Starity

Eurovízió: Soluna Samay képviseli Dániát

2012. január 22. 00:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma este döntöttek a dánok az eurovíziós versenyzőjük személyéről, aki nem más, mint a 21 éves Soluna Samay.

hirdetés
Eurovízió: Soluna Samay képviseli Dániát

Ma este zajlott le a Dansk Melodi Grand Prix döntője, ahol 9 dal versengett azért, hogy képviselhesse Dániát az Eurovíziós Dalfesztiválon az azeri fővárosban, Bakuban.

A dánok minden évben nagyszabású show kereteiben döntenek azévi versenyzőjükről, ám 2012-ben túltettek magukon: az idei gála volt az eddigi legrangosabb Dansk Melodi Grand Prix. A kilenc előadás után a zsűri – ahol Alexander Rybak is helyet foglalt –, illetve a nyilvános szavazás döntötte el, hogy mely három produkció juthasson a szuperfináléba.

Jesper Nohrstedt, Christian Brøns & Patrik Isaksson és Soluna Samay állhatott egymás mellett a zsűri és a közönség fele-fele arányú szavazataiért, majd végül Soluna győzött Should've Known Better című szerzeményével.

A zsűri egyébként elég nemzetközi volt, a már említett norvég Alexander Rybak mellett találkozhattunk Alexey Vorobyovval, Ellel és Nikkivel, valamint a 2009-es azeri eurovíziós versenyzővel, Aysellel is.

Nemcsak a zsűriben voltak sztárok, hanem a fellépők között is: a versenydalok mellett fellépett Alex Rybak, illetve a tavalyi versenyző, A Friend in London is, akiknek a New Tomorrow eléneklésében segített a Backstreet Boys-os Howdie D.

A győztes leányzó, Soluna Samay egyébként Guatemalában született, és ott is nevelkedett egészen 10 éves koráig, amikor szüleivel Dániába költöztek. Folyékonyan beszél dánul, angolul, németül és spanyolul is. Első albuma tavaly szeptemberben jelent meg két év munka után.

Az Eurovízióval kapcsolatban már beszámoltunk a ciprusi, a horvát és a török versenyzőről is, rajtuk kívül már lehet tudni néhány előadót, akik biztosan ott lesznek Bakuban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek