervei nem alakultak úgy ahogy szerették volna, szerettek volna fellépni a Music Station-ön Japánban, de a földrengés és a cunami megakadályozta őket. 2011 március 16-án a lányok kiadtak egy első teljes hosszúságú japán albumot, ám promóciózni nem tudtak az ott eluralkodó természeti katasztrófák miatt. A 2NE1 részt vett a Naver Pray For Japan néven futó kampányban, mely a földrengések áldozatai számára lett megrendezve.
Június 19-én a YGE naponta tett közzé teasereket az "I Am The Best" névre hallgató kislemezükről, ami június 24-én jelent meg. A dalhoz forgatott videoklipet szerkesztési problémák miatt három nap csúszással töltötték fel YouTube-ra.

2012: A lányok a hivatalos YouTube csatornájukon több betekintést is nyújtottak az "I Love You" kislemezükbe, amelynek klipje 2012 július 7-én lett feltöltve. A lemez pár nap alatt az első helyen végzett a spanyol iTunes elektronikus zenéjének listáján. Pár hét múlva a csoport nyílvánosságra hozta az angol nyelvű "Take The World On" című dalát, melyben a világhírű Will.i.am is közreműködött.
2012 márciusában megjelent a "Scream" című kislemezük, amelynek teljes hosszúságú videoklipjét a japán Avex Group töltötte fel YouTube-ra.

2013: Az együttes 2012-ben már teljes erővel dolgozott második albumuk felvételein, ami az akkor ígért szerint 2013 első felében lesz a boltok polcaira dobva. Február 18-án CL megnyugtatta rajongóikat bejelentésével, miszerint remélhetőleg áprilisban fognak visszatéri, illetve, hogy a fő koncepció még nincs kiválasztva. Március 21-én CL újabb bejelentést tett, miképp a csapat továbbá nem tervez több angol szerzeményt rögzíteni, de a korábban felvett "I Love You" angol változatát hamarosan meghallgathatjuk.
2013 április 16-án Will.i am nyílvánosságra hozta a 2012-ben felvett "Gettin Dumb" dala teljes változatát, mely természetesen angol nyelvű és a lányok is közreműködtek benne. 2013 július 8-án hosszú várakozások után a csapat kiadta a "Falling In Love" kislemezét, melyhez persze videoklipet is forgattak, mely egy nappal a kislemez megjelenése előtt megtekinthetővé vált.
Augusztus 8-án piacra dobtak egy újabb "Do You Love ME?" címmel kislemezt. Következő visszatérésük november 20-án történt meg a "Missing You" balladájukkal.

2014: A 2014-et egy világkörüli turnéval indították, mely márciusban vette kezdetété "All Or Nothing" névvel. A lányok ez évben továbbra se pihentek, hiszen megjelent a második stúdió albumuk február 26-án, a "Crush, mely összesen tíz dalt foglal magába. Az albumon szereplő "Come Back Home" és "Crush" számukhoz videoklipet is forgattak. Május 20-án a csapat évfordulójának alkalmából megajándékozták rajongóikat az albumon szereplő "Gotta Be You" dalhoz készített videoklippel.
A stúdió albumnak megjelent a japán nyelvű változata is június 25-én.

2015-ben a csapat inaktív volt, a tagok szóló karrierjükre koncentráltak


2016: Egy inaktív év után a YG Entertainment szomorú híreket közölt, miszerint Minzy nem újította meg szerződését, ezzel hivatalosan is elhagyva a csapatot. Ekkor a vállalat azzal vigasztalta a rajongókat, hogy trióként fognak tovább dolgozni, ám 2016 november 5-én bejelenttte, hogy a csapat véglegesen feloszlik. A YGE alatt fog tovább munkálkodni CL és Dara, ám Bom nem írt alá szerződést.




DISZKOGRÁFIA

2NE1

KÖZREMŰKÜDÉSEK
BIGBANG & 2NE1 - Lollipop
will.i.am & 2NE1 - Take the world on
M-Flo & 2NE1 - She's So
will.i.am & 2NE1 - Getting Dumb

KOREAI

ALBUMOK
2010.09.09: To Anyone
2014.02.27: Crush

MINIALBUMOK
2009.06.08: 1st Mini Album
2011.07.28: 2nd Mini Album

KISLEMEZEK
2009.05.06: Fire
2011.05.12: Lonely
2011.06.23: I Am The Best
2011.07.21: Hate You
2012.07.05: I Love You
2013.07.08: Falling in Love
2013.08.07: Do You Love Me?
2013.11.21: Missing You
2017.01.21: Goodbye

PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2009.03.27: Lollipop
2010.11.26: Don't Stop The Music
2012.06.05: Make Thumb Noise

LIVE ALBUMOK
2014.05.23: 2NE1 World Tour Live 'ALL OR NOTHING' In Seoul

DVD-K
2011.12.21: 2NE1 1st Live Concert 'NOLZA' In Seoul
2012.12.09: 2NE1 st Global Tour Live 'NEW EVOLUTION' In Seoul



JAPÁN

ALBUMOK
2012.03.28: Collection
2014.06.25: Crush

MINIALBUMOK
2011.09.21: Nolza

KISLEMEZEK
2011.11.16: Go Away
2012.03.28: Scream
2012.09.19: I Love You

DVD-K
2012.02.29: 2NE1 1st Japan Tour 'NOLZA'
2013.03.13: 2NE1 1st Global Tour 'NEW EVOLUTION' In Japan
2014.12.10: 2NE1 World Tour 'ALL OR NOTHING' In Japan


MINZY

KÖZÉPLEMEZEK
2017.04.17: Minzy Work 01: Uno

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2009: Please Don't Go (feat. CL)
2017: Wanted To Love

SOROZATOK BETÉTDALAI
2017: Rebel: Thief Who Stole the People - I Wanted To Love



FILMOGRÁFIA

2NE1

VIDEOKLIPEK
2009: ▹ Lollipop – feat. Big Bang
▹ Fire (Street Version, Space Version)
▹ I Don't Care
▹ You And I (Bom szóló)
2010: ▹ Follow Me
▹ Clap Your Hands
▹ Go Away
▹ Can't Nobody
▹ It's Hurts (Slow)
▹ Don't Stop The Music
2011: ▹ Can't Nobody (English Version)
▹ Don't Cry (Bom szóló)
▹ Lonely
▹ I Am The Best (koreai és japán verzió)
▹ Hate You (koreai és japán verzió)
▹ Ugly (koreai és japán verzió)
▹ Lonely (japán verzió)
▹ Go Away (japán verzió)
2012: ▹ Scream (japán ver.)
▹ Be Mine (Intel Project)
▹ I Love You
2013: ▹ Falling In Love
▹ Do You Love Me?
▹ Missing You
▹ All I Want For Christmas Is You – Bom&Hi
2014: ▹ Happy
▹ Come Back Home
▹ Gotta Be You
▹ Falling In Love (Japanese Ver.)
▹ Do You Love Me? (Japanese Ver.)
▹ Missing You (Japanese Ver.)
▹ Happy (Japanese Ver.)
▹ Come Back Home (Japanese Ver.)
▹ Gotta Be You (Japanese Ver.)
▹ Crush (Japanese Ver.)
2017: ▹ Goodbye


TV MŰSOROK
2009: Danbi
2009: 2NE1TV
2010: 2NE1TV 2
2010: Strong Heart
2010: Win Win
2011: 2NE1TV 3 Live: Worldwide
2013: Running Man (156. epizód)
2013: DO YOU LOVE ME
2013: Double Park TV
2014: Beatles Code 3D
2014: Running Man (195. epizód)
2014: America's Next Top Model CBSTV



MINZY

SOROZATOK
2009: Style (cameo szerep)

TV MŰSOROK
2017: Sister's Slam Dunk
2017: King of Mask Singer
2 felhasználónak tetszik: Ellie Andrews, Betti90
2017. június 24. 21:02 #724
- törölt felhasználó -    
Kedves moderátorok! meghajolo.gif
Szeretném elkérni Bogi adatlapját.
Előre is köszönöm! meghajolo.gif

PROFILKÉP:
http://kepkezelo.com/images/sn45383imyob8bah5cq8.jpg

AMIT TUDNI KELL RÓLA:
Dallos-Nyers Boglárka – ismertebb nevén Bogi, vagy Dallos Bogi magyar Fonogram-díjas énekesnő. Legtöbben a 2013-as és 2014-es A Dal-ból ismerik. Legismertebb dalai: We All, World of Violence, Már nem zavar. Bogi & The Berry nevű formációjával készítette el Körút című dalát.

http://kepkezelo.com/images/3ocgmbiw5ysyv33yhoh5.jpghttp://kepkezelo.com/images/0z4lrew2mj37605dynqm.jpg

KORAI ÉVEK:
Dallos-Nyers Boglárka néven látta meg a napvilágot, 1997 április 02-án, hazánk hatodik legnépesebb városában – Győrben, Magyarországon. Édesapja Nyers Csaba, édesanyja Dallos Ágnes.

2012: A DAL
Debütáló dala Mesehős címmel jelent meg, a Viva Tv-n volt először hallgató 2012-ben. 2013 január 10-én bekerült A Dal döntőjébe, Tükörkép c. dalával. Majd egy újabb dalpremierrel érkezett, amely a Végzet címet kapta. 2013 november 27-én debütált első zenei albuma, a Végzet / Fire, amely az AmiAudio kezei alatt jött létre.

2013 - 2014: ORSZÁGOS SIKEREK & WE ALL
A következő évben, 2014-ben ismét jelentkezett a magyar tehetségkutatóba, ám már egy más műfaj, modern pop-os dallal, a mára már híres We All-al. A dalt Tóth G. Zoltán írta, először a legjobb harminc dal közé került, majd a második helyen végzett. Sokak szerint Emmelie de Forest adta neki az ihletet, miszerint mezítláb állt színpadra. E szerzeményével és a dobogós helyezésével országszerte ismertté nőtte ki magát, illetve a MAHASZ listát is elsőként vezette. Számos DJ remixelte, valamint Lotfi Begi verzióját koncertvideóval is kiegészítették. A Viva Charton is kiérdemelte a büszke 1. helyezést, és még az Arany Trianglum díjat is megszerezte. A Viva Comet gálán is feltűnt - jelölték is - , a New Level Empire nevű együttessel adott élő adást. Ha ez a sok elismerés nem lenne elég: a Women’s EHF FINAL4 (női kézilabda) hivatalos száma is a We All lett, a feltörekvő énekesnő a Papp László Sportarénában adta elő szerzeményét; több ezer ember előtt. A 2014-es Bravo Otto díjátadón Az Év Dala és a Legjobb Női Előadó kategóriában gyűjtött be jelölést, illetve a WestEnd Különdíjat már nyertesként birtokolhatja.

Október 27-én James Blunt világhírű zenész Bogit kérte fel előénekeseként a Magyarországi fellépésén, majd tízezer ember előtt állt színpadra. Elmondása szerint az egyik legboldogabb napja az volt. Az elismerésekkel teli évében még Dobrády Ákos is ajánlatot tett neki, hogy duettezzen vele Szerelemre hangolva c. szerzeményét. Ezután megnyerte a Fonogram díjátadón Az év felfedezettje kategória díját. Az év júniusában jelent meg a Feels So Right című dala kisfilmje. Azután már elkezdte a munkálkodást első nagylemezén.

2014 - 2017: ÉPP MOST NAGYLEMEZ
2015-ben ismét, pontosabban már harmadszorra jut be A Dal top30-as körébe; World of Violence című szerzeményével a középdöntőig menetelt. Mikor a zsűri hazaküldte, már a Bogi & The Berry együttesben láthattuk, csapatával együtt készült a Körút, a 13-as Ház és a Hello című dal is.

2015 augusztusában a Violetta Live hazánkban koncertezett, aminek Bogi volt a műsor vezetője.

2016 vége változásokkal köszöntötte az énekesnőt: nevét már Dallos Bogi-ként jegyezték le, belekezdett komolyabb dalszerzői karrierjébe. Novemberben debütált a Már nem zavar című dala, majd Belau-val közösen elkészítette a Somebody told me so című dalt is.

Saját műsora 2016 szeptemberében az M5 tévécsatornán jelent meg, Mesterember címmel. A 2016-os Viva Karácsonyi Adását Iszak Eszter mellett vezette. Ezután elindította VEVO-csatornáján a 7kornálam talkshowját, melyben olyan ismert magyarokkal beszélget, mint Istenes Bence, ByeAlex, vagy éppen Lábas Viki.

Első nagylemeze, az Épp most 2017 április 11-én debütált, a Magneoton zenekiadó segítségével. Az album 10 dalt tartalmaz: Már Nem Zavar, Bíbor, Shelter, Méz, Somebody, Szombati Képzelet, Amíg A Szél Fúj, 13-as Ház, Festmény, valamint a Rólunk.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:
Nyertes
Fonogram-díj: Az Év Felfedezettje (2014)
Bravo Otto: Különdíj (2014)
Jelölt
VIVA Comet Award: Legjobb Új Előadó (2014)
Bravo Otto: Legjobb Női Előadó (2014)
Bravo Otto: Az Év Dala / We All (2014)
Glamour WOTY - az év énekesnője

Reklámzenék:
Best Magazin – We All (2014)
Cetelem Bank – Feels So Right (2015)

ÉRDEKESSÉGEK:
- Miután James Blunt felkérte, karrierjéről kérdezte.
- Koncertszervezője Kedves Péter.
- A Volt Fesztiválon is megjelent, Birdy-vel közös képet is készített.
- A B.U. reklámarca volt.
- Imádja a kutyákat.
- 2014-ben fogadásból aerobic órákat tartott.
- Modellként is dolgozik.
- 2013-ban Rádi Péter fotózta a Végzet-hez.
- Barbee és Bognár Tibor pártfogoltja volt.
- Jó barátja Boggie.

KAMPÁNYOK:
http://kepkezelo.com/images/jn56bjef7hz1dgj5javl.jpghttp://kepkezelo.com/images/x1jk4z7f2epiolyl777m.jpghttp://kepkezelo.com/images/x7qhh2tin4skhpmmechu.jpghttp://kepkezelo.com/images/8zk3gewmd3vsyqlxdikm.jpghttp://kepkezelo.com/images/vorvcgg996mhlr0plhrq.jpghttp://kepkezelo.com/images/06ijmadmf555zsgenet1.jpg
{B.U., Douglas, InStyle, Joy, Skechers, Pepe Jeans}


MAGÁNÉLET:
2014 június elején összejött a WellHello énekesével, Flour Tomival, de augusztus végén útjaik külön váltak. 2017-ben Závodi Marcellel közösen titkos szerelmi kapcsolatáról írt, Méz címmel.

ELÉRHETŐSÉGE:
» Instagram: @dallosbogi
» Twitter: @bogimusic
» Facebook: @dallosbogiofficial
» Hivatalos: @bogimusic
&
Koncertszervezés
+36 20 425 6994 / kedves.peter@redlemon.hu
Pr/Sajtó
kedves.peter@redlemon.hu
http://kepkezelo.com/images/wv7v9cw2hqi848huyykq.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAGYLEMEZEK
Épp most (2017)
SINGLE
Méz (2017)
Már nem zavar (2016)
World of Violence (2014)
Körút (2015)
Hello (2015)
KÖZREMŰKÖDÉSEK
Somebody told me so, ft. Belau
HIVATALOS VIDEOKLIPEK
Már nem zavar (2016)
We All (2013) (Lotfi Begi Remix)
Feels So Right (2014)
Körút (2015)
World of Violence (2014)
13-as ház (2015)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TV-MŰSOROK
Violetta Live - műsorvezető (2015)
Mesterember - műsorvezető (2016)
Viva - Karácsonyi Adás - műsorvezető (& Iszak Eszter) (2016)
7kornálam - műsorvezető (2017)
1 felhasználónak tetszik: Ellie Andrews
2017. június 25. 01:20 #725
- törölt felhasználó -    
Idézet (Agent X @ 2017.06.24. 19:37)
Szép napot! Szeretném elkérni Freddie Mercury lapját. meghajolo.gif
Képet nem enged feltölteni, és valamiért a formázásokat sem veszi.

Freddie lapja mellett szeretném még elkérni Samuel L. Jackson lapját.

Profilkép (persze körbevágva)
Formázni megint nem engedett


Samuel Leroy Jackson Oscar-díjra jelölt amerikai színész. Washingtonban született 1948. december 21-én. Hírnevet az 1990-es évek elején szerzett, nagy sikert aratott alakításával a kritikusok köreben. Azóta élvonalbeli filmsztárrá és kulturális ikonná nőtte ki magát. Számos sikerfilmben tűnt fel, főként akciófilmekben.

Fiatalkora

Jackson Washingtonban született egyedüli gyermekként, ám nagy családban nőtt fel Chattanoogában, Tennessee államban. Édesanyja, Elizabeth Jackson gyári munkásként, majd később egy mentális intézmény ellátmány-beszerzőjeként dolgozott anyai nagyszülei mellett. Édesapja a családjától távol élt Kansas Cityben, Missouriban, s később az alkohol problémái miatt halt meg. Jackson a szegregált Riverside Középiskolába járt (ma Chattanooga Művészetek és Tudományok Iskolája), ahol a harmadik és tizenkettedik osztály között kürtön és trombitán játszott az iskolai zenekarban. Később az atlantai Morehouse Collage-ban tanult, Georgia államban, ahol társalapítója volt a „Just Us Theater”-nek. 1972-ben szerezte meg diplomáját.

Részvétele polgárjogi mozgalmakban

Martin Luther King 1968-as meggyilkolása után Jackson az egyik szertartásmesterként vett részt az atlantai temetésen. Ezután Memphisbe repült, hogy csatlakozzon az egyenlő jogokért szervezett meneteléshez. Egy közelmúltbeli, a Parade magazinnak adott interjújában Jackson elárulta: „Dühös voltam a gyilkosság miatt, de nem rázott meg. Tudtam, hogy a változás valami újat hoz – nem ülősztrájkot és nem békés egymás mellett élést.” 1969-ben Jackson több másik diákkal fogva tartotta a Morehouse Collage megbízotti táblájának több tagját (köztük az idősebb Martin Luther Kinget) a kampuszon, reformokat követelve az iskolai tantervben és irányításban. A főiskola végül beleegyezett a változtatásokba, de Jacksont két évre felfüggesztették cselekedete miatt (később azonban visszatért, hogy megszerezze művészeti és drámai oklevelét 1972-ben). Úgy döntött, Atlantában marad, itt találkozott Stokely Carmichaellel, H. Rap Brownnal és másokkal, akik a Black Power („Fekete Erő”) mozgalom tagjai voltak. Jackson a már említett Parade-interjúban fedte fel, hogy e mozgalomban való részvételének köszönhetően megerősödöttnek érezte magát, különösen, mikor a csoport fegyvereket kezdett venni.
Azonban, mielőtt részesévé vált volna bármilyen jelentősebb fegyveres összetűzésnek, édesanyja Los Angelesbe küldte, miután az FBI tájékoztatta róla, hogy ha továbbra is a Black Power-mozgalom tagja marad, egy éven belül halott lehet.

Kezdeti karrier

Jackson kezdetben úgy tervezte, építészetet fog tanulni a Morehouse College-on, ám miután egy alkalommal nyilvános iskolai beszédet tartott és megjelent a The Threepenny Opera egy változatában, végül a dráma mellett döntött. Több színdarabban is játszott, köztük a Home és az A Soldier's Playben, tévéfilmekben is szerephez jutott, s az első mozifilm, amiben feltűnt, a Together for the Days volt 1972-ben. 1976-ban, ezen kezdeti szerepeit követően Atlantából New Yorkba költözött, s az elkövetkezendő tíz évet a színpadon töltötte, olyan darabokban, mint a The Piano Lesson és a Two Trains Running; mindkettő premierjére a Yale Repertory Theaterben került sor. Karrierje e korai szakaszán Jackson alkohol- és drogfüggő lett, így nem tudta folytatni a Broadwayre vándorló két színműben való szereplését (helyét Charles S. Dutton és Anthony Chisolm vették át). Filmes pályafutása kezdetén, amely főként apró szerepeket kapott, úgymint a gyorséttermi rabló az Amerikába jöttemben és különböző tévéfilmek, Jackson mentora Morgan Freeman volt. Még az 1981-es, az A Soldier's Play című darabbeli alakítását követően bemutatták az akkor kezdő rendezőnek, Spike Lee-nek, aki később kisebb szerepeket biztosított neki a Sulilázban (1988) és a Szemet szemértben (1989).

Drogfüggőség és az áttörés a karrierjében

Jackson kokainfüggősége egyre erősödött, egészen addig, mígnem túladagolta magát, minek hatására családja egy New York-i rehabilitációs klinikára utalta be. Miután sikeresen kigyógyult, a Dzsungellázban az akkor még újoncnak számító színész, Wesley Snipes drogfüggő bátyját alakította, ami elmondása szerint katartikus élmény volt, mivel nemrégiben szokott le az anyagról. Az 1991-es cannes-i filmfesztiválon alakítását legjobb férfi mellékszereplő díjjal jutalmazták. Ezután játszott a Csak semmi érzelem, a Hosszú lé és a Férfias játékok című filmekben, majd áttért a vígjáték műfajára: a Haláli fegyverben Emilio Estevezzel, az Amos és Andrew bilincsben című produkcióban pedig Nicolas Cage-dzsel szerepelt együtt. A kisebb profilú és könnyebb hangvételű filmek után 1993-ban Steven Spielberggel dolgozott együtt a Jurassic Parkban. A következő évben az egyik főszerepben volt látható Quentin Tarantio Ponyvaregényében; Jackson talán legjelentősebb, emlékezetes monológokkal és egysorosokkal teli szerepe BAFTA-díjat és Oscar-, illetve Golden Globe-díj-jelölést hozott számára.

Az olyan sikertelen filmeket követően, mint a Megérint a halál, a Pofonláda és a Bármi áron, Jacksont sorra negatív kritikákkal illették. A rossz szérián két, a mozipénztáraknál sikert hozó film változtatott: a Ha ölni kell, melyben egy bíróság előtt álló apát alakított, aki megölte lánya megerőszakolóit, illetve Die Hard-sorozat harmadik része, Az élet mindig drága, amiben Bruce Willis oldalán szerepelt. Előbbiért NAACP Image-díjat is vehetett át, mint legjobb férfi mellékszereplő, emellett Golden Globe-ra jelölték.

Jacksonból így hamar a jegypénztárak sztárja lett, 1997-ben három főszerepet kapott. A 187-ben egy szörnyű titkot hordozó tanárt játszott, aki Los Angeles-i diákok tanításának szenteli életét. Az Eve's Bayou című filmet producerként is jegyezte, amiért Independent Spirit-díjjal jutalmazták, mint első ilyen jellegű feladatát, az elsőfilmes rendezővel, Kasi Lemonsszal egyetemben. Ismét közös munkára szerződött Quentin Tarantinóval, s elkészült a Jackie Brown, amiért Berlinben Ezüst Medvét vehetett át szerepformálásáért. 1998-ban Sharon Stone-nal és Dustin Hoffmannal játszott együtt A gömbben, majd Kevin Spacey mellett a Nincs alkuban, ahol egy hamisan megvádolt, ezért túszokat szedő túsztárgyalót alakított. Egy évvel később a Háborgó mélység című cápás horrorban tűnt fel, illetve Mace Windu Jedi mesterként George Lucas Star Wars I. rész: Baljós árnyakjában. Egy interjúban Jackson elmondta, nem volt lehetősége elolvasni a forgatókönyvet, s egészen a jelmezpróbákig azt sem tudta, milyen szereplőt játszik majd (ismert történet, hogy hajlandó lett volna bármilyen szerepet elfogadni, csak hogy része lehessen a Star Wars-sagának).

A kétezres évek

2000. június 13-án Jacksont saját csillaggal kapott a Hollywoodban található hollywoodi hírességek sétányán (Hollywood Walk of Fame). Az új évezredben karrierjét egy tengerészeti ezredes szerepében folytatta A bevetés szabályai című filmben, majd harmadik közös filmjét jegyezte Bruce Willisszel A sebezhetetlennel, továbbá a címszerepet játszotta a Shaft című remake-ben. 2001-ben két cím található filmográfiájában: Az ösztönember, melyben egy hajléktalan zenészt alakított. A filmet az a Kasi Lemmons rendezte, akivel Jackson az Eye's Bayouban is együtt dolgozott. A másik a Hetedik mennyország, amiben skótszoknyás drogkereskedőt alakított. 2002-ben Ben Affleckkel keveredett összetűzésbe az Ütközéspont című filmdrámában. Újra magára öltötte Jedi köpenyt a Star Wars II. rész: A klónok támadása alkalmával, de ezúttal már nagyobb feladatot kapott a népszerű sci-fi-eposzban. Mace Windu bíborszínű fénykardja Jackson ötlete volt; szerette volna, ha karaktere kiemelkedik a zsúfolt csatajelenetből. Eztán Vin Diesel partnere volt a xXx című nagy sikerű akciófilmben. 2003-ban újfent katonai szerepben tűnt fel a Kiképzőtáborban, amiben kilenc év elteltével újra John Travoltával dolgozott együtt. Ezt követte egy '70-es évekbeli tévésorozat moziadaptációja, a S.W.A.T., Colin Farrellel. 2004-ben Ashley Judd mentora volt a Függőségben, majd hangját kölcsönözte A Hihetetlen család egyik szereplőjének, amiért még díjban is részesült. Még ebben az évben cameo-szerepben bukkant fel Tarantino Kill Bill 2.-jében.

2005-ben szép sikert ért el az amerikai mozikban a Carter edző című sportdráma, ahol egy Ken Carter edző személyére alapozott karaktert személysített meg. Két folytatást is jegyzett ebben az évben: a xXx 2: A következő fokozat minden téren kudarc volt, ám ennek szöges ellentéte mondható el a Csillagok háborúja előzmény triológiajának befejező darabjáról, a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszújáról. Ősszel újfent mélypontra ért a Ki a f*szagyerek? című vígjátékkal, amiben Eugene Levyvel kapott keresetlen szavakat a kritikusoktól. 2005. november 4-én a Hawaii Nemzetközi Filmfesztiválon kitüntetést kapott színészi teljesítményéért.

2006. január 30-án a Grauman's Chinese Theaternél kéz- és lábnyomát hagyhatta ott, így a hetedik afroamerikaivá, és egyben a 191. színésszé vált, akit e módon elismertek. Következő filmszerepe Julianne Moore-ral volt A bűn színében, a film azonban rossz fogadtatásra lelt. Második munkája az évben a Kígyók a fedélzeten volt, ami már bemutatója előtt hónapokkal kultikus érdeklődést keltett, csupán címe és maga a főszereplő személye miatt. Jackson is csak a cím miatt vállalta a szereplést. A filmet övező várakozásra építve, feltűnt a produkcióhoz készült zenés videoklipben is. December 2-án Jackson elnyerte a német Bambi-díjat, amit számos munkájával érdemelt ki. 2006 legvégén az iraki háborúból hazatérő orvost játszott a Home of the Brave című alkotásban.

2007 elején, DVD-n jelent meg a Farce of the Penguins című paródia, ami a Pingvinek vándorlását figurázta ki, Jackson narrációjával kísérve (az angol változatban a gúny tárgyát képező film narrátora Morgan Freeman volt). Legutóbbi filmjei közé tartozik a 2007 tavaszán mozikba került A lánc, melyben egy blueszenészt formál meg, aki megpróbál a helyes útra terelni egy szexfüggő fiatal nőt (Christina Ricci). Nyáron az 1408-ban láthatta a közönség Mr. Olin szerepében; a film a második legnagyobb bevételt elérő Stephen King-adaptációvá vált, a Halálsoron mögött. Jackson a Cleaner című filmben, melynek bemutatója a 2007-es torontói filmfesztiválon volt, egy bűntények helyszínén takarító férfit alakít; a produkció az Egyesült Államokban csak DVD-n jelent meg. A 2008. február 14-én, Valentin napon bemutatott Hipervándor című sci-fiben Star Wars-beli szereplőtársa, Hayden Christensen a partnere, s felbukkant a nyári mozszezon első bombasikerében, A Vasemberben is, Nick Fury szerepében. Jackson a Kínzó közellenség-ben rasszista rendőrként tért vissza a vászonra 2008 szeptemberében. Ezután következett a The Spirit - A sikító város, a képregény az alkotó, Frank Miller által rendezett moziadaptációja, illetve a már régóta munkafázisban lévő Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey, amihez a hangját adja.

Karrierje során Jackson számtalan rapperrel szerepelt együtt filmjeiben. Tupac Shakur és Queen Latifah (Hosszú lé), Method Man (187), LL Cool J (Háborgó mélység és S.W.A.T.), Busta Rhymes (Shaft), Eve (xXx), Ice Cube és Xzibit (xXx 2: A következő fokozat), David Banner (A lánc) és 50 Cent (Home of the Brave) szerepel a listán. Ezen felül négy közös filmet jegyez Bruce Willisszel, ezek a Haláli fegyver, a Ponyvaregény, a Die Hard 3 és A sebezhetetlen; mindketten bejegyzett szereplői voltak a Black Water Transit című produkciónak, mielőtt otthagyták a filmet.

Jackson a mozikasszáknálSzerkesztés

A filmek, melyekben Jackson főszereplőként, vagy mellékszereplőként feltűnt, összesen 2.23 milliárd, illetve 3,95 milliárd dollár bevételt hoztak az észak-amerikai jegypénztáraknál. Ezzel az eredménnyel ő a kilencedik (ha csak a főszerepeket számítjuk), vagy a második (beleértve a kis szerepeket is) legtöbb pénzt termelő filmsztár, akit így csak Frank Welker szinkronszínész előz meg. 2007 augusztusában Jackson egy interjúban közölte, hogy George Lucas és közte szóba került, hogy eljátsszon egy kisebb szerepet az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában, csak hogy Harrison Ford ne tudja megelőzni őt ezen a listán.

Jackson engedélyét adta a Marvel Comicsnak, hogy a Nick Fury nevű szuperhősük "Ultimate" verzióját róla mintázzák. A 2008-as Vasemberben el is fogja játszani a karaktert.

Jackson nevét viseli egy szám címe is, a Sammy L. Jackson, amit a Hot Action Cop ad elő. A dal a 2003-as S.W.A.T. filmzenealbumán helyet is kapott.

Jacksont többször is kiparodizálták különböző televíziós műsorokban és filmekben. A Chappelle's Showban kétszer figurázta ki Dave Chappelle komikus; egy szkeccsben Mace Winduként, egy másikban pedig a "Samuel Jackson" ál-sörreklámban, ami egyúttal a Samuel Adams sört is tréfa tárgyává tette. A mozivásznon az Amerika Kommandó: Világrendőrségben és a Bazi nagy filmben tették nevetség tárgyává. Előbbiben a FASZ egyik gonosz tagjaként érte a halál bábmását, utóbbiban pedig egy Kígyók a fedélzeten-jelenet újrajátszásában idézték meg. Jackson a Family Guy című animációs sorozat egyik epizódjában is szóba került, mikor Brian egy pornófilmben rendezi őt; ez azt a tényt állítja pellengérre, hogy Jackson szerepeit tekintve széles műfaji skálán mozog.

Magánélet

Jackson 1980-ban vette feleségül Latanya Richardsont, akivel a Morehouse Collage-beli évei alatt ismerkedett meg. A Los Angelesben élő párnak 1982-ben született egy Zoe nevű lánya, aki konyhaművészeti iskolába jár.

Érdekességek

- Ő szolgáltatta az Úr hangját az Biblia egy hangoskönyv-változatában, amely a The Bible Experience címet viseli, s amely 2006 novemberében jelent meg. A készítők úgy vélték, mély, tekintélyt parancsoló hangja ideálissá teszi a szerepre.
- Gyűjti az általa eljátszott szereplőkről mintázott játékfigurákat, így Jules Winnfieldet, Shaftet, Mace Windut és Fridzsimant is.
- Minden filmjét megnézi a moziban a fizető közönséggel együtt, mert allítása szerint „már a színházi éveim alatt is úgy szerettem volna megnézni a darabot, amiben szerepelek – miközben a színpadon játszottam! Imádom látni magamat munka közben!"
- A való életben kopasz, de szeret szokatlan parókákat viselni filmjeiben.
- Képregény- és animerajongó.
- Jackson lelkes kosárlabda-rajongó, különösen élvezi a Harlem Globetrotters és a Toronto Raptors meccseit. A Hetedik mennyországliverpooli forgatása óta kedveli a Liverpool FC csapatát is.
- Imád golfozni, amit profi szinten űz.
- Gyakran készít selfieket a maga sajátsagis stílusában: a képeken arcának csak egy kis részlete látható.
- Jackson úgy nyilatkozott, ha egy másik pályát kellene választania, a PGA keretein belül golfozna, és „ez az egyetlen hely, ahová úgy öltözhetek fel, mint egy strici, s ez tökéletesen illik is hozzám.”
- A szerződéseiben szerepel, hogy hetente kétszer golfozhat a forgatások idején.

Filmográfia

2017: Kong: Koponya-sziget: Packard alezredes Ákos
2017: xXx: Újra akcióban: Augustus Gibbons ügynök
2016: Tarzan legendája: George Washington Williams
2016: A mobilCell: Tom McCourt
2016: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei: Barron
2015: Aljas nyolcas: Marquis Warren őrnagy
2015: Gyilkos gimi: Hardman
2015: Bosszúállók: Ultron kora: Nick Fury
2015: Kingsman: A titkos szolgálat: Richmond Valentine
2014: A félelem játéka: Clinton Davis
2014:Big Game – A nagyvad: William Allan Moore elnök
2014: Robotzsaru: Patrick Novak
2014: Amerika Kapitány: A tél katonája: Nick Fury
2013: A S.H.I.E.L.D. ügynökei: Nick Fury
2013: Zambézia: Sudár (szinkronhang)
2013: Turbó: Ostor (szinkronhang)
2013: Oldboy: Chaney
2012: Django elszabadul: Stephen
2012: Bosszúállók: Nick Fury
2012: A gonosz markában: Richie
2011: Amerika Kapitánny az első bosszúálló: Nick Fury
2011: A Sunset Limited: Fekete
2011: Thor: Nick Fury
2011: Aréna: Logan
2010: Pancser Police: P. K. Highsmith
2010: Nincs határ: Henry Harold 'H' Humphries
2010: Vasember 2.: Nick Fury
2009: Afro szamuráj – Feltámadás: Afro (szinkronhangja)
2009: Astro Boy: Zog (szinkronhang)
2009: Becstelen brigantyk: narrátor
2008A tuti duó: Louis Hind
2008: Spirit – A sikító város: Octopus
2008: Kínzó közelség: Abel Turner
2008: Star Wars: A klónok háborúja: Mace Windu
2008: A Vasember: Nick Fury
2008: Hipervándor: Roland Cox
2007: A takarító: Tom Carver
2007: 1408: Mr. Gerald Olin
2007: Viszlát, Bajnok!: Bajnok
2006: A bátrak hazája: Will Marsh
2006: A lánc: Lazarus
2006: Kígyók a fedélzeten: Neville Flynn
2006: A bűn színe: Lorenzo Council
2006: Honor Deferrednarrátortévéfilm
2005: Ki a f*szagyerek?: Derrick Vann
2005: Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja: Mace Windu
2005: xXx 2: A következő fokozat: Augustus Gibbons ügynök
2005: Carter edző: Ken Carter edző
2004: A Hihetetlen család: Fridzsiman
2004: Kill Bill 2: Rufus
2004: Függőség: John Mills
2004: Country of My Skull: Langston Whitfield
2003: S.W.A.T. – Különleges kommandó: Dan 'Hondo' Harrelson őrmester
2003: Kiképzőtábor: West
2002: xXx: Augustus Gibbons ügynök
2002: A csapda mélyén: Jack Friar
2002: Csillagok háborúja II: A klónok támadása: Mace Windu
2002: Ütközéspont: Doyle Gipson
2001: Hetedik mennyország: Elmo McElroy
2001: Az ösztönember: Romulus Ledbetter
2000: A sebezhetetlen: Elijah Price
2000: Shaft: John Shaft
2000: A bevetés szabályai: Terry L. Childers ezredes
2000: Any Given Wednesday: Willie Nutter
1999: Háborgó mélység: Russell Franklin
1999: Csillagok háborúja I: Baljós árnyak: Mace Windu
1998: A vörös hegedű: Charles Morritz
1998: Nincs alku: Danny Roman hadnagy
1997: Mint a kámfor: Hejira Henry
1997: A gömb: Dr. Harry Adams
1997: Jackie Brown: Ordell Robbie
1997: Eve's Bayou: Louis Batiste
1997: 187: Trevor Garfield
1996: Utánunk a tűzözö: Mitch Henessey
1996: Ha ölni kell: Carl Lee Hailey
1996: Bárbajnokok: Wendell
1996: Pofonláda: Fred Sultan
1996: A szerencse zsoldosai: Jimmy
1995: Die Hard – Az élet mindig drága: Zeus Carver
1995: Megérint a halál: Calvin Hart
1995: Bármi áron: Kadar Lewis
1994: Félszemű Jimmy nyomában: Ron ezredes
1994: A legeslegújabb kor: Dale Deveaux
1994: Ponyvaregény: Jules Winnfield
1994: Fejjel a falnak: Jamaal
1994: Assault at West Point:
The Court-Martial of Johnson Whittaker: Richard Greener
1994: Hejj, Cézár!: kézbesítő
1994: Fresh, a kis pimasz: FreshSam
1993: Tiszta románc: Big Don
1993: Jurassic Park: Ray Arnold
1993: Veszély S elemek: Tat Lawson
1993: Amos és Andrew bilincsben: Andrew Sterling
1993: Haláli fegyver: Wes Luger hadnagy
1992: A halál prófétája: Marshall
1992: Férfias játékok: Robby Jackson korvettkapitány
1992: Fehér sivatag: Greg Meeker
1992: Hosszú lé: JuiceTrip
1992: Temetői járat: Mr. Simpson
1991: Szolgálatban: A maffia törvénye: Hatcher
1991: Csak semmi érzelem: Monroe ("Sam Jackson"-ként feltüntetve)
1991: Johnny Suede: B-Bop
1991: Dzsungelláz: Gator Purify
1990: Superfly visszatér: Nate Cabot ("Sam Jackson"-ként feltüntve)
1990: Nagymenők: Stacks Edwards
1990: Az ördögűző III: álombéli vak férfi
1990: Mo' Better Blues: Madlock
1990: Savanyú a szülő: a taxidiszpécser
1990: Def by Temptation: Garth
1990: Gyilkosságok varázsszóra
1989: A szerelem tengere: fekete fickó
1989: Szemet szemért: Mister Señor Love Daddy
1989: Dead Man Out: Calvin Fredricks
1988: Amerikába jöttem: rabló
1988: Suliláz: Leeds
1987: Eddie Murphy Show: Eddie bácsikája
1987: Őrült ritmus: csöves ("Sam Jackson"-ként feltüntve)
1987: Tamás bátya kunyhója: George
1985: Ragtime: második bandatag
1 felhasználónak tetszik: Ellie Andrews
2017. június 25. 02:14 #726
Niki0718
Niki0718
Kilencedik év......
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.11.16.
Hozzászólás: 3927
Csatolások: 62579
Azonosító: 236119
Offline offline
Sziasztok smileeee.gif Szeretném elkérni ezt a lapot. Köszönöm meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Betti90
2017. június 25. 08:26 #727
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Idézet (Agent X @ 2017.06.25. 01:20)
Freddie lapja mellett szeretném még elkérni Samuel L. Jackson lapját.



Samuel lapját átpakoltam, mert igazán kitettél magadért, de Freddie-ét nem. Többen összedugtuk a fejünket, és úgy ítéltük meg, hogy az az életrajz, ami most található Freddie adatlapján nagyon szép és részletes. Valami hasonlót várnánk, vagy jobbat, mert Freddie megérdemli. smileeee.gif Esetleg próbáld meg újra, ha tényleg szeretnéd a lapot. smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: idone, Bae Hee Yeon, Glamster
2017. június 25. 09:43 #728
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Módosítás! Legközelebb jobban megnézem, ki mit csinál. Bíztam abban, hogy tartjátok magatokat a szabályokhoz, de úgy látszik, ez nem jött össze. Továbbra is SAJÁT SZAVAIDDAL MEGFOGALMAZOTT, NEM MÁSOLT életrajzokat várunk! Samuel L. Jackson életrajza úgy ahogy van, a wikiről lett másolva. A lapot visszaraktam a Starity_2.0-ra, akinek kell, lehet rá jelentkezni. dry.gif
6 felhasználónak tetszik: idone, Bae Hee Yeon, LadyAlexa, exoverdose, FruFruChan, lucymharding
2017. június 25. 12:01 #729
BeJoyful
BeJoyful
 
Státusz"Az erőt mi többé tesz, mindig magadban keresd!"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.12.18.
Hozzászólás: 738
Csatolások: 15987
Azonosító: 261400
Offline offline
Sziasztok!

Kérlek csatoljátok át hozzám Kim Ji Won lapját, ugyanis a szerkesztője nekem adta.

Előre is köszönjük! meghajolo.gif
2 felhasználónak tetszik: Niki0718, Jeckyll
2017. június 25. 12:19 #730
Móni72
Móni72
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.06.19.
Hozzászólás: 59
Csatolások: 5
Azonosító: 264963
Offline offline
Köszönöm a válaszodat.
Már olvastam ezeket a linkeket.
Arra továbbra sem találok rá választ bennük, hogy pályázattal megszerezhetek-e egy régóta inaktív lapot két hónapnál hamarabb is.
Ezen kívül nem tudom, mit jelent "aktív" tagnak lenni.
Ezt itt nem tudom értelmezni: "aktív alatt "szupcsi", "lávcsi", "szercsi" hozzászólásokat értjük". Ilyen hozzászólásokat kellene írnom??
Cikket rendszeresen szeretnék írni, videót feltölteni, de nem fogadták egy cikkemet a sztár egy új daláról szólt, dalszöveggel, videólinkkel stb. Ennek próbálok most utánajárni, hogy miért...
Egy biztos: a sztárral kapcsolatos híreket tudnám osztani, mert hír van bőven, egy aktív emberről van szó.

Segítenél még egy kicsit? :-)

Idézet (Audrey Jane @ 2017.06.24. 14:27)
Szia!
Nos mivel új vagy, így ajánlom figyelmedbe az alábbi linkeket: 1, 2. A cikkekkel kapcsolatban én nem tudok neked segíteni.

2017. június 25. 12:46 #731
- törölt felhasználó -    
Idézet (Móni72 @ 2017.06.25. 12:19)
Köszönöm a válaszodat.
Már olvastam ezeket a linkeket.
Arra továbbra sem találok rá választ bennük, hogy pályázattal megszerezhetek-e egy régóta inaktív lapot két hónapnál hamarabb is.
Ezen kívül nem tudom, mit jelent "aktív" tagnak lenni.
Ezt itt nem tudom értelmezni: "aktív alatt "szupcsi", "lávcsi", "szercsi" hozzászólásokat értjük". Ilyen hozzászólásokat kellene írnom??
Cikket rendszeresen szeretnék írni, videót feltölteni, de nem fogadták egy cikkemet a sztár egy új daláról szólt, dalszöveggel, videólinkkel stb. Ennek próbálok most utánajárni, hogy miért... 
Egy biztos: a sztárral kapcsolatos híreket tudnám osztani, mert hír van bőven, egy aktív emberről van szó.
Segítenél még egy kicsit? :-)

Cikkekkel kapcsolatban itt nem tudunk segítséget adni, csak a Hírmoderátorok topikjában tudnak.
Az valószínűleg el lett írva és kimaradt a 'nem' szó, tehát nem olyan hozzászólásokat várunk aktív tagtól.
Sajnos friss reggel nincsen esélyed lapot kapni. Sokan csak gyűjtötték, cserélték, törölték a regjüket, ezzel küszöböltük ki. A pályázat tegnap óta megszűnt.
1 felhasználónak tetszik: Ellie Andrews
2017. június 25. 14:50 #732
- törölt felhasználó -    
Kedves és Tisztelt Moderátorok! meghajolo.gif
Mivel hallottam, hogy a Starity2.0 profilról is lehet adatlapot kérni, ezért szeretném elkérni az ő adatlapját, mert nagy kedvencem, az életrajzot holnapra megírom! meghajolo.gif
2017. június 25. 14:54 #733
- törölt felhasználó -    
Idézet (kittey @ 2017.06.25. 14:50)
Kedves és Tisztelt Moderátorok! meghajolo.gif 
Mivel hallottam, hogy a Starity2.0 profilról is lehet adatlapot kérni, ezért szeretném elkérni az ő adatlapját, mert nagy kedvencem, köszönöm a csatolást előre is! meghajolo.gif

Idézet (Audrey Jane @ 2017.06.24. 11:47)
...- Pályázat szintű életrajz szükségeltetik (bio-,filmo-discográfia)....
2017. június 25. 17:05 #734
Bae Hee Yeon
Bae Hee Yeon
peαcнy
 
Státuszyou live in my head without a doubt.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.11.
Hozzászólás: 9513
Csatolások: 28121
Azonosító: 189546
Offline offline
Sziasztok! Ha lehetséges szeretném megpályázni Chord Overstreet lapját. Előre is köszönöm! meghajolo.gif

Chord Overstreet

Chord Paul Overstreet 1989. február 17-én született Nashville-ben, a fodrász, Julie (neé Miller) és az énekes-dalszövegíró Paul Overstreet harmadik gyermekeként. Van egy bátyja, Nash Overstreet, aki a Hot Chelle Rae gitárosa, egy nővére, Summer és három húga, Harmony , Skye és Charity. Chord a család nashville-i farmján nevelkedett, majd az édesapja sikerein felbuzdulva ő is a zenélés mellett döntött. Fiatalon elkezdett mandolin órákat venni, majd később dob, fuvola, zongora és gitár leckéket. Tinédzserként különböző márkák reklámarckaként láthattuk viszont, mint a Hollister, a Famous Footwear és a Gap.
2009 – 2014, a kezdet és Glee

Miután, 2007-ben leérettségizett tovább élt szenvedélyének, a színészetnek. Két sikertelen év után, 2009-ben a Privat című websorozatban kapta meg első szerepét, mint Josh Hollis. Szintén ez évben feltűnt az iCarly című sorozat „iSpeed Date” epizódjában, valamint vendégszereplőként a No Ordinary Family vígjáték sorozatban. Ez évben kapta meg első filmes szerepét a 2009-es thriller témájú The Hole című filmben, ahol egy tizenéves fiút alakít. Szintén szerepelt a 2011-es A Warrior’s Heart romantikus filmben Ashley Greene és Kellan Lutz oldalán, mint Dupree.

Chord szerepet kapott a FOX sikersorozatában a Glee-ben, mint Sam Evans a sportoló, cserediák. A meghallgatáson a The Commodores zenekartól az Easy és Gavin DeGraw I Don’t Want to Be dalokat énekelte el. Valamint később Travie McCoy és Bruno Mars közös dalát, a Billionaire című dalt, ami egyben a bemutatkozó epizódjában is elhangzik. A dalfeldolgozása végül kislemezként is kiadásra került, ami 15. lett az ír -, 24. a kanadai-, 28. az amerikai- és 34. az ausztrál zenei listákon. 2011. április 21-én jelent meg a Hot Chelle Rae Tonight Tonight kisfilmje, amiben szintén viszont láthatjuk.

2011. július 1-jén a TVLine alapítója Michael Ausiello bejelentette, hogy szerződést ajánlottak fel Chord-nak, ugyan csak a harmadik évad közepétől tűnt fel, mint vendégszereplő. A bejelentést követően a rajongók peticiót indítottak, amivel népszerűsíteni kívánták a Billionaire dalfeldolgozását és olyan címkékkel illeték, mint #DontCutTheChord, ami egy trendet indított el a twitter felhasználók között. A kampánynak köszönhetően a top 5 legnépszerűbb Glee dal lett az iTunes-on.

2011-es Comic Con rendezvényen a Glee társalkotója, Brad Falchuk jelentette be, hogy egy tíz epizódra szóló szerződést ajánlottak fel Chord-nak. Végül egy interjú során, október 18-án derült ki, hogy maga mögött hagyta a sorozatot, mert a zenei karrierjére szeretett volna koncentrálni első sorban. „Felajánlották, hogy pár epizód erejéig visszatérhetek, de semmit se garantáltak. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább a zenei karrieremre koncentrálok.” Pár nappal később, a sorozat másik társalkotója, Ryan Murphy jelentette be, hogy Chord vissza fog térni a sorozatba, mint vendégszereplő a harmadik évad nyolcadik részétől kezdve. 2012. július 23-án már biztossá vált, hogy a negyedik évadtól kezdve állandó szereplője lesz a sorozatnak.

2015 –, zenei karrier

2015. december 15-én szerződést írt alá a Safehouse Record-val, amit Demi Lovato, Nick Jonas és Phil McIntyre alapított. Ő volt az első előadó, akivel leszerződtek, majd 2016 nyarán részt vett Demi Lovato és Nick Jonas turnéján.

2016. augusztus 26-án kiadta első hivatalos kislemezét, Homeland címmel az Island Records és a Safehouse Records alatt. A Digital Journal „méltó tiszteletadás a szülőváros felé” címmel illette a dalt, ezzel együtt megkapta az öt csillagos minősítést is. Október 7-én került fel a legnagyobb videó megosztó oldalra a hozzákészült zenei videó. Szeptemberben a Huffington Post-tal folytatott interjú során kiderült, hogy az első mini albumán dolgozik, ami végül 2017. május 12-én került kiadásra, Tree House Tapes címen. Még 2016 decemberében megjelent az All I Want For Christmas is a Real Good Tan kislemeze, amit az édesapja írt és Kenny Chesney nevéhez fűződnek az eredeti felvételek. 2017 februárjában jelent a meg a Hold On kislemeze, ami júniusban Elvis Duran műsorában elnyerte a hónap dalának járó elnevezést.

Érdekességek

- Német, ír és angol vér csörgedezik az ereiben.
- Nagy hatással volt rá James Taylor, David Gray, Jimmy Buffett, Bob Dylan, Paul Simon és Hall&Oates zenészek.
- Nagyszerűen dobol, mandolinozik, fuvolázik, zongorázik és gitározik.
- Öt testvére van, egy bátya, egy nővére és három húga.
- 2011 és 2012 között egy párt alkotott Emma Roberts színésznővel.

Díjak

2013: Teen Choise Awards – Choice TV: Male Scene Stealer (Glee)

Turnék

2016: Demi Lovato és Nick Jonas – Future Now Tour
2011: Glee Cast – Glee Live! In Concert

Hivatalos youtube csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCK6_ya28mgvrsEcO7qaG3dA
Hivatalos instagram oldala: https://www.instagram.com/chordover/
Hivatalos imdb oldala: http://www.imdb.com/name/nm3432881/?ref_=nmbio_bio_nm
Hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/chordoverstreet/
Hivatalos weboldala: http://www.chordoverstreet.com/
Hivatalos twitter oldala: https://twitter.com/chordoverstreet

Filmográfia

Filmek
2015: 4th Man Out
2011: Glee: The 3D Concert Movie
2011: A Warrior’s Heart
2009: The Hole

Sorozatok
2015: Be Cool, Scooby-Doo! )Mystery 101 rész) – szinkronhang
2013: Regular Show (The Thanksgiving Special rész)
2011: The Middle (Hecking Order rész)
2010 – 2015: Glee (91 rész)
2010: No Ordinary Family (Unaired Pilot rész)
2009: Private (11 rész)
2009: iCarly (iSpeed Date rész)

Zenei videók
2017: Hold On
2016: Homeland

Zenei videókban való megjelenés
2016: Nick Jonas – Bacon
2011: Hor Chelle Rae – Tonight Tonight
2010: Glee – Lucky

Diszkográfia

Mini albumok
2017: Tree House Tapes

Kislemezek
2017: Hold On
2016: All I Want for Christmas is a Real Good Tan
2016: Homeland
2017. június 25. 17:40 #735
- törölt felhasználó -    
Idézet (Ellie Andrews @ 2017.06.25. 09:43)
Módosítás! Legközelebb jobban megnézem, ki mit csinál. Bíztam abban, hogy tartjátok magatokat a szabályokhoz, de úgy látszik, ez nem jött össze. Továbbra is SAJÁT SZAVAIDDAL MEGFOGALMAZOTT, NEM MÁSOLT életrajzokat várunk! Samuel L. Jackson életrajza úgy ahogy van, a wikiről lett másolva. A lapot visszaraktam a Starity_2.0-ra, akinek kell, lehet rá jelentkezni.  dry.gif

Fél kettőkor nem voltam a legjobb formámban, az alapnak lementett életrajzot sikerült csatolnom, de most átfogalmaztam, amit én írtam, hogy kicsit se hasonlítson a wikire. Továbbra is igényt tartanék a lapjára. Itt az életrajz, még ha nem is kapom meg, legalább elküldöm

Samuel Leroy Jackson Oscar-díjra jelölt amerikai színész. Washingtonban született 1948. december 21-én. Hírnevet az 1990-es évek elején szerzett, nagy sikert aratott alakításával a kritikusok köreben. Azóta élvonalbeli filmsztárrá nőtze ki magát. Számos kasszasikerben tűnt fel, de legfőképp akció filmelben szerepel. Szabadidejében szívesen golfozik.

Fiatalkora

Jackson Washintonban 1946 Elizabeth Jackson egyetlen gyermekekét. Apjával nem tartotta a kapcsolatot. Ő alkoholizmusa miatt korán meghalt. Édesanyja gyárimunkásként kereste kenyerét, amiből gyakran nehszen tudták fenntartani magukat. Jackson a Riverside Középiskolába járt ( mai nevén Chattanooga Művészetek és Tudományok Iskolája ). Ez idő alatt több hangszeren is megtanult játszani, köztük kürtön és trombitán. Ezeket még ma is meg tudja szólaltatni. Az iskola befejezése után a Mitehouse Collageban folytatta tanulmányait, ahol néhány csoporttársával színjátszó társulatot alapított. 1972-ben diplomázott.

Aktívan részt vett a polgári, egyenjogúságért küzdő mozgalmakban. Martin Luther King elleni merénylet után Jackson részt vett az áldozat temetésén. A merénylet hatására Memphusbe repült, hogy csatlakozni tudjon egy az egyenlő jogokért küzdő szervezet meneteléséhez.
Egyszer azt nyilatkozta az esetről:

„Dühös voltam a gyilkosság miatt, de nem rázott meg. Tudtam, hogy a változás valami újat hoz – nem ülősztrájkot és nem békés egymás mellett élést.”

Azt is elárulta, hogy iskolájában fogva tartott pár befolyásos személyt diáktársaival, így követelve újításokat az iskolai tantervben. Miután az iskola beleegyezett a követelményekbe, Jacksont és társait felfüggesztették két évre, így diplomáját csak halasztva tudta megszerezni (1972-ben).
A törtentek után úgy döntött, Antlantában marad, és csatlakozik a Black Power ( Fekete Erő ) nevű megmozduláshoz. Élvezte, hogy részese lehet valami olyasminek, ami az afroamerikaiak elnyomása ellen küzd. A csoport azonban radikalizálódni kezdett. Az FBI értesítette Jackson édesanyját, akinek a kérésére fia kilépett a megmozdulásból. Ha továbbra is a a mozgalom részese maradt volna, valószínűleg meghalt volna, és mivel kilépett, így nem keveredett tűzharcba sem. Édesanyja kérésére Los Angelesbe utazott.

Egy ideig úgy tervezte, hogy építész lesz, de magával ragadta a színpad világa miután egy nyilvános beszédet tartott az iskolában. Kisebb színpadi szerpeket vállalt, például a Home-ban és a Solider's Playben, de szerepelt tévéfilmekben is. Nem sokára megkapta első szerepét egy mozifilmben is, ami nem bolt más, mint a Together for The Days. Négy évvel később New Yorkba költözött, hogy a Broadway városában is kipróbálhassa magát, így a következő tíz évét színpadon töltötte. Olyan darabokban játszott, mint a The Piano Lesson és a Two Trains Running, melynek premierje a Yale Reporty Theaterben lett megtartva. Ahogy a színészek többsége, úgy ő is alkohol- és drogoroblémákkal küzdött, így nem tudta folytatni a szereplést a két színdarabban. ( A helyére Chatles S. Dutton és Anthony Chisolm érkezett. )
A filmes karrierje elején főleg kisebb szerepeket kapott, ( csöves, gyorséttermi rabló ). Az ifjú Jacksont Morgan Freeman vette szárnyai alá, nert látta a benne rejlő óriási tehetséget. Még színpadi szerepléseinidején bemutatták Spike Lee rendezőnek, aki két filmjében is biztosított neki apróbb szerepeket. ( 1988-ban a Sulilázban, 1989-ben a Szemet szemértben.)

Az évek múlásával Jackson alkohol- és kokainfüggősége egyre jobbam elhatalmasodott rajta, míg végül túladagolta magát, és ennek következtében kórházba került. Ezek után a családja kérésére bevonulta New York-i rehabilitációs klinikára, és ezáltal sikeresen leszokott a szerről. Miután kiengedték, szerepet kapott a Dzsungellázban, az akkor még igencsak újoncnak számító Wesley Snipes drogfüggő bátyját alakította. Ez a szerep nagyon közel állt hozzá, hiszen csak nem rég szokott le őmaga is a drogról. Alakításáer az 1991-es cannes-i Filmfesztivalon megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Ezek után olyan filmekben szerepelt, mint példaul a Csak Semmi Érzelem, a Hosszú lé és a Férfias játékok. Ezután főleg vígjáték szerepeket vállált, például a Haláli fegyver című filmben, ahol Emilio Estevez oldalán tűnt fel, és az Amos és Andrew bilincsben c. akcióvígjáték, ahol Nicolas Cage szegődött társául. 1993-ban Steven Spielberggek munkálkodott együtt a Jurassic Park című fantasyn. A legnagyobb áttörést azonban a Quentin Tarantino áltál rendezett Ponyvaregény (Pulp Fiction) jelentette, ahol a páratlan alakításáért, és monólgokkal tarkított szerepéért BAFTA-díjjal jutalmazták, továbbá bezsbelt egy Oscar- és egy Golden Globe-jelölést is.
Azonban ezt követően egy hullámvölgy érkezett el az életébe, a filmjei többsége nem hozta meg a várt sikert ( a Megérint a Halál, a Pofonláda és a Bármi áron is nagyon rossz értékelést kapott a szakértőktől), a kritikusok többsége is negatív véleménnyel vélekedett róla. A sikercsendet két nagysikerű film törte meg: a Ha ölni kell, amelyben egy komolyabb szerepben köszön vissza ránk a színész: egy érzelmileg megtört apát játszik, aki végzett lánya zaklatóival, miután azok megerőszakolták a lányt, és tettéért a bírósagon kell felelnie.
A másik film a már jól ismert Die Hard széria harmadik része, a Die Hard: Az élet mindig drága című alkotás, ahol Bruce Willis oldalán tűnik fel, mint Zeus. A Ha ölni kell-ben nyújtott alakításáért NAACP Image-díjjal jutalmazták, a Die Hardban való szereplésért ismételten Golden Globe-díjra jelölték.

A sok siker után Jackson szinte azonnal a közönség kedvence lett, így '97-re három főszerepet tudhatott magáénak. A 187 c. filmben egy sötét titkot rejtegető tanárt játszik. A szereplés mellett a produceri székben is helyet foglalt az Eve's Bayou című mű forgatása közben, aminek következeteképp Indipendent Spirit-díjat kapott, az elsőfilmes rendezővek Kasi Lemons-szal közösen.
A sors úgy hozta, hogy az útja megint keresztezte Quentin Tarantino útját, így egy új közös produkció, a Jackie Brown született meg, amiért a Berlini Filmfesztiválon elnyerte az Ezüst Medvét. 1998-ban Sharon Stone-nal és Dustin Hoffmannal közös produkciója A Gömb nagy sikert aratott, a Kevin Spaceyvel közös filmjéhez, a Nincs alku-hoz hasonlóan. Szerepet kapott egy nem túl népszerű cápás horrorban, a Háborgó Mélységben. Ezt követően szerepet kapott a világszerte népszerű kultuszfilmben, a Csillagok Háborúja: Baljós Árnyakban, ahol Mace Windu Jedi mester szerepét öltötte magára, aki a Jedi Tanács megbecsült tagjaként befolyáslta a történteket. Állítása szerint, bármit megadott volna, hogy szerepelhessen a szériában, és amikor George Lucas értesítette, hogy részese lehet a Star Wars varázslatos világának, a jelmezpróbákig nem is tudta, hogy milyen szerepet írtak neki, ugyanis nem olvasta el a forgatókönyvet.

A kétezres évek

Az új évezred számos sikert tartogatott Jacksonnak. Peldaul az a megtiszteltetés érte, hogy csillagot kapott a Hollywood-i Hírességek Sétányán (Walk of Fame). Az első filmje a kétezres években a Bevetés Szabályai című film, amelyben egy ezredest testesít meg. Olyan nagy nevekkel játszhatott, mint Tommy Lee Jones és Ben Kingsley.
Újra együtt játszhatott Bruce Willis-szel A Sebezhetetlen c. filmben, majd megkapta a főszerepet a Shaft című remake filmben.
2001-ben mindössze két filmben szerepelt: Az ösztönember (itt egy hajlektalan zenész szerepét kapta meg), amit Kasi Lemmons rendezett, az a Kasi Lemmoms, akivel már korabban is dolgozott együtt. A másik film a Hetedik mennyország, ahol egy skótszoknyás drogkereskedő szerepét osztottak rá. 2002-ben közös filmje volt Ben Affleckkel, amelynek a címe Ütközéspont. Majd újra magára öltötte Jedi köpenyt a Star Wars II. rész: A klónok támadása, de most jóval nagyobb szerep jutott neki, mint az előző részben. A nagy Jedi Mester különleges penge színének ötlete is tőle származik, ugyanis azt akarta elérni, hogy ha megmutatja egy barátjának a filmet, a legnagyobb csata jelentre könnyedén rábökve tudja mondani: Az vagyok én! Így lett Mace Windunak ametiszt színű fénykardja, ami inspirációt szolgáltatott háttértörténetekhez, például könyvekhez és képregényekhez. Ezt követően újabb akciófilmnek lett részese, amiben Vin Diesel oldalán szerpelt. Ez a film az xXx, ami igen nagy sikernek örvendett. 2003-ban ismét egy katonai szerepben próbálhatta ki magát a Kiképzőtáborban. Ebben a filmben ismét John Travoltával szerepelt, kilenc év után először.
Ez után a egy sorozatadaptáció megfilmesítésén dolgozott Colin Farrellel (S. W. A. T.).
2004-ben a Függőség című filmben ő volt Ashley Judd mentora. Ezután magáénak tudhatott egy szinkron szerepet a népszerű családi animációs filmben, a Hihetetlen családban, ahol ő keltette életre Fridzsimant.
Cameo szerept vállalt Tarantino Kill Bill 2-jében.
2005-ben megjelent a mára nagy klasszikusnak számító sportdráma, a Carter edző, amelyben Jackson címszerept játszik egy keménykezű, de aranyszívű kosarlabda edző szerepében.
Két folytatás filmje is megjelent ezévben. Az egyik a xXx 2: A következő fokozat nem nyerte el sem a kritikusok, sem a közönség tetszését. A másik a közönsegkedvenc, a Csillagok haborújának az előzmény triológiájának lezárása, A Sithek Bosszúja.
A soron következő vígjátéka is egy mélypontnak számított a karrierjében, ugyanis a Ki a f*szagyerek? minden téren csalódásnak minősült. 2005. november 4-én a Hawaii Nemzetközi Filmfesztiválon kitüntetést kapott eddigi a filmszakmában nyújtott teljesítményéért.

2006-ban újabb megtiszteltetés érte: hetedik afroamerikai színészként hagyhatta ott kéz- és lábnyomát a Grauman's Chinese Theaternél.
Következő filmjében, a híres színésznővel, Julianne Moore-ral szerepelt A bűn színében, de a film a nagy nevek ellenére sem nyerte el a szakértők tetszését. A következő filmje, a Kígyók a fedélzeten már a bemutatója előtt is felkeltette a közönség és a kritusok figyelmét, hiszen már a címe is nagy kíváncsiságra adott okot. Nem mellesleg, Jackson figyelmét is csak a cím keltette fel. A filmet körüllengő izgalom hatására készítettek a filmnek egy videoklipet, ameoyben Samuel L. Jackson is feltűnik. Ez év decemberében elnyerte a német Bambi-díjat kiemelkedő munkásságáért. 2006 végén került bemutatásra a Home of the Brave című drámában is szerepel, amelyben egy Irakból visszatérő katonaorvost játszik.

Még 2007 elején jelent meg DvD-n egy paródiafilm, ami a Farce of the Penguin címet viseli, és ő narrálta. ( Az angol változatban a narrátor Morgan Freeman volt.
2007-ben tavasszal került bemutatásra A lánc című film, amelyben egy zenészt kelt életre, aki egy szexfüggő fiatal lány segítségére siet.
Még abban az évben nyáron mutatták be az 1408 című filmet, melyben Mr. Olin szerepe jutott rá. A film a második legtöbb bevételt termelt Stephen King adaptáció lett. (Csak a Halálsoron hozott ennél többet a konyhára.)
A Torontói Filmfesztiválon került bemutatásra a Cleaner című film, amelyben egy takaritót testesít meg, aki a bűncselekmények helyszínén végzi el a piszkos munkát.
2008-ban megkapta a rendkívül titokzatos Nick Fury szerepét a Vasember című képregényfilmben, és ezzel állandó karakterévé és fontos vált a Marvel filmeknek. A Vasember lett a 2008-as év sikerfilmje.
Még ősszel új filmmel jelentkezett, a Kínzó közellenséggel. A következő két filmje a Frank Miller által rendezett képregény moziadaptációja, a The Spirit - A sikító város, továbbá a nagy előkészélütekkel készült film, a Quantim Quest: A Cassini Space Odessy, amiben ismét narrátoriunkát vállalt el.
A temérdek film során rengeteg zenésszel és rapperrel dolgozott együtt, a teljesség igénye nélkül: Tupac Shakur és Queen Latifah (Hosszú lé), Method Man (187), LL Cool J (Háborgó mélység és S.W.A.T.), Busta Rhymes (Shaft), Eve (xXx), Ice Cube és Xzibit (xXx 2: A következő fokozat), David Banner (A lánc) és 50 Cent (Home of the Brave). Ezenfelül számos A-listás híresseggel volt szeremcséje együtt dolgozni, többek között négyszer dolgozott Bruce Willis-szel ( a Haláli fegyver, a Ponyvaregény, a Die Hard 3 és A Sebezhetetlen).

Jackson azok közé a hírességek közé tartozik, akikről elmondhatjuk, hogy a nevük majdnem mindig egyenlő a sikerrel, hiszen azok a filmek, melyekben mellékszereplő volt közel 2,3 milliárd dollárt, amelyekben főszerepet vállalt közel 4 milliárd dollárt hoztak a készítők konyhájára csak az észak amerikai jegypénztáraktól. Ezzel ő a második legtöbb bevételt termelő híresség.

A Marvel róla mintázta a megújított Nick Fury karakterét, aki az eredetileg Nick Furyként futó karakternek lett a fia.
Samuel ihlette a Hot Action Cop egy dalát is, ami a 2003-as S. W. A. T. soundtrackjén hallható is Sammy L. Jackson címen.


Jacksont többször parodizálták ki fimelkben, illetve tévésműsorokban. A Chappelle's Showban kétszer figurázta ki Dave Chappelle komikus; egy emlékezetes alkalommal Mace Winduként, egy másikban pedig a "Samuel Jackson" ál-sörreklámban, ami egyúttal vette célkeresztbe a Samuel Adams sört is. A mozivásznon az Amerika Kommandó: Világrendőrségben és a Bazi nagy filmben tették nevetség tárgyává. Előbbiben a FASZ egyik veleéjig romlott tagjaként érte a halál a róla mintázott bábut, utóbbiban pedig egy Kígyók a fedélzeten-jelenet újrajátszásában idézték meg. Jackson a Family Guy című híres animációs sorozat egyik epizódjában is szóba került, mikor Brian egy pornófilm kapcsán említi meg a színész; ezzel arra kívántak utalni a sorozat készítői, hogy Jackson minden műfajban kipróbálta már magát.

Magánélet

Jackson felesége Latanya Richardson, akivel a Morehouse Collage-ben töltött évei alatt ismerkedett meg, majd 1980-ban házasodtak össze. A Los Angelesben élő párnak 1982-ben született egy Zoe nevű lánya.

Érdekességek

- Ő mondta fel Isten szövegrészleteit a Biblia egy hangoskönyv-változatában, amely a The Bible Experience címet viseli. A hangos könyv 2006 őszén került a boltok polcaira. A készítők úgy vélték, mély, tekintélyt parancsoló hangja ideálissá teszi a szerepre.
- Gyűjti az általa eljátszott szereplőkről mintázott játékfigurákat, például Jules Winnfieldet (Ponyvaregény), Shaftet (Shaft), Mace Windut (Csillagok Haborúja) Nick Furyt (Marvel filmek) és Fridzsimant (A Hihetetlen család) is.
- Minden filmjét megnézi a moziban az átlagemberekkel együtt, mert állítása szerint már a színházi évei alatt is úgy szerette volna megnézni a darabot, amiben szerepel – miközben a színpadon játszott. Imádja látni magát munka közben!
- A való életben kopasz, de szereti a legváratlanabb parókákat viselni filmjeiben.
- Képregény- és animerajongó.
- Jackson lelkes kosárlabda szurkoló, a kedvenc csapata a San Antonio Spurs. Amióta Liverpoolban forgatott, lelkes rajongója a város focicsapatának is.
- Imád golfozni, amit profi szinten űz.
- Gyakran készít selfieket a maga sajátsagos stílusában: a képeken arcának csak egy kis részlete látható.
- Jackson úgy nyilatkozott, ha egy másik pályát kellene választania, profi golfos lenne, ugyanis a golfpálya az egyetlen hely, ahova úgy öltözhet fel, ,,mint egy strici, ami pedig nagyszerűen illik hozzá".
- A szerződéseiben szerepel, hogy hetente kétszer golfozhat a forgatások ideje alatt.

Filmográfia

2017: Kong: Koponya-sziget: Packard alezredes Ákos
2017: xXx: Újra akcióban: Augustus Gibbons ügynök
2016: Tarzan legendája: George Washington Williams
2016: A mobilCell: Tom McCourt
2016: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei: Barron
2015: Aljas nyolcas: Marquis Warren őrnagy
2015: Gyilkos gimi: Hardman
2015: Bosszúállók: Ultron kora: Nick Fury
2015: Kingsman: A titkos szolgálat: Richmond Valentine
2014: A félelem játéka: Clinton Davis
2014:Big Game – A nagyvad: William Allan Moore elnök
2014: Robotzsaru: Patrick Novak
2014: Amerika Kapitány: A tél katonája: Nick Fury
2013: A S.H.I.E.L.D. ügynökei: Nick Fury
2013: Zambézia: Sudár (szinkronhang)
2013: Turbó: Ostor (szinkronhang)
2013: Oldboy: Chaney
2012: Django elszabadul: Stephen
2012: Bosszúállók: Nick Fury
2012: A gonosz markában: Richie
2011: Amerika Kapitánny az első bosszúálló: Nick Fury
2011: A Sunset Limited: Fekete
2011: Thor: Nick Fury
2011: Aréna: Logan
2010: Pancser Police: P. K. Highsmith
2010: Nincs határ: Henry Harold 'H' Humphries
2010: Vasember 2.: Nick Fury
2009: Afro szamuráj – Feltámadás: Afro (szinkronhangja)
2009: Astro Boy: Zog (szinkronhang)
2009: Becstelen brigantyk: narrátor
2008A tuti duó: Louis Hind
2008: Spirit – A sikító város: Octopus
2008: Kínzó közelség: Abel Turner
2008: Star Wars: A klónok háborúja: Mace Windu
2008: A Vasember: Nick Fury
2008: Hipervándor: Roland Cox
2007: A takarító: Tom Carver
2007: 1408: Mr. Gerald Olin
2007: Viszlát, Bajnok!: Bajnok
2006: A bátrak hazája: Will Marsh
2006: A lánc: Lazarus
2006: Kígyók a fedélzeten: Neville Flynn
2006: A bűn színe: Lorenzo Council
2006: Honor Deferrednarrátortévéfilm
2005: Ki a f*szagyerek?: Derrick Vann
2005: Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja: Mace Windu
2005: xXx 2: A következő fokozat: Augustus Gibbons ügynök
2005: Carter edző: Ken Carter edző
2004: A Hihetetlen család: Fridzsiman
2004: Kill Bill 2: Rufus
2004: Függőség: John Mills
2004: Country of My Skull: Langston Whitfield
2003: S.W.A.T. – Különleges kommandó: Dan 'Hondo' Harrelson őrmester
2003: Kiképzőtábor: West
2002: xXx: Augustus Gibbons ügynök
2002: A csapda mélyén: Jack Friar
2002: Csillagok háborúja II: A klónok támadása: Mace Windu
2002: Ütközéspont: Doyle Gipson
2001: Hetedik mennyország: Elmo McElroy
2001: Az ösztönember: Romulus Ledbetter
2000: A sebezhetetlen: Elijah Price
2000: Shaft: John Shaft
2000: A bevetés szabályai: Terry L. Childers ezredes
2000: Any Given Wednesday: Willie Nutter
1999: Háborgó mélység: Russell Franklin
1999: Csillagok háborúja I: Baljós árnyak: Mace Windu
1998: A vörös hegedű: Charles Morritz
1998: Nincs alku: Danny Roman hadnagy
1997: Mint a kámfor: Hejira Henry
1997: A gömb: Dr. Harry Adams
1997: Jackie Brown: Ordell Robbie
1997: Eve's Bayou: Louis Batiste
1997: 187: Trevor Garfield
1996: Utánunk a tűzözö: Mitch Henessey
1996: Ha ölni kell: Carl Lee Hailey
1996: Bárbajnokok: Wendell
1996: Pofonláda: Fred Sultan
1996: A szerencse zsoldosai: Jimmy
1995: Die Hard – Az élet mindig drága: Zeus Carver
1995: Megérint a halál: Calvin Hart
1995: Bármi áron: Kadar Lewis
1994: Félszemű Jimmy nyomában: Ron ezredes
1994: A legeslegújabb kor: Dale Deveaux
1994: Ponyvaregény: Jules Winnfield
1994: Fejjel a falnak: Jamaal
1994: Assault at West Point:
The Court-Martial of Johnson Whittaker: Richard Greener
1994: Hejj, Cézár!: kézbesítő
1994: Fresh, a kis pimasz: FreshSam
1993: Tiszta románc: Big Don
1993: Jurassic Park: Ray Arnold
1993: Veszély S elemek: Tat Lawson
1993: Amos és Andrew bilincsben: Andrew Sterling
1993: Haláli fegyver: Wes Luger hadnagy
1992: A halál prófétája: Marshall
1992: Férfias játékok: Robby Jackson korvettkapitány
1992: Fehér sivatag: Greg Meeker
1992: Hosszú lé: JuiceTrip
1992: Temetői járat: Mr. Simpson
1991: Szolgálatban: A maffia törvénye: Hatcher
1991: Csak semmi érzelem: Monroe ("Sam Jackson"-ként feltüntetve)
1991: Johnny Suede: B-Bop
1991: Dzsungelláz: Gator Purify
1990: Superfly visszatér: Nate Cabot ("Sam Jackson"-ként feltüntve)
1990: Nagymenők: Stacks Edwards
1990: Az ördögűző III: álombéli vak férfi
1990: Mo' Better Blues: Madlock
1990: Savanyú a szülő: a taxidiszpécser
1990: Def by Temptation: Garth
1990: Gyilkosságok varázsszóra
1989: A szerelem tengere: fekete fickó
1989: Szemet szemért: Mister Señor Love Daddy
1989: Dead Man Out: Calvin Fredricks
1988: Amerikába jöttem: rabló
1988: Suliláz: Leeds
1987: Eddie Murphy Show: Eddie bácsikája
1987: Őrült ritmus: csöves ("Sam Jackson"-ként feltüntve)
1987: Tamás bátya kunyhója: George
1985: Ragtime: második bandatag

(Természetesen formázni megint nem enged, bár ez úgy sem számít rolleyes.gif )
2017. június 25. 19:06 #736
2kyra2
2kyra2
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.08.11.
Hozzászólás: 32
Csatolások: 1
Azonosító: 68705
Offline offline
Sziasztok!

Ennek a sztárnak nincs szerkesztője.Én szívesen szerkeszteném,frissíteném az adatlapját.

http://starity.hu/sztarok/mercedes-mcnab/eletrajz/

biggrin.gif
Üdv:Klaudia

2017. június 25. 19:32 #737
- törölt felhasználó -    
Idézet (Agent X @ 2017.06.25. 17:40)
Fél kettőkor nem voltam a legjobb formámban, az alapnak lementett életrajzot sikerült csatolnom, de most átfogalmaztam, amit én írtam, hogy kicsit se hasonlítson a wikire. Továbbra is igényt tartanék a lapjára. Itt az életrajz, még ha nem is kapom meg, legalább elküldöm

Ahogy nézem most se nagyon voltál topon...
Eléggé webfordítósra sikerült. Sajnos ez sem elég jó a laphoz. sad.gif
2017. június 25. 19:33 #738
- törölt felhasználó -    
Idézet (2kyra2 @ 2017.06.25. 19:06)
Sziasztok!
Ennek a sztárnak nincs szerkesztője.Én szívesen szerkeszteném,frissíteném az adatlapját. 
http://starity.hu/sztarok/mercedes-mcnab/eletrajz/ 
biggrin.gif 
Üdv:Klaudia

Előbb légyszíves a nálad lévő lapokat szedd kicsit rendbe. meghajolo.gif
2017. június 25. 23:00 #739
kurrek
kurrek
ღ Emton ღ
 
Státusz“And I will love you until I take my last breath on this earth.”
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 10.11.13.
Hozzászólás: 6362
Csatolások: 23371
Azonosító: 138617
Offline offline
Sziasztok! smileeee.gif
Szeretném elkérni Matt Czurchry lapját! blush.gif

Élete

Matt Charles Czuchry 1977. május 20-án látta meg a napvilágot New Hampshire-ben, de Johnson City-ben, Tennessee-ben nőtt fel. Édesapja Andrew Czurchry professzor az East Tennessee State Universityn, míg édesanyja Sandra, háziasszony. Édesapja vonaláról ukrán felmenőkkel rendelkezik. Két fiútestvére AJ és Mike mellett egy nővére is van, Karen.
A Science Hill High School-ban érettségizett le 1995-ben. Ez után 1999-ig a College of Charleston-ra járt, ahol történelemből és politikatudományból diplomázott. Matt teniszöszdöndíjjal került be az egyetemre és a teniszcsapat kapitánya is volt az évek alatt.

Karrier

Diploma után nem sokkal meg is kapta első sorozatszerepét a Freaks and Geeksben. 2000-ben több szériában is feltűnt még, ezek voltak az Opposite Sex és a Young Americans is.

2002-ben szintén két sorozathoz csatlakozott egy-egy epizód erejéig. A The Practice kevésbé ismert, ám a Hetedik mennyország addigra már befutott szériá volt az Államokban.
Emellett 2002 a filmek éve is volt. Elsőként a Slap Her... She's Frencben tűnt fel, mint Kyle Fuller, majd az Eight Legged Freaks Bret-jét formálta meg. Ezt követte az A Midsummer Night's Rave, illetve a Swimming Upstream.

2004-ig csak kisebb szerepeket tudhatott magáénak, majd ezután jött meg számára a világhír. Szerepet kapott ugyanis az akkorra már nagy sikernek örvendő Szívek szállodájában, ahol együtt szerepelhetett Alexis Bledel-lel és Lauren Graham-mel is. Itt 3 évadon át alakította az elkényeztetett Logan Huntzbergert. A sorozat 2016-ban visszatért egy 4 résszes szezonra, ahol a színész is szerepet kapott.

A Gilmore Girls utáni első nagyobb szerepet a The Good Wife című amerikai sorozatban volt, ahol főszerepet osztottak rá. Összesen 154 epizódon át formálta meg Cary Agos karakterét. A férjem védelmében 2016-ban köszönt el a nézőktől, egész odaáig Matt is feltűnt benne.

Nem sokkal a sorozat vége után meg is kapta újabb főszerepét, méghozzá a legújabb orvosos szériában, ahol Emily VanCamp-pal együtt szerepelhet. A The Resident 2018-ban kerül a képernyőkre midseasonban.

Magánélet

2000-ben a Will és a haverok forgatásán ismerkedett meg Kate Bosworth-hal. A pár 2002-ig volt együtt.

Díjak

Entertainment Weekly Best Supporting Actor Award, 2011

Érdekességek

- Az egyetemi tenisz csapat kapitánya volt.
- NCAA tenisz játékos volt korábban.


Filmográfia

Filmjei

The 19th Wife (2010) - Jordan
I Hope They Serve Beer in Hell (2009) - Tucker Max
Gravity (2007) - Ray
Hooked (2006) - Scotty
Dark Shadows (2005) - Willie Loomis
Em & Me (2004) - Chase
Advantage Hart (2003)
Swimming Upstream (2002) - Morris Bird III
A Midsummer Night's Rave (2002) -Evan
Mérges pókok (2002) - Bret
Ügyvédek (2002) - Skip Hyman
Nagy franc a kis francia (2002) - Kyle Fuller

Sorozatai:

The Resident (2018- )
A férjem védelmében (2009-2016) - Cary Agos
Gilmore Girls: Seasons (2016) - Logan Huntzberger
Friday night lights - Tiszta szívvel foci (2008) - Chris Kennedy
Szívek szállodája (2004-2007) - Logan Huntzberger
Veronica Mars (2006) - Charlie Stone
Az igazság ligája (2006) - Brainiac 5
Hack - Mindörökké zsaru (2003-2004) - Jamie Farrel
Jake 2.0 - A tökéletes ügynök (2003) - Darin Metcalf
Hetedik mennyország (2002) - Carl
Young Americans (2000) - Sean McGrail
Opposite Sex (2000) - Kurt
Különcök és stréberek (2000) - Teenage Guy
2017. június 26. 12:00 #740
- törölt felhasználó -    
Üdv! Szeretném elkérni ezt a lapot.

Eugene Simon brit színész. Pályafutásának kezdetét a My Dad’s the Primeminister című komádia hozta be. Majd láthattuk a fiatal Casanova és a fiatal Ben Hur szerepében is. Emellett sikerének nagy részét a Trónok harcának és az Az Anubisz házának rejtélyei sorozatnak köszönheti.

korai évek
Eugene Simon 1992. június 11-én Londonban született. Nevét dédapjától örökölte. Van egy bátyja Charlie, eddig szinte egész életét Londonban töltötte. Tanulmányait St. Phillip’s előkészítő iskolában kezdte. Utána a Bryanston nevezetű bentlakásos iskolába járt, nem sokkal később viszont átíratkozott Downside általános iskolába, ami szintén bentlakásos volt és nagyon megkedvelte. Sokáig élt a kerékpározásnak,a vívásnak és a lovaglásnak is.

karrier
Első szerepét A My Dad’s the Primeminister című tévés komédiában alakította, mindössze csak tinezkét éevsen,de csak néhány epizód erejéig. Ehhez hasonló kisebb szerepeket alakított további pályafutásán. A Noah és Saskia, és a Murder in Suburbia című sorozatokban láthattuk vendégszerepelni.

2005-ben már nagyobb szerepeket is játszott. A Casanova című filmben a fiatal Casanova szerepét kapta meg. Még ugyanebben az évben a hazánkban is bemutatott Családom és egyéb állatfajták című filmben alakított főszerepet. Egy évvel később 2006-ban az Apám volt című filmben láthattuk.2010-ben a Ben Hur című sorozatban tűnt fel ahol a fiatal Ben Hur-t alakította.

Egy év elteltével2011-ben vált igazán ismertté irtt Magyarországon is. A Trónok Harcában (Games of Thrones) Lancer Lannister karakterét formálta meg néhány epizód erejéig. Ezzel is aratott egy kis sikert, de igazán Az Anubisz házának rejtélyei című tini sorozatban a pimasz Jeromeként vált ismertté. A sorozat nagy hírhetssége miatt gyorsan követelte maga után az évadokat.

2012-ben is láthattuk House of Anubis-ban Jerome szerpében, ez is nagy sikernek örvendett. Eugene ezután ismét visszatér a Trónok Harca stábjához, de sajnos csak néhány epizód erejéig. 2013-ban került bemutatásra a Before I Sleep című dráma, melyben a Harry Potter filmekből ismert Bonnie Wright ként bukkant fel a filmvásznon a fiatal Eugene szerepében. 2014-ben pedig az Eden című thrillerben volt látható. Ezután a 2015-ös években a Trónok Harca színészei közt tudhatta magát. Majd 2017-ben a híres Géniusz sorozatának Eduard Einstein karakterét alakította. És még ez évünkben várható a The Lodgers című film Sean-ja ként. Élete folyamán belekóstólt a modellkedésbe is, de inkább a színészetet választotta.

Elnézést, el volt készítve, csak lefelejtettem. Béna vagyok, legközelebb nem fordul elő. unsure.gif
2017: The Lodgers ... Sean
2017: Genus ... Eduard Einstein
2014: Eden ... Kennefick
2013: Before I Sleep ... fiatal Eugene
2011-2017: Games of Thrones / Trónok harca (TV sorozat - 7 epizód) ... Lancel Lannister
2011-2013: House of Anubis / Anubisz házának rejtélyei (TV sorozat - Teljes 1. és 2. évad) ... Jerome Clark
2010: Ben Hur (TV sorozat - 2 epizód) ... fiatal Ben Hur
2006/I: Alpha Male / Apám volt ... fiatal Felix Methuselah
2005: My Family and Other Animals / Családom és egyéb állatfajták ... Gerald Durrell
2005: Casanova ... fiatal Casanova
2004: Noah & Saskia (TV sorozat - 1 epizód) ... Eddie
2004: Murder in Suburbia (TV sorozat - 1 epizód) ... Josh Taylor
2003: My Dad's the Prime Minister (TV sorozat - 4 epizód) ... Harry
171 oldal 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!