Starity

Első leszbikus Disney karakter? Elképzelhető, hogy barátnőt kap Elsa

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. március 10. 10:18 #81
barbikwan
barbikwan
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 16
Csatolások: 0
Azonosító: 268943
Szánalmasak a kommentek, a gyerekeknek ezt meg kell tanítani, senkit se kell elítélni.
2018. március 10. 10:25 #82
barbikwan
barbikwan
új tag
Hozzászólás: 16
Azonosító: 268943
Szerintem egy gyereknek ezt kell látnia, egy csomó ember nem fogadja el ezt, akkor legalább a kicsiknek tanítsák meg, hogy ne ítélj el senkit, nagyon örünék.
2018. március 10. 12:15 #83
Gina99
Gina99

StátuszNem mérheted időben az örökkévalóságot. /American Horror Story/
Hozzászólás: 773
Azonosító: 155603
Hát oké biggrin.gif
2018. március 10. 23:42 #84
Lanella
Lanella
ʚ♡ɞ

Státuszyeh shuhua ..
Hozzászólás: 1022
Azonosító: 255197
Idézet (Gothic01 @ 2018.03.10. 01:04)
Jesszusom, ennyi ostoba, álszent embert... rohog.gif
Elárulok egy titkot, ennek a dolognak a meglépését a beszűkült, foggal-körömmel középkorba kapaszkodó felnőttek és kamaszok nem tudják beilleszteni a "mesés álomvilágukba", -kiknek egy része a komment szekcióban is osztja az észt - nem a gyerekek. A GYEREKEKET HIDEGEN HAGYJA, HOGY MILYEN NEMŰEK A PÁROK. Nem az érdekli őket, hogy most lány lesz vagy fiú, aki megcsókolja Csipkerózsikát, aki ettől felébred, hanem szurkolnak neki, hogy felébredjen valahogy. Egyáltalán nem érdekli őket ez, az számít nekik, hogy megtörténjen a nagy bumm a mesében és, hogy meglegyen a happy end. Komolyan nem tudom, melyik bolygóról jöttek azok, akik szerint most így kisiskolásoknak vagy óvodásoknak, esetleg bölcsödéseknek kell tartani szexuális felvilágosítást... rohog.gif A bölcsödés meg az ovis valószínűleg a fiú + lány kapcsolatot se érti, de nem is érdekli, a hercegnős mesében a gyerekek 99%-át egyedül azért érdekli a herceg karaktere, mert ő húzza ki a csávából a hercegnőt, aztán egy "ez az élet rendje" alapon elfogadják, hogy ezért a megmentésért cserébe összejönnek. Ennyi. Nem kombinálják túl, nem kíváncsiak rá, mert nem ezt a pici részletet tartják fontosnak. Maximum annyi hatása lenne a dolognak, hogy látnák, hogy "jé, a lánnyal lovagol el a naplementébe, ilyen is van", mint ahogy látja a Csipkerózsikába a csókot, és ott se azon kezd el pörögni, hogy ez most hogyan működhet vagy miért jó nekik, hanem csak elfogadja, hogy van ilyen, mint ahogy van repülő szőnyeg, fából életre kelt kisfiú, hableány és egy csaj, akinek olyan hosszú a haja, hogy a toronyban kötélnek lehet használni. Nem fogja tőle trauma érni, nem fogja kínos magyarázkodásba hajszolni a tökkelütött szülőket, nem fog tőle ő maga is meleg lenni, csak látja, hogy van ilyen, így nem fogja akkora kultursokként érni, mint ahogy a begyepesedett közeg tálalná. 
Ha meg esetleg, mégis rákérdezne valaki, hogy Elsa miért lánnyal csókolózik: mert van olyan lány, akinek a lányok tetszenek, és olyan fiú, akinek a fiúk, ez ugyanolyan természetes, mint a fiú-lány párok. Személyfüggő, hogy kinek ki tetszik így. ENNYI. Maximum két mondattal le lehet rendezni, felesleges ekkora hisztit csapni köré -.-
Úgyhogy... az "én szeretem a melegeket, DE nem mesébe való" osztagnak üzenem, feleslegesen habzik a szátok, kipukkaszthatjátok a buborékot, hogy valami okosat mondtatok, amivel a gyerek érdekeit nézitek, mert nincs így...  rohog.gif

Ez szép volt. meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif
2018. március 12. 12:16 #85
Rainbowdashh
Rainbowdashh
visszatérő vendég

StátuszDon't need permission, make my decision to test my limits
Hozzászólás: 144
Azonosító: 261602
Ez egy nagyon szuper dolog! Végre a gyerekek is árnyaltabb képet kapnak a világról, és azok a kislányok is tudnak azonosulni a karakterrel, akik nem a szőke hercegben látják a nagy őt!Remélhetőleg így nem fogják magukat kirekesztettnek érezni, és nem abban a hitben nőnek majd fel, hogy valami baj van velük. Bízom benne, hogy tényleg megvalósul ez a dolog!
2018. március 15. 19:27 #86
CocoChanelEszterrrka
CocoChanelEszterrrka

StátuszA múlt gyakran fájhat, és menekülhetsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.
Hozzászólás: 566
Azonosító: 245257
Lisaxx, Már ne is haragudj, de nem a fő mondanivalódra, hanem az "akkor inkáb már Pocachontas vagy Mulan"- ra reagálok. Pocachontas legkevésbé sem leszbikusnak való karakter, ugyanis azon kevés Disney- karakterek között van, akiknek nem is egy, hanem mindjárt két párjuk is volt (az első részben John Smith, amásodikban meg a fekete hajú csávesz, akinek nem tudom a nevét). Mulan pedig, bár a családja becsületének megmentéséért férfinak öltözött nem lett transznemű, leszbikus pedig pláne nem. Eléjétől fogva tetszett neki Shang, akibe bee is szeretett, kölcsönösen, a második részben pedig már a házaságra készültek.
Gothic01, le a kalappal, szuperen összeszedted, teljes mértékben egyetértek.
Én eleinte kicsit túlságosan is bemagyarázottnak éreztem Elza leszbikusságát, de valójában elképzelhető róla, ráadásul valóban nem volna semmi gond bevonásávla a történetbe.
2018. március 15. 19:32 #87
CocoChanelEszterrrka
CocoChanelEszterrrka

StátuszA múlt gyakran fájhat, és menekülhetsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.
Hozzászólás: 566
Azonosító: 245257
(Viszont nem hiszem én sem, hogy végül bevállalják, sajnos az emberek nagy részének még mindig szűk a látóköre világszerte.)
2018. március 17. 09:54 #88
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9491
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
nem szeretem a Jegvarazst, de ha igy lenne, biztosan jobban felkeltene az en, meg masok figyelmet is a rajzfilm. jomagam is LMBTQ tamogato vagyok es szereny velemenyem szerint mar egeszen fiatal korban meg kellene ismertetni az emberekkel, hogy ilyen is van, ez is normalis.
2018. április 15. 00:13 #89
MissBlack2
MissBlack2
új tag
Hozzászólás: 9
Azonosító: 248376
evike evcsy 13 | 2018.03.09. 17:05
Mivel ezeket a meséket kicsi gyermekeknek csinálják akik még babáznak vagy színeznek vagy bármi szóval óvodától általános iskola negyedikes osztályáig tartó kiskoruaknak ezért szerintem egyik szülő se örülne ha a mozi után kérdzősködnének a gyerekek hogy "Anya miért csokolózott a két lány?" Nem kéne őket még annyi idősen mág felvilágositami nekik az első még a játék meg a tanulás nem szabadna nekik még a sexuális indentitásról vonzódásokról. Hadd maradjon nekik meg még az álmuk a mese világuk mielőtt elkezdenének kamaszodni felnőni utánna egy idő után a szűlőtől és az iskolában is megkapnak minden féle sexuális felvilágosítást:)

Mert amugy kisgyerekek nem kerdezik meg, hogy a fiu es a lany miert csokolozott? Semmivel nem szexualisabb ha ket lany csokolozik, mint ha ket fiu.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!