Starity

Malajziában betiltották Lady Gaga új számát

2011. március 20. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Botrányos! Lady Gaga az elfogadást hirdeti, ezért Malajziában cenzúrázták a BTW-t, megmixelték a dalt, így nem lehet hallani a homoszexualitásról szóló részt.

hirdetés
Malajziában betiltották Lady Gaga új számát

Többségében muszlim vallásúak élnek Malajziában, akik eddig sem a toleranciájukról voltak híresek – főleg nem a homoszexualitás terén, legyen érintett az ügyben nő vagy férfi.

Egy rádió vezetője ennyit mondott az ügyről:

„Itt még mindig bűnnek számít, ha más vagy a szexualitásod terén, mert sérti a vallást és a társadalmat.”

A rádió műsorába ezért egy mixváltozat került be, és a felháborító rész – „No matter gay, straight or bi, lesbian, transgendered life, I'm on the right track, baby” – helyére valami felismerhetetlen halandzsa került.

Kisebb melegjogi aktivisták már tiltakoznak, és felháborodottságuknak adnok hangot a médiában: „Gaga ki akart fejezni valamit a Born This Way által, azt, hogy fogadd el, aki vagy, mert gyönyörűnek teremtettek. Nem értem, miért kell a dalt felboncolni, mert ezzel tulajdonképpen megölték benne a lényeget. Ez nem feltételnül csak a popularitásról kellene, hogy szóljon. Felháborító, hogy ez az ország még csak itt tart, ennyire elmaradott felfogásban élik mindennapjaikat.”

Lady Gaga még nem kommentálta az ügyet, de harcias, határozott termetét és megjelenését ismerve, lesz még ennek visszhangja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek