Starity

Laura Marano - Adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. április 23. 13:19 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
A pályázatra nem másolt, tehát saját szavaiddal, értelmes, kerek mondatokban megfogalmazott, kreatív, igényesen megformázott életrajzokat várunk.
Szavazni csak az arra kijelölt tagoknak és a pályázaton résztvevőknek szabad. A kijelölt tagok listája: Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró".
Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted és nem ajándékozhatod el! Sok sikert mindenkinek!
4 felhasználónak tetszik: lucymharding, Selz1992, LeerdammerGirl, Karenina
2017. április 29. 07:43 #2
Karenina
Karenina
visszatérő vendég
 
Státusz"még nincs vége.."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.03.30.
Hozzászólás: 151
Csatolások: 2
Azonosító: 263357
Offline offline
Magánélet:

Laura Marie Marano néven látta meg a napvilágot 1995. november 29-én Los Angeles-ben. Amerikai színésznő és egyben énekesnő. Édesapja Damiano Marano, főiskolai tanárként dolgozik. Édesanyja pedig Ellen Marano színésznő. Van egy nővére Vanessa Marano, aki szintén színésznő.

Karrier:

Első szerepét 5 évesen kapta meg, 2003-ban a Without a Trace című sorozatban, amelyben Kate Malone szerepében csillogtathatta meg a színészi tehetségét.

2004-ben a Joan of Arcadia című TV sorozatban kapott szerepet, amelyben Emily szerepében tűnt fel a TV képernyőin.

2005-ben 1 filmben, és 2 sorozatban csilloghatott, még pedig a The Jacket című filmben, ahol élete első főszerepét játszhatta. Itt a fiatal Jackie karakterét formálta meg. Sorozatok közül a Medical Investigation-ban és a The X's-ben szerepelt.

2006-ban szinkronszerepet adtak neki a Ice Age: The Meltdown-ban. Ez évben 3 sorozatban is szerepet kapott: a nagysikerű Ghost Whisperer (Szellemekkel suttogó), ahol Audrey karakterét formálja meg. A Huff című sorozatban, melyben Amelia szerepét játszhatta el. A Dexter, ahol a fiatal Debra szerepét ölti magára.

2007-ben két filmben is szerepelt, egyik a Goldfish, amiben Suzy szerepét játszotta, a másik pedig a Superbad, avagy miért ciki a sex? című mozifilmben, miben pedig a fiatal Becca szerepét kapta. Ez évben még három sorozatban is szerepet kaphatott,az Are You Smarter Than A Fifth Grader-ben, a Back to You-ban és a Sarah Silverman Program-ban.

2008-ban egy mesefilmben kapott szinkronszerepet:
a Ni Hao, Kai-Lan, amelyben Mei Mei-t szinkronizálta. Sorozat szerepet is kapott, a Gary Unmarried-ben. Itt Louise Brooks szerepét játszotta el.

2009-ben 2 sorozatban játszott, vagyis 2 szerepet ölthetett magára: a nagysikerű Heroes (Hősök) ahol a fiatal Alice Shaw karakterét formálja meg. A a Little Monk, amelyben Cousin Lauren szerepét kellett eljátszania.

2010-ben a Telepathic című filmben játszhatta el Marsha szerepét. Ezt követően három sorozatban is szerepet kapott, címszerint a True Jackson, VP-ben, a FlashForward-ban, valamint a Childrens Hospital-ban.

2011-ben egy nagysikerű szituációs komédiasorozat-ban játszhatott, amely meghozta számára a sikert. Mégpedig az Austin & Ally című Disney-sorozatban, ahol Ally karakterét formálja meg. Ebben együtt játszhatott Ross Lynch-el, Raini Rodriguezzel és Calum Worthy-vel. Így 2012-ben szerepet kapott a Jessie című, szintén nagysikerű Disney sorozatban, mivel karaktere, Ally vendégszereplőként tűnt fel.

2013-ban kicsit megpihent, de 2014-ben ismét folytatta színészi munkáját. Láthattuk a Fish Hooks c. sorozatban egy kis szerep erejéig, majd a Liv és Maddieben, ahol egy farkasok által nevelt lány, Fangs bőrébe bújt. Ugyanebben az évben két epizódban a Randy Cunningham: 9th Grade Ninja c. rajzfilmben adta a hangját az egyik szereplőnek.


2015-ben ismét főszerepet játszott a Bad Hair Day (Hajmeresztő nap)című Disney-filmben, Katherine McNamara mellett feltűnt a A Sort of Homecoming című drámában és az Alvin és a mókusok új részében, az Alvin and the Chipmunks: The Road Chip egy mellékszereplőként. Majd 2015 márciusában hivatalosan is leszerződött a Big Machine Recordshoz.

További szereplései::

-Szerepelt számos reklámban
-Kisebb szerepeket kapott a Rejtélyes vírusok nyomában és az
Isteni sugallat című tévésorozatokban.
-Vissza-visszatérő szereplőként felbukkant a Nyomtalanul című
tévésorozatok epizódjaiban, ahol a főszereplő lányát
alakította.
-Többször volt visszapillantó szerepe is.
-A fiók című mozifilmben ő alakította a főhős karakterének
fiatalabbik énjét.
-Hangját adta a Némó nyomában és a Jégkorszak 2. – Az olvadás
című animációs filmek egyes mellékszereplőinek.
-2013 augusztusában az UNICEF Trick-or-Treat for Unicef
nagykövete lett, arra ösztönözve a gyerekeket, hogy
gyűjtsenek pénzt halloweenkor az UNICEF számára, így segítve
a világ gyermekein.

2017. április 29. 10:41 #3
LeerdammerGirl
LeerdammerGirl
εh. ✿
 
Státusz.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.10.20.
Hozzászólás: 6162
Csatolások: 3306
Azonosító: 234699
Offline offline
PROFILKÉPE

Amit tudni kell róla:
Laura Marano amerikai színésznő és énekesnő. Legtöbben a Disney csatorna Austin és Ally sorozatából ismerik, ahol Ally Dawson-t alakította. Már egészen fiatalon elkezdett érdeklődni a színészet iránt, első szerepét 2005-ben kapta meg a The Jacket c. filmben. Énekesnőként is debütált néhány dala, az egyik legsikeresebb a 2016-os Boombox.

Korai évek:
1995. november 29-én látta meg a napvilágot Los Angeles-ben, Kalifornia államban. Édesapja, Damiano Marano egyetemi tanár, míg édesanyja, Ellen Marano korábban színésznőként tevékenykedett. Ellen az Agoura Children’s Theatre tulajdonosa is, ahol Laura először kóstolhatott bele a színészetbe. Mindössze öt éves volt, mikor eldöntötte nővére, Vanessa oldalán, hogy színésznő szeretne lenni. Édesanyjuk nem támogatta az ötletüket; a legszigorúbb ügynökökhöz vitte őket az Abrams Talent Agency-nél, hogy elveszítsék érdeklődésüket a dolog iránt. Legnagyobb meglepetésére, az ügynökség elutasítás helyett mindkét lányt felvette. Ekkor vette kezdetét Laura karrierje.

Miközben forgatott, iskolába is járt, még a teljes munkaidős Austin és Ally mellett is, ahelyett, hogy a forgatásokon tanuljon. „Középiskolába járok, és mindenki nagyon támogató. Olyan jó érzés, amikor ilyen barátokkal vagy körülvéve.” - vallotta akkoriban.

KARRIER:

2003-2010: Szárnybontogatás: Without a Trace & Back to You   
Laura már öt évesen színházi darabokban játszott, később pedig a Stage Door Theater-ben munkálkodott. A fiatal lány számos reklámban szerepelt, valamint kisebb szerepeket kapott olyan filmekben és sorozatokban, mint például a Szellemekkel suttogó, a Rejtélyes vírusok nyomában, a Huff, vagy a Joan of Arcadia. Első nagyobb szerepét a Without a Trace-ben kapta. Keira Knightley fiatal énjét alakíthatta a The Jacket c. filmben, valamint egy kisebb szerepet is kapott a Superbad c. filmben. Állandó tagja volt a FOX csatorna játékműsorának, az Are You Smarter Than a 5th Grader?-nek, emellett a csatorna szitkomédiájában, a Back to You-ban is szerepelt. Néhány rész erejéig feltűnt a The Sarah Silverman Program sorozatban. A széria pilotjában (“Batteries”) Sarah Silverman fiatal énjét játszotta, s az íróknak annyira megtetszett az alakítás, hogy visszahívták. Ezúttal nagyobb szerepet kapott, egy lányt alakított, akinek Sarah segít, hogy megnyerjen egy szépségversenyt (“Not Without My Daughter” epizód). Brian Posehn dícsérő szavakkal illette a fiatal lányt, de sokan mások is felfigyeltek rá. Laura ezeken kívül feltűnt a Dexter sorozatban is, mint a fiatal Debra Morgan, valamint számos más karakter fiatal énjét eljátszhatta, ilyen például Diana Scarwid vagy Alice Shaw (Heroes). 2010-ben több egy epizódos szerepet kapott más-más sorozatokban: a Childrens Hospital-ben Haley, míg a True Jackson, VP-ben Molly karakterét ölthette magára.

2011-2016: Austin & Ally - A nagy áttörés
2011-ben megkapta Ally Dawson szerepét a Disney csatorna startoló sorozatában, az Austin és Ally-ben, Ross Lynch oldalán. A széria nagy siker lett, ekkor vált igazán ismertté a színésznő. 2012-ben a csatorna népszerű sorozatában, a Jessie-ben is szerepelhetett Allyként. 2013-ban négy szólódalt és egy duettet (Ross Lynch közreműködésével) jelentetett meg a sorozatból, a dalok az Austin & Ally: Turn It Up albumon kaptak helyet. A Me and You dal az amerikai Billboard Kid Digital Songs listáján tizenharmadik helyet ért el; 11 héten át volt a listán. A Redial c. dal először tizenkilencedik lett, majd a tizennyolcadik helyre került fel, s négy hétig szerepelt a listán. Sorozatbeli párjával, Ross Lynchcsel készített közös duettje az I Love Christmas néven debütált, szintén 2013-ban. A szám a Disney csatorna harmadik ünnepi albumán, a Holidays Unwrapped-en kapott helyet. November 25-én promóciós dal lett. Az amerikai Billboard Holiday Digital Songs listán ötvenedik helyezést ért el. Laura elárulta, hogy szeretne egyszer majd musicalekben szerepelni, sikerein felbuzdulva.

A 2014-es évben négy epizódon keresztül Rachelnek kölcsönözte hangját a Randy Cunningham: 9th Grade Ninja sorozatban, valamint a Fish Hooks-ban Hammu hörcsöglánynak is kölcsönadta hangját. Egy epizód erejéig feltűnt a szintén Disney-s Liv és Maddie sorozatban. Ebben az évben a brit The Vamps popbanda, valamint Demi Lovato Somebody To You dalában is feltűnt. Szintén ebben az évben főszerepet kapott a Disney filmjében, a Bad Hair Day-ben (Hajmeresztő nap), Leigh-Allyn Baker oldalán. A film premierje február hatodikán volt a Disney-n, vetíteni pedig tizenharmadikától kezdték az Egyesüt Államokban. Ebben az évben kapta meg Amy szerepét A Sort of Homecoming c. filmben, mely egy lány történetét mondja el, aki visszatér szülővárosába, Louisianába, miután kénytelen elhagyni New York-ot, mert vitába elegyedett edzőjével.

2016. január 10-én bemutatták népszerű sorozata, az Austin és Ally utolsó epizódját. A széria négy évadot élt meg.

2016-jelenleg: További projektek
2016. január 13-án elindította saját rádiós talkshowját, a For the Record with Laura Marano-t. A heti műsor Laura karrierjének útját mutatja be, s minden epizódban készül interjú egy ismert személyiséggel. Olyan hírességeket fogadott már a színésznő, mint Nick Jonas, Ariana Grande, Meghan Trainor, az One Republic tagjai vagy Troye Sivan. A műsor debütáló epizódjában, január 12-én az Austin és Ally szereplőivel készített interjút.

2017-ben megkapta Mia szerepét a The War With Grandpa c. filmben. Ebben az évben várhatóan a Lady Bird c. filmben is fog majd szerepelni, mint Diana Glass.

Zenei karrier:
A színésznő énektudását először az Austin és Ally sorozatban csillogtathatta meg. 2012-ben töltötte fel a YouTube-ra legelső videóklipjét, mely a 2010-es Words számához készült. 2015 márciusában bejelentette, hogy szerződést kötött a Big Machine Recordsszal. „Nagy izgalommal tölt el, hogy megoszthatom veletek a hírt: én vagyok az első popénekesnő, aki aláírta a Big Machine Records szerződését. Jaj, de jó!” - írta Twitterén.

2016. március 11-én debütált dala, a Boombox. A szám kisfilmje április 4-én került fel a világhálóra, s egy hét alatt meghaladta a hatmilliós megtekintést. Nem sokkal később már az 50 millióhoz közelített, ám Laura letörölte csatornájáról a dalt, s később töltötték csak fel egy másik csatornáról. A kisfilmben feltűnik a színész és komikus Ken Neong, valamint lánya, Zooey is. Rendezője Cole Wallister volt. Április 30-án előadta a Radio Disney Music Awards-on, május elsején pedig a Disney csatornán debütált a szám. Ezen kívül meghívást kapott a Today műsorba május 31-én, ahol szintén előadta dalát. Augusztus 13-án bejelentette, hogy következő dala készülő albumáról a La La lesz. A szám augusztus 25-én jelent meg. Szintén nyáron került fel a legnagyobb videómegosztóra a Laura által énekelt Miraculous animációs sorozat betétdala.

Laura hangi adottságai:
Típus: Soubrette
Hangskála: E3 - B5 [2 oktáv, 4 hangjegy ]

JÓTÉKONYSÁG:

UNICEF (2013)
Laura 2013 augusztusában csatlakozott az UNICEF Trick-or-Treat („Csokit vagy csalunk!”) kampányához, hogy Halloween alkalmával pénzt gyűjtsenek a rászoruló gyermekeknek világszerte. A színésznő így nyilatkozott az esemény kapcsán:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy idén azzal tölthetem a Halloween-t, hogy bátorítsak gyerekeket a kampányhoz való csatlakozásra, és segítsek az UNICEF életmentő munkájában. Ez a kampány móka, egyszerű út ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják, mi van a világban, és segítsenek azoknak a gyermekeknek, akik kevésbé olyan szerencsések, mint ők.”

----------------------------------------------------------------------------

Freebook kampány (2013)
Laura egy New York-i iskolába látogatott el, támogatva ezzel az országos ‘Book by Book’ kampányt. A színésznő 3000 ingyen tankönyv szállításában segédkezett. A ‘Book by Book’ több mint 50 000 könyvet adományozott.

----------------------------------------------------------------------------

Step Up to the Plate (2014)
2014 augusztusában a Disney és a Bird Eye Vegetables ‘Step Up to the Plate’ kampányához csatlakozott. Ez arra hívja fel a gyerekek figyelmét, hogy egészségesebben étkezzenek.

---------------------------------------------------------------------------

Meatless kampány (2014)
A színésznő részt vett az Egyesült Államok Humán Társaságának (The Humane Society of the United States) kampányában, 2014-ben. A kampány a ‘Meatless Monday’ nevet kapta, melyben a ‘Meatless’ húsmentességet jelent.
Ennek célja egyértelműen az, hogy segítsenek az állatoknak és a környezetnek. Laura arra inspirálta rajongóit, hogy a hét legalább egy napján ne fogyasszanak állati eredetű termékeket, és szeressék meg jobban a zöldségeket. Szerinte ez igazán egyszerű út ahhoz, hogy megvédjük az állatokat, hogy csökkentsük az ételhulladékok számát és egészségesebbek legyünk.
Maga a kampány a Walter Reed középiskolában indult, Kaliforniában. Több iskolába küldtek posztereket, melyeken Laura szerepel, ezzel inspirálva a diákokat.

„A ‘Meatless Monday’ egy nagyon király ötlet, ami nemcsak az állatoknak segít, hanem Földünknek és nekünk is. Izgalmas olyan kis változatosságokat tenni, mint például a csirkefalatkákat babos burritóra cserélni. Ez nagy különbséget jelenthet, s ezt megcsinálhatjuk sokféleképpen!” - ecsetelte a színésznő.

Kicsit bővebben a kampányról:
A ‘Meatless Monday’ most népszerű mozgalom, amely az Egyesült Államok kormánya által jött létre, mégpedig az 1. világháború idején. 2003-ban a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola újraindította az erőfeszítéseket a hétfői kampányokkal. Napjainkban sok iskola tagja a kampánynak.

Szerintük a kevesebb hús étkezése jobb az állatok számára, kevesebb hulladékot és szennyezést eredményez, és nagyobb értéket kölcsönöz a humánus és fenntartható mezőgazdaságnak, ami előnyös a családi gazdálkodók számára, valamint több jövedelmet termel a vidéki közösségeknek is.

A szervezet támogatója Laurán kívül még Paul Wesley, Kesha, Katy Perry, Bella Thorne, Ian Somerhalder, Kristen Bell és Kaley Cuoco is.

---------------------------------------------------------------------------

American Red Cross/ Amerikai Vöröskereszt
A fiatal tehetség egy felhívással szerette volna támogatni az Amerikai Vöröskeresztet. Ez egy jótékonysági bálról szólt, melynek belépődíja adományként szolgált a Vöröskeresztnek.

„Aki nagyobb pénzösszeget adományoz, jutalomban részesül.” - írta.

A Vöröskereszt többek között a tűzvészek áldozatainak szeretne segíteni, és hasznos tanácsokat adni, hogyan kerüljünk el egy lehetséges katasztrófát.

---------------------------------------------------------------------------

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK:

Saját parfüm
2016-ban őszén Twitteren osztotta meg rajongóival, hogy elkészültek első saját illatai, melyek a Kiss You, a Huge You és a Love You neveket kapták. A parfümök megvásárolhatók a TJ Maxx, a Marshall’s, a Kmart, a Gordman’s, az Amazon, a Gabriel Brothers és a Macy’s online boltokban egyaránt.

A Kiss You egy gyümölcsös és virágos illat, melyben fellelhető a citrom, az alma és az őszibarack aromája, valamint tartalmaz magnóliát és liliomot is. Az alap az édes és ínycsiklandó karamell, a pézsma, a cédrusfa, a borostyán és a vanília. A Love You parfümben szintén gyümölcsök és virágok keverednek. Olyan összetevőkből áll, mint a grapefruit, a vanília, a pézsma, a bergamot, a cseresznye, az alma és a citrom; míg a virágok közül például a jázmint használták fel. A Hug You szerelmes bájital: tartalmaz rózsát és Tahiti-ből származó vaníliát is, melyek orchideával elegyülnek. Pacsuli, papirusz és litchi praliné is adódik a keverékhez.

Macy’s
Laura 2017 márciusában lett a Macy’s ruházatot árusító vállalat ‘Love Tribe’ kapmányának arca.

ÉRDEKESSÉGEK:

~ Arcpirosításra a pamacsot a preferálja.
~ Jobbkezes.
~ Kedvenc énekesnője P!nk.
~ Inkább a rövidujjú pólókat szereti.
~ Ha választania kéne egyberuha vagy szoknya között, előbbit választaná.
~ Kedvenc gyümölcse az alma, a banán, a szőlő, a szamóca és a sárgadinnye.
~ Jobban szereti a lapos, sarok nélküli cipőket, mint a magassarkúkat.
~ Kedvenc könyve a Harry Potter.
~ Szereti a csokoládét.
~ Kedvenc állata a kutya, de a macskákat is kedveli.
~ Szeret napozni.
~ Kedvenc színe a piros.
~ Fagyimániás.
~ Inkább visel sapkát, mint sálat.
~ Nagy szenvedélye az utazás, rengeteg helyen járt már.
~ Kedvenc filmje a Moulin Rouge.
~ Hobbija a sütés, az olvasás és a táncolás.
~ Egyik beceneve a Laurific.
~ Régeben szemüveget viselt, ma már kontaktlencsét hord.
~ Szereti a klasszikus rock & rollt, egyik kedvenc együttese a Queen.
~ Kedvenc hercegnője Hófehérke.
~ Olasz felmenőkkel rendelkezik.
~ Van egy Velvet névre hallgató kutyusa.
~ Mikor elkezdődött az Austin és Ally, nem tudott jól táncolni. Ma már dzsiggeléssel is foglalkozik.
~ Nagy rajongója Natalie Portman-nek.
~ Ha nem dolgozik, haját vagy kiengedve, vagy copfba kötve hordja.
~ Kedvenc étele a pizza és a tészta.
~ Ha unatkozik, szívesen néz videókat kutyusokról.
~ Rajong George Clooney-ért.
~ Szívesen duettezne Jason Maraz-zel.
~ Kedvenc dala Demi Lovatótól az Everytime You Lie.

MAGÁNÉLET:

Kapcsolatáról Ross Lynchcsel - valóban randevúzott a két sztár?
Miután berobbant a köztudatba a nagysikerű Austin és Ally, sokan úgy vélték, a két főszereplő a valóságban is egymásba habarodott. Sokáig csak találgatások voltak, mígnem a Raura fanok legnagyobb bánatára Ross Lynch tiszta vizet öntve a pohárba így nyilatkozott:

„Én és Laura szuper közeli barátok vagyunk, és mindenki azzal kínoz minket, hogy ‘ohh, Raura van a képernyőn!’. Szóval ez csak egy vicc. […] Nekem ez sosem volt kínos. Laurának néha igen, de ez rendben van így, ez aranyos és vicces.”

◆ Laura párkapcsolatairól nem sokat tudni.
◆ A színésznő szabadidejében szívesen jógázik és futballozik.

Vallás:
Egyes források szerint Laura keresztény, bár ezt ő maga sosem erősítette meg.

STÍLUS:

Laura kedvenc ruhadarabjai közé tartoznak a miniruhák, a bőrnadrágok, a farmerek és a színes pólók. Haját többnyire kiengedve hordja, kedveli a laza hullámokat. A vidám és színes ruhadarabokat preferálja. Íme néhány összeállítás, amit a legtöbb divatblog pozitívan értékelt:

~ 2017 tavaszán Halter ruhát viselt, ehhez párosította csinos rövid és hullámos frizuráját. 8. kép
~ Felfésült frizurájával és állatmintás Marc Jacobs miniruhájával mindenkit elkápráztatott a 2017-es iHeartRadio Music Awards díjátadón. A ruha és a Privileged csizma igazán vagány külsőt kölcsönzött a színésznőnek. 2. kép
~ A HBO Golden Globes partiján Rita Vinieris káprázatos hableányruháját viselte. Dizájnos diszkógömb alakú tárcáját Judith Leiber kollekciójából választotta. 4. kép
~ Julien Macdonald káprázatos ruhakölteményében jelent meg a HBO egyik rendezvényén, 2016-ban. 5. kép
~ Akár egy tavasztündér! Szintén Julien Macdonald kollekciójából választotta ki gyönyörű lila ruháját, amihez egy ezüst színű fűzős cipőt választott. 6. kép
~ Laurától nem áll messze a vagányság, s ezt ismét bebizonyította, ezúttal a 2016-os Jingle Ball-on. Bőrdzsekit, széles szárú nadrágot és hozzá illő antik hatású topot választott. Megjelenését feldobta ombrés hajával. Kinézete egyszerre volt retrós és elegáns. 3. kép
~ Bár nem egyszer láthattuk a színésznőt káprázatos ruhakölteményekben, a VH1 ‘Save the Music’ eseményére mégis egy egyszerű fehér pólót és egy fehér csíkos farmernadrágot válsztott. Hullámos haját kiengedve hagyta. 11. kép
~ A Radio Disney Music Awards díjátadón az OTT márka vidám színekben pompázó kezeslábasát választotta. 10. kép
~ S ha már volt rockos, retrós, vagány és bájos, nem maradhat ki az elegáns sem. Laura úgy festett, akár egy üzletasszony Emporio Armani blézerében és csíkos nadrágjában. Kontyba fogott haja pedig csak feldobta összeállítását. 12. kép

http://kepkezelo.com/images/xmy7dos3qa3co33lesk9.jpghttp://kepkezelo.com/images/mt9e6fyv9cv0iqiezodi.jpghttp://kepkezelo.com/images/bb7tnx41s6j2564xip3n.jpghttp://kepkezelo.com/images/jn7o3nj7h9oyrvpeu59j.jpg

ELÉRHETŐSÉGEK:

Facebook: lauramaranooficcial
Weblap: lauramarano.com
Instagram: lauramarano
Twitter: lauramarano

Fanmail cím:
Laura Marano
Marano Entertainment, Inc.
16255 Ventura Blvd.
Suite 625
Encino, CA 91436-2307
USA

Másodlagos cím:
Laura Marano
Jill Fritzo Public Relations
208 East 51st Street
Suite 305
New York, NY 10022
USA

FILMOGRÁFIA

Filmszerepek:
2003: Finding Nemo - hang
2005: The Jacket - fiatal Jackie   
2006: Ice Age: The Meltdown - hang   
2007: Goldfish    - Suzy    (rövidfilm)
2007: Superbad - fiatal Becca   
2015: A Sort of Homecoming - fiatal Amy   
2015: Alvin and the Chipmunks: The Road Chip - bébiszitter a hotleben
2015: Bad Hair Day / Hajmeresztő nap - Monica Reeves
2017: Lady Bird - Diana Glass
2017: The War With Grandpa - Mia

Sorozatszerepek:
2003–2006: Without a Trace - Kate Malone (2., 3. évad)
2004: Joan of Arcadia - Emily (“Night Without Stars" epizód)
2005: Medical Investigation - Brooke Beck (“Tribe" epizód)
2005–2006: The X's - Scout Y (hang)
2006: Ghost Whisperer / Szellemekkel suttogó - Audrey ("Friendly Neighborhood Ghost" epizód)
2006: Huff - Amelia (“Black Shadows" epizód)
2006: Dexter - fiatal Debra ("Let's Give the Boy a Hand", "Father Knows Best" epizódok)
2007: Are You Smarter than a 5th Grader? - önmaga
2007–2008: Back to You - Gracie Carr
2007–2010: The Sarah Silverman Program - Heather Silverman / fiatal Sarah Silverman
2008: Ni Hao, Kai-Lan - Mei Mei hangja ("Kai-Lan's Trip to China" epizód)
2008: Gary Unmarried - Louise Brooks ("Pilot", "Gary Gets Boundaries" epizódok)
2009: Heroes - fiatal Alice Shaw (“1961" epizód)
2009: Little Monk - Lauren (“Little Monk and the Monk Cousin" epizód)
2010: True Jackson, VP - Molly (“Little Buddies" epizód)
2010: Flash Forward - fiatal Tracy (“Blowback" epizód)
2010: Childrens Hospital - Haley ("Frankfurthers, Allman Brothers, Death, Frankfurthers” epizód)
2011–2016: Austin & Ally - Ally Dawson
2012: Jessie - Ally Dawson ("Austin & Jessie & Ally All Star New Year" epizód)
2014: Randy Cunningham: 9th Grade Ninja - Rachel hangja (2. évad)
2014: Fish Hooks - hörcsöglány hangja (“Algae Day" epizód)
2014: Liv and Maddie    - Fangs (“Howl-A-Rooney" epizód)
2015: Girl Meets World / Riley a nagyvilágban - Ally Dawson (“Girl Meets World of Terror 2" epizód)
2016: Mère et Fille, California Dream - önmaga   

DISZKOGRÁFIA

Albumok:

Austin & Ally: Turn It Up (2013)
Upside Down
Me and You
Who U R
Superhero
Parachute
What We're About
Chasin' The Beat of My Heart
Stuck on You
Redial
Steal Your Heart
Better Than This
I Think About You
Unstoppable

Austin & Ally: Take It from the Top (2015)
Can’t Do It Without You
Take It From the Top
No Place Like Home
Play My Song
Dance Like Nobody's Watching

Saját dalok:
2010: Words
2013: I Love Christmas
2016: Boombox
2016: La La

Betétdalok:
2013: Disney Fairies: Faith, Trust and Pixie Dust
2016: Miraculous Ladybug

Díjak, jelölések (eredeti nyelven)

2014: Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy    (Austin & Ally) - jelölt
2015: Kids' Choice Awards - Favourite TV Actress (Austin & Ally) - elnyert
Remi Awards - Rising Actress (A Sort of Homecoming) - elnyert
Teen Choice Awards - Choice Summer TV Star: Female (Austin & Ally) - jelölt
Choice TV: Chemistry (with Ross Lynch) (Austin & Ally) - jelölt
2016: Kids' Choice Awards - Favorite Female TV Star (Austin & Ally) - jekölt
Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy (Austin & Ally) - jelölt   
Streamy Awards - Original Song (‘Boombox') - jelölt

2 felhasználónak tetszik: LexiCobain, Glamster
2017. április 29. 12:00 #4
lucymharding
lucymharding
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.22.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 14577
Azonosító: 229927
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! meghajolo.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Laura Marano amerikai színésznő és énekesnő. Első szerepét 2004-ben kapta az Isteni sugallat című sorozatban, ahol egy epizód erejéig ő alakította Emilyt. 2011-ben megkapta Ally Dawson szerepét a nagysikerű Austin és Ally című Disney sorozatban. 2015-ben egy epizód erejéig feltűnt a Riley a nagyvilágban sorozatban Sabrina Carpenter és Rowan Blanchard oldalán. 2017-ben több filmben is szerepet kapott, többek között láthatjuk majd a Lady Birdben és a War with Grandpaban is.

KORAI ÉVEK
Laura Marano 1995. november 29-én született Los Angelesben, Kalifornia államban. Édesapja Damiano Marano, főiskolai tanár, édesanyja Ellen Marano egykori színésznő. Apja olasz származású. Anyja az Agoura Gyermekszínház tulajdonosa. Ebben a színházban ismerkedett meg a színészettel. 5 éves korában kezdett érdeklődni a színészet után. Van egy nővére Vanessa, aki szintén színésznő. Az anyja sajnálta, hogy lányai a színészet iránt érdeklődnek, hiszen véleménye szerint ez egy kemény ipar. De elfogadta lányuk döntését, így beíratta őket az Abrams Talent Agencyhez, a legszigorúbb tehetségkutató ügynökséghez, abban a reményben, hogy ezzel majd elveszítik érdeklődésüket a színészet felé. Meglepetésére azonban az ügynökség mind Laura-ra, mind Vanessa-ra igényt tartott. Innen kezdődött Laura karrierje. Később a zene iránt is érdeklődött, 11 éves korától kezdett zongorázni.

Marano rendesen járt iskolába, mialatt dolgozott, még akkor is, amikor teljes munkaidős munkát kapott az Austin & Ally-ban. "Normális középiskolába járok, a barátaim és itt mindenki más is nagyon támogató velem szemben. - mondta. - Amikor nem dolgozom, akkor igazán jó úgy iskolába menni, hogy ilyen támogató barátok vesznek körül." 2014-ben érettségizett, erről akkoriban egy tweetjében is beszámolt rajongóinak. "Ahhh, szombat délelőtt van, tele vagyok büszkeséggel, szomorúsággal, örömmel és hálával. Négy évet töltöttem a középiskolában, ez volt az eddigi leglényegesebb pillanata az életemnek...szó szerint nem tudom leírni, milyen szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen élményekkel gazdagodtam." Mikor az Austin & Ally Dubaiba látogatott Laura egy interjúban a főiskolai terveiről mesélt. "Azt tervezem, hogy megszerzem a diplomámat. Lehet, hogy nem akkor, amikor mindenki, de ez határozottan a terveim között szerepel. A politika, a filozófia és a jog a szakirányaim, de majd meglátjuk. Nagyon sok munka lesz, de meg kell értenetek, hogy én ezt csinálom már 5 éves korom óta. - egyensúlyozom a karrier és az iskola között." - magyarázta. Sok álmatlan éjszakát okozott számára a tanulás, de mind a szülei, mind a tanárai és ő is szeretne tanulni.

KARRIER
2003-2010: Without a Trace és Back to You
Marano első szerepét öt éves korában kapta. Azóta több ízben is dolgozott a Stage Door Theater-nek. Megjelent számos reklámban és voltak kis szerepei a Szellemekkel suttogóban, a Rejtélyes vírusok nyomában-ban, a Huff-ban és az Isteni sugallatban. Nagyobb szerepei a Nyomtalanulban és egyéb műsorokban voltak. A Fiók című filmben egy gyereket, Keira Knightley-t játszotta, és volt egy visszapillantó szerepe a Superbad-ben. Rendszeres forgatási tag volt a Fox csatorna Okosabb vagy mint egy ötödikes? című sorozatánál és és szerepelt a Back to You-ben Gracie Carr-ként. Laura azóta a Sarah Jane kalandjainak több részébe is szerepelt. Eredetileg a sorozat pilot-jában szerepelt ahol Sarah-t alakította gyerekként, de a forgatókönyvíróknak annyira megtetszett, hogy visszahívták egy nagyobb szerepre, egy lányt játszott akit Sarah edzett, hogy megnyerjenek egy szépségversenyt. A DVD verzió kommentszámában az egyik másik szereplő Brian Posehn megjegyezte, hogy Laura jobban tudta mindenki más szövegét mint ők maguk. Szerepelt a Dexterben Debra Morgen gyerekkori énjeként, és a Diana Scarwid által alakított Alice Shaw gyerekkori énjének szerepét is ő kapta a Hősökben.

2011-2016 Austin & Ally
2011-ben Laura Ally Dawson bőrébe bújva sztárszerepet játszott a Disney Channel egyik sorozatában az Austin és Ally-ban. 2013-ban felvett 4 szóló számot és egy duettet Ross Lynch-al az Austin és Ally zenealbumához a Turn it Up-hoz. A "Me and You" a Billboard Kid Digital Songs kategóriában a 13. helyre került majd felugrott a 6.-ra, összesen 11 hétig volt fent a listán. A "Redial" először 19. majd a 18. helyre került és összesen 4 hétig szerepelt a listán. Szintén 2013-ban felvette az "I Love Christmas" című duettet Ross Lynch-al a Disney Channel harmadik ünnepi összeállításához a Holidays Unwrapped-hez. 2013 november 25-éna szám promóciós kislemezként lett kiadva. December 14-én az "I Love Christmas" a Billboard Holiday Digital Songs kategóriájában az 50. helyre került. Laura énekel, táncol és dalokat ír, reméli, hogy a jövőben musicalokban is szerepelhet majd.

2104-ben ő adta Rachel hangját a Randy Cunningham: Kilencediket Ninja-ban, feltűnt Hammu-ként a Pecatanyában is és Fanks-ként a Liv és Maddie-ben. Ugyancsak 2014-ben szerepelt a The Vamps és Demi Lovato közös zeneklippjében a "Somebody To You"-ben. 2015 márciusában kijelentette, hogy aláírt egy szerződést az Universal Big Machine Records-jával. Ugyanebben az évben szerepelt a Disney Csatorna filmjében a Hajmeresztő nap-ban. A film a Disney Channelen 2015 február 6-án jelent meg, az amerikai premierre pedig február 13-án került sor. Ő játszotta Amy gyerekkori énjét az "A Sort of Homecoming"-ban, ami egy lányról szól aki hazatér Louisiana-ba a New York-i karrierjéből

2016: Rádió, filmek és debütáló album
2016 január 13-án Laure elindította a saját beszélgetős rádióműsorát For the Record with Laura Marano néven. A heti egy órás show elmeséli a történetét, hogy hogyan indította el a zenei karrierjét, minden részben egy sztárral készített interjút. A show tippeket nyújt a hallgatoknak arról is, hogy hogyan tud valaki zenei karriert elérni. A vendégszereplők között ott volt Nick Jonas, Ariana Grande, Meghan Trainor, OneRepublic és Troye Sivan is. A show első részében, amely 2016 január 12-én jelent meg Ross Lynch-el készített interjút. 2016 március 11-én kiadta a debütáló kislemezét a "Boombox"-ot a készülő debütáló stúdióalbumából. A kislemez klippje 2016 április 4-én jelent meg és egy hét alatt több mint 6 millióan nézték meg, jelenleg a videón 42 millió megtekintés van. A klippet Cole Walliser rendezte, a színész és komikus Ken Jeong és lánya Zooey szerepelnek benne. 2016 április 30-án Laura előadta a kislemezést a 2016 Radio Disney Music Awards-on majd május 31-én a Today-ben is szerepelt vele. 2016 augusztus 13-án bejelentette, hogy az album második kislemeze a "La La" 2016 augusztus 25-én fog megjelenni.

JÓTÉKONYSÁG
2013 augusztusában Marano az UNICEF Trick-or-Treat for Unicef nagykövete lett, amely arra ösztönözte a gyerekeket, hogy gyűjtsenek pénzt Halloweenkor az UNICEF számára, így segítve a gyerekeknek világszerte. A kampányról Laura így nyilatkozotott: "Annyira izgatott vagyok, hogy idén úgy ünnepelhetem a Halloweent, hogy bátorítom a gyerekeket arra, hogy támogassák a UNICEF életmentő munkáját. A UNIFEC Trick-of-Treat kampánya egy vicces és könnyű lehetőség arra, hogy a gyerekek tanuljanak a világ problémáiról és segíthessenek más gyerekeken, akik kevésbé szerencsések.
2014 augusztusában nagykövete lett a Disney and Birds Eye Vegetables "Step up to the plate" kampányának, melynek célja, hogy arra ösztönözze az Egyesült Államokban élő gyerekeket, hogy egészséges ételeket, például zöldségeket kóstoljanak meg, és gyakran fogyasszák őket.

2014-ben csatlakozott a Humane Society "Meatless Monday" mozgalmához. Ő szerepelt a kampány legeslegelső plakátján. Diákokkal együtt csatlakozott a Meatless Monday ebédjéhez, ahol fel is szólalt azzal kapcsolatban, hogy milyen előnyei vannak a több növényi eredetű ételek fogyasztásának. Laura szeretné tudatni a rajongóival, hogy ez a kampány egy egyszerű és effektív módja annak, hogy segítsenek az állatokon, és úgymond "zölden éljünk" és egészségesebbek legyünk. "A Meatless Monday egy nagyon jó ötlet ami nem csak az állatokat segíti, de nagyon egészséges a bolygónk számára - és az emberek életére. Érdekes, hog kis változtatásokkal, mint például kicserélni a csirke falatkákat egy bab burrito-ra, milyen nagy változásokat hozhat sok értelemben." - nyilatkozta. A kampány átkarolja az egész nemzetet, az amerikaik sokkal kevesebb húst esznek manapság, mint pár évvel ezelőtt azzal, hogy több millió ember egy héten legalább egy napon nem eszik húst - és jó okkal.

MAGÁNÉLET
Laura-nak nincs hosszú szerelmi története. Nagyon összpontosít a munkájára, nem szívesen beszél a magánéletéről a nyilvánosság előtt illetve kevés emberrel mutatkozik nyilvánosan. Sosem beszélt igazán a múltbeli kapcsolatairól. 2012-ben pletykák keringtek arról, hogy kapcsolatba került Ross Lynch-csel, de erről később kiderült, hogy hamis információ. Ross ezt egy interjújában ki is fejtette: "Ezen csak nevetni lehet. Laura-val csak közeli barátok vagyunk, de mindenki elkezdett ugratni minket, hogy 'Ó, Raura lett belőlünk a forgatások alatt'. Ez csak egy vicc lehet.” 2013-ban hírbe hozták Cameron Jeboval, amit végül egyik fél sem erősített meg. Laura az évek során több interjúban is elmondta, hogy elsősorban a karrierjére szeretne koncentrálni.

Laura és nővére, Vanessa nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. Rengeteg közös fotó található róluk mindkét lány közösségi oldalán.

LEGJOBB BARÁT
Laura Marano legjobb barátja sorozatbeli kollégája, Ross Lynch. A kettőjük barátsága már nagyon régóta tart, különböző interjúkban is láthattuk őket együtt, például a FanLaLA, a Radio Disney és a KTLA. Laura a Girlfriend magazin számára adott interjúban elmondta, hogy sok időt töltenek együtt, és nem mellesleg egy iskolába is tanultak. Laura Ross mellett még nagyon jó kapcsolatot ápol Raini Rodriguezzel és Calum Worthyvel.

PARFÜM
2016-ban elkészült első saját parfüm kollekciója, amely három illatban volt kapható. A három parfüm a Kiss You, Huge You és Love You nevet kapta. Mindhárom illatban fellelhető a tavaszi illatvilág, ugyanis mindegyikben megtalálható a virágok különböző illatkavalkádja.

HIVATALOS OLDALAK
IMDB - http://www.imdb.com/name/nm1404824
Facebook - https://www.facebook.com/lauramaranoofficial
Twitter - https://twitter.com/lauramarano
Youtube - https://www.youtube.com/channel/UC-2_e8Fzbm7njul37qkipnw
Instagram - https://www.instagram.com/lauramarano

AUTOGRAM CÍME
Laura Marano
Marano Entertainment, Inc.
16255 Ventura Blvd.
Suite 625
Encino, CA 91436-2307
USA

ÉRDEKESSÉGEK
- Horoszkópja Nyilas.
- Egyik kedvenc filmje a Moulin Rouge.
- Szereti az állatokat.
- Fél használni a brit akcentust, ugyanis állítása szerint nem túl jó.
- Szabadidejében szeret együtt lógni Ross Lynchvel.
- Van jogosítványa.
- A legtöbb időt a családjával és a barátaival tölti, mert számára ők a legfontosabbak.
- Nagyon szeret olvasni.
- Félig olasz származású.
- Nem tud korcsolyázni.
- Imádja a Phineast és Ferbet.
- Az első csókja Ross Lynch-csel volt.
- Az egyik kedvenc énekese Pink.
- Szabadidejében szeret írni, sütni és főzni.
- Egy élő show keretében elárulta, hogy spanyolul tanul.
- Nagy Harry Potter rajongó.
- Óvodás kora óta sztepp táncol.
- Öt kedvenc gyümölcse van: az alma, a banán, a szőlő, az eper és a sárgadinnye.
- Szemüveges, bár leginkább kontaktlencsét visel.
- Imádja George Clooney-t.
- Szereti a One Directiont.
- Nagyon szereti a zenekarokat, főképp a Guns N 'Roses-t, a Queent.
- Szeret focizni.
- Van egy Velvet nevű Keeshond kutyája.
- Magániskolába járt.
- Háromszor járt Európában.
- A szüleivel és nővérével Los Angelesben él.
- Kedvenc étele a pizza.
- Kedvenc színe a bordó.
- Négy éves kora óta ír dalokat.
- Szívesen néz horror filmeket.
- Érdeklődik a görög mitológia iránt.
- Kedvenc ünnepe a karácsony.
- Kedvenc fagylaltja a vanília és a csokoládé.
- Egyszer az egyik londoni útja során majdnem elütötte egy busz.
- Az anyukája egyszer úgy jellemezte, hogy ő egy szivacs, ami magába akar nyelni a vizet, ami azt jelenti, hogy imád tanulni.
- Szereti a buta vicceket.
- 7 babája volt, és ők mind a "gyerekei" voltak.
- Kiskorában imádta a Broadway showkat.
- 11 évesen szerette meg igazán a klasszikus Rock 'n' roll-t.
- A leggyakoribb beceneve a Laurific.
- Szeretne egy dalt Jason Mraz-zal.
- Crushja volt Harry Potter, de nem Daniel Radcliffe, hanem maga a karakter.
- Szeret focizni és nézni is szereti.
- Amikor unatkozik kiskutyákról néz videókat, mert úgy gondolja, hogy nagyon aranyosak.
- Nagyon szeret Go-Gurt-ot enni, Ross egyszer úgy nyilatkozott róla, hogy "csak azt eszik".
- Egyszer úgy nyilatkozott, hogy ő Natalie Portman legnagyobb rajongója.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
Jelölt
2014: Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy (Austin & Ally)
2015: Teen Choice Awards - Choice Summer TV Star: Female (Austin & Ally)
2015: Teen Choice Awards - Choice TV: Chemistry (Austin & Ally)
2016: Kid's Choice Awards - Favourite Female TV Star (Austin & Ally)
2016: Teen Choice Awards - Choice TV Actress: Comedy (Austin & Ally)
2016: Streamy Awards - Original Song (Boombox)

Megnyert
2015: Kid's Choice Awards - Favourite TV Actress (Austin & Ally)
2015: Remi Awards - Rising Actress (A Sort of Homecoming)

FILMOGRÁFIA
Filmek
2017: I'll Be Next Door for Christmas - Nicky
2017: War with Grandpa - Mia
2017: Lady Bird - Diana Glass
2015: Alvin és a mókusok: A mókás menet - Hotel Baby Sitter
2015: A Sort of Homecoming - Young Amy
2015: Hajmeresztő nap - Monica
2007: Superbad - avagy miért ciki a szex? - Young Becca
2007: Goldfish - Suzy Jenkins
2006: Jégkorszak 2. - Az olvadás (szinkronhang)
2005: A fiók - Young Jackie

Sorozatok
2016: Princess Rap Battle - Ravenna
2011-2016: Austin és Ally - Ally Dawson
2015: Pickle and Peanut - Veronica
2015: Riley a nagyvilágban - Ally Dawson
2014-2015: Randy Cunningham, kilencedikes ninja - Rachel (szinkronhang)
2014: Kirby Buckets kalandjai - Flice Kid
2014: Liv és Maddie - Fangs
2014: Peca-tanya - Girl Hamster #2 (szinkronhang)
2012: Jessie - Ally Dawson
2010: Childrens Hospital - Haley
2010: FlashForward - A jövő emlékei - Young Tracy
2007-2010: Ni Hao, Kai-Lan - Mei Mei (szinkronhang)
2007-2010: Sarah Silverman-program - Young Sarah Silverman/Heather Silverman
2010: True Jackson, VP - Molly
2010: Telepathetic - Marsha
2009: Little Monk - Cousin Lauren
2009: Hősök - Young Alice Shaw
2008: Elvált Gary - Louise Brooks
2007-2008: Back to You - Gracie Carr
2006: Dexter - Young Debra
2006: The X's - Scout Y (szinkronhang)
2006: Huff - Amelia
2003-2006: Nyomtalanul - Kate Malone
2006: Szellemekkel suttogó - Audrey
2005: Rejtélyes vírusok nyomában - Brooke Beck
2004: Isteni sugallat - Emily

DISZKOGRÁFIA
Zenei albumok
2013: Austin & Ally: Turn It Up
2015: Austin & Ally: Take It from the Top

Kislemezek
2016: Boombox
2016: La La

Promóciós kislemezek
2010: Words
2013: I Love Christmas

Egyéb közreműködések
2010: Poop Song
2012: Shine
2014: The Me That You Don't See
2014: Austin & Ally Glee Club Mash Up
2014: You Can Come to Me

Zenei videók
2010: Words
2012: Heard It on the Radio
2013: The Me That You Don't See
2014: Somebody to You
2015: For The Ride
2016: Boombox
2016: Freya Vs. Ravenna
2016: Miraculous
7 felhasználónak tetszik: duracell, Christo, Grace Benning, kurrek, Lindsay019, _ToTo_, funny18
2017. április 29. 12:41 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
A pályázati lehetőséget lezárom, holnap délig lehet szavazni a beküldött életrajzokra.
2 felhasználónak tetszik: lucymharding, Karenina
2017. április 30. 13:54 #6
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
A pályázatot kicsit megkésve, de lezárom. A lapot lucymharding nyerte, de minden résztvevőnek gratulálok, szép munkák születtek! A nyertesnek jó szerkesztést kívánok. meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: duracell, lucymharding, LeerdammerGirl
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!