Starity

A legkeresettebb turnék 2011-ben

2011. december 28. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2011-es évnek lassan vége. Most megtudhatjuk, melyik az a legjobban várt öt turné, amely elsöprő sikert aratott idén.

hirdetés
A legkeresettebb turnék 2011-ben

Már megszokhattuk, hogy a zenei piacra bedobott új korongokat általában egy világ körüli turné övezi, mely legalább akkorát szól, mint az azt képviselő stúdióalbum. Idén sem volt hiány remek szerzeményekből, hiszen szólóelőadók és együttesek egyaránt robbantak be koncertsorozataikkal és nagylemezeikkel a zeneiparba.

Összegyűjtöttük azt az öt hírességet, akiknek jelenlegi vagy a közelmúltban lezajlott turnéi a legnagyobbat kaszáltak, illetve a legvártabbak voltak.

Az ötödik helyen Ke$ha turnéja, a Get Sleazy áll. A fiatal énekesnő még csak pár éve ismert, de már rengeteg teltházas koncertet adott. A turnéja februárban indult, és szeptemberben ért véget. Átlagosan a jegyek 86%-a kelt el. Az az érdekessége ennek a koncertsorozatnak, hogy Ke$ha hazánkban is fellépett a T-Mobile Kapcsolat Koncert keretein belül, ahol 250 ezer ember előtt énekelt, s a belépés teljesen ingyenes volt! A rajongókat nemcsak az énekesnő, hanem az elképesztő fénytechnika is elvarázsolta.

Britney Spears nevét szinte az egész világ ismeri. Az idei turnéja volt számára a visszatérés, amely a negyedik helyre repítette a listán. A fiatal sztár hazánkban is fellépett fantasztikus showműsorával, de sajnos nem telt házzal. Ez sem keserítette el az energikus énekesnőt, aki júniusban kezdte turnéját, és nemrég fejezte be Puerto Ricóban. A jegyek 80%-a kelt el átlagosan. A koncerteken nemcsak fények, hanem a koreográfiák, a LED-falak és a díszletek is káprázatosak.

Katy Perry turnéja, a California Dreams a harmadik helyezett lett listánkon. Miss Perry februárban indult útnak, s csak a következő évben hagyja abba az utazást. A turné színpada nemcsak hatalmas, de a cukorkafalóknak is összegyűlik a nyál a szájában, mivel a nyalókák és sütik igazán élethűek a díszletben. A jegyek meghaladják a 91%-ot, ami elég nagy szó, így mondhatjuk azt is, hogy valóban megérdemli a dobogós helyet.

Rihanna pályafutása óta hatalmas hírnévnek örvend, így nem is meglepő, hogy ő az egyik legkeresettebb énekesnő napjainkban. A második helyezett lett idén induló Loud turnéja. A jegyek 95%-a kelt el koncertjeire, és rengeteg teltházas fellépést ad. A 400 négyzetméteres színpad is elég nagy ahhoz, hogy egy világhírű showműsorral lépjenek fel, ahogyan ez nálunk is megtörtént december 8-án. A turné júniusban indult, s szenteste előtt két nappal ért véget.

Ki ne ismerné a Poker Face énekesnőjét, Lady Gagát? Nemcsak új stílust indított el, de képes volt arra is, hogy turnéja keretein belül a jegyek 98%-át eladja! Igaz, a turné 2009-től 2011-ig tartott, de elég nagy szó, hogy így is képes volt rengeteg teltházas koncertet adni – hazánkban is. A Monster Ball így az első helyet tudta megszerezni a listán. A fiatal énekesnő már is készül 2012-es turnájára, ami még hatalmasabbat fog szólni, mint a Szörny Labda.

Már most kíváncsiak lehetünk arra, jövőre kik kapnak szerepet a listán. Csak annyit tudnunk tenni, hogy figyelemmel követjük a világsztárok körútjait, s így talán mi is el tudjuk majd dönteni, ki a legesélyesebb.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek