Starity

Lady Gaga visszatér régi stílusához

2012. január 25. 18:06   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban rengeteg új információ látott napvilágot az énekesnő új albumáról, a soron következő kislemezéről és a hamarosan elinduló turnéjáról is, egy állítólag igen megbízható forrásból. Ezek mellett sok biztos dolgot is tudni már az idei Lady Gaga-lemezről.

hirdetés
Lady Gaga visszatér régi stílusához

A Grammy-díjas énekesnő, Lady Gaga 2011 májusában jelentette meg második nagylemezét Born This Way címmel. A korong rengeteg promóciót kapott, és a legtöbb országban listavezető volt, bár a róla kiadott kislemezek nem mind teljesítettek jól. A munkamániás énekesnő az album kiadása óta egy percig sem pihen, az idei évben új korongot ad ki, és – egy várhatóan igen hosszú – világkörüli turnéra is indul.

Gaga a Born This Way lemezzel sokat változtatott az addigi stílusán, másféle videoklipeket, dalokat adott ki, és a változást nem mindenki nézte jó szemmel. A kislemezes számok így nem érték el a régebbi slágerek népszerűségét, a profi rendező nélkül készült kisfilmek pedig sokszor már a rajongók körében sem arattak osztatlan sikert. A hatalmas szívű énekesnő a legutóbbi albummal járó korszakot hamarosan lezárja, és készen áll a változtatásra. A napokban rengeteg új információ látott napvilágot a 2012-es korongról és turnéról, egy állítólag igen megbízható forrásból.

Az információk szerint az album az eddig megjelentek ötvözete lesz. A debütáló The Fame című lemez hangzásvilágát keresztezi majd a The Fame Monster elvont dalszövegeivel és a Born This Way kifinomultságával. Az új korongra a legnagyobb hatással a Lady Dance In The Dark című szerzeménye volt, mely sokak szerint az énekesnő egyik legjobban eltalált dala. Az új CD valószínűleg egy EP lesz, mint a The Fame Monster, és a legutóbbi lemez kiegészítéseként lesz kapható, de több szám lesz rajta, mint a debütáló albumot követő EP-n.

A forrás azt is elárulta, hogy a korongon nem lesznek vallással kapcsolatos dalok, mivel a Born This Way bővelkedett ilyen szerzeményekben, és emiatt rengeteg kritika is érte, valamint a Judas című kislemez is igen rosszul szerepelt szövege miatt a listákon. Továbbá az is kiderült, hogy az album nem fog olyan sok témára koncentrálni, mint a Born This Way, és hogy hamarosan utalások érkeznek majd magától az énekesnőtől, ahogyan az a legutóbbi lemez előtt is történt. Az információkból úgy tűnik, hogy Gagáék biztosra akarnak menni az új albummal, és egy jóval sikeresebb időszakot várhatnak majd.

A The Edge of Glory énekesnője hamarosan hatalmas világkörüli turnéra indul, melynek állítólag 450 állomása lesz. A hónapok múlva induló koncertsorozat valószínűleg a Monster Ballhoz hasonlóan két felvonásos lesz, és második részben már a 2012-es album dalai is felhangzanak majd.

Lady Gaga új lemezéről a most megjelent – meg nem erősített – információk mellett már több biztos dolgot is tudni. Az album – többek közt az MTV által is – megerősítetten idén jelenik majd meg, valószínűleg ősz végén vagy tél elején. Viszont az elképzelhető, hogy csúszás miatt csak 2013 januárjában érkezik.

„Már dolgozom az új lemezen – mesélte a Lady. – Tervezem a következő turném is, ami miatt nagyon izgatott és elfoglalt vagyok, mert sok új ötletem van, és már pontosan tudom, mit hogyan szeretnék.„

Az excentrikus énekesnő elárulta korábban, hogy a Born This Wayre két korongra is elegendő számot vettek fel, így valószínű, hogy hamarabb érkezik majd az új lemez, mint gondolnánk.

”Elkezdtem már írni rá a dalokat, megvan a cím is, és minden elképzelés virágzik. Nagyon izgatott vagyok, de még nincs teljesen kész. Majd megjelenik, ha készen elkészült" – árulta el az MTV Newsnak a látszólag egy percet sem pihenő Gaga.

A Born This Way korszaka hamarosan lezárul, és az énekesnő kész továbblépni, de még érkezik majd egy kislemez a 2011 májusában megjelent nagylemezről, mely nagy valószínűséggel az utolsó lesz. A dal kiléte még nem ismert, de az énekesnő és csapata biztosra akar menni vele, mivel a legutóbb kiadott – Gaga legnagyobb kedvenceként emlegetett – Marry The Night csúnyán elhasalt a listákon. A szám valószínűleg az Amazon.com által megerősített és nemrég élőben is bemutatott Heavy Metal Lover lesz, de esélyesnek tűnik még a promóciós kislemezként igen jól teljesítő Hair, a sötét hangulatú Bloody Mary, és az album debütálása óta kiadásra várt rajongókedvenc Scheiße is.

A következő kliphez a hírek szerint Gaga végre profi kliprendezőt keres, amire már rég nem volt példa, mivel a Born This Way eddigi kisfilmjeit nem szakemberekkel készítették el. A kislemez és a klip kiadása után pedig már várhatóak az új Gaga-dalok még az év folyamán, melyek közül biztosan több sláger is kikerül majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek